Καλώς ορίσατε, Επισκέπτης. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Μάρτιος 29, 2024, 09:24:03 πμ
Σελίδες: 1 [2]
  Εκτύπωση  
Αποστολέας Θέμα: Λαχανόκηπος σε ταράτσα στην Αθήνα  (Αναγνώστηκε 5555 φορές)
0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
πήγασος
Τακτικός
**
Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

Μηνύματα: 209


Προφίλ
« Απάντηση #15 στις: Νοέμβριος 02, 2018, 11:03:01 πμ »

Σαν τρελός θα ήθελα Γιώργο να φυγω από την Αθήνα αλλά με κρατάνε εδώ οι επαγγελματικές μου υποχρεώσεις... εξάλλου πόσοι είναι οι γνήσιοι Αθηναίοι ...οι περισσότεροι από αλλού είμαστε και ήρθαμε Αθήνα για τις δουλειές...
Καταγράφηκε
johneko
Χρυσό μέλος
*****
Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

Μηνύματα: 1490


Προφίλ
« Απάντηση #16 στις: Νοέμβριος 02, 2018, 11:43:36 πμ »

Oσον αφορα το κόστος ισως να ειναι κατα λίγο αυξημένο αλλα τουλάχιστον θα ξέρεις τι εχεις βάλει στα λαχανικά σου.
Νομίζω πως τα φυτοφαρμακα δεν περιορίζονται στην επιφάνεια των λαχανικών αλλά περνούν και στο εσωτερικό των καρπών ή φύλλων.

Ξέρεις πραγματικά τι τρως; Το έχεις ελένξει ή επειδη το έφτιαξες στο μπαλκόνι σου και το βλέπεις θεωρείς οτι είναι ΟΚ;

Μια επέκταση αυτου είναι η εξής:
Πάντα είχα την εξής απορία-διαφωνια: πως εμπιστεύεσαι εναν μικρό παραγωγό αυγού, πχ. σε μια λαική, που πιθανόν να μην ελένξει ποτε κανείς, σε σύγκριση με μια μεγάλη φάρμα, με ISO κτλ, που μπορεί να ελενχθεί απο τις αρμόδιες αρχές. Βέβαια το ίδιο ισχύει και με το λάδι. Όλοι φτιάχνουμε το καλύτερο, με μόνη μέτρηση τα οξέα.

Απο την μια εμπιστεύεσαι τις αγαθές προθέσεις του κυρίου. Απο την άλλη υπαρχει ο Βοκτάς (για όσους θυμούνται την ιστορία με τα κοτόπουλα).
Καταγράφηκε
johneko
Χρυσό μέλος
*****
Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

Μηνύματα: 1490


Προφίλ
« Απάντηση #17 στις: Νοέμβριος 02, 2018, 11:47:03 πμ »

Σιγά το κόστος φίλε μου Στρατή...σε πλαστικά καφάσια που μου τα δίνουν από λαϊκή έχω βάλει χώμα και έβαλα μαρούλια κρεμμύδια σκόρδα, μαϊντανό άνηθο σέλινο κτλ.δηλ μόνο το χώμα και τους σπόρους...
Πιο πολύ για το κόστος απάντησα στον Johneko αλλά μιλάμε για αστεία ποσά.Ασε που έχει και τη φάαη του να τα βλέπεις να μεγαλώνουν μέχρι να τα καταναλώσεις. Σαρκασμός

Ναι, για πλάκα καλο είναι. Το έχω κάνει και εγώ, δεν αντιλέγω.  Στριφογύρισμα ματιών Στριφογύρισμα ματιών
Αν υπολογίσεις το κόστος όμως δεν συμφέρει.
Για εύκολα λαχανικά, πχ κρεμμύδια, μαιντανό κτλ κάτι πάει και έρχεται.

