Καλώς ορίσατε, Επισκέπτης. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Νοέμβριος 22, 2024, 11:06:19 μμ
Ψηφοφορία
Ερώτηση: Τι σας ενδιαφέρει περισσοτερό;
1828-2000 Ελληνικά κυκλοφορίας
Ευρώ κυκλοφορίας
Αναμνηστικά Ελληνικά
Αναμνηστικά Ευρώ
Αναμηστικά Άλλων χωρών
Νομίσματα κυκλοφορίας άλλων χωρών
Bullion
Semi numi Bullion
Τίποτε από τα παραπάνω

Σελίδες: [1] 2 3 4
  Εκτύπωση  
Αποστολέας Θέμα: Υπάρχει μια μεταστροφή από το συλλεκτικό προς το επενδ  (Αναγνώστηκε 19689 φορές)
0 μέλη και 1 επισκέπτης διαβάζουν αυτό το θέμα.
lucky_louk
Χρυσό μέλος
*****
Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

Μηνύματα: 1282



Προφίλ
« στις: Ιούλιος 24, 2014, 07:55:15 μμ »

Πριν από 20 χρόνια σε μια ανύποπτη στιγμή, άνοιξα ένα συρτάρι του γραφείου του πατέρα μου και ανακάλυψα μερικά Ελληνικά νομίσματα της δεκαετίας του 60. Αμέσως με κυρίευσε μια ακατανίκητη έλξη. Έπρεπε να μάθω την ιστορική σημασία και την αξία τους.

 Έτσι ξεκίνησε ένα ταξίδι που κράτησε χρόνια. Ασταμάτητα συγκέντρωνα  πληροφορίες, διάβαζα βιβλία και έψαχνα πηγές ανακαλύπτοντας  ένα νέο θαυμαστό κόσμο με πολλές συγκινήσεις. Άρχισα τη συλλογή νομισμάτων Ελληνικών μα και ξένων.

Η χρονική συγκυρία ήταν τέλεια! Στις αρχές του 21ου αιώνα το Ελληνικό νόμισμα και η αγορά των συλλεκτικών στην Ελλάδα, γνώριζε μια απίστευτη άνθηση... όλα συνέκλιναν προς αυτή την κατεύθυνση. Οι τελευταίες στιγμές της δραχμής, λίγο πριν από την ένταξη της Ελλάδας στο ευρώ, η επερχόμενη Ολυμπιάδα του 2004 που έστρεφε το παγκόσμιο ενδιαφέρον προς τη χώρα μας, η ανάπτυξη της χρήσης του διαδικτύου που έφερε τον κόσμο σε επαφή με αγοραστικές πηγές, είναι μόνο μερικοί από τους λόγους.

 Τα χαμηλά επιτόκια δανεισμού εξασφάλιζαν ρευστό στην αγορά και η ανάπτυξη στην χώρα ήταν σημαντική, όλοι ζούσαμε πολύ καλύτερα από ότι σήμερα! Έτσι και αφού υπήρχε το περιθώριο για πολυτέλειες ή επενδύσεις, αρκετά χρήματα στράφηκαν προς την συλλεκτική αγορά δημιουργώντας μια τεράστια ζήτηση οδηγώντας την συλλεκτική αγορά σε μια τεράστια φούσκα!

Φυσικά όλο αυτό ξεφούσκωσε και στη σημερινή πραγματικότητα η αγορά των συλλεκτικών έχει συρρικνωθεί σε εξαιρετικά μεγάλο βαθμό. Προσωπικά είχα χρόνια που δεν ασχολούμουν με το αντικείμενο καθώς και τη συλλογή μου είχα δώσει αλλά και το ενδιαφέρον μου είχε ατονήσει..

Θα μου πείτε πως ο συλλέκτης δεν ενδιαφέρεται για τις οικονομικές συγκυρίες ή για τον αν θα κερδίσει κάποια στιγμή από τη συλλογή του, όμως θα απαντήσω πως η αλήθεια είναι κάπου στη μέση.(μάλλον η δική μου αλήθεια για να είμαι πιο ακριβής) Από χέρια μου είχαν περάσει και μερικά bullion κομμάτια τα οποία τότε δεν μου προκαλούσαν μεγάλο ενδιαφέρον καθώς δεν είχαν κάποια ιδιαίτερη  συλλεκτική αξία καθώς ήταν επενδυτικά νομίσματα.

