Καλώς ορίσατε, Επισκέπτης. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Μάιος 06, 2024, 03:17:21 μμ
Ψηφοφορία
Ερώτηση: Τί πιστευετε για τον χρυσο το 2014 ?
Θα αυξηθει κι'αλλο - 173 (39%)
Θα εχει πτωση - 77 (17.3%)
Θα παραμεινει σταθερος - 44 (9.9%)
Δεν μπορω να αποφασισω - 21 (4.7%)
Σαφως ειναι η καλυτερη επενδυση - 114 (25.7%)
Δεν τον εμπιστευομε καθολου - 15 (3.4%)
Σύνολο ψηφοφόρων: 330

Σελίδες: 1 ... 126 127 [128] 129 130 ... 148
  Εκτύπωση  
Αποστολέας Θέμα: ΧΡΥΣΟΣ!! ΔΥΝΑΤΗ ΕΠΕΝΔΥΣΗ Η ΟΧΙ??  (Αναγνώστηκε 771962 φορές)
0 μέλη και 3 επισκέπτες διαβάζουν αυτό το θέμα.
Sp1
Πλατινένιο
******
Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

Φύλο: Άντρας
Μηνύματα: 2600



Προφίλ
« Απάντηση #1905 στις: Δεκέμβριος 19, 2013, 08:24:25 μμ »

+1000 .Αν όμως το πεντόλιρο αυτό δεν είναι MS 64 και είναι AU  πιστεύω θα έχει κάποια πτώση στην τιμή του.
Καταγράφηκε
elpidoforos
Πλατινένιο
******
Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

Μηνύματα: 2465



Προφίλ
« Απάντηση #1906 στις: Δεκέμβριος 19, 2013, 08:31:49 μμ »

Ειμαστε σε ενα σαιτ συλλεκτων το οποιο απαρτιζεται κατα 90% απο ανθρωπους που δεν εχουν καποιο ιδιαιτερο οικονομικο προβλημα (αν υποθεσουμε οτι περισσευουν χρηματα για κουκαμπουρες και θυρεους).Αρα δεν νομιζω να χρειαστει να ξεπουλησουν λιρες για να πληρωσουν το νοικι ή το ρευμα!!Μεχρι εδω καλα!!Επισης υπαρχουν πολλοι που εχουν πεντολιρα (1887,1893,1902,1911) ή θυρεους (MS 62-63-64-70... Μεγάλο χαμόγελο...) ή χρυσα Γεωργιου και ουτο καθ εξης!!!Η ερωτηση μου ειναι:

Αυτοι γιατι να ανησυχουν που πεφτει ο χρυσος;;;;;Πως επηρεαζει τα συλλεκτικα χρυσα νομισματα η πτωση;;Ενα πεντολιρο 1887 MS-64 οταν το γραμμαριο ειχε 40 ευρω ειχε 3600!!Αν το γραμμαριο παει στα 20 ευρω πιστευει κανεις οτι θα εχει 1800 ευρω;; Απορία Απορία Απορία. Αν το πιστευει αυτο τοτε τσαμπα καθεται και διαβαζει  τοσο καιρο εδω μεσα!!

Γιάννη μου μην είσαι απόλυτος, δεν είναι ένα σαιτ συλλεκτων το οποιο απαρτιζεται κατα 90% απο ανθρωπους που δεν εχουν καποιο ιδιαιτερο οικονομικο προβλημα το αντίθετο θα έλεγα,δυστυχώς ο περισσότερος κόσμος είναι άνθρωποι οι οποίοι επένδυσαν ψηλά στον χρυσό από φόβο άτακτης χρεοκοπίας της χώρας μας.
Το σαιτ αυτό το 2000 δεν θα είχε ούτε το 10% του κόσμου που έχει σήμερα,βλέπεις μέσα από την αγορά του φόβου είδαν πολλοί τον συλλεκτισμό.
Καταγράφηκε
Parker
Πλατινένιο
******
Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

Μηνύματα: 2060

Ό,τι γράφει, δεν ξεγράφει!


