Στέκι Συλλεκτών

Eπενδυτικά Μέταλλα-Bullion => Χρυσός => Μήνυμα ξεκίνησε από: dpodaras στις Μάιος 08, 2014, 03:14:34 μμ



Τίτλος: Απορία
Αποστολή από: dpodaras στις Μάιος 08, 2014, 03:14:34 μμ
Με συγχωρείτε για την παρέμβαση αλλά έχω εδώ και καιρό μια απορία, αν και δεν ασχολούμαι με χέβυ μέταλλα:  Πως είναι δυνατόν να μιλάει κανείς για σίγουρη επένδυση, σε χρυσό και ασήμι, όταν οι σημερινές τιμές προέρχονται από μια ιστορικότητα διαρκών πολύ χαμηλότερων τιμών?  Το ακούω συχνά αυτό και διερωτώμαι από που αντλείται αυτή η αισιοδοξία.
   


Τίτλος: Απ: Απορία
Αποστολή από: Smartmorpheus στις Μάιος 08, 2014, 03:28:52 μμ
Η αισιοδοξία αντλείται απο αυτούς που προσπαθούν να επιτύχουν κέρδη απο την αγοραπωλησία η έχουν συμφέρον απο αυτή.... ;). Όσον αφορά το σίγουρο καλύτερα να μην το σχολιάσω...


Τίτλος: Απ: Απορία
Αποστολή από: silahim στις Μάιος 08, 2014, 03:31:07 μμ
Η αισιοδοξία αντλείται απο αυτούς που προσπαθούν να επιτύχουν κέρδη απο την αγοραπωλησία η έχουν συμφέρον απο αυτή.... ;). Όσον αφορά το σίγουρο καλύτερα να μην το σχολιάσω...


ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ!!!!!!!! +1


Τίτλος: Απ: Απορία
Αποστολή από: dpodaras στις Μάιος 08, 2014, 03:35:49 μμ
Επίσης διερωτώμαι γιατί πολύ ξεχωρίζουν τα μέταλλα και λένε π.χ. ότι το ασήμι είναι υποτιμημένο ενώ ο χρυσός υπερτιμημένος αφού είναι φανερό ότι οι ίδιες συνθήκες της αγοράς έχουν οδηγήσει στην άνοδο και των δυο μετάλλων.  Οι ίδιες συνθήκες φαίνεται να τα οδηγούν σε πτώση.  Έχει κανείς την εντύπωση ότι τα δύο αυτά μέταλλα θα ακολουθήσουν αντίθετες πορείες?


Τίτλος: Απ: Απορία
Αποστολή από: haros στις Μάιος 08, 2014, 04:24:13 μμ
 Τα διαγραμματα που εβαλες δεν λενε απολυτως τιποτα.
 Οι τιμες μπορει να συνεχισουν προς τα πανω, μπορει να βυθιστουν κατω,μπορει να κανουν οτι θελουν.
 Αν καποιος μπορουσε να προβλεψει την πορεια των τιμων μιας αξιας εξεταζοντας την πορεια  του παρελθοντος, οι τεχνικοι αναλυτες θα ηταν πλουσιοι.
 Ασε που το "ιστορικα" εξαρταται απο που θα αρχισεις να το μετρας...
Ο χρυσος ειναι πανανθρωπινο μεσο αποθησαυρισμου.
Τιποτα λιγοτερο και τιποτα περισσοτερο.

 Ηταν και θα ειναι στους αιωνες τετοιο και δεν θα μηδενισει ποτε , σε αντιθεση με το χαρτινο χρημα που ιστορικα παντα μηδενιζει καποια στιγμη, τις μετοχες εταιρειων και τα καθε ειδους αξιογραφα και χρεογραφα.
 Μεχρι προτινος οι Ελληνες πιστευαν οτι μπορουσαν να αποθησαυρισουν με ιδιοκτησια γης και ακινητων, για να ερθει η προσφατη κριση να τους ξυπνησει αποτομα και να μαθουν αυτο που πολλοι στο εξωτερικο το ηξεραν απο καιρο..
 Για την σχεση ασημιου-χρυσου που ρωτας, ειναι μεγαλη ιστορια,επειδη το ασημι εχει και πολλες βιομηχανικες χρησεις, ναι μεν ακολουθει επιθετικα την πορεια του χρυσου ,(ως πολυτιμο μεταλλο) αλλα εχει και αλλες παραμετρους που το επηρρεαζουν.
 Τες πα, ο καθεις και η οπτικη του.
 Αλλος αποθησαυριζει σε χρυσο, αλλος σε μετοχες(καλα κρασια),αλλος σε ομολογα ισχυρων κρατων (ωχ,μανα μου..) αλλος σε ακινητα (μεχρι να του τα δεσμευσει το Δημοσιο-μαριονετα) ,αλλος σε συλλεκτικα νομισματα (ουδεν σχολιον).


Τίτλος: Απ: Απορία
Αποστολή από: Sp1 στις Μάιος 08, 2014, 04:41:22 μμ
 Αλλος αποθησαυριζει σε χρυσο, αλλος σε μετοχες(καλα κρασια),αλλος σε ομολογα ισχυρων κρατων (ωχ,μανα μου..) αλλος σε ακινητα (μεχρι να του τα δεσμευσει το Δημοσιο-μαριονετα) ,αλλος σε συλλεκτικα νομισματα (ουδεν σχολιον).
Για το ασήμι δεν είπες τίποτα ;D


Τίτλος: Απ: Απορία
Αποστολή από: siroast στις Μάιος 08, 2014, 05:17:50 μμ
Καλησπέρα,

Κατ' αρχήν κανείς δεν μιλάει για σίγουρη επένδυση σε πολύτιμα μέταλλα. Όπως αναφέρει και ο Smartmorpheus μόνο όσοι έχουν συμφέρουν την θεωρούν ως την "απόλυτη σωτηρία"  ;D. Πέραν τούτου η επένδυση σε μέταλλο είναι ένα άλλου είδους επένδυσης που όπως έχει δείξει και η ιστορία σε αρκετές οικονομικές καταρρεύσεις παρόλο που οι εκδομένες αξίες διαφόρων κρατών έχασαν την αξία τους τα μέταλλα διατήρησαν την αγοραία τους δύναμη. Παρόλ' αυτά όπως μπορείς να ενημερωθείς και από τους wealth managers του private banking ή από οικονομολόγους υποστηρίζουν την άποψη ότι η περιουσία ποτέ δεν πρέπει να είναι επενδυμένη σε έναν μόνο τομέα. Τμήμα της πρέπει να είναι αποθηκευμένο για μελλοντικά σίγουρα κέρδη και ένα άλλο μικρότερο τμήμα της σε ευκαιρίες για "γρήγορα" κέρδη. Στην πρώτη κατηγορία θεωρείται ότι εντάσσονται και τα πολύτιμα μέταλλα καθώς συνήθως σε βάθος χρόνου δεν χάνουν την αξία τους και πρόκειται για μία σχεδόν σίγουρη επένδυση σε σχέση με μετοχές ή ομόλογα κρατών με αρκετά δημοσιονομικά προβλήματα οικονομικής φύσεως. Δές και εδώ http://steki-syllekton.gr/index.php?topic=13621.0 (http://steki-syllekton.gr/index.php?topic=13621.0) πως το Sovereign (πρακτικά χρυσός) διατηρούσε σταθερή την αξία του σε σύγκριση με την δραχμή που συνεχώς έχανε την αξία της.
Τέλος, τα πολύτιμα μέταλλα λόγω κυρίως τεχνολογικών περιορισμών αλλά και λόγω της ίδιας της φύσης υπάρχουν σε πεπερασμένο αριθμό και ένας συγκεκριμένος αριθμός εξάγεται κάθε χρόνο χωρίς την δυνατότητα αύξησης της υπάρχουσας ποσότητας σε αντίθεση με τις εκδόμενες αξίες οι οποίες μπορούν να κοπούν σε ότι ποσότητες επιθυμούν ή οι μετοχές όπου με ένα reverse split μπορεί να χαθεί πολύ μεγάλο τμήμα της αξίας τους.

