Καλώς ορίσατε, Επισκέπτης. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Μάιος 06, 2024, 09:19:09 μμ
  Εμφάνιση μηνυμάτων
Σελίδες: 1 ... 49 50 [51] 52 53 ... 57
751  Γραμματόσημα / Μεγάλες κεφαλές Ερμή 1861-1886 / Απ: Συζήτηση επι των αποχρώσεων στα κλασσικά γραμματοσημα στις: Μάρτιος 27, 2017, 08:58:50 μμ
Φίλοι διαφωνούντες με το topic,
δεν είπε κανένας πως τα πράγματα είναι απλά με αυτού του τύπου γραμματόσημα. Η απουσία ''σταθερών'' για τους χρωματισμούς είναι που δημιουργεί την ανάγκη να ψάχνουμε με οποιονδήποτε τρόπο και οτιδήποτε μπορεί να μας βοηθήσει.

Από την άλλη είναι αλήθεια πως η ανεύρεση των χρωματισμών στις ΜΚΕ είναι δύσκολη διαδικασία μια και εμπλκέκονται πολλοί παράγοντες, η έκθεση στο το χαρτί, η ανάμειξη των χρωμάτων, η μακροχρόνια έκθεση ή απουσία στο φως, η υγρασία που τράβηξαν, κλπ. Είτε είναι μελέτες, είτε ραλιέρες χρωμάτων, είτε να κατεβάζει τις φωτό γραμματοσήμων από παλιές δημοπρασίες και να τα συγκρίνει, είτε ότι πιστεύει πως θα τον βοηθήσει.


Δέν νομίζω οτι υπάρχει διαφωνία σε αυτά που λές εγώ κυρίως διαφώνησα με την ραλιέρα γι αυτό και την ονόμασα "χρωματολόγιο ελαιοχρωματιστή με τρύπες..."
Η φωτογραφίες του LHH είναι εξαιρετικές και σίγουρα βοηθούν πολύ.Απλώς όλες αυτές οι κινήσεις πρέπει
να γίνονται με προσοχή και όχι με ερασιτεχνισμό...
Ομιλώ γενικώς για να μην παρεξηγηθώ
752  Γραμματόσημα / Ελληνικά γραμματόσημα / μΚΕ ΣΦΡΑΓΙΔΕΣ (Α) στις: Μάρτιος 27, 2017, 07:14:37 μμ
Οι ακυρωτικές σφραγίδες επι των μΚΕ είναι και αυτό ένα πολύ μεγάλο πεδίο έρευνας που έχει να επιδείξει απίστευτη ποικιλία και ομορφιά.Θα γίνει μία προσπάθεια παρουσίασης ξεκινώντας απο τις διοικητικές σφραγίδες.
1) ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ
 Μετά την επικόλληση των μΚΕ επι των φακέλλων, το Υπ.Εξωτερικών εσφράγιζε την αλληλογραφία του με μία ευθύγραμμη σφραγίδα με τις λέξεις <<ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ>>.
Την συναντάμε κυρίως σε 25λ,50λ και 1δρ Βελγικής έκδοσης διότι αργότερα εγκαταλήφθη.
2) ΤΑΜΕΙΑΚΕΣ ΣΦΡΑΓΙΔΕΣ ΕΛΕΓΧΟΥ 1897
 Εχει γίνει προηγούμενη αναφορά σε αυτή την κατηγορία:
Το 1897 Ο Τουρκικός στρατός κατέλαβε την Θεσσαλία και κατέσχε μεγάλες ποσότητες γραμ/μων.Η Ελληνική κυβέρνηση επειδή φοβότανε οτι η Τουρκική κυβέρνηση θα τα εισάγει λαθραία στην χώρα, διέταξε τα Δημόσια ταμεία πρίν πωληθούν στο κοινό να σφραγίζονται.Αρχικά η σφράγιση γινότανε στην εμπρόσθια όψη κυρίως με διπλόκυκλη σφραγίδα.Επειδή όμως γινότανε σύγχιση μεταξύ σφραγισμένων και ασφράγιστων, το Υπουργείο διέταξε η σφράγιση να γίνεται στο πίσω μέρος ΜΕΤΑ το γομάρισμα.Το 1897 κυκλοφορούσαν κυρίως τα Ολυμπιακά στα οποία η σφράγιση, αν και σπάνια,συναντάται.Στις μΚΕ εκυκλοφόρησαν λίγα αντίτυπα τους μήνες Απρίλιο,Μάιο και Ιούνιο του 1997.Διασώζονται ελάχιστα σφραγισμένα στην εμπρόσθια όψη και ελάχιστα στην οπίσθια όψη με τέτοιες σφραγίδες ελέγχου Στα ταχυδρομημένα συνήθως με το ξέπλυμα μαζί με τη γόμα έφευγε και η σφραγίδα.Και τα μέν και τα δε είναι εξαιρετικά σπάνια. Σις μΚΕ μία σφραγίδα αναλογεί σε μία τετράδα ενω στα Ολυμπιακά συναντάται και σε ζεύγος κυρίως λόγω μεγέθους γραμματοσήμου.

