Καλώς ορίσατε, Επισκέπτης. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Αύγουστος 05, 2020, 04:12:13 μμ
  Εμφάνιση μηνυμάτων
Σελίδες: [1] 2 3 ... 354
1  Ελληνικά νομίσματα / Ελληνικά αναμνηστικά / Απ: σειρες προυφ στις: Απρίλιος 26, 2020, 11:58:59 μμ
Σειρές BU των ετών 1976,1980,1982,1984 έχουν βρεθεί και έχουν πουληθεί και διαδικτυακά. Φαίνεται ότι δεν είναι επίσημη κοπή (εξ άλλου δεν υπάρχει πρόβλεψη για τέτοια κοπή) και δεν γνωρίζω τον ακριβή αριθμό τους. Για τις σειρές Proof υπάρχουν αναφορές και έχει γίνει διασταύρωση με φίλους συλλέκτες. Προσωπικά δεν μπορώ να εγγυηθώ την ύπαρξή τους, γι αυτό και υπάρχει ερωτηματικό στον κατάλογο.

Υπάρχουν κάποιες δημοπρασίες BU εδώ...
https://karamitsos.bidinside.com/en/lot/1856/1976-proof-like-set-including-8-pieces-10-/
https://www.numisbids.com/n.php?p=lot&sid=2930&lot=3211
https://www.numisbids.com/n.php?p=lot&sid=2930&lot=3213
https://karamitsos.bidinside.com/en/lot/1862/1984-proof-like-set-including-7-pieces-50-/
2  Γενική συζήτηση / Εκτός θεματολογίας / Απ: KOΡΩΝΑΙΟΣ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΙ? στις: Απρίλιος 18, 2020, 11:52:06 πμ
Προμνησία.... Deja vu ... Παρόλο που ήταν ήδη προυπολογισμένο και με γνωστή την εξαγγελία της κυβέρνησης... Υπάρχει ΤΩΡΑ η σκέψη για το "έκτακτο μέτρο ανακούφισης, λόγω πανδημίας" της μείωσης του ΕΝΦΙΑ. Ενός δίκαιου φόρου που υπολογίζεται σε τιμές του 2007 !!! ... 2007 λέμε !!! Αν δεν το έχετε καταλάβει, σήμερα πουλάμε με τιμές 2007 !!!

ΥΓ Ο παππούς μου έλεγε... Πρώτα με βρεγμένο μαδέρι και μετά τους πετάς στον ασβέστη !!!
3  Γενική συζήτηση / Εκτός θεματολογίας / Απ: KOΡΩΝΑΙΟΣ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΙ? στις: Απρίλιος 18, 2020, 11:26:32 πμ
Δεν ξέρω πως αλλιώς να το πω... Μπαίνουν στην έκτακτη ενίσχυση οι οικοδόμοι. Καλώς, διότι η οικοδομή απλά "δεν υφίσταται" και επιπλέον έχει χτυπηθεί αλύπητα τα τελευταία 10 χρόνια. Αλλά δεν μπαίνουν στην ενίσχυση οι εργολάβοι... που απασχολούν τους οικοδόμους. Υποθέτω ότι η κυβέρνηση υπολογίζει ότι αυτοί θα συνεχίσουν να εργάζονται, χωρίς να έχουν αντικείμενο εργασίας.

ΥΓ Κάτι για τα ακίνητα λέγαμε πιο πριν.
4  Ελληνικά νομίσματα / Κωνσταντίνος Β' / Απ: PROOF 50 λεπτά 1973Β στις: Απρίλιος 11, 2020, 07:47:23 μμ
Δε θέλω να προσβάλλω κανέναν, ούτε να μειώσω το νόμισμα, ούτε να εκθέσω κάποια εταιρεία... αλλά... βασική προυπόθεση ύπαρξης proof είναι η πρόβλεψη για κοπή proof. Αν δεν υπάρχει πρόβλεψη κοπής proof, τότε ψάχνουμε την καλύτερη δυνατή εκτύπωση, με τον συνήθη τρόπο και όχι με εδική μήτρα, πίεση κλπ, που μπορεί να μας θυμίζει κοπή proof.
5  Γενική συζήτηση / Εκτός θεματολογίας / Απ: KOΡΩΝΑΙΟΣ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΙ? στις: Απρίλιος 09, 2020, 12:01:50 μμ
τι να πω... συμφωνω για τα ακινητα, αλλα οχι οτι οι εργαζομενοι θα βγουν κερδισμενοι

