Στέκι Συλλεκτών

Comics - Εικονογραφημένα => Ελληνικά εικονογραφημένα => Μήνυμα ξεκίνησε από: Γιωργος P. στις Δεκέμβριος 25, 2018, 03:48:35 μμΤίτλος: Εκδόσεις Μικρός Ηρωας
Αποστολή από: Γιωργος P. στις Δεκέμβριος 25, 2018, 03:48:35 μμ
Ξέρει κανείς τις εκδόσεις "Μικρός Ηρωας"? Βρήκα σήμερα σε ένα ψιλικατζιδικο κάποια τεύχη Έρικ Καστελ και Στορμ, καθώς και κάποια διτομα Μπλεκ!
Κάνει επανεκδόσεις διάφορες τέτοιες παλιές λατρείες?


Τίτλος: Απ: Εκδόσεις Μικρός Ηρωας
Αποστολή από: GIOTOPAN στις Δεκέμβριος 25, 2018, 08:25:05 μμ
Καλησπέρα, μάλλον πρόκειται για τις εκδόσεις Μικρός Ήρως:
www.mikrosiros.gr (http://www.mikrosiros.gr)

Χρόνια πολλά σε όλους!


Τίτλος: Απ: Εκδόσεις Μικρός Ηρωας
Αποστολή από: Γιωργος P. στις Δεκέμβριος 25, 2018, 10:31:33 μμ
Καλησπέρα φιλε, Χρόνια Πολλά!  :)
Αυτή είναι η εταιρία ναι! Άρα είναι πράγματι ανατυπώσεις! Ευχαριστώ!


Τίτλος: Απ: Εκδόσεις Μικρός Ηρωας
Αποστολή από: kostas of millwall στις Δεκέμβριος 26, 2018, 11:27:59 πμ
Χρονια πολλα παιδες.Γιωργο για τα ερικ και τα μπλεκ οκ.Αλλα δεν γνωριζω για τα στορμ να εχει γινει καποια νατυπωση.Δες σε παρακαλω αν ειναι star comics και αν ναι ποια τευχη.Αν δεις 8,9,10 μου τα παιρνεις απευθειας


Τίτλος: Απ: Εκδόσεις Μικρός Ηρωας
Αποστολή από: Γιωργος P. στις Δεκέμβριος 26, 2018, 01:00:45 μμ
Είχε 2 τεύχη, δεν ξέρω ποια. Θα πάω να τσεκάρω και αν είναι και star όπως λες, στα πήρα!


Τίτλος: Απ: Εκδόσεις Μικρός Ηρωας
Αποστολή από: Valeroi στις Δεκέμβριος 26, 2018, 06:07:55 μμ
Τα περισσότερα ειναι ανατυπώσεις, αλλά για κάποιες σειρές, νομίζω περπετεια, μικρός ηρωας και μπλεκ έχει βγάλει και νέες ιστορίες.

Για τους φίλους που τα διαβάζανε ειναι καλή φαση γιατί μπορεί να ξαναβρει απ οτι ξέρω όλα σχεδον τα τευχη, τώρα για νεο κοινό λίγο δύσκολο να προσελκυθει απο αυτά.


Τίτλος: Απ: Εκδόσεις Μικρός Ηρωας
Αποστολή από: Θοδωρής Καραπ στις Δεκέμβριος 29, 2022, 01:45:19 πμ
Καλησπέρα σας, μόλις μπήκα στο φόρουμ σας και διαπιστώνω μια έλλειψη όσον αφορά τα κόμικς. Δεν πειράζει, γι' αυτό είμαι εδώ άλλωστε! Παρατηρώ ότι υπάρχει θέμα για την εκδοτική, οπότε ανεβάζω μία παρουσίαση που είχα κάνει για την εκδοτική σε ένα άλλο φόρουμ( το comicstreet). Θα δημοσιεύσω τις επόμενες ημέρες, ήδη υπάρχουσες έρευνες- παρουσιάσεις μου πάνω στα κόμικς, ενώ αναμείνατε και πολλές ολοκαίνουριες! Πάμε λοιπόν:

Αυτή τη στιγμή, αποτελεί τον ιστορικότερο εκδοτικό οίκο της χώρας μας. Αποτελεί συνέχεια του οίκου Ανεμουδουρά, ο οποίος ιδρύθηκε το 1949, κυκλοφορώντας- αρχικά- λαϊκά αναγνώσματα,στα πλαίσια της πολύ δημοφιλούς τότε "Μάσκας". Αρχικά εκδόθηκαν βραχύβια παραλογοτεχνικά περιοδικά, όπως η Μάσκα(1949) κι έπειτα ο Υπεράνθρωπος(1950)  Κυκλοφορεί λοιπόν το 1952 ένα περιοδικό, ο Μικρός Ήρως, ο οποίος αποτελεί έκδοση- φαινόμενο όχι μόνο για τα ελληνικά, αλλά και τα ευρωπαϊκά δεδομένα της εποχής. Κυκλοφορούν 799 τεύχη, επί δεκαέξι συνεχόμενα χρόνια. Η έκδοση θα σταματήσει στα τέλη του '60(1968),εξ' αιτίας της δικτατορίας. Αργότερα(το 1995) θα εκδοθούν τα τεύχη #799 κι #800 ως επετειακά.
 
