Στέκι Συλλεκτών

Eπενδυτικά Μέταλλα-Bullion => Χρυσός => Μήνυμα ξεκίνησε από: CretanFarmer στις Ιούλιος 10, 2019, 04:35:53 πμΤίτλος: Αποθέματα Χρυσού Κεντρικών Τραπεζών
Αποστολή από: CretanFarmer στις Ιούλιος 10, 2019, 04:35:53 πμ
Σας μεταφράζω το άρθρο https://www.gold-eagle.com/article/poland%E2%80%99s-central-bank-increases-gold-reserves-over-125-tonnes (https://www.gold-eagle.com/article/poland%E2%80%99s-central-bank-increases-gold-reserves-over-125-tonnes)

Τα αποθέματα χρυσού της Εθνικής Τράπεζας της Πολωνίας (NBP) αυξήθηκαν κατά 125,7 τόνους σε 228,6 τόνους, όπως ανακοίνωσε η τράπεζα την Παρασκευή.

Ο διοικητής της NBP Adam Glapiński πρόσθεσε ότι ήταν δυνατό να αναληφθεί δράση για να επαναπατριστεί ένα σημαντικό μέρος του χρυσού της Πολωνίας.

Η κεντρική τράπεζα ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι «πραγματοποίησε τη στρατηγική απόφαση του διοικητικού συμβουλίου της NBP να αυξήσει σημαντικά τα αποθέματα χρυσού NBP εντός των συναλλαγματικών αποθεμάτων».
"Στο έτος όπου γιορτάζουμε την εκατονταετηρίδα της πολωνικής ανεξαρτησίας, ως θεμέλιο της οικονομικής δύναμης της χώρας μας, ήταν δυνατό να αυξηθούν τα στρατηγικά αποθέματα χρυσού και να αναληφθούν ενέργειες με στόχο τον επαναπατρισμό σημαντικού μέρους του χρυσού της Πολωνίας , Δήλωσε ο Adam Glapinski σε δελτίο τύπου της τράπεζας.

«Εκτελώντας τη συνταγματική, νομική και απλώς πατριωτική υποχρέωσή μας, δεν οικοδομούμε μόνο την οικονομική δύναμη του πολωνικού κράτους, αλλά δημιουργούμε και αποθεματικά που θα προστατεύουν την οικονομική του ασφάλεια.

"Αυτή είναι η παγκόσμια τάση, αλλά και οι προσδοκίες της πολωνικής κοινωνίας".

Μακάρι κι εμείς να σκεφτόμασταν το ίδιο. Αυτή τη στιγμή είμαστε 16η θέση στην Ευρώπη και 33η θέση παγκοσμίως με 113 τόνους. Όλες οι χώρες με τα αποθέματα τους εδώ https://tradingeconomics.com/country-list/gold-reserves (https://tradingeconomics.com/country-list/gold-reserves)