Καλώς ορίσατε, Επισκέπτης. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Μάιος 11, 2024, 03:26:33 μμ
  Εμφάνιση μηνυμάτων
Σελίδες: 1 2 3 [4] 5 6 ... 25
46  Γενική συζήτηση / Εκτός θεματολογίας / Απ: Διαφωνίες σχετικά με την Ευρωπαϊκή Ένωση στις: Αύγουστος 27, 2015, 05:50:53 μμ
Καλώς έπραξαν όλοι προφανώς, διότι η Ενωση κατ' αρχάς στόχο είχε να δημιουργηθεί ένας τρόπος οριστικής αποφυγης μίας τρίτης παγκόσμιας συρράξεως! δυο φορές σου λέει φτανει, βαλτε ένα φρένο στους Γερμανούς!!!

Ακόμη και αυτή η δημιουργία της Ευρωκοινοτητος, αφετηρία είχε το να μπει ένα φρένο σε τυχόν νεο μεταπολεμικό επεκτατισμό των Γερμανών, εαν τυχό βεβαίως θεωρήσουμε ως δεδομένο οτι τοτε δεν είχε ακόμη σχεδια κατακτησης της ευρωπης μεσω αυτης της ενωσης η μεταπολεμική Γερμανια.
(Αλλα με την Γερμανια είναι αυτό που λέει ο λαός: "Θέλει η π...να να κρυφτεί και η χαρά δεν την αφήνει"...Ποιο φρένο...ναι σε ένα ενδεχόμενο νέου πολέμου μπηκε φρένο...αλλα όχι στον επεκτατισμό...τελικά η Γερμανία καταφερε ο,τι ήθελε να κάνει ο Χιτλερ, αλλά χωρίς πόλεμο...ελεγχο της Ευρωπης...)

Περαιτέρω στόχο είχε και την διευκόλυνση της διακινήσεως προσώπων, αγαθών,και παροχής υπηρεσιών, την διαμόρφωση ενός ενιαίου οικονομικού χώρου, πρώτα δειλά δειλά με την Ευρωσυνθήκη-Ενωση Ανθρακα και Χαλυβα και με την Ευρατομ, μετα με την ΕΟΚ και τέλος με την ΕΕ. Η ΟΝΕ (Ευρωζώνη, Ζωνη του Ευρω) είναι απόπειρα περαιτέρω ολοκλήρωσης σε νομισματικό επίπεδο, σε μέρος των χωρών της Ευρωπαϊκης Ενωσης.

Επίσης στόχο είχε και την δημιουργία ενός τρίτου πόλου και την διάσπαση του άτεγκτου διπολικου παγκόσμιου συστήματος υπερδυνάμεων και την απεξάρτηση των Ευρωχωρών από τον πολιτικοοικονομικό έλεγχο των Αμερικανών (οι οποίοι βεβαίως στρατιωτικά στα πλαίσια του Ψυχρού Πολέμου δεν ξαναφυγαν ποτέ από την Ευρώπη μέχρι που κατερρευσε η ΕΣΣΔ τουλάχιστον) σε οικονομοεμπορικό και πολιτικό επίπεδο (άλλο στην πράξη οτι έγινε defacto και dejure δεκανίκι των Αμερικάνων σε ζητήματα λχ στρατιωτικά, όπως στα πλάσια της συμμετοχής των κρατών μελών και στον Διεθνή Οργανισμό του Αμερικανοκρατούμενου ΝΑΤΟ, παράλληλα με την ΕυρωΕνωση η οποία ποτέ τελικώς δε προχώρησε σε ευρωστρατο αφού η πολιτειακή-πολιτική ολοκληρωση έμεινε στα χαρτιά...
47  Γενική συζήτηση / Εκτός θεματολογίας / Απ: Διαφωνίες σχετικά με την Ευρωπαϊκή Ένωση στις: Αύγουστος 27, 2015, 05:16:22 μμ
Όλα αυτά που αναφέρεις δεν έχουν σχέση με την ΕΕ (ή έχουν ελάχιστη σχέση). Τα περισσότερα είναι αυτονόητα κιόλας.

1. Επρεπε να έχουμε δεθεί ΓΕΡΑ, οικονομικά από δεκαετίες πρίν στο Αμερικάνικο "άρμα" και να έχουμε από δεκαετίες ΑΔΙΑΤΑΡΑΚΤΑ ΑΡΙΣΤΕΣ κρατικές εξωτερικές και τουλάχιστον επενδυτικές σχέσεις με τους Αμερικάνους (έστω και εάν σε προσωπικό επίπεδο ο καθένας μας θέλει να τους ξεχέζει πρωι-βράδυ) ανεξαρτήτως σχεσεών μας με τα λοιπα κρατη-μελη ΕΟΚ/ΕΕ/ΟΝΕ, ωστε να μην παψει η Αμερικανική βοήθεια. Μαλλον θα 'χαμε προλάβει και το Κυπριακό έτσι...

Αυτό, πάντως, δεν περίμενα να το διαβάσω "εν ετει 2015"...


Μαλλον είπα...ίσως...ξερω γω κιόλας...αυτό (οι άριστες σχέσεις και η "προληψη" της αμερικανοτουρκικης προελέυσεως Κυπριακής τραγωδίας) θα εξαρτιόταν πρωτίστως και από τον πρωτοβρωμοκάθηκο ανθέλληνα, τον Κισιγκερ (καλα ψόφο δεν έχει αυτός ακόμη?!). Βλέπεις, όχι μόνο η στήριξη των αμερικανών στους Τούρκους, αλλά και ο λόγος που ανεκλήθει η ελληνική μεραρχία από το νησί, τελικά δάκτυλος Αμερικής λέγεται οτι ήταν...ΤΟΥΣ ΕΧΘΡΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΧΕΙΣ ΠΙΟ ΚΟΝΤΑ ΚΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ....

Το θέμα με την Ευρώπη εν τέλει είναι οτι ΑΥΤΗ ΗΤΑΝ και πριν το 2007, ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ και τώρα..ΓΕΡΜΑΝΟΚΡΑΤΟΥΜΕΝΗ! Εμείς τι κάναμε? Τίποτε...

Τώρα ή θα πρέπει να την αλλάξουν οι λαοί της, ή θα διασπαστεί, ή θα καταρρευσει, αλλιώς θα μείνουμε εμείς για πάντα σε μνημονιακό υφεσιακό κώμα(μελλοντικά για τις άλλες χώρες του Νοτου δεν ξέρω, είναι πιο ισχυρες και παραγωγικές οικονομίες).

ΥΓ. Δεν ειμαι αφελής, γνωρίζω ποσο σκαταδες με τους Ελληνες και ψυχασθενείς με τον αντικομ#####σμό την δεκαετία '50-'60 ήσαν οι Αμερικάνοι και τις τραγικές επιπτωσεις του καουμποϋσμού και του αντικομ#####σμου των αμερικάνων στο Κυπριακό ζήτημα (πέρα από την σκληρότατη προγενεστερη κατοχή της Κύπρου εκ των νυν φίλων και ευρωεταίρων...Βρετανων).

Όπως είπε και ο στενότερος των συνεργατών του Μακαρίου πχ για τις συμφωνίες Ζυρίχης-Λονδίνου, που υπογράφηκαν το 1959, επί σειρά ετών πρεσβευτής της Κύπρου στην Αθήνα, Νίκος Κρανιδιώτης: "Οι συμφωνίες Ζυρίχης-Λονδίνου υπήρξαν το αποτέλεσμα σκληρής ανάγκης και η κατάληξη ενός διλήμματος, μπροστά στο οποίο η βρετανική κυβέρνηση έθεσε τον κυπριακό λαό και την ηγεσία του: ή τις συμφωνίες ή τη διχοτόμηση. Ο Μακάριος προτίμησε το "μη χείρον". Στην εκβιαστική αυτή λύση συνέβαλε ιδιαίτερα η κομ#####στική φοβία της Αμερικής και η συνεχής εκ μέρους της προσπάθειας ΝΑΤΟϊκής ρύθμισης του θέματος. Έτσι στραγγαλίστηκε το δικαίωμα αυτοδιάθεσης του κυπριακού λαού... Οι ελληνικές κυβερνήσεις, παρά τη βαθύτατη συμπάθεια και τη συναισθηματική κλίση που έτρεφαν για τη "μεγάλη ιδέα" της Κύπρου, υφίσταντο συνεχείς πιέσεις, άμεσες ή έμμεσες, από την Αμερική και το ΝΑΤΟ και επιδιώκανε μια ειρηνική λύση του Κυπριακού μέσα στα συμμαχικά πλαίσια".

Μην το επεκτέινουμε, απλώς αναρωτιέμαι μήπως έπρεπε να τους έχουμε πολυ πιο "φίλους" τους Αμερικάνους...Οι λυκοφιλίες στην πολιτική είναι ο κανόνας...αυτό εννοω...Τι και εάν καναμε λάθος..που διαπραγματευτήκαμε λάθος...που παιξαμε τα χαρτιά μας λάθος εμείς τελικά...
48  Γενική συζήτηση / Εκτός θεματολογίας / Απ: Διαφωνίες σχετικά με την Ευρωπαϊκή Ένωση στις: Αύγουστος 27, 2015, 04:55:03 μμ
Πάλι με μπερδεύεις. Ας ξεχάσουμε την περίοδο 2008-2015.
Ας γυρίσουμε στο 2007. Τότε καλώς ή κακώς βρισκόμασταν μέσα στην ΕΕ;



Να προσθέσω: Μέχρι τη δεκαετία του 2000 ήμασταν εξαρτημένοι από την αμερικανική βοήθεια. Κάπου εκεί συνέβησαν τρία πράγματα:
- Κατέρρευσε ο Υπαρκτός Σοσιαλισμός και φαινόταν σίγουρο ότι η αμερικανική βοήθεια θα περιοριστεί.
- Ενόψει των ανακατατάξεων στην Ευρώπη πάρθηκαν κάποιες αποφάσεις που οδήγησαν στη Συνθήκη του Μάστριχτ, την ίδρυση της ΕΕ (στη θέση της ΕΟΚ), της ΟΝΕ, του ευρώ κλπ.
- Εξαιτίας των παραπάνω εμφανίστηκε και η φούσκα του φτηνού χρήματος.

Η Ελλάδα τι έπρεπε να έχει κάνει τότε;
- Να συνεχίσει να λειτουργεί χωρίς την αμερικανική βοήθεια; (Η προσωπική μου άποψη είναι ότι θα κατέρρεε η οικονομία μας και επομένως έπρεπε να βρεθεί άλλος "δανειστής".)
- Αφού (κατά την προσωπική μου άποψη) έπρεπε να βρεθεί άλλος χρηματοδότης για την ελληνική οικονομία, η μόνη λύση φαινόταν να είναι η ενσωμάτωσή μας στις ευρωπαϊκές εξελίξεις που θα μας μετέτρεπαν από αποικία των ΗΠΑ σε αποικία της ΕΕ και/ή της Γερμανίας. (Για την ιστορία, την απόφαση πρόλαβε να πάρει ο Ανδρέας λίγο πριν πεθάνει και ουσιαστικά υλοποίησε ο Σημίτης.)
- Την ευκαιρία του φτηνού χρήματος προφανώς έπρεπε να τη χρησιμοποιήσει καλύτερα (αυτό δεν νομίζω ότι χρειάζεται να το αναλύσουμε).

Ότι η Συνθήκη του Μάστριχτ έμεινε σε μεγάλο βαθμό στα χαρτιά και σχεδόν μετατράπηκε σε σκέτη νομισματική ένωση το ξέρουμε και δεν χρειάζεται να το συζητάμε. Επίσης, όταν εμφανίστηκε η κρίση, δεν υπήρχαν οι θεσμοί και τα εργαλεία για να αντιδράσει η ΕΕ ως σύνολο και έτσι η κρίση αντιπετωπίστηκε από τα κράτη-μέλη (δηλαδή από τη Γερμανία) και όχι από την "Ενωσιακή Κυβέρνηση".

(Άσχετο: Πριν από τη Μέρκελ υπήρχε και η Θάτσερ.)

Εάν υποθετικά είμασταν ισχυρή οικονομία σαν την  Νορβηγία, προφανώς δεν θα χρειαζόμασταν κανένα κοινό νόμισμα, μην σου πω και καμμία Ενωση!

Αλλα όπως είμασταν τότε από δεκαετίες (ήδη από το '80 έκλεισαν λχ οι "ΠΙΤΣΟΣ", "ΙΖΟΛΑ", ενδεικτικά) καχεκτική ΜΗ-ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗ οικονομία-κηφήνας, ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΑΜΕ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΕΚΤΟΣ ΟΝΕ, και ΕΕ, (διότι πολύ φοβάμαι οτι όπως λές, με την αναδίπλωση των αμερικανών, και με κράτος υπανάπτυκτο και καχεκτικό απέναντι σε ένα "σκληρό" ευρώ, το ευρώ θα χε ένα χιλιάρικο σε υποτιμημένες δραχμές ήδη το 2007)

Περαιτέρω:
1. Επρεπε να έχουμε δεθεί ΓΕΡΑ, οικονομικά από δεκαετίες πρίν στο Αμερικάνικο "άρμα" και να έχουμε από δεκαετίες ΑΔΙΑΤΑΡΑΚΤΑ ΑΡΙΣΤΕΣ κρατικές εξωτερικές και τουλάχιστον επενδυτικές σχέσεις με τους Αμερικάνους (έστω και εάν σε προσωπικό επίπεδο ο καθένας μας θέλει να τους ξεχέζει πρωι-βράδυ) ανεξαρτήτως σχεσεών μας με τα λοιπα κρατη-μελη ΕΟΚ/ΕΕ/ΟΝΕ, ωστε να μην παψει η Αμερικανική βοήθεια. Μαλλον θα 'χαμε προλάβει και το Κυπριακό έτσι...

