Καλώς ορίσατε, Επισκέπτης. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Μάιος 06, 2024, 09:25:31 πμ
  Εμφάνιση μηνυμάτων
Σελίδες: 1 ... 3 4 [5] 6 7 ... 11
61  Eπενδυτικά Μέταλλα-Bullion / Χρυσός / Απ: BITCOIN φουσκα η χρυσωρυχείο ; στις: Δεκέμβριος 27, 2017, 01:20:48 πμ
Φίλε akcollector σχετικά με την πρώτη εικόνα δεν καταλαβαίνω στο που φταίει το Βitcoin. Δλδ, ransomware είχαμε και πριν τη δημιουργία του bitcoin με διαφορετικούς τρόπους πληρωμής. Είναι σαν να κατηγορείς το ευρώ για τους απαγωγείς που ζητούν λύτρα από τις οικογένειες των θυμάτων τους ή για τους πρεζέμπορους που πουλάνε τη πραμάτεια τους με μετρητά.

Όσο για τον McAfee, είναι σαν να ρωτάω κάποιον "πες μου για το τραπεζικό σύστημα" και αυτός να μου στέλνει μια φωτογραφία του Κοσκωτά Μεγάλο χαμόγελο Μεγάλο χαμόγελο Ο τύπος είναι ένας γραφικός του ΙΤ που λατρεύει να δημιουργεί drama γύρω από το όνομα του το οποίο πουλάει εκ των υστέρων προς όφελος του. Για να φανταστείς ο συγκεκριμένος κύριος, είχε κατηγορηθεί πριν χρόνια από ορισμένους, ότι έφτιαξε έναν υιό υπολογιστών τον όποιο μονο αυτός ήξερε να αντιμετωπίσει, μόνο και μόνο για να πουλήσει περισσότερες κόπιες από το antivirus πρόγραμμά του. Είνια controversial φιγούρα από αυτές που κάθε χώρος έχει, οπότε ότι λέει δεν είναι νόμος.

Το Bitcoin σχεδιάστηκε ως μεσο παγκόσμιων online συναλλαγών στις οποίες καθυστερήσεις μέχρι ένα βαθμό είναι ανεκτές. Το παράδειγμα με το μπακάλικο ή το φούρνο δεν είναι αντιπροσωπευτικά των προβλημάτων που προσπαθεί να λύσει οπότε θα πρότεινα να μην επικεντρώνουμε τη κουβέντα εκεί.

Επίσης το Bitcoin σχεδιάστηκε με την ανωνυμία σαν ιδέα, αλλά η αλήθεια είναι ότι ΚΑΝΕΙΣ μα ΚΑΝΕΙΣ δεν μπορεί να σου εγγυηθεί την ανωνυμία σου σε τίποτα. Έχουν ξεπηδήσει άλλα νομίσματα τα οποία είναι πιο δυνατά στο τομέα της ιδιωτικότητας/ανωνυμίας κλπ αλλά και πάλι, κανένα δεν εγγυάται 100% ανωνυμία γιατί όπως είπα απλά δε γίνεται.

Επίσης ρε παιδιά, όταν είναι να ποστάρετε πηγες, να ποστάρετε τις σωστές πηγές για να ξέρουμε κ τι βλέπουμε.

Ο Ντάγκλας καλά έκανε και ρώτησε "τι παράγουν σε αυτή την έκθεση;" γιατί πολύ απλά δεν καταλάβαινει τι βλέπει. Τα περίπτερα που βλέπουμε δεν είναι μέρος κάποιας "έκθεσης" αλλά μέρος κάποιας ημερίδας/σεμιναρίου/κλπ η οποία είχε να κάνει με τεχνολογία γύρω από το FinTech (= Financial Τechnology).

