Καλώς ορίσατε, Επισκέπτης. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Ιούλιος 14, 2024, 11:05:33 μμ
  Εμφάνιση μηνυμάτων
Σελίδες: [1] 2 3 ... 8
1  Ευρωνομίσματα / 'Ο,τι αφορά τα Ευρωνομίσματα / Απ: ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 2024 στις: Ιανουάριος 28, 2024, 10:43:54 μμ
Μπορούμε να δούμε μέρος των φετινών σχεδίων εδώ (σελίδα 20):
https://www.worldmoneyfair.de/fair/catalog-2024/?lang=en

Δυστυχώς, η θεματολογία στη ναυαρχίδα επιβάλλεται τα τελευταία χρόνια από την πολιτική ορθότητα, καθώς είναι Ηλίου φαεινότερο ότι αποφάσισαν σώνει και καλά τα θέματα να είναι γυναίκες. Δεν εξηγείται αλλιώς, τη χρονιά που κόβεις Ευκλείδη, να βάζεις Κάλλας στο 200€ και τη χρονιά που κόβεις Θαλή, να βάζεις Πηνελόπη Δέλτα! Δηλαδή μεταξύ ανεμοστρόβιλου και πορδής – αυτή είναι μια σωστή αναλογία για τη συνεισφορά τους στον παγκόσμιο πολιτισμό – «εμείς» επιλέγουμε ως θέμα την πορδή (συγνώμη για την έκφραση) στο σημαντικότερο νόμισμά μας. Λες και δεν τους έφτανε που έχουν το ίδιο θέμα και στα 2€.
Οι άνθρωποι τη χρονιά που θα κόψουν Αλέξανδρο σε κανένα 10€ είναι ικανοί να μας πετάξουν μια ωραιότατη ρυθμική γυμναστική στο 200€…
Δεν υπήρχε η παραμικρή περίπτωση να είχαμε πέρυσι Ευκλείδη στο μεγάλο χρυσό και να ήταν ακόμα στην Τράπεζα. Προβλέπω δε ότι την ίδια απαξίωση με το περσινό θα "φάει" και το φετινό.
Αφήστε που τα σχέδια των νομισμάτων είναι μακράν ανώτερα στην περίπτωση των Αρχαίων Ελλήνων.

Τώρα για τα υπόλοιπα, τι να πει κανείς;
Δεν πουλάει η χλωρίδα; Διακόπτουμε τη σειρά και αρχίζουμε καινούρια με πανίδα. Δε θα πουλήσει κι αυτή; Θα τη διακόψουμε επίσης και θα ξεκινήσουμε κάτι άλλο…

Λάθος θέματα, λάθος mintages, λάθος ποιότητες κοπής και τελευταία... μετριότατα σχέδια (προσωπική άποψη).
2  Ευρωνομίσματα / 'Ο,τι αφορά τα Ευρωνομίσματα / Απ: ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 2022 στις: Ιούνιος 15, 2022, 09:53:55 μμ
Θεωρώ ότι δε χρειάζονται παραινέσεις προς εμπόρους και συλλέκτες. Τα πράγματα είναι ξεκάθαρα:
Ο συνδυασμός
(1) πολύ κακής τέχνης (εξόφθαλμο λάθος η επιλογή της συγκεκριμένης παράστασης, ενώ και η επιλογή μέγιστης λιτότητας στη δεύτερη όψη – απουσίας παράστασης να το πω καλύτερα – που δείχνει να παγιώνεται πια στα μεγάλα χρυσά, υποβιβάζει έτι περαιτέρω την αισθητική του νομίσματος)
(2) θέματος που αφήνει παγερά αδιάφορο τον ξένο συλλέκτη (συνεπώς 750 κομμάτια για Έλληνες συλλέκτες μόνο - φτάνουμε όλοι μαζί τους 300 του Λεωνίδα; ) και
(3) παράλογα υψηλής αρχικής τιμής (και μιλάω για τα 750€, ούτε λόγος για τα 1178€)
θα καταστήσει την προσφορά πολύ μεγαλύτερη της ζήτησης για πολλά χρόνια από την ημέρα διάθεσης και θα κλειδώσει επομένως την τιμή πώλησης στην (ή πολύ κοντά στην) αρχική τιμή απόκτησης και έξω από την Τράπεζα. Νόμισμα χωρίς την παραμικρή υπεραξία, να το χαίρονται όσοι το αποκτήσουν.
3  Ευρωνομίσματα / 'Ο,τι αφορά τα Ευρωνομίσματα / Απ: ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 2022 στις: Μάρτιος 26, 2022, 02:16:32 μμ
Το αν αρχίζουν νέες σειρές με Φιλέλληνες και με Αρχαία Ελληνική Τεχνολογία, σχεδόν σίγουρα δεν το γνωρίζουν ούτε οι ίδιοι. Ακόμα κι αν το έχουν αποφασίσει, είναι βέβαιο ότι δεν έχουν ιδέα τι θα ακολουθήσει. Σας θυμίζουν κάτι οι φιλόσοφοι και οι ιστορικοί; “Βγάζουμε το πρώτο κι ο Θεός βοηθός.”

