Τίτλος: Οδηγος εργαλειων & αναλωσιμων για νομισματα Αποστολή από: kostakis88 στις Σεπτέμβριος 10, 2017, 02:53:35 μμ Καλησπερα σε ολα τα μελη.
Σε αυτον τον 'οδηγο' θα προσπαθησω να παρουσιασω οσο γινεται καλυτερα τα βασικα εργαλεια και τα βασικα αναλωσιμα που χρειαζεται ενας συλλεκτης νομισματων (καποια βασικα εργαλεια μπορουν να χρησιμοποιηθουν και απο συλλεκτες χαρτονομισματων-γραμματοσημων). Ετσι λοιπον, ελπιζω να βοηθησω τους αρχαριους συλλεκτες ωστε να μπουν στον κοσμο της συλλογης των νομισματων, εχοντας εναν οδηγο για τα βασικα αντικειμενα ωστε να στησουν μια 'οργανωμενη' συλλογη και να της συμπεριφερονται με προσοχη (και οχι αφηνοντας τα νομισματα σε κουτια,σακουλακια,η σε υλικα που μπορει να προκαλεσουν ζημια στα νομισματα τους).. Τα βασικα εργαλεια που χρειαζεται ενας συλλεκτης νομισματων ειναι τα εξης: Μια λουπα (μεγενθυντικος φακος) Ενα παχυμετρο Μια ζυγαρια ακριβειας Υπαρχουν και αλλα εργαλεια που βοηθανε εναν συλλεκτη, αλλα τα παραπανω θεωρω ειναι τα βασικα και πρεπει να τα εχει καθε συλλεκτης.Αυτα, καθως και μερικα ακομα, θα τα παρουσιασω σε αυτον τον οδηγο.. Τίτλος: Απ: Οδηγος εργαλειων & αναλωσιμων για νομισματα Αποστολή από: kostakis88 στις Σεπτέμβριος 10, 2017, 03:33:12 μμ Ξεκιναω, και αρχικα θα αναφερθω στην λεγομενη λουπα (μεγεθυντικος φακος).
Υπαρχουν διαφορα ειδη λουπας (τσεπης,σταθερες για γραφειο,μεγαλυτερες απο τσεπης κτλ). οι πιο συνηθησμενες ειναι οι τσεπης.εχουν ιδανικο μεγεθος για καλο κρατημα με το ενα χερι, και επισης μπορουμε να την εχουμε παντα μαζι μας χωρις να πιανει πολυ χωρο..υπαρχουν πολλα σχεδια και σε διαφορες μεγεθυνσεις. ιδανικη μεγεθυνση συνηθως ειναι τα 30x-40x, χωρις ομως να σημαινει οτι δεν μπορουμε να χρησιμοποιησουμε καποια αλλη μεγεθυνση που να μας βολευει. Εξαρταται παντα και το τι θελουμε να δουμε πανω στο νομισμα. Αν απλα θελουμε να δουμε το γραμματακι που αντιπροσωπευει πχ το νομισματοκοπειο, μας κανει μια απο αυτες που ανεφερα. αν θελουμε να παρατηρησουμε μικροτερες λεπτομεριες (οπως πολυ μικρα σημαδακια) η καποιο μικροτερο σε μεγεθος νομισμα, μπορουμε να δοκιμασουμε μια μεγαλυτερη μεγεθυνση. Τα συνηθεστερα 'σχεδια' λουπας ειναι τα παρακατω. υπαρχουν παααααρα πολλα διαφορετικα σχεδια εκτος απο αυτα (αναδιπλουμενες, 'συρταρωτες', τετραγωνες, με φως). Καλο ειναι πριν αγορασετε μια, να δοκιμασετε απο καποιον γνωστο σας που εχει η στο μαγαζι που μπορει να παρετε, το πως 'καθεται' στο χερι σας (θεωρω σημαντικο να μας βολευει στο κρατημα) καθως και τι μεγεθυνση μας ικανοποιει. Στο ιντερνετ πλεον υπαρχουν πολλες, και σε οικονομικες τιμες, 'ανωνυμες', οι οποιες δεν