Στέκι Συλλεκτών

Γενική συζήτηση => Κουβέντα να γίνεται! => Μήνυμα ξεκίνησε από: golden pap στις Δεκέμβριος 16, 2010, 01:49:40 μμ



Τίτλος: ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΩΣ ΧΡΕΟΣ....
Αποστολή από: golden pap στις Δεκέμβριος 16, 2010, 01:49:40 μμ
Παρ'όλο που το βιντεάκι είναι αρκετά παλιό και η ελληνική απόδοση όχι η καλύτερη, αξίζει το κόπο να το δεί κανείς καθώς η υπόθεσή του γίνεται ολοένα πιό επίκαιρη...

http://oikonomikablog.pblogs.gr/2010/12/to-hrhma-ws-hreos.html (http://oikonomikablog.pblogs.gr/2010/12/to-hrhma-ws-hreos.html)


Τίτλος: Απ: ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΩΣ ΧΡΕΟΣ....
Αποστολή από: NAYARXOS στις Δεκέμβριος 16, 2010, 03:43:17 μμ
Πολυ ενδιαφερον...

ΝΑΥΑΡΧΟΣ


Τίτλος: Απ: ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΩΣ ΧΡΕΟΣ....
Αποστολή από: herakliotis στις Δεκέμβριος 16, 2010, 07:53:24 μμ
Μονο ενδιαφερον??
Η λυση ειναι μια για να σωθουμε!!
Δ Ι Μ Ε Τ Α Λ Ι Σ Μ Ο Σ !!
Ξερετε τι σημαινει??


Τίτλος: Απ: ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΩΣ ΧΡΕΟΣ....
Αποστολή από: epop στις Δεκέμβριος 16, 2010, 08:16:56 μμ
επανασυσταση της Λατινικης Νομισματικης Ενωσης δηλαδη!
Ενα ρεμπετικο  τραγουδι Γιωργο λεει:
(Μικρος αρραβωνιαστικα)
Αφου δεν ειχαμε ψιλη και αυτη ηθελε χαδακια
Εδω δεν εχει να φαει ο κοσμος και συ επιασες τις υψηλες θεωριες.Τωρα πρεπει  το νομισματοκοπειο να βαλει μπρος τις μηχανες  και να κοβει αβερτα και μυστικα τα ευρωπουλακια.


Τίτλος: Απ: ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΩΣ ΧΡΕΟΣ....
Αποστολή από: herakliotis στις Δεκέμβριος 16, 2010, 08:26:37 μμ
Αναργυρε ο λαος λεει : Καθε περσι και καλυτερα!!
Αμα γυρισει το χρημα σε διμεταλλικο ο καθε ανθρωπος θα ξερει τι κραταει στα χερια του!!

ή μηπως ο κοσμος δεν το κανει απο μονος του?? Ποσοι ειναι οι χρηστες του φορουμ που μπηκαν μονο και μονο για να μας πουν οτι μαζευουν χρυσο-ασημι και απο που να βρουν νομισματα??
Γιατι ολοι αυτοι ξεπουλανε τα κωλοχαρτα που τα λενε ευρω και τα κανουν ασημοχρυσο??
Θελουν να πιανουν κατι στα χερια τους και να λενε ΕΧΩ ΧΡΗΜΑ !!


Τίτλος: Απ: ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΩΣ ΧΡΕΟΣ....
Αποστολή από: golden pap στις Δεκέμβριος 16, 2010, 08:41:45 μμ
Μονο ενδιαφερον??
Η λυση ειναι μια για να σωθουμε!!
Δ Ι Μ Ε Τ Α Λ Ι Σ Μ Ο Σ !!
Ξερετε τι σημαινει??


Στις 26 του μηνός Oκτωβρίου του έτους 1867, η Ελλάδα με δήλωσή της γίνεται μέλος της Λατινικής Ένωσης, δηλ. της Ένωσης που συμμετείχαν τα παρακάτω κράτη μέλη:

- Βέλγιο,
- Γαλλία,
- Ελβετία,
- Ισπανία και
- Ιταλία.