Θα επισημάνω όμως τα εξής για το φετινό πρόγραμμα:

(1) Στο χρυσό 200€ έπρεπε σαφώς να υπάρχει κάτι που να θυμίζει Σμύρνη. Το λιμάνι με τα φλεγόμενα κτήρια θα ήταν ό,τι πιο αντιπροσωπευτικό. Το σχέδιο είναι απλά ελλιπές.

Κάτι που επιτείνει αυτό το πρόβλημα, αλλά είναι πολύ σοβαρό πρόβλημα και από μόνο του, είναι ότι, για μια ακόμα φορά, μένει αναξιοποίητη η όψη της ονομαστικής αξίας. Από το 2019 (Θουκυδίδης) και μέχρι τουλάχιστον φέτος, στα μεγάλα χρυσά, που (υποτίθεται ότι) πρέπει να είναι το καμάρι του νομισματικού προγράμματος κάθε έτους, αγνοείται συστηματικά αυτή η όψη. Ήτοι “γεμίζει” με κάτι υπερμέγεθες ή/και υπέρμετρα απλό, απλά για να μη φαίνεται άδεια. Π.χ. στο νόμισμα των Περσικών Πολέμων έχουμε ένα επαναλαμβανόμενο ακόντιο, όταν θα μπορούσαμε να έχουμε μια παράσταση με οπλίτες σε διάταξη φάλαγγας ή μια τριήρη τη στιγμή εμβολισμού, περιπτώσεις στις οποίες θα μιλούσαμε για τουλάχιστον δύο κλάσεις ανώτερο αισθητικά νόμισμα. Στο Royal Mint έχουν τον βλακώδη περιορισμό η βασιλοκεφαλή να “τρώει” το μισό νόμισμα (λες και δεν μπορούν να την κάνουν μικρότερη και να τη στριμώχνουν σε μια γωνία), αφήνοντας χώρο για καλλιτεχνική δημιουργία στη μία μόνο όψη, αλλά τα τελευταία χρόνια και στα ελληνικά μεγάλα χρυσά ο καλλιτέχνης στην ουσία εκφράζεται μόνο στη μία όψη, αχρηστεύοντας τις τεράστιες προοπτικές για κάτι θεαματικά καλύτερο. Αποδεκτό να συμβαίνει αυτό σε κάποια φθηνά νομίσματα, αλλά όχι στα χρυσά (πολλώ δε μάλλον στα 200€) και στα μεγάλα ασημένια!

Πλέον, έχουμε περάσει από μια εποχή στην οποία εκδόθηκαν εξαιρετικά χρυσά νομίσματα (“Βαλκανικοί Πόλεμοι” 2012, “Απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης” 2012, “Ιπποκράτης” 2013) σε μια εποχή αδικαιολόγητου μινιμαλισμού.

