Τίτλος: περι ιστοριας και νομισματων Αποστολή από: GKCollect στις Ιούνιος 24, 2014, 02:02:37 μμ Μιλάτε για πρόσωπα και ξεχνάτε και σεις 10 αιώνες ιστορίας.
Θα ξαναρωτήσω... μπορεί για εκατοστή φορά, και σε αυτό το forum όπως και σε άλλα... Γιατί δεν έχει τιμηθεί κάποιο πρόσωπο ή γεγονός της περιόδου του Βυζαντίου ;;; Η Αυτοκρατορία των 1000 ετών έχει διαγραφεί και από την νομισματική της Ελλάδας. Τυχαίο ;;; ... Δε νομίζω !!! Βλέπετε η καλή γειτονία, με όλα τα κράτη ανά την Ευρώπη (και Ασία... βλ. Τουρκία), επιβάλει τη διαγραφή από την μνήμη των Ελλήνων, μίας αμιγώς Ορθόδοξης Χριστιανικής Αυτοκρατορίας. Τίτλος: Απ: ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΤΟΥΣ 2014 ΤΡΑΠΕΖΑ της Ελλαδος Αποστολή από: sac στις Ιούνιος 24, 2014, 02:05:19 μμ Σειρά μου τώρα, Απολλώνιος ο Τυανέυς, πέρασαν 2014 χρόνια απο τον θάνατό του. Ποιος γνωρίζει; Είσαι off side. Για σύγχρονους μιλάμε :-) Και για τον Παλαμά θα μπορούσαμε να βγάλουμε νόμισμα, ακόμα και για τον Παναγούλη. Τα πρόσωπα δεν λείπουν... Τίτλος: Απ: ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΤΟΥΣ 2014 ΤΡΑΠΕΖΑ της Ελλαδος Αποστολή από: sac στις Ιούνιος 24, 2014, 02:16:29 μμ Γιατί δεν έχει τιμηθεί κάποιο πρόσωπο ή γεγονός της περιόδου του Βυζαντίου ;;; Συμφωνώ και υπερθεματίζω, αν και το Βυζάντιο στην προγονολατρεία πλησιάζει περισσότερο (με βάση την παρούσα συζήτηση). Μια καλή ιδέα θα ήταν η "ανατύπωση" βυζαντινών νομισμάτων (όπως κάνουν π.χ. οι Πορτογάλοι). Θα είχαμε δύο σε ένα. ---------------------------------------------------- :trolling mode on Να τιμηθεί ο Λέοντας ο Ίσαυρος που έσφαξε τους Άραβες κλπ κλπ, αλλά κυρίως που έσφαξε το παπαδαριό και ξήλωσε (αρκετά) μοναστήρια, προς όφελος της εκκοσμίκευσης τους κράτους, της ενίσχυσης της πολιτικής εξουσίας, της καταπολέμισης της δεισιδαιμονίας κλπ κλπ. :trolling mode off Τίτλος: Απ: ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΤΟΥΣ 2014 ΤΡΑΠΕΖΑ της Ελλαδος Αποστολή από: xmac στις Ιούνιος 24, 2014, 03:31:12 μμ Εμένα θα μου άρεσε ο Βασίλειος ο Β΄ ο Βουλγαροκτόνος πχ.! Από τους πιο άξιους αυτοκράτορες της Βυζαντινής αυτοκρατορίας που ήξερε πως να τακτοποιεί τις διαφορές του κράτους του (αλλά φυσικά υπάρχουν πολλές προσωπικότητες της περιόδου αυτής που θα μπορούσαν να τιμηθούν στο ελάχιστο με κοπή ενός νομίσματος προς τιμήν τους.Πρόσωπα διαφόρων τομέων, πολιτικοί, στρατιωτικοί, συγγραφείς κα.)
Τίτλος: Απ: ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΤΟΥΣ 2014 ΤΡΑΠΕΖΑ της Ελλαδος Αποστολή από: xmac στις Ιούνιος 24, 2014, 03:32:36 μμ Και το εδώ Πανεπιστημιακό κατεστημένο τον έστειλε αδιάβαστο, η δε βιβλιοθήκη του παρέμεινε στα αζήτητα από το ελληνικό κράτος για πολλά πολλά χρόνια παρόλο που την είχε δωρίσει στο ελληνικό κράτος. Σωστός...όσο για το πανεπιστημιακό κατεστημένο άστα να πάνε... Τίτλος: Απ: ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΤΟΥΣ 2014 ΤΡΑΠΕΖΑ της Ελλαδος Αποστολή από: xmac στις Ιούνιος 24, 2014, 03:33:32 μμ Μιλάτε για πρόσωπα και ξεχνάτε και σεις 10 αιώνες ιστορίας. Θα ξαναρωτήσω... μπορεί για εκατοστή φορά, και σε αυτό το forum όπως και σε άλλα... Γιατί δεν έχει τιμηθεί κάποιο πρόσωπο ή γεγονός της περιόδου του Βυζαντίου ;;; Η Αυτοκρατορία των 1000 ετών έχει διαγραφεί και από την νομισματική της Ελλάδας. Τυχαίο ;;; ... Δε νομίζω !!! Βλέπετε η καλή γειτονία, με όλα τα κράτη ανά την Ευρώπη (και Ασία... βλ. Τουρκία), επιβάλει τη διαγραφή από την μνήμη των Ελλήνων, μίας αμιγώς Ορθόδοξης Χριστιανικής Αυτοκρατορίας. Σωστότατος και ο Κώστας! Τίτλος: Απ: ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΤΟΥΣ 2014 ΤΡΑΠΕΖΑ της Ελλαδος Αποστολή από: sac στις Ιούνιος 24, 2014, 04:51:21 μμ Άντε, με το καλό του χρόνου να ξεκινήσει μια σειρά με τους βυζαντινούς αυτοκράτορες. Να δω τι θα λέει μετά ο Τζαμαλής...
Τίτλος: Απ: ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΤΟΥΣ 2014 ΤΡΑΠΕΖΑ της Ελλαδος Αποστολή από: Han στις Ιούνιος 24, 2014, 05:08:46 μμ Εδώ πάρα πολύ λένε ότι το πρόγραμμα έχει ξεφύγει και είναι πάρα πολλά πλέον τα νομίσματα και εσείς αρχίζετε τώρα και λέτε Ονόματα και Προσωπικότητες για να εκδοθούν ακόμα περισσότερα :) :) :)
Τίτλος: Απ: ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΤΟΥΣ 2014 ΤΡΑΠΕΖΑ της Ελλαδος Αποστολή από: sac στις Ιούνιος 24, 2014, 05:57:08 μμ Βεβαίως! Θα μπορούσαμε να βγάζουμε κάθε χρόνο μια σειρά για όλους τους νομούς της χώρας, όπως κάνουν οι Γάλλοι.