εχουν τιποτα να ζηλεψουν απο μια ακριβη επωνυμη. Αυτο βεβαια ειναι στην κριση την δικη σας και στο πορτοφολι σας. Τίτλος: Απ: Οδηγος εργαλειων & αναλωσιμων για νομισματα Αποστολή από: kostakis88 στις Σεπτέμβριος 10, 2017, 03:48:21 μμ Συνεχιζω με το γνωστο μας παχυμετρο. Αυτο το χρησιμοποιουμε για να μπορουμε να μετρησουμε την διαμετρο του νομισματος καθως και το παχος του (πληροφοριες που σε πολλες περιπτωσεις ειναι απαραιτητες να γνωριζουμε!). Το παχυμετρο λοιπον, μπορουμε να το βρουμε σε απλη εκδοση, σε ψηφιακη καθως και σε μια 'αναλογικη' εκδοση που μοιαζει με ρολογακι (αυτα συνηθως δεν τα χρησιμοποιουμε κυιρως λογω κοστους αλλα δεν βολευουν νομιζω κιολας).Τα συνηθεστερα ειναι τα ψηφιακα, τα οποια σχεδον παντα εχουν την επιλογη μετρησης μεταξυ χιλιοστων η ιντσων, και μας δινουν μια ακριβη μετρηση σε αυτο που θελουμε.
Τίτλος: Απ: Οδηγος εργαλειων & αναλωσιμων για νομισματα Αποστολή από: kostakis88 στις Σεπτέμβριος 10, 2017, 04:00:25 μμ Περναω στο θεμα της ζυγαριας ακριβειας. Μια τετοια ζυγαρια μπορει να μας βοηθησει στην μετρηση του βαρους ενος νομισματος, κατι που σε συναρτηση με τις πληροφοριες για το μεγεθος κ το παχος του νομισματος, μπορει να μας βοηθησει στο να αναγνωρισουμε καποιο πλαστο νομισμα. επισης,χρησιμοποιειται ευρεως για το ζυγισμα ασημενιων η χρυσων νομισματων, ουγγιων η λοιπων επενδυτικων νομισματων.
βγαινουν σε πολλες διαβαθμισεις για το μεγιστο βαρος που μπορουν να ζυγισουν (100g-200g-500g-1000g) και σε διαφορετικη ακριβεια μετρησης (0.001-0.01-0.1) οπου οσο πιο πολλα δεκαδικα ψηφια μας δειχνει,τοσο πιο ακριβες μετρημα εχουμε. Συνηθως, για τα νομισματα μας αρκει μια ζυγαρια με μεγιστο βαρος μετρησης τα 200g και με ακριβεια 2 δεκαδικων (0.01). αυτες συνηθως αναφερονται ως 200g x 0.01g. υπαρχουν σε διαφορα μεγεθη (απο πολυ μικρες εως μεγαλες) και σε διαφορα σχεδια. τα συνηθεστερα σχεδια και μεγεθη που προτιμουνται απο τους συλλεκτες ειναι τα παρακατω τα οποια βολευουν και στην μεταφορα τους μιας και το μεγεθος τους ειναι λιγο μεγαλυτερο απο ενα πακετο τσιγαρα η σχεδον οσο ενα συγχρονο smartphone. Τίτλος: Απ: Οδηγος εργαλειων & αναλωσιμων για νομισματα Αποστολή από: kostakis88 στις Σεπτέμβριος 10, 2017, 04:19:39 μμ Αλλα δυο εργαλεια-βοηθηματα που χρειαζονται σε εναν συλλεκτη νομισματων (αν και δεν ειναι απολυτο να τα εχει) ειναι τα γνωστα μας λευκα βαμβακερα γαντια και τα 'τσιμπηδακια' η λαβιδες νομισματων. Και τα δυο αυτα βοηθηματα χρησιμευουν στο να μην πιανουμε τα νομισματα με γυμνα χερια, κατι που μπορει να προκαλεσει ζημια στα νομισματα λογω υπολειμματων ιδρωτα,βρωμιας,λιπους του χεριου μας.
