Καλώς ορίσατε, Επισκέπτης. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Νοέμβριος 21, 2024, 09:37:37 μμ
Σελίδες: [1]
  Εκτύπωση  
Αποστολέας Θέμα: ΑΡΧΙΣΑΝ ΝΩΡΙΣ '' ΤΑ ΟΡΓΑΝΑ ΝΑ ΧΤΥΠΟΥΝ  (Αναγνώστηκε 10777 φορές)
0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
sideras
Νέος
*
Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

Μηνύματα: 70


Προφίλ
« στις: Ιανουάριος 13, 2010, 10:39:59 πμ »

Κυνήγι του χαμένου θησαυρού στη Μαγνησία
Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 13 Ιανουαρίου 2010, 02:07


Η κατάρρευση του οδοστρώματος, στην οδό Αίαντος, στην περιοχή Σαμπάναγα του Δήμου Αισωνίας, Μαγνησίας, αποκάλυψε ότι κάποιοι «καλά διαβασμένοι» αποδόθηκαν στο κυνήγι του θησαυρού και για το σκοπό αυτό είχαν σκάψει σήραγγα, κάτω από το δρόμο και σε μήκος περίπου οκτώ μέτρων, ώστε να φτάσουν στη «λεία» τους, που θεωρείται ότι βρισκόταν στις ρίζες ενός αιωνόβιου πλατανιού.

Μάλιστα οι άγνωστοι δράστες είχαν τοποθετήσει και χρησιμοποιούσαν ένα κοντέινερ, σε διπλανό περιφραγμένο οικόπεδο, όπου φαίνεται ότι τοποθετούσαν το χώμα που έβγαζαν, για να σκάψουν τη σήραγγα…

Όλα έγιναν προχθές, όταν από το δρόμο επιχείρησε να περάσει ένα μεγάλο φορτηγό, με αποτέλεσμα να υποχωρήσει το οδόστρωμα.

Επί τόπου πήγε χειριστής με «τσαπάκι» του Δήμου Αισωνίας, που ενημερώθηκε από τους περίοικους, για να αποκαταστήσει προσωρινά το κατεστραμμένο οδόστρωμα.

Τόσο ο χειριστής, όσο και οι περίοικοι αντίκρισαν με έκπληξη την άσφαλτο να υποχωρεί και να αποκαλύπτεται μια σήραγγα μήκους περίπου οκτώ μέτρων (όσο είναι το οδόστρωμα), που κατέληγε σε ένα παλιό κομμένο πλατάνι, έξω από τον Ιερό Ναό Κοίμησης της Θεοτόκου Σαμπάναγα.

Όπως έλεγαν περιοίκοι που συγκεντρώθηκαν στο σημείο, φαίνεται ότι αυτοί που έσκαψαν τη σήραγγα αναζητούσαν θησαυρό ή κάτι πολύτιμο, ενώ είναι άγνωστο αν τελικά κατάφεραν να πετύχουν το σκοπό τους, ή το τυχαίο αυτό γεγονός απέτρεψε τα σχέδιά τους.

Πάντως, η όλη δουλειά φαίνεται να ήταν προετοιμασμένη πολύ καλά και το σκάψιμο να διήρκεσε αρκετούς μήνες, καθώς το σκάψιμο γινόταν πολύ κοντά σε σπίτια και δίπλα από έναν δρόμο που παρουσιάζει ιδιαίτερη κίνηση, καθώς συνδέει το Βόλο με το Διμήνι.

Μέχρι στιγμής η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου, η υπηρεσία της Αρχαιολογίας εκτίμησαν ότι οι άγνωστοι δεν κατάφεραν να ολοκληρώσουν την πράξη τους.

ΠΗΓΗ: Μagnesianews.gr


Καταγράφηκε
herakliotis
Επίτιμο Χρυσό Μέλος
Πλατινένιο
*****
Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

Φύλο: Άντρας
Μηνύματα: 12213



Προφίλ
« Απάντηση #1 στις: Ιανουάριος 13, 2010, 08:05:51 μμ »

Θωμα δεν ξεχνας βλεπω την παλια σου αγαπη ε?  Σαρκασμός Αν και αυτο ειναι θεμα που ανηκει σε σελιδες για ψαχτηρια εγω το μονο που εχω να πω ειναι ενα ΕΛΛΗΝΕΣ !! Αμα τους σφηνωσει κατι στο μυαλο μηχανευονται τα παντα ωστε να φτασουν στον στοχο τους και δεν λογαριαζουν τιποτα!!Παλαιοτερα ειχα διαβασει οτι σε εξωκλησια και συγκεκριμενα ενα ξηλωσαν το δαπεδο εκαναν καταστροφες μεγαλης αξιας ψαχνοντας  λιρες!!Καπου νομιζω υπαρχουν ορια και καπου πρεπει να σταματαμε οταν βλαπτουμε ξενες περιουσιες Ντροπή
Καταγράφηκε