Δεν είπα ότι είναι κανένας κερδισμένος, ούτε ότι δεν πρέπει όλοι να βάλουν πλάτες... με λίγα λόγια είπα ότι... για ακόμη μια φορά, το εύκολο θύμα είναι τα ακίνητα που θα πληρώσουν το μάρμαρο της κρίσης. Διότι πέρα απ το ότι δεν υπάρχει καμία βοήθεια στους ιδιοκτήτες, θα πληρώσουν στο ακέραιο όλες τις υποχρεώσεις τους.
6  Γενική συζήτηση / Εκτός θεματολογίας / Απ: KOΡΩΝΑΙΟΣ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΙ? στις: Απρίλιος 09, 2020, 11:52:46 πμ
Όσο για την ασθένεια και το μετά...

Δεν χρειάζεται καμία πολύπλοκη επιστημονική ανάλυση.

Αν δεν "εξαφανιστεί" μόνος του (πράγμα χλωμό αφού απλώθηκε σε όλη την υφήλιο) και όσο δεν υπάρχει εμβόλιο, προφανώς, θα την περάσουμε σχεδόν όλοι (υπολογίζουν 65%-75% του πληθυσμού). Το βασικό θέμα είναι να μην την περάσουμε πολλοί μαζί (4.5 - 5.5 δις άνθρωποι).

Όλος ο πλανήτης έχει σαν στόχο την "ανοσία της αγέλης". Η διαφορές είναι στο σχέδιο, του "πως θα γίνει αυτό". Στην Ελλάδα, αρχικά προσπαθούμε να μην νοσήσουμε πολλοί μαζί για να αντέξει το σύστημα υγείας την περίθαλψή όσων νοσούν. Στη συνέχεια κοιτάμε να κερδίσουμε χρόνο για να βρεθεί κάποιο "βοηθητικό" φάρμακο, ώστε να υπάρχει μια καλύτερη αντιμετώπιση. Και όλα αυτά, μέχρι να βρεθεί το εμβόλιο... όταν βρεθεί... αν βρεθεί.
7  Γενική συζήτηση / Εκτός θεματολογίας / Απ: KOΡΩΝΑΙΟΣ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΙ? στις: Απρίλιος 09, 2020, 11:33:21 πμ
ΚΟΡΩΝΑΙΟΣ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΙ?

ΤΩΡΑ ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ... Το ερώτημα θα έπρεπε να είναι : ΜΕΤΑ ΤΙ ?

Όσες επιχειρήσεις αναφέρονται σε συγκεκριμένους ΚΑΔ (αφού το κράτος πιστεύει ότι όλοι οι υπόλοιποι τρώνε με χρυσά κουτάλια και βγάζουν χρήμα) και οι εργαζόμενοι σ αυτές τις επιχειρήσεις, δικαιούνται 800 ευρώ και θα πληρώσουν το 60% του ενοικίου της επιχείρησης και/ή της Α' κατοικίας. Για τους ιδιοκτήτες των ακινήτων προβλέπεται αναστολή πληρωμής οφειλών για 3 μήνες.

Που σημαίνει ότι οι ιδιοκτήτες ακινήτων που νοικιάζουν ένα ακίνητο σε κάποιον από τους παραπάνω, θα λάβουν 40% λιγότερο ενοίκιο και δεν θα πάρουν κανένα βοήθημα. ΕΠΙΠΛΕΟΝ... θα πληρώσουν κανονικά ότι οφείλουν (αφού υπάρχει μόνο αναστολή και όχι διαγραφή οφειλής) και θα πληρώσουν κανονικά τον ΕΝΦΙΑ για το ακίνητο.