Οπότε για να απαντήσω και στην ερώτηση του Ντάγκλας: αυτοί εκεί στο βίντεο ασχολούνται με την εξέλιξη της Τεχνολογία της Οικονομίας. Εδώ είναι το κανονικό λινκ της συνέντευξης με περισσότερες πληροφορίες στη περιγραφή του βίντεο: https://www.youtube.com/watch?v=G5S0bK8mqAM.
62  Eπενδυτικά Μέταλλα-Bullion / Χρυσός / Απ: BITCOIN φουσκα η χρυσωρυχείο ; στις: Δεκέμβριος 25, 2017, 08:35:09 μμ
Σχετικά με τα μετρητά, το χρύσο, το ασήμι, τα μπιτκόνια, κλπ. άποψη μου είναι ότι όλα χρειάζονται, καθώς όλα έχουν το χρόνο τους και τη χρήση τους. Κανένα δε θα μπορέσει να αντικαταστήσει 100% το άλλο γιατί πέρα από την αναγνωρισμένη αξία (και ελλατώματα τους), υπάρχει και μεγάλη συναισθηματική αξία και η ψυχολογία των ανθρωπων παιζει μεγαλο ρόλο σε όλες τις αγορές. Δεν θα πας πχ να αγοράσεις τυρόπιτα με 0.007ΒΤC από το τυροπιτάδικο της γειτονίας σου γιατί δεν έχεις κάποιο ιδιαίτερο όφελος για 1€, αλλά θα στείλεις 10BTC αντί για έμβασμα στο εξωτερικό, αν χρειαστεί, από τη στιγμή που σου έχουν περιορίσει το κεφάλαιό σου κυβέρνηση και τράπεζες.
63  Eπενδυτικά Μέταλλα-Bullion / Χρυσός / Απ: BITCOIN φουσκα η χρυσωρυχείο ; στις: Δεκέμβριος 25, 2017, 08:26:32 μμ
Καλά Χριστούγεννα παιδιά! Με καλή παρέα και υγεία πάνω απ' όλα!

64  Άλλες Συλλογές / Δημοπράσιες Μηχανών-Αυτοκινήτων / Απ: Δημοπρασια Μερσεντες !! στις: Δεκέμβριος 24, 2017, 07:25:46 μμ
Με εντυπωσιάζει κατ' αρχάς ο συνολικός αριθμός τους: 88 Ωραίος αριθμός.

Ίσως ο λόγος που το έκαναν έτσι να ήταν αυτός: https://en.wikipedia.org/wiki/88_(number)#In_white_nationalism
65  Eπενδυτικά Μέταλλα-Bullion / Χρυσός / Απ: BITCOIN φουσκα η χρυσωρυχείο ; στις: Δεκέμβριος 23, 2017, 10:55:28 μμ
Τα πορτοφόλια και τα ids και οι "κωδικοί" που βλέπεις είναι τα αποδεικτικά της συναλλαγής και ένας τρόπος να ταυτοποιείς τα δύο μερη που εμπλεκονται. Όπως είπε ο dsp, το bitcoin έχει φτιαχτεί για μέσο συναλλαγής  και όχι αποταμίευσης. Όλοι άρχισαν να μιλούν για αποταμίευση μετά το σπάικ που έκανε η τιμή του προς τα πάνω, και το σπάικ που έκανε η απόδση του δικτύου του μπιτκόιν προς τα κάτω.

Τώρα αν εσύ θες να δεχθείς μπιτκόιν, αυτό που θα γίνει είναι το εξής:

1. το άτομο που έχει τα μπιτκόιν τα έχει συνδέσει με ένα μοναδικό κλειδί. Αυτό συνήθως μεταφράζεται σε ένα πορτοφόλι που έχει μία μοναδική ταυτότητα/διεύθυνση/κωδικό να το πούμε απλά
2. όταν τα στείλει σε σένα, αυτό που θα κάνει είναι ότι θα πει στο δίκτιο "εγώ που έχω 2 μπιτκόιν θέλω να τα στείλω στην διεύθυνση/πορτοφολι του Ντάγκλας με ταυτότητα rv3wVbRQ5Y9scl1s2i5Zefyd6jf08c14vBAWLg5y0I1MJNf3I".
3. αυτό θα δημιουργήσει ένα νέο μήνυμα που θα στείλει στο δίκτυο για επιβεβαίωση
4. το δίκτυο, που αποτελείται απο χιλιάδες κόμβους που έχουν καταγράψει τις συναλλαγές του ατόμου που στέλνει τα μπιτκόιν, θα κοιτάξει το ιστορικό του πορτοφολιού του και θα αποφανθεί αν υπάρχουν τα μπιτκόιν ή όχι.
5. Εφόσον υπάρχουν, τότε η συναλλαγή θα πιστοποιηθεί και τα μπιτκόιν θα αλλάξουν ιδιοκτήτη μετά από επιβεβαίωση Χ κόμβων
6. Αν προσπαθήσει να ξαναστείλει αυτά τα 2 μπιτκόιν, το δίκτυο θα τον απορίψει γιατί είναι γνωστό σε όλους ότι το συγκεκριμένο πορτοφόλι δεν εχει funds

Εντελώς χοντρικά αυτά. Υπάρχει ένα ωραίο σχετικό παραδειγμα εδώ: https://medium.com/@divjyot.cse/what-is-a-bitcoin-5bac98b41423
66  Eπενδυτικά Μέταλλα-Bullion / Χρυσός / Απ: BITCOIN φουσκα η χρυσωρυχείο ; στις: Δεκέμβριος 23, 2017, 10:43:43 μμ
Αυτή είναι η ερώτηση μου. Απλή νομίζω. Αν και κάποιος άλλος έχει την ίδια απορία, ας πει κι' αυτός: "Ναι, έχω κι εγώ την ίδια απορία".

Ίσως αυτή η απάντηση να σε βοηθήσει να κατανοήσεις καλύτερα τι γίνεται:

http://steki-syllekton.gr/index.php?topic=39290.msg462428#msg462428
67  Eπενδυτικά Μέταλλα-Bullion / Χρυσός / Απ: BITCOIN φουσκα η χρυσωρυχείο ; στις: Δεκέμβριος 23, 2017, 10:02:09 μμ
Είχα γράψει παλιότερα σε αυτό το τόπικ ότι το μπιτκόιν έχει μία τιμή και μία αξία. Όποιος κοιτάει τη τιμή, είτε με καλό είτε με κακό μάτι, θα χάνει την ουσία για πάντα. Ναι, αυτή τη στιγμή υπάρχουν στοιχεία φούσκας σε ότι αφορά τη τιμή του bitcoin, αλλά η αξία του παραμένει αδιαπραγμάτευτη γιατί έχει αποδειχθεί πολύ πριν φτάσουμε να μιλάμε για τη τιμή του.

Δείτε ένα πατριωτάκι που τα εξηγεί πολύ καλύτερα:

https://www.youtube.com/watch?v=rvwVbRQ5Ysc



Φίλε Ντάγκλας, θενξ για την απάντηση.

Σε ό,τι αφορά το ευρώ σαν νόμισμα,δεν θεωρώ πως πρέπει να τιθεται θέμα σύγκρισης με το δολάριο γιατί οι δομές στα δύο πολιτικά (και κοινωνικά) οικοδομήματα έχουν τεράστια διαφορά.

Στις ΗΠΑ υπάρχει ομοσπονδιακή κυβέρνηση, ομοσπονδιακή τράπεζα, ενιαίος στρατός, κοινή εξωτερική πολιτική κλπ. Όλες οι πολιτείες έχουν το ίδιο σύνταγμα - και κατά συνέπεια την ίδια νομική αφετηρία - και "λογοδοτούν" στην ίδια κυβέρνηση. Μιλάμε λοιπόν για το νόμισμα μίας χώρας. Ναι, σίγουρα υπάρχουν διαφορές σε πολιτειακό επίπεδο, αλλά καμία σχέση με αυτό που υπάρχει εδώ. Για να αντιληφθούμε για ποσο μεγάλο χάσμα μιλάμε μεταξύ των δύο περιπτώσεων, φαντάσου πως θα ήταν να μιλάς για Californexit, Massachusexitt κλπ στην σημερινή Αμερικάνικη πραγματικότητα. Θα ήταν - το λιγότερο - αστείο.

