Καλώς ορίσατε, Επισκέπτης. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Δεκέμβριος 11, 2024, 11:04:06 μμ
  Εμφάνιση μηνυμάτων
Σελίδες: [1]
1  Νομίσματα / Ασημένια νομίσματα / 10 Ευρώ ασημένιο Proof, Πυθαγόρας ο Σάμιος, 2013 στις: Ιούλιος 29, 2013, 02:10:49 μμ
200 Ασημενια για ολη την Ελλαδα και 800 στους Γερμανους ΖΗΤΩ ΕΛΛΑΔΑ ΜΟΥ

ΔΕΝ ΕΧΩ ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ ΝΑ ΠΩ Θυμός Θυμός Θυμός
2  Γενική συζήτηση / Διάφορα / ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!!!!!! στις: Δεκέμβριος 24, 2012, 02:06:08 μμ
3  Χαρτονομίσματα / Ελληνικά χαρτονομίσματα / Το κατοσταρικο που εγινε χιλιαρικο 1939 στις: Απρίλιος 24, 2012, 05:23:50 μμ
Το χαρτονόμισμα με τις Σκοπιώτισσες

Το παρακάτω χαρτονόμισμα -το πιο αμαρτωλό ίσως της νομισματικής μας ιστορίας- ξεκίνησε τη ζωή του ως κατοστάρικο και πέθανε ως γνήσιο αλλά και ως πλαστό χιλιάρικο! Πιο συγκεκριμένα, τυπώθηκε το 1939 στην Αγγλία, αλλά δεν κυκλοφόρησε παρά στις αρχές του 1941, με σκούρα επισήμανση χιλιάρικου. Το περιπετειώδες του όμως δεν έγκειται σ' αυτό. Μετά την κατάρρευση της Ελλάδας (Απρίλιος 1941), το πλοίο που θα μετέφερε τα αποθέματα της Τραπέζης της Ελλάδος στην Κρήτη, βομβαρδίστηκε από τους Γερμανούς στη Μονεμβασία και αρκετά σακιά με κατοστάρικα, χωρίς επισήμανση, βρέθηκαν στη θάλασσα. Οι χωρικοί τα μάζεψαν και πάμπολλα από αυτά επισημάνθηκαν από παραχαράκτες και κυκλοφόρησαν παράνομα στην αγορά μαζί με τα άλλα χιλιάρικα! Τα πλαστά ήταν τόσα πολλά, που ακόμα και σήμερα τα βρίσκει κανείς εύκολα στα παλαιοπωλεία.




Οι δύο κοπέλες στο χαρτονόμισμα είναι πρώτες ξαδέρφες από το χωριό Σκοπιά Φλώρινας. Η πρώτη, με την στάμνα λέγεται Πασχαλινή Ζώλη του Αναστασίου. Η δε δεύτερη λέγεται Μελπομένη Ζώλη του Χρήστου και είναι πρώτες ξαδέλφες. Φωτογραφήθηκαν στην Αθήνα το έτος 1937.
http://www.coinsworld.eu/
4  Χαρτονομίσματα / Ξένα χαρτονομίσματα / Τουρκια στις: Ιανουάριος 23, 2011, 02:15:42 πμ
Τα τραπεζογραμμάτια στην Οθωμανική Αυτοκρατορία

Κατά τα τελευταία έτη της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, τα πρωτα χαρτία τέθηκαν σε κυκλοφορία. Αυτή η τολμηρή κίνηση ήταν κατά την εποχή του Τανζιμάτ, μια εποχή που πολλές μεταρρυθμίσεις σε πολιτικό, πολιτιστικό ή οικονομικό χαρακτήρα είχαν τεθεί σε εφαρμογή. Θέματα χρήμα ήταν απολύτως απαραίτητη για την εφαρμογή των πολλών μεταρρυθμίσεων κατά την περίοδο αυτή.