(2) Ο Ξενοφών η μεγαλύτερη απογοήτευση του προγράμματος (διότι καταστρέφουν μια ολόκληρη σειρά). Απέτυχαν να δημιουργήσουν μια σωστή σειρά φιλοσόφων, αποτυγχάνουν τώρα και στη σειρά των ιστορικών, με το τελευταίο νόμισμα να μην έρχεται σε ζεύγος χρυσού – ασημένιου και η σειρά να καθίσταται ανεπιστρεπτί λειψή, ό,τι κι αν εκδώσουν στο μέλλον. Αυτές δεν είναι συμπεριφορές σοβαρού νομισματοκοπείου. Έστω και στοιχειωδώς σοβαρού.
Στη δε πίσω όψη του νομίσματος είχα ελπίδες για κάτι καλύτερο, αλλά αυτό περνά σε δεύτερη μοίρα.

(3) Στον Μηχανισμό των Αντικυθήρων τώρα, βλέπουμε επιτέλους για πρώτη φορά σε ελληνικό νόμισμα ο χρωματισμός να εφαρμόζεται πάνω στο ανάγλυφο. Μέχρι τώρα, ο χρωματισμός εφαρμόστηκε πάνω στο πεδίο (σειρά ενδημικών φυτών, “Προσελήνωση” 2019, “Θεόφιλος” 2020), πράγμα που ίσως δείχνει ότι δεν είναι τόσο απλή αυτή η περίπτωση. Εδώ έχουμε τρεις συναρτήσεις R(x,y,z(x,y)), G(x,y,z(x,y)), B(x,y,z(x,y)), όπου το ύψος z είναι μεταβλητό και εξαρτώμενο από τη θέση (x,y). Παραβλέπω νομίσματα τύπου “Μάχη της Κρήτης” ή “Ραδιοφωνία”, όπου εφαρμόζεται ένα μοναδικό χρώμα σε ολόκληρη την περιοχή χρωματισμού και συνεπώς δε χρειάζεται κάποια ιδιαίτερη προσοχή των λεπτομερειών. Ένα βήμα μπροστά στην αισθητική λοιπόν, ωστόσο εδώ τελειώνουν τα καλά:

Ενώ η απεικόνιση του διαβρωμένου Μηχανισμού είναι αρκετά εντυπωσιακή μόνο λόγω χρώματος, είναι ταυτόχρονα και ο καλύτερος τρόπος να αποφευχθεί η ουσία του πράγματος, μια έστω στοιχειώδης εμβάθυνση στο θέμα. Όντας κάτι που έχει αφήσει άναυδη την επιστημονική κοινότητα, ενσωματώνοντας ακόμα και τεχνολογία που επανεπινοείται κοντά δύο χιλιετίες αργότερα (διαφορικό), ήταν απαραίτητο να υπάρχει κάπου μια τομή με τα γρανάζια του Μηχανισμού. Ή/και μια πιθανή πρόσοψη του Μηχανισμού. Ή/και το Ηλιακό Σύστημα, όπως το αντιλαμβανόταν ο σχεδιαστής του Μηχανισμού. Αυτό θα μπορούσε να επιτευχθεί σμικρύνοντας τον (αχρείαστα μεγάλο) διαβρωμένο Μηχανισμό για να ελευθερωθεί επιφάνεια για κάτι περισσότερο ή/και με αξιοποίηση της πίσω όψης όπου, θα το πω δυστυχώς κι εδώ, ό,τι υπάρχει, υπάρχει για να μη φαίνεται άδεια. Το σύνολο των σχεδίων στο νόμισμα κρίνεται άκρως ανεπαρκές για ένα τέτοιο θέμα.