Τα παραπάνω κράτη δηλ. η επονομαζόμενη "Λατινική Ένωση" επέτρεψαν στην εκδοτική τους Τράπεζα να εξοφλεί Τραπεζογραμμάτια σε χρυσό ή σε άργυρο. Αυτό συνεπαγόταν τη συμμετοχή της χώρας μας, δηλ. της Ελλάδας, στο:
Αυτόματο Νομισματικό Σύστημα, στο οποίο η Νομισματική Μονάδα ήταν ίση με Oρισμένη Ποσότητα χρυσού ή άργυρου.
O διμεταλλισμός επηρεαζόταν αισθητά από τη διαμόρφωση της αξίας του κάθε νομίσματος. Όταν έπεφτε η αξία του αργύρου ανέβαινε αυτή του χρυσού και αντίστροφα. Oι κάτοχοι τραπεζογραμματίων (χαρτονομισμάτων) μπορούσαν να ζητήσουν την εξόφλησή τους σε χρυσό ή σε άργυρο, σύμφωνα με τη θέλησή τους. Ακόμα, οι κάτοχοι του χρυσού ή του αργύρου, μπορούσαν να ζητήσουν από το Νομισματοκοπείο την κοπή Νομισμάτων, με την καταβολή του σχετικού Τέλους (παράβολο).
Με την πάροδο του χρόνου, καταργήθηκε αυτό το Δικαίωμα και έγινε υποχρεωτικό όλες οι συναλλαγές να γίνονται με το Εθνικό Νόμισμα.
Προϋπόθεση της εφαρμογής του χρυσού κανόνα ήταν η σταθερότητα της
Αναλογικής σχέσης χρυσού και αργύρου.
Εάν αυτή η σταθερότητα δεν μπορούσε να διατηρηθεί, τότε το μέταλλο το οποίο είχε ανατιμηθεί, έπρεπε ν' αποσυρθεί από την κυκλοφορία και στη θέση του χρησιμοποιούνταν άλλα μέταλλα στις οικονομικές συναλλαγές.
Μεταφερόμενοι στο σήμερα και "παραφράζοντας" ολίγον την Ιστορία, έχουμε:
O "Διμεταλλισμός" είναι το Αυτόματο Νομισματικό Σύστημα στο οποίο η Νομισματική Μονάδα ευρώ είναι ίση με ορισμένη ποσότητα πετρελαίου ή δολαρίων, δηλ. "Πετρέλαιο - Δολαρίου".
Η εφαρμογή του "διμεταλλικού" Κανόνα ήταν και είναι μέχρι σήμερα, εξαιρετικά δύσκολη, επειδή η σχέση αναλογίας των αξιών "Χρυσού και Αργύρου" - ευρώ και "πετρέλαιο - δολαρίου" δεν είναι πάντα σταθερή και γενικά η ύπαρξη του "διμεταλλικού συστήματος" όχι μόνον δεν ευνοεί μια αρμονική Oικονομική Ανάπτυξη και Συνεργασία μεταξύ των κρατών, αντίθετα δημιουργεί τεράστιες ανισότητες, οικονομικές κρίσεις, νέα μεγάλα παιχνίδια στην Κεντρική Ασία (Αφγανιστάν), έλλειψη εμπιστοσύνης στο "Εθνικό Νόμισμα", βλέπε ευρώ, κερδοσκοπία, και γενικά απειλεί το ανθρώπινο γένος.
Και ενώ η αξία των αργυρών νομισμάτων των κρατών της "Λατινικής Ένωσης" ήταν μικρότερη ή ίση με πέντε νομισματικές μονάδες, η αξία του "πετρελαίου - δολαρίου" είναι πολύ μεγαλύτερη των εθνικών νομισμάτων της συντριπτικής πλειοψηφίας των χωρών του κόσμου. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ότι η οικογένεια Ροκφέλερ έχει περιουσιακά στοιχεία που ξεπερνούν το προϊόν του συνόλου των 15 κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Στο βαθμό που η σχέση ευρώ "Πετρέλαιο - δολάριο", παραβιάζεται ασύστολα από τους κερδοσκόπους σχεδόν καθημερινά, πρέπει να υπάρξει δυνατότητα υποκατάστασης και εξεύρεσης εναλλακτικής λύσης στις οικονομικές σχέσεις των κρατών όλου του κόσμου.
Τηρουμένων δε των αναλογιών, σύμφωνα με το νόμο του Gresham, που είχε απαγορευθεί στα κράτη της "Λατινικής Ένωσης" η κοπή αργυρών νομισμάτων, για λογαριασμό των ιδιωτών, γιατί υπήρχε κίνδυνος να χαθεί ολόκληρο το Νομισματικό Χρυσό τους.





Τίτλος: Απ: ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΩΣ ΧΡΕΟΣ....
Αποστολή από: herakliotis στις Δεκέμβριος 16, 2010, 09:03:42 μμ
.Τωρα πρεπει  το νομισματοκοπειο να βαλει μπρος τις μηχανες  και να κοβει αβερτα και μυστικα τα ευρωπουλακια.

Αναργυρε αμα βαλει μπρος το νομισματοκοπειο και κοβει ευρω και τα μοιραζει σημαινει οτι θα φτασουν στα χερια σου υπο μορφη χρεους!! Αυτο θες?? Να εισαι χρεωμενος ?
Εγω προτιμο το  αλλο,,,, Εχω στην ακρη μισο κιλο χρυσα νομισματα δυο κιλα ασημενια και πεντε κιλα χαλκινα!! Τι αγοραζω με αυτα??
ΧΕΙΡΟΠΙΑΣΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ!!


