Στέκι Συλλεκτών

Νομίσματα => Aφιερώματα => Μήνυμα ξεκίνησε από: herakliotis στις Ιούνιος 10, 2017, 08:24:17 μμ



Τίτλος: Ασπιωτης Γραφικες τεχνες.
Αποστολή από: herakliotis στις Ιούνιος 10, 2017, 08:24:17 μμ
Με αφορμη ενα παλιο χαρτι σοκολατας οπου βρεθηκε σημερα σας παρουσιαζω την ιστορια της εταιριας Ασπιωτης
η οποια εταιρια συν τον αλλων δημιουργησε και χαρτονομισματα οπως πχ αυτο που κουβεντιασαμε εδω

http://steki-syllekton.gr/index.php?topic=36248.0 (http://steki-syllekton.gr/index.php?topic=36248.0)

σημερα σηκωθηκε και αυτο το θεμα

http://steki-syllekton.gr/index.php?topic=36543.0 (http://steki-syllekton.gr/index.php?topic=36543.0)

οποτε καλο ειναι να εχουμε ολοι οσοι ενδιαφερωνται μια γενικη εικονα του παρελθοντος.


Τίτλος: Απ: Ασπιωτης Γραφικες τεχνες.
Αποστολή από: herakliotis στις Ιούνιος 10, 2017, 08:25:00 μμ
Η ιστορία αρχίζει το 1873 στην Κέρκυρα. Και συμπίπτει χρονικά με την έκδοση της «Εφημερίδος».

Η «Εφημερίς» του Δημητρίου Κορομηλά, υπήρξε το πρώτο μακράς διάρκειας ημερήσιο φύλλο της Ελλάδας και φυτώριο μιας ολόκληρης γενιάς πεζογράφων και ποιητών, όπως οι Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης, Αλέξανδρος Μωραϊτίδης, Κώστας Κρυστάλλης, Ιωάννης Καμπούρογλους, Κωστής Παλαμάς κ.ά.

Η «Εφημερίς» βέβαια εκδιδόταν στη λιλιπούτεια Αθήνα, την πρωτεύουσα των 63.374 κατοίκων, ενώ στην Κέρκυρα, τέταρτη σε πληθυσμό πόλη της Ελλάδας τότε, με πληθυσμό περίπου 25.000 κατοίκους, ιδρύεται μια επιχείρηση, μικρή σε κεφάλαια, αλλά μεγάλη σε προοπτικές, που φιλοδοξεί, στα πρώτα βήματά της, να φτιάξει παιγνιόχαρτα.
Η «Εφημερίς», καθώς αναγγέλλει την ευχάριστη είδηση στο φύλλο της 22ας Ιανουαρίου 1874 εκφράζει και μιαν ευχή, που είναι πολύ χαρακτηριστική των τεραστίων προβλημάτων τα οποία είχε να αντιπαλέψει η νεοσύστατη βιομηχανία:
«Εν Κερκύρα συνεστήθη εργοστάσιον προς κατασκευήν παιγνιοχάρτων. Είθε τοιούτοι και τοσούτοι να ώσιν οι καρποί του εργοστασίου ώστε να παύσωσιν έξωθεν εισαγόμενα τα παιγνιόχαρτα, τα οποία ουδέν μέχρι τούδε μέσον κατώρθωσε να εμποδίση εισαγόμενα, και ενώ επεβλήθη αυτοίς βαρύς φόρος, αυτά εισέρχονται και πωλούνται εις τιμήν κατωτέραν και του φόρου διά μαγικής αληθώς ικανότητος».

Ιδρυτής της είναι ο Γεράσιμος Ασπιώτης με συνεργάτη τον Ιωάννη Λάντσα και χρηματοδότης, με το ποσό των έξη χρυσών λιρών Αγγλίας, ο πατέρας του πρώτου, Νικόλαος.
Με τρία χειροκίνητα τυπογραφικά μηχανήματα, η εταιρεία λειτουργεί μέχρι το 1884, οπότε και έχουμε τον πρώτο σημαντικό σταθμό στην πορεία της, όταν ο Γ. Ασπιώτης υπέγραψε με την κυβέρνηση Τρικούπη μονοπωλιακή σύμβαση για την κατασκευή των παιγνιοχάρτων του ελληνικού δημοσίου, ενώ το 1887 η εταιρεία ανέλαβε και την κατασκευή φυλλαδίων σιγαροχάρτου και συσκευασία του σε ταινίες και σωλήνες.