Όμως για δοκίμασε με ντομάτες, μπρόκολα. Τι ποσοστό επιτυχίας έχεις;
Απο αυτούς που το δοκίμασαν πόσοι το συνέχισαν 2η ή 3η χρονια; Σχεδόν κανείς.
Καταγράφηκε
πήγασος
Τακτικός
**
Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

Μηνύματα: 209


Προφίλ
« Απάντηση #18 στις: Νοέμβριος 02, 2018, 12:13:50 μμ »

Χαίρομαι πολύ που διαβάζω απο φίλους του φόρουμ διαφορετικές απόψεις για κάτι που φαίνεται τόσο απλό....
Καταγράφηκε
johneko
Χρυσό μέλος
*****
Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

Μηνύματα: 1490


Προφίλ
« Απάντηση #19 στις: Νοέμβριος 02, 2018, 12:19:04 μμ »

Χαίρομαι πολύ που διαβάζω απο φίλους του φόρουμ διαφορετικές απόψεις για κάτι που φαίνεται τόσο απλό....

forum είναι, συζήτηση να γίνεται :-)
Καταγράφηκε
Stratis76
Αργυρό μέλος
****
Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

Μηνύματα: 601


Προφίλ
« Απάντηση #20 στις: Νοέμβριος 02, 2018, 01:25:34 μμ »

Oσον αφορα το κόστος ισως να ειναι κατα λίγο αυξημένο αλλα τουλάχιστον θα ξέρεις τι εχεις βάλει στα λαχανικά σου.
Νομίζω πως τα φυτοφαρμακα δεν περιορίζονται στην επιφάνεια των λαχανικών αλλά περνούν και στο εσωτερικό των καρπών ή φύλλων.

Ξέρεις πραγματικά τι τρως; Το έχεις ελένξει ή επειδη το έφτιαξες στο μπαλκόνι σου και το βλέπεις θεωρείς οτι είναι ΟΚ;

Μια επέκταση αυτου είναι η εξής:
Πάντα είχα την εξής απορία-διαφωνια: πως εμπιστεύεσαι εναν μικρό παραγωγό αυγού, πχ. σε μια λαική, που πιθανόν να μην ελένξει ποτε κανείς, σε σύγκριση με μια μεγάλη φάρμα, με ISO κτλ, που μπορεί να ελενχθεί απο τις αρμόδιες αρχές. Βέβαια το ίδιο ισχύει και με το λάδι. Όλοι φτιάχνουμε το καλύτερο, με μόνη μέτρηση τα οξέα.

Απο την μια εμπιστεύεσαι τις αγαθές προθέσεις του κυρίου. Απο την άλλη υπαρχει ο Βοκτάς (για όσους θυμούνται την ιστορία με τα κοτόπουλα).

Ξερεις στη βάση του τι το ταιζεις..αυτο εννοω..αλλιως παμε και πιο μακρια..αυτό που θα φυτεψεις, σπόρος ή φυντάνι, απο που προέρχεται ?
Παει μακρια η βαλίτσα..απο κάπου θα την φάς..απλά να ελιχιστοποιείς το ρίσκο.
Καταγράφηκε
GIOTOPAN
Νέος
*
Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

Μηνύματα: 88


Προφίλ
« Απάντηση #21 στις: Νοέμβριος 02, 2018, 09:45:13 μμ »

