Καλώς ορίσατε, Επισκέπτης. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Οκτώβριος 25, 2021, 05:22:40 μμ
  Εμφάνιση μηνυμάτων
Σελίδες: [1] 2 3 ... 56
1  Παλαιά βιβλία - έγγραφα / Συλλεκτική Βιβλιογραφία / Απ: Ενετικά Μονόσολδα (Soldo) Βιβλίο στις: Οκτώβριος 22, 2021, 11:58:24 μμ
Πολλά μπράβο Γιάννη!!! Είναι πολύ σημαντικό να βλέπεις ανθρώπους με μεράκι για το συλλεκτισμό. Αξιέπαινη και εντυπωσιακή η προσπάθειά σου. Εύχομαι οι φίλοι του στεκιού (και όχι μόνο) να τιμήσουν το έργο σου.
2  Γενική συζήτηση / Νέα μέλη - χαιρετισμός! / Απ: Νέο μέλος στις: Οκτώβριος 22, 2021, 01:41:18 μμ
Καλώς μας ήρθες φίλε μου. Πολύ ωραίες οι κατηγορίες που σε ενδιαφέρουν.
3  Νομίσματα / Ασημένια νομίσματα / Απ: ποια ασημενια νομισματα αγορασατε προσφατα? στις: Οκτώβριος 21, 2021, 03:52:53 μμ
Καλή αρχή στο στέκι φίλε μου.
Πολύ όμορφα και με ωραίο θέμα τα νομίσματά σου!
Να τα χέρεσαι.
4  Μετάλλια / Μετάλλια / Απ: Μετάλλιο Τράπεζας της Ελλάδος 2018 στις: Οκτώβριος 21, 2021, 11:36:14 πμ
Εξαιρετικό! Φαντάζομαι πως στο χέρι δεν θα θέλεις να πάρεις τα μάτια σου από πάνω του.
5  Νομίσματα / Aφιερώματα / Απ: Η μαγεία του χρυσού στις: Οκτώβριος 15, 2021, 02:03:24 μμ
Πανέμορφη σειρά. Αν την έχει κάποιος ας ανεβάσει φωτογραφίες να τη θαυμάσουμε.
6  Μετάλλια / Μετάλλια / Απ: 1964 Γάμος Κωνσταντίνου Β’ - Άννας Μαρίας Top Grade SP65 στις: Οκτώβριος 06, 2021, 02:04:37 μμ
Μία συλλογή μεταλλίων με θέμα τους βασιλικούς γάμους είναι εξαιρετική ιδέα! Θα είναι μοναδική στο είδος της και σίγουρα πανέμορφη, όσο και πολύ δύσκολη, φαντάζομαι. Σου εύχομαι πάντως να το πετύχεις.
7  Μετάλλια / Μετάλλια / Απ: 1964 Γάμος Κωνσταντίνου Β’ - Άννας Μαρίας Top Grade SP65 στις: Οκτώβριος 06, 2021, 11:42:53 πμ
Φίλε gargas όπως και τα υπόλοιπα μετάλλια που μας έχεις ήδη παρουσιάσει, έτσι και αυτό είναι εξαιρετικό. Πραγματικό κομμάτι της νεότερης Ελληνικής ιστορίας, σε πολύ καλή κατάσταση και όμορφο. Πολλά συγχαρητήρια για την ωραία ιστορική αναδρομή που τοποθετεί το μετάλλιο στο ύψος που του αξίζει.

Οι Δανοί, φυσικά, τοποθέτησαν σε πρώτο πλάνο την Άννα-Μαρία, αν και θα έπρεπε να μπεί πρώτα ο Κωνσταντίνος, όπως συμβαίνει σε ανάλογες περιπτώσεις. Κατανοητή η ενέργειά τους αφού θέλησαν έτσι να τιμήσουν - κυρίως - την δική τους πριγκίπισσα.
Να το χαίσεσαι και περιμένω επόμενη παρουσίασή σου.
8  Ευρωνομίσματα / 'Ο,τι αφορά τα Ευρωνομίσματα / Απ: Η Κροατία στο ευρώ στις: Σεπτέμβριος 27, 2021, 08:55:30 πμ
Παράθεση
Ο Τέσλα άραγε προβάλλεται ως σημαίνουσα προσωπικότητα του έθνους από τους Κροάτες;

Κι εγώ την ίδια απορία έχω, αλλά δεν νομίζω. Και αυτό γιατί οι Σέρβοι ήδη θεωρούν τον Τέσλα ως εξέχουσα εθνική προσωπικότητα. Κατά τα άλλα συμφωνώ πως υπάρχει πολιτική σκοπιμότητα.