Ειδικα σε ακυκλοφορητα νομισματα, σε νομισματα ποιοτητας proof, σε ακριβα νομισματα η νομισματα απο 'ευαισθητο υλικο' (χαλκος,αλουμινιο) η ζημια που μπορει να προκληθει ειναι πολλες φορες ανεπανορθωτη με αποτελεσμα ενα ασχημο οπτικα νομισμα (αν εχει μια μεγαλη δαχτυλια) και πολλες φορες ακομα και η μειωση της αξιας του νομισματος μας. Ετσι λοιπον, αν η συλλογη σας δεν αποτελειται απο χρησιμοποιημενα η φθηνα νομισματα, καλο ειναι (οχι απολυτο) να τα εχετε και αυτα ωστε να αποφυγετε δυσαρεστες καταστασεις. Τα γαντια συνηθως ειναι one size αλλα υπαρχουν καποιες εταιριες που τα βγαζουν σε μεγεθη. με λιγο ψαξιμο θα βρειτε αυτα που σας κανουν. Οι λαβιδες, βγαινουν σε δυο σχεδια. ενα που μοιαζει με τσιμπηδακι για τα φρυδια και ενα που μοιαζει λιγο σαν 'πενσακι' (αν και δεν το παρομοιαζω καθολου σωστα). Και τα δυο σχεδια εχουν στρογγυλεμενες ακρες και ειναι καλυμενα με ενα μαλακο πλαστικο-λαστιχο για να μην 'πληγωσουμε' τα νομισματα μας με την επαφη. Τίτλος: Απ: Οδηγος εργαλειων & αναλωσιμων για νομισματα Αποστολή από: kostakis88 στις Σεπτέμβριος 10, 2017, 04:24:41 μμ τα βασικα μας εργαλεια τελειωσαν και περναμε στο θεμα των αναλωσιμων. Αναλωσιμα λεμε συνηθως τα ειδη που χρησιμοποιουμε για την τακτοποιηση και την φυλαξη της συλλογης μας.
Αυτα ειναι: τα χαρτονακια νομισματων 2χ2 οι καψουλες τα quadrum τα everslabs τα tubes τα αλμπουμ οι θηκες-κουτια Τίτλος: Απ: Οδηγος εργαλειων & αναλωσιμων για νομισματα Αποστολή από: kostakis88 στις Σεπτέμβριος 10, 2017, 04:36:05 μμ Ξεκινω με το πιο απαραιτητο αναλωσιμο το οποιο ειναι τα τετραγωνα χαρτονακια 2χ2. ονομαζονται ετσι λογω του μεγεθους τους (2χ2 ιντσες). Συνηθως ειναι λευκα, αλλα βγαινουν και σε μαυρα (σιγουρα) και καποιες εταιριες ισως βγαζουν και αλλα χρωματα (νομιζω εχω δει και σε κοκκινα). Τα λευκα βολευουν γιατι τα βρισκεις σε ολα τα μαγαζια με τετοια ειδη, και επισης μπορεις να γραψεις πανω τους οτι πληροφοριες χρειαζεσαι για το νομισμα που περιεχει.
Υπαρχουν σε δυο τυπους, συρραπτικου (οπου βαζεις το νομισμα μεσα και το κλεινεις με συρραπτικο) και αυτοκολητα (βαζεις το νομισμα μεσα,το κλεινεις και κολλαει με την κολλα που υπαρχει στην μια του πλευρα). Προσωπικα χρησιμοποιω συρραπτικου γιατι μπορω να τα βγαζω και να τα ξαναβαζω χωρις να καταστρεφω το χαρτονακι (οπως συμβαινει με τα αυτοκολητα οπου οταν ανοιξουν καταστρεφονται). Επισης,υπαρχουν σε 10 (ισως και παραπανω) διαφορετικα μεγεθη ωστε να ταιριαζει στο νομισμα που θα βαλετε μεσα. Συνηθως τα πουλανε σε πακετα των 50τμχ ανα μεγεθος. Τίτλος: Απ: Οδηγος εργαλειων & αναλωσιμων για νομισματα Αποστολή από: kostakis88 στις Σεπτέμβριος 10, 2017, 04:51:02 μμ Επισης, υπαρχουν οι γνωστες καψουλες. Οι καψουλες αυτες ειναι στρογγυλες,απο ασφαλες υλικο για τα νομισματα (αποφευγετε καψουλες και γενικα αναλωσιμα απο pvc τα οποια κανουν ζημια στα νομισματα), σε διαφορα μεγεθη και τυπους. Μερικα απο αυτα παρουσιαζονται παρακατω.