Προφίλ
« Απάντηση #1907 στις: Δεκέμβριος 19, 2013, 08:39:53 μμ »

Γιάννη μου μην είσαι απόλυτος, δεν είναι ένα σαιτ συλλεκτων το οποιο απαρτιζεται κατα 90% απο ανθρωπους που δεν εχουν καποιο ιδιαιτερο οικονομικο προβλημα το αντίθετο θα έλεγα,δυστυχώς ο περισσότερος κόσμος είναι άνθρωποι οι οποίοι επένδυσαν ψηλά στον χρυσό από φόβο άτακτης χρεοκοπίας της χώρας μας.
Το σαιτ αυτό το 2000 δεν θα είχε ούτε το 10% του κόσμου που έχει σήμερα,βλέπεις μέσα από την αγορά του φόβου είδαν πολλοί τον συλλεκτισμό.

Αν είναι έτσι, μπορείς να μου εξηγήσεις πώς γίνεται τα μέλη του σάιτ να αυξάνονται ραγδαία τους τελευταίους μήνες που πέφτει ο χρυσός. Τόσον καιρό που ανέβαινε και ο φόβος της χρεωκοπίας ήδη υπήρχε, γιατί δε γινόταν αυτό; Απορία
Καταγράφηκε

verba volant, scripta manent
elpidoforos
Πλατινένιο
******
Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

Μηνύματα: 2465



Προφίλ
« Απάντηση #1908 στις: Δεκέμβριος 19, 2013, 08:45:32 μμ »

Είναι πολύ απλό 1. Ο φόβος ακόμα πλανάται 2. Με την πτώση αυτή όλοι βλέπουν ευκαιρίες. Κλείσιμο ματιού Κλείσιμο ματιού
Με αυτό το πλευρό να κοιμούνται θα πέσουν και τα τελευταία κάστρα.
Καταγράφηκε
THEOMAN
Αργυρό μέλος
****
Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

Φύλο: Άντρας
Μηνύματα: 881



Προφίλ
« Απάντηση #1909 στις: Δεκέμβριος 19, 2013, 08:46:46 μμ »

Γενικά ο χρυσός για τους Έλληνες ήταν ένα καταφύγιο. Κάτι για την δύσκολη στιγμή. Το χρυσό τον ξέρουμε για σταθερή αξία σε βάθος χρόνου. Πάντα είχε μια μικρή σταθερή άνοδο. Το 1960 η λίρα είχε 150 Δραχμές (5 μεροκάματα). Αντίστοιχα σήμερα αν υπάρχει αναλογία 100-120 €. Τότε αγόραζε ο κόσμος λίρες (αυτοί που μπορούσαν) για να γλυτώσουν από τη συνεχή υποτίμηση της δραχμής και με τον τρόπο αυτό κέρδιζαν. Η τιμή των 300 και € που είχε πέρσι η λίρα μήπως ήταν φούσκα και η τιμή της είναι εδώ που είναι τώρα ή ακόμα και πιο κάτω?
Καταγράφηκε
wavelet
Πλατινένιο
******
Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

Φύλο: Άντρας
Μηνύματα: 3299


Τα πάντα ρει, μηδέποτε κατά τ' αυτό μένειν


Προφίλ
« Απάντηση #1910 στις: Δεκέμβριος 19, 2013, 08:51:25 μμ »

Εγώ που δεν ασχολούμαι με λίρες πόσο δηλαδή έχει μια λίρα (οχι συλλεκτική) σήμερα;
Καταγράφηκε

I scream, you scream, we all scream, for ice cream.
haros
Πλατινένιο
******
Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

Μηνύματα: 3371



Προφίλ
« Απάντηση #1911 στις: Δεκέμβριος 19, 2013, 08:52:15 μμ »

