Καλώς ορίσατε, Επισκέπτης. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Μάρτιος 28, 2023, 11:48:38 μμ
  Εμφάνιση μηνυμάτων
Σελίδες: 1 ... 6 7 [8]
106  Ευρωνομίσματα / 'Ο,τι αφορά τα Ευρωνομίσματα / Απ: ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΤΟΥΣ 2018 στις: Μάιος 26, 2018, 05:25:44 πμ
Πολύ καλή παρουσίαση, μπράβο τους
Πράγματι. Τα καλά να λέγονται. Ισως αν συνεχίσουν σε τέτοιες παρουσιάσεις, να δώσουν νέο ενδιαφέρον στο αναμνηστικό νόμισμα.
Και αν προσέξατε, το 6€, έχει και αυτό την έγχρωμη "πινελιά" στο μπλε, όπως το περυσινό 5€ με τον Γύζη.

Για τη διάσωση του όποιου κύρους τους, ελπίζω να μην εκδώσουν αυτό το έκτρωμα. Προλαβαίνουν να το αντικαταστήσουν με ένα αξιοπρεπές νόμισμα. Διότι το να “τιμάς” την Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία κάνοντας αδιανόητα λάθη σε πασίγνωστους (λυκειακού επιπέδου) τύπους δείχνει μόνο απροκάλυπτη αγραμματοσύνη, ωχαδερφιστική προχειρότητα και παντελή έλλειψη σεβασμού σε αυτό που υποτίθεται τιμάς.

Μα καλά, άντε και ο designer σχεδιάζει ό,τι θέλει. Δε βλέπει κάποιος το σχέδιό του πριν αυτό εγκριθεί; Από πότε το τετράγωνο του φανταστικού αριθμού i κάνει μονάδα; Από πότε η δύναμη (Force) - στον νόμο της παγκόσμιας έλξης εν προκειμένω - συμβολίζεται με το E (Energy); Αφήστε που στον συγκεκριμένο τύπο οι δείκτες 1 και 2 των μαζών δεν είναι… δείκτες.

Και ενώ μπορούμε να πούμε με σιγουριά ότι με την Τίρυνθα (a.k.a. “Τύρινθα” στην Τράπεζα της Ελλάδος) γίναμε ρεζίλι μόνο σε όσους γνωρίζουν Ελληνικά (παρεμπιπτόντως, γιατί “κόπηκε” το νόμισμα αυτό από την παρουσίαση συμπαρασύροντας, για ευνόητους λόγους, την Πέλλα; ... ), τώρα θα προχωρήσουμε το ρεζίλι σε διεθνές επίπεδο. Γιατί ο συμβολισμός στα μαθηματικά είναι παγκόσμιος. Το χρώμα τους μάρανε!
Σελίδες: 1 ... 6 7 [8]
advertisement

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2008, Simple Machines | Theme Sus By CeeMoo