2. Επρεπε να έχουμε κάνει ΤΕΛΕΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ των οικονομικών από δεκαετίες τώρα, προφανώς και την τελευταία δεκαπενταετία-εικοσαετία την ευκαιρία του φτηνού χρήματος προφανώς έπρεπε να τη χρησιμοποιήσει καλύτερα και το κράτος σε σχέση με τα ευρωπαϊκα κονδύλια και ο καθλενας μας σε σχέση με τις πιστωτικές του κάρτες.

3. Δεν έπρεπε ποτε να κυβερνήσει την χώρα ο ολετήρας του δανεισμού που λεγεται Ανδρεας Παπανδρέου.

4. Επρεπε ΠΑΣΕΙ ΘΥΣΙΑ να έχουμε αναπτύξει ΒΑΡΕΙΑ ΚΡΑΤΙΚΗ και ΙΔΙΩΤΙΚΗ βιομηχανία, ΠΛΗΡΗ εκμετάλλευση όλου του ΟΡΥΚΤΟΥ πλούτου (μεταλλευματα, αέριο, πετρέλαιο), ΞΕΝΕΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ, πραγματική ΑΥΤΑΡΚΕΙΑ σε αγροτοζωική παραγωγή (κρατικά λιπασματα, φυτοφαρμακα, κλπ), διατηρώντας ένα μέρος κάθε κλάδου σε ΚΡΑΤΙΚΑ χέρια.

5. Επρεπε να έχουμε ρίξει τους φόρους και να έχουμε διαμορφώσει ένα τέτοιο τραπεζικό και φορολογικό συστημα, ώστε να είμαστε από δεκαετίες ήδη εμείς ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ και όχι τα νησιά Καϋμαν ή ο Παναμάς κλπ.

6. Επρεπε να έχουμε διαμορφώσει ένα απαραβίαστο κοινωνικό/σοσιαλιστικό μινιμουμ, λειτουργικό κρατος ΠΡΟΝΟΙΑΣ σε επίπεδα Σκανδιναυικών χωρών (και όχι να έχεις μεν δημόσια νοσοκομεία αλλά πχ χωρίς αντιτετανικο και χωρίς γιατρούς).

7.  Επρεπε να έχουν αποδωθεί πολλά από τα χαμένα χρήματα στους εκατομύρια πολιτες χαμένους του σκανδάλου των χρηματιστηριακών, των παπαγαλακίων, και εν γένει του χρηματιστηριακού ΜΠΑΜ του '99 (αν θυμαμαι καλά τοτε δεν έγινε?)

8. Επρεπε να έχουν εξιχνιαστεί όλα τα μεγάλα σκανδαλα (λχ ΑΤΕ) που κόστισαν δις σε δημόσιο και φορολογούμενους

9. Επρεπε να μην έχει ΠΟΤΕ συμμετασχει το κρατος και κατ' επέκταση άρα οι φορολογούμενοι σε ανακεφαλαιοποίηση καμμίας τράπεζας...

10. Επρεπε να είχε καταργηθεί ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΥΣ ΑΣΥΛΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ (βουλευτών, υπουργών)!

11. Επρεπε να έχει ΠΑΤΑΧΘΕΙ και ακόμη περισσότερο ΠΡΟΛΗΦΘΕΙ η ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ.

12. Επρεπε να μην έχουν γίνει τέτοιες κακοδιαχειρίσεις όλων των κρατικών βιομηχανιών και επιχειρήσεων και δεν έπρεπε να έχουν μετατραπεί επιχειρήσεις σε κακοδιαχειρισόμενες ψηφοθηρικές δεξαμενές (λχ Ολυμπιακή, Σιδηρόδρομοι, κλπ)

13. Ίσως ο Μητσοτάκουλας να είχε στρώσει πλήρως την χώρα εάν τον είχαν αφήσει καμμιά τετραετία παραπάνω (Σαμαράς, γαρ)...ίσως και να είμαι αφελής...

14. ΔΕΝ έπρεπε ΠΟΤΕ να έχει ξεκινήσει γαϊτανακι φορων στα ακίνητα (από τον Αλογογκούφη ξεκίνησε αυτό...και όλοι κάναμε την παπια τότε, που ειμασταν τότε να γκρινιάξουμε και να προλάβουμε την λαίλαπα των μεταγενέστερων φόρων όπως σωστά είπε ένα άλλο μέλος του στεκιού προσφάτως περί αυτού).

15. Επρεπε να έχουμε προάγει από το '50-'60 την ΕΛΛΗΝΙΚΗ (εκτός βεβαίως και των τρισαπαραιτήτων ξένων επενδύσεων) ιδιωτική ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ και επενδυτική οικονομία (ανεξαρτήτως οτι βεβαίως έπρεπε να έχει διατηρηθεί έναν κρατικό μινιμουμ σε κάποιους κλάδους, λχ ένα τουλάχιστον ναυπηγείο και μία τουλάχιστον βιομηχανία όπλων και μια μία τουλάχιστον βιομηχανία κινητήρων και μία τουλαχιστον βιομηχανία ζωοτροφών/φυτοφαρμάκων κ.οκ.)
Σε κάθε περίπτωση πάντως, είναι εκ των υστερων προφανές οτι δεν έπρεπε να έχουμε στηρίξει την οικονομία 70 χρόνια μόνο σε παροχή υπηρεσιών (με σουβλάκια, μπύρες, κομμωτήρια, γυμναστήρια, γραφεία τελετών, μπαρ  και καφετέριες, αναπτυξη..ΔΕΝ!!!!!)

16. Επρεπε (χωρίς σε καμμμία περίπτωση να υποστηρίζω την ιδιωτικοποίηση των παραλιών, έλεος, που θα κανουμε και μεις μπανιο ρε παιδακια?) να έχουμε αναπτύξει ΚΟΡΥΦΑΙΟ τουρισμό επιπεδου σαουδαραβιας και ντουμπαι (οι ανθρωποι φτιαχνουν τεχνητά νησιά!), και όχι επιπεδου "προκατ" πακετάκια τουριστών με βραχιολάκια που ούτε νερό από περίπτερο δεν αγοράζουν, ούτε επίπεδου παροχών "δε φεϊμους γκρικ τζατζικι" πιασοκ@&ι τον τουρίστα και τον Ελληνα συχνα, ταρίφας να χρεώνει 100 ευρώ τον γύρο της Ακρόπολης,   και απεργία του ΠΑΜΕ και παλι κλεισανε τα λιμάνια (δεν μου φταίει το ΠΑΜΕ, αλλά το αποτέλεσμα ποιό είναι? δεν πα' να ναι δίκαιο το αίτημα αποκλεισμού λιμανιών, ο τουρίστας θα μας γραψει στ'@@δια του, θα μας μουντζωνει για πάντα και θα παει Τουρκία ή Ιταλία-Ισπανία ή ΚροατοΣλοβενοΑλβανία-Αδριατική)

Και πάρα πολλά που ποτέ δεν έγιναν, όπως αντιθέτως γίνονται σε νορμαλ ευρωπαϊκα κράτη...

Και βεβαίως, ΔΕΝ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΜΠΕΙ ΠΟΤΕ ΣΕ ΜΝΗΜΟΝΙΟ παίζοντας το παιχνίδι των Γερμανών (ή/και Αμερικάνων?? δεν ξέρω!) ποντάρωντας σε -και καλα- σωτηρία από τους Ευρωπαίους...είτε επειδή ο  Γιωργάκης είτε επειδή ο Κωστακης ξυνοντουσαν στην γκλιτσα του τσοπάνη...ο ένας φαγώθηκε να φέρει το ΔΝΤ επειδή παρέλαβε χάος από τον Κωστακη και είδε εκ των υστερων οτι "λεφτα ΔΕΝ υπήρχαν" (προπατωρ όλων των κολωτούμπων, ο grande Κομανετσι, πρώτα "λεφτα υπάρχουν", μετα "δεν υπάρχουν, παμ'καστελοριζο να δουμε ΔΝΤ!"), και ο άλλος φαγώθηκε να διώξει απο πανω του την ατομική βόμβα στην κρανιόλα του Γιωργάκη, διότι μαλλον ηξερε οτι λεφτα ΔΕΝ υπήρχαν...μην υπολογίζοντας ή ξερωντας οτι ο Γιωργακης θα κανει σπασμωδικά οτι του πούν οι Γερμανοι/Αμερικάνοι/εξωγήινοι/το σκατοκεφαλό του/ο παπας στ'αυτι κι ο διακος στην κρανιόλα τ'!.

Ερωτημα...Ο Κωστακης ΤΙ ΣΚΑΤΑ ΕΚΑΝΕ επί χρόνια πολλά πριν να πετάξει την ατομική βομβα στον Γιωργάκη?? Μόνο να βάζει φόρους στα ακίνητα με τον Αλογογκούφη?

Όλα αυτα μπορεί να είνναι και αφέλειες δικές μου...ας προτείνει και κανας άλλος λύση..από διαπιστώσεις παμπολλες...λύση δεν βλέπω...Δεν ξαναλέω τίποτε, δεν ξέρω sac, ας αναλύσει επιστημονικά κάποιος οικονομολόγος-ευρωπαιολόγος (εε, δεν το'πα με "ε", με "αι" το είπα...!)
49  Γενική συζήτηση / Εκτός θεματολογίας / Απ: Διαφωνίες σχετικά με την Ευρωπαϊκή Ένωση στις: Αύγουστος 27, 2015, 04:50:48 μμ
Παντως εγω πιστευω οτι οι ξενοι ζηλευουν την βαρεια Βιομηχανια μας,γιαυτο μας φθονουν(Aμερικανοι,Ευρωπαιοι,κλπ).giannist. Άνεση

Ναι, παράγουμε γραμματοσημα και συλλεκτικά είδη!!!

Κερματα ευρώ παράγουμε?

50  Γενική συζήτηση / Εκτός θεματολογίας / Απ: Διαφωνίες σχετικά με την Ευρωπαϊκή Ένωση στις: Αύγουστος 27, 2015, 03:04:27 μμ
Ναι, πράγματι η Ελλάδα όπως είναι αυτήν την στιγμή ΔΕΝ μπορεί να αντέξει ούτε μία εβδομάδα εκτός ΕΕ...


Προσπαθώ να σε καταλάβω και δεν μπορώ. Άφησε το "αυτή τη στιγμή". Η Ελλάδα σχετίζεται με την ΕΟΚ/ΕΕ ήδη 54 χρόνια και πιθανό να σχετίζεται άλλα 540. Για αυτά τα 594 χρόνια θέλω να μου πεις, όχι για αυτή τη στιγμή.

(Τέλος πάντων ελεύθερος είσαι να λες ό,τι θέλεις, δεν θα σου επιβάλω εγώ τι να πεις. Απλώς σε ρωτάω "Σε εμένα απευθύνεσαι ή γενικά;")


Και σε εσένα απευθύνομαι εννοείται, και γενικά...

Είμαστε εγκλωβισμένοι σε ενα παράδοξο του τύπου "η κότα έκανε τ'αυγό που έκανε την κότα κλπ"
Εξηγούμαι απλά: Δεν μπορούμε να βγούμε από ΟΝΕ ούτε από ΕΕ ούτε από τα υφεσιακά μνημόνια Γερμανικής εμπνεύσεως όσο δεν έχουμε πριν ήδη εδραιώσει ανάπτυξη και παραγωγή. Από την άλλη, όσο είμαστε μέσα στην ΟΝΕ και στην ΕΕ η Γερμανία κρυμμενη πίσω τους δεν μας αφήνει δια των φορομπηχτικών υφεσιακών μνημονίων να έχουμε ανάπτυξη και παραγωγή (αφού είναι εξ ορισμού υφεσιακό το μνημόνιο), για να μην μπορέσουμε να ξεφύγουμε! Εάν, μάλιστα, βγούμε από μνημόνια, ΟΝΕ ή/και ΕΕ μονομερώς και αυτοκτονικά χωρίς έτοιμη οικονομία με παραγωγή και ανάπτυξη, ΔΕΝ θα καταφέρουμε ούτε μόνοι μας να δημιουργήσουμε εκ των υστέρων οικονομία με ανάπτυξη και παραγωγή (θα χουμε ψοφήσει πολύ πριν, είμαστε ΠΑΝΤΕΛΩΣ ανετοιμοι και ΕΞΑΡΤΩΜΕΝΟΙ , το παμε!)

