Καλώς ορίσατε, Επισκέπτης. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Μάιος 26, 2022, 08:32:37 πμ
  Εμφάνιση μηνυμάτων
Σελίδες: [1] 2 3
1  Νομίσματα / Γενική συζήτηση για τα νομίσματα / Απ: Απ: Η πιο αποτυχημένη συλλεκτική αγορά μας !! στις: Σεπτέμβριος 27, 2021, 12:34:01 μμ
Όντως πληρώνει και ο καταθέτης και ο αγοραστής δίκιο έχεις . Επομένως όλα τα Bullion νομίσματα ουγγιάς χρυσού ή αργύρου που πωλούν οι έμποροι μας λές ότι χάνουν την αξία τους μετά το πέρας των ετών και τελικά βγαίνουν χαμένοι οι αγοραστές τους. Δηλαδή για το Buffalo που αγοράστηκε 2500 κι έκλεισε 1733 υπάρχει απώλεια για τον αγοραστή.  Όταν αγοράστηκε 2500 αυτή η ουγγιά του Buffalo είχε ο χρυσός 2500 ? Ασφαλώς και όχι άρα ήταν εξ'αρχής λανθασμένη η επιλογή αγοράς . Άρα ν'αποφεύγουμε ν'αγοράζουμε ουγγιές από μαγαζιά με υπεραξίες μεγάλες? Αυτό  μας λές κύριε Baskas?  Εσείς στο δικό σας το μαγαζί πουλάτε ουγγιές χρυσού? Και σε τι τιμή?  Σήμερα η ουγγιά είναι 1494€. 


Σου είναι δύσκολο να καταλάβεις ότι ο καθένας μπορεί να συλλέξει ότι τον ευχαριστεί και να το πληρώσει όσο θέλει;
Αυτό που για κάποιον είναι λάθος για κάποιον άλλο είναι σωστό και το αντίστροφο.Κάποιος που αγοράζει το κάνει με το πιστόλι στον κρόταφο ή επειδή το θέλει;
Αν θέλεις να μάθεις πόσο πουλάει ο α ή ο β να πάρεις τηλέφωνο στα μαγαζιά τους και να μάθεις!!!
Έχεις ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΘΕΙ άλλα φαίνεται δεν το κατάλαβες......................
περιμένω λίγο ακόμη μήπως κάτι αλλάξει......................


Προειδοποιηθεί για ποιό πράγμα ακριβώς? Θα μου πείς πάλι για αναίτια επιθετική συμπεριφορά?   Βγαίνει ένας έμπορος εδώ με μαγαζί  (Βασιλακόπουλος )και εκτίθεται λέγοντας  μην αγοράζετε Lunars , Buffalo και ένα σωρό άλλα που αναφέρει γιατί θα χάσετε τα χρήματά σας βάσει της πείρας του. Και σε ρωτώ αυτό δεν είναι αθέμιτος ανταγωνισμός απέναντι σε άλλους εμπόρους που ενδεχομένως έχουν και εμπορεύονται αυτό το αντικείμενο? Ρε πάτε καλά εδώ μέσα? 

Βγαίνει ο Βασιλακόπουλος και λέει ότι ο Αρκομάνης είχε σκουριασμένα κέρματα πρίν του "χαρίσει" τα δικά του και το περνάτε ντούκου?   Ποιός είναι ο Βασιλακόπουλος που θα πιάσει τον Αρκομάνη και θα πεί ότι είχε σκουριασμένα κέρματα στη συλλογή του?  Ο Αρκομάνης δεν είναι μέλος εδώ μέσα. Άν θέλει να μιλήσει ο Βασιλακόπουλος για τον Αρκομάνη να πάει εκεί που είναι μέλος ο Αρκομάνης και να τα πεί. Αλλά τολμάει ? Αμ δε.  Ειναι 2ο φάουλ του Βασιλακόπουλου. Και προειδοποιώ εγώ αυτή τη φορά τον Βασιλακόπουλο. Πρόσεχε γιατί θα πέσουν μηνύσεις και για συκοφαντική δυσφήμιση και για αθέμιτο ανταγωνισμό. Πρόσεχε καλά τι γράφεις δημόσια.
2  Νομίσματα / Γενική συζήτηση για τα νομίσματα / Απ: Η πιο αποτυχημένη συλλεκτική αγορά μας !! στις: Σεπτέμβριος 26, 2021, 10:41:07 μμ
Όντως πληρώνει και ο καταθέτης και ο αγοραστής δίκιο έχεις . Επομένως όλα τα Bullion νομίσματα ουγγιάς χρυσού ή αργύρου που πωλούν οι έμποροι μας λές ότι χάνουν την αξία τους μετά το πέρας των ετών και τελικά βγαίνουν χαμένοι οι αγοραστές τους. Δηλαδή για το Buffalo που αγοράστηκε 2500 κι έκλεισε 1733 υπάρχει απώλεια για τον αγοραστή.  Όταν αγοράστηκε 2500 αυτή η ουγγιά του Buffalo είχε ο χρυσός 2500 ? Ασφαλώς και όχι άρα ήταν εξ'αρχής λανθασμένη η επιλογή αγοράς . Άρα ν'αποφεύγουμε ν'αγοράζουμε ουγγιές από μαγαζιά με υπεραξίες μεγάλες? Αυτό  μας λές κύριε Baskas?  Εσείς στο δικό σας το μαγαζί πουλάτε ουγγιές χρυσού? Και σε τι τιμή?  Σήμερα η ουγγιά είναι 1494€. 