Γηράσκω αεί διδασκόμενος
herakliotis
Επίτιμο Χρυσό Μέλος
Πλατινένιο
*****
Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

Φύλο: Άντρας
Μηνύματα: 12213



Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: Ιανουάριος 17, 2010, 04:08:39 μμ »

Θωμα μια και αρχισες κουβεντα για θησαυρους κοιτα αυτο ---> http://www.espressonews.gr/default.asp?pid=79&la=2&catid=1&artid=1130170
τί λες? παμε και εμεις παρεα Σαρκασμός Μεγάλο χαμόγελο
Καταγράφηκε

Γηράσκω αεί διδασκόμενος
sideras
Νέος
*
Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

Μηνύματα: 70


Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: Ιανουάριος 18, 2010, 05:33:33 μμ »

 

Aγαπητε γεωργιε γινεται χαμος σε ολη την ΕΛΛΑΔΑ ..................


 Άνθρακας ο θησαυρός;
Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 18 Ιανουαρίου 2010, 12:34


Μια ακόμη ιστορία για έναν μυθικό θησαυρό έχει γίνει αντικείμενο συζήτησης τις τελευταίες μέρες στην πόλη των Ιωαννίνων. Στην περιοχή των ιταλικών μνημάτων, στη Λεωφόρο Γράμμου, υποτίθεται ότι κατά τη διάρκεια εργασιών εκσκαφής για ανέγερση οικοδομής, σε οικόπεδο δίπλα στο δρόμο, ο ιδιοκτήτης βρέθηκε προ «χρυσής» εκπλήξεως. Λέγεται δηλαδή ότι βρήκε ράβδους χρυσού, γι’ αυτό και σταμάτησε ξαφνικά τις εργασίες που γίνονταν στο οικόπεδο.

Κανείς όμως από τους γείτονες δεν είδε με τα μάτια του τις ράβδους χρυσού να βγαίνουν από το χώμα. Αν και όλοι ισχυρίζονται με βεβαιότητα ότι ο εκσκαφέας «έπεσε» πάνω στο θησαυρό, ότι σταμάτησαν οι εργασίες απότομα, ότι δηλώθηκαν οι ράβδοι στην αστυνομία, ακόμη και ότι τα ευρήματα κατατέθηκαν στην Τράπεζα της Ελλάδας και ότι οι ιδιοκτήτες του οικοπέδου πήραν εύρετρα, όπως προβλέπει ο νόμος.

Ωστόσο, τίποτα από τα προαναφερθέντα δεν επιβεβαιώνεται από τις Αρχές. Η Τράπεζα της Ελλάδας δεν έχει καμία τέτοια ενημέρωση, ούτε έχουν ακολουθηθεί οι συνήθεις διαδικασίες (σήμα της αστυνομίας προς την τράπεζα για αναζήτηση τιμαλφών). Ο αστυνομικός διευθυντής Ιωαννίνων, Θεοχάρης Αγόρης, δεν επιβεβαιώνει ότι η αστυνομία ενημερώθηκε ή κλήθηκε να επέμβει για εύρεση τιμαλφών στην περιοχή.

Πηγή: εφ. Ηπειρωτικός Αγών


Καταγράφηκε
sideras
Νέος
*
Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

Μηνύματα: 70


Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: Ιανουάριος 27, 2010, 08:40:33 μμ »

                                             
                                                Αγαπητε γεωργιε

                                    Ο ΘΥΣΑΥΡΟΣ ΤΟΥ ΑΛΗ  ΠΑΣΑ

 Ο θησαυρός του Αλή πασά του Τεπελενλή στα αγγλικά θησαυροφυλάκια ή δίπλα σε κυπαρίσσι στους Γεωργουσάτες;


Ο Αλή πασάς ο Τεπελενλής ήταν το πρόσωπο που σημάδεψε καθοριστικά την πορεία και την εξέλιξη της πόλης των Ιωαννίνων, καθώς και την νοοτροπία των κατοίκων της στη νεότερη ιστορία τους. Γεννημένος το 1744 στο Τεπελένι της Αλβανίας ο γιός της Χάμκως και του ληστή Βελή, αρβανίτης μουσουλμάνος, γίνεται το 1788 πασάς των Ιωαννίνων.
Αποδυναμώνει τους Τούρκους γαιοκτήμονες (μπέηδες και αγάδες φεουδάρχες) της περιοχής του, των οποίων σφετερίζεται την περιουσία τους και τα πλούτη τους.
Από το 1792, 1799 ασχολείται με την κατάκτηση του Σουλίου και τον Δεκέμβριο του 1803, υπογράφει τη συνθηκολόγηση με τους Σουλιώτες.
Το 1798 καταλαμβάνει με την ανοχή των Γάλλων, που τότε κυριαρχούν στα Επτάνησα, τη Νιβίτσα, στην ακτή της Χειμάρρας. Κατόπιν εκτοπίζει (και σφαγιάζει) τις φρουρές των Γάλλων από το Βουθρωτό και την Πρέβεζα. Η λίμνη του Βουθρωτού, στην περιοχή των Αγίων Σαράντα, είναι το αγαπημένο του καταφύγιο. Το 1819 αγοράζει από τους Άγγλους την Πάργα.