Το 2009, η εκδοτική δραστηριότητα του οίκου( ο οποίος έχει μετονομαστεί σε Περιοδικό Τύπο), θα τερματιστεί αφήνοντας πολλούς εργαζόμενους απλήρωτους κι ένα τεράστιο κενό στον χώρο των ελληνικών εκδόσεων, όχι μόνο κόμικς, αλλά και περιοδικών με σταυρόλεξα, γρίφους κ.α. Τα δικαιώματα των τίτλων θα περάσουν στην Black and White editions, η οποία μέχρι σήμερα, εκδίδει περιοδικά όπως το Σάββατο, το οποίο είχε κυκλοφορήσει πρώτη φορά υπό την αιγίδα του Περιοδικού Τύπου.

Το 2013, ο εγγονός του Στέλιου Ανεμουδουρά, Λεωκράτης, αρχίζει μια διόλου δυναμική επανέναρξη, με μερικούς πεντάτευχους τόμους του Μικρού Ήρωα, να εκδίδονται δειλά- δειλά. Φτηνή ποιότητα, παραλογοτεχνία με θεματολογία την κατοχή. Πραγματικά από άλλη εποχή! Παρ' όλα αυτά τότε είναι που μπαίνουν τα θεμέλια για όλες τις υπόλοιπες εκδόσεις που θα δούμε από την εταιρία αργότερα. Αρχές του 2014 εκδίδεται ένα περιοδικό αφιερωμένο στους ρετρολάγνους, βγαλμένο από χρονομηχανή. Είναι ο "Νέος Μπλεκ" που ξεκινά , με φτηνό χαρτοπολτό, ποιότητα εκτύπωσης από το 1970 και ιστορίες του Μπλεκ και Ζαγκόρ κυρίως. Σιγά- σιγά, το χρώμα/ η εκτύπωση βελτιώνεται(από τα πρώτα κιόλας τεύχη) , το χαρτί καλυτερεύει(εξακολουθεί βέβαια να είναι φτηνό) και η ύλη εμπλουτίζεται με πιο σύγχρονα κόμικς, πάντα ποιοτικά. Μπαίνουν διαγωνισμοί, ενδιαφέρουσες στήλες με άρθρα και το κυριότερο, ακόμη και να μη σου αρέσει κάποιος ήρωας, το επιτελείο του περιοδικού φροντίζει να δημοσιεύει ιστορίες οι οποίες πρέπει να αναγνωστούν, επειδή έχουν μεγάλη ιστορική σημασία, όπως λόγου χάρη  η πρώτη ιστορία του Ζαγκόρ που είδαμε στα τεύχη 25-26( περισσότερα στην παρουσίαση του περιοδικού).


Έπειτα από εξήντα τεύχη και τέσσερα χρόνια εκδοτικής παρουσίας, ο τίτλος σταματάει και τη θέση του δίνει στο Μπλεκ. Πρόκειται για μία πολυθεματική διμηνιαία έκδοση, που μέσα από τις σελίδες της, έχουμε διαβάσει ιστορίες, πολλών κι αγαπημένων χαρακτήρων. Παράλληλα, εκδίδονται σειρές όπως το Μιστερ Νο και το Ζαγκόρ. Στις σελίδες τους, παρελαύνουν  εντελώς καλτ ήρωες, όπως ο Τζόννυ λόγκαν, ο Κοκομπίλ, ο Τεξ κι άλλοι πολλοί. Αργότερα, θα αρχίσει η έκδοση, πολυτελών graphic novels με τους χαρακτήρες αυτούς. Παράλληλα, βλέπουμε ότι γίνεται προσπάθεια "φυγής" από τους ρετρό τίτλους κι έτσι βλέπουμε την έκδοση όλων των Κόρτο Μαλτέζε, καινούριων  ελληνικών graphic novels( με αυτόν τον τρόπο ενισχύεται κι ενθαρρύνεται η εγχώρια παραγωγή κόμικς), καθώς ακόμη και πολλών ακόμη, από κλασική λογοτεχνία, ως μοντέρνα αμερικάνικα,βιογραφίες και διάφορα σύγχρονα και ποιοτικά BD. Σήμερα, ο εκδοτικός οίκος, κλείνει εννιά χρόνια λειτουργίας κι πλέον είναι ένας από τους κυριότερους εκδοτικούς κόμικς στην Ελλάδα, με πολύ αξιόλογες προσπάθειες και με ένα μεγάλο μέρος των Ελλήνων αναγνωστών να αδημονούν κάθε φορά που ανακοινώνεται νέα έκδοση! :)