Οι πρώτες νότες Οθωμανικής εκδόθηκαν προς το τέλος της βασιλείας του Abdulmecit το 1840 με την επωνυμία «Kaime-i Nakdiye-i Mutebere" (θα την ονομάσουμε «Kaime» τους σε αυτό το κομμάτι), που ήταν των κρατικών ομολόγων ελπιδοφόρα. Οι σημειώσεις αυτές ηταν χειροποίητες, κουβαλώντας ένα θεωρημένο αντίγραφο με επίσημη σφραγίδα και, ως τέτοια, ήταν κατ 'εξοχήν κατάλληλα για την προσοχή των τοπικών παραχαράκτων, ο οποίος αυξήθηκε δυναμικά στην πρόκληση, που δείχνει αξιέπαινη δεξιότητες. Αλλά όταν αυτα τα ανεπίσημα αριστουργήματα απορρίφθηκαν από την τράπεζας, προκάλεσε μια κρίση εμπιστοσύνης στο «αναξιόπιστο χρήμα».

Έτσι, η αρχική έκδοση έχει αντικατασταθεί αμέσως (καλά, μόνο μετά από τέσσερα χειροποίητα θέματα για τις αρχές, δεν ήθελαν να προκαλεσουν πανικό!) Το πέμπτο θέμα ήταν τυπωμένο, και, μετά το 1858, όλες τις σημειώσεις Kaime τυπώθηκαν σε διάφορες μορφές και τα ποσά σε όλη την Οθωμανική Αυτοκρατορία μέχρι το 1876. Κέρδισαν παραιτηθέντος αποδοχή στα περισσότερα τρίμηνα αν και οι πλούσιοι έχουν εμπιστοσύνη σε πολύτιμους λίθους και χρυσό, όπως στις μέρες του παρελθόντος..

Η Οθωμανική Τράπεζα, η οποία είχε συσταθεί με την αγγλική πρωτεύουσα το 1856 από το Βασιλικό της Βασίλισσας Βικτωρίας Διάταγμα, έγινε μια κρατική τράπεζα ως ένα αγγλο-γαλλική σύμπραξη με το όνομα της Αυτοκρατορικής Οθωμανικής Τράπεζας, το 1863. Κατά τη διάρκεια των συχνών περιόδων, όταν η Οθωμανική κράτος αναγκάστηκε να δανειστεί χρήματα από τις ευρωπαϊκές αγορές, τόσο η Βρετανία και η Γαλλία εμπιστεύθηκαν τον IOB, η οποία ήταν υπό τη δική τους διαχείριση, πάνω από την Οθωμανική ίδιο το κράτος, και προτίμησαν να διεξάγουν οικονομικές σχέσεις τους.
Το Οθωμανικό Κράτος βρεθεί αυτή η στάση ενοχλητικοί, αλλά το αποκλειστικό προνόμιο της έκδοσης χαρτονομισμάτων στην Αυτοκρατορική Οθωμανική Τράπεζα για ένα έτος 30-διάστημα, διότι το δικό τους συμφέρον. Συμφωνήθηκε ότι, κατά την περίοδο αυτή η κυβέρνηση δεν θα εκδώσει η ίδια επισημαίνει, και, αν και πρέπει να ένιωσε κάποια «απώλεια του προσώπου», που επίσης παραχώρησε ότι κανένας άλλος φορέας δεν θα έκανε τέτοιο φορολογικό ζήτημα. Έτσι το 1863, για πρώτη φορά, η Τράπεζα εξέδωσε σημειώνει ότι ήταν μετατρέψιμα σε χρυσό σε πρώτη ζήτηση και να σφραγίζονται από τη δική του σφραγίδα επίσημα και από την σφραγίδα του Υπουργείου Οικονομικών.

Στη συνέχεια, σε μια κατάφωρη παραβίαση της εγγύησης που δίδεται στην IOB, η κυβέρνηση εξέδωσε τις δικές του σημειώσεις του «σε συμφωνία» με το IOB κατά τη διάρκεια του 1876-1877 Οθωμανική - Ρωσία πόλεμος για τη χρηματοδότηση των δαπανών του πολέμου. Ήταν «που δεν εντάσσονται» για την Οθωμανική Τράπεζα να δούμε να βλάψει ανεπανόρθωτα την άμυνα της Τουρκίας και με καλή θέληση που τους πελάτες τους ».

