Καλώς ορίσατε, Επισκέπτης. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Ιούλιος 04, 2022, 06:36:13 μμ
  Εμφάνιση μηνυμάτων
Σελίδες: [1] 2 3 ... 101
1  Ελληνικά νομίσματα / 'Οθωνας / Απ: 1/2 δραχμή 1846 στις: Ιούνιος 27, 2022, 07:56:47 μμ
Νομισματάρα!
2  Νομίσματα / Χρυσά νομίσματα / Απ: Μπούσουλας για τους καινούργιους .!!! Βοήθεια στις: Ιούνιος 08, 2022, 09:44:19 πμ
Είμαι σχεδόν βέβαιος ότι θα γίνει revision δεν είμαστε οι μοναδικοί που έχουμε διαπιστώσει λάθη οπωσδήποτε.
Θα πρότεινα να βρεις την έκδοση του 2017 μέχρι να βγει νέα έκδοση. Πάντως γενικά η βιβλιογραφία είναι σαν την φωτογραφία που αποτυπώνει την στιγμή, εδώ αποτυπώνει ας πούμε την τρέχουσα περίοδο με τις τότε γνωστές παραμέτρους. Νέες πληροφορίες και αλλαγές σε συλλεκτικές τάσεις και προτιμήσεις συχνά αλλάζουν την πραγματικότητα και καθιστούν την βιβλιογραφία ανακόλουθη τουλάχιστον ως προς τις αξίες και σπανιότητες.
3  Νομίσματα / Χρυσά νομίσματα / Απ: Μπούσουλας για τους καινούργιους .!!! Βοήθεια στις: Ιούνιος 08, 2022, 08:00:03 πμ
Καλημέρα έχεις δίκιο τότε σωστά κοιτάς. Αλλά η πληροφορία είναι λάθος θα μου πεις εγώ αυτό διαβάζω πως να ξέρω ότι είναι λάθος;
Είναι από τα λάθη που είπα ότι έχει πολλά το βιβλίο. Στην δική μου έκδοση πάντως το έχει σωστά R4 και όχι C (common). Ποια έκδοση έχεις;
ΥΓ. Τώρα που το κοιτάω όλα  λάθος τα έχει. Την 1911c που είναι κοινή την έχει σπανιότερη και την 1916 το σπανιότερο καναδέζικο νόμισμα το έχει R2. ´
4  Νομίσματα / Χρυσά νομίσματα / Απ: Μπούσουλας για τους καινούργιους .!!! Βοήθεια στις: Ιούνιος 07, 2022, 05:43:34 μμ
Συμφωνώ με τον Χρήστο έχει πολλά λάθη.
@Mkentik74: ναι λάθος κοιτάς πιθανότατα του Λονδίνου. Η 1913C έχει αύξοντα αριθμό στον marsh 222.
Επίσης μην παρασύρεσαι τόσο από τον αριθμό κοπής. Υπάρχουν κάποιες με μεγάλο αριθμό που όμως είναι πανσπάνιες για λόγους εκτός του θέματος. Αυτό που παίζει ρόλο είναι ο αριθμός των διασωθέντων.. Ένας καλός έμπορος  όπως ο Χρηστος θα σου πει περισσότερα.
5  Νομίσματα / Γενική συζήτηση για τα νομίσματα / Απ: Έκθεση στην Αθήνα? Είναι εφικτό? στις: Ιούνιος 06, 2022, 01:38:21 μμ
Χρήστο (καλημέρα σε όλους) έχεις ο ίδιος προσωπική εμπειρία από τέτοιο εγχείρημα πριν 3 χρόνια καλοκαίρι του 2019 όπου σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας έγινε απόπειρα έκθεσης στην οποία  συμμετείχες όπως και εγώ και συνολικά αν θυμάμαι περίπου 8-10 έμποροι; Κάπου εκεί. Τι αποκόμισες εσύ από αυτή την εμπειρία; Εγώ προσωπικά απογοήτευση όχι ότι δεν το περίμενα. Επίσης το 2015 πάλι καλοκαίρι κάναμε άλλη μια απόπειρα στο εκθεσιακό χώρο του Ειρήνης και Φιλίας. Μια από τα ίδια. Οι περισσότεροι έμποροι δεν τη στήριξαν για να μην πω την σαμποτάρανε. Συλλέκτες επισκέπτες; Στα δάχτυλα μετράνε. Λογικό και οι αιτίες έχουν ήδη εξηγηθεί και περίπου καλυφθεί. Βασικά για να έχει επιτυχία μια έκθεση χρειάζεται νομισματική ιστορία (που δεν έχουμε μιλώντας πάντα για τα σύγχρονα), συλλεκτική κουλτούρα (που επίσης δεν έχουμε) και όλα αυτά να υποστηρίζονται από επαγγελματικές ενώσεις εμπόρων, έντυπα ή ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης και κάλυψης του χόμπι, τοπικές λέσχες σε διάφορες πόλεις που διοργανώνουν διαλέξεις και φυσικά μια ΠΝΕ που να στελεχώνεται με νέο αίμα δηλαδή όλους εσάς που να την βλέπετε ως εργαλείο προαγωγής του χόμπι και όχι ευκαιρία αγοροπωλησεων.
