Καλώς ορίσατε, Επισκέπτης. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Σεπτέμβριος 22, 2021, 09:33:36 μμ
  Εμφάνιση μηνυμάτων
Σελίδες: [1] 2 3 ... 20
1  Δημοπρασίες-Οίκοι-Kαταστήματα Συλλεκτικά / Δημοπρασίες Οίκων & καταστημάτων / Καλοκαιρινή Δημοπρασία Loudos Auctions στις: Ιούλιος 14, 2021, 01:07:03 μμ
Καλησπέρα σε όλους,

Σας ενημερώνω για την καλοκαιρινή μας δημοπρασία που θα λάβει χώρα την Πέμπτη 29 Ιουλίου στις 20:00 ζωντανά μέσω Διαδικτύου και περιλαμβάνει 3 κατηγορίες με 181 λαχνούς:

α) Μοντέρνα & Σύγχρονη τέχνη

Ξεχωρίζει ο «Νέος με Φουλάρι» του Αλέκου Φασιανού (λαχνός 6) με τιμή εκκίνησης 2,500 ευρώ, το σχέδιο της Χρύσας του 1965 με προέλευση απευθείας την καλλιτέχνη (λαχνός 10), με τιμή εκκίνησης 2,000 ευρώ, ο «Ιησούς» του Άγγελου (λαχνός 11) με τιμή εκκίνησης 5,000 ευρώ, ο «Παρθενώνας» του Λασηθιωτάκη (λαχνός 16) με τιμή εκκίνησης 1,000 ευρώ, τα «λουλούδια» του Τσίνγκου (λαχνός 20) με τιμή εκκίνησης 1,800 ευρώ.

Θα δημοπρατηθούν επίσης έργα Ελλήνων της διασποράς όπως ο Μιχαήλ Μιχαηλίδης, ο Μιχαήλ Λεκάκης, ο Γεράσιμος Σκλάβος, με τις πολύ ελκυστικές τιμές εκτίμησης που προτείνονται.

Επιπλέον θα δημοπρατηθούν έργα με σημαντικές υπογραφές καλλιτεχνών που πλέον δε βρίσκονται πλέον εν ζωή όπως Γιώργος Μαυροΐδης, Πάνος Φειδάκης, Γιάννης Μόραλης, Γιώργος Σικελιώτης, Παύλος Σάμιος, Jean Xceron, Hubert Berke, Nelly’s, Γιάννης Μαλτέζος, Επαμεινώνδας Θωμόπουλος, Αντώνης Θεοδωρίδης Εμμανουήλ κα.
Επίσης θα δημοπρατήθουν έργα πιο σύγχρονων καλλιτεχνών όπως του Τάσου Μαντζαβίνου, Βαγγέλη Ρήνα, Γιάννη Κόττη, Γιώργου Χουλιαρά, Αλέξη Βερούκα, Παναγιώτη Τούντα, Περικλή Γουλάκου, Κώστα Σιαφάκα, Δημήτρη Μπέζα, Τίμου Μπατινάκη, Κώστα Παπανικολάου, Γιάννη Αδαμάκη κα.

Για 3η συνεχόμενη δημοπρασία περιλαμβάνονται έργα Ρωσική Πρωτοπορίας της Συλλογής Κωστάκη.
Ξεχωρίζει ο «Πειρασμός του Αγίου Αντωνίου» του Vladimir Ovchinnikov, έργο του 1977, λάδι σε καμβά, 75 x 60 εκ με τιμή εκτίμησης 32,000 με 36,000 ευρώ.
Δύο έργα σε χαρτί του αγαπημένου φίλου του Κωστάκη, Anatoly Zverev, τον οποίο ο Κωστάκης αποκαλούσε «ο Ρώσος Van Gogh» με τιμή εκτίμησης 4,000 με 5,000 ευρώ το καθένα και ένα έργο του Nikolai Gritzyuk με τιμή εκκίνησης 4,000 ευρώ.