Βρες μου λύση! Εγώ ΔΕΝ έχω, πλην της ΠΑΡΑΜΟΝΗΣ στην ΕΕ και δυστυχώς και στην ΟΝΕ (δεν μπορείς να πας σαν τον κουκο μόνο σου ούτε καν σε δραχμή έστω και μεσα στην ΕΕ, διοτι ...δεν έχεις ήδη εκ των προτέρων ισχυρή οικονομια με παραγωγη, πάλι ο γνωστός φαυλος κύκλος) ή σε ΟΠΟΙΑ τέλος πάντων ΕΕ προκύψει έαν υπάρξουν αλλαγές και προκύψουν 2 ΟΝΕ ή ακόμη παραπέρα 2 Ενώσεις, αλλά σε κάθε περίπτωση με προϋπόθεση είτε τον ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ Η ΕΣΤΩ ΤΩΝ ΥΦΕΣΙΑΚΩΝ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ (καταργηση μνημονίου, δεν βγαίνει με καμμία δύναμη) είτε με ολωσδιώλου ΑΠΟΜΟΝΩΣΗ ΤΗΣ, ώστε σε  κάθε περίπτωση να απελευθερωθεί ο Νότος και η Ενωση από την παράλογη υφεσιακή εμμονή της Γερμανίας, να ΕΠΙΒΛΗΘΟΥΝ ΧΑΜΗΛΟΙ ΦΟΡΟΙ με πλαφόν φορολόγησης δηλαδή, ώστε να αναπτυχθεί η οικονομία μας και οι οικονομίες όλου του Νότου στα πλαίσια μιας Ενωσης φιλελεύθερης (και όχι θεοπάλαβης, ακατανόητης με επιστημονικά δεδομένα οικονομίας, και παράλογης λιτότητος όπως η Γερμανία επιβάλλει σήμερα)...!
Και θα τα πάρουν και οι...δανειστες τα λεφτα τους πίσω έτσι...

Εκτός εάν όπως είπα, δρομολογηθούν περαιτέρω εξελίξεις και αποτύχει το εγχείρημα με παταγο (ολοσχερής αποσαθρωση/διάλυση ΟΝΕ ή/και Ενωσης...).
τυχαία τελειως  πχ είδα το http://tvxs.gr/news/ellada/die-welt-i-eyropaioi-blepoyn-4o-raix-na-anagennietai-sti-sygxroni-germania

Για να μην σου πω οτι μπορεί να βολευει και τους Αμερικάνους πχ http://www.analyst.gr/2015/05/18/i-dialisi-tis-evropis/

Δεν έχω άλλη λύση, δεν βλέπω, ας μας πεί κάποιος άλλος...Μέχρι εκεί φτανει το μυαλό μου, συγγνώμη, δεν ξαναγράφω πλέον τίποτε άλλο...
51  Γενική συζήτηση / Εκτός θεματολογίας / Απ: Διαφωνίες σχετικά με την Ευρωπαϊκή Ένωση στις: Αύγουστος 27, 2015, 02:23:53 μμ
Ναι, πράγματι η Ελλάδα όπως είναι αυτήν την στιγμή ΔΕΝ μπορεί να αντέξει ούτε μία εβδομάδα εκτός ΕΕ...αφού δοκιμάστηκε ρε παιδιά το πραγμα...το παιχνίδι του Βαρουφάκη με τις αγορές δεν πετυχε...μείναμε από ρευστο και από εισαγωγές...σε μία εβδομάδα κοντέψαμε να φάμε τα ζώα λόγω ελλείψεως ζωοτροφων...Δεν είμαστε αυτάρκεις, δεν είμαστε Νορβηγία, δεν είμαστε πλούσιο κράτος, δεν είμαστε παραγωγικό κράτος, δεν έχουμε ισχυρό δικό μας νόμισμα...δεν...δεν...δεν...

Αλλά η ΕΕ πρέπει να σταματήσει την υφεσιακή πολιτική...αλλιώς θα παραμείνουμε οικονομικά για πάντα σε εκ Γερμανών τεχνητό κώμα...Απλά!
 Δεν μπορούμε να σταθούμε μόνοι μας εκτός ΕΕ, αλλά δεν μπορεί να συνεχιστεί η πολιτική της Γερμανίας αυτή, η θα πρέπει να αλλάξει ή ας φύγει, η ας κάνει ο Νοτος μία Νομισματική ή και ολωσδιόλου νέα Ευρωπαϊκη ένωση άλλη, αλλά όχι η Ελλάδα μόνη της, οι βλακώδεις αντιαναπτυξιακές πολιτικές μας τα τελευταία 40 χρόνια μας κατήντησαν ένα κράτος κηφήνα που δεν παραγει τίποτε και δεν έχει δική της οικονομια κλπ τα ξαναπαμε χίλιες φορες...Μονοι μας θα μας φαει ο λύκος...

Και δυστυχώς δεν ειμαστε στην εποχή προ Νιξον, να κανουμε pin την δραχμούλα στο δολλάριο, που τότε με την σειρά του το δολλαριο ήταν pinned σε χρυσό με fix ισοτιμία, δεν ήταν ένα απλό σκέτο χαρτί (ισχυρό μεν, αλλά πάντως σκέτο χαρτί σήμερα...)

Δεν παίξαμε καν τα χαρτιά μας σωστά και ρεαλιστικά, ίσως, δεν ξέρω, ίσως όμως έπρεπε να μαστε καλα παιδάκια με τους Αμερικάνους...Ας είμαστε ρεαλιστές, πιθανότατα πληρώνουμε και τον αντιαμερικανισμό μας (όσο και εάν οι αμερικάνοι έχουν καταμαμήσει όλον τον πλανήτη με τον καουμποϋσμό τους, και εξοργίζουν τους πάντες, καμμία αντίρρηση, αλλά ο αντιαμερικανισμός δεν φτιάχνει οικονομία, το δολάριο φτιάχνει δυστυχώς) στην Ελλάδα...Ακόμη και ο πολύς επαναστατης Καστρο στην Κούβα, το Γκουαντάναμο δεν το άγγιξε, δεν τόλμησε να αμφισβητήσει ποτέ την συνθήκη του 1903...

Μην με πείτε οσφυοκάμπτη, απλώς λέω, ή κάνεις την "επαναστα" σου και τα βροντάς από ΝΑΤΟ, ΕΕ, κλπ, και μετα δεν ξέρω τι θα συμβεί αμα δδεν έχεις σχέδιο (αιντε γεια δηλαδή στην κατάσταση που είμαστε τωρα), ή αφού είσαι στο ΝΑΤΟ παίζεις από δεκαετίες πρίν τα γ@μ#χαρτιά σου ΚΑΛΥΤΕΡΑ, με τους καταραμένους μεν αλλά αναγκαίους δε αμερικάνους... αλλιώς καταλήγεις στα χεράκια των Γερμανών όπως τώρα!! Ρεαλισμό δεν είχαμε ποτέ και τρώγαμε πάντα τα μουτρα μας σαν κράτος και σαν λαός πανω στην εκάστοτε κάκιστη πραγματικότητα που ΚΑΙ εμεις με τα λάθη μας διαμορφώναμε...

Ο "ατλαντισμός" αρχίζει το '50-'60 να εξασθενεί σε όφελος του ευρωπαισμού, και ίσως ήταν λάθος αυτό, διοτι  αρχίζει μεν η μεγάλη στροφή που θα οδηγήσει την Ελλάδα είκοσι χρόνια μετά σε σχέσεις με την Αμερική παρόμοιες με εκείνες της Δυτικής Ευρώπης ενός μικρού εταίρου και όχι πια ενός προτεκτοράτου όπως ήταν στη δεκαετία του 50, αλλά τώρα καταντήσαμε πάλι να είμαστε προτεκτοράτο, των Γερμανων αυτή την φορά!!!!!

Δεν φροντίσαμε να γίνουμε ανεπτυγμένο κράτος με "ειδικό" βαρος ρε παιδί μου, σαν την Νορβηγία ένα πράμα ας πούμε, εφταιξαν ίσως οι Γερμανοί που ποτέ δεν έφυγαν δεν μας άφησαν, ο Κισιγκερ δεν μας άφησε, οι "κ#λ$αμερικάνοι" φταίγανε, οι πολιτικοί μας δεν νοιάστηκαν ή εκτελούσαν εντολές, δεν ξέρω...

Οι Νορβηγοί λχ ήταν ένας  μικρός λαός, και το '69 βρήκαν πετρέλαιο, κανανε κρατική παρακαλώ εταιρεία,  και από τότε χεστήκανε με το μπαρδον στα λεφτα, ωστε έφτασαν σήμερα να είναι πρωτοδευτεροι στην ευρώπη και τεταρτη στον κόσμο σε ΑΕΠ και 1η στον κόσμο σε επίπεδο ζωής (Δείκτης Ανθρώπινης Αναπτυξης ή κατι τετοιο). Γιατι εμεις τα καναμε σκατα ρε γμτο?

Η ταμπακιέρα του Γερμανικού ελέγχου, και πιθανότατα στο background Γερμανικών και Αμερικάνικων επενδυτικών funds, είναι τα πετρέλαια και τα φυσικά αέρια της Ελλάδος, όσο και εάν αυτό ακούγεταο κλισε...Αυτό πιστευω...

Και για να μην ξαναμιλάω άλλο, διοτι πολλά είπα και ο sac θα με κράξει δικαιολογημένα, επαναλαμβάνω απλώς οτι η θα αλλάξει η Γερμανία μές στην Ευρώπη ή θα φύγει η Ευρώπη από την Γερμανία (θα την απομονώσει) ή θα διαλυθεί σε δύο ΟΝΕ (βορρα/νότου) ή ακόμη περισσότερο σε 2 Ενώσεις (βορρά/νότου) ή θα αποσαθρωθεί-κάνει revert σε προ ΟΝΕ καταστασεις (ΕΟΚ) ή θα διαλυθεί περιτρανα με διαδοχικές λαϊκές εξεγέρσεις λαων (κυρίως του νοτου) που δεν θα αντέχει πια αλλο υφεση ανεργια και φτωχεια...δεν προκρίνω τι είναι καλο ή κακό, απλώς αυτά τα ενδεχόμενα θεωρω πιθανα...πάντως έτσι όπως είναι, δεν τραβάει πολύ ακόμη... Το θέμα είναι μην βαρέσουμε κανόνι εμείς και βγούμε εκτός...εκεί θα έχουμε πρόβλημα,,,αποδεδειγμένα πλέον..ήταν χρήσιμη αν και επώδυνη η κατά τα λοιπα βλακώδης εμπειρία του παρ'ολίγον Grexit και του οικονομικού στραγγαλισμού της Ελλάδος από την ΕΚΤ !
52  Γενική συζήτηση / Εκτός θεματολογίας / Απ: Διαφωνίες σχετικά με την Ευρωπαϊκή Ένωση στις: Αύγουστος 27, 2015, 01:32:48 μμ
Μια ΕΕ χωρίς τη Γερμανία; Πώς θα είναι; ΜΙΑ ΧΑΡΟΥΛΑ!!!! Αλλο οτι για την ώρα δεν γίνεται, και οτι πιθανότερο θα καταλήξουμε σε βορειο και νότιο νόμισμα, θέση που πολλοι έχουν εκφράσει...Αλλα το μέλλον της ΕΕ ΔΕΝ είναι καλό...Εάν δεν μπεί με νέα ευρωπαϊκή συνθήκη ή με πολιτικές διεργασίες σε ευρωπαϊκό επίπεδο (δεν το βλέπω, δεν έγινε μέχρι τώρα) φρένο σε υφεσιακές πολιτικές και εν τέλει φρένο στην Γερμανοκρατία, όχι απομόνωση, αλλά φρένο, πως να το πώ αλλιώς, τότε θα "σκάσουν" κάποια στιγμή οι λαοί τουλάχιστον στον νότο με την Γερμανική υφεσιακή αποικιοκρατική πολιτική...Θα φάνε κατ' αρχάς τους ίδιους τους τους πολιτικούς ηγέτες...κάτι που το βλέπω να γίνεται και εδώ...μιλάω για ευρεία διάσπαρτη και ανέλεγκτη κοινωνική έκρηξη ανθρώπων που (θα φτάσουν να νομίζουν οτι) δεν θα έχουν τίποτε να χάσουν...Θα καταλήξουμε στο τέλος  είτε σε 2 Ενώσεις είτε μία Ενωση με απομόνωση της Γερμανίας είτε σε πλήρη αποσάθρωση η έστω χαλάρωση της Ενωσης, σε παλαιό επίπεδο τύπου ΕΟΚ, ως εμπορική μόνο ένωση (τωρα θα μου πεις δικαίως οτι λέω "ή θα βρεξ, ή θα χιονίσ' ή καλό καιρό θα κάμει")

 ...Δεν ξέρω πως και πότε, πολύ λιγότερο τι θα συμβεί, ο χώρος των κοινωνικών επιστημών δεν επιδέχεται προβλέψεις, μόνο ενδεχόμενα...σου είπα χρειάζονται και άλλοι επιστήμονες,, να εκφράσουν την αποψή τους επ' αυτού...
----------------------------------------------------------------------------------
ΜΙΑ ΧΑΡΑ ισχύ θα έχει το ευρώ και χωρίς το μαρκο, εδώ είχαν μία χαρα ισχύ τα επιμέρους νομίσματα επί δεκαετίες ...μην κοιτάς την ερμη την δραχμούλα και την μη παραγωγική Ελλαδα, η Ισπανία, ή Ιταλία, η Γαλλία, απηλλαγένες από υφεσιακές πολιτικές θα εκτιν΄'αξουν την ήδη υπάρχουσα παραγωγή και βιομηχανία τους...η Γαλλία παράγει τρένα, αυτοκίνητα και πυρηνικούς αντιδραστήρες, η Ιταλία αυτοκίνητα, κινητήρες, η Ισπανία τα ίδια, χώρια τον τουρισμό, έχουν πραγματική αυτάρκεια σε αγροτοζωική παραγωγή, η Γερμανία όμως έχει καταστρέψει όλον τον νότο με τις υφεσιακές της πολιτικές...
-----------------------------------------------------------------------------------
Σκέφτομαι περαιτέρω οτι ο έλεγχος και η αποικιοκρατία μέσω της Γερμανοκρατούμενης ΕΕ δεν είναι αυτοσκοπός της Γερμανίας και των funds που στο background κινουν τα νήματα της Γερμανικής πολιτικής, αλλά ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΜΕΣΟ για την ταμπακιέρα! Αυτοί ξέρεις πότε ίσως θα "ησυχάσουν"? Ποιά είναι η ταμπακιέρα του ελέγχου?? Μαντευεις τι θέλουν τελικά να πάρουν κοψοχρονιά (εκτός από την ΕΠΙΚΥΡΙΑΡΧΙΑ βεβαίως)?
53  Γενική συζήτηση / Εκτός θεματολογίας / Απ: Διαφωνίες σχετικά με την Ευρωπαϊκή Ένωση στις: Αύγουστος 27, 2015, 01:08:53 μμ
Μιλάμε για εφικτές λύσεις και όχι θεωρητικές "ασκήσεις επί χάρτου".

