Είμαι λάτρης τέτοιων νομισμάτων κι έχω αρκετά απο αυτά. Τα περισσότερα τα πήρα απο τον υπουργάρα, στον οποίο κάποτε πίστευα και νοιώθω πραγματικά ηλίθιος γι αυτο. Αρκετά προμηθεύτηκα απο μαγαζάκια στην Ρόδο αλλα σε τσουχτερές τιμές. Τα τελευταία μου κομμάτια μου τα χάρισε μέλος του φόρουμ και τον ευχαριστώ γι αυτο. Κάποια, ελάχιστα, τα βρήκα σε χρυσοχοεία.
Τι πληροφορίες ψάχνεις ακριβώς;
Για αγορά νομισμάτων ενδιαφέρομαι. Τα ασημένια καλά και άγια, αλλά... σιγά σιγά. Αν υπάρχει κανένα πακέτο/σειρά από ευτελή μέταλλα, θα με ενδιέφερε πιο άμεσα.
Ανέφερα τη σειρά του Λαμπράκη-4P-National Geographic γιατί μου άρεσε που ήταν "αποκαταστημένα", δηλαδή όπως θα είχαν φτιαχτεί αρχικά. Αν είναι να πάρεις αντίγραφο, προτιμώ να δείχνει καινούριο.
Τη mailink και τον Συλλεκτικό Κύκλο τους έχω υπόψη μου, αν και δεν τους ανέφερα. Σειρά σε ασημένια την απορρίπτω γιατί είναι κάποια λεφτά και καταλήγεις με παρόμοια νομίσματα. Οπότε τα ασημένια, ένα-ένα, δύο-δύο...
Το "δώρο" της mailink το έχω και εγώ. Δεν με ενθουσίασε, τα κρατικά (ΤΑΠΑ-ΝΜΑ) μου άρεσαν περισσότερο.
Ευχαριστώ, πάντως για ό,τι γράψατε, ελπίζω και για περισσότερα...
ΥΓ Όπως και τα αυτοκίνητα die-cast και τα αντίγρφα είναι
και θέμα κατασκευαστή. Δεν υπάρχουν επίσημα και ανεπίσημα, υπάρχουν του τάδε και του τάδε.