Αλλο θεμα η πτωση της τιμης του μεταλλου (που αφορα τον παγκοσμιο χωρο) και αλλο η συνεχιζομενη ασφυξια στην Ελληνικη οικονομια και τα νοικοκυρια.
Η πτωση της τιμης του μεταλλου επηρρεαζει στον βαθμο που θα χρειαστει καποιος αμεσα να ρευστοποιησει γιατι υπαρχει ασφυκτικη αναγκη.
Δεν νομιζω οτι οποιος εχει χρυσα νομισματα η ειναι συλλεκτης χρυσων ειναι κατ αναγκην μπρουκλης και με λυμενο το οικονομικο του προβλημα.
Καθε μερα ολο και περισσοτερες οικογενειες,που τα καταφερναν μεχρι προτινος, βρισκονται σε αδιεξοδο.
Απο που νομιζετε οτι προερχονται οι λιρες και οι θυρεοι που κυνηγατε στα ενεχυροδανειστηρια?
Απο αξιοπρεπεις οικογενειες που δινουν μεχρι και την λιρα που τους αφησε ο παππους με την ευλογια του (και μπορει να ηταν και θυρεος) για να επιβιωσουν.

 Για τα συλλεκτικα χρυσα τωρα.
Σωστα, το πεντολιρο το σπανιο θα πουλιεται 3000 ευρω ειτε πεφτει ειτε ανεβαινει ο χρυσος.
Το θεμα ειναι οτι οσο σφιγγουν εδω τα ζωναρια, ΔΕΝ θα πουλιεται πια σε εγχωριους αγοραστες ευκολα, οποτε θα πρεπει να μπει κανεις στην διαδικασια της πωλησης στο εξωτερικο, με ολα τα σχετικα μειονεκτηματα.
Αν δε προκειται για μετριας υπεραξιας συλλεκτικης χρυσο νομισμα, μαλλον θα προτιμηθει να φυγει εδω φτηνα,αν βρεθει αγοραστης.
 Θα πει κανεις,"εγω δεν θα εχω αναγκη να πουλησω ποτε,οποτε δεν με νοιαζει".
 Χμμ,ο λαος λεει μεσα στην σοφια του 'μεγαλη μπουκια φαει, μεγαλο λογο μην λες.."
 
Υ.γ. Νομιζω οτι η συντριπτικη πλειοψηφια των νεων μελων τον τελευταιο χρονο, ηρθε για να πουλησει τα χρυσα του σε καπως καλυτερες τιμες απο αυτες που εδιναν οι σαραφηδες, λιγοι ειναι αυτοι που μπηκαν για να αγορασουν...

Καταγράφηκε

Κατά τον Δαίμονα εαυτού
Smartmorpheus
Πλατινένιο
******
Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

Φύλο: Άντρας
Μηνύματα: 3243



Προφίλ WWW
« Απάντηση #1912 στις: Δεκέμβριος 19, 2013, 08:53:15 μμ »

Ξεκινώντας από την Ελλάδα θα λέγαμε ότι, η μείωση της παραγωγικότητας που προκαλείται από τη συνεχή πτώση των μισθών και εισοδημάτων, σε συνδυασμό με την υπερβολική αύξηση των φόρων, θα δώσει τη χαριστική βολή στην οικονομία της.

Δυστυχώς η κυβέρνηση δεν φαίνεται να κατανοεί ότι, η αμοιβή δεν είναι μόνο ένας συντελεστής κόστους αλλά, κυρίως, ένα από τα βασικότερα κίνητρα αύξησης της παραγωγικότητας των εργαζομένων – χωρίς το οποίο η ανταγωνιστικότητα μίας χώρας καταρρέει.

Το γεγονός αυτό τεκμηριώνεται από αυτά που συμβαίνουν σε χώρες χαμηλού εργατικού κόστους όπως, για παράδειγμα, στη Βουλγαρία – χώρες στις οποίες η παραγωγικότητα των εργαζομένων, οπότε η ανταγωνιστικότητα της οικονομίας, είναι σχεδόν μηδενική.

Διαπιστώνοντας δε ότι, οι νόμοι που ψηφίζονται (κατασχέσεις ακινήτων, διατήρηση βιομηχανιών πολεμικού εξοπλισμού κλπ.) έχουν ισχύ μόνο για το 2014, δεν μπορεί παρά να υποθέσουμε πως πρόκειται για «προεκλογικά πυροτεχνήματα» – με στόχο τις εκλογικές αναμετρήσεις του 2014.

