Καθως εφυγε ο παλιος ΚΑΛΟΣ μας χρονος και μπηκε ο νεος ειπα να ασχοληθω και λιγο με τα οσα εγιναν στον χωρο του χρυσου. Καταρχην το κλεισιμο στα 1400 δολαρια η ουγκια ηταν κατι το αναμενωμενο ισως και στα 1550-1600 θα μπορουσε να ειχε φτασει!! Μεγαλη σημασια στην διαμορφωση αυτης της τιμης επαιξε η <αναθερμανση> του ευρω που απο την κατρακυλα του 1,1 ανεβηκε στα 1,37 και σταθεροποιηθηκε στο 1,28-30 στο κλεισημο του χρονου!!
Αυτο που ηταν εκληξη για μενα και δεν το περιμενα με τιποτα ηταν η μεγαλη αποδοση του ασημιου!!
Εκλεισε με αυξηση 77% μεσα σε ενα χρονο εναντι του 28% που πηρε πανω ο Χρυσος!!
Οσοι δηλαδη περυσι τον Ιανουαριο μαζεψαν πολλα bullion coins τωρα μπορουν να τριβουν τα χερια τους απο την χαρα τους!!
Η χρυση λιρα ομως δεν πηγε πισω,,, απο 210 ευρω αρχες του χρονου σκαρφαλωσε στα 285 κλεινοντας ο χρονος!!
Αρα και οι λατρεις του χρυσου νομισματος ειχαν μια ασφαλη επενδυση κανει!!
Ξεκινοντας λοιπον το ετος τα <παχια λογια> αρχισαν απο καποιους διεθνεις αναλυτες!!
Προβλεπουν τον χρυσο στα 4000 δολλαρια την ουγκια!!
Προσωπικα δεν παρασυρομε απο τετοιες εκτιμησεις!! Οι διεθνεις αναταραξεις που υπαρχουν σε πολλα νομισματα και τα κλονιζουν (π.χ ευρω και δολλαριο) θα παρασυρουν σε μια ανοδο τον χρυσο αλλα οχι τοσο κραυγαλεο οπως αυτα που θα διαβασετε στην εφημεριδα παρακατω!!
Η εκτιμηση μου εμενα ειναι να δουμε τον χρυσο στο τελος του 2011 να βρισκετε στα 1850 δολαρια το πολυ και την λιρα να φλερταρει τα 350 ευρω αλλα ισως να μην τα πιασει!!
Σε εναν απο τους πινακες εχω και τις αποδοσεις καποιων αγαθων αλλα και τα αρνητικα των οικονομικων καποιων χωρων!! Ειμαστε η ντροπη της καταστροφης μια και εχουμε 37% αρνητικη οικονομια!!
Οσοι φιλοι εχουν μερικα αποθεμματα χρηματων στην ακρη εγω τους συμβουλευω ΤΑ ΜΙΣΑ, ας τα γυρισουν σε ασημι ή χρυσο για να εχουν κατι στα χερια τους το 2012!!
Φιλικα Γιωργος. Τα γραφωμενα μου ΕΔΩ ΕΙΝΑΙ και θα τα διαβασουμε το 2012