Θα ήταν αδιανόητο για την νοοτροπία και την απληστία του χαρακτήρα του, να ξεφύγει ο Αλή πασάς από τη σιγουριά και τη γοητεία του χρυσού.
Οι εκστρατείες εναντίον των Σουλιωτών, η συντήρηση του στρατού, το δίκτυο των πληροφοριοδοτών, τα δώρα στους ξένους περιηγητές απαιτούσαν καλό πουγγί με φλουριά ασημένια και χρυσά.
Ας αναφέρουμε ότι δυο πονηροί βενετσιάνοι αλχημιστές πέρασαν από το σεράι του και του υποσχέθηκαν έναντι αδράς αμοιβής την κατασκευή χρυσού, κι εκείνος τους έκλεισε στο κάστρο, δεν τους άφηνε να φύγουν αν δεν ανακάλυπταν τη μαγική συνταγή που τόσο πολύ επιθυμούσε.

Όταν μετά την πολύμηνη πολιορκία των Ιωαννίνων, καταφεύγει στο νησάκι της λίμνης στη μονή του Αγίου Παντελεήμονα και με παγίδα πέφτει νεκρός, οι θησαυροί που καταμετρά ο Χουρσίτ πασάς – απεσταλμένος του σουλτάνου- είναι μόνο 45.000.000 γρόσια. Θεωρείται πολύ λίγος για το μέγεθος της ανάπτυξης που είχε πάρει το πασαλίκι των Ιωαννίνων, με συνέπεια να αποκεφαλιστεί ως ύποπτος και ο Χουρσίτ πασάς.

Από τότε δεν έπαψαν οι διάφορες φημολογίες για τον χαμένο θησαυρό του Αλή πασά και η αναζήτησή του από χρυσοθήρες παλιότερα, αλλά και πρόσφατα.
Έτσι δεν πρέπει να θεωρηθεί παράξενο το σκάψιμο κάποιων άγνωστων στο μαυσωλείο του Ασλάν πασά στο κάστρο της πόλης των Ιωαννίνων, όπως έγραψαν οι τοπικές εφημερίδες στις 15 Φεβρουαρίου 2000, προκειμένου να βρουν τον θησαυρό του Αλή πασά.

Σε σχόλιο της η εφημερίδα Ηπειρωτικός Αγών της 19/2/2000 γράφει: «Που βρίσκεται λοιπόν ο θησαυρός του Αλή; Από τα ιστορικά αρχεία που υπάρχουν και είναι καταγεγραμμένα, ο θησαυρός στάλθηκε από το γιό του Αλή, τον Μουχτάρ, το 1820 στην Πρέβεζα και εκεί φορτώθηκε σε αγγλικά πλοία με προορισμό τη Μάλτα. Οι εκτιμήσεις είναι ότι τελικά κατέληξε στα αγγλικά θησαυροφυλάκια. Μετά την απελευθέρωση των Ιωαννίνων το 1913, μια ιταλική εταιρεία πήρε άδεια, και για πέντε χρόνια κατέσκαψε κάθε πιθανή περιοχή με εκατοντάδες εργάτες, αναζητώντας τον θησαυρό. Εγκατέλειψαν όμως στη συνέχεια την προσπάθεια τους απογοητευμένοι. Θησαυρός …γιοκ λοιπόν και ας μη ταλαιπωρούνται άδικα οι σύγχρονοι χρυσοθήρες.

Ο παμπόνηρος και πανούργος Αλής θα εμπιστευόταν ποτέ ένα τόσο ακριβό μυστικό σε κανέναν; Δεν θα φρόντιζε να εξαφανίσει κάθε αποδεικτικό, ή το κυριότερο θα θόλωνε τα νερά με τη διασπορά παραπλανητικών φημών;
Σύμφωνα με βορειο Ηπειρώτη από τη Δρόπολη, που δούλευε σε οικοδομικά έργα το 1991 ο θησαυρός του Αλή περιήλθε στα χέρια του Εμβέρ Χότζα το 1966.
Οι αμύθητοι θησαυροί που μάζεψε ο Αλή πασάς του δημιούργησαν μεγάλο πρόβλημα για την εξασφάλιση τους. (Τότε δεν υπήρχε …Χρηματιστήριο, ομόλογα, να τα …επενδύσει, Τράπεζες να τα φυλάξει)