Από την άλλη μεριά, ο κύριος που σχεδιάσε το ευρώ, μας πάσαρε πολύ χαλαρά - σαν να έβαζε ένα ποτήρι νερό - ότι το σχεδίασε μέσα σε έξι μήνες για να προλάβει το deadline. Όσο γαμάτος και να είσαι, όσο καλό επιτελείο και να έχεις, όσο και να έχεις διαβάσει, ε δεν πας να περάσεις καινούρια νομισματική πολιτική στο "ντούκου". Και όταν λέω "ντούκου" εννοώ ότι οι κύριοι που προωθούσαν τη συγκεκριμένη πολιτική, εγχώριοι και αλλοδαποί, δεν κάθησαν να ασχοληθούν με τη παθογένεια της κάθε χώρας - γιατί όλες οι χώρες έχουν παθογένειες. Το μόνο που τους ένοιαζε ήταν οι αριθμοί και τα γραφήματα και οι λογιστικές τους. Δεν κάνουμε χωριό έτσι.

Το ευρώ θα έπρεπε να ήταν το μέσο που θα επισφράγιζε την κοινωνικοπολιτικη ενότητα των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (όπως έκαναν οι ΗΠΑ), όχι μια "αυτοεκληρούμενη προφητεία" και αυτοσκοπός μίας νομισματικής ένωσης. Αλήθεια, τί πάει να πει νομισματική ένωση χωρίς πολιτική ένωση; Είναι πολύ απλά μία φούσκα - αφού μας αρέσει αυτή η λέξη - που αργά ή γρήγορα θα σκάσει.

Θα σου πρότεινα να μάθεις περισσότερα για το μπιτκόιν για να κατανοήσεις τι είναι αυτό που δαιμονοποιείται σήμερα. Στη χειρότερη να χάσεις δύο ώρες από το χρόνου σου. Στη καλύτερη να γίνεις ένα "κλικ" σοφότερος. Αν σε ενδιαφέρει να δείς λίγο πιο σφαιρικά τα πράγματα, πιστεύω η επιλογή είναι μονόδρομος.
68  Eπενδυτικά Μέταλλα-Bullion / Χρυσός / Απ: BITCOIN φουσκα η χρυσωρυχείο ; στις: Δεκέμβριος 22, 2017, 07:11:37 μμ
https://www.youtube.com/watch?v=W2IdDHO6u7k Μεγάλο χαμόγελο Μεγάλο χαμόγελο
69  Eπενδυτικά Μέταλλα-Bullion / Χρυσός / Απ: BITCOIN φουσκα η χρυσωρυχείο ; στις: Δεκέμβριος 22, 2017, 12:52:44 μμ
Μάλιστα...
70  Eπενδυτικά Μέταλλα-Bullion / Χρυσός / Απ: BITCOIN φουσκα η χρυσωρυχείο ; στις: Δεκέμβριος 21, 2017, 10:23:41 μμ
Ερώτηση: Γιατί δεν γίνεται παγκόσμια διαγραφή του χρέους? Έτσι και αλλιώς αριθμοί είναι σε κάποιους υπολογιστές.

Να γίνει διαγραφή από ποιούς εννοείς; Από αυτούς που χρωστάνε ή από αυτούς που τους χρωστάνε; Μιας και μιλάς για παγκόσμια διαγραφή, θα υποθέσω ότι αναφέρεσε σε διαγραφή από αυτούς στους οποίους χρωστάνε.