Αν η απομόνωση της Γερμανίας από την Ευρώπη είναι ανέφικτη, δεν έχει νόημα να τη συζητάμε. (Θα ήταν σα να συζητάμε την απόμόνωση των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ κάποιες δεκαετίες νωρίτερα).

Σε περίπτωση δημιουργίας κάποιοι σχήματος χωρίς τη Γερμανία, πιστεύεις ότι οι "πλούσιες" χώρες (BeNELux, Φιλανδία, Σουηδία) θα συμμετείχαν σε αυτό; Ή η απομόνωση της Γερμανίας θα καθιστούσε ανέφικτη οποιοδήποτε τέτοια προσπάθεια;

Το νέο αυτό σχήμα χωρίς τη Γερμανία θα είχε τη δική του "ΟΝΕ"; Και πώς θα ήταν αυτή;

Στο νέο αυτό σχήμα θα είχε εκ των πραγμάτων πρωταγωνιστικό ρόλο η Γαλλία (ή ίσως η Βρετανία) ή θα μπορούσε να επιτευχθεί μεγαλύτερη "ισότητα";

Και βεβαίως sac, ποιές θα είναι οι επιπτώσεις στην μοναδική οικονομία της ΕΕ και της ΟΝΕ που ΔΕΝ παράγει πρακτικά τίποτε, και δεν αντέχει χωρίς εισαγωγές λχ ζωοτροφών ούτε μια εβδομάδα...
Εσύ περιμένω να μου πεις την άποψή σου. Η δική μου άποψη είναι ότι άνθρωποι δεν πρόκειται να γίνουμε ποτέ μόνοι μας και η μόνη μας ελπίδα είναι να μας κάνουν ανθρώπους "οι Γερμανοί" και οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι (αφού ο Νταβούτογλου μάλλον δεν ενδιαφέρεται).

Σε καθαρά οικονομικό πλαίσιο, πιστεύω ότι η Ελλάδα χρειάζεται σταθερά εξωτερική βοήθεια και το μόνο ερώτημα είναι ποιος θα τη δίνει και γιατί. Αν κάποτε στο πολύ μακρινό μέλλον καταφέρουμε να γίνουμε αυτάρκεις οικονομικά... βλέπουμε...

Χμμ, ξερω που το πας, και έχεις δίκιο, πολλοί έχουν εκφράσει τέτοια άποψη ως νομοτελειακη (αν και νομοτέλεια δεν υπάρχει παρά μόνο στις φυσικές επιστήμες) μελλοντική κατάληξη του εγχειρήματος "Ευρωπαϊκή Ενωση" σε ευρώπη 2 ΤΑΧΥΤΗΤΩΝ ήτοι ΕΕ με 2 νομισματικές ενώσεις Βορρά/Νότου, ή ακόμη περισσότερο σε 2 ευρωπαϊκές Ενώσεις Βορρά/Νότου αν θα μπορούσε να λεχθεί...

Καπου πάντως αμφιβάλλω εάν θα συμμετάσχουν σιγουρα  οι πλούσιες χώρες σε αυτό...εννοώ οτι όπως είπα παραπάνω, μπορεί να απομονωσουν την Γερμανία τουλάχιστον νομισματικά, θεωρόντας οτι δεν την χρειάζονται, όπως η Μ.Βρετανία η οποία με την αυτάρκη σχετικά και ανεπτυγμένη παραγωγική οικονομία της έμεινε απ' οξω από την ΟΝΕ, και μάλλον συνετά έπραξε...

Ακομη δε περισσότερο έπραξε συνετά η ανεπτυγμένη Νορβηγία που έμεινε τελείως εκτός ΕΕ με απλώς χαλαρή σύνδεση...

Και η μικρή Ισλανδία έμεινε επίσης συνετά εκτός ΕΕ και ΟΝΕ φυσικά, στην οποία η κρίση του 2008 (συγχωρέστε με εάν κάνω λάθος στην χρονολογία, δεν θυμάμαι) ναι μεν κατέστρεψε το τραπεζικό σύστημα, αλλά το κράτος ανέκαμψε πολύ σύντομα. Θα μου πειτε εκει ο Τότε Πρόεδρος ή Πρωθυπουργός, πάλι δεν θυμάμαι, έναw μεγάλος σε ηλικία άνθρωπος, κάπως σεβάσμια μορφή, ας τον αναζητησετε στο google , όταν πήγαν υπό το βάρος των πιέσεων των "οικονομικών δολοφ'ονων" να ζητήσουν ανακεφαλαιοποίηση και να εμπλέξουν το ισλανδικό κράτος, τους απαντησε "Ειστε ανωνυμες τραπεζικές εταιρείες? Ε πτωχευστε να τελειώνουμε, δεν θα πτωχεύσει ο ισλανδικός λαός και το κράτος για να σωθούν τα μαγαζάκια σας..."
--------------------------------------------------------------------------------
 Δυστυχώς σε αυτό έχεις δίκιο, ότι άνθρωποι δεν πρόκειται να γίνουμε ποτέ μόνοι μας και η μόνη μας ελπίδα είναι να μας κάνουν ανθρώπους "οι Γερμανοί" και οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι (αφού ο Νταβούτογλου μάλλον δεν ενδιαφέρεται).

Αλλά όμως ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ να μας βοηθησουν, να μας κανουν ανθρώπους, με τετοια ΜΕΤΡΑ ΥΦΕΣΗΣ!!! ΔΔΕΝ υπάρχει περίπτωση ΠΟΤΕ να βελτιωθούν τα οικονομικά της χώρας μας, όταν αντί να μας βοηθούν μας σπρώχνουν σε ατελείωτο πηγάδι, εκεί είναι ο οικονομικός παραλογισμός και το σχέδιο της Γερμανίας για ΑΠΟΚΙΟΚΡΑΤΙΑ!!

Σε καθαρά οικονομικό πλαίσιο, ΠΡΑΓΜΑΤΙ η Ελλάδα χρειάζεται σταθερά εξωτερική βοήθεια ΟΣΟ ΔΕΝ ΜΕΤΑΤΡΕΠΟΜΑΣΤΕ ΣΕ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΜΕ ΧΑΜΗΛΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ! Και δεν μετατρεπόμαστε διότι ΔΕΝ ΒΟΛΕΥΕΙ ΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ, γιαυτό και το μνημόνιο αντί να έχει ένα flat φόρο 8% και σύγχρονο φορολογικό σύστημα με λχ φορολόγηση στην "πηγη" κάθε συναλλαγής με ηλεκτρονικά ή άλλα μέσα προς πάταξη της φοροδιαφυγής αλλά και εκκίνηση επενδύσεων, ώστε να ανταγωνιστούμε επιτέλους κάποτε ΣΚόπια, Βουλγαρία, Τουρκία, κλπ, χώρες που σε λίγα χρόνια θα μας ΚΑΤΑΠΙΟΥΝ οικονομικά μην πώ και αλλιώς, μας μπήγουν φορους και πάλι φόρους...

Πρωτοετή φοιτητή οικονομικής σχολής να ρωτήσουμε, τα ίδια θα πεί...

ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥΣ ΠΙΣΩ, ΘΕΛΟΥΝ ΕΛΕΓΧΟ, ΑΠΟΙΚΙΟΚΡΑΤΙΑ, εάν ήθελαν λεφτά πισψ θα προήγαγαν το καθαρα αναπτυξιακό καπιταλιστικό μοντέλο που και η ίδια η ΕΕ ακόμη και στις ιδρυτικές συνθήκες πρεσβευει, αλλά και η κοινή λογική και οι στοιχειώδεις οικονομικές αρχές επιτάσσουν... ΔΕΝ υπήρξε ιστορικά ΠΟΤΕ οικονομία που να αναπτύχθηκε με φόρους, ειδικά σε χώρα που ΔΕΝ ΠΑΡΑΓΕΙ!!!!!

Αντί για καθαρά φιλελεύθερη αναπτυξιακή πολιτική, ωστε να κινηθεί το χρήμα , εφαρμόζουν πραγματικά πολιτική ΑΠΟΚΙΟΚΡΑΤΙΑΣ, ΑΙΩΝΙΟΥ ΧΡΕΟΥΣ (διοτι με τετοια φορομπηχτική μνημονιάρα ΔΕΝ θα έρθουν περαιτέρω έσοδα, ο πεθαμένος οφειλέτης δεν κλάνει με το μπαρδον), και ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟΥ, χωρίς να είναι κανείς κομ#####στής, είναι αντικειμενικό γεγονός αυτό εδώ!.
54  Γενική συζήτηση / Εκτός θεματολογίας / Απ: Διαφωνίες σχετικά με την Ευρωπαϊκή Ένωση στις: Αύγουστος 27, 2015, 12:39:59 μμ
Χμμμ.... αν κατάλαβα κλά, η κεντρική σου ιδέα είναι ότι το πρόβλημα το δημιουργεί η Γερμανία που θέλει να μετατρέψει την Ευρώπη σε αποικία της ή κάτι τέτοιο. Άρα, η λογική λύση θα ήταν η απομόνωση της Γερμανίας από την υπόλοιπη Ευρώπη και ίσως η δημιουργία μιας ΕΕ χωρίς τη Γερμανία.

Κάποιοι θα μπορούσαν να υποστηρίξουν ότι θα ήταν λύση η προώθηση της Ευρωπαϊκής Ολοκλήρωσης, ώστε η ΕΕ να αποκτήσει πραγματική εξουσία και οι αποφάσεις να λαμβάνονται "στις Βρυξέλλες" και όχι στη Γερμανία, αλλά καταλαβαίνω ότι πιστεύεις ότι η Γερμανία δεν πρόκειται να δεχτεί κάτι τέτοιο.


Ακριβώς αυτό είναι το πρόβλημα sac, η Γερμανία και κατ' επέκτασιν οι παραδομένοι σε αυτήν Ευρωπαίοι ηγέτες, όχι η Ευρώπη σαν θεωρητικό οικοδόμημα...

Τωρα για λύσεις...

Αφ' ενός η λογική λύση όπως λές και το έχουν πει πολλοί σοβαροί επιστήμονες, θα ήταν η απομόνωση της Γερμανίας από την υπόλοιπη Ευρώπη (κομματάκι "χοντρό") ή τουλάχιστον η διάλυση του ζουρλομανδύα της ΟΝΕ, και ίσως η δημιουργία μιας ΕΕ χωρίς τη Γερμανία. Μάλλον ανέφικτο, δεν ξερω...ίσως και να "σκάσουν" κάποια στιγμή οι Ευρωπαίοι σε επίπεδο λαών (είτε στον Νοτο λόγω της απιστευτα παράλογης αντιαναπτυξιακής υφεσιακής πολιτικής, είτε και στον σκανδιναυικό βορρά οπου ίσως δεν θα έχουν κανέναν λόγο ανεπτυγμένες οικονομίες και κοινωνίες να δίνουν λόγο σε καμμία Γερμανία και κατ' επέκτασι σε καμμία Ευρώπη), από τον έλεγχο της Γερμανίας και να ξηλωθεί το πουλόβερ της ΟΝΕ, αν όχι και της ΕΕ...ή κάποια στιγμή η ίδια η Γερμανία αποφασίσει για τους δικούς της λόγους οτι τα οικονομικά και κυριαρχικά γεωπολιτικά συμφέροντά της θα εξυπηρετούντο καλύτερα εκτός ΟΝΕ αν όχι εκτός ΕΕ...
Αφ' ετέρου φοβάμαι οτι και με τυχόν ολοκλήρωση, πάλι ο ισχυρός θα κυβερνάει από το background...δεν ξέρω ειλικρινά δεν ξέρω...ίσως όμως θα έμπαινε μεγας φραγμός στην Γερμανία είτε με τον ένα είτε με τον άλλο τρόπο...

Εϊναι τεράστιο ζήτημα το μέλλον της ΕΕ, της ΟΝΕ, και ο αναχαιτισμός του Γερμανικού παράγοντα στην ΕΕ, πρέπει να υπάρχει προφανώς βιβλιογραφία επ'αυτού, ας μας φωτίσει κανένας ειδικευμένος επιστήμονας σε αυτό...