Τη μια χρονιά με ένα μνημείο από κάθε νομό, την άλλη με μια προσωπικότητα από κάθε νομό, την επόμενη με ένα έδεσμα από κάθε νομό, με μια λαϊκή ιστορία, με ένα τοπίο... ...γουστάρω! Επιδημία εγκεφαλικών... (Την περίπτωση να αγοράζει ο καθένας μόνο το νόμισμα της περιοχής του κάθε χρόνο, δεν τη συζητάμε καν. Είναι αντίθετη στο δόγμα της ΠΛΗΡΟΤΗΤΑΣ.) Αντίστοιχα, γουσταρω και τον χαβαλέ που θα γίνεται στην τράπεζα την πρώτη μέρα, που θα ζητάει ο καθένας το δικό του και η χοντρούλα θα παίρνει φόρα και θα χτυπάει το κεφάλι της στον τοίχο... Τίτλος: Απ: ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΤΟΥΣ 2014 ΤΡΑΠΕΖΑ της Ελλαδος Αποστολή από: stin31 στις Ιούνιος 24, 2014, 08:29:55 μμ Μιλάτε για πρόσωπα και ξεχνάτε και σεις 10 αιώνες ιστορίας. Απ όσο γνωρίζω σε κανένα ευρωπαικό κράτος δεν τιμούν προσωπικότητες του Μεσσαίωνα.. Δεν λέω πως είναι το ίδιο το Βυζάντιο με τον Μεσσαίωνα άλλα μια τέτοια συλλογή θα ταίριαζε περισσότερο να τη βγάλει η ιερά μονή λαζαριστών για παράδειγμα..Θα ξαναρωτήσω... μπορεί για εκατοστή φορά, και σε αυτό το forum όπως και σε άλλα... Γιατί δεν έχει τιμηθεί κάποιο πρόσωπο ή γεγονός της περιόδου του Βυζαντίου ;;; Τίτλος: Απ: ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΤΟΥΣ 2014 ΤΡΑΠΕΖΑ της Ελλαδος Αποστολή από: Sroussos στις Ιούνιος 24, 2014, 09:12:11 μμ Βλέπω από την μία γρινίαζουμε για το βαρύ πρόγραμμα και από την άλλη όλο ιδέες είμαστε για να τεντώσει κ' άλλο . Να γίνει ένα πρόγραμμα αχταρμάς , χωρίς αρχή και τέλος . Έχουμε Αριστοφάνη , Μέγα Αλέξανδρο, Λεωνίδα και άλλους αρκετούς από την αρχαιότητα που δεν τιμήθηκαν ακόμη . Το Βυζάντιο είναι μια περίοδος ( δεν θα πω περισσότερα ) που δεν είναι για να την αναλύσουμε εδώ μέσα. Το πρόγραμμα είναι για μένα από θεματολογία σωστά δομημένο. Αν μπερδευτεί περισσότερο θα γίνει σούπα. Πάντως συνολικά σαν πρόγραμμα 2014 ψηφίζω θετικά και επιπλέον είναι βελτιωμένο έως τώρα από τα προηγούμενα χρόνια από την χρονοανάπτυξη των εκδόσεων και ελπίζω να συνεχίσει έτσι μέχρι το τέλος του προγράμματος, να προλαβαίνουμε να παίρνουμε ανάσα.
Τίτλος: Απ: ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΤΟΥΣ 2014 ΤΡΑΠΕΖΑ της Ελλαδος Αποστολή από: iceman στις Ιούνιος 25, 2014, 09:02:15 πμ Και στο Βόλο έγινε παραλαβή των αργυρών. Ταχύτατη η ΤΤΕ!!!!! :o
Τίτλος: Απ: ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΤΟΥΣ 2014 ΤΡΑΠΕΖΑ της Ελλαδος Αποστολή από: athas στις Ιούνιος 25, 2014, 11:27:20 πμ Και σήμερα Θεσσαλονίκη από υπάλληλο με προδιαγραφές ιδιωτικού δικαίου του τύπου "καλημέρα σας κύριε", "ορίστε τα νομίσματά σας, δέστε τα" σαν παρουσίαση πώλησης smartpfone! "Ευχαριστώ πολύ, στο καλό να πάτε" και τέτοια. Για να βλέπετε τι υπάρχει στην επαρχία, να ζηλεύετε!!!
Τίτλος: Απ: ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΤΟΥΣ 2014 ΤΡΑΠΕΖΑ της Ελλαδος Αποστολή από: Mystic_Bard στις Ιούνιος 25, 2014, 12:31:36 μμ Για την θεματολογία πάντως που ειπώθηκε, αυτό που βλέπω είναι πως γενικά και όχι μόνο στην Ελλάδα, το ποιο συνηθισμένο είναι να τιμούν είτε κάποιο ιστορικό γεγονός, είτε κάποιο ιστορικό πρόσωπο των γραμμάτων των τεχνών ή της επιστήμης ...
Δηλαδή αποφεύγονται κάποια ποιο αμφιλεγόμενα (γκρι ας πούμε) πρόσωπα και ειδικά των ποιο πρόσφατων αιώνων ... Δηλ. από την περίοδο του Βυζαντίου αυτό θα έθετε αυτόματα έξω τους αυτοκράτορες κλπ μιας και (και κυρίως) λόγο της θέσης τους παρά τα όποια "καλά" είχαν κάνει σίγουρα υπήρχαν και πολλά αρνητικά. Μια αυτοκρατορία αναγκαστικά δεν μπορεί να πάει με τον σταυρό στο χέρι, και από την άλλη δεν μπορείς σε ένα νόμισμα να διαχωρίσεις τα καλά από τα κακά και να κάνεις ιστορική ανάλυση ... Τίτλος: Απ: ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΤΟΥΣ 2014 ΤΡΑΠΕΖΑ της Ελλαδος Αποστολή από: Epikouros στις Ιούνιος 25, 2014, 12:54:31 μμ Και σήμερα Θεσσαλονίκη από υπάλληλο με προδιαγραφές ιδιωτικού δικαίου του τύπου "καλημέρα σας κύριε", "ορίστε τα νομίσματά σας, δέστε τα" σαν παρουσίαση πώλησης smartpfone! "Ευχαριστώ πολύ, στο καλό να πάτε" και τέτοια. Για να βλέπετε τι υπάρχει στην επαρχία, να ζηλεύετε!!! Όπως τα λέει ο Θανάσης είναι... Υπάρχει ένα επίπεδο βρε αδελφέ !! ;D Πάντως η ταχύτητα αποστολής των φετινών ασημενιων στην Θεσσαλονίκη, ήταν εμφανώς βελτιωμένη από περισυ. Τίτλος: Απ: ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΤΟΥΣ 2014 ΤΡΑΠΕΖΑ της Ελλαδος Αποστολή από: vaggos στις Ιούνιος 25, 2014, 12:58:09 μμ Κάθε χρονο και καλύτερα!!