Το 1901 πεθαίνει ο Γεράσιμος Ασπιώτης και μαζί με αυτόν και ο νεότερος γιος του, ο Σπύρος, που ήταν παράλυτος εκ γενετής. Βαρύ πλήγμα για την οικογένεια, αλλά και για το προσωπικό της επιχείρησης, που ήδη είχε μπει σε ένα ρυθμό και εργαζόταν υπό συνθήκες εμφανώς πιο ευνοϊκές από οπουδήποτε αλλού. Η απώλεια του Γεράσιμου Ασπιώτη θα μπορούσε κάλλιστα να είχε αποβεί μοιραία και να επισφράγιζε το τέλος μια 28χρονης σκληρής προσπάθειας.
Δεν συνέβη όμως αυτό.
Το 1902 την εταιρεία ανέλαβε ο γιος του Γεράσιμου Ασπιώτη, Κωνσταντίνος, άνθρωπος με σπάνια μόρφωση και διοικητική πείρα. Ο Κ. Ασπιώτης εφάρμοσε ευρύτατο πρόγραμμα αναδιοργάνωσης και εκσυγχρονισμού του εργοστασίου, δίνοντας ιδιαίτερο βάρος στη διαρκή εκπαίδευση των εργαζομένων, αλλά και στην έρευνα σε νέες τεχνολογίες, έχοντας την πρόθεση να το κάνει αντάξιο και καλύτερο από τις ομοειδείς φίρμες του εξωτερικού.
Οι εργασίες της εταιρείας επεκτάθηκαν και στην εκτύπωση ομολογιών, μετοχών, γραμματίων, λαχείων, διαφημίσεων, έντυπου χάρτου αλληλογραφίας και φακέλων, επιταγών, ετικετών, ταχυδρομικών εικονογραφημένων δελταρίων, αφισών, καταστίχων, εντύπων κ.ά.


Τίτλος: Απ: Ασπιωτης Γραφικες τεχνες.
Αποστολή από: herakliotis στις Ιούνιος 10, 2017, 08:25:45 μμ
Υπό αυτό το πρίσμα, της προοδευτικότητας του Κ. Ασπιώτη σε όλους τους τομείς, δεν θα πρέπει να μας φανεί παράξενο ότι:
Το πρώτο διπλό ποδήλατο (Tandem) που διέσχισε τους δρόμους της Κέρκυρας είχε αναβάτη τον Κ. Ασπιώτη. Το πρώτο αυτοκίνητο, μάρκας “Rocher”, που έσπειρε τον πανικό στους πεζούς και σήκωσε νέφη από σκόνες στη Σπιανάδα, το 1905, ήταν επίσης δικό του. Το πρώτο λεωφορείο που έφτασε στην Κέρκυρα, το 1912, ήταν της Εταιρείας Αυτοκινήτων Κερκύρας με Πρόεδρο τον Κ. Ασπιώτη. Η πρώτη τηλεφωνική συσκευή που τοποθετήθηκε στην Κέρκυρα για ενδοσυνεννόηση ήταν για τον ίδιο και τους συνεργάτες του. Η πρώτη βενζινάκατος που έπλευσε στα νερά της Κέρκυρας ήταν δίκη του, αλλά και το πρώτο ραδιόφωνο που ακούστηκε να λειτουργεί στο νησί ήταν επίσης δικό του.

Καινοτομεί όμως και στη διαμόρφωση των εργασιακών συνθηκών, με πρωτοφανείς για την εποχή πρωτοβουλίες όπως:
• Η ίδρυση σταθμού πρώτων βοηθειών για το προσωπικό με μόνιμο γιατρό.
• Η δωρεάν παροχή ιατρικής και φαρμακευτικής περίθαλψης.
• Η προσφορά μεσημεριανού φαγητού έναντι συμβολικού τιμήματος.
• Το άνοιγμα ειδικού λογαριασμού για κάθε ανύπαντρη εργάτρια με σκοπό τη μελλοντική προικοδότησή της.
• Η χορήγηση εκτάκτων βοηθημάτων σε όσους εργαζόμενους είχαν ανάγκες.
• Η διοργάνωση εκδρομών, θεατρικών παραστάσεων κ.ά.