Ο,τι και να αγοράσει κάποιος για να καλλιεργήσει από φυτώρια, λαϊκές κλπ είναι μεταλλαγμένο.
Είναι δηλαδή ήδη "πειραγμένο" από τον κατασκευαστή του...
Εύκολα μπορεί κάποιος να μάθει για τις μεταλλαγμένες τροφές που όλοι καταναλώνουμε καθημερινά.
Η ατομική καλλιέργεια έχει κάποιες διαφορές ως προς την ποιότητα από την μαζική, χωρίς όμως να επιτυγχάνεται κάτι σημαντικό.
Ο επαγγελματίας το μαρούλι π.χ. θα το πλακώσει στα χημικά, που είναι αναγκασμένος να πάρει από τον γεωπόνο,ώστε να έχει τη μεγαλύτερη δυνατή παραγωγή στο μικρότερο δυνατό χρόνο...
Ο ιδιώτης θα χρησιμοποίησει κι αυτός αναγκαστικά κάποια χημικά για να ελπίζει σε θετικό αποτέλεσμα, απλά θα είναι λιγότερα και οι χρόνοι μεγαλύτεροι.
Χωρίς διάφορα συνθετικά χημικά πρόσθετα όπως κάλλιο, ασβέστιο, λίπασμα κλπ δεν πρόκειται να δει αποτελεσμα.
Το βέβαιο κέρδος είναι η ενασχόληση με το αντικείμενο, κάτι ως χόμπι δηλαδή,που μπορεί κάποιος να περνάει ευχάριστα τον χρόνο του,να βλέπει την καλλιέργεια του να αναπτύσσεται και στο τέλος να βάλει στο τραπέζι του και κάτι να φάει από το κόπο του ως μια ηθική ικανοποίηση.
Όλα εξαρτώνται από την διάθεση και τη θέληση του καθενός.
Πάντως η πιθανότερη εξέλιξη είναι ...η σταδιακή απόσυρση του ενδιαφέροντος μιας και το σπορ είναι δύσκολο και τα αποτελέσματα συνήθως πενιχρά...
Υπάρχουν βέβαια και οι εξαιρέσεις.  Κλείσιμο ματιού
Καταγράφηκε
ts1k
Χάλκινο μέλος
***
Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

Φύλο: Άντρας
Μηνύματα: 398


Προφίλ
« Απάντηση #22 στις: Νοέμβριος 02, 2018, 10:32:48 μμ »

Παράθεση
Ο,τι και να αγοράσει κάποιος για να καλλιεργήσει από φυτώρια, λαϊκές κλπ είναι μεταλλαγμένο.
Είναι δηλαδή ήδη "πειραγμένο" από τον κατασκευαστή του...
Εύκολα μπορεί κάποιος να μάθει για τις μεταλλαγμένες τροφές που όλοι καταναλώνουμε καθημερινά.

Άλλο το μεταλλαγμένο και άλλο το τροποποιημένο. Τροποποιημένα είναι τα τρόφιμα όχι μεταλλαγμένα.
Η τροποποίηση δεν είναι απαραίτητα κακή, για την ακρίβεια είναι καλή αν γίνεται με φυσικό τρόπο. Που γίνεται εδώ και χιλιάδες χρόνια..
Καταγράφηκε
johneko
Χρυσό μέλος
*****
Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

Μηνύματα: 1490


Προφίλ
« Απάντηση #23 στις: Νοέμβριος 02, 2018, 11:59:41 μμ »

Ο,τι και να αγοράσει κάποιος για να καλλιεργήσει από φυτώρια, λαϊκές κλπ είναι μεταλλαγμένο.
Είναι δηλαδή ήδη "πειραγμένο" από τον κατασκευαστή του...
Εύκολα μπορεί κάποιος να μάθει για τις μεταλλαγμένες τροφές που όλοι καταναλώνουμε καθημερινά.
Η ατομική καλλιέργεια έχει κάποιες διαφορές ως προς την ποιότητα από την μαζική, χωρίς όμως να επιτυγχάνεται κάτι σημαντικό.
Ο επαγγελματίας το μαρούλι π.χ. θα το πλακώσει στα χημικά, που είναι αναγκασμένος να πάρει από τον γεωπόνο,ώστε να έχει τη μεγαλύτερη δυνατή παραγωγή στο μικρότερο δυνατό χρόνο...
Ο ιδιώτης θα χρησιμοποίησει κι αυτός αναγκαστικά κάποια χημικά για να ελπίζει σε θετικό αποτέλεσμα, απλά θα είναι λιγότερα και οι χρόνοι μεγαλύτεροι.
Χωρίς διάφορα συνθετικά χημικά πρόσθετα όπως κάλλιο, ασβέστιο, λίπασμα κλπ δεν πρόκειται να δει αποτελεσμα.
Το βέβαιο κέρδος είναι η ενασχόληση με το αντικείμενο, κάτι ως χόμπι δηλαδή,που μπορεί κάποιος να περνάει ευχάριστα τον χρόνο του,να βλέπει την καλλιέργεια του να αναπτύσσεται και στο τέλος να βάλει στο τραπέζι του και κάτι να φάει από το κόπο του ως μια ηθική ικανοποίηση.
Όλα εξαρτώνται από την διάθεση και τη θέληση του καθενός.
Πάντως η πιθανότερη εξέλιξη είναι ...η σταδιακή απόσυρση του ενδιαφέροντος μιας και το σπορ είναι δύσκολο και τα αποτελέσματα συνήθως πενιχρά...
Υπάρχουν βέβαια και οι εξαιρέσεις.  Κλείσιμο ματιού