Θα πει κάποιος τώρα: “Μα δεν είναι υποχρεωμένος ένας καλλιτέχνης να γνωρίζει αστρονομία και τα σχετικά, για να σχεδιάσει κάποιος τα προαναφερθέντα πρέπει να μελετάει τον Μηχανισμό (και φυσικά αστρονομία) μισή ζωή.” Αυτό μπορεί να έχει τουλάχιστον δύο απαντήσεις: Πρώτον, μπορεί κάποιος να συμβουλευτεί εικόνες από σχετική βιβλιογραφία (ή ακόμα και βίντεο). Δεύτερον, είναι επιβεβλημένο ένας καλλιτέχνης να απευθύνεται σε ειδικούς, όταν έχει να κάνει με τόσο εξειδικευμένα θέματα. Δεν πρόκειται να του αρνηθούν τη βοήθειά τους, ενώ πιθανόν θα τον παραπέμψουν σε ακόμα πιο καταρτισμένους επί του θέματος. Μιλάμε άλλωστε για επίσημη έκδοση νομίσματος – από το μόνο κράτος που έχει “δικαίωμα” να κόψει νόμισμα με αυτό το τεχνολογικό θαύμα – και κανένας ειδικός δε θα αγνοήσει το κύρος τέτοιου γεγονότος. Αφού λοιπόν η Τράπεζα της Ελλάδος αποφασίζει να αφιερώσει νόμισμα σε ένα τόσο περίπλοκο και συναρπαστικό θέμα (και μάλιστα νόμισμα μεγάλης διαμέτρου, που σημαίνει άφθονης επιφάνειας), ο καλλιτέχνης θα πρέπει να “λερωθεί”. Διότι αλλιώς τα νομίσματα θα πρέπει να αφιερώνονται μόνο σε ιστορικά πρόσωπα και γεγονότα μη επιστημονικά.

Αυτό το νόμισμα είχε απεριόριστες (και ολοφάνερα ανεκμετάλλευτες) δυνατότητες να καταστεί απαράμιλλα εκθαμβωτικό, σε βαθμό που το νόμισμα που ο καθένας θεωρεί κορυφαίο να ωχριά μπροστά του. Τελικά, καταλήγει ένα ακόμα νόμισμα “της σειράς”.


ΥΓ1: Θεωρώ το νόμισμα για τον Μηχανισμό των Αντικυθήρων εξίσου απογοητευτικό με το νόμισμα για τα 100 χρόνια της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας του 2018 (παραβλέπω τα λάθη και επικεντρώνονται στο τι επελέγη να απεικονίζεται.)
Εννοώ... δεν είναι δυνατόν ένα νόμισμα που αφιερώνεται στα μαθηματικά – χωρίς κανένα περιορισμό – να καταλήγει με τα σύμβολα που βλέπει κανείς σε ένα κομπιουτεράκι και σκορπιούς τύπους αμφισβητήσιμης σπουδαιότητας, όταν π.χ. η απλούστατη συνάρτηση (σε πολικές συντεταγμένες) r(θ) = συν(5θ/4), όπου η γωνία θ τρέχει στο [0,8π), έχει την ακόλουθη γραφική παράσταση:


Κι αυτά είναι στοιχειώδη μαθηματικά. Πού να πάμε σε ελαφρώς ανώτερα, με τρισδιάστατες οπτικοποιήσεις κτλ... (Το αξιοσημείωτο μάλιστα είναι ότι δε χρειάζεται καν να μοχθήσει ο καλλιτέχνης για να δημιουργήσει τέτοιες εικόνες, τις παράγει ο υπολογιστής.)