Παράλληλα, δεν παύει να επενδύει σε ό, τι νέο μηχανολογικό εξοπλισμό εμφανίζεται, καθιστώντας το εργοστάσιο διαρκώς σύγχρονο και ικανό να αντεπεξέλθει σε κάθε παραγγελία, ενώ έστησε και μια μηχανή εσωτερικής καύσης με την οποία εκτός από την κίνηση των μηχανών εξασφάλισε και τον ηλεκτροφωτισμό του εργοστασίου. Ήταν ο πρώτος χώρος στην Κέρκυρα που γνώρισε τον ηλεκτροφωτισμό.

Το 1916 το νησί καταλαμβάνεται αιφνιδιαστικά από τους Γάλλους, αλλά το εργοστάσιο, τα χρόνια αυτά του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου, συνεχίζει και επαυξάνει τις δραστηριότητες του, ενώ κάνει εξαγωγές ακόμη και στην Αίγυπτο και την Τουρκία. Οι εργασίες της εταιρείας επεκτάθηκαν και στην εκτύπωση ομολογιών, μετοχών, γραμματίων, λαχείων, διαφημίσεων, έντυπου χάρτου αλληλογραφίας και φακέλων, επιταγών, ετικετών, ταχυδρομικών εικονογραφημένων δελταρίων, αφισών, καταστίχων, εντύπων κ.ά.
Το 1928 η εταιρεία συγχωνεύθηκε με την Εταιρεία Λιθογραφίας και Κυτιοποιίας Αθηνών (ΕΛΚΑ). Το 1935 τη διεύθυνση της νέας εταιρείας ανέλαβε ο Λ. Ηλιόπουλος.
Πριν το Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο ο Κ. Ασπιώτης κάλεσε από το Λονδίνο τον αρχιτέκτονα Mawson προκειμένου να εκπονήσει τα σχέδια ενός καινούργιου εργοστασίου. Πράγματι το εργοστάσιο άρχισε να κτίζεται, αλλά το πρωί της 28ης Οκτωβρίου 1940 οι Ιταλοί βομβάρδιζαν την Κέρκυρα. Και το εργοστάσιο της Ασπιώτη – ΕΛΚΑ σωριαζόταν σε σωρούς ερειπίων.

Οι νέες εγκαταστάσεις στην Αθήνα στο συγκρότημα της Λεωφόρου Βουλιαγμένης 276 σηματοδοτούν μια νέα ισχυρή περίοδο για την εταιρεία, στην οποία ξεχωριστές μορφές στον τομέα της χαρακτικής αποτελούν ο Ιωάννης Κεφαλληνός, ο Δημήτρης Γαλάνης και ο Τάσσος, Αναστάσιος Αλεβίζος.
Η εταιρεία Ασπιώτη - Ε.Λ.Κ.Α. συνεχίζει τη δυναμική της πορεία τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Κατά τη δεκαετία του ’70 απασχολεί περίπου 400 εργαζόμενους.
Από τη δεκαετία του ’80 αρχίζει η πτώση της λόγω έντονων οικονομικών προβλημάτων, γεγονός όπου τη θέτει υπό τον έλεγχο της Εθνικής Τράπεζας.

Το 1992 αγοράζεται από τον Jean Jacques Lesieur. Η φάση αυτή της ιστορίας της εταιρείας είναι ιδιαίτερα σκανδαλώδης. Ο ίδιος αποτυγχάνει στον τομέα των εκδόσεων και το 1997 η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος λόγω της πτώχευσης κατάσχει τα περιουσιακά στοιχεία της, όπως και το μεγαλύτερο μέρος των αρχείων της.
Η λεηλασία που υπέστη και ο τρόπος που οδηγήθηκε σε πτώχευση απ' τον Γάλλο ιδιοκτήτη της, αποτελούν χαρακτηριστικό παράδειγμα της πλήρους ασυδοσίας και της ανοχής που απολαμβάνουν οι κάθε κάποιοι «επιχειρηματίες».
Λίγο διάστημα πριν την αίτηση για πτώχευση, ο ιδιοκτήτης της είχε φροντίσει να την "απαλλάξει" από περιουσιακά στοιχεία, με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοί της να πετιούνται στο δρόμο, χωρίς αποζημίωση.

Τη δεκαετία του 2000, οι εγκαταστάσεις και το οικόπεδο της Ασπιώτη – ΕΛΚΑ αγοράζονται από επιχειρηματίες επαναπατρισθέντες από τη Νότιο Αμερική, οι οποίοι δημιουργούν το εμπορικό κέντρο Mall, που σήμερα δεσπόζει στο χώρο.