Σήμερα όμως διαισθάνομαι μια μεταστροφή προς αυτή την κατεύθυνση και έτσι σκέφτηκα να ανοίξω ένα θέμα συζήτησης με τίτλο « Υπάρχει μια μεταστροφή από το συλλεκτικό προς το επενδυτικό νόμισμα και σε ποίο βαθμό;»

Δεδομένης της παγκόσμιας οικονομικής συγκυρίας και της πολιτικής αβεβαιότητας, θα ήθελα πάρα πολύ να ακούσω την άποψή σας!
Καταγράφηκε
solferino
Πλατινένιο
******
Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

Φύλο: Άντρας
Μηνύματα: 2792


coincoholic


Προφίλ
« Απάντηση #1 στις: Ιούλιος 24, 2014, 08:04:31 μμ »

Δεν υπάρχει άνθρωπος που μεταπηδά imho απο τα συλλεκτικά στα ενενδυτικά. Ο συλλεκτης ειναι συλλεκτης και ο επενδυτης ειναι επενδυτής. Στον συλλεκτη δεν αρεσουν τα μπουλιον και στους εχοντες τον κιτρινο πυρετο δεν αρεσουν τα συλλεκτικά. Το μονο κοινο που εχουν τα συλλεκτικα κερματα απο τα επενδυτικα κερματα ειναι το ότι και τα δυο εχουν την ίδια όψη, νομισμα δηλαδή!!! Τιποτα άλλο.
Ο συλλέκτης αγοράζει για το κεφι του, για τη συλλογή, για το σετακι, δεν τον νοιάζει ποσα θα δωσει (σε λογικά πλαίσια), και εάν ποτε θελει να επενδυσει καποια χρήματα , παλι νομισμα θα αγοράσει 'συλλεκτικό' αλλά παράταιρο απο τη συλλογή που κανει.

Επισης, τα συλλεκτικά δεν εχουν χάσει, τα χρέπια χανουν . Τα τοπ κομμάτια ακόμα ανεβαίνουν, για ποσο δεν ξέρω αλλα ανεβαίνουν.

Τέλος, η κρίση έσπρωξε πολλούς στο να ' επενδύσουν ' εκτος απο τα μπουλιον και στα 'συλλεκτικά' επενδύοντας καποια χρηματα σε τοπ κομματια ωστε να διασφαλισουν - αν μπορουμε να το πουμε αυτό- τα χρηματα τους.

Σε γενικές γραμμές αυτή ειναι η άποψη μου....
Καταγράφηκε

Οι μεγάλοι πόνοι είναι βουβοί.
sac
Επισκέπτης
« Απάντηση #2 στις: Ιούλιος 24, 2014, 08:22:42 μμ »

Νομίζω ότι θα πρέπει να κάνεις έναν κόπο να ορίσεις το "συλλεκτικό νόμισμα", γιατί ήδη υπάρχει μεγάλη διαφορά στις απόψεις.

Συμπεριλαμβάνεις και χαρτονομίσματα και γραμματόσημα κλπ ή μόνο νομίσματα;
Καταγράφηκε
lucky_louk
Χρυσό μέλος
*****
Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

Μηνύματα: 1282



Προφίλ
« Απάντηση #3 στις: Ιούλιος 24, 2014, 08:28:50 μμ »

 Το μονο κοινο που εχουν τα συλλεκτικα κερματα απο τα επενδυτικα κερματα ειναι το ότι και τα δυο εχουν την ίδια όψη, νομισμα δηλαδή!!! Τιποτα άλλο.
 
 Ωραία , απόψεις θέλω! Έχουμε μια πρώτη τοποθέτηση. Απλά θα ήθελα να διευκρινίσω πως τα μπούλιον έχουν και συλλεκτική αξία. Υπάρχουν τα καθαρά bullion κομάτια, υπάρχουν όμως και τα semi-numi bullion τα οποία λόγω των μικρών τους mintage έχουν και μεγάλη συλλεκτική αξία.