Με λίγα λόγια, για ακόμη μια φορά, τα ακίνητα θα πληρώσουν το μάρμαρο της κρίσης. Διότι, όπως έχω ξαναπεί στο παρελθόν : Στο ακίνητο δεν μπορείς να βάλεις ρόδες και να το πας στη Βουλγαρία.
8  Γενική συζήτηση / Εκτός θεματολογίας / Απ: KOΡΩΝΑΙΟΣ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΙ? στις: Μάρτιος 21, 2020, 12:24:26 πμ
ΝΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΑΙΣΧΟΣ !!!

ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΠΙΚ ΝΙΚ ΚΑΙ ΔΙΑΚΟΠΩΝ !!!

Ενώ πεθαίνουν δίπλα τους άνθρωποι αυτοί οι ανόητοι - ηλίθιοι νομίζουν ότι έκλεισαν τα σχολεία και τα καταστήματα για να πάνε διακοπές στο χωριό ή να βγούνε στα πάρκα με παρέες για να μαζέψουν ήλιο.

Τα δύσκολα είναι μπροστά μας και θέλει καιρό για να τα δούμε. Εύχομαι να μην νοσήσει κανένας από αυτούς, να μην χρειαστεί να μπει κανένας από αυτούς σε εντατική και όλοι να περάσουμε αυτή την κρίση αλώβητοι.
9  Γενική συζήτηση / Εκτός θεματολογίας / Απ: Τουρκία: τι πραγματικά συμβαίνει; στις: Ιανουάριος 16, 2020, 06:29:49 μμ
Δεν φταίνε αυτοί που υπογράφουν αλλά αυτοί που τα ξεπούλησαν.

Σ'ωραίος! Αυτοί που υπογράφουν πάνε μετά και βουτάνε στην κολυμβήθρα του Σιλωάμ και ξεπλένουν ευθύνες και αμαρτίες έτσι?

Παράθεση
Δεν φταίνε αυτοί που υπογράφουν αλλά αυτοί που τα ξεπούλησαν

Verba volant, scripta manent

Αν υπογράψεις σε μια συμφωνία που ξεπουλάει έστω και μια σπιθαμή προφανώς και φταις αλλά οι προηγούμενοι τα έδωσαν όλα. Χτες σας τα έλεγα για τη Μακεδονία και σχεδόν κανένας δε "θυμόταν" την περίοδο Μητσοτάκη (μπαμπά) και Ντόρας (κόρη) το τι έδωσε στους Σκοπιανούς (Σήμερα είναι ο υιός πρωθυπουργός... τυχαίο ; ). Σήμερα σας τα λέω για το Αιγαίο γιατί όντως... Verba volant, scripta manent. Αύριο ίσως τα ξεχάσετε, οπότε, καλό είναι να υπάρχουν εδώ για να θυμόμαστε, ποιος και πως ξεπούλησε το Αιγαίο.
10  Γενική συζήτηση / Εκτός θεματολογίας / Απ: Τουρκία: τι πραγματικά συμβαίνει; στις: Ιανουάριος 15, 2020, 06:23:52 μμ
Τα έλεγα για το θέμα της Μακεδονίας και με αποπαίρνατε... Θα επαναλάβω ότι έλεγα... Κάποιοι είχαν ξεπουλήσει τη Μακεδονία πολλά χρόνια πριν και τελικά δόθηκε η καλύτερη δυνατή λύση πριν λίγα χρόνια. Οι "κάποιοι" έρχονται τώρα να ετοιμάσουν το έδαφος για το ξεπούλημα του Αγαίου. Σε λίγα χρόνια, όταν θα κάνουμε συμφωνία για το μοίρασμα, θα λένε ότι φταίνε αυτοί που θα υπογράψουν και μεις τα χρυσόψαρα θα έχουμε ξεχάσει ποιος το έχει δρομολογήσει από σήμερα. Μακάρι να είμαστε καλά και πάλι θα γράφω και τότε ότι έγραψα για την Μακεδονία... Δεν φταίνε αυτοί που υπογράφουν αλλά αυτοί που τα ξεπούλησαν.
11  Γενική συζήτηση / Εκτός θεματολογίας / Απ: Ληξη ενοικιου τι λεει ο νομος; στις: Νοέμβριος 25, 2019, 03:55:12 μμ
Μια προσωπική άποψη καθότι η δουλειά μου είναι η διαχείριση ακινήτων... Τα επόμενα χρόνια τα ενοίκια θα ανεβαίνουν συνεχώς. Κάποιοι λόγοι που θα συμβεί αυτό είναι οι παρακάτω, αλλά δεν είναι οι μοναδικοί...