Φιλικά,
Edmund


Τίτλος: Απ: Απορία
Αποστολή από: belpedro στις Μάιος 08, 2014, 05:39:02 μμ
Να συνοψισω σε δυο γραμμες;
Υπαρχουν δυο τυποι ανθρωπου, ο αισιοδοξος και ο απαισιοδοξος, αν καποιος πιστευει οτι το κλιμα στην παγκοσμια οικονομια θα αναστραφει και θα επελθει ανθηση, ας μην επενδυει σε πολιτιμα μεταλλα γιατι μαλλον θα πεφτουν οι αξιες τους, ειναι μεγεθη βλεπετε αντιστροφως αναλογα.
Στην περιπτωση την αλλη που καποιος βλεπει συνεχεια της πτωσης καλα θα κανει να επενδυει, στον κινδυνο της καταρευσης τα πολλυτιμα μεταλλα ηταν καταφυγειο.
Προπο ειναι 50-50, ..... ;D


Τίτλος: Απ: Απορία
Αποστολή από: Sp1 στις Μάιος 08, 2014, 05:44:53 μμ
+1000


Τίτλος: Απ: Απορία
Αποστολή από: milou στις Μάιος 08, 2014, 05:56:52 μμ
Οι πινακες που παρεθεσες Δημητρη ειναι η απολυτη δικαιωση των ''μεταλλακηδων'' χρυσου και ασημιου!!Δηλ οτι σε περιοδους κρισης οταν ολα καταρρεουν ο χρυσος ανεβαινει!!Οι ομολογιακηδες οι οικοπεδουχοι και οι χρηματιστηριακηδες κλαινε με μαυρο δακρυ ενω οι μεταλλακηδες χαμογελουν  ;) ;)

Δεδομενου οτι οσοι αγοραζουν λιρες το κανουν φοβούμενοι τετοιες δυσκολες καταστασεις τοτε η πινακες που παρεθεσες ειναι η απολυτη δικαιωση αυτων των κινησεων!!

Στο ερωτημα σου απο που αντλειται αυτη η αισιοδοξια θα σου απαντησω!!Αν κοιταξεις την ιστορια η κρισεις επαναλαμβανονται με μαθηματικη ακριβεια!!Αρα αγοραζοντας λιρες τωρα ενας ανθρωπος στα επομενα χρονια θα διατηρει το κεφαλαιο του (δηλ πουλωντας οποτε θελει) και ΣΙΓΟΥΡΑ καποια στιγμη στο μελλον (κοντινο ή μακρινο) θα εχει και κερδος απο την επενδυση του!!

Ο χρυσος ειναι μακροπροθεσμη επενδυση και παντα η τιμη του προσδιοριζεται σε σχεση με αλλα αγαθα!!Για παραδειγμα τι σημασια εχει αν η λιρα πηγε 300 ευρω αν οι αντικειμενικες αξιες των ακινητων επεσαν στο 50%;;Για σκεφτειτε το;; ;) ;)


Τίτλος: Απ: Απορία
Αποστολή από: dpodaras στις Μάιος 08, 2014, 07:41:40 μμ
Θα σας πω την αποψη μου αυριο.  Βαριεμαι να γραφω απο το κινητο :)


Τίτλος: Απ: Απορία
Αποστολή από: gkounto στις Μάιος 08, 2014, 09:42:05 μμ
Το ξέρετε το ανέκδοτο με αυτόν που νόμιζε οτι ηταν καλαμπόκι και όταν γιατρεύτηκε γύρισε και λέει στον γιατρό του:" καλα εγω το ξέρω τώρα οτι δεν ειμαι καλαμπόκι, ....οι κότες ομως το ξέρουν;"

Να το πω διαφορετικά. It takes two to tango. Δηλαδή δεν αρκεί να γνωρίζουμε εμείς οτι ο χρυσός είναι ασφαλής επένδυση πρεπει και αυτος που το ελέγχει να το νομίζει και να το θέλει. Δηλαδή οι Κεντρικές Τράπεζες και σε τελική ανάλυση οι Κεντρικες Κυβερνησεις.

Πριν ενα χρόνο τον Απρίλιο του 13 ο χρυσός έκανε βουτιά $350+ Σε δυο μέρες. 400 τόνοι πουλήθηκαν στην αγορά. Ποιος βλάκας θεσμικός θα πέταγε 400 τόνους στην αγορά γνωρίζοντας τα καταστροφικά αποτελέσματα στην τιμή του; Μάλλον κανεις. Αυτος που το έκανε το έκανε για να καταστρέψει την αγορά και την εμπιστοσύνη των επενδυτών στο μέταλλο. Και αυτος δεν μπορει να είναι άλλος απο Κενρικη Κυβέρνηση. Ποιος αλλωστε εχει 400 τόνους στην κατοχή του;  Το χρήμα πρεπει να τρεχει προς την Wall Street γιατί εχει να ταΐσει 17τρις χρέος το μεγαλύτερο στον Κοσμο αλλα και πολέμους,φιλόδοξα σχιδεδια κλπ. Δεν βγαίνει αν τα χρήματα στραφούν προς αλλου.

Όταν αλλάξει αυτο θα αλλάξει (σημαντικά) και η πορεία του χρυσού. Μπορει να το κάνει η Κίνα στην προσπάθεια της να αντικαταστήσει το $ ως παγκόσμιο αποθεματικό με το ρούμιμπνι  η γιουάν τέλος παντων στηρίζοντας το σε τεράστια αποθέματα χρυσού; Μπορει.... αλλα θα μας προλάβει έν ζωή;


Μακάρι. Και γιατί το λέω αυτο; Γιατί αν κάποιος που ηταν 60 χρόνων το 1981 είχε επενδύςει σε χρυσό θα έπρεπε να περιμένει σχεδόν 25+ για να δει την επένδυση του να ανεβαίνει. Και ιςως πια να μην ζούσε.  Ελπίζω οτι τώρα είναι διαφορετικά τα πράγματα, τα Εθνικά νομίσματα είναι χαρτοπολεμος επομένως ιςως ο χρυσός να λάμψει γρήγορα και πάλι. Το εύχομαι.

Φιλόσοφος εκ του προχειρου.....

Μην μου απαντήσει κανεις το υπόλοιπο.  ;D


Τίτλος: Απ: Απορία
Αποστολή από: ANTONIO1967 στις Μάιος 08, 2014, 09:55:47 μμ
Ποιητής εκ του προχείρου .......το ξέρω εγώ  Γιώργο  ;)


Τίτλος: Απ: Απορία
Αποστολή από: gkounto στις Μάιος 08, 2014, 10:04:09 μμ
Καλα


:D :D :D


Τίτλος: Απ: Απορία
Αποστολή από: pepos στις Μάιος 08, 2014, 10:12:23 μμ
Τουλάχιστον έχεις πιάσει το νόημα Γιώργο.
Ξέχασες να αναφέρεις και τους τίτλους κατοχής μετάλλου σε χαρτί που έχουν κάνει τεράστια ζημιά.


Τίτλος: Απ: Απορία
Αποστολή από: d.theodoropoulos στις Μάιος 08, 2014, 10:20:50 μμ
Σίγουρη επένδυση ειναι και ο χρυσός και το ασήμι και τα ελληνικά και τα παντα . Αλλα για μένα η λέξη επένδυση συνδυάζεται με τρομερή υπομονή και με κεφάλαιο που δεν χρειάζεται να κινηθεί . Αν έχει 10.000 στην άκρη και κανεις τα 9 χρυσο ειναι μ@@@κια , όχι επένδυση . Εάν έχει 300 Κ. Και κανεις τα 200 χρυσο τότε ειναι επένδυση . Γιατι το διαθέσιμο κεφάλαιο σου δεν πρόκειται ποτε να στερέψει . Και αν αυτο γίνει με ανακλαστικά τροπο (βλέπε Κύπρο ) τότε τα 200 χρυσου θα έχουν  άμεσα και έμμεσα αγοραστική δύναμη 400 .


Τίτλος: Απ: Απορία
Αποστολή από: Μιχάλης 80 στις Μάιος 08, 2014, 11:22:52 μμ
Η αισιοδοξία αντλείται από το γεγονός ότι ακόμα και η Ε.Κ.Τ. που εκδίδει το πιο σκληρό και ανελαστικό νόμισμα του κόσμου , το ευρώ , προτίθεται να προβεί  σε χρήση μη συμβατικών μέσων για την αντιμετώπιση της ύφεσης και του αποπληθωρισμού .  Δηλαδή 0% βασικό διατραπεζικό επιτόκιο και αρνητικό επιτόκιο ιδιωτικών καταθέσεων .
Επίσης , ισχυρές οικονομικά χώρες όπως η Γερμανία που διαθέτει μάλιστα σκληρό νόμισμα ευρώ , επαναπατρίζουν  τον φυσικό χρυσό τους , ενώ άλλες αναπτυσσόμενες αυξάνουν τα συναλλαγματικά τους διαθέσιμα σε  φυσικό χρυσό .
Ίσως κάτι να  βλέπουν στον ορίζοντα , ίσως κάτι να ξέρουν περισσότερο , ίσως και να κινούνται διαισθητικά...


Τίτλος: Απ: Απορία
Αποστολή από: dpodaras στις Μάιος 09, 2014, 09:42:35 πμ
Ο δικός μου προβληματισμός είναι γιατί να μπεις σε μια αγορά που έχει ανέβει και αρχίζει να κλείνει ο κύκλος της?  Πιστεύει κανείς ότι θα ανατραπούν τα νομισματικά συστήματα και ότι θα επιστρέψουμε στις σπηλιές?  Προσωπικά πάει ενάντια στην φιλοσοφία μου να επενδύσω σε κάτι που είναι hot.  ΟΛΑ κάνουν κύκλους.  Προτιμώ να μπαίνω στα χαμηλά και να περιμένω και όχι στα ψηλά και μετά να περιμένω 20 χρόνια να πάρω τα λεφτά μου.  Αν μου περίσσευαν λεφτά αυτή την στιγμή, θα τα τοποθετούσα στην αγορά ακινήτων εδώ στην Ελλάδα.