Καταγράφηκε
lucky_louk
Χρυσό μέλος
*****
Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

Μηνύματα: 1282



Προφίλ
« Απάντηση #4 στις: Ιούλιος 24, 2014, 08:31:59 μμ »

     Μιλάω αποκλειστικά για νομίσματα. Ορισμός συλλεκτικών νομισμάτων, εννοώντας και τα νομίσματα κυκλοφορίας και τα αναμνηστικά αλλά και τα παλαιότερα νόμιμα νομίσματα, ελληνικά και ξένα!
Καταγράφηκε
haros
Πλατινένιο
******
Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

Μηνύματα: 3371



Προφίλ
« Απάντηση #5 στις: Ιούλιος 24, 2014, 08:43:08 μμ »

  Χμμμμ.
  Αν υπαρχει καποια στροφη, αυτη ειναι απο το Ελληνικο συλλεκτικο νομισμα στα world coins, μιας και οι πηγες αποκτησης τους εχουν γινει πιο προσβασιμες λογω τεχνολογιας και οι προοπτικες τους δεν εχουν καμια σχεση με τα Ελληνικα.
  Το καλο υψηλοβαθμο  Ελληνικο νομισμα αφορα ΟΛΟ ΚΑΙ ΛΙΓΟΤΕΡΟΥΣ Ελληνες συλλεκτες , λογω οικονομικης συγκυριας.
  Το οτι καποιες τιμες (υψηλοβαθμων πιστοποιημενων) κρατιουνται, η ισως αυξανονται, αφορα ολο και λιγοτερο κοσμο.
  Αν υπηρχαν πριν λιγα χρονια 10 υποψηφιοι αγοραστες για ενα κοματι των 5 η των 10 χιλιαδων που εβγαινε στην γυρα, σημερα υπαρχουν 5, αυριο ισως λιγοτεροι.
  Ο ελληνικος συλλεκτικος κοσμος ομως, δεν ειναι ουτε 5-6 εμποροσυλλεκτες, ουτε 5-10 πελατακια τους που εχουν μαρουλι,ουτε δεκα παλιοι συλλεκτες που ολο και κατι καλο θα τσιμπησουν.
  Ειναι αρκετα περισοτερα ατομα, που εχουν ολο και μικροτερο εισοδημα για το χομπυ τους και βλεπουν τις τιμες  των Ελληνικων νομισματων της συλλογης τους να κατρακυλουν.
  Εξ οσων γνωριζω, αρκετοι λοιπον το εχουν γυρισει στα ξενα , και προς τα εκει βλεπω να συνεχιζει το πραγμα.
  Θα δειξει.
  Για το bullion, στην Ελλαδα αυτο σημαινει σχεδον αποκλειστικα λιρες και μια χαρα σε ανθηση ειναι η κινηση τους, ριξε μια ματια στις αγγελιες εδω..




Καταγράφηκε

Κατά τον Δαίμονα εαυτού
sac
Επισκέπτης
« Απάντηση #6 στις: Ιούλιος 24, 2014, 08:47:18 μμ »

    Μιλάω αποκλειστικά για νομίσματα. Ορισμός συλλεκτικών νομισμάτων, εννοώντας και τα νομίσματα κυκλοφορίας και τα αναμνηστικά αλλά και τα παλαιότερα νόμιμα νομίσματα, ελληνικά και ξένα!

Χμμμμ..... :-)))))))))

Έτσι όπως το ξεκινάς, εννοείς (ουσιαστικά) ότι όλα τα νομίσματα είναι συλλεκτικά (πράγμα που με βρίσκει σύμφωνο ή σχεδόν).

Άρα τα bullion είναι υποκατηγορία των (συλλεκτικών) νομισμάτων. Η χρυσή λίρα νόμισμα κυκλοφορίας ήταν και τiς τελευταίες δεκαετίες έγινε bulion.

Επομένως δεν μπορεί να ρωτάς αν υπάρχει μεταστροφή από τα συλλεκτικά νομίσματα στα bulion, αλλά μεταστοφή από άλλες κατηγορίες νομισμάτων στην κατηγορία bulion.

Επίσης, με βάση το σχόλιο του solferino, θα πρέπει να διευκρινιστεί αν στα επενδυτικά νομίσματα περιλαμβάνεις μόνο τα bulion ή και άλλα που έχουν επενδυτική αξία.

Σε κάθε περίπτωση, όλοι καταλαβαίνουμε ότι τα όρια των "κατηγοριών" δεν είναι πάντα σαφή.
Καταγράφηκε
wavelet
Πλατινένιο
******
Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

Φύλο: Άντρας
Μηνύματα: 3299


Τα πάντα ρει, μηδέποτε κατά τ' αυτό μένειν


Προφίλ
« Απάντηση #7 στις: Ιούλιος 24, 2014, 08:50:22 μμ »

Η προσωπική μου άποψη, όσο αναφορά τα αναμνηστικά, λόγω της νέας πολιτικής της ΤτΕ, το ελληνικό αναμνηστικό νόμισμα θα εχει την τύχη του Γραμματοσήμου κσι της Τηλεκάρτας.