Υπαρχουν καψουλες σε διαφορα μεγεθη ωστε να 'καθεται' καλα το νομισμα μας και να μην 'παιζει' μεσα σε αυτην.αυτες συνηθως ειναι σκετες και αποτελουνται απο δυο μερη, την βαση (κατω μερος) και το καπακι (πανω μερος). Υπαρχουν καποιες αλλες καψουλες,οι οποιες ειναι σαν τις απλες (σκετες) αλλα περιεχουν και ενα δαχτυλιδι απο 'σφουγγαρακι' εντος περιμετρικα το οποιο προστατευει το νομισμα απο το να 'χτυπιεται' γυρω στην καψουλα. Ενα τριτο ειδος που υπαρχει, ειναι οι καψουλες με πολλαπλα δαχτυλιδια. Αυτο μας επιτρεπει να βαλουμε μεσα στο ιδιο μεγεθος καψουλας νομισματα διαφορετικης διαμετρου, αφαιρωντας απλα τα δαχτυλιδια που δεν χρειαζομαστε. Επισης,οι καψουλες βγαινουν σε 'βιδωτες' οπου το πανω μερος με το κατω βιδωνουν, και σε 'κουμπωτες'.. Τελος, οταν θελετε να προμηθευτειτε αναλωσιμα που περιεχουν πλαστικα μερη (καψουλες,σελιδες για αλμπουμ,θηκες) προσεξτε να ειναι απο ασφαλη υλικα,κατι που συνηθως αναφερεται με την ενδειξη 'PVC FREE-ACID FREE'. Τίτλος: Απ: Οδηγος εργαλειων & αναλωσιμων για νομισματα Αποστολή από: kostakis88 στις Σεπτέμβριος 10, 2017, 05:00:00 μμ Αλλο ενα ειδος 'καψουλας' ειναι τα λεγομενα quadrum. Αυτα εχουν την ιδια χρησιμοτητα με τις καψουλες αλλα με μεγεθος 2χ2 οπως τα χαρτονακια που αναφερθηκαν παραπανω. αποτελουνται παντα απο 3 μερη,την βαση,το καπακι και το σφουγγαρακι. Το σφουγγαρακι μπορει να ειναι ενα κομματι (στο οποιο κοβουμε εμεις το μεγεθος για το νομισμα που θελουμε να βαλουμε) η μπορει να περιεχει ετοιμα δαχτυλιδια (οπως στις καψουλες παραπανω). Συνηθως,τα κουτια, οι θηκες και οι συρταριες που κανουν για quadrum κανουν και για τα χαρτονακια. Διαφορα υπαρχει κυριως στις σελιδες για αλμπουμ αλλα θα αναφερθουμε παρακατω για αυτο.
Τίτλος: Απ: Οδηγος εργαλειων & αναλωσιμων για νομισματα Αποστολή από: kostakis88 στις Σεπτέμβριος 10, 2017, 05:28:19 μμ Αλλο ενα ειδος αναλωσιμου, που θα μπορουσε να παρομοιαστει με καψουλα, ειναι τα λεγομενα everslabs η πιο κοινα slabs. Το slab, χωραει ενα νομισμα μεσα και εχει εξτρα χωρο που μπορει κανεις να τοποθετησει ενα χαρτακι με πληροφοριες για το νομισμα. Αποτελειται και αυτο απο τρια μερη.