Ακολουθεί φωτο ακύρωσης με ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ σε 25λ Βελγικής έκδοσης σε οριζόντια τριάδα
753  Γραμματόσημα / Ελληνικά γραμματόσημα / Απ: Ti ειναι χρωμα ? στις: Μάρτιος 27, 2017, 01:05:01 μμ
Παιδιά τα πράγματα δεν είναι έτσι απλά..Δηλαδή βάζουμε το γραμματόσημο απο κάτω και τσάκ ιδού η απάντηση
Να καταργήσουμε τότε μελέτες 100 ετών!
Ο χρωματισμός σε ένα γραμματόσημο 120-150 ετών δεν πάει με τέτοιου είδους μπούσουλα

Συμφωνουμε, τα πραγματα δεν ειναι ετσι απλα, ουτε ενα χρωματολογιο σε καλυπτει ουτε το να παρεις μονος σου ενα μηχανημα και ν αρχισεις να μετρας χωρις να ξερεις, οπως λεω εγω εδω "χαριτολογωντας" στο παραδειγμα.

Το ποστ μου αυτο απαντουσε στο "τι χρωμα εχει το γραμματοσημο μου τωρα" και προσπαθουσε να αναδειξει τι προβληματα και περιορισμοι παρουσιαζονται αν καποιος παρει μια συσκευη στην τυχη και αρχισει να μετραει μονος του.

Το "τι χρωμα ειχε το γραμματοσημο μου πριν απο 100 χρονια" και το "τι χρωμα θα χει το γραμματοσημο μου σε 200 χρονια" μπορουν να απαντηθουν και αυτα με ιδιου τυπου συσκευη αλλα πολυ περισσοτερη δουλεια.
Και εχετε δικιο στη σκεψη σας κυριε GSHH, οταν θα παει καποιος να καταλαβει τι χρωμα ειχε το γραμματοσημο πριν απο 100 χρονια θα δει τι εχει παθει το μελανι και το χαρτι, για να βγαλει ενα σεναριο για τις αντιδρασεις που εγιναν και να βγαλει συμπερασμα ενω αν χρειαστει να δει τι χρωμα θα χει το γραμματοσημο σε 200 χρονια, θα πρεπει να του πεις οτι θα "φυλαγεται εκει με θερμοκρασια απο τοσο μεχρι τοσο και υγρασια απο κει μεχρι κει και περιβαλλον με αυτο και το ταδε συστατικο σε τετοια συγκεντρωση" για να βγαλει αποτελεσμα. Και επειδη παντα υπαρχουν ασταθμητοι παραγοντες, γι 'αυτο χρειαζεσαι μεγαλο και χαρακτηριστικο δειγμα, για να 'σαι σιγουρος.

