Καλώς ορίσατε, Επισκέπτης. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Μάρτιος 29, 2024, 01:18:32 πμ
Σελίδες: [1]
  Εκτύπωση  
Αποστολέας Θέμα: Βοήθεια για αγορά σειράς Ολυμπιακοί Αγώνες 1906  (Αναγνώστηκε 3145 φορές)
0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
scorpio1
Νέος
*
Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

Μηνύματα: 77


Προφίλ
« στις: Ιούλιος 12, 2019, 07:41:05 πμ »

Καλημέρα και πάλι στην ομάδα,

Ήταν να μην μας μπει το μικρόβιο με τα γραμματόσημα και τώρα έχω κολλήσει μαζί με τις κόρες μου για να φτιάξουμε μια αξιοπρεπή αρχική συλλογή (τουλάχιστον έτσι γλυτώνουνε οι μικρές το "αποχάζεμα" στο tablet/κινητό για ώρες... και μαθαίνουν και ιστορία!).
Anyway, βρήκα αυτή εδώ την πλήρη σειρά με  Β΄  Ολυμπιακούς Αγώνες 1906 που ενδιαφέρομαι να αγοράσω. Θα ήθελα την πολύτιμη άποψη /βοήθεια σας για το ποσό που αξίζει να πληρώσω για τα συγκεκριμένα με βάση την κατάσταση τους.
Ευχαριστώ και πάλι.
Καταγράφηκε
Valeroi
Χρυσό μέλος
*****
Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

Μηνύματα: 1275


Προφίλ WWW
« Απάντηση #1 στις: Ιούλιος 12, 2019, 10:34:55 πμ »

Καλημέρα και συγνώμη που επεμβαίνω με προβληματισμό για το συγκεκριμένο ερώτημα και όχι για να απαντήσω απλά πόσο κάνουν.

Όπως κατάλαβα έχετε ξεκινήσει πρόσφατα τη συλλογή γραμματοσήμων και θα προτείνω το εξής. Η σειρά που λέτε ειναι πολύ ωραία και κάθε ένας τη θέλει στη συλλογή του, αλλά με τα ίδια λεφτά γιατί να μην πάρετε άλλες πιο φθηνές σειρές αλλά παραπάνω όμως απο μία για να ασχολήθείτε με την ταξηνόμηση τους. Δε λέω να πάτε να πάρετε όλοκληρες δεκαετίες που ειναι πολύ φθηνές (αν και θα τις μαζέψετε και αυτές με τον καιρό) αλλά υπάρχουν φοβερες σειρές πριν το '50 που μπορείτε να πάρετε μερικές να ασχοληθείτε και με την ταξινομησή τους κλπ.

Το λέω γιατί σε άλλο νήμα που έχετε ανεβάσει σχετικά με εκτίμηση γραμματοσήμων, εκεί μπορεί να μην έχετε κάτι ακριβό, αλλά είναι μια χαρά για την συλλογή, επίσης υπάρχουν αντίστοιχες σειρές μέ ένα σωρό άλλες επισημάνσεις που ειναι συλλογή απο μόνα τους χώρια οι ποικηλίες που υπάρχουν στις επισημάνσεις αυτές.

Πεδίο δόξης λαμπρό για να φάτε ώρες για συλλογή και θα σας βγάλει και ο δρόμος και στα ολυμπιακά και για την β σειρά και αργότερα και για την πρώτη.

Ειδικά μια μόνο σειρά αν ασχολήστε και με τα παιδιά σας, εντάξει την πάρετε θα τη βάλετε στο κλασσερ, θα διαβάσετε και 2 στοιχεία απο έναν κατάλογο και τέλος.

Και πάλι συγνώμη που δεν απάντησα σε αυτή την ερώτηση Γλώσσα
Καταγράφηκε

Το blog μου στο https://philatelious.wordpress.com/
heretic77
Χρυσό μέλος
*****
Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

Μηνύματα: 1525


Προφίλ
« Απάντηση #2 στις: Ιούλιος 12, 2019, 10:53:14 πμ »

