Τίτλος: Εκτίμηση για παλιά Whiskey, Αποστολή από: Ramoli στις Φεβρουάριος 28, 2017, 04:14:30 μμ Ποιός είναι γνώστης να βοηθήσει?
..μην ανοίξω κανένα ακριβο κατα λάθος :) (https://i.imgsafe.org/581c66c45a.jpg) (https://i.imgsafe.org/581d2ee289.jpg[img][img]https://i.imgsafe.org/581c195a25.jpg[img][img]https://i.imgsafe.org/581bd0cc1f.jpg[img][img]https://i.imgsafe.org/581cccf8c1.jpg) (https://i.imgsafe.org/581b7e0b94.jpg) (https://i.imgsafe.org/581b37930e.jpg) (https://i.imgsafe.org/581aeb9a12.jpg) (https://i.imgsafe.org/581ab25532.jpg) (https://i.imgsafe.org/581a753261.jpg) (https://i.imgsafe.org/581a181065.jpg) (https://i.imgsafe.org/581970f770.jpg) (https://i.imgsafe.org/5819114015.jpg) (https://i.imgsafe.org/5818be89ec.jpg) (https://i.imgsafe.org/581859d493.jpg) (https://i.imgsafe.org/5817fa389c.jpg) (https://i.imgsafe.org/5817b8735d.jpg) (https://i.imgsafe.org/58176453f1.jpg) Ευχαριστω ! ( εαν κάτι δεν είναι ευδιάκριτο πείτε μου να γραψω τι είναι ) Τίτλος: Απ: Εκτίμηση για παλιά Whiskey, Αποστολή από: kostakis88 στις Φεβρουάριος 28, 2017, 04:30:45 μμ το glen turner δες αν εχει ανοιχτει.δειχνει να λειπει μια μικρη ποσοτητα απο μεσα.αν ειναι ετσι οντως,τοτε δεν κανει για ποση γιατι εχει παρει αερα και απο τα χρονια του εχει κανει κακο.πιθανον να εχει ενδιαφερον το ελληνικης εμφιαλωσης ουισκυ.γενικα,εκτος απο το πρωτο που ειναι γνωστο ακομα και σημερα,τα υπολοιπα δεν μου λενε κατι σαν ετικετες.περιμενε ομως και εκεινους που γνωριζουν καλυτερα.
Τίτλος: Απ: Εκτίμηση για παλιά Whiskey, Αποστολή από: Ramoli στις Φεβρουάριος 28, 2017, 05:09:14 μμ εχει ανοιχτει / να ξέρω όμως τι πίνω !
το abelour το εψαξα / πως μπορω να ξέρω ποιας χρονιάς είναι? το μονο που είδα ειναι ένας κωδικός " 0771 " Τίτλος: Απ: Εκτίμηση για παλιά Whiskey, Αποστολή από: Ramoli στις Φεβρουάριος 28, 2017, 05:29:48 μμ Μερικά ακόμα
(https://s17.postimg.org/am2xorcr3/20170228_172111_001.jpg) https://s17.postimg.org/am2xorcr3/20170228_172111_001.jpg (https://s17.postimg.org/f9dl49phr/20170228_172127.jpg) https://s17.postimg.org/f9dl49phr/20170228_172127.jpg (https://s17.postimg.org/z59kjt6j3/20170228_172145.jpg) https://s17.postimg.org/z59kjt6j3/20170228_172145.jpg (https://s17.postimg.org/owh3dzihb/20170228_172201.jpg) https://s17.postimg.org/owh3dzihb/20170228_172201.jpg (https://s17.postimg.org/4qdlf3mtr/20170228_172215.jpg) https://s17.postimg.org/4qdlf3mtr/20170228_172215.jpg Τίτλος: Απ: Εκτίμηση για παλιά Whiskey, Αποστολή από: silahim στις Φεβρουάριος 28, 2017, 07:11:31 μμ Το SUNTORY kakubin που έχεις είναι καλό και ακριβό. Αν μπορώ να θυμηθώ καλά, πρέπει να είναι του 1980-1985-6 κάπου εκεί. Σήμερα στοιχίζει περί τα 150 ευρώ και πάνω. Ίσως να λέω και λίγα. ;)
Και είναι Japan!! Διαδικτυακά μπορείς να το δώσεις και 250-300 ευρώ!! Τίτλος: Απ: Εκτίμηση για παλιά Whiskey, Αποστολή από: D.Dimitris στις Φεβρουάριος 28, 2017, 10:54:30 μμ το aberlour έχει 57 βαθμούς αλκοόλ !