Οπως και το "ειναι το γραμματοσημο μου γνησιο".
 Να προσθεσω οτι η συσκευη που χρησιμοποιησε το μουσειο που εβγαλα για παραδειγμα εκτος απο χρωμα, μετραει και αποστασεις, ποσο απεχει η μυτη απτο ματι του ερμη, κτλ.

Μπορεί σε μερικές δεκαετίες, όπως λέει τα πράγματα να είναι όπως τα λέει,δεν διαφωνώ,τα πράγματα όμως σήμερα και αύριο είναι περίπου όπως ήταν εχθές.

Συμφωνουμε. Και αυτος ειναι ο σκοπος μου, να δειξω σε οσους ενδιαφερονται οτι υπαρχει τροπος να κανουμε ενα βημα παραπερα, και οτι το συνολικο κοστος και η τεχνολογια μας το επιτρεπουν να το κανουμε εδω σημερα για μια φορα, αντι να περιμενουμε να μας κανουν τη χαρη οι απ'εξω,  αν αποφασισουμε να το κανουμε οργανωμενα και επισημα.

Κανεις δεν μπορει να καταργησει τους "παλιους", χρειαζεται να τους χρησιμοποιησει και να τους αξιολογησει για να φθασει σε αποτελεσμα. Χρειαζεται να βασιστει σε δειγματα που οι παλιοι ξεχωρισαν και κατεγραψαν και οι γνωστες του τωρα θεωρουν γνησια και χαρακτηριστικα, και μετα χρειαζεται να παρει πληθος μετρησεων για να εχει ενα σωστο δειγμα. "Παταμε σε ποδια γιγαντων" για να εξελιξουμε κατι, αλλα αν παραμενουμε στασιμοι, απλα παραμενουμε πιστοι στους τυπους και οχι στο πνευμα των γιγαντων.

Αλλα το παμε πολυ πιο γρηγορα απ'οτι ειχα σκοπο και φοβαμαι θα χαθουμε. Προς το παρον μπορουμε να συζητησουμε για ο,τι εγραψα στο πανω κειμενο μονο ? Εννοω να ακουσουμε και τον κυριο LHH και αλλες αποψεις, να μου πειτε αν διαφωνειτε καπου ή καποιος θελει να ρωτησει κατι στα πρωτα που ειπα.


Συμφωνω απολύτως με τον dsp και χαίρομαι πολύ γι αυτό  Χαμόγελο
754  Γραμματόσημα / Ελληνικά γραμματόσημα / Απ: Ti ειναι χρωμα ? στις: Μάρτιος 27, 2017, 08:21:01 πμ
Παιδιά τα πράγματα δεν είναι έτσι απλά..Δηλαδή βάζουμε το γραμματόσημο απο κάτω και τσάκ ιδού η απάντηση
Να καταργήσουμε τότε μελέτες 100 ετών!
Ο χρωματισμός σε ένα γραμματόσημο 120-150 ετών δεν πάει με τέτοιου είδους μπούσουλα
Εχει σχέση με την αποθήκευση,το χαρτί,την εκτύπωση και πάρα πολλές παραμέτρους.
Ακόμα και το ίδιο γραμματόσημο αν το δουν δύο έμπειροι μελετητές πολλές φορές δεν συμφωνούν.Δεν είναι τα πράγματα άσπρο-μαύρο για να μιλήσω με χρωματική ορολογία
Δεν νομίζω οτι βοηθάει σε κάτι αυτή η προσέγγιση
Προσοχή μη δούμε το φάντασμα του Κωνσταντινίδη και όλων των άλλων μεγάλων που έβαλαν τα θεμέλια και τις βάσεις για να μιλάμε εμείς σήμερα (δεν λέω ονόματα μην ξεχάσω κανέναν)
Γνώμη μου