Εγω ως αιρετικος που ειμαι  Μεγάλο χαμόγελο θα σας πω τα εξης. Καταρχην οσον αφορα το ερωτημα σας, ειναι ευκολο να δειτε ποσο περιπου πωλουνται αυτες οι σειρες ανατρεχοντας στις δημοπρασιες ειτε του Καραμητσου, ειτε του Athens Auctions, ειτε του Βλαστου κλπ. Η συγκεκριμενη μου φαινεται παρα πολυ καλη με μια πρωτη ματια αλλα προσωπικα δε θα αγοραζα τοσο ακριβες σειρες παρα μονο αν προσφερονται απο καποιο αξιοπιστο οικο δημοπρασιων ωστε να απεφευγα διαφορα παρατραγουδα (πλαστα, αναγομμωμενα κλπ).
Με το Valeroi που ειναι ενας πολυ αξιολογος συλλεκτης μια και τον εχω γνωρισει και απο κοντα θα συμφωνησω εν μερει. Δηλαδη αν ο σκοπος ειναι η καταρχην εκμαθηση του φιλοτελισμου και γενικως να μαθει ο φιλος το γραμματοσημο τοτε οντως πρεπει να ξεκινησει απο φθηνες σειρες ωστε να εξοικειωθει με το αντικειμενο. Αν ομως ο σκοπος ειναι να δημιουργησει μια συλλογη που να διατηρησει την αξια της και στα επομενα χρονια και να ειναι κατα καποιο τροπο και επενδυση εγω θα του ελεγα να αποφυγει οτιδηποτε σειρα απο το 1960 και μετα. Και αν ειναι να τις αγορασει για αισθητικους λογους να το κανει με πολυ μικρο αντιτιμο γιατι τα τιραζ τους ειναι πολυ μεγαλα. Εγω θα του ελεγα αν θελει να δημιουργησει μια ποιοτικη συλλογη να αγορασει σειρες με δυνατη εμπορικη αξια που θα κρατησουν την τιμη τους και στο χρονο. Οπως ειναι η συγκεκριμενη, η χαλκογραφικη-λιθογραφικη, τα Τοπια, η Ανεξαρτησια, η ΕΟΝ κλπ. Και φυσικα να ασχοληθει και με τις Μεγαλες Κεφαλες Ερμη που ειναι η πεμπτουσια του ελληνικου φιλοτελισμου και κατι που ποτε δε θα χασει την αξια του.

Καταγράφηκε

To συλλεκτικο μου καναλι https://www.youtube.com/channel/UC7Y1rZIJJwfT2IhUkIfrzVw
GSHH
Αργυρό μέλος
****
Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

Φύλο: Άντρας
Μηνύματα: 929



Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: Ιούλιος 12, 2019, 11:39:16 πμ »

Θα συμφωνήσω και εγώ με τους δύο προλαλήσαντες φίλους.

Μεγάλη προσοχή στη γόμμα των συγκεκριμένων να μη φοβόμαστε τους μεγάλους οίκους ειδικά οταν δεν υπάρχει γνώση του αντικειμένου διότι η αγορά είναι μεγάλη και οι αετονύχηδες καραδοκούν..
Ενδεικτικά 2 λινκ οπου υπάρχει η συγκεκριμένη σειρά χωρίς και με σαρνιέρα (οι τιμές προσαυξάνονται με την προμήθεια του οίκου και τον σχετικό φόρο)


https://www.karamitsos.com/auctionLot.php?auction=637&lot=510199

https://www.karamitsos.com/auctionLot.php?auction=637&lot=441111
Καταγράφηκε

Knowledge not shared is lost
scorpio1
Νέος
*
Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

Μηνύματα: 77


Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: Ιούλιος 12, 2019, 02:25:54 μμ »

Κατά αρχήν να σας ευχαριστήσω όλους με την σειρά μου για την άμεση απόκριση και για τις πολύτιμες συμβουλές σας.
Όντας νέος στον φιλοτελισμό (όπως προανέφερα, ασχολούμαι με Ελληνικά νομίσματα), κάθε άποψη από έμπειρους αποτελεί πυξίδα στον δρόμο προς την γνώση!
Να εξηγήσω λίγο πως έχει η κατάσταση. 
Μας προέκυψαν κάποια γραμματόσημα διάσπαρτα από συγγενείς (αυτά που έβαλα με φωτογραφίες στις προηγούμενες δημοσιεύσεις προς εκτίμηση), καθώς και μια συλλογή από τον πεθερό μου, την οποία αποφάσισα να εμπλουτίσω μαζί με τις κόρες μου.
 Η συλλογή περιλαμβάνει άλμπουμ με σφραγισμένα / ασφράγιστα κομμάτια και σειρές από το 1950 μέχρι το 2000 και κάποια γραμματόσημα σε φακέλους ακυκλοφόρητα από τα ΕΛΤΑ.
Για αυτά αγοράσαμε ένα βιβλίο / κατάλογο γραμματοσήμων για να δούμε ποια μας λείπουν και να τα συμπληρώσουμε.
Πέραν τούτου (όπως και στα νομίσματα) όταν βρεθεί κάτι πιο σπάνιο με συλλεκτική αξία, με ενδιαφέρει και από άποψη επένδυσης. Για αυτό και ρώτησα για την συγκεκριμένη σειρά των Ολυμπιακών Αγώνων του 1906 που έπεσε στην αντίληψη μου αν αξίζει ως κατάσταση και σε ποια τιμή θα σύμφερε η αγορά της.  Πάντως από ότι κατάλαβα από τις απαντήσεις σας, η αγορά μιας τέτοιας σειράς προϋποθέτει κυρίως γνώσεις και μεγάλη προσοχή ως προς την αξιοπιστία του πωλητή και την γνησιότητα του αντικειμένου παρά παζάρια για την τιμή. Σαφές το μήνυμα. Θα παραμείνω προς το παρόν στα "οικονομικά μονοπάτια" που είναι και ασφαλή και με τον καιρό, πάμε και στα πιο "εξεζητημένα"...
PS: τί είναι βρε παιδιά αυτή η <σαρνιέρα  με και χωρίς> που αναφέρθηκε?
Και πάλι ευχαριστώ.
Κώστας   
Καταγράφηκε
Valeroi
Χρυσό μέλος
*****
Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