Και βεβαίως sac, ποιές θα είναι οι επιπτώσεις στην μοναδική οικονομία της ΕΕ και της ΟΝΕ που ΔΕΝ παράγει πρακτικά τίποτε, και δεν αντέχει χωρίς εισαγωγές λχ ζωοτροφών ούτε μια εβδομάδα...
55  Γενική συζήτηση / Εκτός θεματολογίας / Απ: Διαφωνίες σχετικά με την Ευρωπαϊκή Ένωση στις: Αύγουστος 27, 2015, 12:09:03 μμ
Περαιτέρω:Η απομύζηση ανθρώπινου δυναμικού έχει πάρει διαστάσεις άνευ προηγουμένου. Κι αυτήν την φορά, σε αντίθεση με ό,τι συνέβη κατά τις δεκαετίες 1950-1960, στην συντριπτική πλειοψηφία πρόκειται για «απομύζηση εγκεφάλων», δηλαδή για εξειδικευμένο εργατικό δυναμικό. Σύμφωνα με μελέτη του ΟΟΣΑ, τα τρία χρόνια 2010-2013 όπου εφαρμόστηκε στην χώρα μας η επιβαλλόμενη από τους Γερμανούς πολιτική των μνημονίων, έχουν μεταναστεύσει προς την Γερμανία πάνω από 100.000 άτομα (αύξηση 90%).
Λόγω της τεράστιας δημογραφικής κρίσης και της αποτυχίας του εκπαιδευτικού της συστήματος, η Γερμανία έχει μεγάλη ανάγκη την εισροή εξειδικευμένου εργατικού δυναμικού: Εκτιμάται ότι, μέχρι το 2025, θα αντιμετωπίσει έλλειψη 5,4 εκατομμυρίων ειδικευμένων εργαζόμενων. Γι’ αυτό και μεθοδεύει συστηματικά την προσέλκυση πτυχιούχων προς την χώρα, μέσα από εκατοντάδες προγράμματα εκπαίδευσης, μετεκπαίδευσης και εξοικείωσης με την γερμανική αγορά εργασίας, στα οποία μεγάλο ρόλο διατηρούν το ίδρυμα Γκαίτε και τα ιδρύματα των γερμανικών κομμάτων (Κόνραντ Αντενάουερ, Χάινριχ Μπελ, Φρίντριχ Έρμπερτ, το αριστερό Ρόζα Λούξεμπουργκ).
Η έκταση που έχει λάβει η συστηματική προώθηση των μεταναστευτικών ρευμάτων προς τη Γερμανία –δεκάδες συνέδρια, ημερίδες και «εβδομάδες καριέρας» στα πανεπιστήμια, καθώς και η συμβολή των ελληνικών ΜΜΕ, που προπαγανδίζουν ανοιχτά την μετανάστευση στην Γερμανία ως λύση επιβίωσης για τις νεώτερες γενιές– προσδίδει διαστάσεις συστηματικής στρατολόγησης στο φαινόμενο.
Και, βέβαια, το κοινωνικό κόστος είναι τεράστιο, καθώς η Ελλάδα έχει μεγαλύτερο δημογραφικό πρόβλημα από την Γερμανία, ενώ η ίδια αποτελεί την χώρα της Ε.Ε. που αντιμετωπίζει την μεγαλύτερη πίεση από τους πληθυσμούς που μετακινούνται από την Ανατολή και τον Νότο προς την Δύση και τον Βορρά. Για να μη μιλήσουμε για το έμμεσο οικονομικό κόστος, καθώς όλοι αυτοί οι πτυχιούχοι συνιστούν επένδυση μορφωτικού κεφαλαίου, η οποία πραγματοποιήθηκε με τα λεφτά του ελληνικού λαού: Σύμφωνα με υπολογισμούς του ΟΟΣΑ, για κάθε έναν επιστήμονα που εγκαταλείπει την χώρα του, προς τις ανεπτυγμένες χώρες του Βορρά, η χώρα του χάνει περί τα 184.000$…

Περαιτέρω: Το 2011, το ελληνικό υπουργείο Εσωτερικών, η Ένωση Περιφερειών Ελλάδας, η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας και το Ομοσπονδιακό Υπουργείο Οικονομικών και Τεχνολογίας της Γερμανίας, υπέγραψαν πρωτόκολλο συνεργασίας για την προώθηση των μεταρρυθμίσεων στην ελληνική τοπική αυτοδιοίκηση.
Σχεδόν ένα χρόνο αργότερα, σε ειδική συνάντηση για την αξιολόγηση των ρυθμών υλοποίησης του προγράμματος, ο επιτετραμμένος της Άγκελας Μέρκελ, Χανς Γιόακιμ Φούχτελ, υπήρξε σαφέστερος για το περιεχόμενο της γερμανικής «τεχνικής βοήθειας» προς την Ελλάδα. Αυτή θα βασιστεί πάνω στην εμπειρία που αποκόμισε η Γερμανία από την «πρόσφατη μεταρρύθμιση στην αγορά εργασίας» και την «επανένωση των δύο Γερμανιών»: Δηλαδή τη συστηματική λεηλασία του κοινωνικού πλούτου της ΛΓΔ, που συντελέστηκε από την διαβόητη Τρόιχαουντ την επαύριον της γερμανικής ενοποίησης.
Έκτοτε, Γερμανοί εμπειρογνώμονες έχουν σαρώσει την Ελλάδα, πραγματοποιώντας μια κολοσσιαία καταγραφή της κατάστασης των ελληνικών δήμων, της περιουσίας τους, καθώς και των προοπτικών επενδύσεων στα πεδία της δικαιοδοσίας τους. Τις ομάδες καταγραφής, στελεχώνουν από κοινού, πολιτικά πρόσωπα, τεχνικό προσωπικό, και στελέχη των γερμανικών επιχειρήσεων.
Κύρια πεδία στα οποία φιλοδοξούν να διεισδύσουν τα γερμανικά συμφέροντα είναι η διαχείριση των απορριμμάτων, μια «πράσινη βιομηχανία» η οποία είναι ιδιαίτερα ανεπτυγμένη στην Γερμανία, η δέσμευση  φιλέτων της ακίνητης περιουσίας των δήμων και η αξιοποίησή τους προς την κατεύθυνση της παραγωγής ενέργειας από ΑΠΕ (βλέπε πρόγραμμα Ήλιος), ο… ιαματικός και ιατρικός τουρισμός κ.ο.κ..
Τελευταία, γίνεται μια προσπάθεια περαιτέρω συστηματοποίησης του προγράμματος. Έτσι, προβλέπεται να ανοίξουν γερμανικά «Γραφεία Δήμων» ανά την Ελλάδα, τα οποία θα επιβλέπουν την πρόοδο της συνεργασίας. Τελευταίος μεγάλος καρπός της, τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές, είναι η κατάρτιση ενός σχεδίου ίδρυσης πέντε υποκαταστημάτων της γερμανικής ένωσης των δημόσιων περιφερειακών ταμιευτηρίων, σε επαρχιακές ελληνικές πόλεις, οι οποίες θα έχουν ως σκοπό την συγκέντρωση των τοπικών καταθέσεων και την παροχή δανείων σε τοπικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις, με γερμανικά κριτήρια, βέβαια.
Σε γενικές γραμμές, η ελληνογερμανική συνεργασία στην τοπική αυτοδιοίκηση θεωρείται πιλοτική, και η επιτυχία της θα ανοίξει τον δρόμο για την αναπαραγωγή του ίδιου μοντέλου σε κεντρικό επίπεδο. Ως προς αυτό, οι προτεραιότητες είναι ήδη ρητά εκπεφρασμένες: Θα ακολουθήσει η μεταρρύθμιση του συστήματος υγείας και παράλληλα η αναδιάρθρωση των δημόσιων οργανισμών, ο τεχνολογικός τους επανεξοπλισμός κ.ο.κ. Σε αυτό το πεδίο είναι που συνεχίζουν να εμπλέκονται τα «μεγάλα συμφέροντα» της Ζίμενς και αντίστοιχων εταιρειών, ενώ ιδιαίτερο ρόλο αναμένεται να παίξει και η Ντόιτσε Μπανκ, παρέχοντας συμβουλευτικές υπηρεσίες στην αναδιάρθρωση και τις ιδιωτικοποιήσεις του ελληνικού κράτους.
Εν ολίγοις, βρισκόμαστε μπροστά σε ένα γιγάντιο εγχείρημα διοικητικής άλωσης του ελληνικού κράτους, σε μια νέα βαυαροκρατία. Αυτή τη φορά, σκοπός είναι το γκρέμισμα της υφιστάμενης κρατικής μηχανής, και η κατασκευή μιας άλλης, η οποία θα συμβαδίζει με την λειτουργία που εκπληρώνει η Ελλάδα στον νέο καταμερισμό της γερμανικής Ευρώπης, αυτόν της αποικίας χρέους. Βλέπουμε να επαναλαμβάνεται ό,τι συνέβη σε άλλα βαλκανικά προτεκτοράτα, στην Βοσνία, ή το Κόσοβο, όπου οι Γερμανοί ανέλαβαν να κατασκευάσουν εκ του μηδενός τους θεσμούς των νέων ΠΡΟΤΕΚΤΟΡΑΤΩΝ.


Περαιτέρω: Η Γερμανία έχει εξοικονομήσει 100 δισ. ευρώ λόγω της μείωσης του κόστους δανεισμού της κατά τη διάρκεια της κρίσης στην Ευρωζώνη, σύμφωνα με το γερμανικό ινστιτούτο οικονομικών ερευνών Λάιμπνιτς. Όπως αναφέρει το γερμανικό ινστιτούτο, εξαιτίας της αστάθειας λόγω της κρίσης στην Ευρωζώνη οι επενδυτές προτιμούν τα τελευταία χρόνια να επιλέγουν την ασφάλεια των γερμανικών ομολόγων, με αποτέλεσμα τα επιτόκια των ομολόγων αυτών να υποχωρήσουν σημαντικά, κι έτσι η γερμανική κυβέρνηση έχει εξοικονομήσει πάνω από το 3% του ΑΕΠ της.

“Οι εξοικονομήσεις αυτές υπερβαίνουν το κόστος της κρίσης ακόμη και εάν η Ελλάδα δεν αποπληρώσει πλήρως το χρέος της”, γράφουν οι οικονομολόγοι του Ινστιτούτου Λάιμπνιτς. “Η Γερμανία επομένως σε κάθε περίπτωση κέρδισε από την κρίση στην Ελλάδα”, συνεχίζουν.

Ακόμη, το Ινστιτούτο Λάιμπνιτς σημειώνει στη μελέτη του πως και άλλες χώρες, ευρωπαϊκές και μη —όπως η Γαλλία, η Ολλανδία αλλά και οι ΗΠΑ— έχουν επίσης ωφεληθεί με τον ίδιο τρόπο από την κρίση, αν και σε μικρότερη κλίμακα.Οι ειδικοί του ινστιτούτου έκαναν υπολογισμούς βάσει ενός μοντέλου του τι θα συνέβαινε χωρίς την κρίση και με την κρίση για να υπολογίσουν πώς θα διακυμαίνονταν τα επιτόκια των γερμανικών ομολόγων και ποιες θα ήταν οι τοποθετήσεις τους, καταλήγοντας στο προφανές συμπέρασμα ότι η κρίση τους ώθησε να κάνουν τις κατά το δυνατόν πιο ασφαλείς τοποθετήσεις.

Με βάση τους υπολογισμούς του ινστιτούτου, κατά μέσον όρο τα επιτόκια δανεισμού της Γερμανίας από το 2010 μέχρι σήμερα θα ήταν κατά 3% υψηλότερα από ό,τι στην πραγματικότητα, και αυτό το γεγονός σημαίνει ότι το Βερολίνο πραγματοποίησε συνολική εξοικονόμηση δημοσιονομικών δαπανών τουλάχιστον 100 δισεκατομμυρίων ευρώ τα τελευταία τεσσεράμισι χρόνια.

Η έρευνα του Ινστιτούτου Λάιμπνιτς τονίζει ότι ήταν αλληλένδετα τα σημαντικά πολιτικά γεγονότα και οι συγκρούσεις κατά τη διάρκεια της κρίσης και η διακύμανση των επιτοκίων των γερμανικών κρατικών ομολόγων.

Το επιτόκιο των bunds, των γερμανικών δεκαετών ομολόγων που αποτελούν τα αξιόγραφα αναφοράς στην Ευρωζώνη, έπεσε ραγδαία όταν οι αγορές μάθαιναν ειδήσεις σχετικά με την Ελλάδα που εκλάμβαναν ως αρνητικές, όπως η απόφαση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα να διεξαχθεί δημοψήφισμα για τις μεταρρυθμίσεις που ζητούν οι πιστωτές της χώρας. Παρομοίως, τα επιτόκια των γερμανικών ομολόγων ανέβαιναν όταν μεταδίδονταν θετικές ειδήσεις για την Ελλάδα.