Καθώς η Ευρώπη γλίστρησε στον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο, το Imperial Οθωμανική Τράπεζα παραχώρησε το δικαίωμα να εκδώσει είδη κατά τη διάρκεια εχθροπραξιών. Δεδομένου ότι η Τουρκία ήταν μέρος του Άξονα κατά του Ηνωμένου Βασιλείου, υπήρξε λίγη επιλογή. Ήταν, λοιπόν, ότι οι τουρκικές Υπουργείου Οικονομικών εξέδωσε περισσότερα από 185 εκατομμύρια τραπεζογραμμάτια λιρών που υποστηρίζεται από χρυσό και γερμανικά Γραμμάτια Δημοσίου σε επτά σειρές μέσα σε τέσσερα χρόνια, αρχής γενομένης από το 1915.
Για τους ανθρώπους της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο και τον διακανονισμό της ήταν ιδιαίτερα καταστροφικές. Πράγματι, καμία χώρα δεν συμμετέχει στον πόλεμο ήταν θριαμβευτική, μακροπρόθεσμα? Ως το μακρύ ύφεσης, η Ευρώπη αντιμετωπίζει την ανάγκη για την αποκατάσταση βασικών υποδομών της, τη φυσική, ηθική και οικονομική.

Η Περίοδος Ρεπουμπλικανικό Χαρτονομίσματα

Σημειώνει ότι κληρονομήθηκαν από την οθωμανική αυτοκρατορία παρέμεινε στην κυκλοφορία μέχρι το τέλος του 1927, η Δημοκρατία δεν ήταν σε θέση να εκδώσει σημειώνει τα πρώτα χρόνια της.

Δεδομένου ότι τα χρήματα χαρτί είναι η ζωτική δύναμη της εμπορικής ζωής, τα σύμβολα της ανεξαρτησίας και της κυριαρχίας ενός κράτους, η τουρκική Εθνοσυνέλευση ήταν πρόθυμη να εκδώσει το πρώτο τουρκικό τραπεζογραμματίων, για την έγκριση νομικές κινήσεις στο τέλος του 1925. Η σύμβαση για την εκτύπωση αυτού του θέματος ανατέθηκε στην Thomas De La Rue και οι σημειώσεις που εκδόθηκαν στα τέλη του 1927. Το παλιό θέμα Δημοσίου αποσύρθηκε με προθεσμία εξόφλησης μόνο εννέα μήνες.
Μέχρι το τέλος του 1931, η Κεντρική Τράπεζα της Δημοκρατίας της Τουρκίας ήταν σε λειτουργία, με τα αποκλειστικά δικαιώματα για την έκδοση σημειώσεων.

Το δεύτερο ζήτημα ήταν χαρτονομίσματα, ύστερα και από την ίδρυση της Κεντρικής Τράπεζας της Δημοκρατίας της Τουρκίας. Όλες οι σημειώσεις που τυπώθηκαν πριν από το «Αλφάβητο Επανάσταση» αντικαταστάθηκαν με τα νέα έντυπα στο δυτικό αλφάβητο.

Αυτά τα τραπεζογραμμάτια κυμάνθηκε σε εννέα διαφορετικές τιμές και έντεκα σειρές, που αποτελείται από δόγματα των 50 Κουρού, 1, 21 / 2, 5, 10, 50, 100, 500 και 1,000 τουρκική λιρέτα.
Μία ονομασία των 50 Κουρού τυπώθηκε στη Γερμανία (για να αντικαταστήσει το θέμα βόμβες τους είχαν καταστραφεί), ενώ οι άλλοι ήταν από την Αγγλία, φυσικά.