Χρέος = εργαλείο = μόχλευση = επιβολή εξουσίας. Κοινώς, αν οι ΗΠΑ παραιτηθούν των απαιτήσεων τους σε ότι αφορά τα χρωστούμενα τους (έστω και εσωτερικά), οι Κινέζοι την άλλη μέρα έχουν φτάσει μέχρι τον Λευκό Οίκο βγάζοντας σέλφι με τα iphone που οι ίδιοι φτιάχνουν Μεγάλο χαμόγελο Μεγάλο χαμόγελο
71  Eπενδυτικά Μέταλλα-Bullion / Χρυσός / Απ: BITCOIN φουσκα η χρυσωρυχείο ; στις: Δεκέμβριος 21, 2017, 10:17:09 μμ
Μερικά "ανάμεικτα" νέα από τον χώρο:


72  Eπενδυτικά Μέταλλα-Bullion / Χρυσός / Απ: BITCOIN φουσκα η χρυσωρυχείο ; στις: Δεκέμβριος 21, 2017, 12:18:29 μμ
Θα απαντήσω πρώτα στις ερωτήσεις που έθεσες για να ξέρουμε σε ποια βάση γίνεται η κουβέντα:

Παράθεση
Ας μην πούμε ποιοι άλλοι το λένε (τους ξέρω)... Εγώ πάντως σε σένα απαντάω

Παράθεση
Ψάξε κ θα βρεις ακόμα και τους εμπνευστές της €υρωζώνης να το παραδέχονται.

Ελπίζω να μην αναφέρεσε στους παρακάτω, μια χαρά ανθρώποι μου φαίνονται:


Παράθεση
από πίσω κάποιοι έσκαβαν, προετοιμάζοντας το έδαφος για αυτό που γίνεται σήμερα

Ρίξε μια ματιά να δεις που δουλεύουν πλέον μέλη/στελέχη πρώην κυβερνήσεων/κρατών της ΕΕ και θα καταλάβεις για ποιους μιλάω Κλείσιμο ματιού Αλλά αν θες ένα "χτυπητό" παράδειγμα, αρκεί να δεις την Λαγκάρντ. Αν η πορεία που είχε δεν είναι ο ορισμός του "conflict of interest", τότε ούτε εγώ ξέρω τι είναι...

Παράθεση
Και βέβαια έχουμε, αλλά υποπτεύομαι ότι δεν εννοούμε το ίδιο πράμα.

Δεν ξέρω τι πιστεύεις εσύ, αλλά εγώ να σου πω ότι θεωρώ πως το πρόβλημα ξεκινάει από τους πολίτες και κορυφώνεται με την έλειψη δικαιοσύνης. Όλα τα υπόλοιπα, πχ σαθρό πολιτικό σύστημα, είναι side-effects κάτι το οποίο όμως δε δίνει άλλοθι σε συγκεκριμένα άτομα και πολιτικές.

Παράθεση
Δε σου αρέσει να μιλάς για συνωμοσίες, αλλά όλο κάτι για το πηδάλιο "που μας πήρανε", κάτι για "αφεντάδες" που μας επιβλήθηκαν, κάτι για "καπετανέους των αγορών", κάτι γι' αυτούς που "σκάβουν από πίσω" λες, αλλά όλα αυτά δεν είναι συνωμοσιολογία. Αλλά? Τι είναι?

Γύρνα τον δέκτη σου στο κανάλι της Βουλής και θα καταλάβεις τι είναι. Ξεκίνα να βλέπεις από παλιά για να δείς όλη τη πορεία μέχρι και σήμερα, υπάρχει τρελό αρχείο στο Youtube. Αν αυτό δε βοηθήσει, ρίξε μια ματιά σε όλες τις υποργικές αποφάσεις των τελευταίων ετών καθώς και σε όλα τα νομοθετήματα και το τοπίο θα γίνει πολύ πιο ξεκάθαρο.

Το "συνομωσίες" πήγαινε στη ψευδαίσθηση της επιλογής για το πλαστικό χρήμα, οχι στην πραγματικότητα μιας χώρας Κλείσιμο ματιού Το επιχείρημα ότι οι Κινέζοι/Ινδοί σαν λαός είναι άτυχοι γιατί τους επέβαλαν να το χρησιμοποιούν, ενώ οι δυτικοί απλα το διάλεξαν γιατί τους βολεύει το προσπερνάω. Σε 10 χρόνια από τώρα, τα παιδιά μας δεν θα έχουν επιλογή...

