Καλώς ορίσατε, Επισκέπτης. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Σεπτέμβριος 22, 2021, 12:16:28 μμ
  Εμφάνιση μηνυμάτων
Σελίδες: [1]
1  Online εκτίμηση / Online εκτίμηση! / Απ: Θαμπωμενα ακυκλοφόρητα νομίσματα;;; στις: Ιούνιος 02, 2021, 10:59:49 μμ

Να σας κάνω μια ερώτηση;; Προτείνεται ένα υγρό για ντιπάρισμα..Με ποια λογική;; Τόσα χρόνια που αντλώ πληροφορίες για τα νομίσματα δεν έχω ξαναδιαβάσει παρόμοια συμβουλή από οποιονδήποτε εδώ μέσα και ειδικά όσων αφορά ακυκλοφόρητα νομίσματα.
Καλό θα είναι να έχετε υπόψιν ότι ο νέος συλλέκτης θα ψάξει πληροφορίες στο διαδίκτυο και δεν θεωρώ ότι καλύτερο να πάρουμε όλοι ένα υγρό και να γυαλίσουμε ότι νόμισμα βρεθεί στον δρόμο μας!!
Φιλικά..
2  Άλλες Συλλογές / Ωρολόγια / Απ: τι ειναι αυτοματο,τι μηχανικο,τι ειναι quatrtz στις: Μάρτιος 24, 2021, 03:34:19 μμ
το ζενιθ της ωρολογοπιας δλδ...ο ασπονδος εχθρος του το ρολεξ?

Δεν το γνωρίζω αυτό..Η Ρολεξ είναι η πιο αναγνωρίσιμη βιομηχανία ρολογιών παγκοσμίως..Παράγει χιλιάδες κομμάτια καθημερινά..Και σε σύνολο η Zenith έχει παρουσιάσει το 1/10 σε ποσότητα σχεδίων από ότι η Ρολεξ..
Απλα ήθελα να δείξω τον μηχανισμό ενός αυτόματου συλλεκτικού ρολογιού..Δεν συγκρίνω ονόματα...
Θα σου πρότεινα να πάρεις ένα όμορφο quartz για να φοράς καθημερινά..Τα σχέδια είναι άπειρα και εντυπωσιακά ταυτόχρονα .Κι εγώ έχω κάποια στην συλλογή μου ..Αν βγάζεις την μπαταρία από μέσα σε περίπτωση που δεν το χρησιμοποιείς για μεγάλο χρονικό διάστημα δεν θα πάθει ζημιά...Επίσης όσο γίνεται μακριά από υγρασία..
Αυτός είναι ο μεγαλύτερος εχθρός...
3  Άλλες Συλλογές / Ωρολόγια / Απ: τι ειναι αυτοματο,τι μηχανικο,τι ειναι quatrtz στις: Μάρτιος 23, 2021, 10:06:07 μμ
Ας βάλω και την εμπρόσθια όψη του Zenith..Η φώτο είναι σκοτεινή αλλά συνεχίζει να φαίνεται η ομορφιά του ρολογιού το οποίο κατασκευάστηκε πριν πενήντα χρόνια..Δουλεύει άψογα και σίγουρα θα ζήσει αλλά τόσα..
4  Άλλες Συλλογές / Ωρολόγια / Απ: τι ειναι αυτοματο,τι μηχανικο,τι ειναι quatrtz στις: Μάρτιος 23, 2021, 07:51:27 μμ
Το συγκεκριμένο έχει 23 jewels και φοράει την 2552pc μηχανή..Ξέχασα να τονίσω ότι οι συλλέκτες ρολογιών δίνουν μεγάλη σημασία στον μηχανισμό και στην 'οικογένεια' που ανήκει.
5  Άλλες Συλλογές / Ωρολόγια / Απ: τι ειναι αυτοματο,τι μηχανικο,τι ειναι quatrtz στις: Μάρτιος 23, 2021, 07:44:14 μμ
Quartz:Ρολόι χαλαζία με μηχανισμό που λειτουργεί με μπαταρία..
Kinetic:Συνδυασμός αυτόματου και quartz μηχανισμού.Η μπαταρία είναι πυκνωτής στον οποίο συσσωρεύεται ενέργεια με την κίνηση του ρολογιού.
Solar:Τα ηλιακά ρολόγια φορτίζουν μετατρέποντας το φως σε ενέργεια την οποία αποθηκεύουν στον πυκνωτή.
Μηχανικό Κουρδιστό:Ένα μηχανικό ρολόι κινείται μέσω ενός ελατηρίου που κουρδίζεις χειροκίνητα.Αφού κουρδίσεις την κορώνα, το ελατήριο έχοντας την τάση να επανέρχεται στην αρχική του θέση,ξεκινά να δίνει ενέργεια και κίνηση στα γρανάζια του ρολογιού και αυτά με την σειρά τους στους δείχτες.
Μηχανικό Αυτόματο:Το αυτόματο ρολόι παίρνει την απαιτούμενη ενέργεια για να λειτουργήσει από την κίνηση του σώματος και του χεριού..Στο κέντρο του μηχανισμού υπάρχει ένα βαρίδι(ρότορας),προσαρμοσμένο σε έναν άξονα περιστροφής.Με την παραμικρή κίνηση του χεριού η περιστροφή του ρότορα γύρω από τον άξονα περιστροφής, κουρδίζει το κεντρικό ελατήριο του ρολογιού και από εκεί και πέρα λειτουργεί όπως το κουρδιστό.
Αυτοί είναι οι βασικοί τύποι μηχανισμών στα ρολόγια.