Η δεύτερη ομάδα των εκπομπών, το οποίο περιέχει το πρώτο τεύχος της Κεντρικής Τράπεζας της Δημοκρατίας της Τουρκίας - τα 5 τουρκική ονομασία λιρέτα, τέθηκε σε κυκλοφορία κατά τη διάρκεια 1937 - 1944. Αυτή η ομάδα των εκπομπών περιέχει τόσο Ατατούρκ και ο Ισμέτ Ινονού (δεύτερος πρόεδρος της Δημοκρατίας), απεικονίζονται σε διαφορετικές σειρές των τραπεζογραμματίων.

Τα τραπεζογραμμάτια που δεν είχαν εκδοθεί κατά τη διάρκεια του Δεύτερου Παγκόσμιου Πολέμου περιλάμβαναν τις 50 Κουρού, 50 και 100 τουρκική λιρέτα εκτυπώνονται από τον Thomas De La Rue με πορτραίτο Προέδρου Ισμέτ Ινονού του. Οι 50 λίρα ήταν στην αγγλική αίθουσα εκτύπωσης όταν μια γερμανική αεροπορική επιδρομή έβαλαν φωτιά σε αυτούς.

Τόσο η ονομαστική αξία των 50 Κουρού και 100 τουρκικής λίρας, τυπωμένο στην Αγγλία και έχοντας πορτρέτο Ινονού, ήταν κατεστραμμένο καθ 'οδόν προς την Τουρκία από ένα εχθρικό πλοίο και βυθίστηκε στο λιμάνι του Πειραιά. Επίσης, η ονομαστική αξία των 50 Τουρκικής λίρας ποτέ δεν έφυγε από την Αγγλία λόγω της γερμανικής αεροπορικής επιδρομής που κατέστρεψαν ολοσχερώς η De La Rue τυπογραφείο στο Λονδίνο.


Η τρίτη έκδοση τραπεζογραμματίων, τα οποία φέρουν το πορτρέτο του Ισμέτ Ινονού, τέθηκαν σε κυκλοφορία μεταξύ 1942 και 1947 σε 7 σειρές και σε 6 διαφορετικές τιμές, που αποτελούνται από ονομασία της 21 / 2, 10, 50, 100, 500 και 1000 Τουρκικά Λίρα. Αυτή η ομάδα των τραπεζογραμματίων τυπώθηκε στην Αγγλία, τη Γερμανία και τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής και μερικές από τις τιμές που ζήτησε να ακούγονται σήμερα σαν σκορ του κρίκετ!

Το τέταρτο τραπεζογραμμάτια θέμα, το οποίο είχε το μικρότερο αριθμό ονομαστικών αξιών και των σειρών σε οκτώ ομάδες των εκπομπών, τυπώθηκαν στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής σε διαφορετικές 2 τιμές, 10 και 100 τουρκικής λίρας, σε τρεις σειρές. Και οι δύο αυτές τραπεζογραμματίων, τα οποία φέρουν το πορτρέτο του Ινονού, τέθηκαν σε κυκλοφορία το 1947 και το 1948.

Τα τραπεζογραμμάτια θέμα πέμπτο τυπώθηκαν σε τριάντα δύο σειρές με 7 διαφορετικές τιμές που αποτελούνται από αξίες των 21 / 2, 5, 10, 50, 100, 500 και 1000 τουρκική λιρέτα. Είχαν τεθεί σε κυκλοφορία μεταξύ 1951 και 1971.

Οι απόπειρες για τη δημιουργία ενός τραπεζογραμματίου τυπογραφείο στην Τουρκία ξεκίνησαν στα τέλη του 1930, αλλά αναβλήθηκαν λόγω του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου. Το 1951, το έργο επανεκκίνηση και από το 1958 το τυπογραφείο παρήγαγε χαρτονομίσματα. Μερικά από τα χαρτονομίσματα θέμα πέμπτο τυπώθηκαν στην Αγγλία? Άλλοι ήταν τυπωμένη με τη νέα μονάδα στην ομάδα της Τουρκίας.