Χρησιμοποιειται ευρεως απο τις εταιριες πιστοποιησεων, με slabs δικης τους παραγωγης και 'μονιμου' κλεισιματος. Τα slabs της αγορας για τους συλλεκτες ομως δεν κλεινουν μονιμα ωστε να μπορουμε βγαλουμε το νομισμα απο μεσα. Εινα σαφως ακριβοτερα απο τα υπολοιπα ειδη αλλα προσφερουν μεγαλυτερη προστασια (πχ σε μια πτωση) και ισως ειναι πιο ευπαρουσιαστα σε μια συλλογη. Βγαινουν και αυτα σε διαφορα μεγεθη (μονο για το εσωτερικο τους), σε δυο χρωματα (λευκο κ μαυρο), και με διαφορετικους τυπος εσωτερικου (ολο σφουγγαρακι,με δαχτυλιδια,απο πλαστικο). Τίτλος: Απ: Οδηγος εργαλειων & αναλωσιμων για νομισματα Αποστολή από: kostakis88 στις Σεπτέμβριος 10, 2017, 05:46:30 μμ Αλλο ενα ειδος στο οποιο μπορουμε να φυλαξουμε τα νομισματα μας ειναι τα λεγομενα tubes.
Αυτα ειναι ενα ειδους 'σωληναριο' στο οποιο μπορουμε να βαλουμε νομισματα ιδιου μεγεθους. Υπαρχουν σε διαφορετικα σχεδια και μεγεθη, να χωρανε μεσα σκετο το νομισμα η ακομα και με καψουλα. Αυτα ειναι κυριως χρησιμα οταν μαζευουμε μασουρια νομισματων η οταν μαζευουμε νομισματα ιδιου μεγεθους και υλικου (κυριως ουγγιες η λιρες). χωρανε συνηθως 20-50 νομισματα αναλογα το μεγεθος και το ειδος. Τίτλος: Απ: Οδηγος εργαλειων & αναλωσιμων για νομισματα Αποστολή από: kostakis88 στις Σεπτέμβριος 10, 2017, 06:27:35 μμ Και περναμε στο θεμα της φυλαξης-τακτοποιησης.
Συνηθως τα νομισματα μας (ειτε ειναι σε χαρτονακια,ειτε σε καψουλες, σε slab) τα τοποθετουμε σε αλμπουμ. Αυτο μας προσφερει μια ωραια παρουσιαση και αμεση προσβαση. Υπαρχουν αλμπουμ διαφορων μεγεθων, χωρητικοτητας η τυπου. Τα συνηθεστερα ειναι τα αλμπουμ με κρικους (ντοσιε), ειτε με 3 κρικους ειτε με 4. Αυτα βολευουν γιατι μπορουμε να προσθεσουμε η να αφαιρεσουμε εξτρα σελιδες ωστε να το φερουμε στα μετρα μας για να ταιριαζει με την συλλογη που περιεχει. Αλμπουμ με 4 κρικους μπορειτε να βρειτε και σε κοινα βιβλιοπωλεια χωρις να πληρωσετε την υπεραξια της κατασκευαστριας εταιριας στα οποια ταιριαζουν σχεδον ολα τα ειδη σελιδων. Αλμπουμ με 3 κρικους δεν χρησιμοποιω και γενικα δεν γνωριζω ποσο ευκολο ειναι να βρεις σελιδες που να ταιριαζουν περα απο την ιδια μαρκα με το αλμπουμ. Αλμπουμ με 2 κρικους να τα αποφευγετε γιατι δεν προσφερουν καλο κρατημα στις σελιδες και με το βαρος των νομισματων θα προκληθει ζημια και θα χαλασουν. Αρα λοιπον δεν τα προτιμουμε. Το πιο διαδεδομενο μεγεθος σε αλμπουμ ειναι αυτο του Α4, στο οποιο βρισκεις ολα τα ειδη σελιδων (για νομισματα,χαρτονομισματα,γραμματοσημα,slab,quadrum κτλ). Υπαρχουν και μικροτερα μεγεθη ομως. Μπορειτε να παρετε εκεινα που σας ταιριαζουν και σας βολευουν. Γενικα η