Η έδρα του πασαλικιού του τα Γιάννενα δεν πρόσφεραν τη σιγουριά που ήθελε.
Έστειλε έναν έμπιστό του στο χωριό Γεωργουσάτες της Δρόπολης. Αυτός βρήκε τρεις μαστόρους που έχτισαν μια κρυψώνα έξω από τους Γεωργουσάτες, κοντά σ΄ένα κυπαρίσσι μιας εκκλησίας. Όταν οι εργάτες τελείωσαν, ο έμπιστος του Αλή τους τουφέκισε με διαταγή του πασά. Στη συνέχεια ο Αλής σκότωσε τον έμπιστο, ώστε να είναι σίγουρος, σιγουρότατος, για τη μυστική κρυψώνα του θησαυρού.
Πλην όμως ένας από τους τρεις εργάτες τραυματίστηκε απλώς, και έκανε τον σκοτωμένο. Στη συνέχεια κρύφτηκε, όμως το μυστικό το εμπιστεύθηκε σε κάποιον δικό του, και αυτός στην κόρη του, η οποία έλεγε για το «κυπαρίσσι με το θησαυρό, που είναι κοντά σ’ αυτό, και θάτρεφε τη Δρόπολη για εκατό χρόνια.
Το 1966 κάποιοι εργάτες έσκαβαν στους Γεωργουσάτες, για να φτιάξουν ένα οχυρωματικό έργο – ένα από τα πολλά που συνήθιζε να κάνει το καθεστώς Χότζα.
Έφτασαν να σκάβουν κοντά στο κυπαρίσσι που αναφέραμε, όταν σκόνταψαν σ’ ένα τοίχο, πάχους δύο μέτρων περίπου. Συνέχισαν να εργάζονται μέχρι που βρήκαν μια πόρτα χοντρή σιδερένια, ενώ ταυτόχρονα την άλλη μέρα ήρθαν άνθρωποι του καθεστώτος και βρέθηκαν μπροστά σ’ έναν πραγματικό θησαυρό από χρυσάφι αμύθητης αξίας. Μια γουρούνα ολόχρυση δυο τόνων βάρους (2.000 κιλά) με δώδεκα γουρουνάκια χρυσά κι αυτά, σερβίτσια πιάτων και κουταλομαχαιροπήρουνα, όλα χρυσά. Ήρθε επί τόπου κι ο Εμβέρ Χότζα και ο θησαυρός μεταφέρθηκε μυστικά και επειγόντως πρώτα στα Τίρανα και μετά που;
Με το που βρέθηκε ο θησαυρός το 1966 η γιαγιά που διηγούνταν την ιστορία με το κυπαρίσσι και το θησαυρό έπαθε μελαγχολία και είκοσι χρόνια μετά, μέχρι το 1986 που άφησε την πνοη της, δεν έβγαλε μιλιά.
Ύστερα από αυτά για τον θησαυρό του Αλή πασά το λακωνικότατο «Σχόλιο ουδέν» που λέει και ο Αντώναρος, σας αφήνω στην κρίση σας να πιστέψετε ό,τι θέλετε!

(Από το βιβλίο του πολιτικού μηχανικού Γιάννη Παπαϊωάννου «Γεγονότα από τη νεότερη ιστορία» Ιωάννινα 2006)

(ΣΗΜ. Σύμφωνα με την Ελευθεροτυπία της 7 Μαίου 2000, ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Ιλίρ Μέτα διέταξε σχετική έρευνα στις 10 Μαρτίου 2000 για την κλοπή των αποθεμάτων χρυσού της Αλβανίας, αξίας 2,8 εκατομμυρίων δολλαρίων, ο οποίος εξαφανίστηκε μέσα από τη θωρακισμένη και φυλασσόμενη από ειδικές δυνάμεις σήρραγγα, όπου φυλάσσονταν τα αλβανικά αποθέματα χρυσού.)
Αναρτήθηκε από Αρκουδπουρνάρ στις 3:04 μ.μ. 
Ετικέτες Θησαυρός του Αλή πασά.
Καταγράφηκε
sideras
Νέος
*
Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

Μηνύματα: 70


Προφίλ
« Απάντηση #5 στις: Ιανουάριος 29, 2010, 09:27:41 μμ »

 

                                     αν εχεις τυχη διαβανε  Κλείσιμο ματιού Κλείσιμο ματιού


 
Στράγγιζαν τις ομπρέλες τους σε βάζο 570.000 ευρώ
Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 29 Ιανουαρίου 2010, 18:27


Θησαυρό είχε κυριολεκτικά μέσα στα πόδια του ένα ζευγάρι ηλικιωμένων από το Ντόρσετ της Μ. Βρετανίας, αφού επί 50 ολόκληρα χρόνια το βάζο, που χρησιμοποιούσαν για να αφήνουν τις ομπρέλες τους για να στραγγίξουν, ήταν αξίας 570.000 ευρώ!

Επρόκειτο για ένα κινέζικο βάζο του 18ου αιώνα και το εντόπισε κατά τύχη ένας ειδικός σε αντικείμενα - αντίκες στον ξενώνα του σπιτιού.

Ύστερα από σχετική έρευνα, βρέθηκε ότι το βάζο είχε φτιαχτεί για τον αυτοκράτορα Qianlong της Κίνας περίπου το 1740.