Ελπίζω να σας άρεσε το αφιέρωμα. Δυστυχώς, επειδή είμαι καινούριος δυσκολεύομαι λίγο με τις εικόνες. Ελπίζω σε επόμενα αφιερώματα να μπορέσω να ενσωματώσω μερικές( αν και γενικά προτιμώ όταν γράφω, να μην προσθέτω εικόνες, μιλάμε για κόμικς, τα οποία κάνουν  ακριβώς αυτό, παντρεύουν το κείμενο με το σχέδιο)! ;)


Τίτλος: Απ: Εκδόσεις Μικρός Ηρωας
Αποστολή από: SVcollector στις Δεκέμβριος 29, 2022, 09:45:16 πμ
Καλημέρα φιλε και καλώς ηρθες! Ευχαριστουμε πολυ για τις πληροφοριες και τα κειμενα! Αναμενουμε και αλλα! Καλες γιορτες!


Τίτλος: Απ: Εκδόσεις Μικρός Ηρωας
Αποστολή από: Θοδωρής Καραπ στις Δεκέμβριος 29, 2022, 06:09:26 μμ
Καλημέρα φιλε και καλώς ηρθες! Ευχαριστουμε πολυ για τις πληροφοριες και τα κειμενα! Αναμενουμε και αλλα! Καλες γιορτες!

Ευχαριστώ πολύ για τα καλά λόγια! Εννοείται πως θα συνεχίσω τις δημοσιεύσεις! Τα κόμικς αποτελούν το αγαπημένο μου χόμπυ( μετά ακολουθούν το cinema και η ανάγνωση βιβλίων)! Βλέπω ότι υπάρχουν κάποιες ελλείψεις, οπότε με χαρά θα μοιραστώ όσες το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες! Καλή συνέχεια! ;)


Τίτλος: Απ: Εκδόσεις Μικρός Ηρωας
Αποστολή από: Dion.E. στις Απρίλιος 10, 2023, 04:39:30 μμ
Έχω 34 τεύχη του Μικρού Ηρωα σε πολύ κατάσταση. Εκδοσεις της δεκαετίας του '50.
Υπάρχει ενδιαφέρον :


Τίτλος: Απ: Εκδόσεις Μικρός Ηρωας
Αποστολή από: gemuncey23 στις Απρίλιος 10, 2023, 07:33:45 μμ
Έχω 34 τεύχη του Μικρού Ηρωα σε πολύ κατάσταση. Εκδοσεις της δεκαετίας του '50.
Υπάρχει ενδιαφέρον :

Ανέβασέ τα αγαπητέ στις προσφορές ή τις πωλήσεις, με ευκρινείς φωτογραφίες και κάτι θα προκύψει.


Τίτλος: Απ: Εκδόσεις Μικρός Ηρωας
Αποστολή από: greg2 στις Νοέμβριος 24, 2023, 10:21:25 πμ
ηταν το αγαπημενο μου περιοδικο
κριμα που δεν υπαρχουν αντιστοιχα πια....
και να υπηρχαν βεβαια ...ποιος να τα περνε....
τα ρημαξε τα παιδια.... το κινητο......#$@$%$@@


Τίτλος: Απ: Εκδόσεις Μικρός Ηρωας
Αποστολή από: mitsuko στις Νοέμβριος 27, 2023, 12:52:22 πμ
ηταν το αγαπημενο μου περιοδικο
κριμα που δεν υπαρχουν αντιστοιχα πια....
και να υπηρχαν βεβαια ...ποιος να τα περνε....
τα ρημαξε τα παιδια.... το κινητο......#$@$%$@@Αγαπητέ μου τα παιδιά δεν φταίνε σε τίποτα. Εμείς οι γονείς φταίμε και γενικά οι γονείς ευθύνονται για το πώς μεγαλώνει ο κάθε ένας τα παιδιά του. Αν τους δείξεις την αγάπη για ένα βιβλίο θα μάθουν να αγαπούν τα βιβλία, αν τους δείξεις το πόσο έξυπνο εργαλείο είναι το κινητό θα το έχουν ως εργαλείο. Αν πάλι απλά τους δώσεις ένα κινητό και τίποτα άλλο τότε θα λάβεις αυτό ακριβώς, το τίποτα άλλο... Να θυμάστε ότι κάθε γενιά λέει τα χειρότερα για την επόμενη ξεχνώντας αυτά που άκουγε από την προηγούμενη.
Τα δικά μου παιδιά (10, 7 και 5 ετών) έχουν μεγάλη αγάπη για τα εικονογραφημένα και είναι όλη μέρα με ένα στο χέρι έχουν διαβάσει και Μικρό Ήρωα και Σεραφίνο και Τιραμόλα... Εχουν ένα τοίχο γεμάτο βιβλία κάθε είδους, λογοτεχνικά, εγκυκλοπαίδειες, μυθιστορήματα, παραμύθια και κόμιξ και θεωρώ ότι δεν είναι τα μόνα, μας βολεύει να υποτιμούμε τη νέα γενιά για να καλύπτουμε την δική μας ανικανότητα.