Η έκτη έκδοση τραπεζογραμματίων εκδόθηκαν σε 7 διαφορετικές αξίες και 18 σειρές, που αποτελείται από αξίες των 5, 10, 20, 50, 100, 500 και 1,000 τουρκική λιρέτα. Είχαν τεθεί σε κυκλοφορία μεταξύ των ετών 1966 έως 1983. Μεταξύ αυτών των τραπεζογραμματίων, οι λοιποί ήταν στην εκτύπωση τραπεζογραμματίων των φυτών της Κεντρικής Τράπεζας της Δημοκρατίας της Τουρκίας εκτός από την πρώτη σειρά 20 Τουρκικής λίρας που τυπώθηκε στην Αγγλία.

Η έβδομη έκδοση τραπεζογραμματίων έχουν τεθεί σε κυκλοφορία από το 1979, σε δεκαπέντε διαφορετικές τιμές, σε ονομαστικές αξίες των 10, 100, 500, 1.000, 5.000, 10.000, 20.000, 50.000, 100.000, 250.000, 500.000, 1.000.000, 5.000.000, 10.000.000 και 20.000.000 τουρκική λιρέτα από το 2002. Όλα αυτά τα τραπεζογραμμάτια τυπώθηκαν στη τραπεζογραμματίων Εκτύπωση φυτών της Κεντρικής Τράπεζας της Δημοκρατίας της Τουρκίας.

Η έβδομη έκδοσης τραπεζογραμματίων αποσύρθηκαν στις 1 Ιανουαρίου 2006 και θα χάσουν την αξία τους την 1η Ιανουαρίου, 2016. Αυτό θα μπορούσε να καταστήσει το υψηλότερο ονομασίες της πρώτης σειράς και κορυφαίας ποιότητας είναι πολύ ακριβό για τους συλλέκτες.

Η όγδοη ήταν να εκδώσει «αναπροσαρμογής», ρίχνοντας έξι μηδενικά που είχε γίνει περίπλοκη. Ο όγδοος θέμα που εκφράζονται σε Νέα λιρέτα και τυπώθηκε στο τραπεζογραμματίων Εκτύπωση φυτών της Κεντρικής Τράπεζας της Δημοκρατίας της Τουρκίας.
Όλα τα θέματα πριν από το έβδομο έπρεπε να αποσυρθεί αμέσως ή σύντομα θα αποσυρθεί.


http://www.coinsworld.eu/
5  Χαρτονομίσματα / Ελληνικά χαρτονομίσματα / Ιονική Τράπεζα στις: Ιανουάριος 21, 2011, 04:21:00 μμ


Με «διάταγμα του Επιφανών Γερουσίας της Κοινοπολιτείας των Ιονίων Νήσων » ιδρύθηκε το Ιόνιο Κράτος Τράπεζα το 1839, για τη χρηματοδότηση του εμπορίου μεταξύ των Ιονίων Νήσων (ένα βρετανικό προτεκτοράτο), και τη Μεγάλη Βρετανία. Αυτό κατέστησε την τράπεζα την παλαιότερη στην Ελλάδα. Η τράπεζα έλαβε 20ες επιχορήγησης του αποκλειστικού προνομίου της έκδοσης και κυκλοφορίας χαρτονομισμάτων για τα νησιά του Ιονίου. Η τράπεζα σύντομα άλλαξε το όνομά της σε Ιονική Τράπεζα (IB), και αρχικά λειτουργούσε μόνο στα Ιόνια νησιά, ανοίγοντας υποκαταστήματα στην Κέρκυρα, τη Ζάκυνθο και την Κεφαλονιά το επόμενο έτος. Το 1845, ένα χρόνο μετά η τράπεζα έλαβε μια βρετανική Royal Charter, δημιούργησε γραφεία στην Αθήνα και την Πάτρα, και όρισε τους ειδικούς πράκτορες στη Βενετία και την Τεργέστη.