Για όλα αυτά Χρήστο δεν βλέπω να κάθεται μια έκθεση στην Αθήνα (γιατί μόνο Αθήνα θα το έβλεπα).
Πάντως για να αφήσω ένα παράθυρο θα σου πρότεινα να το συζητήσεις με εμπόρους να δεις θα το υποστηρίξουν αυτή τη φορά; Ξεκινά με αυτούς γιατί χωρίς αυτούς…..καταλαβαίνεις.
Καλή επιτυχία αν το προσπαθήσεις.
6  Online εκτίμηση / Online εκτίμηση! / Απ: 4 Δουκάτα Αυστρίας στις: Απρίλιος 10, 2022, 12:59:33 μμ
Και εμένα κάτι δεν μου πάει καλά πχ το rim είναι παχύ. Πάντως είτε είναι είτε όχι η αξία του δεν ξεπερνά το μέταλλο περίπου €800. Απορώ βέβαια γιατί κάποιος να κάνει μια κόπια ενός restrike που έτσι και αλλιώς είναι κοινό και αξίζει μόνο μέταλλο. Καλύτερα να ελεγχθεί σε φασματογραφο μήπως τελικά δεν είναι χρυσός ή είναι λίγων καρατίων. Μόνο έτσι κάνει νόημα για κόπια.
7  Eπενδυτικά Μέταλλα-Bullion / Χρυσός / Απ: Προγνωστικά Χρυσού 2020-2022 στις: Απρίλιος 01, 2022, 01:38:32 μμ
Χαχα καλό μήνα παιδιά  Σαρκασμός
8  Eπενδυτικά Μέταλλα-Bullion / Χρυσός / Απ: Προγνωστικά Χρυσού 2020-2022 στις: Απρίλιος 01, 2022, 11:52:35 πμ
Καλημέρα υποθέτω ότι θα το ακούσατε ήδη. Από 01/01/2023 απαγορεύεται η κατοχή χρυσού σε φυσική μορφή από ιδιώτες.
9  Δημοπρασίες-Οίκοι-Kαταστήματα Συλλεκτικά / Heritage Auctions / Απ: Συνεργασία με Heritage Auctions στις: Μάρτιος 31, 2022, 09:26:47 πμ
Είναι δυο ίδια θέματα ταυτόχρονα; Γιατί βρίσκω το αρχικό στο οποίο και εγώ έχω δώσει τα εύσημα μου στον Χρήστο αλλά εδώ στο τρέχον βλέπω άλλα. Καλά δεν πειράζει απλά να μην το επαναλαμβάνω αλλά καλή κίνηση.
Για τα αρχαία νομίζω σωστή η τοποθέτηση του φίλου gemuncey23 αλλά σεβαστή επίσης η απόφαση του Χρήστου.
10  Eπενδυτικά Μέταλλα-Bullion / Χρυσός / Απ: Προγνωστικά Χρυσού 2020-2022 στις: Μάρτιος 24, 2022, 05:40:55 μμ
https://www.protothema.gr/world/article/1225754/sunodos-korufis-stis-vruxelles-oi-g7-periorizoun-tin-prosvasi-tis-rosias-se-hruso/
11  Ελληνικά νομίσματα / Καποδίστριας / Απ: Φοίνικας σε δημοπρασία στις: Μάρτιος 23, 2022, 11:55:09 μμ
Βέβαια εμείς μπορούμε να λέμε ο,τι θελουμε και να λέμε τις τιμες οπως τις θελουμε ή τις νομίζουμε αλλά η αγορά έχει τους δικούς της κανόνες.
Αν από την αγορά αφαιρέσουμε τους Έλληνες αγοραστές πιστεύετε ότι ο φοίνικας ή το χρυσό του Όθωνα που ανέφερε ο Χρηστος θα είχαν τις ίδιες τιμές; Εγώ νομίζω ναι πάνω κάτω.
Αντίθετα αν από την αγορά αφαιρέσουμε πάλι του Έλληνες τα χάλκινα του Όθωνα κάποια υψηλόβαθμα που βλέπουμε στον Καραμήτσο σε τρελές τιμές  και η δραχμή του 1846 που λέει ο Χρηστος θα είχαν αυτές τις τιμές; Νομίζω όχι.
Η απάντηση στο πρώτο είναι γιατί τόσο ο φοίνικας όσο και το χρυσό του Όθωνα είναι παγκόσμια και άκρως δημοφιλή νομίσματα.