Τώρα το ζευγάρι περιμένει να μάθει πόσα χρήματα θα εισπράξει από την δημοπρασία που θα γίνει στις 11 Φεβρουαρίου, όπου οι ειδικοί εκτιμούν ότι αν το βάζο δεν είχε μια ρωγμή και λεκέδες από τη χρήση θα μπορούσε να «πιάσει» τη διπλάσια τιμή!


Καταγράφηκε
herakliotis
Επίτιμο Χρυσό Μέλος
Πλατινένιο
*****
Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

Φύλο: Άντρας
Μηνύματα: 12213



Προφίλ
« Απάντηση #6 στις: Ιανουάριος 29, 2010, 09:42:46 μμ »



                                     αν εχεις τυχη διαβανε  Κλείσιμο ματιού Κλείσιμο ματιού


 
Στράγγιζαν τις ομπρέλες τους σε βάζο 570.000 ευρώ
Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 29 Ιανουαρίου 2010, 18:27


Θησαυρό είχε κυριολεκτικά μέσα στα πόδια του ένα ζευγάρι ηλικιωμένων από το Ντόρσετ της Μ. Βρετανίας, αφού επί 50 ολόκληρα χρόνια το βάζο, που χρησιμοποιούσαν για να αφήνουν τις ομπρέλες τους για να στραγγίξουν, ήταν αξίας 570.000 ευρώ!

Επρόκειτο για ένα κινέζικο βάζο του 18ου αιώνα και το εντόπισε κατά τύχη ένας ειδικός σε αντικείμενα - αντίκες στον ξενώνα του σπιτιού.

Ύστερα από σχετική έρευνα, βρέθηκε ότι το βάζο είχε φτιαχτεί για τον αυτοκράτορα Qianlong της Κίνας περίπου το 1740.

Τώρα το ζευγάρι περιμένει να μάθει πόσα χρήματα θα εισπράξει από την δημοπρασία που θα γίνει στις 11 Φεβρουαρίου, όπου οι ειδικοί εκτιμούν ότι αν το βάζο δεν είχε μια ρωγμή και λεκέδες από τη χρήση θα μπορούσε να «πιάσει» τη διπλάσια τιμή!



Αμ δεν ειχαν τυχη!!Τυχη θα ειχαν αν το ειχαν ανακαλυψη πριν 35 χρονια  και  βαλε!! Τωρα που το ανακαλυψαν σιγουρα ειναι 75νταρηδες και την βγαζουν με φρυγανια και τσαγακι φιλε!!Τα λεφτα θα τα γλεντησουν οι απογονοι τους!! Μεγάλο χαμόγελο Μεγάλο χαμόγελο
Καταγράφηκε

Γηράσκω αεί διδασκόμενος
herakliotis
Επίτιμο Χρυσό Μέλος
Πλατινένιο
*****
Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

Φύλο: Άντρας
Μηνύματα: 12213



Προφίλ
« Απάντηση #7 στις: Ιανουάριος 29, 2010, 09:47:39 μμ »

Παντως ο συλλεκτισμος αγαπητοι φιλοι ειναι επιστημη τελικα!!Αν δεν εισαι λιγο ενημερωμενος ή αν δεν ρωτας-ψαχνεις για αντικειμενα που ισως κληρονομησες απο γονεις-παπουδες μπορει στην τελικη να πεταξεις κατι στα σκουπιδια σαν (παλιατζουρα) οπως το λεμε εμεις εδω στην Κρητη και τελικα αυτο το αχαρο παλιομοδιτικο κτλ κτλ να αξιζει μια περιουσια!! Στριφογύρισμα ματιών
Καταγράφηκε

Γηράσκω αεί διδασκόμενος
sideras
Νέος
*
Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

Μηνύματα: 70


Προφίλ
« Απάντηση #8 στις: Φεβρουάριος 04, 2010, 09:35:09 πμ »

 AΓΑΠΗΤΟΙ ΦΙΛΟΙ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΛΕΦΤΑ
 ΣΕ ΔΗΜΟΠΡΑΣΙΑ ..................


        65 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ

Το ασύλληπτο ποσό των 65 εκατομμυρίων ευρώ έπιασε το γλυπτό του Alberto Giacometti με τίτλο «Άνδρας που Περπατάει I» (Homme qui Marche I). Το έργο...

ξεκίνησε με τιμή 12 εκατομμυρίων στον οίκο δημοπρασιών Sotheby και μέσα σε μόλις 8 λεπτά εκτοξεύτηκε σε αυτό το αστρονομικό ποσό

           
Καταγράφηκε
sideras
Νέος
*
Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

Μηνύματα: 70


Προφίλ
« Απάντηση #9 στις: Φεβρουάριος 09, 2010, 08:45:20 μμ »

 AΡΕ ΤΥΧΗ ΡΙΜΑΔΑ .......................ΜΟΝΟ  ΔΑΚΤΥΛΙΔΙ  Αναποφασιστικότητα Αναποφασιστικότητα



  Βρήκε το δαχτυλίδι του μετά απο 21 χρόνια!