Τίτλος: Απ: Απορία
Αποστολή από: γατοφατσα στις Μάιος 09, 2014, 10:25:06 πμ
Κατα την αποψη μου τα νομισματα η τα  διαφορα χρυσα, ασημενια ,προσφερουν μια ιδιομορφη
ανεξαρτησια-ελευθερια,που μπορει μεν να κοστιζει απο επενδυτικης πλευρας προσφερει στον επενδυτη-αποταμιευτη αλλον αερα σιγουριας.Ψαξτε το λιγο περισσοτερο και θα με καταλαβετε..........


Τίτλος: Απ: Απορία
Αποστολή από: SVcollector στις Μάιος 09, 2014, 10:37:38 πμ
Ας γράψω και εγω την άποψη μου.

Πριν 2 χρόνια που ξεκίνησα να ασχολούμαι με τα νομίσματα πήρα λιρίτσες με 290 και 300 ευρώ.

Στην συνέχεια τα αποτελέσματα τα ξέρετε , μέχρι σήμερα που η τιμή της λίρας είναι στα 220.

Σήμερα λοιπόν που έχω αποκτήσει μια μικρή εμπειρία μπορώ να σας πω ότι επένδυση σίγουρα δεν ειναι να αγοράσεις λίρα στα 220 και στα 290. Θα το έλεγα ασφάλεια και κουμπαρά!

Γιαυτό στο δικό μου το μυαλό θεωρώ ότι τα συλλεκτικά είναι μια επένδυση με ρίσκο μεν αλλά διαχρονικά σταθερή επένδυση. Κοιτάζοντας δημοπρασίες που γινόντουσαν πριν από 10 χρόνια θα δεις τεράστιες αλλάγες σε τιμές.

Γαι παράδειγμα στο heritage το 2003 αν θυμάμαι καλά , πουλήθηκε λίρα του καναδά 1916 σε μσ 63 στα 17000 δολλάρια. 7 χρόνια αργότερα πουλήθηκε στα 30.000 δολλάρια. Επίσης το παράδειγμα αυτό ισχύει σε πολλές ημερομηνίες. Σίγουρα θέλει προσοχη αλλά όταν επενδύεις με γνώμονα την σπανιότητα και την μοναδικότητα τότε δν γίνεται να βγείς χαμένος ειδικά σε αγγλικά νομίσματα που είναι ευρέως γνωστά. Αντιθέτως πολλοί την έχουν πατήσει στα ελληνικά!



Τίτλος: Απ: Απορία
Αποστολή από: dpodaras στις Μάιος 09, 2014, 11:00:31 πμ
Κατα την αποψη μου τα νομισματα η τα  διαφορα χρυσα, ασημενια ,προσφερουν μια ιδιομορφη
ανεξαρτησια-ελευθερια,που μπορει μεν να κοστιζει απο επενδυτικης πλευρας προσφερει στον επενδυτη-αποταμιευτη αλλον αερα σιγουριας.Ψαξτε το λιγο περισσοτερο και θα με καταλαβετε..........
Ναι αλλά κανείς δεν θέλει να χάνει.  Καλύτερα να αγοράσεις 10 λίρες με 200 ευρώ έκαστη παρά με 300.  Όταν λες σιγουριά τι εννοείς?  Εγώ μόνο με κονσέρβες νιώθω σιγουριά  :)


Τίτλος: Απ: Απορία
Αποστολή από: dpodaras στις Μάιος 09, 2014, 11:02:41 πμ
Ας γράψω και εγω την άποψη μου.

Πριν 2 χρόνια που ξεκίνησα να ασχολούμαι με τα νομίσματα πήρα λιρίτσες με 290 και 300 ευρώ.

Στην συνέχεια τα αποτελέσματα τα ξέρετε , μέχρι σήμερα που η τιμή της λίρας είναι στα 220.

Σήμερα λοιπόν που έχω αποκτήσει μια μικρή εμπειρία μπορώ να σας πω ότι επένδυση σίγουρα δεν ειναι να αγοράσεις λίρα στα 220 και στα 290. Θα το έλεγα ασφάλεια και κουμπαρά!

Γιαυτό στο δικό μου το μυαλό θεωρώ ότι τα συλλεκτικά είναι μια επένδυση με ρίσκο μεν αλλά διαχρονικά σταθερή επένδυση. Κοιτάζοντας δημοπρασίες που γινόντουσαν πριν από 10 χρόνια θα δεις τεράστιες αλλάγες σε τιμές.

Γαι παράδειγμα στο heritage το 2003 αν θυμάμαι καλά , πουλήθηκε λίρα του καναδά 1916 σε μσ 63 στα 17000 δολλάρια. 7 χρόνια αργότερα πουλήθηκε στα 30.000 δολλάρια. Επίσης το παράδειγμα αυτό ισχύει σε πολλές ημερομηνίες. Σίγουρα θέλει προσοχη αλλά όταν επενδύεις με γνώμονα την σπανιότητα και την μοναδικότητα τότε δν γίνεται να βγείς χαμένος ειδικά σε αγγλικά νομίσματα που είναι ευρέως γνωστά. Αντιθέτως πολλοί την έχουν πατήσει στα ελληνικά!


Άλλο το συλλεκτικό.  Δεν μιλάω για συλλεκτικές αξίες.


Τίτλος: Απ: Απορία
Αποστολή από: haros στις Μάιος 09, 2014, 11:22:19 πμ
 Τα ακινητα αυτη την στιγμη στην Ελλαδα δεν ειναι στα χαμηλα,ειναι μαχαιρι που πεφτει..
 Και δεν ειναι κατι που μπορει κανεις να το αγορασει και να το "ξεχασει',γιατι μεσω των τρελλων φορων που τα επιβαρυνουν και θα τα επιβαρυνουν ακομα περισσοτερο στο μελλον, θελει πολυ ρευστο απο πισω για να
μπορεσεις να τα διατηρεις μεχρι να ερθει,καποτε... η ανακαμψη των τιμων.

 Ο χρυσος καθε αλλο παρα hot ειναι και καθε αλλο παρα σε φαση φρενιτιδας βρισκεται.
 Υπαρχει φιλοτιμη και εργωδη προσπαθεια ολων των σημαντικων παραγοντων της παγκοσμιας οικονομιας να παρουσιαζεται ως "ξεπερασμενο απομειναρι του παρελθοντος" , ως "τελειωμενη υποθεση" κλπ.
 Το γιατι ειναι απλο.
 Αν αποθησαυριζει κανεις σε χρυσο αποσυρει λεφτα απο την οικονομια, δεν αγοραζει τα χαρτινα φουσκοπροιοντα τους, δεν τζιραρει συνεχως για να τα παιρνει το κρατος με τους φορους,το ΦΠΑ κλπ.,δεν κινει το χρημα δηλαδη και αυτο δεν γινεται ευκολα ανεκτο.
 Για το θεμα των κυκλων που κανουν οι τιμες οποιασδηποτε αξιας ειναι μεγαλη κουβεντα και ξεφευγει απο το αντικειμενο του φορουμ, ασε που αμα αρχισω να γραφω σεντονια δεν θα τα διαβασει κανεις.
 Ο χρυσος μπορει να πεσει, μπορει να ανεβει,αλλα παραμενει αυτο που ηταν παντα.
 Πανανθρωπινο μεσο αποθησαυρισμου.
 Οι κονσερβες χαλανε.. ;D ;D


Τίτλος: Απ: Απορία
Αποστολή από: dpodaras στις Μάιος 09, 2014, 11:40:06 πμ
Για τα ακίνητα αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει καν αγορά.  Όποιος έχει τα λεφτα καθορίζει και την τιμή.  Φαντάζομαι ότι όλοι σας εδώ μέσα, με την άποψη περί σιγουριάς που σας διέπει,  είχατε στοκάρει χρυσό τα προηγούμενα χρόνια που είχε καμιά τριακοσαριά δολλάρια η ουγγιά έτσι?  Δεν πιστευω να παρασύρθηκε κανείς από την ψυχολογία του όχλου και να αγόρασε αφού είχαν αγοράσει όλοι οι άλλοι και είχε ανέβει η τιμή.  Ποτέ δεν παύει να με εντυπωσιάζει η ανθρώπινη φύση :)


Τίτλος: Απ: Απορία
Αποστολή από: haros στις Μάιος 09, 2014, 12:00:07 μμ
Ναι,ειναι γνωστο οτι ολοι ειμαστε εξυπνοι και αγοραζουμε στον πατο και πουλαμε στην κορυφη,οπως κανουν,ως γνωστον, οι ψευτες και ο Θεος.
 Γιατι ομως υποτιμας και ειρωνευεσαι ανθρωπους που δεν γνωριζεις γενικευοντας?
 Τι θα πει "ολοι σας εδω μεσα" ?
 Ο καθενας εχει την δικη του αποψη και τσεπη και πρατει οπως καταλαβαινει.
 Το ποτε αγορασε η πουλησε ο καθεις οτιδηποτε μαλλον δεν μπορεις να το γνωριζεις.
 Α, και οι contrarians οχλος ειναι ,με την δικη του ψυχολογια, που δεν διαφερει και πολυ απο των υπολοιπων,ως προς την βαση της.
 Ο καθε ανθρωπος νοιωθει οτι ειναι ξεχωριστος και πιο εξυπνος απο τους υπολοιπους,ειτε ακολουθωντας τον "οχλο' ,ειτε κοντραροντας τον


Τίτλος: Απ: Απορία
Αποστολή από: dpodaras στις Μάιος 09, 2014, 12:09:30 μμ
Γενικεύω γιατί πρώτον δεν θέλω και δεν με ενδιαφέρει να επιτεθώ προσωπικά σε κανένα και δεύτερον γιατί από αυτά που παρατηρώ, αυτή είναι η εικόνα που έχω αποκομίσει.  Την άποψή μου λέω και λυπάμαι αν σας χαλάω το όνειρο.  Να μάθετε όμως να ακούτε και αυτά που δεν σας αρέσουν, ίσως ωφεληθείτε. 