Στα πλαίσια αυτά συμπεραίνουμε πως η χώρα μας, εάν δεν αλλάξει ριζικά πολιτική, θα εγκλωβιστεί στην παγίδα του αποπληθωρισμού – η έξοδος από την οποία είναι σχεδόν αδύνατη.

Μεταξύ άλλων, προβλέπεται η συνεργασία της κυβέρνησης με την αξιωματική αντιπολίτευση, η «κοινοβουλευτική δικτατορία» δηλαδή, κατά το «πρότυπο» της Γερμανίας – αφού αυτές είναι οι «εντολές» της χρηματοπιστωτικής ελίτ, στο δρόμο της δημιουργίας μίας παγκόσμιας διακυβέρνησης, υπό την «αιγίδα» του ΔΝΤ και των Η.Π.Α.  Οι προβλέψεις τώρα για την παγκόσμια οικονομία είναι οι παρακάτω:

.

Harry Dent: Με βάση τους μακροπρόθεσμους και μεσοπρόθεσμους οικονομικούς κύκλους, η οικονομία θα συνεχίσει να βρίσκεται σε ύφεση, με αποτέλεσμα να ακολουθήσει ένα χρηματιστηριακό κραχ στις αρχές του 2014 – το οποίο θα επιταχυνθεί στο ξεκίνημα του 2015. Πιθανότατα θα διατηρηθεί ολόκληρο το 2015 και ενδεχομένως το 2016 – ενώ, λόγω των δημογραφικών εξελίξεων, θα βιώσουμε εξαιρετικά αρνητικά οικονομικά φαινόμενα, μεταξύ των ετών 2014 και 2019.

Marc Faber: Οφείλουμε να συνειδητοποιήσουμε πως ευρισκόμαστε ξανά μέσα σε μία τεράστια χρηματοπιστωτική φούσκα στα ομόλογα, στις συμμετοχές, καθώς επίσης σε πολλά άλλα περιουσιακά στοιχεία – οι τιμές των οποίων έχουν αυξηθεί δραματικά.

Gerald Celente: Ολόκληρος ο πλανήτης είναι έτοιμος να «εκραγεί». Θεωρούμε πως αυτό θα συμβεί στο δεύτερο τρίμηνο του 2014 – εκτός εάν υπάρχει κάτι, το οποίο διαφεύγει της προσοχής μας, οπότε η κατάρρευση ευρίσκεται ήδη σε εξέλιξη.

Mike Maloney: Το κραχ του 2008 ήταν ένα από τα κύματα, στο δρόμο για το πραγματικά μεγάλο κραχ – τα αποτελέσματα του οποίου θα είναι τρομακτικά. Το υπόλοιπο αυτής της δεκαετίας θα μας βυθίσει στις μεγαλύτερες χρηματοπιστωτικές κρίσεις της ανθρώπινης ιστορίας.

Jim Rogers: Θυμηθείτε τι συνέβη το 2008 και το 2009. Εκείνη την εποχή η κατάσταση ήταν πολύ χειρότερη, συγκριτικά με άλλες κρίσεις του παρελθόντος, επειδή τα χρέη ήταν κατά πολύ μεγαλύτερα. Σήμερα η υπερχρέωση έχει αυξηθεί ακόμη περισσότερο, οπότε η επόμενη κρίση, όποτε και αν συμβεί ή οτιδήποτε και αν την προκαλέσει, θα είναι κατά πολύ καταστροφικότερη – σαν αποτέλεσμα της απίστευτα υψηλής υπερχρέωσης, καθώς επίσης των τεραστίων ποσοτήτων χρημάτων που έχουν «εκτυπωθεί». Πιθανότατα η ολοκληρωτική κατάρρευση δεν θα συμβεί πριν το 2016 – όταν όμως συμβεί, θα πρέπει να είμαστε πάρα πολύ προσεκτικοί και συνετοί.

