Καλώς ορίσατε, Επισκέπτης. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Νοέμβριος 22, 2024, 04:44:17 μμ
Σελίδες: 1 2 [3]
  Εκτύπωση  
Αποστολέας Θέμα: Ιεροσυλία  (Αναγνώστηκε 9045 φορές)
0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
gemuncey23
Χρυσό μέλος
*****
Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

Μηνύματα: 1833


Προφίλ
« Απάντηση #30 στις: Μάρτιος 15, 2017, 01:43:51 μμ »

υπεθεσα οτι εγινε κατανοητο το τελειως, το χρησιμοποιουμε στην γλωσσα μας νομιζω ακομα και αν δεν κολλαει σαν εκφραση: "εισαι τελειως μα τελειως βλακας?"

...Τα συνθετικά ... έχουν ταυτόσημες φυσικές ιδιότητες με τα φυσικά και είναι το ίδιο.. αληθινά. ...

πχ εδω λετε "ταυτοσημες" ενω δεν ισχυει, αλλα καταλαβαινουμε τι θελετε να πειτε, οποτε δεν θα σχολιαζα κανονικα

ΥΓ: "τελειως συνθετικο διαμαντι" δεν ειπα ποτε, προτεινω να το ξαναδιαβασετε, ειπα "τελειως ψευτικο(=οχι διαμαντι)" ή "συνθετικο(=διαμαντι)"


Αγαπητέ dsp,

Πράγματι, ξαναδιαβάζοντας προσεκτικά τα γραφόμενά σας διαπίστωσα πως ουδέποτε αναφέρατε την έκφραση
"τελείως συνθετικό διαμάντι". Θεωρώ λοιπόν δίκαιον να το τονίσω.

Θα επιθυμούσα επίσης -επειδή διατυπώσατε μια ένσταση στη τοποθέτησή μου (περί της ισχύος του "ταυτοσήμου" των φυσικών ιδιοτήτων τεχνητών και φυσικών διαμαντιών), να δικαιολογήσετε την διαφωνία σας αυτή και να μας διαφωτίσετε περαιτέρω.

Υ.Γ.
(για την έννοια "ταυτόσημος")

Θα σας αναφέρω και εγώ αγαπητέ dsp ένα επεξηγηματικό παράδειγμα/έκφραση, αναλόγου ύφους (και μήκους κύματος ερμηνείας) με το δικό σας ("εισαι τελειως μα τελειως βλακας?") :
"Έχει μάλλον πλήρη άγνοια επί του θέματος, ταυτόσημη μ' αυτή μιας αμοιβάδας."

Αποφεύγω το β ενικό πρόσωπο..

 






Καταγράφηκε
dsp
Πλατινένιο
******
Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

Μηνύματα: 3432


Προφίλ WWW
« Απάντηση #31 στις: Μάρτιος 15, 2017, 03:53:28 μμ »

τα συνθετικα δεν εχουν ακριβως τις ιδιες ιδιοτητες με τα φυσικα διαμαντια, εχουν "παρομοιες" αλλα οχι ταυτοσημες
εξαρταται φυσικα απο την μεθοδο παραγωγης, αλλα αν εξαιρεσει κανεις τις πρωτες δοκιμες, απο ενα μεσο συνθετικο μπορεις να περιμενεις μεγαλυτερη αντοχη, σκληροτητα κτλ. απο ενα φυσικο, ειναι "καλυτερα", να το πω μπακαλικα, τα συνθετικα κατα μεσο ορο

επισης, μπακαλικα, γιατι ειναι καλυτερα τα συνθετικα κατα μεσο ορο:
1) μπορεις να ελεγξεις την κρυσταλλοποιηση (μεγεθος, ειδος / ογκο ) απο νανοπολυκρυσταλλικη μεχρι δειγματος μονοκρυσταλλικου
2) αποφευγεις τις ρωγμες-ελαττωματα (ασυνεχειες) που παρουσιαζονται στα φυσικα

