Για τους συλλέκτες τόκεν ίσως να έχει κάποια συλλεκτική αξία(υπόθεση κάνω).Πιθανόν να είναι απο βολφράμιο που έχει παρόμοιο ειδικό βάρος με το χρυσό.
Αποκλείεται κατηγορηματικά η περίπτωση βολφραμίου.Το στοιχείο βολφράμιο (γνωστό και ως τουνγκστένιο), χρησιμοποιείται για να «ντουμπλάρει» τον χρυσό σε περισσότερο ογκώδη αντικείμενα (ράβδους), καθότι συγκεκριμένες φυσικές ιδιότητες του εν λόγω μετάλλου (εξαιρετική σκληρότητα, κορυφαίο σημείο τήξης, μεγάλη ευθραυστότητα), καθιστούν, ιδιαίτερα δύσκολη -αν όχι απαγορευτική- τη χρήση του στην κατασκευή νομισμάτων. Ακόμα και επί των ημερών μας. Πόσο μάλλον δυσκολότερο εν έτει 1961 (αν όντως συμπίπτει η χρονολογία κατασκευής..)
Παραθέτω επ’ ευκαιρία, έναν ποικίλως ενδιαφέροντα (και από συλλεκτική άποψη) σύνδεσμο:
http://www.elementsales.com/ecoins.htm(Η συγκεκριμένη εταιρεία, παρά την πολυετή εξειδίκευσή της στη χύτευση/επεξεργασία στοιχειωδών μετάλλων, αδυνατεί για την ώρα να παράξει ασφαλές κέρμα από βολφράμιο..)
Σημείωση:
Σχετικά με το αντικείμενο του θέματος, αν αυτό πληρεί με
ακρίβεια δεύτερου δεκαδικού ψηφίου τις προδιαγραφές βάρους και διαστάσεων (διάμετρος, πάχος) της χρυσής λίρας, είναι αναμφίβολα κράμα χρυσού με αντίστοιχο τίτλο (0,9166).
Αν όμως χρησιμοποιήθηκε οποιοδήποτε διαφορετικό κράμα (πέραν του χρυσού/0,9166), τότε οι μετρήσεις των προδιαγραφών πιστότητας,
οπωσδήποτε θα αποκλείνουν του κανόνος.