Καλώς ορίσατε, Επισκέπτης. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Μάρτιος 28, 2024, 11:52:14 πμ
Σελίδες: [1]
  Εκτύπωση  
Αποστολέας Θέμα: coin doctors ΤΙ ΣΟΥ ΚΑΝΟΥΝ !!  (Αναγνώστηκε 2321 φορές)
0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
herakliotis
Επίτιμο Χρυσό Μέλος
Πλατινένιο
*****
Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

Φύλο: Άντρας
Μηνύματα: 12213



Προφίλ
« στις: Μάιος 21, 2018, 11:15:14 πμ »

Το θεμα αυτο το ανακαλυψε ενας φιλος απο την Κοζανη και σας το μεταφερω εδω αυτουσιο για να δειτε τι γινετε οταν ενα ακριβο νομισμα πεσει στα χερια ενος χειρουργου νομισματων.
Εαν θυμαμαι καλα ο Αντωνης απο Ηρακλειο ειχε σηκωσει ενα θεμα για αυτους τους Γιατρους αλλα δεν το βρισκω για να δω μηπως και αναφερε και αυτη την περιπτωση.
Τετοια αρθρα λογικα πρεπει να τα εχουμε καρφιτσωμενα.
Τα σχολια του φιλου Γιαννη απο την Κοζανη :

<< Κι όμως πρόκειται για το ίδιο ακριβώς νόμισμα! Ναι...μην απορείτε!

Στα δεξιά βλέπουμε ένα εξαιρετικά σπάνιο cent του 1792 με τον αμερικανό πρόεδρο Ουάσιγκντον και στα αριστερά βλέπουμε ακριβώς το ίδιο νόμισμα σε μία από τις πιο παραπλανητικές και έξυπνες επεμβάσεις που έχουν γίνει ποτέ από τους λεγόμενους "coin doctors"! Στα ελληνικά θα το μετέφραζα ως "χειρουργούς νομισμάτων".

Το νόμισμα αυτό (γιατί για το ίδιο πρόκειται) εμφανίστηκε έτσι τρύπιο και με αυτή τη χάλκινη ανοιχτόχρωμη όψη 2 φορές σε δημοπρασία το 2013, προερχόμενο από ιδιωτική συλλογή. Την πρώτη τον Ιανουάριο του 2013 πουλήθηκε για 3.055$ και λίγους μήνες μετά τον Αύγουστο του 2013, σε άλλη δημοπρασία, πουλήθηκε για 9.988$. Μιλάμε πάντα για το τρύπιο, αυτό που βλέπετε στα δεξιά! Ο δεύτερος οίκος σημείωνε μάλιστα στον κατάλογο του πως πρόκειται για ένα εξαιρετικά σπάνιο νόμισμα σε οποιαδήποτε κατάσταση (ίσως μόλις 12 νομίσματα να είναι γνωστά).

Και φτάνουμε στο σήμερα! Πρόσφατα η PCGS έλαβε το νόμισμα αυτό για να το αξιολογήσει, αλλά όπως το βλέπουμε στην αριστερή πλευρά της εικόνας, δίχως τρύπα και με άλλη πατίνα. Στην αρχή ο ενθουσιασμός των ειδικών ήταν απερίγραπτος, που έπιαναν στα χέρια τους ένα τόσο σπάνιο νόμισμα, άγνωστο πέρα των ήδη 12 γνωστών, και σε μία καλή κατάσταση θα λέγαμε για τη σπανιότητά του. Λίγο αργότερα όμως και μετά από ενδελεχείς μελέτες ο ενθουσιασμός μετατράπηκε σε ανησυχία και η ανησυχία σε επιβεβαίωση.

Το κομμάτι αποδείχθηκε ότι δέχτηκε μία απίστευτη σειρά τροποποιήσεων από τους λεγόμενους "χειρουργούς νομισμάτων". Και η τρύπα καλύφθηκε με αριστοτεχνικό τρόπο και πατίνα άλλαξε και πολλά σημάδια αλλάχτηκαν και τροποποιήθηκαν. Όχι όμως όλα! Είτε θέλετε να το πιστέψετε είτε όχι πρόκειται ακριβώς για το ίδιο νόμισμα. Δείτε προσεκτικά και πάρετε ένα μάθημα υψηλής νομισματικής αλλά και τρομακτικά αριστοτεχνικής παραχάραξης-παραπλάνησης επί γνησίου νομίσματος με σκοπό τη βελτίωση της ποιότητας και της βαθμολογίας, πράγμα που θα εκτίνασσε την τιμή στα ύψη.  >>
Καταγράφηκε

Γηράσκω αεί διδασκόμενος
Lary
Χρυσό μέλος
*****
Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

Φύλο: Άντρας
Μηνύματα: 1675


One man's trash is another man's treasure


Προφίλ
« Απάντηση #1 στις: Μάιος 21, 2018, 08:45:06 μμ »

Πολύ ενδιαφέρον άρθρο! Μου κάνει ιδιαίτερη εντύπωση το πως κατάφεραν να καλύψουν την τρύπα στο νόμισμα σαν να μην έγινε ποτέ, όπως επίσης και η ομοιόμορφη πατίνα που πέτυχαν. Βέβαια μεγάλο credit πάει και στην PCGS που ανακάλυψε τις ''τροποποίησεις - βελτιώσεις'' του νομίσματος. Τελικά κάτι ελέγχουν κι'αυτοί!
Καταγράφηκε