Παράθεση
η διάλυση της Γιουγκοσλαβίας και η απεξάρτηση από την κηδεμονία τής Σερβίας όλων των κρατών που την απάρτιζαν έγιναν μέσα από τους πιο αιματηρούς πολέμους τής σύγχρονης ευρωπαϊκής ιστορίας.

Οι πόλεμοι αυτοί ήταν επίσης πολιτική σκοπιμότητα των μεγάλων του κόσμου.
Εδώ ζούμε έναν απόλυτο παραλογισμό, μια διαστροφή της ιστορίας και κανένας δεν μιλάει. Και εξηγούμαι:Δεν υπάρχει Κροατικό έθνος, όπως δεν υπάρχει και έθνος της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης, ούτε και έθνος του Μαυροβουνίου, ούτε και έθνος της Μακεδονίας. Όλοι αυτοί είναι γεωγραφικοί ορισμοί και όχι εθνολογικοί. Οι Κροάτες, οι Βόσνιοι και οι Μαυροβούνιοι, όλοι τους είναι Σέρβοι στο έθνος. Οι Κροάτες λόγω της κατοχής τους, για αιώνες, από τους Αυστριακούς, ακολούθησαν το δυτικό αλφάβητο, ασπάστηκαν τον Καθολικισμό και είναι υπό την επίδραση της Δυτικής κουλτούρας. Έτσι, το αίσθημα αποξένωσης από τους Σέρβους μεγάλωσε.

Οι Βόσνιοι είναι εκτουρκισμένοι Σέρβοι, οι δε Μαυροβούνιοι είναι ίσως οι πιο γνήσιοι Σέρβοι, καθώς στις περιοχές τους δεν πάτησε Τουρκικό πόδι, κάτι σαν τα δικά μας άγραφα. Οι αυτοαποκαλούμενοι "Μακεδόνες" είναι Βούλγαροι. Μόνο οι Σλοβένοι αποτελούν ξεχωριστή εθνότητα, συγγενική όμως με τους Σέρβους. Αφήνω απ' έξω τους Αλβανούς και τους Ούγγρους της Βοϊβοντίνα που είναι όντως εθνικές ομάδες.
Το "διαίρει και βασίλευε" των μεγάλων μας έφτασε σε αυτόν τον ιστορικό παραλογισμό των πολλών κρατιδίων που "βαφτίζονται" εθνότητες. Συγχέουν, εσκεμμένα, τους γεωγραφικούς με τους εθνολογικούς όρους.
9  Νομίσματα / Γενική συζήτηση για τα νομίσματα / Απ: Η πιο αποτυχημένη συλλεκτική αγορά μας !! στις: Σεπτέμβριος 26, 2021, 03:54:58 μμ
Ακριβώς έτσι είναι. Ίσως να ακούγεται - και να είναι - εξωφρενικό αλλά οι οίκοι δημοπρασιών κερδίζουν γύρω στο 40% ίσως και παραπάνω, συνολικά από κάθε λοτ.
10  Ευρωνομίσματα / 'Ο,τι αφορά τα Ευρωνομίσματα / Απ: Η Κροατία στο ευρώ στις: Σεπτέμβριος 24, 2021, 06:06:03 μμ
Αυτό με τον Νικόλα Τέσλα παίζεται. Ο άνθρωπος ήταν Σέρβος και γι αυτό η Σερβία έχει ήδη διαμαρτυρηθεί έντονα στην Ε.Ε.
11  Γενική συζήτηση / Νέα μέλη - χαιρετισμός! / Απ: Νεα γραφεία της ΠΝΕ στις: Σεπτέμβριος 20, 2021, 01:21:50 μμ
Παράθεση
Όσο και να επιμένεις, η μεταβολή από 40 σε 120 είναι 200% όχι 300%

