Στέκι Συλλεκτών

Παλαιά βιβλία - έγγραφα => 'Εγγραφα - επιστολές - πάπυροι => Μήνυμα ξεκίνησε από: ThanosL στις Ιανουάριος 22, 2018, 10:26:04 μμΤίτλος: Βοήθεια με επιστολές του Γιάννη Ρίτσου
Αποστολή από: ThanosL στις Ιανουάριος 22, 2018, 10:26:04 μμ
Καλησπέρα, υπάρχουν επιστολές του Γιάννη Ρίτσου προς τις αδελφές του, υπάρχει κάποιος που μπορεί να με βοηθήσει να τις εκτιμήσουμε; Δεν είναι δικές μου και δεν μπορώ να τις δημοσιεύσω εδώ.


Τίτλος: Απ: Βοήθεια με επιστολές του Γιάννη Ρίτσου
Αποστολή από: giorgos_p στις Ιανουάριος 23, 2018, 12:50:07 μμ
Καλημέρα!

Ίσως η εκτός militaria κατηγορία των εγγράφων να ήταν πιο σωστή και να ήταν καλύτερο να μεταφερθεί εκεί το θέμα.

Τώρα, για όσα μπορώ να πω εγώ, νομίζω ότι θα πρέπει να δει κανείς τα εξής: Να επιβεβαιώσει με βάση το γραφικό χαρακτήρα ότι είναι όντως του Ρίτσου. Αυτό λογικά δε θα είναι δύσκολο. Επίσης, αν υπάρχει κάποια απόδειξη της προέλευσής τους, θα είναι σημαντικό.

Από κει και πέρα, έχει σημασία από τη μια ο αριθμός των επιστολών, η χρονική περίοδος στην οποία γράφτηκαν, αλλά από την άλλη και το περιεχόμενό τους. Είναι διαφορετικής αξίας μια τυπική, οικογενειακή επιστολή από μια που ίσως πιάνει λογοτεχνικά ή πολιτικά ζητήματα ή που ακόμη δίνει πιθανές πληροφορίες για άγνωστες ως τώρα πτυχές της ζωής μιας προσωπικότητας, το κατά πόσο δηλαδή θα μπορούσε να έχει αρχειακή αξία.


Τίτλος: Απ: Βοήθεια με επιστολές του Γιάννη Ρίτσου
Αποστολή από: ThanosL στις Ιανουάριος 23, 2018, 02:42:01 μμ
Σε ευχαριστώ