Περαιτέρω:

Η Γερμανία «έχει καταφέρει ένα σημαντικό πλήγμα στην Ευρώπη» με τη στάση της στην ελληνική κρίση, δήλωσε ο βραβευμένος με Νόμπελ Αμερικανός οικονομολόγος Τζόζεφ Στίγκλιτς, σε συνέντευξή του στο Γαλλικό Πρακτορείο στην Αντίς Αμπέμπα, στο περιθώριο διεθνούς διάσκεψης για τη Χρηματοδότηση της Ανάπτυξης.

"Η Γερμανία έχει δείξει έλλειψη αλληλεγγύης. Δεν μπορεί να υπάρχει μια ζώνη του ευρώ χωρίς ένα ελάχιστο αλληλεγγύης. Η κρίση αυτή έχει υπονομεύει πλήρως το κοινό όραμα και την ευρωπαϊκή αλληλεγγύη. Αυτό είναι μια καταστροφή", εκτιμά ο Τζότζεφ Στίγκλιτς και προσθέτει ότι θα ήταν «παράλογο» στις συνεχιζόμενες διαπραγματεύσεις στις Βρυξέλλες να ζητηθούν «ακόμη περισσότερα» από την Ελλάδα.

"Αν η ΕΚΤ επιτρέψει στις ελληνικές τράπεζες να ανοίξουν και πάλι και επιτευχθεί μια συμφωνία, οι πληγές μπορεί να επουλωθούν, αλλά αν η Γερμανία καταφέρει να την χρησιμοποιήσει για να αποκλείσει την Ελλάδα, νομίζω ότι οι ζημιές θα είναι πολύ, πολύ βαθιές", προειδοποίησε ο Στίγκλιτς.

Και ως προς την φοροδιαφυγη ως ταχα "ελληνικο εθνικό σπορ", όπως οι Γερμανοί  αλλά και οι άλλοι υποτελείς σε αυτούς Ευρωπαίοι ηγέτες καταγγέλλουν παντου και συνεχώς (όχι οτι δεν φοροδιαφευγουμε βεβαίως, αλλά δεν είμαστε οι "κακοι τεμπεληδες φοροφυγάδες" της Ευρώπης)......
Ο Αμερικανός οικονομολόγος μετέβη στην Αντίς Αμπέμπα, προκειμένου να υποστηρίξει τη δημιουργία μιας διεθνούς οργάνωσης υπό την αιγίδα του ΟΗΕ, για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής των πολυεθνικών στην Αφρική.

"Οι Ευρωπαίοι ηγέτες και οι Δυτικοί κατακρίνουν την Ελλάδα για αδυναμία αντιμετώπισης της φοροδιαφυγής .Την ίδια ώρα όμως οι Δυτικοί έχουν δημιουργήσει ένα παγκόσμιο σύστημα φοροδιαφυγής ... και οι ανεπτυγμένες χώρες προσπαθούν να αναχαιτίσουν την παγκόσμια προσπάθεια για να σταματήσει η φοροδιαφυγή. Δεν θα μπορούσαμε να είμαστε τόσο υποκριτές", πρόσθεσε ο αμερικανός οικονομολόγος.

Σύμφωνα με μια εκτίμηση της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης Oxfam, οι αναπτυσσόμενες χώρες χάνουν κάθε χρόνο φορολογικά έσοδα ύψους 100 δισεκατομμυρίων δολάρια ,τα οποία δεν καταβάλλουν οι πολυεθνικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στο έδαφός τους.
56  Γενική συζήτηση / Εκτός θεματολογίας / Απ: Διαφωνίες σχετικά με την Ευρωπαϊκή Ένωση στις: Αύγουστος 27, 2015, 11:59:53 πμ
Όμως πρέπει να απαντήσω, στο άλλο σου ερώτημα, "Ο Γερμανός εν προκειμένω σε τι ακριβώς φταίει;", ώστε να δούμε όπως λέει και ο sac όσοι δεν είναι "κλασσικοί" μαρξιστές,  αναρχικοί, ακροδεξιοί σε τι διαφωνούν τελικά, και να διαπιστώσουμε οτι προφανώς  ΔΕΝ φταίει η Ευρώπη των λαών σαν θεωρητικό οικοδόμημα, αλλά η Γερμανική Ευρώπη και η Γερμανική ΟΝΕ με το νέο "μαρκο", το ευρώ,  όπως η ΕΕ τελικώς και δυστυχώς εξελίχθηκε...

Κατ' αρχάς ως ο μεγαλύτερος μέτοχος και πιο επίμονος διαπραγματευτής απέναντι Ελλάδα, η Γερμανία πήρε αυτό που ήθελε. Κατά τη διάρκεια της περιόδου Α ‘Παγκοσμίου Πολέμου, Η Γερμανία επιλέγει ένα ‘’τμήμα’’ ανάμεσα στα υπόλοιπα ώστε να μπορεί να κρατήσει κάτω από τον έλεγχό της σε όλο το πεδίο. Ο εκπρόσωπος του ’’τμήματος’’ αυτού, ο πρώην Έλληνας Υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Βαρουφάκης ήταν το πρώτο θύμα. Το ότι ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, ζήτησε όντως να παραμερίσει ο Βαρουφάκης ώστε να προχωρήσουν οι διαπραγματεύσεις πιθανότατα αποκάλυψε μια πολύ μεγάλη αδυναμία από την πλευρά της Ελλάδας. Προφανώς, ο Βαρουφάκης δεν είναι υποχείριο της Γερμανίας. Με το κλείσιμο των τραπεζών και την επιδείνωση των απαιτήσεων προς την Ελλάδα σε ακόμα πιο επαχθείς απ’ ότι ήταν πριν από την εκλογή του ΣΥΡΙΖΑ, φάνηκε, ακόμα, σαν υπολογισμός ώστε να προκληθεί μια επανάσταση από τους Έλληνες προκειμένου να απαλλαγούν από τον ΣΥΡΙΖΑ. Η απαίτηση για την ιδιωτικοποίηση ακόμη περισσότερης Ελληνικής δημόσιας περιουσίας απομακρύνει την Ελλάδα ακόμα πιο πολύ από την δυνατότητα να έχει έσοδα από αυτήν την περιουσία. Στην πραγματικότητα, η Ελλάδα έχει λεηλατηθεί και έχει μείνει απροστάτευτη, όπως ένα σπίτι χωρίς παράθυρα και πόρτες. Ακόμα και έτσι, το ΔΝΤ και μια σειρά από κορυφαίοι οικονομολόγοι παραδέχονται ότι το χρέος στην Ελλάδα δεν είναι βιώσιμο. Και τι θα γίνει όταν απαιτηθεί να πουληθεί και η ίδια η στέγη του λεηλατημένου σπιτιού; Το ελληνικό χρέος μπορεί να μειωθεί χωρίς να ζημιώσει τους ομολογιούχους.

Πραξικόπημα φαίνεται σίγουρα ο κατάλληλος όρος. Ή όπως το ονόμασε ο Βαρουφάκης «πολιτική τρομοκρατία». Τα βάσανα και οι θυσίες του Ελληνικού λαού, που θα υποφέρουν τις βαρύτερες συνέπειες αυτής της τρομοκρατίας, έχουν πέσει στο κενό.”

Θα πρέπει όμως να παραδεχτούμε την Γερμανία για ένα πράγμα. Μετά από δύο αποτυχημένους παγκόσμιους πολέμους, έχει επιτέλους μάθει πώς να κάνει πόλεμο χωρίς στρατό, χωρίς στρατιωτικούς εξοπλισμούς και την μεγάλη οικονομική επιβάρυνση που αυτοί συνεπάγονται, και χωρίς να μένουν εμφανείς, ανοιχτές πληγές, εκατομμύρια νεκροί και κατεδαφισμένα σπίτια διάσπαρτα σε όλο τον κόσμο. Η Γερμανία επίσης δεν έχει πλέον ανάγκη τα στρατόπεδα συγκέντρωσης και τα κρεματόρια. Η Γερμανία μπορεί πλέον να καταστρέψει τις ζωές εκατομμυρίων ανθρώπων και να καταλάβει ολόκληρες χώρες χωρίς κανένα από αυτά τα απεχθή σημάδια του πολέμου. Και σε αντίθεση με τους δύο τελευταίους πολέμους της Γερμανίας, η νέα μέθοδος της διεξαγωγής πολέμου έχει αμαυρώση την φήμη της Γερμανίας για κάποιους, αλλά για κάποιους άλλους η Γερμανία εκθειάστηκε ως ένας σκληρός, αλλά δικαιολογημένος, διαπραγματευτής. Η νέα προπαγάνδα εναντίον των «τεμπέληδων Ελλήνων» είναι αποτελεσματική σε μερικά στρατόπεδα, και παρ’ όλο που οι πρώην Ελληνικές κυβερνήσεις δεν ήταν άμοιρες ευθυνών, όλοι οι δρόμοι οδηγούν στην Goldman Sachs. Ήταν τόσο ανίκανοι οι υπάλληλοι της ΕΕ που δεν κατάφεραν να παρατηρήσουν ότι κάτι δεν πήγαινε καλά με τα λογιστικά στοιχεία της Ελλάδας; Ή υπήρχε κάτι πιο μοχθηρό στο παιχνίδι, όταν αγνόησαν αυτά που κάποιοι άλλοι λένε ότι ήταν πολύ ξεκάθαρα ως σημάδια; Όποια και αν είναι η απάντηση στα ερωτήματα αυτά, η Γερμανία έχει μάθει ότι είναι πολύ ευκολότερο και φθηνότερο να κάνει πόλεμο και να κυριαρχήσει επί ολόκληρων εθνών μέσω του χρήματος και της οικονομίας!

Περαιτέρω: Δεν θα πρέπει να αγνοήσουμε το έμμεσο και συμβολικό, πολιτικό και οικονομικό ΚΕΡΔΟΣ που αποκομίζει η Γερμανία από την διαχείριση της ελληνικής κρίσης.
Το κυριότερο είναι ότι, μέσα από την παραδειγματική «τιμωρία» της Ελλάδας με προγράμματα πολιτικού στραγγαλισμού και τις πολιτικές «θεραπείας-σοκ», η Γερμανία αποκομίζει συμβολικό ΚΥΡΟΣ. Αυτό το κύρος δίνει προβάδισμα στην Γερμανία πάνω στην διαχείριση της ιταλικής, της ισπανικής και της πορτογαλικής κρίσης, ενώ ταυτόχρονα της επιτρέπει να προχωρήσει στην υλοποίηση του ευρύτερου Συμφώνου Σταθερότητας, για τον μετασχηματισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης στα μέτρα και τα σταθμά ενός περιφερειακού συστήματος που λειτουργεί κατά κύριο λόγο ικανοποιώντας τα ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ συμφέροντα.
Και βέβαια, καθώς η γερμανική αποτελεσματικότητα είναι ικανή να αποκομίσει κέρδη ακόμα και από την… κρεμάλα, σύμφωνα με επίσημες γερμανικές πηγές, ήδη το γερμανικό κράτος έχει κερδίσει 40,9 δισ. από το γεγονός ότι η κρίση έχει καταστήσει επισφαλή τα ομόλογα όλων των υπόλοιπων χωρών της Ε.Ε., πράγμα που αυξάνει θεαματικά την ζήτηση των γερμανικών ομολόγων. Ύστερα, είναι τα κέρδη τα οποία αποκομίζουν οι γερμανικές τράπεζες από την διαχείριση των ελληνικών ομολόγων. Τέλος, ο ελληνικής καταγωγής Γερμανός ευρωβουλευτής των Φιλελεύθερων, Γιώργος Χατζημαρκάκης, υποστηρίζει ότι αν σε αυτά προσθέσουμε και την εξοικονόμηση των δαπανών που επέτυχε το γερμανικό κράτος λόγω της κρίσης, τότε το συνολικό κέρδος προσεγγίζει τα 114 δισ. €.
Έτσι, για άλλη μια φορά αποδεικνύεται πως η υπαγωγή της χώρας μας στην γερμανική σφαίρα επιρροής συντελείται με τους  όρους ενός «παιχνιδιού μηδενικού οφέλους» για την Ελλάδα. Από την εποχή που ο Κάιζερ Γουλιέλμος ζητούσε από τον Κωνσταντίνο τον Α΄ να τεθεί η Ελλάδα στο πλευρό της Γερμανίας στον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο και να ευθυγραμμιστεί στον άξονα με την Οθωμανική Αυτοκρατορία, προσπαθώντας να τον πείσει ότι η συμμαχία με τους Τούρκους, σε μια στιγμή που εκείνοι οργάνωναν, με συμβούλους τους Γερμανούς αξιωματικούς τους συστηματικούς διωγμούς του ελληνικού στοιχείου της Μικράς Ασίας, λειτουργεί προς το… ελληνικό εθνικό συμφέρον, μέχρι την γερμανική κατοχή, όπου η ναζιστική μηχανή καλούσε την Ελλάδα να συμμορφωθεί και να στηρίξει την νέα γερμανική Ευρώπη, την ίδια στιγμή που προκαλούσε τον λιμό στους δρόμους της Αθήνας, παραχωρούσε την Μακεδονία στην Βουλγαρία, και την Ήπειρο στην Μεγάλη Αλβανία.
Σήμερα, λίγο ως πολύ ζητείται από τη χώρα να συναινέσει στην μεταβολή της σε χώρο κατακρεουργημένο σε ειδικές οικονομικές ζώνες, υπό λεηλασία, διαμοιρασμένο σε σφαίρες επιρροής μιας μεταμοντέρνας αποικιακής διαχείρισης…