Στο δεύτερο είναι το αντίθετο. Είναι νομίσματα που ενδιαφέρουν μόνο την ελληνική αγορά. Και μπορεί να είναι σπανιότερα αλλά οι συλλέκτες τους είναι ακόμη σπανιότεροι και ως εκ τούτου οι τιμές είναι ανάλογες. Τα υψηλόβαθμα χάλκινα και γενικά τα υψηλόβαθμα κρατάνε τιμές μόνο και μόνο για τον ανταγωνισμό 3-4 μεγάλων συλλεκτών.
Η δραχμή του 47 που έκλεισε στον Κουνκερ 11.000 πριν δυο χρόνια αν είχε την δημοφιλία του φοίνικα ή του χρυσού του 1833 και απευθυνόταν σε παγκόσμιο κοινό θα είχε πάει στο θεό.
Συμφωνώ με τον Χρήστο ότι και τα δυο νομίσματα βρίσκονται εύκολα σε χαμηλές καταστάσεις. Για τις τιμές και αν έχουν παγιωθεί θέλει χρόνο και όχι μια ή δυο αγοροπωλησιες. Μπορεί αλλά μπορεί και όχι.
Και οι δημοπρασίες εν μέσω περιορισμών όπως αυτές που ζούμε ίσως να μην αποτυπώνουν την πραγματική δυναμική αλλά μια προσωρινή κατάσταση. Θέλει χρόνο για να ξεθολώσει  λίγο το τοπίο.
Α και κάτι τελευταίο για του εμπόρους. Δεν είναι λάθος να πουλάνε όχι με κριτήριο το κόστος που έχουν αλλά με κριτήριο το κόστος που θα χρειαστεί να το αντικαταστήσουν. Παγιωμένη τακτική σε όλο τον κόσμο δεν το κατακρίνω.
Γνώμη μου σχολιάστε ελεύθερα.
12  Ελληνικά νομίσματα / Καποδίστριας / Απ: Φοίνικας σε δημοπρασία στις: Μάρτιος 23, 2022, 02:16:42 μμ
Αν δεν κάνω λάθος η τιμή είναι χωρίς την προμήθεια επομένως συνολικά ο αγοραστής θα πληρώσει €1260 που είναι μάλλον υπερβολική.
13  Δημοπρασίες-Οίκοι-Kαταστήματα Συλλεκτικά / Δημοπρασίες Οίκων & καταστημάτων / Απ: Heritage Auctions στις: Μάρτιος 10, 2022, 10:14:21 πμ
Συγχαρητήρια πολύ καλή κίνηση.
14  Online εκτίμηση / Online εκτίμηση! / Απ: Λιρα Βικυ εκτιμηση στις: Δεκέμβριος 26, 2021, 02:35:09 μμ
Γεια σας χρόνια πολλά. Εντάξει μου φαίνεται. Και το χτύπημα στο rim δεν φαίνεται για χτύπημα ίσως αν έχει κάτι ή μητρικό ή μπορεί και λιμαρισμα ή  κάποιο τρίψιμο.
15  Νομίσματα / Ασημένια νομίσματα / Απ: ποια ασημενια νομισματα αγορασατε προσφατα? στις: Δεκέμβριος 18, 2021, 09:09:42 μμ
Αν αναφέρεστε προς εμένα. Ούτε αμφέβαλα την γνησιότητα ούτε εξέφρασα μομφή προς το πρόσωπο σας άλλωστε δεν σας ξέρω θυμάμαι το id σας ίσως να έχουμε μιλήσει δεν έχω πρόθεση αρνητική. Νομίζω το έκανα σαφές αυτό.
Το χρώμα του; Ναι δεν το έχω για γνήσιο. Το χρώμα του έτσι; Το καταλάβατε αυτό από την πρώτη μου ανάρτηση ή όχι;
Είδατε πουθενά να σας κατηγορήσω ότι εσείς το κάνατε; Όχι νομίζω. Προς τι λοιπόν η επεξηγηματική τοποθέτηση σας;
Εκτός αν όλοι θέλετε να ακούτε όμορφα λόγια για ο,τι ανεβάζετε. Εκ προοιμίου λοιπόν θα πρέπει να δέχεστε την άποψη μας έστω και αν δεν το έχετε βάλει προς εκτίμηση.
Εκτός αν θέλετε να σερβίρετε κουτόχορτο για να τρώνε κάποιοι και να κερδίζουν κάποιοι άλλοι.
Νόμισμα που ανεβαίνει εδώ είτε ως εκτίμηση είτε ως παρουσίαση θα πρέπει να εκτίθεται σε κριτική. Αν δεν το αντέχετε καλύτερα μη το ανεβάζετε.
Γνώμη μου.
ΥΓ. Αν δεν αναφέρεστε σε εμένα θεωρείτε το ως μια γενική δευτερολογία.
Σελίδες: [1] 2 3 ... 101
advertisement

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2008, Simple Machines | Theme Sus By CeeMoo