Όσο αναφορά τα ελληνικά νομίσματα κυκλοφορίας, θα συμφωνήσω με τον Βασίλη, τα καλά νομισματά καλά κρατούν, αλλά με τους απατέωνες που κυκλοφορούν στη πιάτσα δύσκολα θα μπει νέο αίμα στο ελληνικό συλλεκτικό νόμισμα, οπότε μεταξύ μας θα τρωγόμαστε και τα επόμενα χρονια, μέχρι την απαξίωση  του.

Ξερω αρκετά φιλαράκια που παράτησαν τα ελληνικά συλλεκτικά, το έχουν ρίξει στα ξένα, κυρίως Αγγλικά, εγώ προσωπικά κοιτάζω και τα νότιο αμερικάνικα που μου αρέσουν.

Πάντως, ποτέ δεν με ενδιέφεραν τα bullion coins, για 2 λόγους: μου αρέσει να συλλέγω και να απολαμβάνω το σήμερα, σε λογικά όρια.   Κλείσιμο ματιού
Καταγράφηκε

I scream, you scream, we all scream, for ice cream.
haros
Πλατινένιο
******
Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

Μηνύματα: 3371



Προφίλ
« Απάντηση #8 στις: Ιούλιος 24, 2014, 08:55:58 μμ »

Τα semi-numi bullion που αναφερεις, ειναι ψιλομαρκετινγκ και η "συλλεκτικη" αξια τους ειναι πολυ σχετικη, πρεπει να δοκιμαζεται στο περασμα του χρονου.
Ξερεις ποσα χρυσα-ασημενια περιορισμενου μινταζ εχουν εκδοθει, με αρχικη τιμη πωλησης υψηλοτατη και καταληγουν να πουλιουνται καποια στιγμη κοντα στο μεταλλο?
Καταγράφηκε

Κατά τον Δαίμονα εαυτού
wavelet
Πλατινένιο
******
Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

Φύλο: Άντρας
Μηνύματα: 3299


Τα πάντα ρει, μηδέποτε κατά τ' αυτό μένειν


Προφίλ
« Απάντηση #9 στις: Ιούλιος 24, 2014, 09:00:13 μμ »

Εγώ ψήφισα το 1ο αλλά με ενδιαφέρουν το ίδιο και τα κυκλοφοριας άλλων χωρών, αλλα δυστυχώς  υπάρχει 1 επιλογή μόνο.
Καταγράφηκε

I scream, you scream, we all scream, for ice cream.
Μιχάλης 80
Χρυσό μέλος
*****
Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

Φύλο: Άντρας
Μηνύματα: 1488

Αξίως ων έπραξες , απολαμβάνεις.


Προφίλ
« Απάντηση #10 στις: Ιούλιος 24, 2014, 09:03:42 μμ »

Ως προς το θέμα εκφράζω μια καθαρά προσωπική άποψη .

Κάθε bullion λίρα παλαιας κοπής , κάθε bullion χρυσό νόμισμα παλαιάς κοπής , σε συλλέξιμη AU+ , ΜS κατάσταση είναι συλλεκτικό ή πρόκειται στο μέλλον να γίνει συλλεκτικό.

Μπορεί να εκδόθηκαν κατά δεκάδες εκατομμύρια (τότε ήταν νόμιμο χρήμα κυκλοφορίας ) , κατά εκατομμύρια σήμερα όμως οδηγούνται στο χυτήριο , ειδικά στην Ελλάδα και στη νότια Ευρώπη λόγω κρίσης.

Εκτός αυτού κάποιοι τύποι νομισμάτων έχουν σταματήσει να εκδίδονται πλέον .(π.χ. χρυσά γαλλικά 20φραγκα) και αυτό προσδίδει ένα συν στη μελλοντικη συλλεκτική αξία των νομισμάτων αυτών.

Προσωπικές απόψεις εκφράζω πάντα , που μπορεί να είναι και λάθος . Χαιρετώ την παρέα .
Καταγράφηκε

Όπως στρώνει ο καθένας , κοιμάται.
sac
Επισκέπτης
« Απάντηση #11 στις: Ιούλιος 24, 2014, 09:07:59 μμ »

Ένα κειμενάκι που το είχα έτοιμο.