Τίτλος: Απ: Απορία
Αποστολή από: haros στις Μάιος 09, 2014, 12:16:39 μμ
https://www.youtube.com/watch?v=08gHwS_x_pk (https://www.youtube.com/watch?v=08gHwS_x_pk)
 ;D ;D ;D


Τίτλος: Απ: Απορία
Αποστολή από: heretic77 στις Μάιος 09, 2014, 02:24:15 μμ
Ωραιο θεμα.....κατ εμε ΔΕΝ υπαρχουν στανταρ κανονες. Το <πουλαω ακριβα - αγοραζω φθηνα> ειναι μια θεωρητικη γενικολογια που παντα σχεδον επιβεβαιωνεται μετα το γεγονος...ειναι κατι δηλαδη σαν μετα χριστον προφητεια. Θα δωσω 2-3 παραδειγματα για να γινω πιο κατανοητος.
Την εποχη της τεραστιας φουσκας στο ΧΑΑ υπηρχαν μετοχες που ξεκινουσαν πχ απο 500 δρχ και φτασανε 10.000. Αν λοιπον καποιος ακουγε τον παραπανω κανονα, τοτε αν αγοραζε πχ στις 1000 δρχ και πουλαγε στις 3000, ειχε κερδος 200%, θεωρητικα λοιπον θα επρεπε να φυγει γιατι ποιος χαζος θα αγοραζε στο 200%? Και ομως αν εφευγε θα εχανε την ευκαιρια να ξανατριπλιασιασει τα λεφτα του πουλωντας πχ στις 9 χιλιαδες. Αρα που ειναι το ταβανι ?
Το ιδιο παραδειγμα ισχυει και για την καθοδο φυσικα.
Πολλες φορες τελικα, ΠΡΕΠΕΙ  να πας μαζι με τους πολλους, γιατι αν εσυ εκεινη την ωρα που ο οχλος αγοραζει εσυ πουλησεις, τοτε θα χασεις την ανοδο. Αντιστοιχα οταν οι αλλοι πουλανε και εσυ αγορασεις, τοτε αν η τιμη γκρεμιστει, εχασες ολα τα λεφτα σου.
Αυτοι οι φωστηρες λοιπον που βγαλανε αυτα τα θεσφατα το κανανε καθαρα για να μπερδεψουν τους αδαεις. Δεν υπαρχει κανονας ποτε καποιος να πουλησει και ποτε να αγορασει. Το μονο που μπορει να σε οδηγησει σε ασφαλη μονοπατια ειναι να εχεις καποιου ειδους πληροφορηση και να κινηθεις πριν το παρουν ολοι χαμπαρι. Και αυτο κατα 99% δε το εχει ο απλος ο κοσμος αλλα μονο οι ισχυροι. Υπαρχει και ενα ακομα ενδεχομενο, να ασχοληθεις επαγγελματικα, με μαθηματικα και αλγοριθμους, με στατιστικες κλπ....κατι που ενδεχομενα να μειωσει τις πιθανοτητες χασουρας. Απο εκει και περα γνωμη μου ειναι οτι ολα ειναι θεμα διαισθησης. Καποιος που εχει ασχοληθει πολυ και με εμπειρια μειωνει κατα πολυ τον κινδυνο.
Η ταπεινη μου γνωμη παντως ειναι οτι δε μπορει αυτη η κριση να συνεχιστει και μετα το 2020..καπου εκει εγω τοποθετω την ανακαμψη....μεχρι τοτε ομως στην Ελλαδα θα σερνεται μια κατασταση πανω κατω στα σημερινα δεδομενα, οποιος ειχε λιπος απο τα καλα χρονια θα αντεξει...οι υπολοιποι...300 ευρω και συνθηκες δουλείας.


Τίτλος: Απ: Απορία
Αποστολή από: coll στις Μάιος 09, 2014, 02:43:55 μμ
Η αποψη μου ειναι οτι ο Δημητρης εχει απολυτο δικιο εκφραζοντας την δυσπιστια του απεναντι στην αισιοδοξια αλλων. Η αποψη μου συμπεριλαμβανεται σε δυο μαλλον <ελαφρες> λαικες ρησεις.

α. Πεινασμενος καρβελια ονειρευεται
β. Η ελπιδα παθαινει παντα τελευταια.

Σελιδες επι σελιδων εχουν γραφτει εδω μεσα πριν αλλα και μετα την πτωση των μεταλων απο ενθερμους οπαδους  . Το θεμα εχει καταντησει ανεκδοτο.
 Προβλεψεις αλλα και αναλυσεις απο εμπορους αλλα και απο επιδοξους που προσπαθουν να εξασφαλισουν οτι απεμεινε.
 Εγω δεν ειμαι πλεον σιγουρος για τιποτα. Οσο για τα μεταλα υποψιαζομαι οτι ΑΝ  επωφεληθει καποιος, δεν θα ειναι απο αυτη την γενια  για να το δει και να το χαρει.
Διοχετευστε λοιπον την αισιοδοξια σας αλλου και χαρειτε την ζωη σας.

Y.S Ουτε προθεση εχω φυσικα να σας σρεψω στον συλλεκτισμο τον οποιο επενδυτη, απλα την αποψη μου εξεφρασα


Τίτλος: Απ: Απορία
Αποστολή από: d.theodoropoulos στις Μάιος 09, 2014, 03:09:26 μμ
Για τα ακίνητα αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει καν αγορά.  Όποιος έχει τα λεφτα καθορίζει και την τιμή.  Φαντάζομαι ότι όλοι σας εδώ μέσα, με την άποψη περί σιγουριάς που σας διέπει,  είχατε στοκάρει χρυσό τα προηγούμενα χρόνια που είχε καμιά τριακοσαριά δολλάρια η ουγγιά έτσι?  Δεν πιστευω να παρασύρθηκε κανείς από την ψυχολογία του όχλου και να αγόρασε αφού είχαν αγοράσει όλοι οι άλλοι και είχε ανέβει η τιμή.  Ποτέ δεν παύει να με εντυπωσιάζει η ανθρώπινη φύση :)

Οχι δημητρη στο 585 σε ευρω αγορασαμε  ;D και τις τελευταιες λιρες στο 167


Τίτλος: Απ: Απορία
Αποστολή από: dpodaras στις Μάιος 09, 2014, 03:12:10 μμ
Για τα ακίνητα αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει καν αγορά.  Όποιος έχει τα λεφτα καθορίζει και την τιμή.  Φαντάζομαι ότι όλοι σας εδώ μέσα, με την άποψη περί σιγουριάς που σας διέπει,  είχατε στοκάρει χρυσό τα προηγούμενα χρόνια που είχε καμιά τριακοσαριά δολλάρια η ουγγιά έτσι?  Δεν πιστευω να παρασύρθηκε κανείς από την ψυχολογία του όχλου και να αγόρασε αφού είχαν αγοράσει όλοι οι άλλοι και είχε ανέβει η τιμή.  Ποτέ δεν παύει να με εντυπωσιάζει η ανθρώπινη φύση :)

Οχι δημητρη στο 585 σε ευρω αγορασαμε  ;D και τις τελευταιες λιρες στο 167
Δεν αναφερόμουν σε ενεχυροδανειστές  ;D


Τίτλος: Απ: Απορία
Αποστολή από: d.theodoropoulos στις Μάιος 09, 2014, 03:16:29 μμ
Σε αντεγραψα .... για αυτο ...  ;D pawn stars  ;D


Τίτλος: Απ: Απορία
Αποστολή από: epop στις Μάιος 09, 2014, 03:20:50 μμ
Η αισιοδοξία αντλείται απο αυτούς που προσπαθούν να επιτύχουν κέρδη απο την αγοραπωλησία η έχουν συμφέρον απο αυτή.... ;). Όσον αφορά το σίγουρο καλύτερα να μην το σχολιάσω...
...επισης να προσθεσω οτι δεν συμφερει καθολου τον (π.χ  Αναργυρο-τυχαιο παραδειγμα,βαλτε οποιο ονομα εσεις θελετε) που πουλουσε αβερτα ελληνικα κερματα, που αγοραζε σε ξεφτιλα τιμη γιατι ετυχε να εχει τις διασυνδεσεις και πουλουσε με 200-300% κερδος και ακομα παραπανω, τωρα οι επιδοξοι συλλεκτες αγοραστες να αγοραζουν εγγλεζικες κωλολιρες που ειναι τοσο πολλες και τυχαινει να βρισκονται σε χερια πολλων οποτε η αγοροπωλησια τους ειναι μην ελεγχομενη.Γιατι να μην αγοραζουν κερματα ελληνικα με 200-300 ευρω που μετα απο ενα χρονο να εχουν 50-100!