Τίτλος: Απ: ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΤΟΥΣ 2014 ΤΡΑΠΕΖΑ της Ελλαδος Αποστολή από: linex στις Ιούνιος 25, 2014, 08:09:52 μμ Μιλάτε για πρόσωπα και ξεχνάτε και σεις 10 αιώνες ιστορίας. Η Ρωμαική αυτοκρατορία διαχωρίστηκε σε δυτική και ανατολική αυτοκρατορία (μετέπειτα γνωστή στην Ελλάδα ως Βυζαντινή) για καθαρά διοικητικους λόγους αλλά και εξ αιτίας των ιντριγκων των ρωμάιων διαδόχων για εξουσία.Θα ξαναρωτήσω... μπορεί για εκατοστή φορά, και σε αυτό το forum όπως και σε άλλα... Γιατί δεν έχει τιμηθεί κάποιο πρόσωπο ή γεγονός της περιόδου του Βυζαντίου ;;; Η Αυτοκρατορία των 1000 ετών έχει διαγραφεί και από την νομισματική της Ελλάδας. Τυχαίο ;;; ... Δε νομίζω !!! Βλέπετε η καλή γειτονία, με όλα τα κράτη ανά την Ευρώπη (και Ασία... βλ. Τουρκία), επιβάλει τη διαγραφή από την μνήμη των Ελλήνων, μίας αμιγώς Ορθόδοξης Χριστιανικής Αυτοκρατορίας. Γιατί θα πρέπει η Ελλάδα να βγάλει νόμισμα για να τιμήσει την αυτοκρατορία των Ρωμαίων? Αν λόγο του Ορθόδοξου Χριστιανικού δόγματος που σαφώς επικρατούσε τότε θα έπρεπε να βγάλουν και οι Ρουμάνοι, Βούλγαροι, Ρώσοι, Αρμένιοι και δεν ξέρω αν ξεχνάω κανένα άλλο κράτος. Δε θα ήταν καλύτερα να τιμηθούν αμιγώς Ελληνικά πρόσωπα ή σύμβολα? Τίτλος: Απ: ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΤΟΥΣ 2014 ΤΡΑΠΕΖΑ της Ελλαδος Αποστολή από: GKCollect στις Ιούνιος 25, 2014, 08:59:02 μμ Η Ρωμαική αυτοκρατορία διαχωρίστηκε σε δυτική και ανατολική αυτοκρατορία (μετέπειτα γνωστή στην Ελλάδα ως Βυζαντινή) για καθαρά διοικητικους λόγους αλλά και εξ αιτίας των ιντριγκων των ρωμάιων διαδόχων για εξουσία. Γιατί θα πρέπει η Ελλάδα να βγάλει νόμισμα για να τιμήσει την αυτοκρατορία των Ρωμαίων? Αν λόγο του Ορθόδοξου Χριστιανικού δόγματος που σαφώς επικρατούσε τότε θα έπρεπε να βγάλουν και οι Ρουμάνοι, Βούλγαροι, Ρώσοι, Αρμένιοι και δεν ξέρω αν ξεχνάω κανένα άλλο κράτος. Δε θα ήταν καλύτερα να τιμηθούν αμιγώς Ελληνικά πρόσωπα ή σύμβολα? Το 'Αμιγώς' όπως το εννοείς, στα Βαλκάνια... απλά δεν υφίσταται. Απ' την άλλη, τι να τιμούμε ;;; Πριν τη Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία και μετά την επανάσταση του '21 ;; Εξ' άλλου πρέπει να δεχόμαστε προσδιορισμό έθνους και όχι συνόρων (όπως θέλουν οι υπόλοιποι). Και σαν έθνος οι Έλληνες κατοικούν σ' αυτόν τον χώρο, χωρίς διακοπή και στη Βυζαντινή περίοδο. Με ένα αντίστοιχο σκεπτικό, ο Ήλιος της Βεργίνας, δεν είναι Ελληνικό σύμβολο αλλά Μακεδονικό. Και κατ' επέκταση... στη Σμύρνη απλά υπήρξε ένας συνωστισμός σε Τούρκικο έδαφος. Αυτό συμβαίνει όταν δεχόμαστε σύνορα και όχι έθνη, και κάνουμε επιλεκτική διαγραφή της ιστορίας... έχουμε τη διαστρέβλωσή της. Και κάπως έτσι, σαν έθνος, φτάσαμε εδώ που φτάσαμε... ή καλύτερα... Κάπως έτσι ξεκινήσαμε και δεν ξέρουμε που πάμε. Τέλος πάντων... αυτή είναι μια άλλη κουβέντα. Απλά είπα μια άποψη για τα αναμνηστικά. Τίτλος: Απ: ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΤΟΥΣ 2014 ΤΡΑΠΕΖΑ της Ελλαδος Αποστολή από: ellinas στις Ιούνιος 25, 2014, 09:16:18 μμ Μιλάτε για πρόσωπα και ξεχνάτε και σεις 10 αιώνες ιστορίας. Η Ρωμαική αυτοκρατορία διαχωρίστηκε σε δυτική και ανατολική αυτοκρατορία (μετέπειτα γνωστή στην Ελλάδα ως Βυζαντινή) για καθαρά διοικητικους λόγους αλλά και εξ αιτίας των ιντριγκων των ρωμάιων διαδόχων για εξουσία.Θα ξαναρωτήσω... μπορεί για εκατοστή φορά, και σε αυτό το forum όπως και σε άλλα... Γιατί δεν έχει τιμηθεί κάποιο πρόσωπο ή γεγονός της περιόδου του Βυζαντίου ;;; Η Αυτοκρατορία των 1000 ετών έχει διαγραφεί και από την νομισματική της Ελλάδας. Τυχαίο ;;; ... Δε νομίζω !!! Βλέπετε η καλή γειτονία, με όλα τα κράτη ανά την Ευρώπη (και Ασία... βλ. Τουρκία), επιβάλει τη διαγραφή από την μνήμη των Ελλήνων, μίας αμιγώς Ορθόδοξης Χριστιανικής Αυτοκρατορίας. Γιατί θα πρέπει η Ελλάδα να βγάλει νόμισμα για να τιμήσει την αυτοκρατορία των Ρωμαίων? Αν λόγο του Ορθόδοξου Χριστιανικού δόγματος που σαφώς επικρατούσε τότε θα έπρεπε να βγάλουν και οι Ρουμάνοι, Βούλγαροι, Ρώσοι, Αρμένιοι και δεν ξέρω αν ξεχνάω κανένα άλλο κράτος. Δε θα ήταν καλύτερα να τιμηθούν αμιγώς Ελληνικά πρόσωπα ή σύμβολα? Τίτλος: Απ: ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΤΟΥΣ 2014 ΤΡΑΠΕΖΑ της Ελλαδος Αποστολή από: nestor34 στις Ιούνιος 25, 2014, 09:42:38 μμ περισσότερο Ελλάδα υπήρχε στην ρωμαϊκή αυτοκρατορία παρά στην βυζαντινή.