Πάμε στους χρυσουλιάρηδες. Κάποιος άσχετος θα έλεγε ότι ασχολούνται με τον χρυσό 1. για να βγάλουν κέρδος 2. για να εξασφαλίσουν το μέλλον τους. Μέχρι εδώ φυσιολογικό. Υπάρχει όμως και κάτι που θυμίζει τον Σκρουτζ που κολυμπούσε στο χρυσάφι.

Παράδειγμα. Αν πας σε κάποιον και του πεις: Σου παίρνω όλον τον χρυσό που έχεις (έστω, σου αφήνω ό,τι έχει συλλεκτική αξία) και σου δίνω για αντάλλαγμα ισόβια σύνταξη ανάλογης αξίας.

Πέρα από κάποιες λεπτομέρειες "πώς διασφαλίζομαι ότι η σύνταξη δεν θα χάσει την αξία της" μπαίνουμε στην ουσία. Ο άνθρωπος θα μαραζώσει. Τα πλούτη όλου του κόσμου να του δώσεις σε μετρητά, δεν τα θέλει. Θέλει να πιάνει χρυσό κι ας είναι πιο φτωχός.

Εκτός από τη θεωρία, αυτό έχει και πρακτική αξία. Την εποχή της πληθωριστικής δραχμής όλοι βάζαμε κάτι στην άκρη. 1988 περίπου βρέθηκαν στα χέρια μου 300 δολάρια. Τα έβαλα στην τράπεζα ως δολάρια. Κάτι λίρες Αγγλίας και κάτι δολάρια Αυστραλίας επίσης τα έβαλα στην άκρη να υπάρχουν. Όλα αυτά τα έκανα ευρώ σιγά σιγά. Όχι ότι "πέθαινα από την πείνα", αλλά δεν έβρισκα λόγο να τα κρατάω.

Οι χρυσουλιάρηδες όμως απόκτησαν ένα σοβαρό πρόβλημα με το ευρώ. Ο χρυσός δεν κέρδιζε σταθερά αξία (σε σχέση με τα μετρητά) και δεν τους πρόσφερε πια οικονομική εξασφάλιση κλπ. Άρχισε να γίνεται σαν το αυτοκίνητο. Ναι μεν "φετίχ" και "εγώ", αλλά λεφτά που πάνε και δεν ξαναγυρνάνε. Αυτοί οι άνθρωποι έχασαν τον κόσμο τους και είναι υποχρεωμένοι να τον ξαναχτίσουν από την αρχή. Μεταφορικά, έγιναν πρόσφυγες ή μετανάστες μέσα στο ίδιο τους το σπίτι, επειδή είναι υποχρεωμένοι να ζήσουν σε ένα καινούριο περιβάλλον και να φτιάξουν τη ζωή τους από την αρχή.

Κάτι ανάλογο ισχύει και για τους συλλέκτες ελληνικών νομισμάτων κλπ.

Βέβαια, από το 1990 περίπου ζούμε σε περιβάλλον σκληρής δραχμής και σκληρού ευρώ. Η εποχή της φούσκας, προφανώς, δεν άφησε να φανούν αυτές οι αλλαγές. Οι αλλαγές φάνηκαν όταν ήρθε η κρίση.

Έτσι, όλοι τώρα αναρωτιόμαστε αν υπάρχει κάποια κατηγορία συλλεκτικών που αντέχει ή κάποια κατηγορία που μπορεί να αντικαταστήσει τις προηγούμενες. Αυτό που άλλαξε ουσιαστικά είναι ότι τώρα... ψάχνουμε τις κατηγορίες. Μέχρι τώρα οι περισσότερες κατηγορίες συλλεκτικών έφερναν κέρδη, οπότε ο καθένας μάζευε ό,τι του άρεσε και δεν ασχολιόταν ποια κατηγορία ήταν πιο αποδοτική. Τώρα ψάχνουμε αν έχει μείνει κάποια κατηγορία που αποδίδει.

---------------------------------------------------------------------------

Θα κλέψω μια λέξη από τον haros. Είμαστε γενικά σε φάση restart.
« Τελευταία τροποποίηση: Ιούλιος 24, 2014, 11:37:18 μμ από sac » Καταγράφηκε
lucky_louk
Χρυσό μέλος
*****
Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

Μηνύματα: 1282



Προφίλ
« Απάντηση #12 στις: Ιούλιος 24, 2014, 09:13:33 μμ »

Τα semi-numi bullion που αναφερεις, ειναι ψιλομαρκετινγκ και η "συλλεκτικη" αξια τους ειναι πολυ σχετικη, πρεπει να δοκιμαζεται στο περασμα του χρονου.
Ξερεις ποσα χρυσα-ασημενια περιορισμενου μινταζ εχουν εκδοθει, με αρχικη τιμη πωλησης υψηλοτατη και καταληγουν να πουλιουνται καποια στιγμη κοντα στο μεταλλο?