β) Φιλελληνικά Αντικείμενα, Αντίκες, Design & Κοσμήματα

Η δεύτερη κατηγορία περιλαμβάνει 55 λαχνούς, μεταξύ των οποίων ξεχωρίζουν αντικείμενα με θέμα τα 200 χρόνια απο την Ελληνική επανάσταση ή με Ελληνικό και Οθωμανικό ενδιαφέρον, όπως το μπρούντζινο επίχρυσο ρολόι με Οθωμανό πολεμιστή που ξεκινάει στα 350 ευρώ ή το ζευγάρι Ελλήνων από πορσελάνη, στυλ Jacob-Petit που χρονολογείται γύρω στο 1830-1850 με τιμή εκκίνησης 500 ευρώ.
Επίσης θα δημοπρατηθούν «Ευρωπαϊκές» αντίκες, όπως πίνακες, γαλλικά ρολόγια και αντικείμενα 19ου και αρχών 20ου αιώνα.

Στα estates ξεχωρίζει η συλλογή της Ίννας Κωστάκη, κόρης του συλλέκτη Γεωργίου Κωστάκη, θα δημοπρατηθούν σημαντικά αντικείμενα της συλλογής της όπως ένας Ορθόδοξος Ρωσικός σταυρός 19ου αιώνα σε σμάλτο με τιμή εκτίμησης 1,200 με 1,600 ευρώ.

Η κατηγορία αυτή κλείνει με τον λαχνό 110, ένα lot Iταλικού Design, τραπέζι που σχεδιάσε ο Marco Zanuso για την Zanotta και 8 καρέκλες Alias Design, απο τη συλλογή του καλλιτέχνη Μιχαήλ Μιχαηλίδη.

γ) Η συλλογή Βιβλίων του Τάκη Ευσταθίου
Η τελευταία κατηγορία περιλαμβάνει μέρος της συλλογής σπάνιων βιβλίων του συλλέκτη Τάκη
Ευσταθίου με έμφαση τη Ιαπωνία και το έργο του Λευκάδιου Χέρν.
Μετά την πώληση του σετ των 5 Ιαπωνικών Παραμυθιών που μετέφρασε στα Αγγλικά ο Λευκάδιος Χέρν, προς 3,390 ευρώ (η τιμή εκκίνησης ήταν 1,000 ευρώ), στην εαρινή δημοπρασία του Loudos Auctions, τιμή ρεκόρ για αυτό το σετ, ο συλλέκτης εμπιστεύτηκε τον Οίκο Δημοπρασιών Loudos Auctions για να δημοπρατήσει περισσότερα βιβλία της συλλογής του.

Τα highlights της κατηγορία είναι το πορταίτο του Λευκάδιου Χέρν (λαχνός 111), ζωγραφκή σε scroll ή Kakejiku γύρω στο 1930, με προέλευση τη συλλογή του P.D Perkins σε άριστη κατάσταση και με το γνήσιο κουτί το οποίο φέρει και το όνομα του καλλιτέχνη στα Ιαπωνικά (天真) και αφιέρωση στον P.D. Perkins με τιμή εκκίνησης μόλις 800 ευρώ.

Στην κατηγορία αυτή θα δημοπρατηθούν επίσης βιβλία του Λευκάδιου Χέρν, κυρίως πρώτες εκδόσεις, σπάνιες μεταφράσεις του Λευκάδιου Χέρν στα Ιταλικά και στα Γαλλικά, Ιαπωνικά Παραμύθια 19ου αιώνα σε crepe χαρτί που έχουν μεταφραστεί στα Αγγλικά απο τον Chamberlain ή την James, εκδόσεις Hasegawa με τιμές εκκίνησης απο μόλις 30€. Τέλος ξεχωρίζει ο λαχνός 151, ενα Ιαπωνικό ερωτικό βιβλίο «Shunga», γύρω στο 1800 με τιμή εκτίμησης 80 με 120 ευρώ.

