Καλώς ορίσατε, Επισκέπτης. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Αύγουστος 05, 2020, 05:01:21 μμ
  Εμφάνιση μηνυμάτων
Σελίδες: [1]
1  Γραμματόσημα / Ξένα γραμματόσημα / Απ: Εκτίμηση στις: Μάρτιος 03, 2019, 05:27:06 μμ
1914-24 είναι λέει, αν βλέπω καλά είναι σφραγισμένο, χρώμα red-brown, μέγιστο θεωρητικό καταλόγου γύρω στο 1,5€.
2  Γραμματόσημα / Ξένα γραμματόσημα / Απ: Προώθηση συλλογών με ξένα εντός Ελλάδας; στις: Φεβρουάριος 12, 2019, 12:49:49 πμ
Ευχαριστώ, εξαιρετικά ενδιαφέρουσα πληροφόρηση.

Εξωτερικό μόνο Ελβετία ίσως κάποια στιγμή να έχω τη δυνατότητα να ασχοληθώ.

Απ'όσο έχω κι εγώ καταλάβει είναι λογικό την καλύτερη τιμή (ζήτηση...) να την έχεις από τις αντίστοιχες χώρες, οπότε καλώς είχα ξεκινήσει με το ebay.

Σκεφτόμουν να βάλω μερικά λίγο πιο σπάνια ξεμοναχιασμένα για δοκιμή στο stampworld.com δεν ξέρω αν έχει κανένας υπόψη του να μου πει γνώμη.
3  Φωτογραφικά / Φωτογραφικές μηχανές / Zeiss Ikon Nettar - άγνωστο μοντέλο στις: Φεβρουάριος 11, 2019, 05:34:30 μμ
Κατέχω σε εξαιρετική κατάσταση (έχει σωθεί με τη θήκη ευτυχώς) μια Zeiss Ikon Nettar, δε μπορώ πάντως να αναγνωρίσω 100% το μοντέλο. Βάση φακού/εμφάνισης ίσως είναι 515/2 ή 518, δε ξέρω ακριβώς. Αν μπορεί κάποιος ας την εκτιμήσει περίπου. Κάποια στιγμή που έψαξα μία ίδια στο αυστραλέζικο ebay δινόταν περίπου 150$ σε χειρότερη κατάσταση, τώρα δε ξέρω.

Επισυνάπτω φωτο προς απόλαυση  Χαμόγελο
4  Γραμματόσημα / Ξένα γραμματόσημα / Προώθηση συλλογών με ξένα εντός Ελλάδας; στις: Φεβρουάριος 11, 2019, 04:58:07 μμ
Χαίρετε. Έχω γραφτεί καιρό πριν, αλλά λόγω έλλειψης χρόνου δεν έχω συμμετάσχει στο φόρουμ σας.

Διαχειρίζομαι μια σειρά άλμπουμ από κάποιον συγχωρεμένο πολύ παλιό συλλέκτη με γραμματόσημα πολλά ασφράγιστα, σε εξαιρετική κατάσταση (αρκετά καλά ταξινομημένα, ευτυχώς). Εκτός από ελληνικά, για τα οποία προς το παρόν δεν επιθυμώ να μιλήσω, θα ήθελα εδώ να αναφερθώ σε συλλογές που αφορούν Φινλανδία, Ρουμανία, Λουξεμβούργο, Σερβία, Σλοβενία, Βατικανό, Ελβετία... (ίσως μου διέφυγε κάτι).

Ως επί τω πλείστω είναι παλιά γραμματόσημα, δηλαδή ξεκινάμε και πριν το 1900 γι κάποιες χώρες.

Δεν έχω πρόβλημα να τα εκτιμήσω, κατέχω καταλόγους, έχω ερευνήσει για κάποια που «γυαλισαν» και γενικά για ένα μικρό ποσοστό της συλλογής που ασχολήθηκα (θέλει χρόνο...) βρήκα άκρη.

Κάποια λίγα έκατσα και τα στοιχειοθέτησα λεπτομερώς, τα φωτογράφησα, τα έβγαλα ebay και όντως οι μισές αγγελίες μου έφυγαν, σε τιμές που κυμαίνονταν 1/3 ως 1/2 καταλόγου.

Επειδή όμως είναι δύσκολο να κάνω αυτή τη δουλειά μέσω ebay λόγω χρόνου, αναρωτιέμαι αν άτομα από εδώ που γνωρίζουν καλύτερα τη πιάτσα θα μπορούσαν να μου πουν αν υπάρχει περίπτωση να προωθηθούν εντός Ελλάδας, κάπως πιο «συγκεντρωτικά» αντί λίγα-λίγα σε αγγελίες εξωτερικού, να γλυτώσω τουλάχιστον τη φωτογράφιση και το ανέβα-κατέβα αγγελιών. Υπάρχει εδώ κοινό και τρόπος, τί λέτε;


Υ.Γ. Η μικροφωτογραφία δίπλα είναι δική μου, 1868 Papal arms (Πόλη Βατικανού).
Σελίδες: [1]

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2008, Simple Machines | Theme Sus By CeeMoo