ΥΓ2: Για όποιον ενδιαφέρεται, οι Πανεπιστημιακές Εκδόσεις Κρήτης μετέφρασαν πρόσφατα το βιβλίο του Alexander Jones από το Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης:
A Portable Cosmos: Revealing the Antikythera Mechanism, Scientific Wonder of the Ancient World
(https://www.cup.gr/book/enas-foritos-kosmos/)
4  Ευρωνομίσματα / 'Ο,τι αφορά τα Ευρωνομίσματα / Απ: ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 2022 στις: Δεκέμβριος 12, 2021, 11:54:40 πμ
Δυστυχώς αγαπητέ.
Είναι απόλυτα κατανοητή η επιλογή τους να κόβουν ένα μόνο μεγάλο χρυσό ετησίως. Είναι επίσης απόλυτα κατανοητό ότι το 2022 θέλουν να αφιερώσουν το μεγάλο χρυσό στη Μικρασιατική Καταστροφή. Η απορία είναι γιατί έπρεπε να κόψουν και Αρχαίο το 2022, όταν η σειρά έχει ήδη εδώ και δύο χρόνια διακοπεί προσωρινά λόγω των κυρίαρχων θεμάτων στα έτη 2020, 2021.
Ας τη συνέχιζαν με συνέπεια από το 2023.
Είχαμε τη σειρά των φιλοσόφων, στην οποία μερικοί έμειναν χωρίς χρυσό (γιατί έτσι την ξεκίνησαν), τώρα θα έχουμε κολοβή και τη σειρά των ιστορικών. Μια ναυαρχίδα που κάνουν ό,τι μπορούν για να υποβιβάζουν την αξία της.
Απλά τραγικοί.
5  Γενική συζήτηση / Χιούμορ, αστεία video - φωτογραφίες / Απ: Χωρίς λόγια... στις: Νοέμβριος 30, 2021, 12:23:52 μμ
Εξαιρετικό. Και το δημιούργημα και το λογοπαίγνιο.
6  Ευρωνομίσματα / 'Ο,τι αφορά τα Ευρωνομίσματα / Απ: ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 2021 στις: Νοέμβριος 19, 2021, 12:16:39 μμ
Ό,τι του φανεί του Λωλοστεφανή.
Πάει και η σειρά των Αρχαίων. Τη ρήμαξαν κι αυτή.
7  Ευρωνομίσματα / 'Ο,τι αφορά τα Ευρωνομίσματα / Απ: ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 2021 στις: Οκτώβριος 13, 2021, 09:37:12 πμ
Η τακτική "για να λέμε ότι το νόμισμα είναι έγχρωμο, ας ψεκάσουμε λίγο κυανό στο εθνόσημο" αρχίζει να καταντά αστεία.
Ξεκίνησε το 2018 με το νόμισμα των μαθηματικών (πρώτη απόπειρα δημιουργίας proof έγχρωμου νομίσματος). Το 2020 είχαμε τη ραδιοφωνία και φέτος αυτό.
Αν θέλουν να κάνουν έγχρωμα νομίσματα, ας τα κάνουν τουλάχιστον όμορφα και πρωτότυπα. Όχι μονοχρωματικά και όχι με επαναλαμβανόμενο σχέδιο.
8  Νομίσματα / Γενική συζήτηση για τα νομίσματα / Απ: Η πιο αποτυχημένη συλλεκτική αγορά μας !! στις: Σεπτέμβριος 26, 2021, 09:20:15 πμ
Την προμήθεια σε κάθε δημοπρασία την πληρώνει ο αγοραστής και όχι ο καταθέτης του λότ. Άν πάω εγώ ένα λότ σε έναν οίκο θα πληρωθώ το κλείσιμο του λότ . Την προμήθεια και το ΦΠΑ επί αυτής τα πληρώνει ο αγοραστής του ΛΟΤ όχι ο καταθέτης.
...

Χωρίς να γνωρίζω τι συμβαίνει πραγματικά, αυτό φαίνεται και το λογικό.
Το να παίρνει ο δημοπράτης (με τον σημερινό ΦΠΑ) 22,32% επί της τιμής κλεισίματος, τόσο από τον καταθέτη του lot, όσο και από τον αγοραστή του lot, δηλαδή συνολικά σχεδόν 45% επί της τιμής κλεισίματος, ακούγεται απλώς εξωφρενικό.
9  Τηλεκάρτες / Ελληνικές Τηλεκάρτες / Απ: Εκτίμηση τηλεκαρτών. Ρωτάτε; Απαντάμε. στις: Αύγουστος 31, 2021, 11:57:37 πμ
Δλδ για να καταλάβω αυτά δεν είναι τηλεκαρτες γιατί δεν μπορείς να κάνεις κλήση με αυτά έτσι; Τα νομίσματα των 10, 20 η 100€, τα διμεταλλικα πχ, εξακολουθούν να λέγονται νομίσματα άσχετα που δεν μπορείς να ψωνίσεις από ένα σούπερ μάρκετ ας πούμε με αυτά.  Απορία Απορία Απορία