Russell Napier: Βρισκόμαστε στα πρόθυρα ενός αποπληθωριστικού σοκ, το οποίο θα προκαλέσει την κατάρρευση των υπερτιμημένων σήμερα περιουσιακών στοιχείων (μετοχές, εμπορεύματα κλπ.).

Howard Marks: Σε ορισμένους τομείς, το τελευταίο χρονικό διάστημα, η προθυμία ανάληψης ρίσκου έχει αυξηθεί πάρα πολύ. Τα υψηλά κέρδη που επιτυγχάνονται με αξιόγραφα υψηλού ρίσκου, έχουν οδηγήσει στην ανάληψη ακόμη μεγαλύτερων κινδύνων – γεγονός που έχει υπερθερμάνει τις αγορές.

Οι υπερβολές διαφέρουν από τομέα σε τομέα, αλλά είμαι απολύτως πεπεισμένος ότι, οι κίνδυνοι σήμερα είναι κατά πολύ μεγαλύτεροι από το χειρότερο σημείο της κρίσης του 2008 (όσον αφορά τα δάνεια), καθώς επίσης από τις αρχές του 2009 (μετοχές), ενώ οι προοπτικές επιδεινώνονται συνεχώς.

Jeff Berwick: Εάν επιτραπεί η αύξηση των επιτοκίων, θα σημάνει αυτόματα τη χρεοκοπία της κυβέρνησης των Η.Π.Α., η οποία τότε θα κατέρρεε. Προετοιμάζονται ήδη για μία μαζική κοινωνική κατάρρευση – είναι φανερό και θα συμβεί σίγουρα. Θα ακολουθήσουν πολύ τρομακτικές και επικίνδυνες εποχές.

Michael Pento: Συνιστά μία μεγάλη απογοήτευση, αλλά είναι πολύ πιθανόν να μας έχει σώσει η κυβέρνηση από τη Μεγάλη Ύφεση (recession), για να μας οδηγήσει στο Μεγάλο Αποπληθωρισμό (depression) – ο οποίος θα είναι το φυσιολογικό αποτέλεσμα της εξομάλυνσης των επιτοκίων.

Laurence Kotlikoff: Κάποια στιγμή θα καταλάβει κάποιος τι συμβαίνει, οπότε θα αρχίσει να ξεπουλάει τα ομόλογα του – με αποτέλεσμα να αυξηθούν νομοτελειακά τα επιτόκια και να ακολουθήσει πληθωρισμός. Τότε θα ξεκινήσει το μεγάλο φινάλε.

Hugo Price: Πιστεύω πως θα βιώσουμε μία σειρά χρεοκοπιών. Η άνοδος των επιτοκίων θα είναι εκείνο το «δυσοίωνο σημάδι», το οποίο θα προκαλέσει μία μεγάλη κρίση στα παράγωγα – γεγονός που θα οδηγήσει στην κατάρρευση τους, οπότε στο τέλος του παγκόσμιου χρηματοπιστωτικού συστήματος.

Η αγορά παραγώγων είναι μεγαλύτερη από το ένα τετράκις $, ενώ τα περισσότερα παράγωγα είναι συνδεδεμένα με επιτόκια – γεγονός που σημαίνει ότι, τυχόν αύξηση τους στις Η.Π.Α., θα προκαλούσε μεγάλες «σεισμικές δονήσεις» στο παγκόσμιο οικοδόμημα. Εκείνη τη στιγμή θα σημειωθούν σε ολόκληρο τον πλανήτη τραπεζικές χρεοκοπίες – με ανυπολόγιστες συνέπειες για το σύστημα.

Robert Shiller: Δεν θέλω να χτυπήσω συναγερμό, αλλά σε πολλές χώρες οι τιμές των μετοχών είναι υπερβολικά υψηλές, ενώ σε κάποιες συμβαίνει το ίδιο με τις τιμές των ακινήτων. Αυτό θα μπορούσε να τελειώσει πολύ άσχημα.