συλλογη ειναι κατι το οποιο το κανουμε για να μας ευχαριστει, οποτε και προτιμουμε τα ειδη που μας ικανοποιουν. Δεν θελουμε ειδη τα οποια θα μας ειναι δυσκολα στην χρηση και θα μας κανουν να δυσανασχετουμε (πχ γιατι πηραμε το αλμπουμ αλλα δεν βρισκουμε σελιδες σε αυτο το μεγεθος).. Αλλος ενας τυπος για αλμπουμ, ειναι αυτος που αντι για κρικους περιεχει 'κολλημενες' σελιδες οι οποιες δεν βγαινουν. πχ ενα τετοιο αλμπουμ με 10 σελιδες χωρητικοτητας 200 νομισματων συνολικα, θα παραμεινει ετσι, δεν μπορουν να προστεθουν σελιδες ωστε να χωρεσει παραπανω νομισματα (κατι που μπορει να γινει σε αλμπουμ με κρικους οπως αναφερθηκε παραπανω). Τίτλος: Απ: Οδηγος εργαλειων & αναλωσιμων για νομισματα Αποστολή από: kostakis88 στις Σεπτέμβριος 10, 2017, 06:45:28 μμ Μετα τα αλμπουμ, ερχεται η ωρα να επιλεξουμε τον τυπο των σελιδων που θα βαλουμε στις οποιες θα τοποθετησουμε τα νομισματα μας. Αυτο εξαρταται και απο το ειδος των αναλωσιμων που χρησιμοποιουμε.
Υπαρχουν σελιδες οι οποιες ειναι καταλληλες για τοποθετηση των 2χ2 χαρτονιων οπου συνηθως η καθε σελιδα εχει χωρητικοτητα 4χ5 (4 θηκες οριζοντια και 5 καθετα). Αντιστοιχα υπαρχουν σελιδες με θηκες για καψουλες,quadrum και slabs. Ετσι λοιπον, αφου εχουμε επιλεξει πως θα φυλαξουμε τα νομισματα μας, επιλεγουμε τις αντιστοιχες σελιδες. Οι σελιδες για τα διαφορα ειδη καψουλας συνηθως ειναι απο 'πιο σκληρο' πλαστικο (για να δημιουργουνται οι θηκες) και δεν βγαζουν πολλες εταιριες,αρα αυτες που κατασκευαζουν συνηθως ειναι καταλληλες. Στις σελιδες ομως οι οποιες προοριζονται για χαρτονακια 2χ2 και ειναι απο μαλακο πλαστικο (σαν τις διαφανειες για εγγραφα) υπαρχει μεγαλη γκαμα εταιριων και ποιοτητας, οποτε εκει πρεπει να ειμαστε πιο προσεκτικοι τι επιλεγουμε (μιας και τα χαρτονακια δεν προσφερουν την ιδια προστασια με τα ειδη καψουλας που αναφερθηκαν παραπανω). Συνηθως οι καταλληλες σελιδες ειναι κατασκευασμενες απο πολυπροπυλαινιο και αναφερονται τα 'ACID FREE-PVC FREE' τα οποια και πρεπει να εχουμε υποψιν μας. Τίτλος: Απ: Οδηγος εργαλειων & αναλωσιμων για νομισματα Αποστολή από: kostakis88 στις Σεπτέμβριος 10, 2017, 06:48:29 μμ σελιδες για χαρτονακια 2χ2 και για quadrum.
υσ.Συνηθως, μιας και τα δυο αυτα ειδη εχουν τις ιδιες διαστασεις, σχεδον ολα τα ειδη κανουν και για τα δυο (θηκες,συρταριερες,κουτια κτλ). Μονο στο θεμα των σελιδων υπαρχει διαφοροποιηση λογω παχους. Τίτλος: Απ: Οδηγος εργαλειων & αναλωσιμων για νομισματα Αποστολή από: kostakis88 στις Σεπτέμβριος 10, 2017, 06:52:42 μμ Αντιστοιχα, υπαρχουν σελιδες για καψουλες (υπαρχουν σελιδες για ολα τα μεγεθη καψουλας) και για everslabs.