Μετέφερα εδώ αυτά που έγραψα χθές το βράδυ για να βοηθήσω τον LHH να τα διαγράψει απο το ΧΡΩΜΑΤΙΣΜΟ ΤΩΝ ΜΚΕ και τον παρακαλώ να διαγράψει το χρωματολόγιο με τις τρύπες απο τις μΚΕ που γράφω γιατί δεν μπορώ να συνεχίσω.Κάθε φορά που το βλέπω μου ανεβαίνει η πίεση !
Μου αρέσουν αυτά που γράφει ο dsp, η αίσθηση μου είναι οτι δεν λέει κατι διαφορετικό απο αυτά που είπα και εγώ.Τον παρακαλώ να με διορθώσει αν δεν κατάλαβα σωστά.Είχα δει και το προηγούμενο σχόλιο του το οποίο με βρίσκει σύμφωνο.
Μπορεί σε μερικές δεκαετίες, όπως λέει τα πράγματα να είναι όπως τα λέει,δεν διαφωνώ,τα πράγματα όμως σήμερα και αύριο είναι περίπου όπως ήταν εχθές.
Γνωρίζω προσωπικά άνθρωπο ο οποίος έχει φτιάξει "χρωματολόγιο" με γραμματόσημα άρτια μετά απο δουλειά 20 και πλέον ετών...μή προσπαθούμε λοιπόν με αυτόν τον τρόπο να προσεγγίσουμε ένα θέμα τόσο δύσκολο και σύνθετο.
Με την ευκαιρία αυτή να πώ επίσης οτι εγώ δεν συμφωνώ και με τον τρόπο"του ψαρέματος" που ρωτούν άνθρωποι που ξέρουν σχετικά με εκτιμήσεις τιμής,κατάταξης κλπ
Δηλώνω εδώ και είμαι απόλυτος οτι δεν θα ακολουθήσω σε τέτοιες περιπτώσες.
Θα είμαι εδώ και ευχαρίστως να βοηθήσω ,στο μέτρο που μπορώ, ανθρώπους που δεν ξέρουν ή έχουν αμφιβολίες.Ο σκοπός μου θα είναι με μέτρο και με σεμνότητα να βοηθήσω τον συλλεκτισμό και ειδικότερα τον φιλοτελισμό.  
755  Γραμματόσημα / Μεγάλες κεφαλές Ερμή 1861-1886 / Απ: Συζήτηση επι των αποχρώσεων στα κλασσικά γραμματοσημα στις: Μάρτιος 26, 2017, 10:52:47 μμ
Παιδιά τα πράγματα δεν είναι έτσι απλά..Δηλαδή βάζουμε το γραμματόσημο απο κάτω και τσάκ ιδού η απάντηση Μεγάλο χαμόγελο
Να καταργήσουμε τότε μελέτες 100 ετών!
Ο χρωματισμός σε ένα γραμματόσημο 120-150 ετών δεν πάει με τέτοιου είδους μπούσουλα
Εχει σχέση με την αποθήκευση,το χαρτί,την εκτύπωση και πάρα πολλές παραμέτρους.
Ακόμα και το ίδιο γραμματόσημο αν το δουν δύο έμπειροι μελετητές πολλές φορές δεν συμφωνούν.Δεν είναι τα πράγματα άσπρο-μαύρο για να μιλήσω με χρωματική ορολογία
Δεν νομίζω οτι βοηθάει σε κάτι αυτή η προσέγγιση
Προσοχή μη δούμε το φάντασμα του Κωνσταντινίδη και όλων των άλλων μεγάλων που έβαλαν τα θεμέλια και τις βάσεις για να μιλάμε εμείς σήμερα (δεν λέω ονόματα μην ξεχάσω κανέναν)
Γνώμη μου
756  Γραμματόσημα / Ελληνικά γραμματόσημα / μΚΕ ΣΦΑΛΜΑΤΑ ΧΡΩΜΑΤΙΣΜΟΥ ΣΠΑΝΙΑ στις: Μάρτιος 26, 2017, 12:26:34 μμ
Θα αναφερθώ εδώ σε δύο γραμματόσημα τα οποία έχουν βρεθεί σε συλλογές τα οποία θεωρούνται εξαιρετικά σπάνια και το πρώτο απο τα δύο μοναδικό (καθ όσον γνωρίζουμε πάντα)
1) 25λ ερυθροπορτοκαλί αντί κυανό
 Ο Π.Ιωαννίδης το αναφέρει σε άρθρο του στη Φιλοτέλεια (Τεύχος 522 Ιαν.-Φεβ.1987 σελ 29-30) ώς 10λεπτο τυπωμένο με την πλάκα των 25 λεπτών για το λόγο οτι κυκλοφόρησε και ακυρώθηκε με σφραγίδα ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΝ 12 ΣΕΠΤ.1891 ή 1894 και "ξέφυγε" ως 10 λεπτο απο τους ταχ.υπαλλήλους.
Επειδή η ονομαστική αξία ήταν δυσδιάκριτη στα γραμματόσημα της εποχής εκείνης οι ταχ. υπάλληλοι, απο συνήθεια κυρίως, κοιτούσαν το χρώμα του γραμματοσήμου προκειμένου να εισπράξουν το αναλογούν ταχυδρομικό τέλος.
2) 40λ κόκκινο αντί βιολέ
 Ως γνωστόν το βιολέ προκύπτει απο την ανάμιξη ερυθρού και κυανού χρώματος (το ερυθρό σε μεγαλύτερο ποσοστό).Στο συγκεκριμένο γραμματόσημο μετά απο έλεγχο με φασματοσκόπιο σε εξειδικευμένο κέντρο, απεδείχθη οτι το χρώμα του δεν οφείλεται σε αποχρωματισμό αλλα σε απουσία κυανού χρώματος