Η παραθεση σε ποστ του Θοδωρη ειναι εντελως τυχαια. Επειδη ο ιδιος εγραψε τα παραπανω που ταιριαζαν και στις δικες μου σκεψεις.


Τίτλος: Απ: Απορία
Αποστολή από: coll στις Μάιος 09, 2014, 03:36:32 μμ
Η αισιοδοξία αντλείται απο αυτούς που προσπαθούν να επιτύχουν κέρδη απο την αγοραπωλησία η έχουν συμφέρον απο αυτή.... ;). Όσον αφορά το σίγουρο καλύτερα να μην το σχολιάσω...
...επισης να προσθεσω οτι δεν συμφερει καθολου τον (π.χ  Αναργυρο-τυχαιο παραδειγμα,βαλτε οποιο ονομα εσεις θελετε) που πουλουσε αβερτα ελληνικα κερματα, που αγοραζε σε ξεφτιλα τιμη γιατι ετυχε να εχει τις διασυνδεσεις και πουλουσε με 200-300% κερδος και ακομα παραπανω, τωρα οι επιδοξοι συλλεκτες αγοραστες να αγοραζουν εγγλεζικες κωλολιρες που ειναι τοσο πολλες και τυχαινει να βρισκονται σε χερια πολλων οποτε η αγοροπωλησια τους ειναι μην ελεγχομενη.Γιατι να μην αγοραζουν κερματα ελληνικα με 200-300 ευρω που μετα απο ενα χρονο να εχουν 50-100!

Η παραθεση σε ποστ του Θοδωρη ειναι εντελως τυχαια. Επειδη ο ιδιος εγραψε τα παραπανω που ταιριαζαν και στις δικες μου σκεψεις.

Συνοψιζοντας λοιπον , οτι και να κανει  κανεις, χαμενος θα  ειναι  ;D
Το καλυτερο χομπυ δηλαδη  διαχρονικα ειναι  το ταβλι :D :D :D


Τίτλος: Απ: Απορία
Αποστολή από: epop στις Μάιος 09, 2014, 03:40:08 μμ
και το ψαρεμα ;)


Τίτλος: Απ: Απορία
Αποστολή από: Sp1 στις Μάιος 09, 2014, 03:43:09 μμ
και το ψαρεμα ;)
Και το κυνήγι ξεχάσατε. :D :D :D


Τίτλος: Απ: Απορία
Αποστολή από: Αντωνης στις Μάιος 09, 2014, 03:44:50 μμ
και το ψαρεμα ;)


+1000 Την κυριακη εχει ψαρεμα  ;)


Τίτλος: Απ: Απορία
Αποστολή από: Doctor2010 στις Μάιος 09, 2014, 03:57:49 μμ
Πως ειναι δυνατον να πεσει ο χρυσος και να τον συγκρινουμε με χαρτια μετοχων οταν καθε κρατος μετραει τη δυναμη του με την αποταμιευση σε ραβδους χρυσου;Πως ειναι δυνατον δηλαδη η παγκοσμια οικονομια να αφησει να συμβει κατι τετοιο αφου η ιδια κατεχει τον χρυσο και καθε εσοδο το μετατρεπει σε χρυσο;


Τίτλος: Απ: Απορία
Αποστολή από: zobels στις Μάιος 09, 2014, 04:04:26 μμ
Πως ειναι δυνατον να πεσει ο χρυσος και να τον συγκρινουμε με χαρτια μετοχων οταν καθε κρατος μετραει τη δυναμη του με την αποταμιευση σε ραβδους χρυσου;Πως ειναι δυνατον δηλαδη η παγκοσμια οικονομια να αφησει να συμβει κατι τετοιο αφου η ιδια κατεχει τον χρυσο και καθε εσοδο το μετατρεπει σε χρυσο;
+1000
Σε 3 γραμμές , η καλύτερη τεκμηρίωση κατ' εμέ.


Τίτλος: Απ: Απορία
Αποστολή από: Sp1 στις Μάιος 09, 2014, 04:14:27 μμ
Πως ειναι δυνατον να πεσει ο χρυσος και να τον συγκρινουμε με χαρτια μετοχων οταν καθε κρατος μετραει τη δυναμη του με την αποταμιευση σε ραβδους χρυσου;Πως ειναι δυνατον δηλαδη η παγκοσμια οικονομια να αφησει να συμβει κατι τετοιο αφου η ιδια κατεχει τον χρυσο και καθε εσοδο το μετατρεπει σε χρυσο;
+1000 ;)


Τίτλος: Απ: Απορία
Αποστολή από: d.theodoropoulos στις Μάιος 09, 2014, 04:17:02 μμ
Και να κερδισεις γινεται και να χασεις γίνεται . Απλα για να κερδισεις πρεπει να τυχει να πεσεις στην *κεντα* τους και να πουλησεις την σωστη στιγμη . Ο τροπος για να χασεις δεν πιστευω πως θελει αναλυση


Τίτλος: Απ: Απορία
Αποστολή από: coll στις Μάιος 09, 2014, 05:49:39 μμ
Πως ειναι δυνατον να πεσει ο χρυσος και να τον συγκρινουμε με χαρτια μετοχων οταν καθε κρατος μετραει τη δυναμη του με την αποταμιευση σε ραβδους χρυσου;Πως ειναι δυνατον δηλαδη η παγκοσμια οικονομια να αφησει να συμβει κατι τετοιο αφου η ιδια κατεχει τον χρυσο και καθε εσοδο το μετατρεπει σε χρυσο;

Nαι θυμαμαι στο δημοτικο που μας μαθαιναν οτι η κοπη νομισματος του καθε κρατους αντιστοιχει με τον χρυσο που διαθετει.
Περασμενες καλες εποχες ;D
Μετα βρηκαν οι μετοχες και τα χρηματηστηρια , η κοπη χρηματος περασε στις τραπεζες και οι θεωριες πηγαν περιπατο.
Ξεχαστε τα αυτα
Σημερα αυτοι οπου κρατουν στο χερι τον ορισμο του χρηματος , καθοριζουν την αξια ΟΛΩΝ των αγαθων.
 Η δυναμη τους φανηκε οταν εν καιρο κρισης επεσε ο χρυσος.
ΑΜΑ και ΟΤΑΝ  κανουν κεφι θα τον ανεβασουν οσο και για οσο  πρεπει , ωστε να κερδισουν .
Ολα ειναι γρηγορα και μελετημενα στο ονομα της αρπαχτης αυτων που εχουν το καρπουζι και το μαχαιρι.
Οι υπολοιποι ματαιοπονουν


Τίτλος: Απ: Απορία
Αποστολή από: Sp1 στις Μάιος 09, 2014, 06:02:17 μμ
Πολύ ωραία όλα αυτά που έχουν ειπωθεί μέχρι τώρα αλλά θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση.Ολα΄αυτά τα καταστήματα που ξεφυτρώνουν το ένα δίπλα στο άλλο //Αγοράζω χρυσό// είναι κορόϊδα;Ισως κάτι παραπάνω γνωρίζουν απο μας τους κοινούς θνητούς αυτοί που κρύβονται πίσω απ όλα αυτά.Για ποιό λόγο λοιπόν μαζεύουν σαν αδηφάγα τέρατα το χρυσό και το ασήμι του κοσμάκη ,πετώντας του ψίχουλα;(Γιατί όταν ένα δακτυλίδι π.χ.το έχεις αγοράσει 700 ευρώ και ο σαράφης στο παίρνει για 50 δε νομίζω να χρειάζεται περαιτέρω συζήτηση το θέμα).
Υ.Γ.Ευτυχώς δεν έχω βρεθεί σε αυτή τη δυσάρεστη θέση  αλλά ακούω απο άλλους.


Τίτλος: Απ: Απορία
Αποστολή από: Mefisto στις Μάιος 09, 2014, 06:15:49 μμ
Πως ειναι δυνατον να πεσει ο χρυσος και να τον συγκρινουμε με χαρτια μετοχων οταν καθε κρατος μετραει τη δυναμη του με την αποταμιευση σε ραβδους χρυσου;Πως ειναι δυνατον δηλαδη η παγκοσμια οικονομια να αφησει να συμβει κατι τετοιο αφου η ιδια κατεχει τον χρυσο και καθε εσοδο το μετατρεπει σε χρυσο;

Η δύναμη κάθε κράτους κρίνεται πρωτίστως από την ισχύ των όπλων του, ακολούθως από τις πλουτοπαραγωγικές πηγές του, εν συνεχεία από το ανθρώπινο εργατικό (και εν δυνάμει στρατιωτικό) δυναμικό του.