Περαιτέρω: Το πρόγραμμα που εφαρμόζεται αποτελεί σχέδιο αποδιάρθρωσης της ελληνικής οικονομίας. Οι εντεταλμένοι των ξένων δανειστών μας λειτουργούν ως «οικονομικοί δολοφόνοι». Οι οικονομικές πολιτικές που εισάγουν στην Ελλάδα ομοιάζουν με εκείνες που ακολουθούν σε υπό πτώχευση και προς πώληση εταιρείες που περιέρχονται υπό τον έλεγχο των Μεγάλων Τραπεζών, στις ΗΠΑ και στην Ευρώπη. Είναι πολιτικές «downsizing», δηλαδή συρρίκνωσης της εκάστοτε εταιρείας στις ελάχιστες ζωτικές λειτουργίες και εκποίησής της έναντι πινακίου φακής. Το αυτό συμβαίνει και στην περίπτωσή μας, μόνο που αντί για μια εταιρεία, έχουμε μια ολόκληρη χώρα, και αντί για εργαζόμενους, τον ελληνικό λαό.
Τα μέτρα που επιβάλει η τρόικα, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά στις αποκρατικοποιήσεις, επ’ ουδενί δεν μπορούν να θεωρηθούν μέτρα εξυγίανσης και ανοικοδόμησης. Είναι μέτρα που αποσκοπούν στο να εκποιήσουν τις πιο κερδοφόρες εταιρείες του ελληνικού δημοσίου έναντι πινακίου φακής και να κλείσουν άλλες, οι οποίες λειτουργούν ή θα μπορούσαν να λειτουργήσουν ανταγωνιστικά ως προς τα συμφέροντα που αυτοί εκφράζουν.
Έτσι οι περισσότερες εταιρείες του δημοσίου που κλείνουν ή έκλεισαν, εκποιήθηκαν ή εκποιούνται, ήταν από τις πλέον κερδοφόρες: Ήδη το 2011, στη λίστα των 100 πιο κερδοφόρων εταιρειών που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα, ο ΟΠΑΠ βρισκόταν στην… 1η θέση, η ΑΔΜΗΕ (της ΔΕΗ) στην 7η, η ΔΕΠΑ στην 11η, η ΔΕΣΦΑ στην 12η , η ΕΡΤ στην 18η, η ΕΥΔΑΠ στην 22η, η ΕΥΑΘ στην 28η κ.ο.κ..
Η μοιρασιά αυτής της λείας δεν πραγματοποιείται αφηρημένα, από ένα απρόσωπο, παγκοσμιοποιημένο κεφάλαιο. Αντίθετα, η χώρα μας αποτελεί ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ συγκεκριμένων, εθνικά χρωματισμένων συμφερόντων, είναι αντικείμενο μιας νέας αποικιακής διευθέτησης μεταξύ στενά συνεργαζόμενων δυνάμεων. Συντελείται, δηλαδή, εν μέσω μιας διαδικασίας οικοδόμησης σφαιρών επιρροής, εκεί όπου υπό την υψηλή Αμερικανική εποπτεία εφάπτεται ο χώρος ευθύνης της γερμανικής Ευρώπης μ’ εκείνον του νεοθωμανισμού.

Η παρουσία και δράση των γερμανικών συμφερόντων στην Ελλάδα συνοδεύει το ελληνικό κράτος από τα πρώτα του βήματα μέχρι τις μέρες μας: Από τον Όθωνα και την Αντιβασιλεία, μέχρι τον Εθνικό Διχασμό και, από εκεί, στην διαρκώς αυξανόμενη διείσδυση των γερμανικών εταιρειών στην Ελλάδα κατά την διάρκεια του Μεσοπολέμου, την Κατοχή, την ολική επαναφορά του γερμανικού παράγοντα κατά την δεκαετία του 1950, μέχρι τα σκάνδαλα της Ζίμενς και την τρόικα, οι Γερμανοί διεκδικούσαν πάντοτε ένα αξιοσέβαστο κομμάτι της αποικιακής πίτας του ελληνικού χώρου.
Η μακροχρόνια παρουσία τους έχει αναδείξει ορισμένες ιδιαιτερότητες που σφραγίζουν την δραστηριότητά τους και την διακρίνουν από την αντίστοιχη των Γάλλων, των Άγγλων ή των Αμερικανών. Αυτές τις ιδιαιτερότητες τις συναντάμε αυτούσιες σήμερα που γιγαντώνεται ο γερμανικός έλεγχος πάνω στην Ελλάδα.
Αρχικά, σε ό,τι αφορά στο πεδίο της ιδεολογίας. Από την πρώτη στιγμή που πάτησε το πόδι της στο νεοσύστατο ελληνικό κράτος η Αντιβασιλεία, και μέχρι την δραστηριότητα της τρόικας, η ανάμειξη των Γερμανών στα εσωτερικά της χώρας δικαιολογείται στην βάση μιας οριενταλιστικής, εκπολιτιστικής αντίληψης που αναπαράγει ένα διπλό στερεότυπο: Από τη μία στέκουν οι οπισθοδρομικοί, και βυθισμένοι στον σκοταδισμό Έλληνες, ενώ από την άλλη η γερμανική παρουσία στην Ελλάδα αναλαμβάνει κατ’ εξοχήν παιδαγωγικές διαστάσεις: Οι Γερμανοί, «φτιάχνουν» το σύγχρονο κράτος των Ελλήνων, τους οργανώνουν τον στρατό, την διοίκηση και την εκπαίδευση, θέτουν τις βάσεις για το ελληνικό πανεπιστήμιο, «κατασκευάζουν» την διανόηση μέσα από την μόρφωση των Ελλήνων στα πανεπιστήμια των γερμανικών κρατιδίων. αργότερα, το εκσυγχρονίζουν, ηλεκτροδοτούν τη χώρα, της παρέχουν τηλεπικοινωνίες, αερομεταφορές κ.ο.κ. σήμερα, το θεραπεύουν από την πατροπαράδοτη κλεπτοκρατική κακοδαιμονία που οδήγησε την Ελλάδα στη χρεοκοπία.
Η γεωπολιτική ορίζει ορισμένες σταθερές. Για τους Γερμανούς, η Ελλάδα, και τα υπόλοιπα Βαλκάνια, ορίζονται ως «συμπληρωματικός γεωπολιτικός χώρος», ένας διάδρομος, ο έλεγχος του οποίου θα επιτρέψει στα γερμανικά συμφέροντα να αποκτήσουν πρόσβαση στην Οθωμανική Αυτοκρατορία και από εκεί στην Μέση Ανατολή. Η απόπειρα της Γερμανίας να εντάξει στην σφαίρα επιρροής της την Ελλάδα ξεκινάει κατά την προπαρασκευή του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου. Ωστόσο, η γερμανοφιλία του Κωνσταντίνου και του μεγαλύτερου μέρους της βασιλικής παράταξης δεν θα αρκέσει, καθώς η Γερμανία αξίωνε την ένταξη της Ελλάδας στον άξονά της μόνο ως τρίτο και ελάσσονα εταίρο στο τρίγωνο Γερμανία-Βουλγαρία-Οθωμανική Αυτοκρατορία.
Η Γερμανία θα επανέλθει την επαύριο του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου, χτίζοντας μια αποικιακή σχέση οικονομικών συναλλαγών: Η ελληνική οικονομία παρέχει στους Γερμανούς αγροτικά προϊόντα και πρώτες ύλες, ενώ εκείνοι την τροφοδοτούν με βιομηχανικά προϊόντα, μηχανολογικό εξοπλισμό, τεχνολογία. Η σχέση αυτή θα συστηματοποιηθεί στο έπακρο από τους ναζί, μέχρι το ξέσπασμα του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου ενώ κατά την Κατοχή, θα την μεταβάλουν σε ανοιχτή λεηλασία των αποθεμάτων τροφίμων, προκαλώντας τον θάνατο εκατοντάδων χιλιάδων Ελλήνων.
Μετά την Κατοχή, στις αρχές της δεκαετίας του 1950, οι Γερμανοί επανέρχονται δριμύτεροι, αξιώνοντας να επαναλάβουν την προνομιακή σχέση στις προμήθειες τεχνολογικού υλικού. Τότε προστίθεται και μια άλλη διάσταση στις άνισες οικονομικές συναλλαγές Ελλάδας-Γερμανίας, η αφαίμαξη ελληνικού εργατικού δυναμικού, που, μαζί με τους άλλους μετανάστες της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, καλύπτουν τα δημογραφικά κενά του πολέμου και δίνουν σάρκα και οστά στο θαύμα της γερμανικής ανοικοδόμησης.
Το ίδιο θα επαναληφθεί μετά την δεκαετία του 1990, όσο βαθαίνουν οι διαδικασίες της ευρωπαϊκής ενοποίησης. Με την καθιέρωση του ενιαίου νομίσματος, το εμπορικό ισοζύγιο της Ελλάδας καταγράφει μια ολοένα και μεγαλύτερη προτίμηση στα γερμανικά προϊόντα (οχήματα, ηλεκτρονικές συσκευές), και κάπως έτσι  καταλήγουμε να έχουμε πλήρη επανάληψη του σκηνικού της δεκαετίας του 1930 –ενώ μαζί με αυτό εκρήγνυται η παρασκηνιακή προώθηση των γερμανικών εταιρικών συμφερόντων (λέγε με Ζίμενς), που θα προκαλέσει και το μεγαλύτερο σκάνδαλο στην ιστορία της μεταπολίτευσης.
Σήμερα, και μετά την (ακόμα, άτυπη) χρεοκοπία του ελληνικού κράτους και την (εξίσου άτυπη, αν και απροκάλυπτη) υπαγωγή της Ελλάδας σε καθεστώς ξένης προστασίας, ο έλεγχος που ασκούν οι Γερμανοί πάνω στην χώρα διευρύνεται θεαματικά, αγγίζοντας σε έκταση και εμβέλεια το προηγούμενο της γερμανικής κατοχής.
57  Γενική συζήτηση / Εκτός θεματολογίας / Απ: Διαφωνίες σχετικά με την Ευρωπαϊκή Ένωση στις: Αύγουστος 27, 2015, 11:58:22 πμ
Φίλε Μαντ, λες ότι επειδή οι Γερμανοί υπήρξαν σύμμαχοι των Οθωμανών στο α΄ παγκόσμιο, άρα έχουν ενεργό ρόλο, συμμετοχή και ευθύνη για τη μικρασιατική καταστροφή και τη σφαγή του 22-23. Σε αυτό διαφωνώ. Δε χρειάζεται να μου απαντήσεις, χαλάμε το θέμα το σακ.
Εχεις δίκιο, χαλάμε το θέμα (συγγνώμη φίλτατε sac), θα έπρεπε ίσως κάποια στιγμή να ποστάρω κάτι ΄και να ανοίξουμε συζήτηση σε άλλο θέμα είτε ήδη υπάρχον είτε καινούργιο.
58  Γενική συζήτηση / Εκτός θεματολογίας / Απ: Διαφωνίες σχετικά με την Ευρωπαϊκή Ένωση στις: Αύγουστος 27, 2015, 11:57:11 πμ
Εχεις δίκιο αλλα υπάρχει στην νεώτερη ιστορία μια συνέχεια των Γερμανικών συμφερόντων και της παρουσίας τους απέναντι στην Ελλάδα, γιαυτό το ανέφερα!
59  Γενική συζήτηση / Εκτός θεματολογίας / Απ: Διαφωνίες σχετικά με την Ευρωπαϊκή Ένωση στις: Αύγουστος 27, 2015, 11:32:46 πμ
Αν και ξεφεύγουμε, θα το παραθέσω, δεν γίνεται, για να δούμε τον ρόλο της Γερμανίας, αλλά και των άλλων "Μεγάλων Δυνάμεων" που πράγματι μας βοήθησαν στο Ναυαρίνο αλλά και αργότερα στην συνθηκολόγηση του ατυχέστατου πολέμου του 1897, για να μας έχουν αποικία τους...:

25/05/1834… Ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης και ο Δημήτριος Πλαπούτας καταδικάζονται σε θάνατο κατά τη διάρκεια της βαυαροκρατίας. Είχαν κατηγορηθεί ότι συνωμοτούσαν κατά της αντιβασιλείας. Υπέρ τηςαπαλλαγής τους ψηφίζουν οι δικαστές Γεώργιος Τερτσέτης και Αναστάσιος Πολυζωίδης. Η ποινή τους θα μετατραπεί σε κάθειρξη και θα απελευθερωθούν μόλις ενηλικιωθεί ο Όθων, το Μάιος του 1835.

Στις 25 Μαΐου 1834, στο τουρκικό τζαμί του Ναυπλίου, στο πέρας μιας διαδικασίας που προσέβαλε βάναυσα το Γένος των Ελλήνων, ήχησαν τα ακόλουθα λόγια: «Ο Δημήτριος Πλαπούτας και ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης καταδικάζονται εις θάνατον ως ένοχοι εσχάτης προδοσίας». Το κράτος των Βαυαρών, σφηνωμένο σαν καρφί στο έδαφός μας από τις Μεγάλες Δυνάμεις, ήθελε να θανατώσει δυο Ελληνες, μπροστάρηδες του πιο ιερού αγώνα, ως «συνωμότες» εναντίον της αντιβασιλείας, η οποία «ζέσταινε» τον θρόνο του ανήλικου Οθωνα.