Όσο για τα περί εθνικού νομίσματος και υποτίμησης, τα πράγματα είναι λίιιγο πιο πολύπλοκα από αυτό που περιγράφεις. Η παραγωγή σε μία χώρα δεν υποδιπλασιάζεται έτσι απλά. Υπάρχουν λόγοι, αιτίες και συμφέροντα από πίσω. Το €υρώ δεν ήρθε απλά ως ένα απλό νόμισμα που αντικατέστησε τη Δραχμή, το Μάρκο, τη Λιρα (Κύπρου) κλπ. Ήρθε μέσα σε ένα πολιτικό πλαίσιο, γιαυτό μιλάω για πολιτικές κλπ.

Και για να ξαναβάλω τη κουβέντα ον τόπικ έχω μία ερώτηση Μεγάλο χαμόγελο

Αν το ευρώ σύμφωνα με τα λεγόμενα σου είναι απλά ένα νόμισμα το οποίο από μόνο του δεν μπορεί να ειναι "κακό" ή "καλό" - κάτι στο οποίο συμφωνώ - το Bitcoin γιατί διαφέρει; Μπορεί ένα νόμισμα, τεχνολογία, εργαλείο κλπ να ειναι καλό ή κακό από μόνο του; Κλείσιμο ματιού
73  Eπενδυτικά Μέταλλα-Bullion / Χρυσός / Απ: BITCOIN φουσκα η χρυσωρυχείο ; στις: Δεκέμβριος 20, 2017, 11:43:49 πμ
(ξεφεύγουμε λίγο από το θέμα της συζήτης αλλά χαλάλι γιατί γίνεται με απολαυστικό τρόπο Μεγάλο χαμόγελο )

Παράθεση
Αυτή τη δυνατότητα (του ξεφτιλίσματος) έπαψαν να την έχουν αυτοί που την είχαν, με το ευρώ, και αυτό είναι μεγάλη νίκη των παραγωγικών ανθρώπων, που θέλουν το προϊόν του κόπου τους και της επιτυχίας τους να αποτιμάται (και να συσσωρεύεται) εκφρασμένο σε κάποια σταθερή αξία.

Τα υπόλοιπα, περί χειραγώγησης κοινωνιών, ελευθερίας των λαών, και κεντρικών αρχών, είναι όντως τρίχες κατσαρές.

Φίλε Ντάγκλας, πραγματικά νομίζεις ότι η δυνατότητα του ξεφτιλίσματος έπαψε αν υπάρχει όταν μπήκε το €υρώ στο παιχνίδι; Πράγματι, η ξεφτίλα του εθνικού νομίσματος έπαψε να υφίσταται με το €υρώ αλλά μόνο γιατί έπαψε να υφίσταται και το εθνικό μας νόμισμα. Αυτό που πραγματικά έγινε ήταν ότι άλλαξε χέρια το πηδάλιο: πέρασε από τους εξωτερικούς καπετανέους των αγορών, στους εσωτερικούς (ΕΕ), και η μόνη σταθερότητα και ευτυχία που απολαύσαμε όλα αυτά τα χρόνια, ήταν αυτή των αφεντάδων του €υρώ. Όταν ζορίστηκαν, ξεκίνησε κ το πανηγύρι που ζούμε σήμερα για να μην έχουν χασούρα (όχι ότι δεν έχουμε τεράστιο μερίδιο ευθύνης και εμείς).

Η Δραχμή υποτιμήθηκε συνεχόμενα απέναντι στο Δολάριο και το Μάρκο για προφανείς λόγους. Πως να συγκριθεί το νόμισμα μιας χώρας που η παραγωγή της έπιανε συνεχώς νέο πάτο, με αυτό των χωρών-κολοσών σε θέματα βιομηχανίας/οικονομίας. Κοινώς οι "παραγωγικοί ανθρώποι" που περιγράφεις (τουλάχιστον στην Ελλάδα) δεν είδαν καμία νίκη να διαγράφεται γιατί απλά δεν ήταν παραγωγικοί απο τη στιγμή που δεν παρήγαγαν τίποτα.