David Stockman: Βιώνουμε παντού, από την Ιαπωνία μέχρι την Κίνα και από την Ευρώπη μέχρι την Αγγλία, τη δημιουργία τεράστιων χρηματοπιστωτικών υπερβολών (φούσκες). Σαν αποτέλεσμα του γεγονότος αυτού, οι αγορές είναι πολύ ασταθείς και επικίνδυνες – οπότε πρέπει να υπολογίζουμε πως θα υπάρξουν μεγάλες δυσκολίες και αναταράξεις.

Περαιτέρω, υπάρχουν πολλές ενδείξεις, σύμφωνα με τις οποίες επιβραδύνεται η ανάπτυξη της αμερικανικής οικονομίας – ενώ ο πρόεδρος της Fed προσπάθησε χθες πονηρά να «διασκεδάσει» τους φόβους μας, μειώνοντας κάπως το ποσόν του πακέτου ενίσχυσης (QE) και αφήνοντας αμετάβλητο το βασικό επιτόκιο, έτσι ώστε να πεισθούμε πως η οικονομία των Η.Π.Α. είναι (δήθεν) υγιής. Μερικές από τις ενδείξεις αυτές, οι οποίες τεκμηριώνουν το αντίθετο, είναι οι παρακάτω:

 .

(α)  Αύξηση των αιτήσεων ανεργίας κατά 68.000 στις συνολικά 368.000 – η μεγαλύτερη του τελευταίου έτους.

(β)  Μείωση της σιδηροδρομικής κυκλοφορίας κατά -16,3% το Νοέμβριο, σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2012 – ενός βασικού οικονομικού δείκτη των Η.Π.Α., ο οποίος υποδηλώνει περιορισμό της ανάπτυξης.

(γ)  Αύξηση της ζήτησης για κουπόνια διατροφής, καθώς επίσης κορύφωση του αριθμού των αστέγων, στις μεγάλες αμερικανικές πόλεις – με το ποσοστό της φτώχειας να κλιμακώνεται.
Καταγράφηκε

If you r good at something never do it for free...
ANTONIO1967
Πλατινένιο
******
Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

Φύλο: Άντρας
Μηνύματα: 6928

H γνώση είναι δυναμη


Προφίλ
« Απάντηση #1913 στις: Δεκέμβριος 19, 2013, 09:01:53 μμ »

. Το 1960 η λίρα είχε 150 Δραχμές (5 μεροκάματα).

To 2013  η λιρα εχει και παλι 5 μεροκαματα....σας λεει τιποτε αυτο  Απορία
Καταγράφηκε

Δεν θα είναι πάντα καλοκαίρι θερίστε όσο είναι νωρίς !!
elpidoforos
Πλατινένιο
******
Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

Μηνύματα: 2465



Προφίλ
« Απάντηση #1914 στις: Δεκέμβριος 19, 2013, 09:03:44 μμ »

Αλλο θεμα η πτωση της τιμης του μεταλλου (που αφορα τον παγκοσμιο χωρο) και αλλο η συνεχιζομενη ασφυξια στην Ελληνικη οικονομια και τα νοικοκυρια.
Η πτωση της τιμης του μεταλλου επηρρεαζει στον βαθμο που θα χρειαστει καποιος αμεσα να ρευστοποιησει γιατι υπαρχει ασφυκτικη αναγκη.
Δεν νομιζω οτι οποιος εχει χρυσα νομισματα η ειναι συλλεκτης χρυσων ειναι κατ αναγκην μπρουκλης και με λυμενο το οικονομικο του προβλημα.
Καθε μερα ολο και περισσοτερες οικογενειες,που τα καταφερναν μεχρι προτινος, βρισκονται σε αδιεξοδο.
Απο που νομιζετε οτι προερχονται οι λιρες και οι θυρεοι που κυνηγατε στα ενεχυροδανειστηρια?
Απο αξιοπρεπεις οικογενειες που δινουν μεχρι και την λιρα που τους αφησε ο παππους με την ευλογια του (και μπορει να ηταν και θυρεος) για να επιβιωσουν.