1. Τα περισσότερα ιδιόκτητα ακίνητα είναι "καθαρά" και οι περισσότεροι ιδιοκτήτες, δεν έχουν πλέον την ανάγκη να πουλήσουν. Επίσης, τα ακίνητα που κατέχουν οι τράπεζες, δεν ενοικιάζονται και τελικά θα καταλήξουν κι αυτά "καθαρά" σε χέρια ιδιοκτητών.

2. Θα μπορούσε να είναι συνέχεια του 1ου λόγου. Δεν υπάρχει ρευστό για αγορά και οι τράπεζες ήδη έχουν ακίνητα, οπότε δύσκολα χρηματοδοτούν νέες αγορές ή κατασκευές ακινήτων. Έτσι υπάρχει μεγάλο απόθεμα ακινήτων που παραμένουν αναξιοποίητα και μειωμένη κατασκευή, νέων ακινήτων.

3. Υπάρχει ήδη μόνιμη και ταυτόχρονα αυξανόμενη αδυναμία αγοράς. Η δυνατότητα αγοράς συνεχώς ελαττώνεται καθότι οι νεώτεροι σε ηλικία, δεν έχουν σταθερή εργασία και η προοπτική της σταθερής εργασίας συνεχώς απομακρύνεται (4ωρα, συμβάσεις κλπ).

4. Η νέα λογική. Γιατί να αγοράσω ένα ακίνητο και να το πληρώνω όλη μου τη ζωή ;; Ας το νοικιάσω κι όποτε γουστάρω πάω σε άλλο καλύτερο, νεώτερο κλπ κλπ. Αυτή η λογική είναι που έχει φτάσει τις αξίες των ακινήτων στα ύψη στην Ευρώπη. Και αυτή είναι που έχει μπει πλέον στη νέα γενιά στην Ελλάδα. Είναι γνωστό που οδηγεί αυτή η λογική και κάποιοι το εκμεταλλεύονται ήδη.
12  Eπενδυτικά Μέταλλα-Bullion / Χρυσός / Απ: Προγνωστικά Χρυσού 2019 στις: Οκτώβριος 25, 2019, 12:04:30 μμ
ειμαστε ηδη στην φαση των αρνητικων επιτοκίων σε λιγα χρονια ο πληθωρισμος θα μας χτυπησει δυνατα την πορτα ολων μας...……. Θυμός

Ο πληθωρισμός είναι καλός... Ο αποπληθωρισμός, που είχαμε την ατυχία να ζήσουμε, είναι κακός !!!

ο πλυθωρισμος είναι καλος οταν συνδυαζεται με την ανοδο της παραγωγικότητας και με την εξισου αυξηση των αποδοχών των εργαζομενων  Κλείσιμο ματιού

Ο πληθωρισμός είναι καλός.
Η άνοδος της παραγωγικότητας είναι καλή.
Η αύξηση των αποδοχών, όλων γενικώς, είναι καλή.