Όποιος πιστεύει ότι πχ η Ελλάδα (η οποία ειρήσθω εν παρόδω εξακολουθεί να κατέχει τη –υψηλότατη- 19η θέση παγκοσμίως στο κατα κεφαλήν απόθεμα χρυσού), συγκαταλέγεται μεταξύ των 20 ισχυρότερων, από πάσης απόψεως, κρατών στον κόσμο, ας αναρωτηθεί ποιός είναι ο καρπαζοεισπράκτορας της Ευρώπης –και όχι μόνον- ειδικά τα τελευταία πέντε χρόνια. 

Φυσικά, δεν υπάρχει κανένα κράτος στον κόσμο, που να μετατρέπει «κάθε του έσοδο σε χρυσό».

Κράτη-χρυσολάτρες δεν υπάρχουν, ήδη από την εποχή της Φρυγίας του Μίδα και σίγουρα δεν υπάρχουν μετά το Μπρεττόν Γούντς


Τίτλος: Απ: Απορία
Αποστολή από: coll στις Μάιος 09, 2014, 06:35:08 μμ
Πολύ ωραία όλα αυτά που έχουν ειπωθεί μέχρι τώρα αλλά θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση.Ολα΄αυτά τα καταστήματα που ξεφυτρώνουν το ένα δίπλα στο άλλο //Αγοράζω χρυσό// είναι κορόϊδα;Ισως κάτι παραπάνω γνωρίζουν απο μας τους κοινούς θνητούς αυτοί που κρύβονται πίσω απ όλα αυτά.Για ποιό λόγο λοιπόν μαζεύουν σαν αδηφάγα τέρατα το χρυσό και το ασήμι του κοσμάκη ,πετώντας του ψίχουλα;(Γιατί όταν ένα δακτυλίδι π.χ.το έχεις αγοράσει 700 ευρώ και ο σαράφης στο παίρνει για 50 δε νομίζω να χρειάζεται περαιτέρω συζήτηση το θέμα).
Υ.Γ.Ευτυχώς δεν έχω βρεθεί σε αυτή τη δυσάρεστη θέση  αλλά ακούω απο άλλους.

Nαι τον μαζευουν τον χρυσο.
Εμποριο κανουν. Προκειται γαι ενα ευκαιριακο επαγγελμα ,που επωφελειται της εποχης.
 Ενα μερος αγοραζεται 5 και πωλειται αυτοματα 7 .
Το ιδιο κανει ο σαραφης αλλα και ο καθε εμπορος.
Ενα αλλο μερος (αφου τα τιμαλφη πηγαινουν στο καμινι) πωλειται σε εταιριες για αλλη χρηση, ή και για την κατασκευη φανταζομαι αλλων νομισματων οπου με αναλογο πριμιουμ θα βρουν την θεση τους στην παγκοσμια αγορα. Ο εμπορος δεν χανει ποτε , γιατι απλα προσπαθει να μην  στοκαρει .
Δεν ειναι δυσκολο να καταλαβεις οτι αν καποιος μπορει αν επηρεαζει την τιμη του χρυσου, τοτε μπορει να βγαλει χρημα ζεστο σε 24 ωρες . Δεν χειαζεται να ανεβει πολυ η τιμη , ουτε για μεγαλο χρονικο διαστημα.
Οι εποχες ειναι τετοιες που ειναι χαζο να γινονται προβλεψεις ...........

Προσωπικα θα συμβουλευα τους επενδυτες να κοιτουν κλασικα κομματια ευρυτερου ενδιαφερονος το οποια εχουν ΚΑΙ συλλεκτικη αξια. Μονο ετσι πιστευω οτι ΙΣΩΣ να κρατησουν την αξια τους τα χρηματα που εδωσαν .


Τίτλος: Απ: Απορία
Αποστολή από: γατοφατσα στις Μάιος 09, 2014, 07:32:10 μμ
Κατα την αποψη μου τα νομισματα η τα  διαφορα χρυσα, ασημενια ,προσφερουν μια ιδιομορφη
ανεξαρτησια-ελευθερια,που μπορει μεν να κοστιζει απο επενδυτικης πλευρας προσφερει στον επενδυτη-αποταμιευτη αλλον αερα σιγουριας.Ψαξτε το λιγο περισσοτερο και θα με καταλαβετε..........
Ναι αλλά κανείς δεν θέλει να χάνει.  Καλύτερα να αγοράσεις 10 λίρες με 200 ευρώ έκαστη παρά με 300.  Όταν λες σιγουριά τι εννοείς?  Εγώ μόνο με κονσέρβες νιώθω σιγουριά  :)
Σιγουρα κανεις δεν θελει να χανει,αλλο πραγμα λεω.Πρωτα να πουμε οτι τιποτα δεν ειναι σιγουρο,απλα αν γκρεμιστει το συμπαν(μετοχες,καταθεσεις,ακινητα κ.τ.λ.)τελευταιος θα ειναι ο χρυσος.Οι κονσερβες καποια στιγμη χαλανε ,εχουν ημερομηνια ληξης,ο χρυσος ομως??
Τεσπα ειναι ενα θεμα που θελει πολυ αναλυση και ακρη δεν θα βρουμε,γιατι ο καθενας πρατει αναλογα με το μυαλο του,τις αναγκες του αλλα και την επενδυτικη του αποψη.
Εγραψα στο τελος -ψαξτε το και θα με καταλαβετε-δηλ.και στον αρωστο συλλεκτη το κινητρο ειναι η ασφαλεια-σιγουρια οπως και να το πουμε η συλλογη μεταλου ειναι δυναμη.Αν δεν ηταν δεν θα ειχε αυτη την διαφορα αγορας πωλησης,ουτε θα υπηρχε αυτη η καχυποψια ,
ολοι ξερουμε οταν αγοραζουμε μια λιριτσα οτι μπορει να πεσει ,εν γνωσει μας ομως αγοραζουμε


Τίτλος: Απ: Απορία
Αποστολή από: DIMIS707 στις Μάιος 09, 2014, 09:08:30 μμ
Η μελετη της οικονομικης ιστορίας παρουσιάζει μια χρόνια αληθεια. Καθε φουσκα σκάει.
Αργα ή γρηγορα οι αρκουδες γινονται περισσοτέροι απο τους ταυρους.
Αργα ή γρηγορα η απληστια γινεται φοβος.
Και που είναι η φουσκα σημερα φαινεται πασιφανως. Σιγουρα οχι στο χρυσο. Ειναι στο χρημα. Ειναι η μητερα των φουσκων που οταν σκασει ο κοσμος μας θα ειναι διαφορετικος. Θα προκειται για μαζικη οικονομικη καταστροφη.
Ο χρυσος σε αυτο το συστημα περαν των όσων αναφερατε λειτουργει κυριως ως αντισταθμιση κινδυνου και για αυτο βρισκεται σε καθε σοβαρο, οχι αναγκαια μεγαλο, χαρτοφυλακιο. 


Τίτλος: Απ: Απορία
Αποστολή από: coll στις Μάιος 09, 2014, 10:02:45 μμ
Η μελετη της οικονομικης ιστορίας παρουσιάζει μια χρόνια αληθεια. Καθε φουσκα σκάει.
Αργα ή γρηγορα οι αρκουδες γινονται περισσοτέροι απο τους ταυρους.
Αργα ή γρηγορα η απληστια γινεται φοβος.
Και που είναι η φουσκα σημερα φαινεται πασιφανως. Σιγουρα οχι στο χρυσο. Ειναι στο χρημα. Ειναι η μητερα των φουσκων που οταν σκασει ο κοσμος μας θα ειναι διαφορετικος. Θα προκειται για μαζικη οικονομικη καταστροφη.
Ο χρυσος σε αυτο το συστημα περαν των όσων αναφερατε λειτουργει κυριως ως αντισταθμιση κινδυνου και για αυτο βρισκεται σε καθε σοβαρο, οχι αναγκαια μεγαλο, χαρτοφυλακιο.  

Φουσκα;;;;
Αδυνατω να καταλαβω πως μια< φουσκα> ειναι ικανη ακομα και να καθοριζει οχι μονο το κοστος της εργατοωρας ανα τον κοσμο, αλλα και την αξια της ανθρωπινης ζωης.
Συγνωμη αλλα μια πανισχυση <φουσκα > με μελλον ,οργανωση, σχεδιο  και οραμα...........ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΦΟΥΣΚΑ


Τίτλος: Απ: Απορία
Αποστολή από: DIMIS707 στις Μάιος 09, 2014, 10:14:57 μμ
Ω μα και βέβαια είναι
εδω καταρέουν και εχουν καταρευσει αυτοκρατοριες, δεν θα καταρευσουν τα χαρτια τους?!
Ειναι η μητερα των φουσκων και δίνει την μητερα των μαχων. Διανυουμε εδω και 5-6 χρονια την αρχη του τελους της με την μεταβιβαση των χρεων στους πιο ισχυρους δρωντες, τα κρατη. Ειναι η τελευταια γραμμη άμυνας.
   


