Τίτλος: Μετεξεταστέος στα δεκάρικα !!! Αποστολή από: sam_gr στις Μάιος 16, 2017, 09:51:13 πμ Έτσι για να κοντράρω λίγο τον Ηρακλειώτη άνοιξα το θέμα .
Δεν έχω καταλάβει και δεν μπορώ να αναγνωρίσω 2 ποικιλίες στο 10ρικο. Ούτε με γυμνό μάτι ούτε με μεγέθυνση δεν μπορώ να διακρίνει τη διαφορά του επίπεδου ηλεκτρονίου από το κανονικό το 3D. Και δεν καταλαβαίνω τη διαφορά της κοτσίδας από τα άλλα " χτενίσματα "στο δεκαδικό.Η κοτσίδα είναι ή τελευταία μπούκλα ? ή κάποια άλλη αλλοίωση ποιο πάνω σαν γραμμή σαν κορδέλα (δίνω ζεστό ψωμάκι στον Γιώργο για τρολαρισμα αλλά δεν πειράζει) Τίτλος: Απ: Μετεξεταστέος στα δεκάρικα !!! Αποστολή από: exmim στις Μάιος 16, 2017, 01:07:28 μμ Στα δεκάρικα του 1976 και 1986 υπάρχουν με στρογγυλά ηλεκτρόνια (σύνηθες), και με επίπεδα (ποικιλία). Στις υπόλοιπες ημερομηνίες είναι η στρογγυλά η επίπεδα. Στην κοτσίδα απο φθορά χαλάει το μαλλί στο σβέρκο και φαίνεται σαν κοτσίδα. Πρέπει να υπαρχει και σε άλλες ημερομηνίες η και σε συνδυασμό με την σπασμένη μύτη.
Για επίπεδα απάντηση 46, για κοτσίδα απάντηση 49 http://steki-syllekton.gr/index.php?topic=33017.45 (http://steki-syllekton.gr/index.php?topic=33017.45) Υγ Δεν χρειάζεται μεγέθυνση, διακρίνετε εύκολα και καθαρά. Υγ2 Η αστείες κατά τα άλλα ονομασίες σε κάθε ποικιλία, είναι για να ξεχωρίζουμε για ποια μιλάμε π.χ βαρεία στ τάλιρο του Οθωνα (σπάσιμο μήτρας) η κοτσίδα στο ίδιο (και εδώ, σπάσιμο μήτρας, υπαρχει και σε διαφορετικό μέγεθος κοτσιδας) κλπ.... Τίτλος: Απ: Μετεξεταστέος στα δεκάρικα !!! Αποστολή από: sam_gr στις Μάιος 16, 2017, 01:25:30 μμ Ωραία τη κοτσίδα πιστέυω ότι τη κατάλαβα ! ;D
Αν μπορείς μια επιπλέον βοήθεια στα ηλεκτρόνια. Aυτά στην εικόνα στην Απάντηση #50 τι είναι ; επίπεδα ή όχι ; Γιατί εγώ βλέπω το κάτω δεξια επίπεδο και τα άλλα δυο 3D Τίτλος: Απ: Μετεξεταστέος στα δεκάρικα !!! Αποστολή από: exmim στις Μάιος 16, 2017, 01:36:50 μμ Ποικιλία "επίπεδα ηλεκτρόνια" υπαρχει στα δεκάρικα του 1976 και 1986. Τα υπόλοιπα είναι η όλα με στρογγυλά , η όλα με επίπεδα.