3  Νομίσματα / Γενική συζήτηση για τα νομίσματα / Απ: Η πιο αποτυχημένη συλλεκτική αγορά μας !! στις: Σεπτέμβριος 26, 2021, 12:00:35 πμ
Μαλιστα κυριε 1733 ευρο συν προμηθεια απο την οποια ο καταθέτης του λοτ θα παρει 1733 ευρο μειον 18 τοις εκατο επι 24 τοις εκατο επι της προμηθειας .
Δηλαδη 1355 ευρο θα παρει στο χερι οταν τα μπαφαλο πουλιοντουσαν πριν 15 χρονια 2500 ευρο εκαστοοο.

Τωρα ποιος εβγαλε και ποιος εχασε ειναι ολοφάνερο.

Την προμήθεια σε κάθε δημοπρασία την πληρώνει ο αγοραστής και όχι ο καταθέτης του λότ. Άν πάω εγώ ένα λότ σε έναν οίκο θα πληρωθώ το κλείσιμο του λότ . Την προμήθεια και το ΦΠΑ επί αυτής τα πληρώνει ο αγοραστής του ΛΟΤ όχι ο καταθέτης. Επίσης την τιμή εκκίνησης την συναποφασίζει ο καταθέτης και ο δημοπράτης  και είτε συμφωνεί ο καταθέτης και το αφήνει το λοτ στον δημοπράτη είτε όχι και ψάχνει γι άλλον δημοπράτη.  Δέν ξέρω οίκο να παίρνει προμήθεια και από τον αγοραστή και από τον πωλητή (καταθέτη) .

Προφανώς περισσότερο θα χάσει κανείς αν πάει να πουλήσει σε έμπορο με μαγαζί γιατί θα τον σφάξει κανονικά. Και αν ο έμπορος με μαγαζί έχει και νοοτροπία ενεχυροδανειστική και όχι συλλεκτική νοοτροπία ή παιδεία θα τον σφάξει και βαθειά. 4  Γενική συζήτηση / Νέα μέλη - χαιρετισμός! / Απ: Νεα γραφεία της ΠΝΕ στις: Σεπτέμβριος 20, 2021, 12:20:08 πμ
Παλιά έλεγαν κάποιοι ότι αγόραζαν σε δημοπρασίες μη μέλη μέσω μελών. Κλειστό club   σημαίνει ότι μόνο τα μέλη θα βλέπουν τα λοτα των δημοπρασιών στην ιστοσελίδα όπου θ απαιτείται ο κωδικός μέλους κάρτας για την είσοδο στο website της ΠΝΕ για να χεις πρόσβαση σε αρχείο τιμών προηγούμενων δημοπρασιών και στα λοτα της τρέχουσας δημοπρασίας. Κλειστό club. Ξενίζει πολλούς αλλά λύνει πολλά θέματα. Σκεφτείτε το.
5  Γενική συζήτηση / Νέα μέλη - χαιρετισμός! / Απ: Νεα γραφεία της ΠΝΕ στις: Σεπτέμβριος 19, 2021, 11:58:51 μμ
Αγαπητέ Μιμή ζούμε στη ψηφιακή εποχή όπου υπάρχουν κλειδαριές που διαβάζουν στη σχισμή τους barcode. Έτσι μόνο διαπιστευμενα μέλη θα εισέρχονται στο κτίριο. Αυτό δίνει μια αίσθηση ασφάλειας. Κλειστό club μελών. Κάθε μέλος να χει ντουλαπάκι με κλειδί Ν αφήνει νομίσματα βιβλία. Και όταν φεύγει από μέλος παραδίδει κλειδί κι αλλάζεται η κλειδαριά στο ντουλαπάκι του. Η αλλάζει το λουκετο στο ντουλαπάκι του.
6  Γενική συζήτηση / Νέα μέλη - χαιρετισμός! / Απ: Νεα γραφεία της ΠΝΕ στις: Σεπτέμβριος 19, 2021, 09:16:32 μμ
Έτσι κι αλλιώς ακριβά νομίσματα αγοράζουν λίγοι επομένως ας δημοπρατεί μόνο ακριβά σπάνια και δυσεύρετα νομίσματα η ΠΝΕ που δεν θα βρίσκονται εύκολα σε μαγαζιά ή σε άλλους οίκους και ας συμμετέχουν μόνο όσοι μπορούν οικονομικά. Και  κύρος αποκτά έτσι και σιγά σιγά θ'αποκτήσει και διεθνές ενδιαφέρον η κάθε της δημοπρασία. Η ιστοσελίδα της πρέπει να χει καλό φωτογραφικό υλικό στα λότα των δημοπρατήσεων. Με τις υψηλότερες συνδρομές θα καλυφθούν και τα έξοδα ενός φωτογράφου για να τα βλέπουμε καλά τα νομίσματα πρίν τα χτυπήσουμε στις δημοπρασίες.  Θα καλυφθούν και τα έξοδα μιας κάρτας εισόδου μέλους .