Οι πληροφορίες σχετικά με τη δημοπρασία βρίσκονται στο website μας:
https://loudos.gr/el/project/art-antiques-design-book-auction-summer2021/

Μπορείτε να κατεβάσετε τον κατάλογο σε μορφή PDF στον παρακάτω σύνδεσμο:
https://loudos.gr/wp-content/uploads/2021/07/29-July-2021-Loudos-Auctions.pdf

Η ζωντανή μετάδοση θα πραγματοποιηθεί στο Lazart Hotel της Zeus International χωρίς επισκέπτες και θα μεταδοθεί ζωντανά από Invaluable, LiveAuctioneers και Drouot.
2  Δημοπρασίες-Οίκοι-Kαταστήματα Συλλεκτικά / Δημοπρασίες Οίκων & καταστημάτων / Απ: Δημοπρασία: Τέχνη, Αντίκες, Κοσμήματα & Ρολόγια στις: Φεβρουάριος 12, 2021, 09:24:47 μμ
Ανάλογα με την αξία του έργου ή αντικειμένου.
Μεταξύ 8 - 15%.
Δεν υπάρχει κάποιο άλλο κόστος εκτός από την προμήθεια του πωλητή.
Δεν υπάρχει unsold fee κτλ.
3  Δημοπρασίες-Οίκοι-Kαταστήματα Συλλεκτικά / Δημοπρασίες Οίκων & καταστημάτων / Δημοπρασία: Τέχνη, Αντίκες, Κοσμήματα & Ρολόγια στις: Φεβρουάριος 12, 2021, 05:56:46 μμ
Αγαπητοί φίλοι, σας ενημερώνω για την επόμενη δημοπρασία μας, 5 Μαρτίου 2021 (19:00) που περιλαμβάνει 3 μέρη.

Η δημοπρασία θα πραγματοποιηθεί ζωντανά μέσω διαδικτύου απο τις πλατφόρμες που συνεργαζόμαστε (Invaluable, LiveAuctioneers, The-saleroom και Drouot Online).

Τρόποι συμμετοχής:
-Live Online Bidding
-Absentee online bidding (μέσω του loudos.gr)
-Τηλεφωνική συμμετοχή
-Γραπτή συμμετοχή

1) Έργα Τέχνης: Λαχνός 1 – Λαχνός 57

Επιλογή έργων τέχνης Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών με έμφαση στη μοντέρνα και σύγχρονη τέχνη καθώς και 8 έργα της περίφημης Συλλογής Κωστάκη.

2) Κοσμήματα & Ρολόγια: Λαχνός 58 – Λαχνός 93

Σύγχρονα κοσμήματα, κοσμήματα αντίκες και ρολόγια χειρός, ξεχωρίζει ένα σπάνιο Ulysse Nardin Sonata Cathedral, συλλεκτική έκδοση.

3) Αντίκες & Συλλεκτικά: Λαχνός 94 – Λαχνός 129

Γιορτάζοντας τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση, στόχος στις δημοπρασίες μας είναι η παρουσίαση επιλεγμένων αντικειμένων με θέμα την Ελληνική Επανάσταση, εξερευνήστε τη συλλογή που συγκεντρώσαμε από διάφορες συλλογές στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Επίσης θα δημοπρατηθούν αντικείμενα με Οθωμανικό και Ασιατικό ενδιαφέρον με έμφαση στο έργο του Λευκάδιου Χέρν.

Το viewing στο χώρο μας στην Αθήνα λόγω των συνθηκών δεν θα πραγματοποιηθεί (εκτός αν αλλάξει κάτι μέχρι την ημερομηνία της δημοπρασίας). Αλλά το viewing της Θεσσαλονίκης πραγματοποιείται προς το παρόν κανονικά με ραντεβού.

Μπορείτε να δείτε αναλυτικά τον κατάλογο καθώς και τις πληροφορίες της δημοπρασίας εδώ: https://loudos.gr/el/project/epomeni-dimoprasia-cheimonas-2021-fine-art-antiques-jewellery/

Μπορείτε να κατεβάσετε τον κατάλογο σε PDF εδώ: https://loudos.gr/wp-content/uploads/2021/02/Loudos-Auctions-Catalogue-5-March-2021.pdf

Ευχαριστώ για τον χρόνο σας!
4  Online εκτίμηση / Online εκτίμηση! / Απ: Δουκάτα; στις: Οκτώβριος 31, 2020, 11:09:40 μμ
Ευχαριστώ για την ενημέρωση, μου τα πρότειναν προς πώληση αλλά θα ενημερώσω τους ιδιοκτήτες να τα δηλώσουν, αφού εμπίπτουν στο νόμο περι αρχαιοτήτων, δεν μπορώ και εγώ να τα διαχειριστώ
5  Online εκτίμηση / Online εκτίμηση! / Δουκάτα; στις: Οκτώβριος 31, 2020, 09:59:20 μμ
Καλησπέρα σας!
Θα ήθελα τη βοήθειά σας σχετικά με τα 2 Δουκάτα;
Οι παραστάσεις είναι χτυπημένες ανάποδα.