ΜΕ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΟΥ FACEBOOK

O Τομ Γουιτνευ πριν 21 χρόνια και ενώ ήταν σε κρουαζιέρα έχασε το δαχτυλίδι απο την αποφοίτηση του. Ο καιρός πέρασε και δεν πίστευε ποτέ οτι θα το ξαναβρεί. Πριν λίγες μέρες όμως...

μια γυναίκα επικοινώνησε μαζί του στο facebook. Του είπε οτι έχει το δαχτυλίδι του, το βρήκε με ανιχνευτή μετάλλων στην παραλία. Το είχε χρόνια αλλά δεν μπόρεσε να τον βρει, μόνο με το facebook τα κατάφερε και τον εντόπισε


Καταγράφηκε
sideras
Νέος
*
Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

Μηνύματα: 70


Προφίλ
« Απάντηση #10 στις: Φεβρουάριος 10, 2010, 05:43:40 μμ »

 
ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΟΣ ΣΥΛΛΕΚΤΗΣ ΚΑΙ ΠΕΘΑΝΕ ΣΤΗΝ ΨΑΘΑ


 ΑΠΕ - ΜΠΕ Site Πολιτισμού/ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ ΑΥΤΟ
 

 
 
  Ο θησαυρός του μπαρμπα-Θανάση



Πώς κατέληξαν στο Δημόσιο τα 1.833 νομίσματα που μάζευε για χρόνια ο Α. Κουφογιάννης
Μια μεγάλη και σπάνια συλλογή νομισμάτων ανήκει από χθες στο υπουργείο Πολιτισμού. Τη μυθιστορηματική διαδρομή που έκαναν τα 1.833 νομίσματα και 66 αντικείμενα μέχρι να καταλήξουν στο ελληνικό Δημόσιο διηγήθηκε χθες το μεσημέρι, στο Νομισματικό Μουσείο, ο υπουργός Πολιτισμού Γιώργος Βουλγαράκης: στις 12 Ιουνίου έφτασε στο υπουργείο μια επιστολή, υπογεγραμμένη από τον Αλέξιο Καραγεώργο. Στις γραμμές της αναφερόταν στον Αθανάσιο Κουφογιάννη, πλανόδιο αργυραμοιβό και ειδικό στο καθάρισμα σκουπιδιών χρυσοχοΐας, ο οποίος από πολύ νέος και μέχρι το 1990, οπότε ήταν πλέον 92 ετών, αγόραζε παλιά νομίσματα.

«Ξεκίνησα να μαζεύω σε μια εποχή που κανένας δεν γνώριζε αν επιτρέπεται ή όχι η κατοχή και συλλογή τους. Στη συνέχεια όμως και μέσα από την ενασχόλησή μου με την προσπάθεια απόκτησής τους πληροφορήθηκα ότι δεν μπορώ να τα έχω χωρίς άδεια. Κατά συνέπεια αυτήν τη στιγμή είναι στα χέρια μου παράνομα». Ο Αθανάσιος Κουφογιάννης δεν είχε οικογένεια. Εμπιστεύτηκε το μυστικό της ζωής του στον Αλέξιο Καραγεώργο, ο οποίος τον περιποιήθηκε στα τελευταία χρόνια της ζωής του, και του ανέθεσε να παραδώσει τη συλλογή στο ελληνικό Δημόσιο και να ζητήσει το νόμιμο ποσοστό αποζημίωσης.

«Εάν ήθελα να τα πουλήσω θα μπορούσαν να μου αποφέρουν πάρα πολλά χρήματα. Ποτέ όμως δεν μου πέρασε από το μυαλό μου τέτοια σκέψη. Πρόσεξε όμως να μην περάσει και από το δικό σου μυαλό κανένας πειρασμός να τα πουλήσεις», είχε πει ο ηλικιωμένος συλλέκτης νομισμάτων. Ο Αθανάσιος Κουφογιάννης πέθανε, το 1991, πριν προλάβει να αποκαλύψει πού ήταν κρυμμένα τα νομίσματα. Δεκαέξι χρόνια μετά, ο αδελφός του Αθανάσιου Κουφογιάννη (και πεθερός του Αλ. Καραγεώργου), ασβεστώνοντας ένα κτίσμα που υπήρχε στο πατρικό τους σπίτι, στη Δορβιτσά Ναυπακτίας, «παρατήρησε στον τοίχο του μια πλάκα που του κίνησε την περιέργεια. Εβγαλε την πλάκα και πίσω της ήταν αυτά που δεν βρίσκαμε»!