Εδώ τελειώνει η ιστορία. Μια ιστορία που λίγο έως πολύ αποτυπώνει την απόπειρα εκβιομηχάνισης της χώρας από εκπρόσωπους της λεγόμενης «εθνικής αστικής τάξης», η οποία όμως ποτέ δεν κατάφερε να γίνει κυρίαρχη στην Ελλάδα, αλλά καταπνίγηκε από μεταπράτες και κερδοσκόπους, καπιταλιστές της «αρπαχτής».
Αυτό το κενό στην κοινωνική εξέλιξη της χώρας, αποτελεί και ένα από τα στοιχεία που έχουν οδηγήσει την μια από τις πλέον προνομιούχες χώρες του κόσμου στη σημερινή οικονομική κρίση.-


Τίτλος: Απ: Ασπιωτης Γραφικες τεχνες.
Αποστολή από: herakliotis στις Ιούνιος 10, 2017, 08:28:51 μμ
Και μερικες φωτογραφιες τους. πχ το πρωτο ποδηλατο της Κερκυρας .
Βουλιαγμενη 276 πως ηταν στις αρχες του προηγουμενου αιωνα και το εργοστασιο μετα πριν τον πολεμο.


Τίτλος: Απ: Ασπιωτης Γραφικες τεχνες.
Αποστολή από: herakliotis στις Ιούνιος 10, 2017, 08:31:13 μμ
Το εργοστασιο εν λειτουργεια με δικο του σταθμο ηλεκτρικης ενεργειας.
Το προσωπικο σε στιγμες διασκεδασεις πιθανον καποια εορτη.
Παλαια λιθογραφικη μηχανη .


Τίτλος: Απ: Ασπιωτης Γραφικες τεχνες.
Αποστολή από: herakliotis στις Ιούνιος 10, 2017, 08:38:28 μμ
Πως ηταν με το τελος του πολεμου του 40
πως ηταν το 1970 οπου ηταν στις δοξες του
παραγωγη τσιγαροχαρτου
και κουτιου τσιγαρων τελικα.


Τίτλος: Απ: Ασπιωτης Γραφικες τεχνες.
Αποστολή από: herakliotis στις Ιούνιος 10, 2017, 08:40:28 μμ
Ολες αυτες τις πληροφοριες τις εκανα αντιγραφη απο αυτην την σελιδα:

http://www.epik.gr/index.php/2015-08-04-05-18-53/item/136-aspioti-elka-akmi-kai-ptosi-tis-ellinikis-viomixanias (http://www.epik.gr/index.php/2015-08-04-05-18-53/item/136-aspioti-elka-akmi-kai-ptosi-tis-ellinikis-viomixanias)

Απλα επειδη πολλες φορες κατεβαζουν τα παλια θεματα μενουν ορφανα τα δικα μας αρχεια και γιαυτο θεωρησα καλο να τα εχουμε και εμεις αποθηκευμενα.


Τίτλος: Απ: Ασπιωτης Γραφικες τεχνες.
Αποστολή από: herakliotis στις Ιούνιος 10, 2017, 08:45:42 μμ
Για την Ασπιωτης-Ελκα εχει μιλησει και ο κυριος Κωστας εδω

http://steki-syllekton.gr/index.php?topic=32836.45 (http://steki-syllekton.gr/index.php?topic=32836.45)

στην απαντηση 53 !!

Αρκετες μετοχες φερουν την υπογραφη τους στην κατασκευη.


Τίτλος: Απ: Ασπιωτης Γραφικες τεχνες.
Αποστολή από: ntzoun στις Ιούνιος 11, 2017, 10:46:14 πμ
Μπράβο Γιώργο, πολύ ενδιαφέρουσα ανάρτηση!
Αποτυπώνει συνοπτικά και με τον πιο γλαφυρό τρόπο την πορεία της ελληνικής οικονομίας τον περασμένο αιώνα.