 Για τα συλλεκτικα χρυσα τωρα.
Σωστα, το πεντολιρο το σπανιο θα πουλιεται 3000 ευρω ειτε πεφτει ειτε ανεβαινει ο χρυσος.
Το θεμα ειναι οτι οσο σφιγγουν εδω τα ζωναρια, ΔΕΝ θα πουλιεται πια σε εγχωριους αγοραστες ευκολα, οποτε θα πρεπει να μπει κανεις στην διαδικασια της πωλησης στο εξωτερικο, με ολα τα σχετικα μειονεκτηματα.
Αν δε προκειται για μετριας υπεραξιας συλλεκτικης χρυσο νομισμα, μαλλον θα προτιμηθει να φυγει εδω φτηνα,αν βρεθει αγοραστης.
 Θα πει κανεις,"εγω δεν θα εχω αναγκη να πουλησω ποτε,οποτε δεν με νοιαζει".
 Χμμ,ο λαος λεει μεσα στην σοφια του 'μεγαλη μπουκια φαει, μεγαλο λογο μην λες.."
 
Υ.γ. Νομιζω οτι η συντριπτικη πλειοψηφια των νεων μελων τον τελευταιο χρονο, ηρθε για να πουλησει τα χρυσα του σε καπως καλυτερες τιμες απο αυτες που εδιναν οι σαραφηδες, λιγοι ειναι αυτοι που μπηκαν για να αγορασουν...


Πέστα χάροντα το Υ.Γ. είναι ακόμα ένας σημαντικός λόγος που μου διέφυγε.
Καταγράφηκε
haros
Πλατινένιο
******
Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

Μηνύματα: 3371



Προφίλ
« Απάντηση #1915 στις: Δεκέμβριος 19, 2013, 09:08:09 μμ »

 Φιλε Ελπιδοφορε βαλε καμια φωτο αρκουδας ακομα γιατι θελω να παρω την ουγκατη την Μπριτανια  και δεν θελω να δωσω πανω απο εννια κατοσταρικα για την παρτη της... Σαρκασμός Σαρκασμός Σαρκασμός Σαρκασμός (εδω ο κοσμος καιγεται και ο Χαρος χτενιζεται...)
Καταγράφηκε

Κατά τον Δαίμονα εαυτού
THEOMAN
Αργυρό μέλος
****
Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

Φύλο: Άντρας
Μηνύματα: 881



Προφίλ
« Απάντηση #1916 στις: Δεκέμβριος 19, 2013, 09:08:23 μμ »

. Το 1960 η λίρα είχε 150 Δραχμές (5 μεροκάματα).

To 2013  η λιρα εχει και παλι 5 μεροκαματα....σας λεει τιποτε αυτο  Απορία

Ποσο ειναι το μεροκαματο?
Καταγράφηκε
milou
Πλατινένιο
******
Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

Φύλο: Άντρας
Μηνύματα: 6589


«Καιρόν πρόσμενε»


Προφίλ
« Απάντηση #1917 στις: Δεκέμβριος 19, 2013, 09:11:18 μμ »

Εεεεεε τωρα εισαι και προκλητικος!!!  Σαρκασμός Σαρκασμός Σαρκασμός Σαρκασμός
Καταγράφηκε

«Καιρόν πρόσμενε»
ellinas
Πλατινένιο
******
Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

Μηνύματα: 7636


Προφίλ
« Απάντηση #1918 στις: Δεκέμβριος 19, 2013, 09:11:23 μμ »

Ειμαστε σε ενα σαιτ συλλεκτων το οποιο απαρτιζεται κατα 90% απο ανθρωπους που δεν εχουν καποιο ιδιαιτερο οικονομικο προβλημα (αν υποθεσουμε οτι περισσευουν χρηματα για κουκαμπουρες και θυρεους).Αρα δεν νομιζω να χρειαστει να ξεπουλησουν λιρες για να πληρωσουν το νοικι ή το ρευμα!!Μεχρι εδω καλα!!Επισης υπαρχουν πολλοι που εχουν πεντολιρα (1887,1893,1902,1911) ή θυρεους (MS 62-63-64-70... Μεγάλο χαμόγελο...) ή χρυσα Γεωργιου και ουτο καθ εξης!!!Η ερωτηση μου ειναι:

Αυτοι γιατι να ανησυχουν που πεφτει ο χρυσος;;;;;Πως επηρεαζει τα συλλεκτικα χρυσα νομισματα η πτωση;;Ενα πεντολιρο 1887 MS-64 οταν το γραμμαριο ειχε 40 ευρω ειχε 3600!!Αν το γραμμαριο παει στα 20 ευρω πιστευει κανεις οτι θα εχει 1800 ευρω;; Απορία Απορία Απορία. Αν το πιστευει αυτο τοτε τσαμπα καθεται και διαβαζει  τοσο καιρο εδω μεσα!!
Γιαννη τωρα τελευταια δεν τα λες καλα ...τσεκ απ εχεις κανει προσφατα Μεγάλο χαμόγελο Μεγάλο χαμόγελο Μεγάλο χαμόγελο :DΒρε Γιαννη για πες μου σε παρακαλω απο τον κοσμακη που βγαινει και πουλαει τις λιρες και τα πεντολιρα για να πληρωσει δεξια και αριστερα ολα αυτα που τα λαμογια μας εβαλαν να πληρωνουμε ποσους ξερεις  εσυ που εχουν τα πεντολιρα σε MS-64 γιατι η γιαγια μου και η θεια μου η Κατινα το ειχαν σε AU58....πλακα μας κανεις ποιος μιλαει για αυτους που εχουν πεντολιρο 1887 πιστοποιημενο σε 64?Ξερεις οτι τετοια πεντολιρα εχουν raw και ανθρωποι που δεν ειναι συλλεκτες?Ασφαλως και δεν αναφερομαι μονο στο συγκεκριμενο νομισμα....ειπαμε οτι καποιες σπανιοτητες κρατουν τιμη αλλα εδω δεν υπαρχουν μονο συλλεκτες υπαρχουν και καποια ατομα που μπηκαν μονο να εξασφαλισουν με αγορα χρυσων νομισματων καποιες αποταμιευσεις που ειχαν καποιοι απο αυτους θα κολλησουν το μικροβιο καποιοι αλλοι οχι...τι θελω να πω απλα ....καποιος μαζευει θυρεους και πληρωνει σημερα πχ 270-280-290-300 εεε αν δεν ειναι σπανιοτητες αλλα ψιλοχαλια οπως πολλα απο αυτα που βλεπω αν χρειαστει να πωλησει θα χασει και αν τα κρατησει ισως κανει πολυ καιρο να ξαναπιασει τα χρηματα του...να σε ρωτησω και κατι εσυ το πεντολιρο τοχεις σε 64αρι?
Καταγράφηκε
elpidoforos
Πλατινένιο
******
Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

Μηνύματα: 2465



Προφίλ
« Απάντηση #1919 στις: Δεκέμβριος 19, 2013, 09:18:53 μμ »

Φιλε Ελπιδοφορε βαλε καμια φωτο αρκουδας ακομα γιατι θελω να παρω την ουγκατη την Μπριτανια  και δεν θελω να δωσω πανω απο εννια κατοσταρικα για την παρτη της... Σαρκασμός Σαρκασμός Σαρκασμός Σαρκασμός (εδω ο κοσμος καιγεται και ο Χαρος χτενιζεται...)

Φίλε Δημήτρη θα γίνει του αρκτούρου το 2014 θα πάρεις ότι τραβάει η ψυχή σου.
Υ.Γ. Και όπως γνωρίζεις του 2013 είναι σε μεγαλύτερη διάσταση όντως καταπληκτική.
« Τελευταία τροποποίηση: Δεκέμβριος 19, 2013, 10:19:39 μμ από elpidoforos » Καταγράφηκε
Σελίδες: 1 ... 126 127 [128] 129 130 ... 148
  Εκτύπωση  
 
Μεταπήδηση σε:  

advertisement

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2008, Simple Machines | Theme Sus By CeeMoo
Cookies preferences