Στέκι Συλλεκτών

Άλλες Συλλογές => Πίνακες Ζωγραφικής => Μήνυμα ξεκίνησε από: Konstantinosk στις Ιούνιος 05, 2019, 08:44:42 μμΤίτλος: Εκτίμηση για Β.Χατζή;
Αποστολή από: Konstantinosk στις Ιούνιος 05, 2019, 08:44:42 μμ
Παρακαλώ την εκτίμηση σας;


Τίτλος: Απ: Εκτίμηση για Β.Χατζή;
Αποστολή από: o.romios στις Φεβρουάριος 09, 2020, 11:26:55 πμ
για τα σκουπιδια


Τίτλος: Απ: Εκτίμηση για Β.Χατζή;
Αποστολή από: Konstantinosk στις Φεβρουάριος 09, 2020, 01:38:38 μμ
 :o
Θα εκτιμούσα να λέγατε και κάτι παραπάνω, μια τεκμηρίωση πρίν φύγει για τον κάδο;


Τίτλος: Απ: Εκτίμηση για Β.Χατζή;
Αποστολή από: el greco στις Φεβρουάριος 13, 2020, 04:29:20 μμ
χαχαχα! Ίσως στο είπε ωμά ο romios αλλά όπως το βλέπω πιστεύω και εγώ ότι δεν ανταποκρίνεται στο ύφος και την αξία του γνωστού καλλιτέχνη.Είναι σαφώς κατώτερο και η υπογραφή εντελώς διαφορετική.Κατα τη γνώμη μου ήταν κάποιο ορφανό έργο που κάποιος πονηρός πρόσθεσε την υπογραφή ή είναι κάποιου καλλιτέχνη που έτυχε να έχει το ίδιο ονοματεπώνυμο.


Τίτλος: Απ: Εκτίμηση για Β.Χατζή;
Αποστολή από: Doctor1984 στις Φεβρουάριος 24, 2020, 08:54:10 μμ
Συμφωνώ κ εγώ εν μέρη με τη σειρά μου με τους φίλους από κάτω αλλά άποψη μου είναι λιγάκι διαφορετική .
Δε θα έλεγα να πεταχτεί η συγκεκριμένη θαλασσογραφία η οποία μπορεί να μη θυμίζει το συγκεκριμένο καλλιτέχνη αλλά συνηθίζουμε να κάνουμε ασφαλή εκτίμηση όταν γνωρίζουμε πως ο καλλιτέχνης δεν ήταν μόνο ζωγράφος αλλά και δάσκαλος ζωγραφικής μονο από κοντά . Το 1903, ο Χατζης άνοιξε εργαστήριο, μαζί με τον Νικόλαο Αλεκτορίδη και παράλληλα δίδασκε μαθήματα σχεδίου και ζωγραφικής .
Έτσι όταν έχουμε να κάνουμε με τέτοιες περιπτώσεις μόνο από κοντά μπορούμε να βγάλουμε μια ασφαλή εκτίμηση διότι υπάρχει πιθανότητα να είναι ενυπόγραφοι πίνακες σκίτσα μοντέλα πινάκων για διδακτικό σκοπό πολύ πρόχειροι ουσιαστικά.


Τίτλος: Απ: Εκτίμηση για Β.Χατζή;
Αποστολή από: el greco στις Φεβρουάριος 26, 2020, 01:55:30 πμ
Εδω θα συμφωνήσω μαζί σου Doctor αφού υπάρχουν περιπτώσεις που συμβαίνει αυτό που λές αλλά και περιπτώσεις που ο ζωγράφος σε κάποια λίγα έργα αλλάζει ύφος και με την πρώτη ματιά φαίνονται πλαστα. Εχω π.χ. ένα έργο με την υπογραφή Αργυρός που είναι πολύ παλιός και σε διαφορετικό ύφος από τα γνωστά έργα του Ουμβέρτου Αργυρού και πιστεύω ότι ειναι πράγματι δικό του από την περίοδο που αποφοίτησε από τη σχολή και μέχρι να φύγει από την Ελλάδα στη Γερμανία όπου και εκπαιδεύτηκε στον Ιμπρεσσιονισμό.Αυτή η περίοδος κράτησε περίπου τέσσερα χρόνια μέχρι να πάρει την υποτροφία και προφανώς δεν κάθισε με σταυρωμένα τα χέρια.


Τίτλος: Απ: Εκτίμηση για Β.Χατζή;
Αποστολή από: Doctor1984 στις Φεβρουάριος 26, 2020, 05:10:30 μμ
Φίλε El Greco συμφωνώ απόλυτα και αυτή είναι μια εξαιρετική περίπτωση κ αν φυσικά θελεις να μοιραστείς μερικές φωτογραφίες μαζί μας θα ήταν πραγματικό υπέροχο να δούμε κάτι μοναδικό .


Τίτλος: Απ: Εκτίμηση για Β.Χατζή;
Αποστολή από: el greco στις Φεβρουάριος 27, 2020, 06:22:10 μμ
Αυτό είναι το έργο του Αργυρού.Το βρήκα σε ένα καλάθι ενός παλιατζίδικου σε άθλια κατάσταση και το έδωσα σε ένα φίλο συντηρητή.Το έκανε πραγματικά σαν καινούργιο αφού έβγαλε ρύπους,βερνίκια,σκισίματα κ.τ.λ. Η φωτογραφία δεν είναι πολύ καλή γιατί την τράβηξα με κινητό αλλά φαίνεται αρκετά καθαρά.Το περίεργο είναι ότι το είδε εκτιμητής πολύ γνωστού οίκου δημοπρασιών και μου είπε ότι το θεωρεί πλαστό!
 
https://postimg.cc/34MJFRGM


Τίτλος: Απ: Εκτίμηση για Β.Χατζή;
Αποστολή από: Konstantinosk στις Φεβρουάριος 09, 2021, 12:25:58 πμ
Πολύ όμορφος πίνακας..!!