Έτσι είναι. Η βάση είναι τα 40 ευρώ. Αν έχουμε αύξηση 100%, τότε θα προσθέσουμε μία φορά ολόκληρο το ποσό, δηλαδή θα πάμε στα 80 ευρώ. Αν έχουμε αύξηση 200%, τότε θα προσθέσουμε δύο φορές ολόκληρο το ποσό, δηλαδή θα πάμε στα 120 ευρώ.
12  Νομίσματα / Ασημένια νομίσματα / Απ: Τάληρα της συλλογής μου στις: Αύγουστος 26, 2021, 01:53:33 μμ
Prego babis  Μεγάλο χαμόγελο Μεγάλο χαμόγελο
13  Μετάλλια / Μετάλλια / Απ: 1861-1886 ΕΙΚΟΣΙΠΕΝΤΑΕΤΗΡΙΣ ΤΟΥ ΕΝ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΕΙ στις: Αύγουστος 22, 2021, 12:07:21 πμ
Φίλε Gargas δεν ξέρω από που να αρχίσω.
Όπως όλα τα υπόλοιπα μετάλλια που μας παρουσίασες, έτσι και αυτό είναι εξαιρετικό. Σε άριστη κατάσταση, με όμορφη πατίνα και πολύ ωραία θήκη (υποθέτω πως η μπλε απεικόνιση της Κωνσταντινούπολης είναι η θήκη του μεταλλίου). Άλλο ένα αριστούργημα του Chaplain που έχει προσφέρει τόσα πολλά στη νομισματική.

Τώρα, όσο αφορά το θέμα του μεταλλίου, ή μάλλον τα θέματα, γιατί πρόκειται για δύο θέματα, έχω να πω τα εξής: Το μετάλλιο αυτό όντως, όπως πολύ σωστά ανέφερες, μαρτυράει την ακμή του Ελληνισμού της Πόλης μετά από 400 χρόνια άγριας σκλαβιάς. Και πράγματι, είναι πολύ θλιβερό όταν βλέπουμε τη σημερινή σχεδόν εξαφάνιση των Ελλήνων της Πόλης.  Τόσο υψηλός ο βαθμός προόδου των Ελλήνων, που έφτασαν σε σημείο να κόβουν μετάλλια ισάξια και ανώτερα των Τούρκων!

Το δεύτερο θέμα του μεταλλίου έχει να κάνει με τους εθνικούς ευεργέτες. Ειδικά σήμερα, θα έπρεπε να τονίζεται η διαχρονική συνεισφορά τους στην αναγέννηση τόσο του υπόδουλου, όσο και του ελεύθερου Ελληνισμού. Τέτοιοι μεγάλοι ευεργέτες, σαν τον Ζωγράφο, στις μέρες μας σπανίζουν πια. Αλλά και αυτοί που υπάρχουν δεν προβάλλονται, δυστυχώς, ώστε να γίνουν παράδειγμα για όλους μας. Ίσως εδώ θα έπρεπε να κάνεις μια πιο εκτενή αναφορά στο Ζωγράφο και τις υπηρεσίες που προσέφερε στο γένος.

Το μετάλλιό σου μου αφήνει μια γλυκιά και μια πικρή γεύση. Γλυκιά για την ομορφιά του, τη σπανιότητά του και την άριστη κατάστασή του. Πικρή για τη σύγκριση με το σήμερα και την κατάντια του Ελληνισμού.

Πολλά μπράβο για το νέο σου απόκτημα.
14  Γενική συζήτηση / Εκτός θεματολογίας / Απ: ΕΟΡΤΕΣ & ΕΥΧΕΣ στις: Αύγουστος 06, 2021, 04:32:00 μμ
Χρόνια πολλά σε κάθε Σωτήρη, Σωτηρία και όλους όσοι γιορτάζουν σήμερα.
15  Online εκτίμηση / Online εκτίμηση! / Απ: Νόμισμα -1644 NETHERLANDS SILVER LION DAALDER THALER στις: Ιούλιος 30, 2021, 11:58:44 μμ
Φίλε μου πρόκειται για ένα κοινό lion thaler, αρκετά ταλαιπωρημένο. Η αξία του, κατά την ταπεινή μου γνώμη είναι περίπου στα 70-90 ευρώ.
Σελίδες: [1] 2 3 ... 56

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2008, Simple Machines | Theme Sus By CeeMoo