Ακολουθούν φωτό
  
757  Γραμματόσημα / Ελληνικά γραμματόσημα / μΚΕ ΣΦΑΛΜΑΤΑ ΧΡΩΜΑΤΙΣΜΟΥ στις: Μάρτιος 26, 2017, 11:22:22 πμ
Στο τέλος του 1896 εμφανίσθησαν στην φιλοτελική αγορά 5λεπτα ερυθρού χρώματος αντί πρασίνου και 10λεπτα πρασίνου και ερυθρού αντί του πορτοκαλοχρυσοειδούς.Η εμφάνιση αυτή προκάλεσε έκπληξη στον φιλοτελικό κόσμο,διότι έγινε χωρίς επίσημη έγκριση, αν και η εκτύπωση έγινε στο εθνικό τυπογραφείο κανονικά.
Κατα τον Κωνσταντινίδη διεδώθη οτι η εκτύπωση αυτή έγινε λόγω κατεπείγουσας ταχυδρομικής ανάγκης την τελευταία Κυριακή των Απόκρεω απο τους υπαλλήλους του Εθν.Τυπογραφείου οι οποίοι διετέλουν εν ευθυμία.Τα ετυπωθέντα εστάλησαν στον Πύργο,λίγα εκυκλοφόρησαν,αλλά ο επιθεωρητής των ταχυδρομείων που πήγε τα απέσυρε αμέσως.Κατα τον Αγγ. Παπαιωάννου ήταν προιόν συνεργασίας των εργατών του ταχυδρομείου και γνωστού εμπόρου γραμματοσήμων της εποχής εκείνης (η πιό λογική για μένα εκδοχή),κατα άλλους ο σκοπός ήταν να δωρηθούν στον Βασιλιά Κωνσταντίνο και κατά άλλους η αλλαγή αυτή των χρωμάτων εγινε απο λάθος απο τους μεθυσμένους εργάτες του τυπογραφείου στις εορτές των Χριστουγέννων.Για το λόγο αυτό ονομάσθηκαν <ΜΕΘΥΣΜΕΝΑ>
Κατα τον Κωνσταντινίδη απο τους πέντε τύπους(κανονική και ελαιώδης εκτύπωσις)εξετυπώθησαν κατα τα φαινόμενα περι τα πέντε φύλλα εκ 300 αντιτύπων απο κάθε ποικιλία
Οποια και να είναι η αλήθεια πρόκειται για φιλοτελική επινόηση με σκοπό της εμφάνιση σφαλμάτων χρωματισμού.
Ποιά απο τις τρείς αξίες είναι η σωστή ερυθρά της ιδίας περιόδου άραγε?