Τίτλος: Απ: Απορία
Αποστολή από: coll στις Μάιος 09, 2014, 10:20:26 μμ
Mακαρι ........
Γιατι μια< φουσκα> που μπορει να κατασκευασει ακομη και κρισεις,  και να σε κανεις να πηδησεις απο μαλκονι σε μια νυχτα ,(οσο χρονο χρειαζονται αλλοι ταυτοχρονα για να βγαλουν μερικα δις) αλλοι την ονομαζουν <Νεα ταξη πραγματων>και οχι φουσκα ;D

Y.S Πηγαινε σε καμια  φτωχη χωρα της υποσαχαριας Αφρικης  να τους εξηγησεις για την φουσκα που θα σκασει, να δω θα καταλαβουν :P


Τίτλος: Απ: Απορία
Αποστολή από: digo στις Μάιος 09, 2014, 10:27:09 μμ
Για τα ακίνητα αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει καν αγορά.  Όποιος έχει τα λεφτα καθορίζει και την τιμή.  Φαντάζομαι ότι όλοι σας εδώ μέσα, με την άποψη περί σιγουριάς που σας διέπει,  είχατε στοκάρει χρυσό τα προηγούμενα χρόνια που είχε καμιά τριακοσαριά δολλάρια η ουγγιά έτσι?  Δεν πιστευω να παρασύρθηκε κανείς από την ψυχολογία του όχλου και να αγόρασε αφού είχαν αγοράσει όλοι οι άλλοι και είχε ανέβει η τιμή.  Ποτέ δεν παύει να με εντυπωσιάζει η ανθρώπινη φύση :)


Αφου δεν υπαρχει αγορα, τοτε πηγαινε ν'αγορασεις Μητσο στο μπιρ μπαρα, γιατι εμενα κατι αλλο πηραν τ'αυτια μου τελευταια, και ξεκολλανε απο το βουρκο με την καταργηση καποιων επιβαρυνσεων, με πολλα ακινητα να μην πεφτουν καν και καν στο φορο υπεραξιας και ο,τι δωσαμε δωσαμε, ηρθε η ωρα κι ο,τι προλαβετε μαγκες. Ε οχι να μου βγαλετε και τα ντουβαρια αχρηστη επενδυση, εσυ ρε Μητσο ντουβαρια δεν τακανες τα υπερκερδη απο νυχτεριδες και τα λοιπα; Στο μεταξυ μας τωρα. Ασε αν δεν πλερωσες αρχιτεκτονα μηχανικο, αστο αυτο, πονεμενη ιστορια...;)

Οσο για τον χρυσο, μονο κοιτωντας πισω μπορω να υποψιαστω τι μπορει να παιξει στο μελλον και με δεδομενο οτι κατω απο $1200 λιανικη η ουγκια δε συμφερει η εξωρυξη πια τοσο deep down underground που  πανε.


Τίτλος: Απ: Απορία
Αποστολή από: DIMIS707 στις Μάιος 09, 2014, 10:31:33 μμ
Το θεμα ειναι να καταλαβουμε εμεις και να προστατευθουμε εμεις.
Ο χρυσος εχει πολυ μεγαλυτερη αξια απο την ονομαστικη του και αυτη βρισκεται στην προστασια απεναντι στην νεα ταξη πραγματων, τον αναρχο τραπεζοληστρικο καπιταλισμο, την παγκοσιοποιηση, που ειρησθω εν παρώδο και αυτη βρισκεται σε αποδρομη (η αρχη εχει γινει με την ταση εθνικοποιησης της ΕΕ).


Τίτλος: Απ: Απορία
Αποστολή από: pepos στις Μάιος 09, 2014, 10:40:07 μμ
Η κυρία στο video είναι πρώην δικηγόρος της παγκόσμιας τράπεζας (world bank).
Έχει γίνει whistle blower όπως και πολλοί άλλοι στην Αμερική με πιο γνωστό τον Snowden.
Όποιος έχει την υπομονή να το παρακολουθήσει θα του λυθούν πολλές απορίες για το τι παίζει με το χρυσό και γιατί τον κρύβουν και τον μαζεύουν όπως έχουν κάνει και παλαιότερα.

https://www.youtube.com/watch?v=H5h1i-7qt88 (http://www.youtube.com/watch?v=H5h1i-7qt88#)



Τίτλος: Απ: Απορία
Αποστολή από: coll στις Μάιος 09, 2014, 10:53:55 μμ
Η κυρία στο video είναι πρώην δικηγόρος της παγκόσμιας τράπεζας (world bank).
Έχει γίνει whistle blower όπως και πολλοί άλλοι στην Αμερική με πιο γνωστό τον Snowden.
Όποιος έχει την υπομονή να το παρακολουθήσει θα του λυθούν πολλές απορίες για το τι παίζει με το χρυσό και γιατί τον κρύβουν και τον μαζεύουν όπως έχουν κάνει και παλαιότερα.

https://www.youtube.com/watch?v=H5h1i-7qt88 (https://www.youtube.com/watch?v=H5h1i-7qt88)



Mακαρι βρε Ηλια , γατι τελευταια ειναι της μοδας να τσιμπανε παγκοσμιως τα φιλετα (μεγαλοεπιχειρησεις-ενεργεια-τηλεπικοινωνιες-τουριτικες επιχειρησεις ολκης) να σου απομυζουν το cash και να σε αφηνουν με αδεια χερια, ή καλυτερα για  την ακριβεια με αχρηστα πραγματα στα χερια, και κυριως ............αφραγκο.
 Βλεπεις χρειαζονται και φτηνο εργατικο δυναμικο ;D
Ο καθεις οτι νομιζει..........


Τίτλος: Απ: Απορία
Αποστολή από: Μιχάλης 80 στις Μάιος 10, 2014, 12:43:11 πμ
Διάβασα με προσοχή όλα τα ανωτέρω και θα ήθελα να κάνω και εγώ κάποια σχόλια.

Πιστεύω ότι δεν χρειάζεται να επιστέψουμε στις σπηλιές για να αλλάξει το υπάρχον νομισματικό σύστημα.
 
Προς τεκμηρίωση της παραπάνω άποψής μου θα σας πω ότι ήδη υπάρχει ένα "παγκόσμιο νόμισμα" , δεν είναι ούτε το globo , ούτε ο χρυσός , ούτε αποκύημα κάποιας συνομωσιολογικής θεωρίας.
Το νόμισμα αυτό είναι το SDRs  του I.M.F. Είναι επίσημο , δεν είναι κάτι κρυφό. Στα Ελληνικά μεταφράζεται   κατά λέξη ως "ειδικό τραβηχτικό δικαίωμα του Δ.Ν.Τ." Δεν έχει υλική μορφή αλλά είναι λογιστική νομισματική μονάδα . Κάποτε ως το 1971 ήταν 1 SRD =1USD $. Σήμερα είναι ένα καλάθι 4 νομισμάτων δολάριο , ευρώ , στερλίνα και γεν.   με διαφορετικό ποσοστό συμμετοχής το κάθε νόμισμα. Το καλάθι αυτό αναθεωρείται ανά 5ετία από το Δ.Ν.Τ. Τελευταία αναθεωρήθηκε το 2010. Επίκειται αναθεώρηση το 2015.
Το θεωρείται απίθανο να προστεθεί π.χ. το ρούβλι ,το ρουμιμπνι και σε κάποιο ποσοστό και ο χρυσός ?
Υπάρχει και η συνθήκη της Βασιλείας ΙΙΙ που συνηγορεί υπέρ του χρυσού ως τραπεζικό απόθεμα.

Το παγκόσμιο νομισματικό σύστημα αλλάζει κάθε 30-50 χρόνια. Τελευταία φορά άλλαξε το 1971 , πιο πριν το 1944 , πιο πριν το 1914.