Τετράδραχμα του 5ου αιώνα

Η συλλογή του μπαρμπα-Θανάση αποτελείται από 1.833 νομίσματα και 66 αντικείμενα. Από αυτά, τα 910 είναι αρχαία ελληνικά και ρωμαϊκά. Ανάμεσά τους, αργυρά τετράδραχμα Αθηνών του 5ου αι. π.Χ., αργυροί στατήρες Σικυώνος του 4ου αι. π.Χ., αργυροί στατήρες Θάσου των κλασικών χρόνων, κ.λπ. Επίσης, 711 νομίσματα είναι χάλκινα, αρχαία ελληνικά και ρωμαϊκά, από τον 4ο αι. π.Χ. μέχρι τον 4ο αι. μ.Χ. (από τα νομισματοκοπεία Ακαρνανίας, Ηπείρου, Αιτωλών, πόλεων της Θεσσαλίας και βασιλέων της Μακεδονίας), νομίσματα βυζαντινών και μεσαιωνικών χρόνων (μεταξύ των οποίων και 11 αργυρά ενετικά grossi) και νεότερα νομίσματα. Στα 66 αντικείμενα περιλαμβάνονται χάλκινα δακτυλίδια, μεταβυζαντινά και νεότερα, 1 θραύσμα χρυσού δακτυλιδιού, 7 μεταλλικοί σταυροί μεταβυζαντινοί και νεότεροι, 8 λίθινες και πήλινες χάνδρες, χάλκινα μικροαντικείμενα, χάλκινα αγαλματίδια, 1 χάλκινος ανάγλυφος άγγελος, 1 μεγάλη χάνδρα από ημιπολύτιμο λίθο κ.ά. Η καταγραφή, συντήρηση και μελέτη των νομισμάτων, καθώς και ο έλεγχος γνησιότητάς τους βρίσκεται σε εξέλιξη, από τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου. «Είναι φανερό ότι το μήνυμα για την προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς έχει ευαισθητοποιήσει συλλέκτες και ιδιώτες στην Ελλάδα και το εξωτερικό», είπε ο υπουργός Πολιτισμού, ανακοινώνοντας ότι ζήτησε από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας να δεχθεί τον κ. Καραγεώργο για να τιμήσει την πράξη του.

Εν τω μεταξύ, το φθινόπωρο θα εγκαινιαστεί το Νομισματικό Μουσείο, του οποίου οι εργασίες συντήρησης προχωρούν με γοργούς ρυθμούς. Ηδη έχουν ολοκληρωθεί: το αναψυκτήριο στον κήπο του Νομισματικού, που ανήκει στον ΟΠΕΠ και ήδη λειτουργεί, ο ανελκυστήρας για τα άτομα με αναπηρία και οι ηλεκτρομηχανολογικές εγκαταστάσεις στο κτίριο. Εχει ολοκληρωθεί η μουσειολογική μελέτη, και ήδη χθες έφτασαν οι νέες βιτρίνες για τη μόνιμη έκθεση των νομισμάτων. Στο ανακαινισμένο Νομισματικό θα βρουν θέση και τα νομίσματα του μπαρμπα-Θανάση.






 
Καταγράφηκε
sideras
Νέος
*
Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

Μηνύματα: 70


Προφίλ
« Απάντηση #11 στις: Φεβρουάριος 12, 2010, 12:11:35 μμ »

 
ΘΕΛΕΙ Η [ΚΟΠΡΙΑ] ΞΥΡΙΣΜΑ, Η ΦΤΥΣΙΜΟ  ΣΤΗ ΜΑΠΑ... Θυμός Θυμός Θυμός



Σύλληψη του ηγουμένου της Ι.Μ. Τζώρας για παραβάσεις νόμων περί όπλων και αρχαιοτήτων!

Ηγούμενος Ιεράς Μονής Τζώρας στην Βασιλική Ιωαννίνων,συνελήφθη μαζί με δύο ακόμα άτομα για παραβάσεις του Νόμου περί όπλων και του Νόμου περί αρχαιοτήτων.Συγκεκριμένα σε έρευνα που έγινε στη Μονή και στις οικίες των συλληφθέντων, στο πλαίσιο προανάκρισης που διενεργεί η Υποδιεύνση Ασφαλείας ...
Ιωαννίνων σχετικά με κλοπές εικόνων και κειμηλίων από Ιερούς Ναούς, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα περίστροφο, δύο κυνηγετικά όπλα, 533 φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων και 15 λίθινα τεμάχια θυρώματος που εμπίπτουν στις διατάξεις του Ν. «Περί Αρχαιοτήτων», τα οποία είχαν αφαιρεθεί από την Ιερά Μονή Δ. Μαστοροχωρίων Ιωαννίνων τον Αύγουστο του 2009.Επίσης βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 48 εικόνες, επάργυρα κειμήλια, ξυλόγλυπτα και βιβλία, των οποίων η προέλευση, η νομιμότητα κατοχής και η αρχαιολογική τους αξία ερευνάται.Οι συλληφθέντες επρόκειτο να οδηγηθούν εισαγγελέα Πρωτοδικών Ιωαννίνων.Προανάκριση για την υπόθεση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ιωαννίνων.

