Καλώς ορίσατε, Επισκέπτης. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Μάρτιος 01, 2024, 07:15:01 πμ
  Εμφάνιση μηνυμάτων
Σελίδες: 1 ... 6 7 [8]
106  Ευρωνομίσματα / 'Ο,τι αφορά τα Ευρωνομίσματα / Απ: --- στις: Μάιος 26, 2018, 08:04:14 μμ
Δηλαδή αν τον Απόλλωνα τον βγάλουν με κολάν και ψηλοτάκουνο που μου αρέσει (να το βλέπω εννοώ) θα πω εντάξει είναι όμορφο το αποτέλεσμα δεν πειράζει που δεν έχει σχέση μα τα αρχαία αγάλματα του θεού  Απορία Απορία Απορία

Γράψτε τα εσείς (τα αυτονόητα εννοώ) γιατί αν αρχίσω να γράφω εγώ θα γίνει το έλα να δεις…
Παρεμπιπτόντως, ο Απόλλωνας με κολάν και ψηλοτάκουνο είναι πταίσμα μπροστά σε έναν λανθασμένο μαθηματικό ή φυσικό τύπο. Το πρώτο μπορείς να το πεις και καλλιτεχνική άποψη (ενός διεστραμμένου καλλιτέχνη, αλλά πάντως καλλιτέχνη). Στα μαθηματικά δεν υπάρχουν απόψεις/οπτικές γωνίες. π σημαίνει ακριβώς π και τίποτα άλλο. Τα μαθηματικά είναι παγκόσμια, αναμφισβήτητα, απόλυτα.
107  Ευρωνομίσματα / 'Ο,τι αφορά τα Ευρωνομίσματα / Απ: ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΤΟΥΣ 2018 στις: Μάιος 26, 2018, 05:25:44 πμ
Πολύ καλή παρουσίαση, μπράβο τους
Πράγματι. Τα καλά να λέγονται. Ισως αν συνεχίσουν σε τέτοιες παρουσιάσεις, να δώσουν νέο ενδιαφέρον στο αναμνηστικό νόμισμα.
Και αν προσέξατε, το 6€, έχει και αυτό την έγχρωμη "πινελιά" στο μπλε, όπως το περυσινό 5€ με τον Γύζη.

Για τη διάσωση του όποιου κύρους τους, ελπίζω να μην εκδώσουν αυτό το έκτρωμα. Προλαβαίνουν να το αντικαταστήσουν με ένα αξιοπρεπές νόμισμα. Διότι το να “τιμάς” την Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία κάνοντας αδιανόητα λάθη σε πασίγνωστους (λυκειακού επιπέδου) τύπους δείχνει μόνο απροκάλυπτη αγραμματοσύνη, ωχαδερφιστική προχειρότητα και παντελή έλλειψη σεβασμού σε αυτό που υποτίθεται τιμάς.

Μα καλά, άντε και ο designer σχεδιάζει ό,τι θέλει. Δε βλέπει κάποιος το σχέδιό του πριν αυτό εγκριθεί; Από πότε το τετράγωνο του φανταστικού αριθμού i κάνει μονάδα; Από πότε η δύναμη (Force) - στον νόμο της παγκόσμιας έλξης εν προκειμένω - συμβολίζεται με το E (Energy); Αφήστε που στον συγκεκριμένο τύπο οι δείκτες 1 και 2 των μαζών δεν είναι… δείκτες.

Και ενώ μπορούμε να πούμε με σιγουριά ότι με την Τίρυνθα (a.k.a. “Τύρινθα” στην Τράπεζα της Ελλάδος) γίναμε ρεζίλι μόνο σε όσους γνωρίζουν Ελληνικά (παρεμπιπτόντως, γιατί “κόπηκε” το νόμισμα αυτό από την παρουσίαση συμπαρασύροντας, για ευνόητους λόγους, την Πέλλα; ... ), τώρα θα προχωρήσουμε το ρεζίλι σε διεθνές επίπεδο. Γιατί ο συμβολισμός στα μαθηματικά είναι παγκόσμιος. Το χρώμα τους μάρανε!
Σελίδες: 1 ... 6 7 [8]
advertisement

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2008, Simple Machines | Theme Sus By CeeMoo