Τίτλος: Απ: Οδηγος εργαλειων & αναλωσιμων για νομισματα Αποστολή από: kostakis88 στις Σεπτέμβριος 10, 2017, 07:03:18 μμ Τελος, για αυτους που δεν θελουν η που δεν τους βολευει να τοποθετησουν την συλλογη τους σε καποιο αλμπουμ,υπαρχουν διαφορα κουτια σε πολλα μεγεθη, υλικα και τυπους ωστε να αποθηκευσετε την συλλογη σας, σε οτι απο τα παραπανω και αν εχετε να βαλει τα νομισματα σας. Οπως και στα αλμπουμ,ετσι και στις θηκες υπαρχει η αναλογη επιλογη για χαρτονακια, quadrum, slabs η καψουλες.
για χαρτονακια, υπαρχει η επιλογη κουτιων, κατασκευασμενα απο σκληρο χαρτονι, σε διαφορα μηκη και χρωματα ωστε να τα τοποθετησετε εκει. Επισης, υπαρχει η δυνατοτητα για 1-2-3 σειρες. Τίτλος: Απ: Οδηγος εργαλειων & αναλωσιμων για νομισματα Αποστολή από: kostakis88 στις Σεπτέμβριος 10, 2017, 07:08:10 μμ εκτος απο κουτι σε χαρτονι, υπαρχει και πλαστικο κουτι για τα χαρτονακια αυτα, καθως και αλλες θηκες οι οποιες ταιριαζουν και για τα quadrum οπως ειπαμε. επισης μερικα δειγματα για θηκες για καψουλες και slabs.
Τίτλος: Απ: Οδηγος εργαλειων & αναλωσιμων για νομισματα Αποστολή από: kostakis88 στις Σεπτέμβριος 10, 2017, 07:18:28 μμ Αυτος ηταν ενας οδηγος για τα συνηθεστερα εργαλεια και αναλωσιμα που χρειαζεται ενας συλλεκτης νομισματων. Σαφως και υπαρχουν πολλα ακομα ειδη οπως βαλιτσες, συρταριερες, ξυλινα κουτια κλπ αλλα τοτε παμε αρκετα μακρυα.
Ολα τα παραπανω ειναι μια παρα πολυ καλη αρχη για εναν αρχαριο ωστε να μπει στο κλιμα. Μετεπειτα, εχοντας αποκτησει εμπειρια και αφου εχει κατασταλαξει στο ειδος της συλλογης του, μπορει να ψαχτει περισσοτερο και να βρει πολλα ειδη ακομα τα οποια θα τον ικανοποιουν και θα τον εξυπηρετουν στην συλλογη του! Ελπιζω να βοηθησα τους νεους συλλεκτες νομισματων στα πρωτα βηματα της οργανωσης της συλλογης τους!! :) :) :) Τίτλος: Απ: Οδηγος εργαλειων & αναλωσιμων για νομισματα Αποστολή από: cat στις Σεπτέμβριος 10, 2017, 10:21:08 μμ Ωραιο κ πολυ χρησιμο θεμα Κωστη. Ξεχασες ομως την χρησιμοτητα των γατοκουτων :D :D :D ;D
Τίτλος: Απ: Οδηγος εργαλειων & αναλωσιμων για νομισματα Αποστολή από: bas στις Σεπτέμβριος 10, 2017, 10:43:33 μμ Έκανα παραγγελία στη leuchturm αλλά μετά είδα οτι έγραψαν αλλαντάλων διάμετρο στα quadrum.
Έστειλα e-mail αλλά καμμιά απάντηση..... Τίτλος: Απ: Οδηγος εργαλειων & αναλωσιμων για νομισματα Αποστολή από: Lary στις Σεπτέμβριος 10, 2017, 10:48:40 μμ Mπράβο Κώστα! Πολύ ωραία παρουσίαση.
Τίτλος: Απ: Οδηγος εργαλειων & αναλωσιμων για νομισματα Αποστολή από: exmim στις Σεπτέμβριος 10, 2017, 11:02:35 μμ Έκανες πολύ καλή δουλειά Κώστα, χρήσιμη για όλους.