Τα μέλη της ΠΝΕ θα πρέπει να χουν διαπιστευτήρια για να μπούν στο κτίριο. Μια κάρτα μέλους με κωδικό που θα ελέγχεται σε ένα λάπτοπ αν ο κωδικός αυτός είναι ταμιακώς εντάξει. Με ένα excel αρχείο μελών είναι πανεύκολο κάτι τέτοιο κι ανέξοδο.  Μια καρτούλα με τη φωτογραφία μέλους πάνω (τύπου αστυνομικής ταυτότητας) και με κωδικό από κάτω και το λογότυπο της ΠΝΕ.


7  Γενική συζήτηση / Νέα μέλη - χαιρετισμός! / Απ: Νεα γραφεία της ΠΝΕ στις: Σεπτέμβριος 18, 2021, 09:03:28 μμ
Συμφωνώ στην άποψη να γίνει κλειστό club η ΠΝΕ μόνο για όσους πληρώνουν την συνδρομή τους. Επίσης αν είναι να βελτιωθούν οι παροχές στα μέλη της τότε ας αυξηθεί η ετήσια συνδρομή από 40 σε 120€.  Λίγα μέλη και καλά θέλει η ΠΝΕ. Αξιόπιστα ενεργά υπεύθυνα κι ευκαταστατα μέλη. Μόνο έτσι θ αναβαθμιστεί το χομπυ στο club.Μονο έτσι θα γίνονται δημοπρασίες με ακριβά νομίσματα . Όποιος θέλει φθηνά υπάρχει το Μοναστηράκι το Θησείο οι πάγκοι με αντίστοιχη ποιότητα.
8  Online εκτίμηση / Online εκτίμηση! / Απ: Χρυσά για εκτίμηση στις: Σεπτέμβριος 18, 2021, 02:41:04 μμ
Την τρώνε αγαπητέ Μιχάλη και με βουλιμία μάλιστα.  Μεγάλο χαμόγελο Σαρκασμός

Βγήκαν σεργιάνι οι μαϊμούδες και ποιος τις πιάνει απ τις μουσούδες
9  Ελληνικά νομίσματα / Παύλος / Απ: 20 ΔΡΧ 1960 ΣΦΑΛΜΑ !!!!! στις: Σεπτέμβριος 18, 2021, 12:34:43 μμ
Μια πολύ σημαντική πτυχή του προβλήματος είναι τα κέντρα παραχάραξης και διανομής πλαστών νομισμάτων στην Ελλάδα. Υπάρχουν τουλάχιστον 4 μεγάλα κέντρα παραχάραξης χάλκινων , ασημένιων και χρυσών συλλεκτικών νομισμάτων στην χώρα μας.