Τα είπες όλα (αν αλλάξεις το μεταλλαγμένο με το τροποποιημένο = διασταυρωμένο με τέτοιο τρόπο ώστε να γίνει καλύτερο)
Καταγράφηκε
herakliotis
Επίτιμο Χρυσό Μέλος
Πλατινένιο
*****
Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

Φύλο: Άντρας
Μηνύματα: 12213



Προφίλ
« Απάντηση #24 στις: Νοέμβριος 03, 2018, 12:16:15 πμ »

Με προλαβε ο  ts1k .
Στην Ελλαδα και γενικα στην Ευρωπη ( ευτυχως ακομη) δεν δεχωνται να μπουν τροφιμα ή υλες η οποιες εχουν επεμβει στο DNA τους και τους εχουν αλλαξει την ακολουθια της φυσης!!!
Αυτο επιτρεπετε στην Αμερικη μονο προς το παρον (δυστηχια μας εαν ερθει Ελλαδα)

Με την φυση δεν κανει να παιζεις.
Τωρα το εαν θα διασταυρωσεις μια ντοματα με μια αλλη για να παραγεις ενα υβριδιο ανθεκτικοτερο αυτο δεν ειναι προβλημα.
Και να ξερετε και το αλλο. :
Οι σποροι του υβριδιου εαν πχ τους φυτεψεις γυριζουν ξανα πισω μετα απο μια δυο εποχες ειτε προς την μια ποικιλια ειτε προς την αλλη !!!
Αυτο τι μας δειχνει ;; Οτι η φυση απο μονη της κραταει της ισσοροπιες.

Στα Αμερικανικα τωρα που επεμβαινουν στο  DNA εκει η ζημια ειναι ανεπανορθωτη. Προσπαθουν να βγαλουν φυτα και καρπους που να ειναι πολυπληθει διχως να λογαριαζουν της συνεπειες που θα εχουν μελοντικα.
Ολα αυτα που πειραζουν ουσιαστικα αφηνουν τρυπες μετα και στον ανθρωπινο οργανισμο που τα καταναλωνει  !!
Δυστηχως στον βωμο της εμπορομαυτεποιησης και του κερδους θα χαθουν πολλες ζωες αργοτερα!!!
Εδω βγαινουν σιγα σιγα νομοι να σου απαγορευουν να εχεις κηπο , να φυλας δικους σου σπορους και και και.
Ο ανθρωπος καταστρεφει τον εαυτο του απο την απληστια ορισμενων !!!
Η κομπινες πο παιζωνται στην πλατη των αγροτων ειναι πολλες και επιζημιες!!!
Οσο μπορειτε κρατηθητε καθαροι σε αυτη την βρωμια που παει να μας κυκλωσει !!! 
Καταγράφηκε

Γηράσκω αεί διδασκόμενος
GIOTOPAN
Νέος
*
Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

Μηνύματα: 88


Προφίλ
« Απάντηση #25 στις: Νοέμβριος 03, 2018, 06:48:35 μμ »