Μηνύματα: 1275


Προφίλ WWW
« Απάντηση #5 στις: Ιούλιος 15, 2019, 03:58:33 μμ »

Καλησπέρα και πάλι, χαίρομαι που σε πείσαμε μιας και απο την ερώτηση καταλαβαίνω ότι πας νηπιαγωγείο  Σαρκασμός

Χάριν αστεϊσμού το λέω!! γιατί θα είναι κρίμα να πας να πάρεις κάτι με σαρνιέρα στην ίδια τιμή του χωρίς λέμε τώρα!.


Η σαρνίερα είναι ενα πολύ μικρό κομματάκι ριζόχαρτο το οποίο οι πολύ παλιοι συλλέκτες επειδή δεν είχαν τα αλμπουμ που έχουμε τώρα το κολλούσαν με προσοχή χαλώντας λίγη απο τη γόμα του γραμματοσήμου για να το κολλήσουν σε ένα τετράδιο ή σε κάποιο φύλλο που μάζευαν την συλλογή.

Η σαρνιέρα δεν είναι κάτι κακό να το ξεκαθαρίσω, όμως ανάμεσα σε δύο γραμματόσημα ασφράγιστα που το ένα έχει πλήρη γόμα (με την κιτρινίλα μόνο του καιρού) και το άλλο με αυτό το κομμάτι χαρτάκι ή χωρίς αυτό και έχει αφήσει ένα μικρό σημάδι στη γόμα, προτειμάτε αυτό που έχει καλύτερη κατάσταση, δηλαδή το χωρίς σαρνίερα. Γι αυτό θα δείς και διαφορά σε τιμές για μια δυνατή σειρά οτι η διαφορά με ή χωρίς σαρνιέρα καμια φορά ειναι πολύ μεγάλη.

Βέβαια υπάρχουν σειρές που χωρίς σαρνίερα μπορεί να κάνουν 3 χιλιάρικα αλλά εσύ μπορεί να μη θες να δαπανήσεις αυτό το ποσό και να κλείσει και τη συλλογή σου, οπότε η σειρά με σαρνιέρα ειναι μια λύση.

Πως ξεχωρίζει τώρα αν κάτι έχει σαρνιέρα ή όχι? πολύ απλά κοίτα τα γραμματόσημα απο πίσω στο φώς, θα δείς σε κάποια να έχουν αυτό το ορθογώνιο μικρό ριζόχαρτό, σε άλλα να έχει μείνει μόνο η στάμπα του.

Αυτό που εκμεταλεύονταν ορισμένοι επιτείδιοι είναι να ξαναβάζουν γόμα σε γραμματόσημα που είχαν υπολείματα σαρνιέρας και να τα κάνουν καινούργια και να τα πουλάνε στην τιμή μιας κανονικής σειράς με την original γώμα της.

Για να αποφεύγεις αυτα τα στραβοπατήματα θέλει απλά εμπειρία βλέπωντας πολλά γραμματόσημα.

Για το επενδυτικό κομμάτι, εγώ την έχω ξαναπεί την άποψη μου με νορμαλ συλλογή γραμματοσήμων λεφτά δε βγάζεις αλλά τουλάχιστον να μη τα χάνεις κιόλας. Η λογική λέει (και ισχύει σε γενικές γραμμές) θα κλασσικά κομμάτια κρατάνε την αξία τους. πχ μια εκστρατείας lux πάντα θα έχει τα λεφτά της.

Μετά ένα άλλο που κρατάει τα λεφτά του είναι γραμματόσημα επι φακέλων δηλαδή ολόλκηρος ο φάκελος. Άλλο μια ΜΚΕ ωραία lux και άλλο μια ΜΚΕ σε φάκελο με σφραγίδα απο το ταχυδρομείο τη πρώτη μέρα κυκλοφορίας της (ή ακόμα καλύτερα με ημερομηνία πριν την πρώτη μέρα κυκλοφορίας της) ΟΚ ακραίο  το παράδειγμα αλλά για να το καταλάβεις χοντρικά.

Γενικά όσο πιο δύσκολα βρίσκεις σε μια κατάσταση κάτι είναι πιο ακριβό. Ετσι όπως το πάω όμως θα γράφω για ώρες και θα σε μπλέξω οπότε ρώτα ότι θες και απαντάμε εμεις
Καταγράφηκε

Το blog μου στο https://philatelious.wordpress.com/
Σελίδες: [1]
  Εκτύπωση  
 
Μεταπήδηση σε:  

advertisement

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2008, Simple Machines | Theme Sus By CeeMoo
Cookies preferences