Έχετε εικόνα για την αξία και την χρονολογία;

Το ένα είναι 3γρ και το άλλο 4γρ.

6  Δημοπρασίες-Οίκοι-Kαταστήματα Συλλεκτικά / Δημοπρασίες Οίκων & καταστημάτων / στις: Ιούνιος 21, 2020, 09:59:43 μμ
Καλησπέρα!
Ευχαριστώ για το σχόλιο!

Καθώς προβλέψαμε ότι το μεσημέρι της Τετάρτης ίσως είναι δύσκολο για αρκετούς ανθρώπους που ενδιαφέρονται παρέχουμε τη δυνατότητα για γραπτά χτυπήματα (πριν τη δημοπρασία) συμπληρώνοντας το έγγραφο:

https://loudos.gr/wp-content/uploads/2020/05/telephonebid.writtenoffer.loudosauctions.pdf

καθώς και για absentee online bidding μέσω του the saleroom, invaluable και live auctioneers.
7  Δημοπρασίες-Οίκοι-Kαταστήματα Συλλεκτικά / Δημοπρασίες Οίκων & καταστημάτων / Δημοπρασία - Έργα Τέχνης, Αντίκες, Κοσμήματα & Ρολόγια στις: Ιούνιος 21, 2020, 02:43:02 μμ
Αγαπητοί,

Σας ενημερώνω σχετικά με τη δημοπρασία που διοργανώνουμε την Τετάρτη 24 Ιουνίου στις 16:00 (Live Online) που περιλαμβάνει 3 σκέλη:

1)Τέχνη:
-μοντέρνα & σύγχρονη Ελληνική τέχνη
-8 έργα Ρώσων καλλιτεχνών με προέλευση την διάσημη συλλογή Κωστάκη
-αγιογραφίες

2) Ρολόγια & Κοσμήματα
κυρίως χρυσά, 19ος αιώνας, 20ος αιώνας αλλά και σύγχρονα, ξεχωρίζει ένα χρυσό 18K Chopard με κουτί και πιστοποιητικά

3) Αντίκες

-όπλα 19ου αιώνα
-φιλελληνικά αντικείμενα
-ελληνικά κοσμήματα 19ου αιώνα
-πόρπες και ζώνες
-ασιατικές αντίκες
-οθωμανικές αντίκες
-διακοσμητικά
-ιαπωνικά βιβλία

Ο ηλεκτρονικός κατάλογος της δημοπρασίας βρίσκεται στους παρακάτω συνδέσμους (όπου θα γίνει και το live bidding & live streaming).

-Invaluable
https://www.invaluable.com/catalog/aakk1govur
-The Saleroom
https://www.the-saleroom.com/en-gb/auction-catalogues/loudosfineart/catalogue-id-loudos10000
-Live Auctioneers
https://www.liveauctioneers.com/catalog/171047_fine-art-antiques-jewellery-and-watches/

Ο κατάλογος σε μορφή PDF είναι διαθέσιμος εδώ: https://loudos.gr/wp-content/uploads/2020/05/Catalogue-Loudos-Auctions.pdf

Περισσότερες πληροφορίες για τη δημοπρασία μπορείτε να βρείτε εδώ: https://loudos.gr/el/project/dimoprasia-techni-amp-amp-antikes-rologia-amp-amp/

Ευχαριστώ για το χρόνο σας.