Μάλλον σε ένα απο τα 4 κέντρα παραχάραξης θα δημιουργήθηκε... Έκπληξη Έκπληξη Έκπληξη

Το έκαναν οι Κινέζοι κι αυτό  Μεγάλο χαμόγελο Μεγάλο χαμόγελο Μεγάλο χαμόγελοΣαρκασμός Σαρκασμός Σαρκασμός Σαρκασμός   Δραχμοεραστή. 
10  Eπενδυτικά Μέταλλα-Bullion / Χρυσός / Απ: Προγνωστικά Χρυσού 2020 στις: Σεπτέμβριος 17, 2021, 05:00:46 μμ
Xρυσός και ασήμι κατρακυλούν διαρκώς.  Καλός ο κατακλυσμός του Νώε που προσπαθούν να δημιουργήσουν κάποιοι στο youtube αλλά νομίζω είναι υπερβολές. Από αυτά που βλέπουμε μάλλον θα υπάρξει Κινεζοποίηση της παγκόσμιας οικονομίας τα προσεχή χρόνια. Η κίτρινη φυλή θα επικρατήσει γερά στον πλανήτη. Όλες οι φυλές της γής θα ζούν θα εργάζονται και θ'αναπνέουν για τους κίτρινους. Τα πολύ χαμηλά εισοδήματα θα κυριαρχήσουν παγκοσμίως.
11  Ελληνικά νομίσματα / Παύλος / Απ: 20 ΔΡΧ 1960 ΣΦΑΛΜΑ !!!!! στις: Σεπτέμβριος 17, 2021, 11:41:52 πμ
Η επισφράγιση έγινε σε ιδιωτική πρέσα δεν είναι δυνατό το πάτημα. Μάλλον με μήτρα ναυτικού μεταλλίου Γεωργίου Β' το οποίο κόπηκε σε χάλκινο ασημένιο και χρυσό το 1937 αν δεν κάνω λάθος. Και οι 2 όψεις του εικοσάρικου 1960 με το ίδιο πατήθηκαν. Κάποιος έχει τις μήτρες και παίζει με αυτές. Προφανώς και αυτό το εικοσάρικο έχει υποστεί ζημιά και βανδαλισμό . Καμια αξία.

Προφανώς για να παίζει κάποιος με τις μήτρες του συγκεκριμένου μεταλλίου σίγουρα τυπώνει και αντίγραφα για να κάνει εμπόριο. Οπότε όποιος αγοράζει τέτοια μετάλλια του 1937 πρέπει να προσέχει κάποιες προδιαγραφές που νομίζω αναφέρονται στο βιβλίο του Στρατουδάκη αν δεν κάνω λάθος.

Πολλοί παίζουν με τις μήτρες και φτιάχνουν ψεύτικα σφάλματα ή περίεργα κέρματα για να τα μοσχοπουλήσουν σε ανίδεους. Παλιά συνήθεια για μεροκάματο επιτήδιων.
12  Ελληνικά νομίσματα / Κωνσταντίνος Β' / Απ: 20 δραχμές 1973 βιβλιογραφική αναζήτηση στις: Σεπτέμβριος 15, 2021, 08:41:04 μμ
Ευχαριστώ για τις λεπτομέρειες, θα ήθελα να διευκρινίσω ότι ψάχνω μόνο βιβλιογραφικά να δω από ποτέ αναφέρονται κάποιες ποικιλίες και κυρίως το σπασμένο κύμα και πως προκύπτει εν τέλει η πιστοποίηση ως ποικιλία στις εταιρείες.

Kατάλαβα ακριβώς τι ψάχνεις. Πώς οι εταιρείες αναγνωρίζουν και πιστοποιούν μια ποικιλία στο νόμισμα? Αυτό δεν ψάχνεις? Λοιπόν πρέπει να στείλεις καθαρές φωτογραφίες με επεξήγηση σε email στον οίκο που εκδίδει τον κατάλογο Krause World Coins . Άν συμπεριληφθεί στον κατάλογο αυτό τότε οι εταιρείες πιστοποιούν κανονικά την ποικιλία. Άλλος τρόπος είναι να το υποδείξεις στα σχόλια της αίτησης πιστοποίησης που συντάσεις πρός την εταιρεία να εξετάσει και ν'αναγνωρίσει την ποικιλία και να την πιστοποιήσει. Άλλος τρόπος είναι να βρείς την ποικιλία σε ένα αναγνωρισμένο βιβλίο και να το υποδείξεις στην εταιρεία πιστοποίησης. Αναγνωρισμένο βιβλίο εννοώ διεθνώς αναγνωρισμένο. Όχι δηλαδή κάποιο τοπικό βιβλίο που το ξέρουν μόνο οι Έλληνες.