Το 1864, τα νησιά του Ιονίου με την Ελλάδα και ΙΒ μετατρέπεται γραφεία της στην Αθήνα και την Πάτρα προς την πλήρη υποκαταστήματα (πιθανόν πριν το 1864.) IB Στη συνέχεια, επέκτεινε τις δραστηριότητές της στην υπόλοιπη Ελλάδα. Το γραφείο της Αθήνας ανέλαβε ως επικεφαλής το γραφείο στην Κέρκυρα το 1873. Το 1880, η τράπεζα έχασε τη νομική μονοπωλιακή του θέση στα νησιά, αλλά κέρδισε μια επέκταση του (δεν είναι πλέον αποκλειστικό) το δικαίωμα έκδοσης σημείωμα. Το 1883, η IB εγκατέλειψε βασιλικό προνόμιο του και είναι νηολογημένα ως εταιρεία περιορισμένης ευθύνης. Ιονική Τράπεζα επεκτάθηκε στην Αίγυπτο, ανοίγοντας υποκαταστήματα στην Αλεξάνδρεια το 1907.

http://www.coinsworld.eu/
6  Χαρτονομίσματα / Ελληνικά χαρτονομίσματα / "Ελληνικό" Δηνάριο του Μπούλκες 1945-1949 στις: Ιανουάριος 19, 2011, 12:48:33 πμ


Το Μπούλκες (σημερινό Μάγκλιτς) ήταν μια μικρή πόλη στα Βορειοδυτικά της Σερβίας, στην καμπή του Δούναβη στην Βοϊβοντίνα, Στο σύνολο τους σχεδόν οι κάτοικοι του Μπούλκες ήταν Γερμανοί. Οι άνδρες είχαν ενταχθεί στο Χιτλερικό στρατό και οι γυναίκες συγκεντρώθηκαν σε στρατόπεδο.

Η πόλη παραχωρήθηκε στους Έλληνες πολιτικούς προσφυγές που ήταν γύρω στις 5.000-6.000. Μετά την ήττα στα Δεκεμβριανά, την υπογραφή της συμφωνίας της Βάρκιζας, μερικές χιλιάδες κυνη­γημένοι Ελασίτες πέρασαν στην Γιουγκοσλαβία και εγκαταστάθηκαν στο Μπούλκες. Το Μάιο του 1945, με άδεια του Κομ#####στικού Κόμματος Γιουγκοσλαβίας, 4.650 μέλη του ΕΛΑΣ εγκαταστάθηκαν στα εγκαταλελειμμένα σπίτια του χωριού. Το Μπούλκες έγινε εξωτερικό έδαφος της Ελλάδας και μέχρι το 1949 λειτούργησε ως ανεξάρτητη ελληνική κοινωνία μέσα στην επικράτεια της Γιουγκοσλαβίας.



Οι αξίες που κόπηκαν σε χαρτονομίσματα:

5δήναρα, 10δήναρα, 20δήναρα, 50δήναρα, 100δήναρα, 500δήναρα

Δεν γνωρίζουμε αν κόπηκε 1δήναρο κι 1000δήναρο?

http://www.coinsworld.eu/
7  Χαρτονομίσματα / Ελληνικά χαρτονομίσματα / Απ: Τα πρώτα ελληνικά χαρτονομίσματα στις: Ιανουάριος 18, 2011, 11:53:39 μμ
Οντως εχουν βγαλει και πλαστα ειναι φωτοτυπιες απο της μακετες του γραμματοσημου (επετειοι και γεγονοτα Β' μερος) μαλλον του 1981
http://1.bp.blogspot.com/_ct7rQjyuQdc/R8LdT--5LUI/AAAAAAAABkU/R4in0MH-q0E/s1600-h/EpGeg81B.jpg
8  Χαρτονομίσματα / Ελληνικά χαρτονομίσματα / Τα πρώτα ελληνικά χαρτονομίσματα στις: Ιανουάριος 18, 2011, 10:17:16 μμ