Αυτά τα 3 όπως και πολλά άλλα αν συνδυάζονται είναι το καλύτερο δυνατό.
Αλλά, η αύξηση του πληθωρισμού, σε σχέση με τον αποπληθωρισμό... είναι καλή.
13  Ελληνικά νομίσματα / Γεώργιος Β' / Απ: 100 δραχμές 1935 - Χάλκινο του 1940 Δοκίμιο στις: Οκτώβριος 24, 2019, 08:29:22 πμ
Χωρίς να εκφέρω άποψη περί πλαστότητας, αφού για δοκίμια που επιπλέον έχουν "πεσίματα" η τεκμηρίωση πρέπει να γίνεται αποκλειστικά στο χέρι, απλώς αναφέρω ότι το συγκεκριμένο έχει πολύ κακή/χοντροκομμένη χάραξη. Τόσο κακή που έχει διαφορές σχεδόν σε όλο το ανάγλυφο.
14  Eπενδυτικά Μέταλλα-Bullion / Χρυσός / Απ: Προγνωστικά Χρυσού 2019 στις: Οκτώβριος 24, 2019, 08:18:21 πμ
ειμαστε ηδη στην φαση των αρνητικων επιτοκίων σε λιγα χρονια ο πληθωρισμος θα μας χτυπησει δυνατα την πορτα ολων μας...……. Θυμός

Ο πληθωρισμός είναι καλός... Ο αποπληθωρισμός, που είχαμε την ατυχία να ζήσουμε, είναι κακός !!!
15  Ελληνικά νομίσματα / Κρητική πολιτεία / Απ: Μέγεθος ταληρου Κρητικής Πολιτείας στις: Σεπτέμβριος 09, 2019, 10:09:43 μμ
Τα τάλιρα της Κρητικής Πολιτείας δεν έχουν κάποια διαφορά από τα υπόλοιπα Τάλιρα της ΛΝΕ, που ακολουθούν όλα στάνταρ προδιαγραφές. Επίσης, επειδή κόπηκαν στο Παρίσι με "ειδικό σκοπό", θεωρώ ότι πρόκειται για κάλπικο (προσωπική μου άποψη ότι δεν είναι της εποχής για "ειδικούς" λόγους, αλλά αυτό είναι μια άλλη κουβέντα).

Και εξηγώ τον "ειδικό σκοπό"... Τα νομίσματα της Κρητικής Πολιτείας κόπηκαν με σκοπό το κέρδος. Έπρεπε να βρεθούν τα χρήματα για να αποπληρωθούν δάνεια. Συγκεκριμένα για τα Τάλιρα, το κέρδος της Κρητικής Πολιτείας ήταν 357.821 δραχμές για 750.000 δραχμές σε Τάλιρα (150.000 τεμάχια). Και αυτό γιατί η τιμή του ασημιού το 1901 ήταν 218,89 99,38 δρχ/κιλό, που ήταν πολύ κάτω σε σχέση με την αναγραφόμενη αξία.

Σημ. Γενικώς τα νομίσματα της Κρητικής Πολιτείας, κόπηκαν γι' αυτόν τον "ειδικό σκοπό".

Να διορθώσω ένα λάθος... Η τιμή του ασημιού την εποχή που κόπηκαν τα νομίσματα (1901) ήταν 99,38 δρχ το κιλό. Το 218,89 δρχ ήταν η τιμή του ασημιού το 1875, όταν κόπηκαν τα ασημένια Τάλιρα του Γεωργίου. Αυτό είναι ενδεικτικό της χαμηλής αξίας του μετάλλου σε σχέση με την αναγραφόμενη αξία, εκείνη την περίοδο. Το κέρδος της εκτύπωσης και διάθεσης των Τάλιρων της Κρητικής Πολιτείας ήταν περίπου 47% , ενώ αντίστοιχα το 1875 ήταν περίπου 5,5%.
Σελίδες: [1] 2 3 ... 354

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2008, Simple Machines | Theme Sus By CeeMoo