Υγ τα slab που μοιάζουν με της pcgs σε λευκό η διαφανές, που θα τα βρούμε? Στο ebay δεν τα βρίσκω, και σε μαγαζί που ρώτησα, εδω Αθηνά δεν τα έχει, και δεν τα φέρνει.... Τίτλος: Απ: Οδηγος εργαλειων & αναλωσιμων για νομισματα Αποστολή από: kostakis88 στις Σεπτέμβριος 10, 2017, 11:08:32 μμ Έκανα παραγγελία στη leuchturm αλλά μετά είδα οτι έγραψαν αλλαντάλων διάμετρο στα quadrum. Έστειλα e-mail αλλά καμμιά απάντηση..... για αυτο δεν μπορω να βοηθησω μιας και δεν γνωριζω απο παραγγελιες,ειδικα σε αυτην την εταιρια.μπορεις ομως να ανοιξεις ενα νεο θεμα σε καταλληλη ενοτητα ωστε να συζητηθει η περιπτωση σου και να σε βοηθησουν μελη που πιθανον γνωριζουν και μπορουν.. :) οσο για τα γατοκουτα δημητρη,αν και ειναι δικο σου θεμα,πιθανον να αναφερθω στο μελλον κανοντας μια παρουσιαση με πιο εξειδικευμενα αντικειμενα-αναλωσιμα για την συλλογη μας. γιωργο και μιμη,σας ευχαριστω πολυ!ηταν κατι που σκεφτομουν πολυ καιρο να κανω και βρηκα την ευκαιρια.και ηταν κατι που ελειπε..ετοιμαζω και αλλα θεματα που θα βοηθησουν τους αρχαριους (και οχι μονο) συλλεκτες στο να αποκτησουν καποιες βασικες γνωσεις γυρω απο το νομισμα και την συλλογη.. :) Τίτλος: Απ: Οδηγος εργαλειων & αναλωσιμων για νομισματα Αποστολή από: kostakis88 στις Σεπτέμβριος 10, 2017, 11:11:42 μμ Υγ τα slab που μοιάζουν με της pcgs σε λευκό η διαφανές, που θα τα βρούμε? Στο ebay δεν τα βρίσκω, και σε μαγαζί που ρώτησα, εδω Αθηνά δεν τα έχει, και δεν τα φέρνει.... μιλας για την τελευταια φωτο στο ποστ με τα σλαμπ? αν λες για αυτην,ουτε εγω τα εχω ξαναδει.κατα τυχη βρηκα φωτο στο ιντερνετ.για τα πρωτα που μοιαζουν με της ngc το ebay ειναι γεματο.. Τίτλος: Απ: Οδηγος εργαλειων & αναλωσιμων για νομισματα Αποστολή από: acal στις Σεπτέμβριος 10, 2017, 11:16:23 μμ Ίσως στις κάψουλες πρέπει να προστεθούν και οι Magnicaps.
Τετράγωνες σαν τις Quadrum με ενσωματωμένο μεγεθυντικό φακό που κάνει τα (μικρά) κέρματα να εμφανίζονται πολύ μεγαλύτερα. Τίτλος: Απ: Οδηγος εργαλειων & αναλωσιμων για νομισματα Αποστολή από: kostakis88 στις Σεπτέμβριος 10, 2017, 11:20:48 μμ σαφως και υπαρχουν καποιες παραλειψεις σε αναλωσιμα και εργαλεια, οι οποιες ομως εγιναν σκοπιμα.
Σκοπος του 'οδηγου' αυτου ειναι η παρουσιαση καποιων βασικων εργαλειων και αναλωσιμων για αρχαριους κυριως.θεωρησα οτι τα magnicaps απευθυνονται σε πιο 'εξειδικευμενες' συλλογες και πιο εμπειρους συλλεκτες. σε μελλοντικο θεμα που θα απευθυνετε σε πιο προχωρημενους συλλεκτες, θα συμπεριληφθουν και αυτες.. :) |