σε χρησεις που περιλαμβανουν ηλεκτρισμο και φως επισης υπερτερουν τα συνθετικα επειδη ελεγχεις τις προσμιξεις αναλογα με τη χρηση

ολα αυτα ομως κατα μεσο ορο, ενα τυχαιο "συνθετικο" ειναι καλυτερο απο ενα τυχαιο φυσικο

τι σημαινει αυτο: μετα απο κοπη (που θα εξαφανισει τις περισσοτερες ασυνεχειες) ενα μικρο ποσοστο φυσικων διαμαντιων θα ειναι "καλυτερα" (αναλογα και με τη χρηση) απο τα συνθετικα μας, οχι μονο καλυτερα απτο τυχαιο συνθετικο, αλλα καλυτερα και απο το συνθετικο ιδιας θεωρητικα κατηγοριας. Το ποσοστο αλλαζει αναλογα με τη χρηση προφανως γιατι αλλες ιδιοτητες θες σε κατι που χτυπαει, αλλες σε κατι που τρυπαει και αλλες σε κατι που θα του περασεις ηλεκτρικο ρευμα. Αυτο το γεγονος εξηγει και γιατι φτιαχνουμε συνθετικα: τα συνθετικα ειναι πιο ακριβα απο το μεσο φυσικο, αλλα το εξαιρετικα καλο φυσικο ειναι πανακριβο.

Για να τα λεμε ολα εχουν φτιαχτει και συνθετικα που ειναι πιο καλα (καποιοι το αμφισβητουν) απο οποιοδηποτε φυσικο, αλλα οι μεθοδοι συνηθως βασιζονται στη δημιουργια καποιου αλλου ακριβου υλικου πρωτα ή ειναι πολυ ακριβες ακομα απο μονες τους/πειραματικο σταδιο, οποτε δεν εχει και πολυ νοημα να μιλαμε για αυτα τα συνθετικα.

Αυτα με λιγα λογια για το οτι τα φυσικα δεν εχουν ακριβως τις ιδιες ιδιοτητες με τα συνθετικα.
Για περισσοτερες πληροφοριες μπορειτε να ανατρεξετε σε papers της διεθνους βιβλιογραφιας.

ΥΓ1 : οταν λεμε "φυσικα" εννοουμε παντα ο,τι φυσικα εχουμε δει μεχρι τωρα στη γη, ετσι, διαμαντια που δημιουργηθηκαν κυριως στο εσωτερικο της γης ή απο προσκρουση μετεωριτη και λιγοτερο για διαμαντια που υποθετουμε οτι ηρθαν "απ΄εξω".
ΥΓ2 : ολα τα παραπανω ψιλοτροποποιουνται αμα αρχισουμε να μιλαμε για κατι αλλο απο αυτο που στην καθομιλουμενη λεμε "διαμαντι" και παμε σε νανο-διαμαντια ή επικαλυψεις διαμαντοσκονης ή διαμαντοειδους ή  συμμικτης σκονης πανω σε αλλο διαμαντι ή υλικο και αρχισουμε να συζηταμε με αν και τι ειδους πυρηνα ξεκινησαμε για το συνθετικο διαμαντι και πολλα αλλα αδιαφορα πιστευω εδω
ΥΓ3:
Αποφεύγω το β ενικό πρόσωπο..
αυτο δεν καταλαβαινω γιατι χρειαστηκε να αναφερθει, και γω στον πληθυντικο σας μιλησα. αν θελετε να ξεκινησουμε να μιλαμε στον ενικο δεν εχω προβλημα.

Καταγράφηκε

εδώ προσέχεις να μαθαίνεις και μαθαίνεις να προσέχεις
Σελίδες: 1 2 [3]
  Εκτύπωση  
 
Μεταπήδηση σε:  

advertisement

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2008, Simple Machines | Theme Sus By CeeMoo
Cookies preferences