Το €υρώ ήταν ένα λάθος και δεν το λέω μόνο εγω. Ψάξε κ θα βρεις ακόμα και τους εμπνευστές της €υρωζώνης να το παραδέχονται. Έβαλαν 2-3 ρομαντικούς μπροστά - που όντως πίστευαν ότι κάνουν το καλό - να χρυσώσουν το χάπι, κ από πίσω κάποιοι έσκαβαν, προετοιμάζοντας το έδαφος για αυτό που γίνεται σήμερα. Και όταν λέω "το ευρώ είναι λάθος", το εννοώ σαν πολιτική, όχι σαν νομισμα. Και πετροδόλαρα να είχαμε, αν η πολιτική ήταν η ίδια, τα ίδια αποτελέσματα θα είχαμε. Ένα εργαλείο που χρησιμοποιήθηκε για "κακό" σκοπό.

Όσο για το αν κάποιες δυτικές κοινωνίες/κράτη αποφάσισαν να το γυρίσουν στις ηλεκτρονικές συναλλαγές απο επιλογή, να ξέρεις ότι υπάρχουν επιλογές και "επιλογές". Δεν μου αρέσει να μιλάω για συνωμοσίες, αλλά η μεγαλύτερη παγίδα είναι η ψευδαίσθηση των επιλογών και ελευθεριών που μας προσφέρονται "απλόχερα" και νομιζουμε ότι απολαμβάνουμε σήμερα. Στην Αμερική και στη Δανία τους έκαναν να πιστέψουν στο πλαστικό χρήμα γιατί τους χρύσωσαν το χάπι, εδώ απλά το επέβαλαν. Το αποτέλεσμα στην τελική είναι το ίδιο για καρεκλοκένταυρους. Προσωπικά, θα συχενόμουν τις κάρτες είτε ζούσα στη Δανία είτε ζούσα στην Ελλάδα γιατί το πρόβλημα επί της αρχής παραμένει το ίδιο.

Τέσπα, η ιστορία θα δείξει όπως έχει δείξει κάθε φορά άλλωστε. Εμείς ας έχουμε τα μάτια μας ανοιχτά για να μην χάσουμε το ραντεβού μαζί της Χαμόγελο
74  Eπενδυτικά Μέταλλα-Bullion / Χρυσός / Απ: BITCOIN φουσκα η χρυσωρυχείο ; στις: Δεκέμβριος 19, 2017, 12:36:33 μμ
Οι ηλεκτρονικές συναλλαγές υπάρχουν πολύ πριν από τη στιγμή που βγήκαν οι πιστωτικές και τα bitcoin. Συγκεκριμένα υπάρχουν από τη στιγμή που το χρήμα έπαψε να έχει αντίκρυσμα σε Χρυσό και όλα τα τραπεζικά υπολοιπα έγιναν απλές εγγραφές σε βάσεις δεδομένων.

Θα σου δώσω ένα παράδειγμα για να δεις το ποσο παλιό είναιτο όλο θέμα του "cashless society" ΚΑΙ στον δυτικό κόσμο απλά το βλέπουμε υπό άλλο μανδύα.

Πριν μερικά χρόνια, είχα βρεθεί στις ΗΠΑ για δουλειά και ένα βραδυ πηγα σε ένα μαγαζί να αγοράσω ένα κομμάτι πίτσα (για να ζήσω κ γω το Αμερικανικο όνειρο Μεγάλο χαμόγελο ). Όταν ήρθε η σειρά μου έβγαλα να πληρώσω σε μετρητα. Κάποιοι Αμερικάνοι που περίμεναν τη σειρά τους από πίσω μου, βλέποντας το cashερι να αλλάζει χέρια "πανικοβλήθηκαν" στην ιδέα ότι το κατάστημα μπορεί να μην δεχεται πιστωτικές κάρτες και άρχισαν να ρωτανε 3 - 4 άτομα γύρω τους για το πως αγόρασαν κλπ. Και αυτό ήταν μερικά χρόνια πριν και έγινε μονο για ένα κομμάτι πιτσα... φαντάσου σήμερα τι γίνεται.

