Τίτλος: ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΙ ΦΟΙΝΙΚΕΣ Αποστολή από: Μαντούση Κυρι στις Νοέμβριος 16, 2010, 01:32:13 μμ Ηθελα να ρωτησω εαν υπαρχει περιπωση ενας σλαμπαρισμενος φοινικας να ειναι καλπικος. Ρωταω, επειδη εχω ακουσει αποψεις για τις εταιριες πιστοποιησης οπως π.χ. οτι στην NGC για παραδειγμα, δουλευουν πιτσιρικια που βγαζουν ψευτοσχολες και δεν εχουν ιδεα απο νομισματα εκτος της χωρας τους, π.χ. Ελληνικα. Ευχομαι να μην ισχυει το παραπανω. Παρακατω εχω δυο φωτογραφιες απο εναν φοινικα που μου εχει κινησει επικυνδυνα το ενδιαφερον ;D Θελω να μου πειτε την γνωμη σας τι βαθμο θα του βαζατε (δυστυχως η μια φωτογραφια εχει προβλημα λογω του φλας) και ποσο θα τον κοστολογουσατε. Ευχαριστω.
Τίτλος: Απ: ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΙ ΦΟΙΝΙΚΕΣ Αποστολή από: NAYARXOS στις Νοέμβριος 16, 2010, 03:20:52 μμ Το πρωτο που κοιτας στον φοινικα ειναι το βαρος ,αν ειναι σωστο...ο Κωστας Κολοκυθας θα σου πει περισσοτερα για φοινικες...στειλε μηνυμα...
Οι πιστοποιησεις γενικα της NGC ειναι καλες (αναλογα με την περιοδο, αλλες φορες τα ανεβαζει και αλλες τα χαντακωνει), για μενα η πιο αξιοπιστη ειναι η ΑΝACS και μετα η PCGS. Στην κλιμακα του 10...ANACS 9 PCGS 8 NGC 6-7 πριν κανενα χρονο καποιοι στειλαν στην ngc κινεζικα για να δουν αν θα μπουν στα κουτια...ευτυχως δεν μπηκαν. Τίτλος: Απ: ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΙ ΦΟΙΝΙΚΕΣ Αποστολή από: NAYARXOS στις Νοέμβριος 16, 2010, 03:24:50 μμ Το βαρος κοιτας για να δεις αν ειναι καλπικος και για βαθμο ξεκινας απο κοιλια(που στην φωτο δε φαινεται)..πεδιο..φυλλα...δεσιμο...και συνεχιζεις.. :D :D :D
Ο συγκεκριμενος ειναι ομορφος...μου αρεσει! Τίτλος: Απ: ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΙ ΦΟΙΝΙΚΕΣ Αποστολή από: Μαντούση Κυρι στις Νοέμβριος 16, 2010, 03:30:59 μμ Ευχαριστω πολυ για τις πληροφοριες.
Τίτλος: Απ: ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΙ ΦΟΙΝΙΚΕΣ Αποστολή από: dpodaras στις Νοέμβριος 16, 2010, 03:43:34 μμ Οι γνήσιοι Φοίνικες δεν έχουν σταθερό βάρος. Το βάρος δεν είναι κριτήριο. Ο Φοίνικας έχει μια ιδιαίτερη οδόντωση που δεν αντιγράφεται. Το πρώτο που κοιτάω είναι η οδόντωση. Από εκεί και πέρα είναι θέμα εμπειρίας.
Τίτλος: Απ: ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΙ ΦΟΙΝΙΚΕΣ Αποστολή από: Κώστας στις Νοέμβριος 16, 2010, 04:51:28 μμ Μπορεί κάποιος να ανεβάσει μια φωτογραφία από αυτή την οδόντωση να τη δούμε ?
Τίτλος: Απ: ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΙ ΦΟΙΝΙΚΕΣ Αποστολή από: NAYARXOS στις Νοέμβριος 16, 2010, 05:16:07 μμ Το βαρος ενος γνησιου φοινικα ξερει κανεις που κυμαινεται? μεχρι ποσα γραμμαρια ζυγιζει? :o
Τίτλος: Απ: ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΙ ΦΟΙΝΙΚΕΣ Αποστολή από: Κώστας στις Νοέμβριος 16, 2010, 05:21:20 μμ Διάβασε αυτό : http://steki-syllekton.gr/index.php?topic=99.0 (http://steki-syllekton.gr/index.php?topic=99.0)
Τίτλος: Απ: ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΙ ΦΟΙΝΙΚΕΣ Αποστολή από: NAYARXOS στις Νοέμβριος 16, 2010, 05:31:16 μμ Σωστη ενημερωση...ευχαριστω!
