Καλώς ορίσατε, Επισκέπτης. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Μάιος 17, 2024, 04:52:04 μμ
  Εμφάνιση μηνυμάτων
Σελίδες: [1]
1  Άλλες Συλλογές / Ορυκτά-Πετρώματα / Απ: Απολιθώματα στις: Νοέμβριος 17, 2015, 05:14:10 μμ
Μιλτο μου γεια σου,φιλε μου ειναι φανταστικά κομμάτια,όνειρο να πάρω ενα τριλοβίτη Στριφογύρισμα ματιών Στριφογύρισμα ματιών
Αλλα δεν τα εχω καταφέρει ακομα Λύπη
Δειτε εναν αμμωνιτη που εχω:

http://syllektiko-sentouki.blogspot.gr/2014/03/2.html


Αν επιτρέπει ο διαχειριστής να σου στείλω το site που αγοράζω εγώ τριλοβιτες
2  Άλλες Συλλογές / Ορυκτά-Πετρώματα / Απ: Απολιθώματα στις: Νοέμβριος 17, 2015, 05:11:20 μμ
Μερικές γρήγορες φωτογραφίες από το κινητό, συγγνώμη για το μη βολικό μέγεθος:

Τριλοβίτης από Utah, USA (δεν είμαι σίγουρος για το ακριβές είδος)


Τριλοβίτης Diacalymene από το Μαρόκο, Ορδοβίκια & Σιλούρια περίοδος (περίπου 485-420 εκατομμύρια χρόνια πριν)


Αμμωνίτης κομμένος στη μέση και γυαλισμένος από την Μαδαγασκάρη, παρατηρήστε τα γεώδη ασβεστίτη που έχουν σχηματιστεί μέσα του!!!




Πληροφορίες από Βικιπαίδεια:
Οι Αμμωνίτες ήταν μαλάκια, προϊόντα εξέλιξης των ναυτιλοειδών στην Ανώτερη Δεβόνια περίοδο 359,2 ± 2,5 εκατομμύρια έτη π.π. Αναπτύσσοντας χιλιάδες διαφορετικά είδη κατέκλυσαν το θαλάσσιο περιβάλλον έως την Ύστερη Κρητιδική περίοδο 65,5 ± 0,3, οπότε και εξαφανίστηκαν ως τάξη. Η μεγάλη διασπορά κατά την περίοδο εξάπλωσής τους καθιστά τους αμμωνίτες σημαντικά καθοδηγητικά απολιθώματα για τη χρονολόγηση πετρωμάτων. Στην Ελλάδα σημεία με ιδιαίτερη παρουσία αμμωνιτών στο απολιθωματικό αρχείο είναι η Χίος και η Αργολίδα.

Οι αμμωνίτες που απαντούν κατά το κατώτερο και μέσο Ιουρασικό είχαν, στην συντριπτική τους πλειοψηφία, μέγεθος που δεν ξεπερνούσε τα 23 εκ σε διάμετρο. Κατά το ανώτερο Ιουρασικό εμφανίζονται είδη, όπως ο Titanites με διάμετρο μεγέθους 53 εκ., ενώ το είδος Parapuzosia seppenradensis, που εμφανίστηκε την Κρητιδική περίοδο στην περιοχή της σημερινής Κεντρικής Ευρώπης έφθασε σε διάμετρο τα 2 μέτρα. Αν επιβεβαιωθεί, ωστόσο, η αυθεντικότητα του απολιθώματος που ανευρέθη στη Βρετανική Κολομβία του Καναδά, τότε θα αποτελεί το μεγαλύτερο είδος αμμωνίτη που έχει μέχρι σήμερα βρεθεί, με διάμετρο 2,3 μ.

Από άποψη εσωτερικής κατασκευής ελάχιστα είναι γνωστά για τους αμμωνίτες, καθώς μόνο ένα μικρό τμήμα του πεπτικού συστήματος και μια κύστη (η οποία εικάζεται ότι ήταν μελανηφόρος κύστη, που χρησίμευε για την αποθήκευση και εκτόξευση μελάνης, όπως στα σημερινά κεφαλόποδα) έχουν διασωθεί (τα μαλακά μέρη δεν απολιθώνονται). Εικάζεται ότι είχαν πλοκάμια (σε άγνωστο αριθμό), με τα οποία παγίδευαν τη λεία τους.

Και μερικοί μικρότεροι που έχω:




Ο τριλοβίτης λέγετε elrathia και είναι 505 εκατ.ετων
3  Άλλες Συλλογές / Ορυκτά-Πετρώματα / Απ: Απολιθώματα στις: Νοέμβριος 16, 2015, 02:44:49 μμ
Τους αμμωνιτες μπορείς να τους βγάλει από την ζελατίνα αφού έχουν απολιθωθει δεν θα πάθουν τίποτα είναι σαν πέτρες.αν επιτρέπει ο διαχειριστής να σου στείλω το Σιτε που αγοράζω τους τριλοβίτες και έχει από ομωπλατη διπλοδοκου και δόντια Τυραννόσαυρος μέχρι αμμωνιτες και κοχύλια ιουρασσικης των 10 ευρώ.
4  Άλλες Συλλογές / Ορυκτά-Πετρώματα / Απ: Απολιθώματα στις: Νοέμβριος 16, 2015, 02:38:35 μμ
Έχω 3 τριλοβίτες σε πολύ καλή κατασταση και εναν κουλουριασμενο. Τους 3 τους αγόρασαν από το ιντερνετ. Έχω 3 μικρά δόντια μοσασαυρου,ένα ίχνος ψαριουν 50 εκ.ετών σε πέτρα,4 μικρούς αμμωνιτες (ο ένας κομμένος)και 27-28 δόντια καρχαρία 30-60 εκ.ετών.συγκεκριμένα οι τριλοβίτες είναι ένας σας τον δικό σου αλλά 3,5 εκ.(elrathia) ένας τύπους phacops και μια flexicalymene
Σελίδες: [1]
advertisement

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2008, Simple Machines | Theme Sus By CeeMoo
Cookies preferences