Η έννοιες της πίστωσης και του ηλεκτρονικου χρήματος καλά κρατούν χρόνια τώρα και στις δυτικές κοινωνίες. Φοροαπαλλαγες καθορίζονται με το πόσα χρήματα πέρασες μεσα απο το τερματικό της τραπεζας, έμποροι αναγκάζονται να τρωνε προμήθειες κατακούτελα κανονικά και με τον νόμο, ορισμένα αγαθά αγοράζονται πλεον μονο με πιστωτικές, κλπ... Μεθαύριο θα βγούνε σπίτια σε πλειστηριασμούς για χρέη από πιστωτικές κάρτες... τι να λέμε τώρα.

Όσο για τις παγίδες, μια χαρά παγιδευμένοι είμαστε και με τα μετρητά σήμερα. Νομίζεις πχ ότι μπορείς να δώσεις 10.000€ μετρητά σε μία μάντρα και να αγοράσεις ένα αμάξι έτσι απλά; Ξανασκέψου τις νομοθεσίες και κανονες που υπάρχουν... το χάρτινο χρήμα δεν ειναι η λύση όταν το πρόβλημα βρίσκεται αλλού.

Το €υρώ το θεωρώ λάθος εκ γενετής και εύχομαι να μην υπήρχε. Είναι ένα εργαλείο χειραγώγησης κοινωνιών και κρατών ολοκληρων. Για αυτό το λόγο σχεδιάστηκε και όλα τα υπόλοιπα περι ελευθερίας των λαων κλπ είναι τρίχες κατσαρες. Έχει μία κεντρική αρχή από πίσω του που υπαγορεύει το πως και το γιατί. Τα αποκεντρωμένα κρυπτονομίσματα και τα δημοσια blockchain από την άλλη, δεν έχουν τετοιο δομικό/σχεδιαστικό πρόβλημα και είναι ίσως η πρώτη φορά μετά απο χρόνια που γίνεται αυτό, δίνοντας ευκαιρίες σε αυτούς που τόσα χρόνια βρίσκονταν εκτός. Το πως θα χρησιμοποιηθούν δεν έχει να κανει με τη τεχνολογία αυτή καθε αυτή...

Από τα τα παραδείγματα που παραθέτεις πάντως, εξακολουθώ να πιστεύω ότι υπάρχει μία συγχηση γύρω από το τι είναι και πως λειτουργεί το bitcoin και τα crypto/blockchain γενικότερα.
75  Eπενδυτικά Μέταλλα-Bullion / Χρυσός / Απ: BITCOIN φουσκα η χρυσωρυχείο ; στις: Δεκέμβριος 19, 2017, 11:35:21 πμ
Παράθεση
Η κρίσιμη ερώτηση είναι: Θα μπορώ να επιλέξω?
Η θα είμαι αναγκασμένος να υιοθετήσω το νέο σύστημα?

Πιστεύω πως ναι. Ήδη υπάρχουν blockchain (Zcash, Monero, Zero) που οι συναλλαγές είναι 100% απόρρητες. Τις γνωριζουν μονο οι εμπλεκόμενοι. Όλα αυτά βέβαια είναι σε αρχικά στάδια.

Εγώ το ερώτημα το βλεπω λίγο αλλιώς: Τι σημαίνει "επιλογή" σε ένα συστημα που ήδη μας κουμαντάρει; πχ τι μας προσφέρει το υπάρχουν σύστημα όταν μας λένε για "φοροαπαλλαγές" μέσω χρήσης πιστωτικών καρτών;
Σελίδες: 1 ... 3 4 [5] 6 7 ... 11
advertisement

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2008, Simple Machines | Theme Sus By CeeMoo
Cookies preferences