Collectables are items that our grandparents bought, our parents threw them away and we....rebought!
dsp
Πλατινένιο
******
Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

Μηνύματα: 3432


Προφίλ WWW
« Απάντηση #2 στις: Μάιος 21, 2018, 09:07:55 μμ »

η απορια μου ειναι : την πατησε ήδη ενας και το στειλε για πιστοποιηση ή το πειραξαν και το στειλαν για να ξερουν τι ψαρια πιανουν ? λες να ταν τοσο σιγουροι για τον εαυτο τους ?
Καταγράφηκε

εδώ προσέχεις να μαθαίνεις και μαθαίνεις να προσέχεις
noobcollector
Αργυρό μέλος
****
Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

Φύλο: Άντρας
Μηνύματα: 556


Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: Μάιος 21, 2018, 11:20:01 μμ »

Πολύ θα ήθελα να μάθω πόσο αξίζει τώρα.  Στριφογύρισμα ματιών
Καταγράφηκε

SYMEOU13
Χρυσό μέλος
*****
Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

Φύλο: Άντρας
Μηνύματα: 1858


"Dust in the wind"


Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: Μάιος 22, 2018, 12:55:02 μμ »

Πιστευω ο λογος που εδωσαν περισσοτερη σημασια στην PCGS και ανακαλυψαν την επεμβαση ειναι λογο της σπανιωτητας του νομισματος και οτι υπαρχουν μονο ελαχιστα νομισματα τα οποια γνωριζουν ενα προς ενα, τωρα προσπαθησαν να ξεγελασουν την PCGS με επαγγελματικο τροπο αλλα για κακη τους τυχη απετυχαν! Πιστευω αν αυτο γινοταν σε ενα νομισμα χαμηλης σπανιωτητας μπορει και να "παιρνουσε" τον ελεγχο! (Ειναι και Αμερικανικο το νομισμα οποτε και ο ελεγχος εξονυχιστικος)  Κλείσιμο ματιού
Καταγράφηκε
herakliotis
Επίτιμο Χρυσό Μέλος
Πλατινένιο
*****
Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

Φύλο: Άντρας
Μηνύματα: 12213



Προφίλ
« Απάντηση #5 στις: Μάιος 22, 2018, 04:50:05 μμ »

Εδώ στην Κρήτη γύρισαν πίσω σε κάποιον χρυσό του Όθωνα. Το είχαν μπαλωσει και το είδαν.
Ο ίδιος ο ιδιοκτήτης γυρεύε την τρύπα και δεν την έβλεπε. Αγορά από Αμερική το νόμισμα γύρω στο 2004 η ιστορία αυτή. Το φυσούσε και δεν κρυωνε το παιδί.

Έχουν τρόπο καί τά βλέπουν.
Καταγράφηκε

Γηράσκω αεί διδασκόμενος
PANAGIOTIS THESS.
Αργυρό μέλος
****
Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

Μηνύματα: 785


Προφίλ
« Απάντηση #6 στις: Μάιος 22, 2018, 05:14:36 μμ »

Πέρα από  την εμπειρία των graders, τα νομίσματα τα εκτιμούν με φακό X7. Πιστέψτε με φαίνεται και το παραμικρό. Στις φωτογραφίες εδώ και μάλιστα με χαμηλή ανάλυση λογικά δεν φαίνονται πολλά πράγματα (αν και οι συγκεκριμένες εικόνες των νομισμάτων εδώ είναι εντυπωσιακές).
Καταγράφηκε
Cu
Τακτικός
**
Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

Μηνύματα: 199


Προφίλ
« Απάντηση #7 στις: Μάιος 22, 2018, 08:41:56 μμ »

Πέρα από  την εμπειρία των graders, τα νομίσματα τα εκτιμούν με φακό X7. Πιστέψτε με φαίνεται και το παραμικρό. Στις φωτογραφίες εδώ και μάλιστα με χαμηλή ανάλυση λογικά δεν φαίνονται πολλά πράγματα (αν και οι συγκεκριμένες εικόνες των νομισμάτων εδώ είναι εντυπωσιακές).

Δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα εξαρτάται από την περίπτωση,(ταχύτητα)  χρησιμοποιούν ακόμα και scanners και για του λόγου το αληθές δοκιμάστε να βάλετε στο flatbed  scanner εγγράφων σας νομίσματα στη μεγαλύτερη ανάλυση να δείτε τι αποκαλύπτεται.Χαμός, το φως σαρώνει σε πολλές γωνίες το νομισμα και αποκαλύπτεται κάθε χτύπημα και όχι μόνο.Το μικροσκόπιο: στερομικροσκόπιο ή μεταλλογραφικό αποκαλύπτουν την αλήθεια
http://www.coinauthentication.co.uk/newsletter8.html
Εξαρτάται πόσο χρόνο διαθέτει αυτός που ψάχνει
« Τελευταία τροποποίηση: Μάιος 22, 2018, 08:43:36 μμ από Cu » Καταγράφηκε
Σελίδες: [1]
  Εκτύπωση  
 
Μεταπήδηση σε:  

advertisement

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2008, Simple Machines | Theme Sus By CeeMoo
Cookies preferences