Τίτλος: Απ: ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΤΟΥΣ 2014 ΤΡΑΠΕΖΑ της Ελλαδος Αποστολή από: stin31 στις Ιούνιος 25, 2014, 11:32:20 μμ [/quote]Μα η μετεξελιξη της ανατολικης ρωμαικης αυτοκρατοριας δεν ηταν η "Ελληνικη Βυζαντινη Αυτοκρατορια"?Δεν υπηρχαν δηλαδη Ελληνες αυτοκρατορες?Ο Κ.Παλαιολογος και οι υπολοιποι Ελληνες δηλαδη που επεσαν μαζι με την Πολη δεν εχουν σχεση με την οριστικη μορφη που πηρε η πατριδα μας καποιους αιωνες αργοτερα?Ερωτηματα βαζω [/quote] "ελληνική Βυζαντινή αυτοκρατορία" δεν υφίσταται σαν ανέκδοτο ακούγετε αφού πολεμούσε οτιδήποτε ελληνικό. Επιγραμματικά θα σου πώ, αν κράτησε τη γλώσσα την κράτησε αναγκαστηκά γιατι παρά τις προσπάθειες δε κατάφεραν να περάσουν σαν επίσημες την λατινική και την σλάβικη. Ούτε καν το όνομα βυζάντιο είναι αλήθεια αφού ποτε δεν χρησιμοποιούνταν στη "βυζαντινή αυτοκρατορία" μόνο μετα την πτώση αυτής.. φαντάσου να την λέγαμε σήμερα "ρωμαική αυτοκρατορία"? θα ακουγόταν κάπως.. Επιπλέων κανένας απο τους αυτοκράτορες δεν είχε Ελληνική καταγωγή,(αλλα μη μου ζητήσεις στοιχεία ψάχτα μόνος σου). Με μύθους και ψέματα λοιπόν φτιάξαμε μια ελληνική αυτοκρατορία που τιμωρούσε με θάνατο όποιον Έλληνα αντιστεκόταν, Ο ελληνικός πολιτισμός αντικαταστάθηκε απο τον σκοταδισμό, η ιατρική απο τη προσευχή και η επιστήμη γύρισε στην παλαιολιθική εποχή. αυτή είναι η μόνη αλήθεια, δεν βρίσκω κανένα λόγο να τιμήσουμε το βυζάντιο... Τίτλος: Απ: περι ιστοριας και νομισματων Αποστολή από: epop στις Ιούνιος 25, 2014, 11:49:43 μμ διαχωρησα τα ποστ γιατι δεν εχουν καμμια θεση στα νομισματικα προιοντα του 2014.Το θεμα ειναι πολυ καλο και δεν θα αφησω να χαλασει.Πληροφορουμαστε πολλοι απο εκει σημαντικες λεπτομερειες του προγραμματος Τίτλος: Απ: περι ιστοριας και νομισματων Αποστολή από: sac στις Ιούνιος 26, 2014, 09:44:55 πμ Σχετικά με τις λέξεις:
"Βυζάντιο" και "Βυζαντινή Αυτοκρτορία" είναι λέξεις που επινόησαν οι ιστορικοί για επιστημονικούς σκοπούς. Για τον διαχωρισμό των περιόδων. Η πρώτη χρήση της λέξης ήταν το 1557 από τον γεερμανό ιστορικό Ιερώνυμο Βολφ. Ρωμαϊκή Αυτοκράτορία λεγόταν μέχρι την τελευταία στιγμή. Ο Φατίχ Σουλτάν Μεχμέτ (ο Μωάμεθ ο Πορθητής) πήρε τον τίτλο "τσεσάρ-ι-ρουμ" (Καίσαρας της Ρώμης), όταν κατέλαβε την Πόλη. Ο τίτλος του Οικουμενικού Πατριάρχη είναι "Αρχιεπίσκοπος Κωνσταντινουπόλεως και Νέας Ρώμης και Οικουμενικός Πατριάρχης". "Ρουμ-ιλί" (χώρα των Ρωμιών) έλεγαν οι Τούρκοι τα Βαλκάνια, Ρωμιοί ονομάζονται ακόμα οι ελληνόφωνοι και Romani/Rumani οι λατινόφωνοι (καμία σχέση με Ρομά). Rumelia/Ρωμυλία ονομάστηκαν κάποια στιγμή τα κεντρικά Βαλκάνια και "Ανατολική Ρωμυλία" το (σημερινό) νότια μισό της Βουλγαρίας. "Ρωμανία" συχνά αναφέρεται σε όλα τα Βαλκάνια. "Πάρθεν η Ρωμανία" λέει το ποντιακό τραγούδι, Neapoli di Romania έλεγαν οι Βενετοί το... Ναύπλιο. Τίτλος: Απ: περι ιστοριας και νομισματων Αποστολή από: sac στις Ιούνιος 26, 2014, 09:58:03 πμ Στα εθνολογικά:
Αντιστρέφω το ερώτημα: Το "Βυζάντιο" έγινε Ελλάδα ή οι Έλληνες έγιναν Ρωμιοί; Η αλληλεπίδραση της Ρωμαϊκής (και Βυζαντινής) πραγματικότητας με τους Έλληνες δημιούργησε κάτι καινούριο. Όπως αντίστοιχα οι "Αιγυπτιώτες", οι Ελληνοαμερικάνοι κλπ είναι ένα καινούριο "είδος" Ελλήνων. Και φυσικά δεν είναι λιγότερο Έλληνες από τους υπόλοιπους. Οι Αιγυπτιώτες, βέβαια, εξαιτίας των ιστορικών συνθηκών αφομοιώθηκαν με τους υπόλοιπους Έλληνες και μάλλον χάνονται. Ακόμα και η πραγματικότητα της "Κυπριακής Δημοκρατίας" μπορεί να πει κανείς ότι δημιούργησε ένα νέο είδος Ελλήνων που δεν είναι ούτε περισσότερο ούτε λιγότερο Έλληνες από τους υπόλοιπους. Τίτλος: Απ: περι ιστοριας και νομισματων Αποστολή από: nestor34 στις Ιούνιος 26, 2014, 10:32:19 πμ Ποιοί είναι οι Αιγυπτιώτες;
Στο ερώτημά σου, θεωρώ οτι συνέβησαν και τα δύο. Πριν 200 χρόνια άρχισαν να ξεχωρίζουν τα λογής, λογής 'υλικά' απο την σμίξη. Τίτλος: Απ: περι ιστοριας και νομισματων Αποστολή από: sac στις Ιούνιος 26, 2014, 11:06:01 πμ Αιγυπτιώτες είναι οι Έλληνες της Αιγύπτου, από τον Μπενάκη μέχρι τον Καβάφη. Όταν ο Νάσερ ανέβηκε στην εξουσία, απαίτησε (και πολύ λογικά) όλοι οι ξένοι που βρίσκονται μόνιμα εγκατεστημένοι εκεί να πάρουν και αιγυπτιακή υπηκοότητα, ώστε να υπόκεινται στον αιγυπτιακό νόμο. Σχεδόν όλοι έφυγαν, μαζί και οι Έλληνες.
Παντού λίγο πολύ ένας ξένος θέλει ειδική άδεια για να στήσει επιχείρηση. Θα θυμάστε το πρόβλημα που είχε ο Παναθηναϊκός με τους Άραβες Πρίγκηπες ;D Τίτλος: Απ: περι ιστοριας και νομισματων Αποστολή από: sac στις Ιούνιος 26, 2014, 11:20:40 πμ Στο ερώτημά σου, θεωρώ οτι συνέβησαν και τα δύο. Πριν 200 χρόνια άρχισαν να ξεχωρίζουν τα λογής, λογής 'υλικά' απο την σμίξη. Μάλλον δεν "το ΄πιασες" ακριβώς. Πιστεύω ότι δεν είναι δυνατό να γυρίσουμε πίσω και να ξαναγίνουμε "Έλληνες χωρίς Βυζάντιο". Θα πρέπει να συμβεί κάτι πολύ "κοσμοϊστορικό". Σύγκρινε τους Πόντιους με τους Κύπριους. Οι Πόντιοι αφομοιώνονται εξαιτίας της Μικρασιατικής Καταστροφής. Για τους Κύπριους ελπίζω να μην συμβεί κάτι ανάλογο. Αλλά όσο είναι "Ελληνοκύπριοι" θα κουβαλάνε και την αγγλική κληρονομιά μαζί τους, αλλά και τη συνύπαρξη με τους Τουρκοκύπριους. Αντίστοιχα ο Μοριάς, οι Κυκλάδες κλπ δεν μπορούν να διαγράψουν τη φραγκική εποχή τους. Τίτλος: Απ: περι ιστοριας και νομισματων Αποστολή από: Sroussos στις Ιούνιος 26, 2014, 11:29:56 πμ Υπάρχουν διαφορετικές σχολές θεώρησης αυτής της περιόδου ανάμεσα στους ίδιους τους Ιστορικούς (Έλληνες) που είναι ανάλογη της οπτικής τους. Η επικρατούσα πέρασε και στα βιβλία της ιστορίας χωρίς αυτό να συμαίνει πως είναι και η πραγματική, αλλά ως εθνικά σωστή. Σε όλους τους λαούς συμβαίνει αυτό. Δεν νομίζω όμως πως εδώ μέσα μπορούμε να καταλήξουμε στο τι είναι πράγματι σωστό. Ο καθένας μπορεί να κρατήσει την αλήθεια του.
Πάντως δεν θα συγκρατηθώ και θα χαρακτηρίσω ως θεοκρατική νομισματικά την περίοδο αυτή . Τίτλος: Απ: περι ιστοριας και νομισματων Αποστολή από: sac στις Ιούνιος 26, 2014, 11:54:43 πμ Σωστές παρατηρήσεις. Και θα βιαστώ να συμπληρώσω:
- Για πολλά πράγματα υπάρχουν περισσότερες από μία αιτίες. - Πολλά πράγματα έχουν περισσότερες από μία πτυχές. - Πολλές αλήθειες χρειάζονται ακόμα πολύ μελέτη για να αποδειχτούν΄. Τίτλος: Απ: περι ιστοριας και νομισματων Αποστολή από: nestor34 στις Ιούνιος 26, 2014, 12:23:10 μμ - Πολλές αλήθειες χρειάζονται ακόμα πολύ μελέτη για να αποδειχτούν΄. [/quote] Η αλήθεια ειναι αυταπόδεικτη, ειναι αυτο που δεν ξεχάστηκε. Η μελέτη χρειάζεται για άλλους λόγους :) Τίτλος: Απ: περι ιστοριας και νομισματων Αποστολή από: sac στις Ιούνιος 26, 2014, 09:36:06 μμ Θα μας κράξει ο Ανάργυρος, αλλά δεν πειράζει...