13  Νομίσματα / Γενική συζήτηση για τα νομίσματα / Απ: Η πιο αποτυχημένη συλλεκτική αγορά μας !! στις: Σεπτέμβριος 14, 2021, 10:50:56 μμ
Μιλάμε στο θέμα αυτό γι αποτυχημένες συλλεκτικές αγορές. Αλλά στην ουσία εννούμε αποτυχημένες εμπορικές επενδυτικές αγορές. Αυτό εννοούμε. Διότι ο συλλέκτης που αγοράζει κάτι δεν το αγοράζει με την προοπτική να το μεταπουλήσει και να χει κέρδος. Το αγοράζει για να φτιάξει μια συλλογή. Έχουμε μπερδέψει λίγο τα πράγματα. Τι θα πεί συλλέκτης? Αυτός που αγοράζει νομίσματα με σκοπό ν'αποκτήσουν αξία μελλοντικά και να τα κονομήσει? Όχι ρε παιδιά! Ποιός το λέει αυτό? Ο συλλέκτης αγοράζει κάτι επειδή το γουστάρει ο ίδιος όχι επειδή είναι μόδα ή επειδή του το πλασάρουν έμποροι ή επειδή το συλλέγουν κι άλλοι. Τώρα αν τύχει και αυτό που μαζεύει αποκτήσει μελλοντικά υπεραξία είναι άλλο καπέλο. Αλλά ο αυτοσκοπός του συλλέγειν δεν είναι το κέρδος. Το κέρδος είναι ο σκοπός και η πεμπτουσία του εμπορίου. Μη τα μπερδεύουμε τα πράγματα.
Πρακτικά ας πούμε στις ουγγιές υπάρχει κανένας στον κόσμο να πιστεύει ότι επενδύει οικονομικά σε μια ουγγιά που πωλείται 50% πάνω από την αξία του μετάλλου? Θ'αγοράζατε μια μετοχή αν σας την πουλούσαν με αξία πάνω από το 50% της αντικειμενικής αξίας που έχει μια εταιρεία? Γιατί δηλαδή ν'αγοράσει κάποιος μια ουγγιά νόμισμα με τέτοια υπεραξία? Επένδυση? Μα για επένδυση στο μέταλλο υπάρχουν οι μπάρες οι ράβδοι με ελάχιστη υπεραξία. Δηλαδή πρέπει να ξέρει κάποιος γιατί αγοράζει με υπεραξία μια ασημένια ουγγιά ή μια χρυσή ουγγιά. Την αγοράζει επειδή την γουστάρει σαν σχέδιο για συλλογή? Καλά κάνει τότε και την πληρώνει 50% πάνω από την αξία του μετάλλου. Το κάνει επενδυτικά για να χει κέρδος μελλοντικά? Έκανε τραγικό λάθος! Είναι απλά τα πράγματα. Περιμένει κανείς απ'όσους αγόρασαν ουγγιές ασημένιες ότι το ασήμι θα πάει 1,20€ το γραμμάριο για να πάρουν τα χρήματά τους πίσω? Θα περιμένουν για πάντα!  Αγόρασαν David Bowie και Queen επειδή είναι τρελαμένοι με τους καλλιτέχνες αυτούς και μεγάλωσαν με αυτά τα τραγούδια και θέλουν και να τους έχουν σε ουγγιές? Καλά κάνουν και πληρώνουν και τ'αγοράζουν.  Το κάνουν για επένδυση? Λυπάμαι έχασαν. Έτσι πάνε αυτά. Επομένως πρέπει να ξέρουμε και τον λόγο για τον οποίον αγοράζουμε κάτι. Άν δεν τον ξέρουμε ή αγοράζουμε για λάθος λόγο κάτι τότε ναι την πατήσαμε χοντρά.
14  Νομίσματα / Γενική συζήτηση για τα νομίσματα / Απ: Η πιο αποτυχημένη συλλεκτική αγορά μας !! στις: Σεπτέμβριος 14, 2021, 06:34:57 μμ
Μαλιστα κυριε 1733 ευρο συν προμηθεια απο την οποια ο καταθέτης του λοτ θα παρει 1733 ευρο μειον 18 τοις εκατο επι 24 τοις εκατο επι της προμηθειας .
Δηλαδη 1355 ευρο θα παρει στο χερι οταν τα μπαφαλο πουλιοντουσαν πριν 15 χρονια 2500 ευρο εκαστοοο.