Το πρώτο ελληνικό χαρτονομίσματα είναι οι Φοίνικες και εκδόθηκε επί κυβερνήτη Ιωάννη Καποδίστρια την 1 Ιουλίου 1831 ,3 χρόνια μετά την κυκλοφορία των κερμάτων .
Ήταν τυπωμένα στην μια όψη και έφεραν χειρόγραφες υπογραφές και αρίθμηση από την εθνική τραπεζική επιτροπή.
Η εκτύπωση έγινε στην…
Αίγινα ,και σύντομα απαγορεύτηκαν οι συναλλαγές μεταξύ των πολιτών και γίνονταν δεκτά μόνο στα δημόσια ταμεία.
Σήμερα τα χαρτονομίσματα αυτά είναι πάρα πολύ σπάνια και δεν εμφανίζονται πλέον ούτε στις σχετικές δημοπρασίες.

http://www.coinsworld.eu/
9  Χαρτονομίσματα / Ελληνικά χαρτονομίσματα / Απ: 50 Δραχμες 1927 στις: Ιανουάριος 18, 2011, 07:26:13 μμ
Φιλε herakliotis
Συμφωνώ μαζι σου αυτη ειναι η προσωπικη μου εκτιμηση
10  Χαρτονομίσματα / Ελληνικά χαρτονομίσματα / Απ: 50 Δραχμες 1927 στις: Ιανουάριος 18, 2011, 05:35:42 μμ
Αγαπητε φιλε Κωστα
Το Site που ειδατε αποτελείται απο πολλα καταστηματα οπως το Ebay
Ο καθε πωλητης βαζει την τιμη που θελει για το καθε αντικειμενο
Οσο για το πενηνταρικο η τιμη του ειναι χαμηλη
11  Χαρτονομίσματα / Ελληνικά χαρτονομίσματα / Απ: 50 Δραχμες 1927 στις: Ιανουάριος 18, 2011, 04:59:06 μμ
Aγαπητοι φιλοι
Η τιμη που πρεπει να εχει σε
UNC 200 euro
AU 100 euro
EF 60 euro
VF 30 euro
F 15 euro
VG 5 euro

12  Χαρτονομίσματα / Ελληνικά χαρτονομίσματα / 50 Δραχμες 1927 στις: Ιανουάριος 18, 2011, 04:04:16 μμ



Εχει εκδοθει σε 3 διαφορετικες ημερομηνιες
α) 30/4/1927
Β) 13/5/1927
γ) 24/5/1927
Το χαρτονομισμα αυτο υπαρχει σε χαμηλες καταστασεις σε αφθονια
Σε UNC ειναι αδικημενο χαρτονομισμα γιατι δεν ειναι τοσο ευκολο οσο δειχνει η τιμη του
Ισως επειδη υπαρχει σε χαμηλοτερες καταστασεις
Τα χαρτονομισματα 30/4/1927 ειναι σπανιοτερα και κατα συνεπεια ακριβοτερα
Υπαρχουν και χωρις την επισημανση (ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ)
Ειναι σαφες πως ειναι σπανια, δεν αναγνωριζονται αυτα σε χαμηλες καταστασεις γιατι πιθανως η σφραγιδα να εχει σβηστει.

http://www.coinsworld.eu/
13  Ευρωνομίσματα / Ό,τι αφορα τα χαρτονομίσματα / Σημάδια εκτυπωτή επί των Χαρτονομίσματων ευρω στις: Ιανουάριος 14, 2011, 05:28:50 μμ
Κάθε τραπεζογραμμάτιο ευρώ έχει το σήμα του εκτυπωτή. Κάθε σήμα εκτυπωτή αποτελείται από διαδοχικά:
1 γράμμα - 3 ψηφία - 1 γράμμα - 1 ψηφίο.
Η έννοια της πρώτης επιστολής είναι ευρέως γνωστή. Για εκείνους που δεν ξέρουν ακόμα: Η πρώτη επιστολή μας λέει ποιον εκτυπωτή τυπώνεται αυτή τη σημείωση:
D = Setec Oy, Vantaa, Φινλανδία
E = Φ.Κ. Oberthur, Rennes, Γαλλία
F = OeBS, Βιέννη, Αυστρία
G = Joh. Ensched;, Haarlem, Ολλανδία
H = De La Rue, Γκέιτσχεντ, Αγγλία
J = Banca d? Italia, Ρώμη
Κ = Κεντρική Τράπεζα της Ιρλανδίας, το Δουβλίνο
L = Banque de France, Chamali; res
Μ = FNMT, Μαδρίτη, Ισπανία
Ν = Τράπεζας στην Ελλάδα, Χαλάνδρι
P = Giesecke & Devrient, Leipzig / M; nchen
R = Bundesdruckerei, Βερολίνο, Γερμανία
T = Banque Nationale de Belgique, Βρυξέλλες
U = Valora Α.Ε., Carregado, Πορτογαλία