Αν η αλήθεια ήταν αυταπόδειχτη, δεν θα χρειαζόμασταν ούτε επιστήμονες (κάθε είδους), ούτε δικαστές, ούτε... διαιτητές. Θέλεις να καταδικάσεις όλους αυτούς στην ανεργία; ;-) Πόσες φορές διαπιστώνουμε ότι η αλήθεια δεν μπορεί να βεβαιωθεί από έλλειψη στοιχείων (κι ας κάνει νιάου-νιάου στα κεραμίδια). Τίτλος: Απ: περι ιστοριας και νομισματων Αποστολή από: Μιχάλης 80 στις Ιούνιος 27, 2014, 12:43:38 πμ Σχετικά με τις λέξεις: Αν και συνήθως διαφωνώ μαζί σου , σε αυτό το ποστ έχεις 100% δίκαιο ."Βυζάντιο" και "Βυζαντινή Αυτοκρτορία" είναι λέξεις που επινόησαν οι ιστορικοί για επιστημονικούς σκοπούς. Για τον διαχωρισμό των περιόδων. Η πρώτη χρήση της λέξης ήταν το 1557 από τον γεερμανό ιστορικό Ιερώνυμο Βολφ. Ρωμαϊκή Αυτοκράτορία λεγόταν μέχρι την τελευταία στιγμή. Ο Φατίχ Σουλτάν Μεχμέτ (ο Μωάμεθ ο Πορθητής) πήρε τον τίτλο "τσεσάρ-ι-ρουμ" (Καίσαρας της Ρώμης), όταν κατέλαβε την Πόλη. Ο τίτλος του Οικουμενικού Πατριάρχη είναι "Αρχιεπίσκοπος Κωνσταντινουπόλεως και Νέας Ρώμης και Οικουμενικός Πατριάρχης". "Ρουμ-ιλί" (χώρα των Ρωμιών) έλεγαν οι Τούρκοι τα Βαλκάνια, Ρωμιοί ονομάζονται ακόμα οι ελληνόφωνοι και Romani/Rumani οι λατινόφωνοι (καμία σχέση με Ρομά). Rumelia/Ρωμυλία ονομάστηκαν κάποια στιγμή τα κεντρικά Βαλκάνια και "Ανατολική Ρωμυλία" το (σημερινό) νότια μισό της Βουλγαρίας. "Ρωμανία" συχνά αναφέρεται σε όλα τα Βαλκάνια. "Πάρθεν η Ρωμανία" λέει το ποντιακό τραγούδι, Neapoli di Romania έλεγαν οι Βενετοί το... Ναύπλιο. Τίτλος: Απ: περι ιστοριας και νομισματων Αποστολή από: Μιχάλης 80 στις Ιούνιος 27, 2014, 12:58:31 πμ Ναι , λεγόταν Ρωμαϊκή αυτοκρατορία μέχρι και την τελευταία στιγμή .
Ο λόγος που εμείς οι Έλληνες αισθανόμαστε οικιότητα με το "Βυζάντιο" είναι η ελληνοφωνία κατα τα ύστερα χρόνια , και η ορθοδοξία. Και επι Ιουνστινιανού που έχτισε την Αγ. Σοφία η επίσημη γλώσσα του κράτους ήταν τα λατινικά. (π.χ codex Justinianus ) . Και το Κωνσταντίνος λατινικό - λατινικότατο όνομα είναι. Στα πολύ μεταγενέστερα χρόνια , και μετά το σχίσμα φυσικά , όταν επικρατεί η ελληνοφωνία και η ορθοδοξία μπορεί να θεωρηθεί ότι "εξελληνίζεται" η ανατολική Ρωμαϊκή αυτοκρατορία. Τίτλος: Απ: περι ιστοριας και νομισματων Αποστολή από: sac στις Ιούνιος 27, 2014, 01:46:48 πμ Θα με βάλεις μεσ' τη νύχτα να ψάχνω (τραβάτε με κι ας κλαίω)...
Θέμα 1ο: Η "Ανατολική Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία" διάρκεσε 81 ή 85 χρόνια. Το 395 Πεθαίνει ο Θεοδόσιος Α' ο Μέγας και η αυτοκρατορία μοιράζεται στους δύο γυιούς του. Αυτό το ξέρουμε όλοι. Το 476 η Σύγκλητος της (Δυτικής) Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας επιστρέφει τα "διακριτικά" του αυτοκρατορικού αξιώματος στον Ζήνωνα. Το 480 πεθαίνει ο (ξηλωμένος) τελευταίος αυτοκράτορας της Δύσης και ο Ζήνωνας παραμένει μοναδικός αυτοκράτορας της ενιαίας Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας. http://en.wikipedia.org/wiki/Zeno_(emperor) (http://en.wikipedia.org/wiki/Zeno_(emperor)) Κάτι παρόμοιο είχε συμβεί και με τον Διοκλητιανό. Το 286 μοίρασε την αυτοκρατορία στα δύο και το 293 στα τέσσερα. Μέχρι το 324 που ο Κωνσταντίνος Α' ο Μέγας, Άγιος κλπ ξαναενώνει τη Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία. Θέμα 2ο: Ο τίτλος του Ρωμαίου Αυτοκράτορα διάρκεσε 1949 χρόνια. Μιλάμε για έναν αυτοκράτορα μιας ενιαίας αυτοκρατορίας, με τα δύο διαλείμματα Διοκλητιανού-Κωνσταντίνου και Θεοδόσιου-Ζήνωνα (και ένα σωρό κινήματα, επαναστάσεις κλπ) Ο πρώτος Ρωμαίος Αυτοκράτορας ήταν ο Οκταβιανός από το 27 π. Χ. Ο τίτλος του ρωμαίου αυτοκράτορα κληρονομήθηκε, στη βάση του δορυκτητικού δικαίου, από τους Οθωμανούς και καταργήθηκε την 1η Νοεμβρίου 1922 με απόφαση της Τουρκικής Εθνοσυνεύλευσης. http://en.wikipedia.org/wiki/Aboliti...oman_Sultanate (http://en.wikipedia.org/wiki/Aboliti...oman_Sultanate) Θέμα 3ο: Άλλοι Ρωμαίοι Αυτοκράτορες. Ο Καρλομάγνος στέφθηκε "Αυτοκράτορας των Ρωμαίων", τα Χριστούγεννα του 800. Μετά τον θάνατό του ο τίτλος περιέπεσε σε αχρηστία. Τον τίτλο του αυτοκράτορα επανέφερε ο Όθωνας Α' το 962. Αργότερα "εξελίχθηκε" σε Αγία Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία, τον 13ο αιώνα, και σε Αγία Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία του Γερμανικού Έθνους από το 1512. Ο Όθωνας προσπάθησε εξαρχής να ξεκαθαρίσει τη θέση του με τους βυζαντινούς. Τελικά, ο Ιωάννης Τσιμισκής τον αναγνώρισε ως "κάποιου είδους αυτοκράτορα" (δική μου έκφραση) σε καμιά περίπτωση ισότιμο με τον Ρωμαίο Αυτοκράτορα της Κωνσταντινούπολης. Ο γυιος του Όθωνας Β' παντρεύτηκε την ανηψιά του Τσιμισκή Θεοφανώ. Καίσαρας (τσάρος) των Βουλγάρων και Ρωμαίων ονομάστηκαν τόσο ο Συμεών, όσο και ο Σαμουήλ. Ο πρώτος αναγνωρίστηκε "ημιεπίσημα" από την Κωνσταντινούπολη, ο δεύτερος όχι. Τον τίτλο του αυτοκράτορα διεκδίκησαν (ανεπίσημα) οι δύο ελληνικές δυναστείες, αλλά και οι Ρομανόφ. Αναμενόμενο... Τίτλος: Απ: περι ιστοριας και νομισματων Αποστολή από: sac στις Ιούνιος 27, 2014, 01:54:45 πμ Στα πολύ μεταγενέστερα χρόνια , και μετά το σχίσμα φυσικά , όταν επικρατεί η ελληνοφωνία και η ορθοδοξία μπορεί να θεωρηθεί ότι "εξελληνίζεται" η ανατολική Ρωμαϊκή αυτοκρατορία. Βασικά, διαφωνώ (κάπως) ότι εξελληνίστηκε το Βυζάντιο, πιστεύω ότι περισσότερο "εκβυζαντινήστικαν" οι Έλληνες.Το θέμα βέβαια είναι τεράστιο... Τίτλος: Απ: περι ιστοριας και νομισματων Αποστολή από: Μιχάλης 80 στις Ιούνιος 27, 2014, 02:07:10 πμ Και πάλι καλά τα λες .