Τίτλος: Απ: ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟΙ ΦΟΙΝΙΚΕΣ Αποστολή από: Κώστας Κ. στις Νοέμβριος 17, 2010, 08:21:42 πμ Καταρχάς,είμαι πεπεισμένος ότι οι εταιρειες πιστοποίησης δε μπορούν σε καμία περίπτωση να ξεχωρίσουν έναν πλαστό από ενα γνήσιο φοίνικα,εκτός βέβαια από χονδροειδέστατες περιπτώσεις που και ένας σχετικά έμπειρος συλλέκτης μπορεί να καταλάβει και μόνος του.
Έπειτα: α)Το βαρος δεν είναι κριτήριο.Έχω ζυγίσει φοίνικες από 3,8 μέχρι και 4,5(δηλαδή υπέρβαρους),χονδρικά.Αυτό γιατί οι τεχνίτες δεν έχαν τη σχετική εμπειρία για να αναμείξουν τον άργυρο με το χαλκό.Χρησιμοποιούσαν για την καθαρότητα του αργύρου έναν πίνακα. β)Ούτε η διάμετρος και το πάχος είναι ασφαλές κριτήριο,καθώς οι δίσκοι διαφέραν,έστω και οριακά,μερικά δέκατα του χιλιοστού. γ)Και ο τίτλος του αργύρου θα πρέπει να παίζει,αν και δεν έχω υπόψη μου σχετική ανάλυση,αν αναλογιστούμε τις συνθήκες που επικρατουσαν στο νομισματοκοπείο και την ασχετοσύνη των τεχνιτών. δ)Όπως ανεφερε ο Δημήτρης,ένα κριτήριο είναι η σύγκριση της οδόντωσης γιατί,πράγματι,είναι ιδιαίτερη.Έχω γράψει ξανά την άποψή μου στο φόρουμ,ότι,δηλαδή,δεν χρησιμοποίησαν κολλάρο,αλλά τις μηχανές για τη χάραξη της ράχης των δοκιμίων των δέκα και του ενός λεπτού του 1828.Δε μπορώ να το αποδείξω γιατί δεν έχω δει σχετικό έγγραφο.Όμως στον κατάλογο των μηχανημάτων και των υπόλοιπων εξαρτημάτων του νομισματοκοπείου με ημερομηνία 19 Μαϊου 1830,δεν αναφέρεται κολλάρο. Έχω,πάντως,τους ενδοιασμούς μου για το άν η οδόντωση του φοίνικα ή οποιαδήποτε οδόντωση δεν είναι δυνατό ν'αντιγραφεί.Εξηγείστε μου,γιατί κάποιος που κοπιάρει τόσο τέλεια νομίσματα,τα οποία προορίζονται να εξαπατήσουν τους συλλέκτες και όχι τους συναλλασσόμενους της εποχής και που για να τα ξεχωρίσουμε καταφεύγουμε ως τελευταία λύση στην σύγκριση της οδόντωσης,δε μπορεί να φτιάξει και ένα κολλάρο που να προσομοιάζει τα "δοντάκια" του φοίνικα;Αφού έφτιαξε τέλειες μήτρες για τον εμπροσθότυπο κα τον οπισθότυπο,στην τρίτη μήτρα,δηλαδή το κολλάρο,που είναι και η απλούστερη,θα σταματήσει; Εν τέλει,έχω δει συλλέκτες,στα πρώτα τους βήματα,να εξαπατουνται και ν'αγοράζουν χυτούς φοίνικες με έκδηλα πορώδεις επιφάνειες.Όσο πιο έμπειρος είναι κάποιος,τόσο πιο δύσκολα θα "φορτωθεί" πλαστό νόμισμα.Για μένα,ο βαθμός εμπειρίας και η ανάλογη επαφή με μεγάλο αριθμό νομισμάτων,είναι το ασφαλέστερο κριτήριο για να ξεχωρίσουμε τα πλαστά σε νομίσματα που δεν είχαν αυστηρότατες προδιαγραφές,δηλαδή αυτά που κόπηκαν στην Αίγινα και την Αθήνα. |