Ακολουθούν φωτό
1) 20λ Δευτέρας περιόδου ερυθρό
2)  5λ  <Μεθυσμένο>
3) 10λ <Μεθυσμένο>
758  Γενική συζήτηση / Εκτός θεματολογίας / Απ: 25-3-2017 Μεγαλειώδης παρέλαση στις: Μάρτιος 26, 2017, 08:29:27 πμ
Υπάρχει ακόμα η Ασπίς Πρόνοια Σαρκασμός
759  Γραμματόσημα / Ελληνικά γραμματόσημα / Απ: Φιλοτελικό ''καφενείο'' στις: Μάρτιος 25, 2017, 04:09:39 μμ
Ξεφύλλιζα το πρωί τη νέα Φιλοτέλεια και εκτός των άρθρων που έχουν μεγάλο ενδιαφέρον στάθηκα στη σελίδα 34 που έχει την χρήση του 2016 και εντυπωσιάστηκα μπορώ να πώ..
Σε τέτοιες δύσκολες εποχές οι άνθρωποι οχι μόνο κρατουν την ΕΦΕ ζωντανή, αλλα καταφέρνουν να έχουν και αύξηση στο λογαριασμό της Εταιρίας...
Αυτομάτως  η σκέψη μου πήγε στα οικονομικά της Ελλάδας και λέω μα πως γίνεται..
Αμέσως μου ήρθε η απάντηση.Οι άνθρωποι αυτοί λειτουργούν χωρίς ιδίον όφελος, ζούν με μιά ιδέα!
Με αγάπη,νοικοκυρεμένα,σεμνά και ταπεινά.
ΟΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΛΕΙΠΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΗΜΕΡΙΝΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΒΓΑΖΩ ΚΑΝΕΝΑΝ ΑΠ ΕΞΩ..
760  Γραμματόσημα / Ελληνικά γραμματόσημα / μΚΕ ΣΦΑΛΜΑΤΑ (ΚΑΤΑ ΑΛΛΟΥΣ ΠΟΙΚΙΛΙΑΙ) στις: Μάρτιος 25, 2017, 10:30:00 πμ
Σφάλμα είναι ότι μη ορθόν.Στην Ελληνική Φιλοτελική ορολογία έχει επικρατήσει η λέξη σφάλμα για σχεδόν όλες τις περιπτώσεις πλήν χάρτου και αποχρώσεων χρώματος.Δεν υπάρχει κοινή ορολογία.Στη διεθνή ορολογία τα πράγματα είναι διαφορετικά και βεβαίως, όπως και στα περισσότερα θέματα κάθε μελετητής εκφράζει προσωπική άποψη.Οι διαφορές εντοπίζονται στα τυχαία γεγονότα π.χ ακαθαρσιές στην τυπογραφική πλάκα κ.ά
Ως Ελληνες ακολουθούμε την Ελληνική βιβλιογραφία κατά κύριο λόγο.Θα προσπαθήσω αν και δύσκολο να συμπτύξω το συγκεκριμένο θέμα.
Τα σφάλματα χωρίζονται σε δύο κύριες κατηγορίες.
1)Τα σφάλματα που οφείλονται στη μέθοδο κατασκευής
 α) Λόγω αναπαραγωγής της αρχικής δεκάδας στην πεντηκοντάδα( 6 φορές στην ίδια θέση του φύλλου σε κάθε πεντηκοντάδα) και
 β)της αρχικής πεντηκοντάδας στο φύλλο των 300 (βλέπε φωτο τυπογραφικής πλάκας των 300 που υπάρχει πρωτύτερα)
  Εδώ δυσκολεύει διότι μπαίνει το ερώτημα αν οι πενηντάδες ελύοντο ή όχι μετά από κάθε εκτύπωση.Θα έπρεπε να υπάρχουν σωσμένα αρκετά φύλλα των 300 για να είμαστε απολύτως σίγουροι.Η άποψη μου είναι ότι
στις Αθηναικές εκδόσεις δεν ελύοντο
2)τα σφάλματα οφειλόμενα στην εκτύπωση (κυρίως στις Αθηναικές εκδόσεις)
 α)οφειλόμενα στη φθορά λόγω συνεχούς χρήσης
 β)Στην κακή εκτύπωση
 γ)Στην ακαθαρσία των τυπ.πλακών
 δ)Που οφείλοντο σε τυχαία γεγονότα(επαφή με αιχμηρά ακτικείμενα κ.ά)
Ακολουθεί φωτο της μελέτης Κωνσταντινίδη σχετική με τα σφάλματα των τυπογραφικών πλακών