Την ανηψιά του Κωνσταντίνου ΙΑ Παλαιολόγου (κόρη του αδερφού του , Θωμά Παλαιολόγου , δεσπότη του Μυστρά) , Σοφία -Ζωή Παλαιολογίνα , τη νυμφεύθηκε ο δούκας Ιβάν ο Γ΄ της Μοσχοβίας , παππούς του Ιβάν του "τρομερόυ" 1ου τσάρου της Ρωσίας γι'αυτό και στο θυρεό τους έχουν τον δικέφαλο εστεμμένο αετό. Το "τσάρος" είναι ρώσικη παράφραση του "καίσαρας" , όπως και το Κάιζερ επίσης στα γερμανικά . -------------------------------------------------- Πρέπει να κοιμηθώ ! δουλεύω αύριο! Θα τα ψάξω καλύτερα ! Τίτλος: Απ: περι ιστοριας και νομισματων Αποστολή από: GKCollect στις Ιούνιος 27, 2014, 11:23:48 πμ Δεν πα να είναι μπατζανάκος του 6ου τρισέγγονου του Αρταξέρξη ο Αυτοκράτορας του Βυζαντίου ή κουμπάρος της πρωτοξαδέλφης της θείας του Κων/νου... ο λαός είναι το Έθνος, όχι ο Αυτοκράτορας και οι 500-600 παρατρεχάμενοι. Με το ίδιο σκεπτικό, επειδή ο Όθων δεν ήταν Έλληνας και ο λαός του δεν ήταν Έλληνες.
Προτείνω απλά να κάνετε ότι κάνει όλος ο 'πολιτισμένος' κόσμος. Μην ασχολείστε με αυτήν την περίοδο... Βλάπτει σοβαρά τα πολιτικά συμφέροντα της Ευρώπης και όχι μόνο. Τίτλος: Απ: περι ιστοριας και νομισματων Αποστολή από: sac στις Ιούνιος 27, 2014, 11:28:23 πμ Η Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία ήταν ένα πολυεθνικό κράτος, όπως εξάλλου και η Οθωμανική. Πόσο συνέβαλε ο κάθε λαός (από τους Ρωμαίους και τους Έλληνες μέχρι τους Βρετανούς και τους Βαράγγους) και τι κληρονομιά "δικαιούται" είναι μια τεράστια συζήτηση.
Τίτλος: Απ: περι ιστοριας και νομισματων Αποστολή από: Νίκος στις Ιούνιος 27, 2014, 12:02:40 μμ Δεν πα να είναι μπατζανάκος του 6ου τρισέγγονου του Αρταξέρξη ο Αυτοκράτορας του Βυζαντίου ή κουμπάρος της πρωτοξαδέλφης της θείας του Κων/νου... ο λαός είναι το Έθνος, όχι ο Αυτοκράτορας και οι 500-600 παρατρεχάμενοι. Με το ίδιο σκεπτικό, επειδή ο Όθων δεν ήταν Έλληνας και ο λαός του δεν ήταν Έλληνες. Προτείνω απλά να κάνετε ότι κάνει όλος ο 'πολιτισμένος' κόσμος. Μην ασχολείστε με αυτήν την περίοδο... Βλάπτει σοβαρά τα πολιτικά συμφέροντα της Ευρώπης και όχι μόνο. Ξέρω τι προσπαθείς να πεις. Ότι αυτοί που μαζεύουν Βαυαρικά (Οθωνικά) νομίσματα, δεν είναι Βαυαρικά αλλά Ελληνικά. :P Λάθος!!!! Είναι όλα Βαυαρικές ποικιλίες με γραφή προερχόμενη από τη Φοινίκη και ημερομηνίες με αραβικούς αριθμούς. ;D Με λίγα λόγια Βαυαρικά Patterns με Αραβο-Μουσουλμανική καταγωγή. ::) Τίτλος: Απ: περι ιστοριας και νομισματων Αποστολή από: linex στις Ιούνιος 27, 2014, 08:17:33 μμ Δεν πα να είναι μπατζανάκος του 6ου τρισέγγονου του Αρταξέρξη ο Αυτοκράτορας του Βυζαντίου ή κουμπάρος της πρωτοξαδέλφης της θείας του Κων/νου... ο λαός είναι το Έθνος, όχι ο Αυτοκράτορας και οι 500-600 παρατρεχάμενοι. Με το ίδιο σκεπτικό, επειδή ο Όθων δεν ήταν Έλληνας και ο λαός του δεν ήταν Έλληνες. Θα διαφωνησω μαζι σου.Προτείνω απλά να κάνετε ότι κάνει όλος ο 'πολιτισμένος' κόσμος. Μην ασχολείστε με αυτήν την περίοδο... Βλάπτει σοβαρά τα πολιτικά συμφέροντα της Ευρώπης και όχι μόνο. Αυτο μου θύμιζει το "Πίστευε και μη ερεύνα". Τίτλος: Απ: περι ιστοριας και νομισματων Αποστολή από: sac στις Ιούνιος 28, 2014, 09:56:22 πμ Και πάλι καλά τα λες . Την ανηψιά του Κωνσταντίνου ΙΑ Παλαιολόγου (κόρη του αδερφού του , Θωμά Παλαιολόγου , δεσπότη του Μυστρά) , Σοφία -Ζωή Παλαιολογίνα , τη νυμφεύθηκε ο δούκας Ιβάν ο Γ΄ της Μοσχοβίας , παππούς του Ιβάν του "τρομερόυ" 1ου τσάρου της Ρωσίας γι'αυτό και στο θυρεό τους έχουν τον δικέφαλο εστεμμένο αετό. Το "τσάρος" είναι ρώσικη παράφραση του "καίσαρας" , όπως και το Κάιζερ επίσης στα