Οι Γερμανοί ήθελαν να αφαιρέσουν το δικαίωμα στη ζωή από εκείνους που μας ανέστησαν. Επλητταν έτσι το βασανισμένο σώμα του έθνους μας, που μόλις είχε αποδράσει από τον οθωμανικό τάφο. Δυο δικαστές που σήκωσαν την τιμή της Ελλάδας στους ώμους τους, ο Γεώργιος Τερτσέτης και ο Αναστάσιος Πολυζωίδης, μειοψήφησαν και έκαναν το παν για να μην καταδικαστούν οι ήρωες του Αγώνα.
Και οι 115 μάρτυρες υπερασπίσεως πάλεψαν, με όποιον τρόπο μπόρεσαν, για να απονεμηθεί το δίκαιο στους νόμιμους δικαιούχους, τους Ελληνες, ενώ οι ξένοι και οι 44 μάρτυρες κατηγορίας αποπειράθηκαν να χύσουν ξανά το αίμα των αθώων στη γη μας.
Ο Κολοκοτρώνης, ακολουθώντας πιστά το πνεύμα του Σωκράτη, όταν άκουσε έναν οπαδό του που του είπε, «άδικα σε σκοτώνουν, στρατηγέ», απάντησε: «Γι’ αυτό λυπάσαι; Καλύτερα που με σκοτώνουν άδικα, παρά δίκαια». Δηλαδή, καλύτερα να αδικείσαι παρά να αδικείς.

-Η δίκη του Κολοκοτρώνη και του Πλαπούτα χάραξε το δρόμο για όσα ακολούθησαν στη συνέχεια σε μια Ελλάδα η οποία για να σταθεί στα πόδια της έπρεπε να δηλώνει υποταγή, να καλεί σε βοήθεια τις σύγχρονες μεγάλες δυνάμεις και να ευχαριστεί δημοσίως τα αφεντικά της μέσα από το Κοινοβούλιο.

{Την περίοδο της Αντιβασιλείας καταδιώχθηκαν ως ρωσόφιλοι και κατηγορήθηκαν για απόπειρα ανατροπής του καθεστώτος και εσχάτη προδοσία.}

-συνελήφθησαν το 1833 και δικάσθηκαν από Στρατοδικείο στο Ναύπλιο («Δίκη Κολοκοτρώνη – Πλαπούτα»).
-Καταδικάσθηκαν σε θάνατο τον Μάιο του 1834, παρά την αντίδραση των δικαστών Τερτσέτη και Πολυζωίδη.
-Προ της ογκούμενης λαϊκής οργής, η ποινή τους μετατράπηκε σε 20ετή κάθειρξη, ενώ μετά την ενηλικίωση του Όθωνα, το 1835, αμφότεροι αμνηστεύτηκαν.
-Πρωταγωνιστικό ρόλο στην ενοχοποίηση του Κολοκοτρώνη διαδραμάτισε η αγγλική -ακουσον, άκουσον- πρεσβεία.
-«Στο δικαστήριον επαρρησιάσθησαν μερικοί άτιμοι μικροί άνθρωποι, ψευδομάρτυρες και έλεγαν πως είδαν αναφορές και άλλα ψέματα.-Ηλθαν απ” όλα τα μέρη τίμιοι άνθρωποι νοικοκυραίοι, είπαν πως όλα αυτά είναι ψέματα.-Μας κατέβασαν, μας εδιάβασαν την απόφασιν.-Είδα τόσες φορές το θάνατο, και δεν εφοβήθηκα ούτε τότε.-Καλλίτερα είναι όπου σκοτωνόμουν άδικα παρά δίκαια. (Θεόδωρος Κολοκοτρώνης μετά την ανακοίνωση της απόφασης).-Τον Μάϊο του 1834 η Ελλάδα μετά τη δολοφονία του Ιωάννη Καποδίστρια και τη δήθεν προστασία των μεγάλων δυνάμεων, αντιμετώπιζε καινούργια προβλήματα.Η βαβαροκρατία και τα νέα πολιτικά ήθη και έθιμα της εποχής (που δυστυχώς για την Ελλάδα ζουν και βασιλεύουν μέχρι σήμερα),αποφάσισαν να διαπράξουν «από κοινού» ένα από τα πιο ασύλληπτα εγκλήματα κατά αγωνιστών της Επανάστασης του 1821.-Έπρεπε πάση θυσία να εξοντωθούν δύο από τους μεγαλύτερους ήρωες της Επανάστασης.Οι στρατηγοί Θεόδωρος Κολοκοτρώνης και Δημήτριος Πλαπούτας.-Ο μεν πρώτος συνελήφθη στις 6 Σεπτεμβρίου 1833 και κλείστηκε στο Ιτς-Καλέ και ο δεύτερος τέθηκε σε κατ” οίκον περιορισμό.-Οι δύο τους είχαν συλληφθεί τον Σεπτέμβριο του 1833 μαζί με αρκετούςάλλους αγωνιστές επειδή 12 χρόνια μετά την Επανάσταση οργάνωσαν«συνομωσία επί σκοπώ να ταράξη την κοινήν ησυχία και να προσβάλλητην εσωτερικήν ασφάλειαν του κράτους και εις την εθνικήν ανεξαρτησία {…}Δεν άφησαν ουδεμίαν μυστικήν μηχανορραφίαν, ουδεμίαν ραδιουργίαν.Προσέφυγον εις την πειθώ, εις τας υποσχέσεις, εις ψεύδος για να κατορθώσουν τους προδοτικούς σκοπούς των, να παροξύνουν τους υπηκόους της Αυτού μεγαλειότητος και της υπέρτατης εξουσίας και επιφέρουν εμφύλιο πόλεμο, και καταργήσουν το καθεστώς πολίτευμα του έθνους»

(Απόσπασμα από το κατηγορητήριο του επιτρόπου).-Η βασική κατηγορία και για τους δύο κατηγορούμενους ήταν πως είχαν σκοπό την κατάλυση της αντιβασιλείας με τη βοήθεια της Ρωσίας.-Ουσιαστικά η δίκη είχε να κάνει με τα συμφέροντα των Μεγάλων Δυνάμεων, της Αγγλίας, της Γαλλίας και της Ρωσίας για τον έλεγχο της Ελλάδας.Η δίκη ξεκίνησε τον Απρίλιο του 1834 και σύμφωνα με τα όσα έγραψε ο Αμβρόσιος Φραντζής (συγκατηγορούμενος στη δίκη) στην τετράτομη Επιτομή της Ιστορίας της Αναγγενηθείσης Ελλάδας το 1841«αφού πρώτον ο Μάσσον και η συμμορία προετοίμασαν τα περίπου των 50 ψευδομαρτύρων πεπυρωμένα βέλη, ήλθον δε και υπέρ τους 280 αυτόκλητοι μάρτυρες διά να μαρτυρύσσωσιν υπέρ της αληθείας».-Ο Μάσσον ήταν το δεξί χέρι του άγγλου πρεσβευτή Ντώκινς και ήταν μάλιστα συνήγορος του δολοφόνου του Καποδίστριακαι στην αγόρευσή του είχε ζητήσει την αθώωση του Μαυρομιχάλη.-Στη δίκη του Κολοκοτρώνη δεξί χέρι του Μάσσον ήταν ο Κανέλος Δελληγιάννης, «επίλεκτο» μέλος του στρατοδικείου που καταδίκασε το 1853 τον Ιωάννη Μακρυγιάννη για «εσχάτη προδοσία».-Στις 10 Μαϊου 1834 έφτασε η ώρα της απόφασης και έφεραν τους δύο κατηγορούμενους στο δικαστήριο για την ανάγνωση της απόφασης.«Η έγγραφος απόφασις ήτις κατεδίκαζε τον Κολοκοτρώνη και τον Πλαπούταν εις κεφαλική ποινήν διά της λαιμητόμου, εκτελεστέαν εντός 24 ωρών και εντός του Ναυπλίου εις την Πλατεία του Ναυπλίου».-Η απόφαση θα έπαιρνε σάρκα και οστά σε πολύ μικρό χρονικό διάστημαεάν δεν διαφωνούσαν με το κατηγορητήριο δύο εκ των δικαστών, ο πρόεδρος Α. Πολυζωίδης και ο δικαστής Γ. Τερτσέτης,οι οποίοι δεν «ενέδωσαν να γίνωσιν συνένοχοι εις εν τοιούτον αδίκημα»-Ο Κολοκοτρώνης μετά την ανάγνωση της απόφασης είπε το περίφημο
«χαίρομαι διότι φονεύομαι άδικα».

-Μια φράση η οποία σε μεγάλο βαθμό αντανακλά πολλές από τις μεγάλες δίκες της σύγχρονης Ελλάδας.-Όπως είπε ο Κολοκοτρώνης το τελευταίο βράδυ πριν από την εκτέλεση της καταδίκης:»Είδα τόσες φορές το θάνατο, και δεν εφοβήθηκα ούτε τότε.Την αυγή εκάμαμεν την διαθήκη μας και επροσμέναμεν την ώρα του θανάτου.Μετά από δύο ώρας εμάθαμε πως ο βασιλιάς μας έκαμε χάρη τη ζωή μας από το άδικο».-Η απόφαση κατά του Κολοκοτρώνη μετατράπηκε σε 20ετή φυλάκιση λίγες ώρες αργότερα και τελικά ο Κολοκοτρώνης αποφυλακίστηκε στις 27 Μαϊου 1835. Πέθανε το 1843.Η δίκη του Κολοκοτρώνη και του Πλαπούτα και είκοσι χρόνια αργότερα, το 1853, η καταδικαστική απόφαση για «εσχάτη προδοσία» κατά του Ιωάννη Μακρυγιάννη έδειχναν το σάπιο και το σαθρό της ελληνικής σκηνής της εποχής.Αντιπαλότητες και πολιτικές «αψιμαχίες» μεταξύ των Ελλήνωνγια να ικανοποιηθούν τα συμφέροντα των μεγάλων δυνάμεων της εποχής.
-Με μοναδικά θύματα αγωνιστές πουείχαν δώσει όλο τους το είναι για την ελευθερία της Ελλάδας από τους Τούρκους χωρίς κανένα προσωπικό όφελος και κέρδος.
60  Γενική συζήτηση / Εκτός θεματολογίας / Απ: Διαφωνίες σχετικά με την Ευρωπαϊκή Ένωση στις: Αύγουστος 27, 2015, 11:19:07 πμ


...Τον Νικηταρα τον τουρκοφάγο το κρατος τον αφησε επαιτη στο Ζαππειο...
Toν Νικητα Σταματελοπουλο ανηψιο του Κολοκοτρωνη  τον φυλακισαν και παρα το οτι δεν υπηρξαν στοιχεια ενοχης παρετειναν την κρατηση του με αποτελεσμα να αποφυλακιστει τυφλος.Το κρατος για να δειξει την μεγαλη του εκτιμηση στο προσωπο του του εδωσε θεση επαιτειας κοντα στο σημειο που σημερα βρισκεται η εκκλησια της Ευαγγελιστριας στον Πειραια.Οι δανειστες του εβγαλαν το σπιτι του το μοναδικο του περιουσιακο στοιχειο σε πλειστηριασμο.Την ημερα του πλειστηριασμου σερνοντας τα βηματα του καταφερε να φτασει στην αιθουσα οπου γινοταν αυτος..........μπηκε μεσα κρατωντας στα χερια του ενα σπαθι και ολοι απο σεβασμο παραμερισαν.......ρωτησε τον γραμματεα ποια ηταν η τελευταια προσφορα για το σπιτι του και οταν πηρε την απαντηση ειπε......"τελευταιος πλειοδοτης το σπαθι του Νικηταρα".....κανενας δεν εδωσε επομενη προσφορα και ετσι καταφερε να γλυτωσει το πατρικο του...........σημερα δεν ξερουμε που ειναι ο ταφος του......τετοιες τιμες απεδωσε το κρατος
[/quote]

Α ΓΕΙΑ ΣΟΥ!!!! Είναι δυστυχώς η κκατάρριψη του μύθου οτι ενωμένοι οι Ελληνες επολέμησαν τους Τουρκους...

Χωρίς να υιοθετώ τις αλλ'αντ'αλλων παλαβές απόψεις περί κακών ελλήνων που σφαγίασαν τους Τούρκους, ελεος, αλλα δεν είμασταν και μείς τα καλύτερα παιδάκια...τουλάχιστον οι τουρκαλάδες δεν ξερω να σφαζόντουσαν έτσι αναμεταξύ τους ποτέ...ούτε το κράτος τους να σαμποτάρει έτσι τους πολεμιστές τους...

Το πρόβλημα βεβαίως είναι οτι από τότε το κράτος των Βαυαρών ήταν σφηνωμένο σαν καρφί στο έδαφός μας από τις Μεγάλες Δυνάμεις, αρα τι περιμένεις από το προτεκτοράτο κρατος τους να κανει απέναντι στους μη υποταγμενους ήρωες? Ιδού ο ρόλος της Βαυαρίας(νυν Γερμανίας) από τότε! Οι Γερμανοί δεν έφυγαν ποτέ από την Ελλάδα...!
Σελίδες: 1 2 3 [4] 5 6 ... 25
advertisement

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2008, Simple Machines | Theme Sus By CeeMoo
Cookies preferences