Αλλά η έννοια της άλλης γράμματα και οι αριθμοί είναι λιγότερο γνωστή και ως εκ τούτου ένα μυστήριο για τους περισσότερους. Τόσο εδώ είναι κάποιες περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το σήμα του εκτυπωτή.
Τα τρία ψηφία μετά το πρώτο γράμμα είναι ο αριθμός αναφοράς στην εκτυπωτική πλάκα. Κάθε εκτυπωτής έχει ξεκινήσει με την πλάκα 001 για κάθε τιμή. Όταν η πλάκα αυτή έχει φθαρεί ή καταστραφεί, θα πρέπει να αντικατασταθεί από πλάκα 002. Και ούτω καθεξής.
Τα υψηλότερα πλάκα-αριθμοί που βρέθηκαν μέχρι τώρα:
022 για το 5€ και τα 10€ (Και τα δύο γαλλικά επισημαίνει με επιστολή L εκτυπωτή)
046 για το 20€ (Επίσης γαλλική εταιρεία σημειώνει με επιστολή L εκτυπωτή)
035 για το 50€ (Ιταλική σημειώνει με επιστολή J εκτυπωτή)
013 για το 100€ (Επίσης ιταλικής σημειώνει με επιστολή της J εκτυπωτή)
006 για το 200€ (Γερμανική σημειώνει με επιστολή R εκτυπωτή)
012 για το 500€ (Επίσης γερμανική σημειώνει με επιστολή R εκτυπωτή)
Δεν είναι όλα interjacent πλάκα-αριθμοί μπορεί να βρεθεί κυκλοφορεί. Όπως συμβαίνει, είναι μερικά πιάτα κατακρατούνται πριν τεθούν σε χρήση.
Τα υψηλότερα σε τρυβλίο αριθμούς, κατά κανόνα, θα βρεθεί στις σημειώσεις με την υπογραφή του Jean-Claude Trichet. Εκτός από τα 200; η οποία μέχρι στιγμής δεν έχει τυπωθεί με αυτή την υπογραφή.
(Σε όλες τις χώρες του ευρώ-τα 200€ είναι το λιγότερο που χρησιμοποιείται. Ο αριθμός των 500€ σημειώσεις που κυκλοφορούν είναι σχεδόν διπλάσιο από τον αριθμό των 200€ τυπωμένες).

Το τελευταίο μέρος του σήματος του εκτυπωτή (ένα γράμμα και ένα ψηφίο) δείχνει τη θέση του ένα σημείωμα στο εκτυπωμένο φύλλο.
Η επιστολή αναφέρει η στήλη, και το ψηφίο δείχνει τη γραμμή.
Υπάρχουν πολλά διαφορετικά μεγέθη φύλλων σημειώσεων. Πρώτον, φυσικά, επειδή οι διαφορετικές τιμές έχουν διαφορετικές διαστάσεις. Αλλά, επίσης, εκτυπωτές χρησιμοποιούν μια τεράστια ποικιλία των πιεστηρίων-, ζητώντας τους να προσαρμοστούν συχνά το μέγεθος των φύλλων που πρόκειται να εκτυπωθεί σε αυτό που είναι πιο ουσιαστικά.


http://www.coinsworld.eu/
Σελίδες: [1]
advertisement

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2008, Simple Machines | Theme Sus By CeeMoo
Cookies preferences