Το σύγχρονο νομισματικό σύστημα βεβαίως και είναι φούσκα , βεβαίως και μπορεί να καταρρεύσει αν χαθεί το TRUST . Δηλαδή η εμπιστοσύνη (αναγκαία συνθήκη για οικονομική ομαλότητα) του κόσμου απέναντι στο Fiat Money System.
Υπάρχει τεράστια υπερμόχλευση στο χρήμα. Αν χαθεί το TRUST και υπάρξει ένα bank run , αν γίνουν άμεσα απαιτητά τα ποσά που είναι εγγεγραμμένα στους καταθετικούς λογαριασμούς των μεγάλων τραπεζών θα υπάρξει τεράαααστια κατάρρευση.
Φανταστείτε  τώρα , σαν συνέχεια της παραπάνω κίνησης , να ρευστοποιηθούν άμεσα οι μετοχές , τα ομόλογα και τα παράγωγα στα μεγάλα χρηματηστήρια του κόσμου.
Εφιάλτης

      


Τίτλος: Απ: Απορία
Αποστολή από: γατοφατσα στις Μάιος 10, 2014, 09:57:07 πμ
Η μελετη της οικονομικης ιστορίας παρουσιάζει μια χρόνια αληθεια. Καθε φουσκα σκάει.
Αργα ή γρηγορα οι αρκουδες γινονται περισσοτέροι απο τους ταυρους.
Αργα ή γρηγορα η απληστια γινεται φοβος.
Και που είναι η φουσκα σημερα φαινεται πασιφανως. Σιγουρα οχι στο χρυσο. Ειναι στο χρημα. Ειναι η μητερα των φουσκων που οταν σκασει ο κοσμος μας θα ειναι διαφορετικος. Θα προκειται για μαζικη οικονομικη καταστροφη.
Ο χρυσος σε αυτο το συστημα περαν των όσων αναφερατε λειτουργει κυριως ως αντισταθμιση κινδυνου και για αυτο βρισκεται σε καθε σοβαρο, οχι αναγκαια μεγαλο, χαρτοφυλακιο. 
Πολυ σωστα


Τίτλος: Απ: Απορία
Αποστολή από: γατοφατσα στις Μάιος 10, 2014, 09:58:30 πμ
Διάβασα με προσοχή όλα τα ανωτέρω και θα ήθελα να κάνω και εγώ κάποια σχόλια.

Πιστεύω ότι δεν χρειάζεται να επιστέψουμε στις σπηλιές για να αλλάξει το υπάρχον νομισματικό σύστημα.
 
Προς τεκμηρίωση της παραπάνω άποψής μου θα σας πω ότι ήδη υπάρχει ένα "παγκόσμιο νόμισμα" , δεν είναι ούτε το globo , ούτε ο χρυσός , ούτε αποκύημα κάποιας συνομωσιολογικής θεωρίας.
Το νόμισμα αυτό είναι το SDRs  του I.M.F. Είναι επίσημο , δεν είναι κάτι κρυφό. Στα Ελληνικά μεταφράζεται   κατά λέξη ως "ειδικό τραβηχτικό δικαίωμα του Δ.Ν.Τ." Δεν έχει υλική μορφή αλλά είναι λογιστική νομισματική μονάδα . Κάποτε ως το 1971 ήταν 1 SRD =1USD $. Σήμερα είναι ένα καλάθι 4 νομισμάτων δολάριο , ευρώ , στερλίνα και γεν.   με διαφορετικό ποσοστό συμμετοχής το κάθε νόμισμα. Το καλάθι αυτό αναθεωρείται ανά 5ετία από το Δ.Ν.Τ. Τελευταία αναθεωρήθηκε το 2010. Επίκειται αναθεώρηση το 2015.
Το θεωρείται απίθανο να προστεθεί π.χ. το ρούβλι ,το ρουμιμπνι και σε κάποιο ποσοστό και ο χρυσός ?
Υπάρχει και η συνθήκη της Βασιλείας ΙΙΙ που συνηγορεί υπέρ του χρυσού ως τραπεζικό απόθεμα.

Το παγκόσμιο νομισματικό σύστημα αλλάζει κάθε 30-50 χρόνια. Τελευταία φορά άλλαξε το 1971 , πιο πριν το 1944 , πιο πριν το 1914.

Το σύγχρονο νομισματικό σύστημα βεβαίως και είναι φούσκα , βεβαίως και μπορεί να καταρρεύσει αν χαθεί το TRUST . Δηλαδή η εμπιστοσύνη (αναγκαία συνθήκη για οικονομική ομαλότητα) του κόσμου απέναντι στο Fiat Money System.
Υπάρχει τεράστια υπερμόχλευση στο χρήμα. Αν χαθεί το TRUST και υπάρξει ένα bank run , αν γίνουν άμεσα απαιτητά τα ποσά που είναι εγγεγραμμένα στους καταθετικούς λογαριασμούς των μεγάλων τραπεζών θα υπάρξει τεράαααστια κατάρρευση.
Φανταστείτε  τώρα , σαν συνέχεια της παραπάνω κίνησης , να ρευστοποιηθούν άμεσα οι μετοχές , τα ομόλογα και τα παράγωγα στα μεγάλα χρηματηστήρια του κόσμου.
Εφιάλτης
Πραγματι εφιαλτικο σεναριο  


Τίτλος: Απ: Απορία
Αποστολή από: gkounto στις Μάιος 10, 2014, 07:38:05 μμ
Ο Αινσταιν έλεγε οτι  ανοησία είναι να κανεις και να επαναλαμβάνεις το ίδιο πράγμα συνέχεια και να περιμένεις κάθε φορά διαφορετικό αποτέλεσμα.

Αναρωτιέμαι αν εχει εφαρμογή εδώ.

Δηλαδή αναρωτιέμαι αν δεν έλειψαν οι αιτίες που οδήγησαν στην άνοδο του χρυσού γιατί θα αλλάξει το αποτέλεσμα;

Η δική μου απορία.



Τίτλος: Απ: Απορία
Αποστολή από: DIMIS707 στις Μάιος 10, 2014, 08:57:01 μμ
Ο Αινσταιν έλεγε οτι  ανοησία είναι να κανεις και να επαναλαμβάνεις το ίδιο πράγμα συνέχεια και να περιμένεις κάθε φορά διαφορετικό αποτέλεσμα.

Αναρωτιέμαι αν εχει εφαρμογή εδώ.

Δηλαδή αναρωτιέμαι αν δεν έλειψαν οι αιτίες που οδήγησαν στην άνοδο του χρυσού γιατί θα αλλάξει το αποτέλεσμα;

Η δική μου απορία.



Ευλογη απορια
Η απαντηση βρισκεται σε αυτο που βρισκεται γραμμενο στο δολλαριο "IN GOD WE TRUST" οπερ μεθερμηνευομενο  "εχουμε εμπισοσυνη στους τραπεζιτες" και το προιον τους το χρημα.
Με την τραπεζικη κριση του 2008 ο κοσμος αρχισε να χανει αυτη ακριβως την τραπεζικη πιστη, που αποτελει τον ακρογωνιαιο λιθο του συστηματος, και να στρεφεται στο χρυσο εκτινασσοντας την τιμη του.
Πραγματικος εφιαλτης η εμπιστοσυνη στον χρυσο και σε αυτους
Κινδυνευε πλεον το ιδιο το συστημα απο το μεταλλο που δεν το ελεγχουν πληρως οπως το χρημα. Ηταν ο εχθρος τους και το πολεμησαν βγαινοντας νικητες σε αυτη την μαχη.
Επειδη ομως γνωριζουν οτι επικειται και αλλη με χειροτερους ορους γι αυτους (περισσοτερο χρημα στην αγορα) που θεωρω οτι εκτιμουν πως δεν θα την κερδισουν αν τουλαχιστον δεν αλλαξει κατι, επι του παροντος, μεταξυ αλλων, χειραγωγουν ηλεκτρονικα και ταυτοχρονα μαζευουν ολο τον χρυσο απο τα χερια των μικρων.


Τίτλος: Απ: Απορία
Αποστολή από: silahim στις Μάιος 12, 2014, 01:09:18 μμ
Ο Αινσταιν έλεγε οτι  ανοησία είναι να κανεις και να επαναλαμβάνεις το ίδιο πράγμα συνέχεια και να περιμένεις κάθε φορά διαφορετικό αποτέλεσμα.

Αναρωτιέμαι αν εχει εφαρμογή εδώ.

Δηλαδή αναρωτιέμαι αν δεν έλειψαν οι αιτίες που οδήγησαν στην άνοδο του χρυσού γιατί θα αλλάξει το αποτέλεσμα;

Η δική μου απορία.




Mia απλή απάντηση στην ερώτησή σας,θα ήταν, ότι η Fed σταμάτησε να ''κόβει φρέσκο χρήμα''.
Με τον ρυθμό που ''έκοβε''. Μάλιστα λέγετε ότι στο τέλος του 2014 θα ελαχιστοποιήσει την αντιστάθμιση!


Τίτλος: Απ: Απορία
Αποστολή από: dpodaras στις Μάιος 13, 2014, 08:34:33 πμ
Τα νομισματικά συστήματα έχουν καταρρεύσει πολλές φορές στο παρελθόν αλλά έχουν δημιουργηθεί νέα στη θέση τους.  Η Ιστορία είναι γεμάτη από καταστροφές χωρίς όμως να έλθει το τέλος του κόσμου.  Προσωπικά δεν αναφέρθηκα ποτέ σε διακράτηση φυσικού χρήματος (είμαι αντίθετος μάλιστα) αλλά είμαι της άποψης ότι τα μέταλλα στα τρέχοντα επίπεδα δεν είναι καλή επένδυση.  Θεωρώ πιθανότερο να επέλθει σοβαρό "κούρεμα" στις τιμές των μετάλλων παρά να συμβεί οτιδήποτε άλλο.