Αυτό που βλέπεις στην απάντηση 50 (είναι του 1992) , απλά δεν ήξερα πως στα κομμάτια να το περιγράψω ( για αυτόν τον λόγο δίνουμε και τις διάφορες ονομασίες). Πάρε ένα δεκάρικο του 1976 και πρόσεξε τα ηλεκτρόνια ( δεν χρειάζεται φακός) σε κάποια ειναι στρόγγυλα και σε κάποια επίπεδα. Τίτλος: Απ: Μετεξεταστέος στα δεκάρικα !!! Αποστολή από: kostakis88 στις Μάιος 16, 2017, 06:37:32 μμ λοιπον κωστα..εχουμε και λεμε..παρακατω σου δειχνω φωτο απο τα δικα μου.σχετικα με την διαφορα στην ποικιλια κοτσιδας ειναι αυτη η μικρη ελλειψη λεπτομεριας στο σημειο που εχω κυκλωσει (πανω απο την τελευταια μπουκλα)
σχετικα με τα ηλεκτρονια,σε κομματια που εχουν διατηρησει τις λεπτομεριες τους και ειναι καθαρα διακρινεται πολυ ευκολα η διαφορα επιπεδου-κανονικου.παρακατω σου εχω φωτο παλι.στα επιπεδα ειναι εντελως φλατ τα ηλεκτρονια ενω στα κανονικα κανουν ενα 'αναγλυφο'.ελπιζω να καταλαβες τι εννοω.. τωρα σε ποιες χρονιες εχουμε τι,ειναι ολα γραμμενα και στον καταλογο του κωστα και εδω μεσα.. :) για σπασμενη μυτη,δεν εχω καποιο να δειξω.. Τίτλος: Απ: Μετεξεταστέος στα δεκάρικα !!! Αποστολή από: herakliotis στις Μάιος 16, 2017, 06:51:37 μμ Υπαρχουν ομως πολλα στρογγυλλα ηλεκτρονια τα οποια ειναι φαγωμενα απο την χρηση των νομισματων και καποιοι τα βλεπουν σαν επιπεδα!!
Εκει μετραει η γνωση για να καταλαβεις τι συμβαινει πραγματικα!! Τίτλος: Απ: Μετεξεταστέος στα δεκάρικα !!! Αποστολή από: kostakis88 στις Μάιος 16, 2017, 06:54:35 μμ για αυτο ειπα οτι σε κομματια που εχουν κρατησει λεπτομεριες και ειναι καθαρα φαινεται πιο ευκολα..αν και πιστευω οτι ηταν τετοιο το υλικο τους (5-10-20 δραχμες) που δεν επεφτε και πολυ ευκολα απο την χρηση..επρεπε να φαει πολυ ταλαιπωρια για να κατεβει..
Τίτλος: Απ: Μετεξεταστέος στα δεκάρικα !!! Αποστολή από: sam_gr στις Μάιος 16, 2017, 07:10:37 μμ H αληθεια είναι ότι αυτά που φαγώθηκαν εκτων υστέρων είναι που με μπερδευουν πολύ ...
Αλλά οι φωτογραφίες βοηθούν πολύ . Οπότε πιστευώ ότι μετά απ αυτα τα ιδιαίτερα από τέτοιο team δασκάλων EXMIM και KOSTAKIS88 και φυσικά HERAKLIOTIS αλλά και σημειώσεων των συμμαθητών (έχω ταράξει στα p.m τον NTZOUN !!! ) πιστευω ότι κάτι θα κάνω και θα τη περάσω τη χρονιά . Ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια όλους !!! Τίτλος: Απ: Μετεξεταστέος στα δεκάρικα !!! Αποστολή από: kostakis88 στις Μάιος 16, 2017, 07:21:21 μμ αντε,και σε λιγο καιρο θα οργανωνουμε και live μαθηματα!! :D :D και ο νικολας στην παρεα??και δεν λεει κουβεντα??χμμμμ..νικολα!!βλεπε να μαθαινεις και εσυ!!! ;D ;D :-* :-*
Τίτλος: Απ: Μετεξεταστέος στα δεκάρικα !!! Αποστολή από: exmim στις Μάιος 17, 2017, 10:27:08 πμ Μπααα, συμμαθητές είμαστε όλοι, και ανταλλάσουμε γνώσεις και σημειώσεις. Την καλημέρα μου παιδιά :) :)..
Υγ μια συνάντηση θα ειχε ενδιαφέρον ::)… μακάρι. Τίτλος: Απ: Μετεξεταστέος στα δεκάρικα !!! Αποστολή από: gemuncey23 στις Μάιος 17, 2017, 02:22:31 μμ Επειδή είναι κοινή διαπίστωση, πως υπάρχει δυσκολία σε νεότερους συλλέκτες να ξεχωρίσουν τα "στρογγυλά" από τα "επίπεδα" ηλεκτρόνια στο εν λόγω δεκάδραχμο, αναφέρω προς διευκόλυνση και μια επιπλέον διαφοροποίηση, επίσης εντοπισμένη στην εικόνα του ατόμου, και πιο συγκεκριμένα στο κεντρικό τμήμα του οκτάκτινου (ακτινοβόλου) πυρήνα του.