Τίτλος: Απ: ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΩΣ ΧΡΕΟΣ....
Αποστολή από: NAYARXOS στις Δεκέμβριος 16, 2010, 09:07:28 μμ
Αυτο για τους Ροκφελερ που το διαβασες ?..με ενδιαφερει...στειλε μου μηνυμα

ΝΑΥΑΡΧΟΣ


Τίτλος: Απ: ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΩΣ ΧΡΕΟΣ....
Αποστολή από: CELHEL50 στις Δεκέμβριος 16, 2010, 09:58:53 μμ
Η μικρή μας Ιστορία!!


Τίτλος: Απ: ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΩΣ ΧΡΕΟΣ....
Αποστολή από: golden pap στις Δεκέμβριος 17, 2010, 11:47:20 πμ
Αυτο για τους Ροκφελερ που το διαβασες ?..με ενδιαφερει...στειλε μου μηνυμα

ΝΑΥΑΡΧΟΣ



http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&artid=111611&ct=34&dt=06/06/1999 (http://www.tovima.gr/default.asp?pid=2&artid=111611&ct=34&dt=06/06/1999)


Τίτλος: Απ: ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΩΣ ΧΡΕΟΣ....
Αποστολή από: NAYARXOS στις Δεκέμβριος 17, 2010, 02:05:46 μμ
Eυχαριστω...


Τίτλος: Απ: ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΩΣ ΧΡΕΟΣ....
Αποστολή από: Μολοσσος στις Δεκέμβριος 22, 2010, 10:30:06 μμ
η ισπανια δεν ηταν στην ΛΝΕ στη θεση της βαλε ελλαδα


Τίτλος: Απ: ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΩΣ ΧΡΕΟΣ....
Αποστολή από: CELHEL50 στις Δεκέμβριος 22, 2010, 10:47:05 μμ
η ισπανια δεν ηταν στην ΛΝΕ στη θεση της βαλε ελλαδα

Λάθος!

Λατινική Νομισματική Ένωση
Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Η Λατινική Νομισματική Ένωση (ΛΝΕ) ιδρύθηκε τον δέκατο ένατο αιώνα, σε μια προσπάθεια για ενοποίηση πολλών ευρωπαϊκών νομισμάτων σε ένα ενιαίο νόμισμα που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί σε όλα τα κράτη μέλη σε μια εποχή που τα περισσότερα εθνικά νομίσματα εξακολουθούσαν να είναι άμεσα συνδεδεμένα με τον χρυσό και τον άργυρο. Ιδρύθηκε το 1865 και διαλύθηκε το 1927.
Ιστορικό

Το 1865, η Γαλλία, το Βέλγιο, η Ιταλία και η Ελβετία ιδρύουν στην Ένωση και συμφωνούν να αλλάξουν τα εθνικά τους νομίσματα σε ένα πρότυπο σύμφωνα με το οποίο κάθε νομισματική μονάδα του κάθε κράτους θα ισούται με 4,5 γραμμάρια αργύρου ή 0,290322 γραμμάρια χρυσού και θα είναι ελεύθερα ανταλλάξιμα. Ουσιαστικά δηλαδή οριζόταν μία σταθερή σχέση μεταξύ χρυσού και αργύρου με αναλογία 15,5 προς 1 μέσα στους κόλπους της ένωσης. Οι ισοτιμίες μεταξύ των νομισμάτων της κάθε χώρας ήταν 1:1.
Αργότερα προσχωρήσαν στην ένωση η Ισπανία και η Ελλάδα το 1868, και η Ρουμανία, η Αυστρία, η Βουλγαρία, η Βενεζουέλα, η Σερβία, το Μαυροβούνιο, το Σαν Μαρίνο και το Παπικό κράτος το 1889. Το 1904 οι Δανικές Δυτικές Ινδίες επίσης να υιοθέτησαν αυτό το πρότυπο, παρόλο πού δεν είχαν επίσημα ενσωματωθεί στη ΛΝΕ.
Λόγω των διακυμάνσεων της ισοτιμίας του χρυσού και του αργύρου σε παγκόσμιο επίπεδο, την έναρξη του πρώτου παγκοσμίου πολέμου και την πολιτική αναταραχή στις αρχές του εικοστού αιώνα, η Λατινική Νομισματική Ένωση εκ των πραγμάτων αδρανοποιήθηκε την δεκαετία του '20, έως ότου διαλύθηκε και επίσημα το 1927.