Τίτλος: Απ: Ασπιωτης Γραφικες τεχνες.
Αποστολή από: GSHH στις Ιούνιος 16, 2017, 10:15:50 μμ
Εξαιρετικό θέμα,μια Ελληνική εταιρία πρότυπο για την εποχή της.
Και τα πρώτα γραμματόσημα που εκτυπώθηκαν στην Ελλάδα εκτυπώθηκαν στο εργοστάσιο των αδελφών Ασπιώτη στην Κέρκυρα με την Χαλκογραφική μέθοδο σε χαρτί Βρετανικής προέλευσης.
 
http://greekstamp.blogspot.gr/2008/02/1911.html (http://greekstamp.blogspot.gr/2008/02/1911.html)


Τίτλος: Απ: Ασπιωτης Γραφικες τεχνες.
Αποστολή από: herakliotis στις Ιούνιος 16, 2017, 10:30:22 μμ
Πολυ ωραιο φιλε μου, με τα γραμματοσημα δεν εχω ασχοληθει ποτε και δεν το γνωριζα!!
Ενδιαφερον πληροφορια!!
Και μας δειχνει το ευρος του ποσο ειχε απλωθει σαν εταιρια Η Ασπιωτης πανω στα συλλεκτικα αντικειμενα τα οποια μας ενδιαφερουν!!!


Τίτλος: Απ: Ασπιωτης Γραφικες τεχνες.
Αποστολή από: herakliotis στις Ιούνιος 16, 2017, 10:41:30 μμ
Κανονικα καποιες τετοιες θεματολογιες Οπως του Ασπιωτη
της Βαμβακουργιας γενικα στην Ελλαδα οπως παρουσιαζετε εδω

http://steki-syllekton.gr/index.php?topic=36627.msg442730#msg442730 (http://steki-syllekton.gr/index.php?topic=36627.msg442730#msg442730)

Του Τεκτων που ψαχνωντας τον επεσα πανω στον Αλεξανδρο Ζαχαριου

http://steki-syllekton.gr/index.php?topic=36515.msg442625#msg442625 (http://steki-syllekton.gr/index.php?topic=36515.msg442625#msg442625)

Ολες αυτες οι θεματολογιες που τρυγυριζουν γυρα απο συλλεκτικα αντικειμενα τα οποια μαζευουμε καλο θα ηταν να μαζευτουν σε μια ενοτητα και να τις εχουμε και εμεις αρχειο αντιγραμμενο δικο μας.

(Φυσικα βαζωντας παντα τον συνδεσμο της αρχικης μας πηγης)

Απλα το δουλευω μεσα μου, χρειαζωμε βοηθεια και δεν ξερω ακομη τι τιτλο να του δωσουμε και που να ενταχθει.

Πχ ο Ασπιωτης τυπωσε και χαρτονομισματα και μετοχες και γραμματοσημα!!!

Αμα θελετε ριξετε ιδεες πως μπορει ολοι αυτη η υλη να την εχουμε καπου ομορφα σε μια δικη της κατηγορια να μην την φαει το σκοταδι αργοτερα!!

Ειναι η ιστορια μας !! Ειτε ειμαστε στην Κρητη , ειτε στην βορειο Ελλαδα καποια πραγματα μας δενουν με τα γεγονοτα του τοτε!! ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΜΑΖΕΥΟΥΜΕ !!!


Τίτλος: Απ: Ασπιωτης Γραφικες τεχνες.
Αποστολή από: herakliotis στις Ιούνιος 16, 2017, 10:48:42 μμ
Στην περιπτωση του Ασπιωτη δεν ξερω εαν διαβασατε το ξεκινημα!!
Ολα ξεκινησαν με την χρηματοδοτηση απο εναν φιλο του με εξι χρυσες λιρες!!

Αντε σημερα με εξι χρυσες λιρες να ξεκινησεις μια επιχειρηση που να γινει ενας γιγαντας της Ελληνικης επικρατειας και οικονομιας ταυτοχρονα !!!

Ειναι φοβερο εαν τα διαβαζεις ολα αυτα!!!

Πως ξεκινησαν καποιοι , που εφτασαν κτλ κτλ !!

Λαμπρα παραδειγματα του παρελθοντος τα οποια ισως μας εμπνευσουν τιποτα και ξυπνησουμε!!!
Διοτι τα φιλαρακια μας οι Ευρωπαιοι θελουν να κοιμωμαστε και να μας τα μασανε!!!


Τίτλος: Απ: Ασπιωτης Γραφικες τεχνες.
Αποστολή από: GSHH στις Ιούνιος 16, 2017, 10:52:13 μμ
Λαμπρα παραδειγματα του παρελθοντος τα οποια ισως μας εμπνευσουν τιποτα και ξυπνησουμε!!!
Διοτι τα φιλαρακια μας οι Ευρωπαιοι θελουν να κοιμωμαστε και να μας τα μασανε!!!