Καλησπέρα.
Από την ιστοσελίδα της Τράπεζας της Ελλάδος (https://www.bankofgreece.gr/euro/trapezogrammatia-kai-kermata-eyrw) :

"Ενώ τα κυκλοφορούντα κέρματα αποτελούν νόμιμο χρήμα σε ολόκληρη τη ζώνη του ευρώ, τα συλλεκτικά νομίσματα αποτελούν νόμιμo χρήμα μόνο στη χώρα έκδοσής τους. Τα νομίσματα αυτά σπανίως χρησιμοποιούνται για πληρωμές, διότι η αγοραία αξία τους είναι συνήθως πολύ υψηλότερη από την ονομαστική τους αξία και πολλά από αυτά κατασκευάζονται από πολύτιμα μέταλλα όπως ο χρυσός ή ο άργυρος."

Συνεπώς, βεβαίως και μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ελληνικά συλλεκτικά νομίσματα στις εντός Ελλάδος συναλλαγές σας, είτε με ιδιώτες, είτε με το Δημόσιο.
Αν δεν τα δεχτούν, εκτός από ανόητοι, είναι και παράνομοι.
10  Ευρωνομίσματα / 'Ο,τι αφορά τα Ευρωνομίσματα / Απ: ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 2021 στις: Αύγουστος 19, 2021, 04:30:33 μμ
Το Δ25 έκανε επίσημο αίτημα (με εντολή αναπληρωτή υπουργού) στην ΤΤΕ και το νομισματοκοπείο να το ενημερώσουν για τις ποσότητες εκτύπωσης και καταστροφής ώστε να μπορέσουν να απαντήσουν στο ερώτημα μου (και μου το κοινοποίησαν). Οπότε αναμένουμε την αντίδραση της ΤΤΕ.

Φαίνεται ότι η προσπάθεια θα αποδώσει καρπούς.
Συγχαρητήρια και αναμένουμε τη συνέχεια.
11  Ευρωνομίσματα / 'Ο,τι αφορά τα Ευρωνομίσματα / Απ: ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 2021 στις: Ιούλιος 13, 2021, 11:10:06 πμ
Για τα ασημένια της Γιάννας δε χρειάζεται αναφορά νομίζω.
12  Ευρωνομίσματα / 'Ο,τι αφορά τα Ευρωνομίσματα / Απ: ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 2021 στις: Ιούλιος 13, 2021, 10:46:42 πμ
...
Άσχετα με το μικρό τιράζ
...
Μικρό τιράζ;
Για να θυμηθούμε:

Από το 2012, που η Τράπεζα της Ελλάδος ξεκίνησε να εκδίδει συστηματικά αναμνηστικά νομίσματα, έχουμε τις εξής εκδόσεις ασημένιων νομισμάτων, ποιότητας proof, με τιράζ τουλάχιστον 2000:

2012 Σωκράτης (5000) - Αποσύρθηκε (ΔΕΝ εξαντλήθηκε)
2012 Αισχύλος (5000) - Αποσύρθηκε (ΔΕΝ εξαντλήθηκε)
2014 Προεδρία (5000) - Διαθέσιμο στην Τράπεζα
2016 Δημόκριτος (2000) - Εξαντλήθηκε
2016 Μένανδρος (2000) - Διαθέσιμο στην Τράπεζα
2017 Διογένης (2000) - Διαθέσιμο στην Τράπεζα
2017 Σαπφώ (2000) - Διαθέσιμο στην Τράπεζα
2017 Europa Star (5000) - Διαθέσιμο στην Τράπεζα
2018 Ηρόδοτος (2000) - Διαθέσιμο στην Τράπεζα
2018 Πίνδαρος (2000) - Διαθέσιμο στην Τράπεζα
2018 Europa Star (5000) - Διαθέσιμο στην Τράπεζα
2019 Europa Star (5000) - Διαθέσιμο στην Τράπεζα
2020 Θερμοπύλες (3000) - Εξαντλήθηκε
2020 Σαλαμίνα (3000) - Διαθέσιμο στην Τράπεζα
2020 Μύρτις (2500) - Διαθέσιμο στην Τράπεζα
2020 Europa Star (5000)  - Διαθέσιμο στην Τράπεζα
13  Ευρωνομίσματα / 'Ο,τι αφορά τα Ευρωνομίσματα / Απ: ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 2021 στις: Ιούνιος 30, 2021, 02:47:05 μμ
Μετά από 10 μέρες απουσίας από το στέκι, λόγω ταξιδιού στην Αθήνα όπου (παρεμπιπτόντως) βρέθηκα με λίγους αλλά εκλεκτούς φίλους, έχω να πω ότι για τα δύο αυτά τελευταία ασημένια νομίσματα που έγινε λόγος, πιστεύω θα έχουν αυξημένη ζήτηση για να μην πω ότι θα εξαφανιστούν την πρώτη μέρα κυκλοφορία τους.

Λέτε;
Η πρόσφατη ιστορία πάντως, "προβλέπει" ότι, όσον αφορά την εξάντληση ενός έγχρωμου, ασημένιου νομίσματος, με τιράζ 2,500, θα γίνει της... Μύρτιδος!
14  Ευρωνομίσματα / 'Ο,τι αφορά τα Ευρωνομίσματα / Απ: ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 2021 στις: Φεβρουάριος 07, 2021, 10:54:23 πμ
Η Αντωνάτου εξελίσσεται ραγδαία.
Με την πάροδο του χρόνου σχεδιάζει ολοένα και ωραιότερα mini gold.
Τα τρία νομίσματά της είναι και τα τρία καλύτερα του φετινού, βαρύτατα πληγέντος, προγράμματος.
Ευτυχώς, δε σπατάλησε φαιά ουσία στα χρυσά της επιτροπής (δε θα μπορούσε άλλωστε με τέτοια θεματολογία) και τα έδωσε όλα εδώ.

Οι δυνατότητες του Σταματόπουλου είναι γνωστές, αλλά φέτος αχρηστευμένες από την επιτροπή.
Προβλέπω ότι του χρόνου θα "ξεσπάσει" και θα μας καταπλήξει, ειδικά στη σειρά των Αρχαίων που ευελπιστώ να επανέλθει.
15  Ευρωνομίσματα / 'Ο,τι αφορά τα Ευρωνομίσματα / Απ: Νομισματικό Πρόγραμμα «Ελλάδα 2021» στις: Ιανουάριος 25, 2021, 07:16:07 μμ
https://www.protothema.gr/greece/article/1088225/gianna-aggelopoulou-dinoume-kati-apo-ton-eauto-mas-ston-topo-mas-kai-proetoimazomaste-gia-to-mellon/

• Ξεχωριστή μνεία έκανε η κυρία Αγγελοπούλου στο Νομισματικό Πρόγραμμα της Επιτροπής, που αποτελεί και τη σημαντικότερη πηγή εσόδων της...
• «Αυτή τη στιγμή μαθαίνω ότι υπάρχει ένας ευγενής ανταγωνισμός, σχετικά με το ποιο νόμισμα θα βρεθεί πρώτο στις προτιμήσεις...»
• «Αυτό που έχει, όμως, σημασία, είναι ότι όσο μεγαλύτερα είναι τα έσοδα από το Νομισματικό, τόσο περισσότερες δράσεις θα μπορέσουμε να χρηματοδοτήσουμε για την επέτειο.»

Αν μας είχε πει εξαρχής ότι ο ανταγωνισμός θα ήταν ευγενής, θα υπήρχε μεγαλύτερη συμμετοχή από τους συλλέκτες πιστεύω.
Σελίδες: [1] 2 3 ... 8
advertisement

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2008, Simple Machines | Theme Sus By CeeMoo
Cookies preferences