Τωρα ποιος εβγαλε και ποιος εχασε ειναι ολοφάνερο.

Πρίν 15 χρόνια η ουγγιά χρυσός είχε τιμή 2500 ή εκεί κοντά? Φυσικά και όχι . Άρα ήταν αποτυχημένη συλλεκτική αγορά εξ'αρχής σε λανθασμένη τιμή. Όταν η ουγγιά έχει 1500 και πληρώνεις 2500 να πάρεις νόμισμα (επενδυτικό υποτίθεται) προφανώς και δεν έχεις μυαλό. Κάτι δεν σκέφτεσαι σωστά. Άν δεν ξέρει ο κόσμος ποιό νόμισμα είναι συλλεκτικό και ποιό νόμισμα είναι επενδυτικό να φροντίσει να μάθει και μετά να ψωνίζει.  Ο καθένας μπορεί να ζητάει ότι θέλει για το νόμισμα που πουλάει το θέμα είναι να φροντίζει να ενημερώνεται ο αγοραστής πρίν ρισκάρει με την αγορά του. Αλλά και οι έμποροι που το παρακάνουν με τις τιμές θα χαρούν μια, δυο, τρείς, μετά πέταξε το πουλάκι. 

15  Νομίσματα / Γενική συζήτηση για τα νομίσματα / Απ: Η πιο αποτυχημένη συλλεκτική αγορά μας !! στις: Σεπτέμβριος 14, 2021, 11:29:41 πμ
Και στα χρυσα και στα ασημενια που βγαζουν σωρηδων τα νομισματοκοπεια Αγγλίας -Αυστραλιας -Αμερικης και αλλοι εχουν κανει ενα φοβερο μαρκετιν προωθοντας καθε χρόνο τα αναμνηστικα για διαφορα γεγονότα .
Πολλα απο αυτα ειναι ομορφα και αλλα ασχημα.
Ετσι πριν 10 χρόνια ηταν της μοδος τα χρυσα μπάφαλο που ο κοσμος τα λατρεψε.
Πριν αυτων οι χρυσες μπριτανιες και τα παντα,μετα τα χρυσα και ασημενια λουναρς.
Μανια με τα λουναρς σε ολο τον κοσμο.
Στην Γερμανια ανοιξεν μαγαζια που πουλουσαν μονον χρυσα και ασημενια λουναρς τα οποια σημερα δεν υφιστανται.
Σημερα ειναι της μοδός τα κουινς μπιστς ,ντειβιντ μπαουι και ελειψη εμπνευσης κοβουν ομορφα παλια κομψοτεχνηματα σε προυφ δισκους οπως τις τρεις χαριτες και την ουνα εντ δε λαιον.
Καταληγοντας και απο την εμπειρια μου αυτα τα κοσμηματα γιατι νομισματα δεν ειναι,καθε χρονος που περνα φθηναινουν και καποια στιγμη εξισωνεται η τιμή τους με την αξια τους σε μεταλο.

Προχθές στην 682 δημοπρασία του Καραμήτσου έκλεισε το λότο 06919 στα 1733€ χωρίς προμήθειες. Εκκίνησε 1300€. Έκλεισε 1733€. Είναι Buffalo 2006 PF69 50$  999/1000 1 οz. Η ουγγιά σήμερα είναι 1514€  και αυτό έκλεισε 1733€ . 219€ πάνω από την ουγγιά . Δέν το είδα να κλείνει στο μέταλλο όπως λές.  Κι έχουν περάσει 15 χρόνια από τη κυκλοφορία του. 

https://www.karamitsos.com/auctionLot.php?auction=6822&lot=534986&view=all

Οπως τα μπαφαλο,τα παντα,τα λουναρ και τα πεντολιρα παλαιοτέρων ετων.

Οποιος το αμφισβητη ας παει κατι τετοιο που πηρε πριν 6 χρονια στον εμπορο που του το πουλησε ,να δει πόσα λεφτα του το αγοραζει.

Οι έμποροι κοιτούν το οτιδήποτε να στο αγοράσουν κοψοχρονιά για να κονομήσουν . Λές και δεν υπάρχουν οι δημοπρατικοί οίκοι να πουλήσει κανείς κάτι που αγόρασε πρέπει να το πάει σε εμπόρους να του το φάνε κοψοχρονιά.
Σελίδες: [1] 2 3
advertisement

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2008, Simple Machines | Theme Sus By CeeMoo