Σωστό!!!


Τίτλος: Απ: Ασπιωτης Γραφικες τεχνες.
Αποστολή από: GSHH στις Ιούνιος 16, 2017, 10:57:10 μμ
Και μερικες φωτογραφιες τους. πχ το πρωτο ποδηλατο της Κερκυρας .

Η πιο πάνω φωτογραφία,στο ποστ του herakliotis,με το ποδήλατο αν προσέξετε είναι τραβηγμένη στο στούντιο,στέκονται ακίνητοι και το μπροστινό λαστιχο είναι μέσα στο ύφασμα που είναι στο πάτωμα ;D
Θυμήθηκα τον Βέγγο φωτογράφο που αλλού κοίταγε και αλλού τράβαγε  :D ;D


Τίτλος: Απ: Ασπιωτης Γραφικες τεχνες.
Αποστολή από: herakliotis στις Ιούνιος 16, 2017, 11:48:45 μμ
Πού ήθελες να είναι τραβηγμένη;;
Ξέρεις πώς ηταν οι φωτογραφικές μηχανές το 1900??
Ξύλινο κουτί και πλάκα απο πίσω του φιλμ σαν αυτά που έχουν στις ακτινογραφίες. Και φυσικά τρίποδο. Δεν την έπαιρνες βόλτα Όπως σήμερα :)


Τίτλος: Απ: Ασπιωτης Γραφικες τεχνες.
Αποστολή από: herakliotis στις Ιούνιος 16, 2017, 11:52:01 μμ
Διαφορές μεταξύ του τότε και του σήμερα.
Ασπιωτης.
Αγόρασε ενα διπλό ποδήλατο και έβγαλε μία φωτογραφία.
Τουλα.
Πήγε στην τουαλέτα και τράβηξε πέντε σελφι στον καθρέφτη!!!!  :D


Τίτλος: Απ: Ασπιωτης Γραφικες τεχνες.
Αποστολή από: kostakis88 στις Ιούνιος 17, 2017, 09:16:56 πμ
Διαφορές μεταξύ του τότε και του σήμερα.
Ασπιωτης.
Αγόρασε ενα διπλό ποδήλατο και έβγαλε μία φωτογραφία.
Τουλα.
Πήγε στην τουαλέτα και τράβηξε πέντε σελφι στον καθρέφτη!!!!  :D

με duck face η οχι??? ;D ;D

ασε γιωργο..εχουν αλλαξει δραματικα οι εποχες και εχουν χαθει πολλες αξιες οι οποιες εχουν αντικατασταθει απο ανουσια δηθεν προβολη..anyway,μεγαλο θεμα και δεν ταιριαζει στο στεκι μας..

ας επιστρεψουμε στο θεμα..ο ασπιωτης πραγματι ηταν απο τις μεγαλυτερες εταιριες της εποχης μιας και μεχρι σχετικα προσφατα απο οσο θυμαμαι τυπωνε διαφορα..απο χαρτονομισματα-γραμματοσημα-μετοχες-περιτυλιγματα μεχρι οτι μπορει να φανταστει κανεις..και δεν μιλαμε για μικρες περιοδους..οταν ενα τεραστιο ποσοστο γραμματοσημων πχ τυπωνοταν μονο απο αυτον ανα τα χρονια,σκεφτειτε δυναμη που ειχε αλλα και ποιοτητα..

οσο για το θεμα που θες να τα μαζεψουμε,στειλε μου ενα πμ τι σκεφτεσαι και θα σου απαντησω..


Τίτλος: Απ: Ασπιωτης Γραφικες τεχνες.
Αποστολή από: Γιωργος P. στις Ιούνιος 17, 2017, 10:56:29 πμ


Εδώ τελειώνει η ιστορία. Μια ιστορία που λίγο έως πολύ αποτυπώνει την απόπειρα εκβιομηχάνισης της χώρας από εκπρόσωπους της λεγόμενης «εθνικής αστικής τάξης», η οποία όμως ποτέ δεν κατάφερε να γίνει κυρίαρχη στην Ελλάδα, αλλά καταπνίγηκε από μεταπράτες και κερδοσκόπους, καπιταλιστές της «αρπαχτής».
Αυτό το κενό στην κοινωνική εξέλιξη της χώρας, αποτελεί και ένα από τα στοιχεία που έχουν οδηγήσει την μια από τις πλέον προνομιούχες χώρες του κόσμου στη σημερινή οικονομική κρίση.-
[/quote]