Σημαντικό στον μηχανισμό ενός μηχανικού κουρδιστού ή αυτόματου ρολογιού είναι η χώρα κατασκευής του.
Στην κορυφή βρίσκεται η Ελβετία στης οποίας τα μικρά κάποτε εργαστήρια σχεδιάστηκαν και κατασκευάστηκαν μηχανισμοί με παγκόσμια αναγνώριση μέχρι τις μέρες μας.
Επίσης να σημειώσω ότι κάθε μηχανισμός περιέχει έναν αριθμό jewels κοινώς ρουμπινάκια..Αρκετά ρολόγια έχουν γύρω στα 17 jewelς ή rubis.. Όσο ο αριθμός τους μεγαλώνει αυξάνεται και η στιβαρότητα της μηχανής..

Η φώτο που θα παραθέσω είναι ένα παράδειγμα ενός αυτόματου μηχανισμού..Προσωπικά με εντυπωσιάζει το πως κάποιος σχεδίασε κάτι τόσο πολύπλοκο,με δεκάδες ατσάλινα και μη εξαρτήματα τοποθετημένα με απίστευτη ακρίβεια ώστε αυτά να συνεργάζονται και να μετράνε τόσο αρμονικά τον χρόνο..6  Online εκτίμηση / Online εκτίμηση! / Απ: Εκτιμηση στις: Ιανουάριος 23, 2021, 01:13:39 πμ
Κύριε Νίκο σας ευχαριστώ πολύ.Η αλήθεια είναι ότι δεν το κατάλαβα αμέσως ότι πρόκειται για κόπια..Βρισκότανε σε ένα υπόγειο περίπου 30 χρόνια...Αφού μπόρεσα και το ταυτοποίησα είδα ότι η διάμετρός του είναι 40 χιλιοστά..Όσο και του γνησίου!!
Σήμερα όμως που το ζύγισα αποφάσισα να πάρω την γνώμη σας εδώ στο στέκι..
Να είστε καλά..
7  Online εκτίμηση / Online εκτίμηση! / Εκτιμηση στις: Ιανουάριος 22, 2021, 10:43:20 μμ
Καλή χρονιά σε όλους!!
Θα ήθελα την γνώμη σας για το παρακάτω Αυστριακό νόμισμα..Έχω βρει κάποια στοιχεία για την αναγνώριση του..Αυτό που με προβληματίζει είναι η μεγάλη διαφορά βάρους..Που μπορεί να οφείλεται;;
Ευχαριστώ..
8  Παλαιά βιβλία - έγγραφα / Συλλεκτική Βιβλιογραφία / Απ: Ελ. Νομι/τα 1954-2002 Γκαρμιρη Χ. στις: Αύγουστος 04, 2020, 10:57:54 μμ
Ευχαριστώ Μπάμπη και από εδώ ...
Ανυπομονώ γυρίζοντας από διακοπές,να παραλάβω το όμορφο και απαραίτητο για την βιβλιοθήκη μου έργο σου..
Σελίδες: [1]

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2008, Simple Machines | Theme Sus By CeeMoo