Με προσεκτικό έλεγχο, παρατηρούνται οι εξής 2 τύποι: α. Πυρήνας με μορφή εξαπέταλου άνθους (κανονικά ηλεκτρόνια) β. Πυρήνας με μορφή κύκλου και κουκίδα στο κέντρο (επίπεδα ηλεκτρόνια) Προσωπικά, εντοπίζω με μεγαλύτερη ευκολία τις ως άνω διαφορές παρά αυτές των ηλεκτρονίων, που σημειωτέον, οι τελευταίες τείνουν να συγχέονται επειδή προιόντος του χρόνου, τα "κανονικά" ηλεκτρόνια.. μεταλλάσσονται σε "επίπεδα"! Χάριν ευκολίας, παραθέτω τις εικόνες του φίλου "kostakis88", όπου επισημειώνονται οι επιπλέον διαφορές: Τίτλος: Απ: Μετεξεταστέος στα δεκάρικα !!! Αποστολή από: kostakis88 στις Μάιος 17, 2017, 02:33:31 μμ η διαφορα ανθους και κυκλου με Λ,νομιζω οτι δεν ειναι δειγμα διαφοροποιησης της ποικιλιας αλλα διαφορα σχεδιου.οπως εμφανιζεται και στα πρωτα 20δραχμα της περιοδου (στο αετωμα του κτηριου).δεν το εχω ψαξει να δω αν το σημαδι αυτο παρατηρειται στις ποικιλιες μονο (νομιζω πως δεν συμβαινει).θα το κοιταξω πιο μετα και θα ενημερωσω παλι..
Τίτλος: Απ: Μετεξεταστέος στα δεκάρικα !!! Αποστολή από: gemuncey23 στις Μάιος 17, 2017, 04:00:43 μμ Συμφωνώ πως το θέμα χρήζει διερεύνησης.
Αναμένω αγαπητέ με ενδιαφέρον τα όποια συμπεράσματά σας, μιας και αδυνατώ να το τσεκάρω λόγω έλλειψης πολλαπλών αντιτύπων.. Τίτλος: Απ: Μετεξεταστέος στα δεκάρικα !!! Αποστολή από: kostakis88 στις Μάιος 17, 2017, 07:06:03 μμ αυτο που ειδα ειναι οτι στα νομισματα του 76 (10-20 δρχ) υπαρχει το σχεδιο με το Λ σε κυκλο.απο το 78 και μετα αλλαζει αυτο και εχουμε στα 10αρικα το σχεδιο που μοιαζει με λουλουδι και στα 20αρικα να ειναι απλα ενας κυκλος.αρα λοιπον δεν θεωρω οτι ειναι στοιχειο διαχωρισμου της ποικιλιας επιπεδα-κανονικα ηλεκτρονια..
Τίτλος: Απ: Μετεξεταστέος στα δεκάρικα !!! Αποστολή από: ntzoun στις Μάιος 18, 2017, 07:46:09 μμ αντε,και σε λιγο καιρο θα οργανωνουμε και live μαθηματα!! :D :D και ο νικολας στην παρεα??και δεν λεει κουβεντα??χμμμμ..νικολα!!βλεπε να μαθαινεις και εσυ!!! ;D ;D :-* :-* Καλησπέρα στην παρέα.Κώστα επειδή ήμουν καλός μαθητής στο σχολείο, ξέρω ότι πρέπει περισσότερο να ακούς και να διαβάζεις παρά να μιλάς ;). Υ.Γ. Απουσίαζα λίγες μέρες στην Σαλόνικα και δεν είχα pc, οπότε δεν πήρα είδηση το θέμα. Βρήκα όμως(σε χαμηλές καταστάσεις) αρκετές ποικιλίες στη σειρά του 1973Α' σε ένα ταψί μαγαζιού :D και τώρα τα φωτογραφίζω. Θα τα δείτε σύντομα να μου πείτε γνώμες! Τίτλος: Απ: Μετεξεταστέος στα δεκάρικα !!! Αποστολή από: sam_gr στις Μάιος 18, 2017, 08:25:49 μμ Ποικιλίες του ταψιού :D :D :D :D :D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D
Ωραία πράματα θα δούμε !!!! (http://www.artopoiia-tzatzou.gr/wp-content/uploads/2016/04/glyka_tapsiou_05.jpg) |