Δεν μου αρέσει να είμαι απόλυτος στις απόψεις μου ούτε να δείχνω ότι τα ξέρω όλα.
Διότι πολύ απλά δεν τα ξέρω όλα και ούτε πρόκειται να μάθω.Οπως όλοι οι κοινοι θνητοί.
Οι λέξεις μεταλλαγμένο και τροποποιημένο φαίνεται να έχουν άμεση συγγένεια.
Η αναζήτηση της google,ή τη μια λέξη γράψεις ή την άλλη,τα ίδια αποτελέσματα βγάζει: "Γενετικά τροποποιημένα τρόφιμα".
Σίγουρα υπάρχει η φυσική μετάλλαξη ή τροποποίηση όπως το μπόλιασμα.
Υπάρχει όμως και η τεχνητή μετάλλαξη ή τροποποίηση που γίνεται για γνωστούς ή και άγνωστους λόγους.
Εγώ αυτό που έχω ακούσει αλλά και διαβάσει από επαγγελματίες του χώρου όπως ιδιοκτήτες φυτωρίων και αγρότες, είναι ότι υποχρεούνται δια νόμου να εμπορεύονται και να καλλιεργούν συγκεκριμένα είδη σπόρων.
Οι αγρότες χωρίς τα απαραίτητα έγγραφα που αποδεικνύουν ότι καλλιεργούν τις επιβαλλόμενες από τις αρμόδιες αρχές "πρώτες ύλες" δεν δικαιούνται επιδοτήσεων κι αποζημιώσεων αλλά κινδυνεύουν και με άλλες κυρώσεις όπως φυσικά και οι έμποροι.
Και βέβαια υποχρεούνται και αναγκάζονται κάθε χρόνο να αγοράζουν εκ νέου τους σπόρους που θα καλλιεργήσουν.Ετσι κι αλλιώς οι περσινοι σπόροι δεν μπορούν να δώσουν νέους...
Αυτό υποθέτω συμβαίνει λόγω κάποιας μετάλλαξης ή τροποποίησης...

Όπως και με τεχνητό τρόπο ή φυσιολογικό επακόλουθο έχουν μεταλλαχθεί ή τροποποιηθεί οι καιρικές συνθήκες (κλιματική αλλαγή).
Συνθήκες κάτω από τις οποίες,οι μεταλλαγμένοι ή τροποποιημένοι σπόροι μπορούν να ανταπεξέλθουν πολύ καλύτερα πλεον  από τους γνήσιους , αφού βέβαια τηρηθούν πιστά ...οι οδηγίες χρήσης (ρωτήστε έναν γεωπόνο)...
Οι γνήσιοι σπόροι τείνουν να εξαφανιστούν αφού χρησιμοποιούνται μόνο από ιδιωτική πρωτοβουλία.
Και θέλουν πλέον πολύ περισσότερη προσοχή και φροντίδα αφού δυσκολεύονται να αναπτυχθούν και  να αναπαραχθούν όπως παλαιότερα λόγω των μεταλλαγμένων ή τροποποιημένων συνθηκών, δηλαδή της κλιματικής αλλαγής...

Για μένα αν κάποιος θέλει να ασχοληθεί ερασιτεχνικά με την καλλιέργεια λαχανικών, είναι προτιμότερο να ψάξει να βρει γνήσιους σπόρους παρά να προμηθευτεί από το εμπόριο.
Μπορεί να είναι δυσκολότερο να έχει καλό αποτέλεσμα, αλλά σίγουρα αξίζει τον κόπο αφού η διαφορά ποιότητας, δηλαδή γεύσης και θρέψης είναι μεγάλη.
« Τελευταία τροποποίηση: Νοέμβριος 03, 2018, 06:53:20 μμ από GIOTOPAN » Καταγράφηκε
Σελίδες: 1 [2]
  Εκτύπωση  
 
Μεταπήδηση σε:  

advertisement

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2008, Simple Machines | Theme Sus By CeeMoo
Cookies preferences