Στατιστικά, όλες οι μεγάλες εταιρίες της Ελλάδος (π.χ. Πιτσος, Ιζολα, Βιαμαξ και πολλές αλλες) "επεσαν" λόγω έκθεσής τους στις τραπεζες!!! Τράπεζες των οποίων ο ρόλος υποτίθεται ότι είναι η στήριξη και ρύθμιση της οικονομίας και όχι ο ανελέητος τυχοδιωκτισμος και η ανεξέλεγκτη τοκογλυφία που εφαρμόζουν!
Στην Ιταλια, από την δεκαετία του 50 και μέχρι και σήμερα, η εκάστοτε κυβέρνηση (οχι τραπεζες) στήριξε και ενίσχυσε περί τις 200 μικρές και μεγάλες βιομηχανικές μονάδες με ευνόητα ωφελη προς το λαό της...
Γιατί η χώρα μας να είναι τα σκατά που ειναι???


Τίτλος: Απ: Ασπιωτης Γραφικες τεχνες.
Αποστολή από: Γιωργος P. στις Ιούνιος 17, 2017, 11:05:15 πμ
Παρεπιπτόντως, πως κάνεις παράθεση συγκεκριμένο κομμάτι και όχι ολόκληρο το post???


Τίτλος: Απ: Ασπιωτης Γραφικες τεχνες.
Αποστολή από: GSHH στις Ιούνιος 17, 2017, 11:10:49 πμ
Παρεπιπτόντως, πως κάνεις παράθεση συγκεκριμένο κομμάτι και όχι ολόκληρο το post???

Το κάνεις ολόκληρο, μπαίνεις μέσα και σβήνεις οτι δεν θέλεις


Τίτλος: Απ: Ασπιωτης Γραφικες τεχνες.
Αποστολή από: Γιωργος P. στις Ιούνιος 17, 2017, 11:13:36 πμ
Ευχαριστώ πολύ, θα το δοκιμάσω!!! :D


Τίτλος: Απ: Ασπιωτης Γραφικες τεχνες.
Αποστολή από: kostakis88 στις Ιούνιος 20, 2017, 08:44:41 μμ
και επειδη ολο και κατι ξεφυτρωνει,ψαχνοντας για κατι καρτες επεσα πανω στο παρακατω!!

https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%91%CF%83%CF%80%CE%B9%CF%8E%CF%84%CE%B7%CF%82_(%CE%B5%CE%BA%CE%B4%CF%8C%CF%84%CE%B7%CF%82)

https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%9A%CE%B1%CF%84%CE%AC%CE%BB%CE%BF%CE%B3%CE%BF%CF%82_%CE%BA%CE%B1%CF%81%CF%84_%CF%80%CE%BF%CF%83%CF%84%CE%AC%CE%BB_%CE%91%CF%83%CF%80%CE%B9%CF%8E%CF%84%CE%B7#.CE.88.CE.B3.CF.87.CF.81.CF.89.CE.BC.CE.B1_.CE.BA.CE.B1.CF.81.CF.84_.CF.80.CE.BF.CF.83.CF.84.CE.AC.CE.BB_.CE.91.CF.83.CF.80.CE.B9.CF.8E.CF.84.CE.B7_.CF.87.CF.89.CF.81.CE.AF.CF.82_.CE.B1.CF.81.CE.AF.CE.B8.CE.BC.CE.B7.CF.83.CE.B7


Τίτλος: Απ: Ασπιωτης Γραφικες τεχνες.
Αποστολή από: herakliotis στις Ιούνιος 20, 2017, 11:53:26 μμ
Ενδιαφερον και αυτο !!
Αλλο ενα κομματ του συλλεκτισμου ειναι η καρτ ποσταλ .
Και εδω βλεπω ειχε δυναμικη παρουσια η εταιρια του!!


Τίτλος: Απ: Ασπιωτης Γραφικες τεχνες.
Αποστολή από: kostakis88 στις Δεκέμβριος 08, 2017, 04:36:57 μμ
αλλο ενα απο τα αντικειμενα που τυπωνε η συγκεκριμενη εταιρια,ειναι ισως καθημερινης χρησης,κυριως σε καφενεια.πραγματικα δεν μπορουσα να φανταστω οτι θα τυπωνε και απο αυτα..προκειται για την τυπωση τραπουλοχαρτων!!!