Τίτλος: Απ: Εκτίμηση για παλιά Whiskey, Αποστολή από: herakliotis στις Φεβρουάριος 28, 2017, 10:58:10 μμ το aberlour έχει 57 βαθμούς αλκοόλ ! Αυτο τι σημαινει;; Οτι αμα μεινεις απο βενζινη στον δρομο το αδειαζεις μες το ρεζερβουαρ και συνεχιζεις ή οτι το πινεις και αρχιζεις και τρεχεις απο μονος σου ;;; :D Τίτλος: Απ: Εκτίμηση για παλιά Whiskey, Αποστολή από: Ramoli στις Μάρτιος 01, 2017, 01:06:11 πμ Το SUNTORY kakubin που έχεις είναι καλό και ακριβό. Αν μπορώ να θυμηθώ καλά, πρέπει να είναι του 1980-1985-6 κάπου εκεί. Σήμερα στοιχίζει περί τα 150 ευρώ και πάνω. Ίσως να λέω και λίγα. ;) έχεις δίκιοΚαι είναι Japan!! Διαδικτυακά μπορείς να το δώσεις και 250-300 ευρώ!! έψαχνα μια ώρα και βρήκα ένα μόνο στην Ιαπωνία https://dekanta.com/store/suntory-rare-old-kotobukiya-square-bottle-whisky/ Τίτλος: Απ: Εκτίμηση για παλιά Whiskey, Αποστολή από: alkimel στις Μάρτιος 01, 2017, 07:27:13 πμ Λοιπόν,φιλε μου,όσα είναι κλεισμένα με φελλό (Aberlour κλπ.) λογικά είναι οκ.Ολα τα υπολοιπα με το απλό πωμα,και μάλιστα σε εποχή που δεν εμπαινε μπιλια ασφαλειας,ειναι αχρηστα για ποση,εχει αλλοιωθει η γευση-ομιλω εκ πειρας.Στα γρηγορα:Aberlour 100 proof(αν και διαπιστωνω ελλειψη ποσοτητας πιθανον λογω εξατμισης?),Βowmore (ιδιο προβλημα),Κnockando1974,Royal Crown Seagram's,Elijah Graig αξιζουν πιθανως τον κοπο.Τα υπολοιπα μόνο για μουσειο...Μην τα πιεις ,κινδυνευεις να πάθεις οξεια οπτικη νευριτιδα (τυφλωση μη αναστρεψιμη).Επισης τα λικερ,οπως το Special Comfort πιθανον να πινονται.
Τίτλος: Απ: Εκτίμηση για παλιά Whiskey, Αποστολή από: Hufnagel στις Μάρτιος 01, 2017, 02:47:36 μμ το glen turner δες αν εχει ανοιχτει.δειχνει να λειπει μια μικρη ποσοτητα απο μεσα.αν ειναι ετσι οντως,τοτε δεν κανει για ποση γιατι εχει παρει αερα και απο τα χρονια του εχει κανει κακο. Δεν είναι σίγουρο. Είχα ανοιγμένο και ξεχασμένο ένα Μαρτίνι για 7 χρόνια. Διάβασα ένα άρθρο που έλεγε ότι ποτό σε ανοιγμένο μπουκάλι μπορεί να γίνει και καλύτερο. Θυμήθηκα το Μαρτίνι. Από σχεδόν λευκό, είχε πάρει ένα μελί χρώμα και η γεύση του ήταν τουλάχιστον 5 φορές καλύτερη ! Πριν πετάξετε ένα μπουκάλι, δοκιμάστε το περιεχόμενο πρώτα. Τίτλος: Απ: Εκτίμηση για παλιά Whiskey, Αποστολή από: kostakis88 στις Μάρτιος 01, 2017, 03:07:24 μμ Θεμη μου! Το μαρτινι δεν εχει καμια απολυτως σχεση με το ουισκυ.ουτε το κρασι,ουτε το λικερ..ολα θελουν διαφορετικη προσοχη και διαφορετικη φροντιδα..για τα ουισκυ (τα καλα τουλαχιστον) εχω διαβασει οτι οταν εχει ανοιχτει εχει συγκεκριμενο καιρο μετα για ποση.αναλογα βεβαια με το ποσο ποτο λειπει απο μεσα (αρα ποσο πολυ αερα εχει παρει το μπουκαλι)..σχετικα με το μαρτινι τωρα,οταν αρχιζει κ σκουραινει (πρασινιζει,δλδ περιπου στον χρονο) δεν πινεται.στο λεει φανατικος μαρτινακιας αυτο ;) τωρα αν στα 7 που λες εσυ εχει γινει καλυτερο,δεν εχω δοκιμασει.
Τίτλος: Απ: Εκτίμηση για παλιά Whiskey, Αποστολή από: Douglas Whittacker στις Μάρτιος 01, 2017, 08:14:44 μμ Το μαρτινι δεν εχει καμια απολυτως σχεση με το ουισκυ.ουτε το κρασι,ουτε το λικερ..ολα θελουν διαφορετικη προσοχη και διαφορετικη φροντιδα.. Για την αμόλυβδη ξέρεις τι παθαίνει όταν μένει καιρό σε ρεζερβουάρ? Τίτλος: Απ: Εκτίμηση για παλιά Whiskey, Αποστολή από: kostakis88 στις Μάρτιος 01, 2017, 08:26:56 μμ ??? ??? Δεν γνωριζω..αλλα δεν καταλαβαινω και την συσχετιση σου με αυτο που εγραψα και με το θεμα μας.. :-\
Τίτλος: Απ: Εκτίμηση για παλιά Whiskey, Αποστολή από: D.Dimitris στις Μάρτιος 01, 2017, 09:35:25 μμ Πάντως με το aberlour υπάρχει ένα καλό και ένα κακό, το καλό είναι ότι άμα το πιεις παίρνεις σύνταξη.
Τίτλος: Απ: Εκτίμηση για παλιά Whiskey, Αποστολή από: Douglas Whittacker στις Μάρτιος 02, 2017, 02:01:33 πμ Τίτλος: Απ: Εκτίμηση για παλιά Whiskey, Αποστολή από: D.Dimitris στις Μάρτιος 02, 2017, 10:04:16 μμ Ναι από κύρωση του ύπατος.
|