761  Γραμματόσημα / Ελληνικά γραμματόσημα / Απ: Φιλοτελικό ''καφενείο'' στις: Μάρτιος 24, 2017, 10:57:32 μμ
Δούλεψε γιατί η συλλογές δυστυχώς θέλουν χρηματοδότηση  και οι καιροί είναι περίεργοι Σφραγισμένα χείλη
Μου έβαλες ... όλα στον καιρό τους όπως είπα και αλλού Σαρκασμός
762  Γραμματόσημα / Ελληνικά γραμματόσημα / Απ: Φιλοτελικό ''καφενείο'' στις: Μάρτιος 24, 2017, 10:31:53 μμ
Αγαπητέ LHH εξαιρετική δουλειά έχεις κάνει με το χρωματολόγιο των ΜΚΕ  Χαμόγελο
763  Γραμματόσημα / Ελληνικά γραμματόσημα / στις: Μάρτιος 24, 2017, 10:25:32 μμ
Η ερώτηση είναι καλή και λόγω της προσπάθειας συμπύκνωσης δέν αναφέρθηκε οτι κατά τον Kohl διατρήθηκαν
και άλλες αξίες για φιλοτελικούς χαριστικώς σκοπούς με την κακότεχνη 13 1/4 όταν η μηχανή μεταφέρθηκε στο γραφείο Ταχυδρομικών δεμάτων.
764  Γραμματόσημα / Μεγάλες κεφαλές Ερμή 1861-1886 / Απ: ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΦΙΛΟΤΕΛΕΙΑ-ΕΚΔΟΣΗ Ε.Φ.Ε. στις: Μάρτιος 24, 2017, 10:07:11 μμ
Είχα την εντύπωση οτι ξεκίνησε τώρα αλλα βλέπω οτι ξεκίνησε τον Νοέμβριο Στριφογύρισμα ματιών
Νέος τι να κάνουμε Στριφογύρισμα ματιών
765  Γραμματόσημα / Μεγάλες κεφαλές Ερμή 1861-1886 / Απ: ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΦΙΛΟΤΕΛΕΙΑ-ΕΚΔΟΣΗ Ε.Φ.Ε. στις: Μάρτιος 24, 2017, 03:29:34 μμ
Νομίζω το συγκεκριμένο τόπικ θα έπρεπε να είναι στα Ελ.Γραμ/μα όχι στο ΜΚΕ
Σελίδες: 1 ... 49 50 [51] 52 53 ... 57
advertisement

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2008, Simple Machines | Theme Sus By CeeMoo
Cookies preferences