μεχρι στιςγμης εχουμε τα παρακατω:

χαρτονομισματα
γραμματοσημα
μετοχες
καρτ ποσταλ
περιτυλιγματα (σοκολατας τουλαχιστον οπως ειδαμε)
και τραπουλοχαρτα!!

παρακατω θα σας δειξω δυο πακετα (ενα του 75 με 32 φυλλα,και ενα του 70 με 54 φυλλα) που βρηκα να κυκλοφορουν στο εβαυ!!


Τίτλος: Απ: Ασπιωτης Γραφικες τεχνες.
Αποστολή από: sabby στις Δεκέμβριος 26, 2017, 10:23:38 πμ
Επίσης,κουτιά με τιμολόγια.
Οταν μπορέσω,θα τα φωτογραφήσω.


Τίτλος: Απ: Ασπιωτης Γραφικες τεχνες.
Αποστολή από: athas στις Δεκέμβριος 26, 2017, 12:02:46 μμ
Τα πλήρη στοιχεία εκτύπωσης των κατοχικών χαρτονομισμάτων της ΕΛΚΑ-Ασπιώτη από το βιβλίο του Γεράσιμου Νοταρά


Τίτλος: Απ: Ασπιωτης Γραφικες τεχνες.
Αποστολή από: herakliotis στις Δεκέμβριος 26, 2017, 12:38:13 μμ
Πολυ ωραιος πινακας και κατατοπιστικος.
Μηπως εχει πουθενα αλλου και τις μικρες αξιες των 0,50 εως 5 δρχ ;; Αυτες  εχουν ενδιαφερον.


Τίτλος: Απ: Ασπιωτης Γραφικες τεχνες.
Αποστολή από: athas στις Δεκέμβριος 26, 2017, 12:53:09 μμ
Θα το ψάξω το απόγευμα Γιώργο. Τώρα προηγούνται οι .... εορταστικές υποχρεώσεις. (Λόγω της ημέρας).  :D ;D


Τίτλος: Απ: Ασπιωτης Γραφικες τεχνες.
Αποστολή από: athas στις Δεκέμβριος 26, 2017, 10:10:19 μμ
Αν εννοείς αυτό Γιώργο, το παραθέτω:
Πιο καθαρό δεν γίνεται.


Τίτλος: Απ: Ασπιωτης Γραφικες τεχνες.
Αποστολή από: herakliotis στις Δεκέμβριος 26, 2017, 10:40:34 μμ
Αυτο ακριβως εψαχνα !!
1000 ευχαριστω.
Εαν μπορεις μονο να μου διευκρινησεις τι ειναι τα πρωτα 25 εκατομυρια τεμαχια ανα εκαστον και τι ειναι μετα τα 40 εκατομυρια τεμαχια. Γιατι τα εχει σε δυο εκδοχες;;
Εαν γραφει τιποτα το βιβλιο σου ειναι ευπροδεκτο να το διαβασω.


Τίτλος: Απ: Ασπιωτης Γραφικες τεχνες.
Αποστολή από: athas στις Δεκέμβριος 26, 2017, 11:11:45 μμ
Αν κατάλαβα καλά την ερώτηση, τα πρώτα 25 εκατομμύρια τεμάχια αφορούν τα κέρματα των 0,50 δραχμών και ακολούθως της 1, 2 και 5 δραχμών, που κόπηκαν στις 18.06.1941. Τα 40 εκατομμύρια τεμάχια αφορούν τα αντίστοιχα τα κέρματα που κόπηκαν στις 04.10.1941 για τα κέρματα της 1 δραχμής, 2 και 5 δραχμών. Τα υπόλοιπα αφορούν τα χαρτονομίσματα και συμφωνούν με τον πρώτο Πίνακα.


Τίτλος: Απ: Ασπιωτης Γραφικες τεχνες.
Αποστολή από: herakliotis στις Δεκέμβριος 26, 2017, 11:33:32 μμ
Ωραια , αρα εχουμε 25 εκατομυρια στο 0.50
και απο 65 εκατομυρια στις υπολοιπες αξιες !!
Οκ. Ευχαριστω για την πληροφορια.