Καταγράφηκε
sac
Επισκέπτης
« Απάντηση #12 στις: Φεβρουάριος 12, 2010, 06:13:05 μμ »

Κι ύστερα έχεις κάτι τύπους που μας τα "πρήζουν" με την "ανοχή των Αλβανικών αρχών στους αρχαιοκάπηλους που λυμαίνονται τις εκκλησίες της Βορείου Ηπείρου".

...συγγνώμη για την άσχετη παρέμβαση...
Καταγράφηκε
sideras
Νέος
*
Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

Μηνύματα: 70


Προφίλ
« Απάντηση #13 στις: Φεβρουάριος 26, 2010, 09:54:37 πμ »

                       ΒΡΕ ΤΟΝ ΠΑΠΠΟΥ , ΠΑΕΙ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ Σαρκασμός Σαρκασμός Σαρκασμός


 
Στη «φάκα» οι χρυσοθήρες της Καρδίτσας
Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 26 Φεβρουαρίου 2010, 04:54


Στα χέρια της Αστυνομίας έπεσαν τρεις επίδοξοι χρυσοθήρες, μετά από συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση του Αστυνομικού Τμήματος Μουζακίου και του Τμήματος Δίωξης Λαθρομεταναστών Καρδίτσας.

Πρόκειται για έναν 76χρονο και έναν 47χρονο, κάτοικοι του Δήμου Πιαλείων Τρικάλων και έναν 46χρονο κάτοικο Εύοσμου Θεσσαλονίκης.

‘Έπειτα από αξιοποίηση σχετικών πληροφοριών για διενέργεια παράνομης ανασκαφής στην περιοχή αρμοδιότητας του Αστυνομικού Τμήματος Μουζακίου, οι αστυνομικοί των παραπάνω Υπηρεσιών εντόπισαν και στάθμευσαν για έλεγχο Ι.Χ. αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του 46χρονου στο οποίο επέβαιναν και οι άλλοι δύο συλληφθέντες.

Σε νομότυπη έρευνα που διενεργήθηκε στο παραπάνω αυτοκίνητο, βρέθηκαν να κατέχουν παράνομα από κοινού, έναν ηλεκτρονικό ανιχνευτή μετάλλων, με προσαρμοσμένο δίσκο διαμέτρου 30 εκ. και ενσωματωμένη μπαταρία, ζεύγος ακουστικών, χρυσή λίρα κοπής 1897 και 24 φυσίγγια κρότου, διαμετρήματος 9 mm.

Έπειτα από νομότυπες έρευνες που διενεργήθηκαν στις κατοικίες των συλληφθέντων, βρέθηκαν τα ακόλουθα αντικείμενα:

Στην οικία του 76χρονου στην Πιαλεία Τρικάλων , ένα παλαιό αυτόματο πολεμικό όπλο (οπλοπολυβόλο), με ενσωματωμένο γεμιστήρα κενό φυσιγγίων, ένα δίκαννο κυνηγετικό όπλο, διαμετρήματος 12 cal, μία κάννη κυνηγετικού όπλου (καραμπίνας), μάρκας FABARM και πέντε φυσίγγια κυνηγετικού όπλου.

Στην οικία του 47χρονου στην Πιαλεία Τρικάλων, δεκαεπτά σφαίρες πολεμικού όπλου και ένα εξάρτημα ανιχνευτή μετάλλων.

Όλα τα προαναφερόμενα αντικείμενα κατασχέθηκαν, ενώ ενημερώθηκε η αρμόδια Αρχαιολογική Υπηρεσία για διενέργεια αυτοψίας, ενώ οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα.

ΠΗΓΗ:Τrikalanews.gr

 



Καταγράφηκε
sideras
Νέος
*
Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

Μηνύματα: 70


Προφίλ
« Απάντηση #14 στις: Φεβρουάριος 27, 2010, 11:54:49 πμ »

                                        ΚΥΡΙΟΙ ΔΕΝ ΠΑΜΕ ΚΑΘΟΛΟΥ ΚΑΛΑ  Θυμός

                               ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΚΑΙ ΕΙΧΕΙ ΤΡΕΛΑΘΗ ΟΛΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ


 
Κατέσχεσαν αρχαία νομίσματα
Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 26 Φεβρουαρίου 2010, 20:47


Αρχαία νομίσματα είχε στην κατοχή του παράνομα ένας 49χρονος στην Φιλύρα Ροδόπης.

Άνδρες της Αστυνομίας, είχαν πληροφορίες για τον 49χρονο και τον παρακολουθούσαν. Σε έρευνα που έγινε στο σπίτι του, εντοπίστηκαν 11 αρχαία νομίσματα, τα οποία και κατασχέθηκαν.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον εισαγγελέα.


Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 26 Φεβρουαρίου 2010,
ZOYGKLA GR
Καταγράφηκε
Σελίδες: [1]
  Εκτύπωση  
 
Μεταπήδηση σε:  

advertisement

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2008, Simple Machines | Theme Sus By CeeMoo
Cookies preferences