[/q  Ευχαριστώ για τις απαντήσεις, έβαλα την ψηφοφορία για να εξαχθούν κάποια συμπεράσματα. Υπάρχει μια επιλογή " Αυτό που σας ενδιαφέρει πρωτίστως". Τα semi-noumis είναι bullion κομμάτια με τη διαφορά ότι συνήθως αλλάζουν παραστάσεις κάθε χρονιά ενώ έχουν και περιορισμένο mintage. Η δε τιμή πώλησης όταν πρωτοεκδίδονται έχει πολύ μικρό premium σαν ένα bullion κομμάτι.

Παράδειγμα τα Lunar Series I & II του Pearth Mint.
uote]
Καταγράφηκε
sac
Επισκέπτης
« Απάντηση #13 στις: Ιούλιος 24, 2014, 09:18:09 μμ »

Δύο διευκρινήσεις:

1. Είναι λογικό ο συλλέκτης να έχει "ιδιαίτερη σχέση" με τη συλλογή του. Η αναφορά στον Σκρουτζ παραπάνω είναι άσχετη με την παρούσα συζήτηση και αφορά κάποιους που ξεπερνάνε τα όρια του "φυσιολογικού".

2. Δεν ψήφισα.
(Επίσης, δεν μίλησα με τον Βασίλη, δεν κάλυπτα τον Κατσουράνη, δεν έδωσα παραγγελία στη Σου Λι και παράλληλα πρέπει να καταστραφεί και η Καρχηδόνα.)
Καταγράφηκε
milou
Πλατινένιο
******
Αποσυνδεδεμένος Αποσυνδεδεμένος

Φύλο: Άντρας
Μηνύματα: 6589


«Καιρόν πρόσμενε»


Προφίλ
« Απάντηση #14 στις: Ιούλιος 24, 2014, 09:27:36 μμ »

Δεν υπάρχει άνθρωπος που μεταπηδά imho απο τα συλλεκτικά στα ενενδυτικά. Ο συλλεκτης ειναι συλλεκτης και ο επενδυτης ειναι επενδυτής. Στον συλλεκτη δεν αρεσουν τα μπουλιον και στους εχοντες τον κιτρινο πυρετο δεν αρεσουν τα συλλεκτικά. Το μονο κοινο που εχουν τα συλλεκτικα κερματα απο τα επενδυτικα κερματα ειναι το ότι και τα δυο εχουν την ίδια όψη, νομισμα δηλαδή!!! Τιποτα άλλο.
Ο συλλέκτης αγοράζει για το κεφι του, για τη συλλογή, για το σετακι, δεν τον νοιάζει ποσα θα δωσει (σε λογικά πλαίσια), και εάν ποτε θελει να επενδυσει καποια χρήματα , παλι νομισμα θα αγοράσει 'συλλεκτικό' αλλά παράταιρο απο τη συλλογή που κανει.

Επισης, τα συλλεκτικά δεν εχουν χάσει, τα χρέπια χανουν . Τα τοπ κομμάτια ακόμα ανεβαίνουν, για ποσο δεν ξέρω αλλα ανεβαίνουν.

Τέλος, η κρίση έσπρωξε πολλούς στο να ' επενδύσουν ' εκτος απο τα μπουλιον και στα 'συλλεκτικά' επενδύοντας καποια χρηματα σε τοπ κομματια ωστε να διασφαλισουν - αν μπορουμε να το πουμε αυτό- τα χρηματα τους.

Σε γενικές γραμμές αυτή ειναι η άποψη μου....

Αυτο Βασιλη μου το κανεις λιανά;;Τι θες να πεις!!Εμενα που μου αρεσει ο χρυσος και σκαω ενα χιλιαρικο για να παρω εναν θυρεο αντι για 5 ελισαβετ τα συλλεκτικα ΔΕΝ μου αρεσουν;  Απορία Απορία Απορία Απορία Απορία
Καταγράφηκε

«Καιρόν πρόσμενε»
Σελίδες: [1] 2 3 4
  Εκτύπωση  
 
Μεταπήδηση σε:  

advertisement

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2008, Simple Machines | Theme Sus By CeeMoo
Cookies preferences