Θ. Λούδος
8  Γενική συζήτηση / Εκτός θεματολογίας / Ερωτηματολόγιο για online auctions στις: Ιανουάριος 15, 2020, 11:42:52 μμ
Καλησπέρα σε όλους!
Σας στέλνω ερωτηματολόγιο για τις online δημοπρασίες, συγκεντρώνω κάποια στοιχεία για την καλύτερη κατανόηση τους αλλά και για την διπλωματική μου!
Χρόνος: περίπου 3-5 λεπτά

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfh_fgrq1NSnBEMCv2AscUl6LTGwcacnN64DZYa6VgzYUe2ow/viewform?usp=sf_link
9  Δημοπρασίες-Οίκοι-Kαταστήματα Συλλεκτικά / Δημοπρασίες Οίκων & καταστημάτων / Δημοπρασία - Clocks & Watches, Prints & Multiples, Contemporary Art στις: Νοέμβριος 30, 2019, 01:56:33 μμ
Δημοπρασία Loudos Auctions

Θεσσαλονίκη, Αγίας Σοφίας 38 (γκαλερί ΦΑΑΘ) το Σάββατο 7/12 στις 20:00.

Ο κατάλογος διαθέσιμος εδώ: https://connect.invaluable.com/Loudos/auction-catalog/Contemporary-Art-Prints-Multiples-Clocks-Watches_HV4FPJ9D9N/

Preview:

Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου
18:00-21:00

Πέμπτη 5 & Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου
11:00-13:00 & 18:00-21:00

Σάββατο 7 Δεκεμβρίου
11:00-13:00 & 18:00-20:00
10  Άλλες Συλλογές / Πίνακες Ζωγραφικής / Φιλανθρωπική Δημοπρασία Έργων Τέχνης Art Thessaloniki στις: Νοέμβριος 16, 2018, 06:41:14 μμ
Καλησπέρα σε όλους!

Σας ενημερώνω σχετικά με την φιλανθρωπική δημοπρασία που θα λάβει χώρα την Παρασκευή 23 Νοεμβρίου στις 19:30 στο πλαίσιο της 3ης Art Thessaloniki για την αγορά μηχανήματος για το Κέντρο Υγείας Νέας Μηχανιώνας με έργα γνωστών ζωγράφων που έχουν συμπεριλάβει στη δημοπρασία οι 28 γκαλερί που συμμετέχουν.

Όλα τα έργα έχουν τιμή εκκίνησης 100€.

Δείτε τα όλα εδώ: http://art-thessaloniki.helexpo.gr/el/2018_Charity_Auction
11  Άλλες Συλλογές / Πίνακες Ζωγραφικής / Απ: Τιμή για 50χ70 doris. στις: Φεβρουάριος 01, 2018, 01:35:52 πμ
400-600€ ή 700€ ανάλογα το θέμα.
12  Άλλες Συλλογές / Πίνακες Ζωγραφικής / Απ: κοστολογηση πινακα. στις: Ιανουάριος 25, 2018, 01:40:59 πμ
250-350€
13  Άλλες Συλλογές / Πίνακες Ζωγραφικής / Απ: Εκτίμηση αυθεντικότητας και αξίας πινάκων στις: Ιανουάριος 25, 2018, 01:38:17 πμ
Το πρώτο δεν ξέρω κατά ποσό είναι ζωγραφικό, πρέπει κάποιος να το δει από κοντά.
Το δεύτερο είναι χαρακτικό του Δημήτρη Γαλάνη, θα ήταν ωραίο σε χρυσή κορνίζα με διπλό πασπαρτού αλλά εμπορικά δεν νομίζω πως θα ξεπερνούσε τα 150€.
Ο Παλαιολόγος - 200-300€
14  Παλαιά βιβλία - έγγραφα / 'Εγγραφα - επιστολές - πάπυροι / Απ: Βοήθεια με επιστολές του Γιάννη Ρίτσου στις: Ιανουάριος 23, 2018, 02:42:01 μμ
Σε ευχαριστώ
15  Παλαιά βιβλία - έγγραφα / 'Εγγραφα - επιστολές - πάπυροι / Βοήθεια με επιστολές του Γιάννη Ρίτσου στις: Ιανουάριος 22, 2018, 10:26:04 μμ
Καλησπέρα, υπάρχουν επιστολές του Γιάννη Ρίτσου προς τις αδελφές του, υπάρχει κάποιος που μπορεί να με βοηθήσει να τις εκτιμήσουμε; Δεν είναι δικές μου και δεν μπορώ να τις δημοσιεύσω εδώ.
Σελίδες: [1] 2 3 ... 20

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2008, Simple Machines | Theme Sus By CeeMoo