γερμανικά . Μερικές λεπτομέρειες για τους Ρομανόφ. Ο Ιβάν Δ' Γκρόζνυ (ο Τρομερός) δεν ανήκει στη δυναστεία των Ρομανόφ, αλλά... η γυναίκα του. Ο Ιβάν είναι ο προτελευταίος της δυναστείας του Ρούρικ, του μυθικού "πατριάρχη" των Ρώσων. Το διαδέχτηκε ο γυιος Φέοντορ Α' (Θεόδωρος) με τον οποίο τελειώνει η δυναστεία του Ρούρικ, που διάρκεσε γύρω στα 700 χρόνια. Μετά από πολλά και διάφορα ο θρόνος περιέρχεται στην οικογένεια του πεθερού του Ιβάν, του Ρομάν, δηλαδή στην οικογένεια Ρομανόφ. Σχετικά με τον δικέφαλο αετό και τη χρήση του από τους Ρώσους δεν μπόρεσα να βρω πολλά πράγματα, αλλά έχω την αίσθηση ότι τον χρησιμοποίησε η Αικατερίνη η Μεγάλη, που προετοίμαζε τον εγγονό της για αυτοκράτορα της Κωνσταντινούπολης. Αφιέρωση στον pepos: http://en.wikipedia.org/wiki/Romanov (http://en.wikipedia.org/wiki/Romanov) Κάπου στη μέση υπάρχει μια οικογενειακή φωτογραφία, όπου αναφέρεται και η Όλγα ως queen of the Hellenes. Τίτλος: Απ: περι ιστοριας και νομισματων Αποστολή από: giannist στις Ιούνιος 28, 2014, 10:07:42 πμ Χωρις Μελετη!!! Γνωση? δεν Γινετε!!!!Καλημερα στην Παρεα!!!!γιαννης.
Τίτλος: Απ: ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΤΟΥΣ 2014 ΤΡΑΠΕΖΑ της Ελλαδος Αποστολή από: Μιχάλης 80 στις Ιούνιος 29, 2014, 12:50:28 μμ ... ...Δε θα ήταν καλύτερα να τιμηθούν αμιγώς Ελληνικά πρόσωπα ή σύμβολα? ... ...Δεν υπηρχαν δηλαδη Ελληνες αυτοκρατορες?Ο Κ.Παλαιολογος και οι υπολοιποι Ελληνες δηλαδη που επεσαν μαζι με την Πολη δεν εχουν σχεση με την οριστικη μορφη που πηρε η πατριδα μας καποιους αιωνες αργοτερα?Ερωτηματα βαζω Παράθεση Επιπλέων κανένας απο τους αυτοκράτορες δεν είχε Ελληνική καταγωγή,(αλλα μη μου ζητήσεις στοιχεία ψάχτα μόνος σου).... από stin31 « Απάντηση #20 στις: Ιούνιος 26, 2014, 12:32:20 πμ »Προς αποκατάσταση της ιστορικής αληθείας , Μιχάλη (ellinas) , βεβαίως και υπήρξαν αμιγώς Έλληνες αυτοκράτορες του "Βυζαντίου", o Κωνσταντίνος ΙΑ ο Παλαιολόγος ήταν ένας εξ' αυτών. stin31 , δεν ισχύει αυτό που λες. Ο Ιωάννης Ε' ο Παλαιολόγος είχε καταγωγή από το ελληνικό Διδυμότοιχο του νομού Έβρου. Ήταν παππούς του Κωνσταντίνου ΙΑ Παλαιολόγου ,του τελευταίου Ρωμιού αυτοκράτορα. Ο Ιωάννης Γ' ο Βατάτζης είχε καταγωγή από το ελληνικό Διδυμότοιχο του νομού Έβρου. Στο Διδυμότοιχο έγινε η στέψη του Ιωάννη του Καντακουζηνού. Το διδυμότοιχο ήταν για ένα διάστημα πρωτεύουσα της βυζαντινής αυτοκρατορίας , αλλά και της οθωμανικής αυτοκρατορίας μετέπειτα. Tα στοιχεία προέρχονται απο "βικιπαίδεια Διδυμότοιχο" και "βικιπαίδεια κατάλογος βυζαντινών αυτοκρατόρων" Οι ευγενείς αριστοκράτες κρατούσαν αναλυτικά γενεολογικά δέντρα και έτσι μπορούμε εύκολα να βρούμε απο που "κρατάει η σκούφια τους". Τίτλος: Απ: περι ιστοριας και νομισματων Αποστολή από: Μιχάλης 80 στις Ιούνιος 29, 2014, 01:07:46 μμ από sac « Απάντηση #28 στις: Ιούνιος 26, 2014, 12:54:43 μμ » - Πολλές αλήθειες χρειάζονται ακόμα πολύ μελέτη για να αποδειχτούν΄. από nestor34« Απάντηση #29 στις: Ιούνιος 26, 2014, 01:23:10 μμ » Η αλήθεια ειναι αυταπόδεικτη, ειναι αυτο που δεν ξεχάστηκε. Η μελέτη χρειάζεται για άλλους λόγους :) "Η αλήθεια ειναι αυταπόδεικτη, ειναι αυτο που δεν ξεχάστηκε." Αυτό ισχύει μόνο ως προς την ετυμολογία την λέξεως "αλήθεια" Η αλήθεια και η γνώση θέλουν μελέτη. "Μελετάτε τας γραφάς" "Γνώσεσθε την αλήθειαν και η αλήθεια λυτρώσει υμάς" ------------------------------------------------------------------------------------------------ (μακάρι να μπορούσα να χρησιμοποιήσω το πολυτονικό αλλά δεν ξέρω πως γίνεται στο πληκτρολόγιο) |