Καλώς ορίσατε, Επισκέπτης. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Σεπτέμβριος 26, 2018, 12:31:25 μμ
  Εμφάνιση μηνυμάτων
Σελίδες: [1] 2 3 ... 53
1  Online εκτίμηση / Online εκτίμηση! / Απ: εκτιμηση βιβλιου στις: Σεπτέμβριος 05, 2018, 10:09:03 μμ
http://medusa.libver.gr/jspui/handle/123/10950
2  Γραμματόσημα / Ελληνικά γραμματόσημα / στις: Αύγουστος 22, 2018, 02:28:01 μμ
Εχει δοθεί απάντηση,νομίζω πλήρης,στην online εκτίμηση

http://steki-syllekton.gr/index.php?topic=41577.msg480354#msg480354
3  Militaria / Παράσημα, έγγραφα, διάφορα / Απ: Αλληλογραφία-Εγγραφα Ιταλικής περιόδου Δωδεκανήσω στις: Αύγουστος 20, 2018, 06:01:12 μμ
Mία ακόμη επιχρωματισμένη κάρτα απο το ίδιο ατελιέ (Cliches Masse H.).

Στην μπροστά όψη Ιταλοί ναύτες που αποβιβάζονται για πρώτη φορά την Κυριακή 5 Μαίου στο λιμάνι της Ρόδου.

Η κοινή αυτή κάρτα είναι ενα σπάνιο ταχυδρομημένο αντικείμενο.

Εστάλη απο τη Ρόδο στις 8.10.1919 και έχει σφραγιστεί με την δίκυκλη σφραγίδα POSTA MILITARE 94 ενός απο τα ταχυδρομικά γραφεία που εξυπηρετούσε το Εκστρατευτικό Σώμα Ανατολής και  για το  διάστημα 11.5-18.12.19 βρισκόταν στη Ρόδο.Για το διάστημα αυτό,η αλληλογραφία του εκστρατευτικού σώματος διεκινείτο μέσω Ρόδου με ειδικό πλοίο που πηγαινοερχόταν δύο φορές το μήνα.Κατόπιν η αλληλογραφία διαβιβάζετο μέσω του πολιτικού ταχυδρομείου.

Μερικά ιστορικά στοιχεία:

Οταν ξεκίνησε ο Α Παγκόσμιος πόλεμος,η Ιταλία παρέμεινε ουδέτερη.Στη συνέχεια όμως στις 22.8.1915 κήρυξε τον πόλεμο εναντίον της Τουρκίας και μετά απο 2 ημέρες αποφάσισε τον αποκλεισμό των ακτών της Ασιατικής Τουρκίας.Το έργο αυτό ανατέθηκε στις Ιταλικές στρατιωτικές δυνάμεις της Δωδεκανήσου.
Διαταγή του Ιταλικού Υπουργείου πολέμου στις 16.10.1918 η οποία μάλλον για πολιτικούς λόγους ακυρώθηκε στις 2.3.19,προβλέπετο η δημιουργία εκστρατευτικού σώματος με σκοπό την κατάληψη της Συρίας και της Παλαιστίνης.Συγχρόνως ειδοποιήθηκαν οι δυνάμεις που είχαν συγκεντρωθεί να ετοιμάζονται για αποβατικές επιχειρήσεις στην Ανατολή.
Το εκστρατευτικό σώμα αριθμούσε περίπου 15.000 άνδρες.Με βάση πάντοτε τη Ρόδο άρχισαν αποβάσεις στα Τουρκικά παράλια και καταλήψεις διαφόρων περιοχών(Adalia,Skalanova,Kuluk,Budrum,κ.α.)Απώτερος σκοπός ήταν η υπεροχή των Ιταλικών διεκδικήσεων κατα τον διαμελισμό της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας.
Η νικηφόρα όμως προέλαση του Κεμάλ απο τις αρχές του 1921 ανάγκασε τις Ιταλικές δυνάμεις να αποσυρθούν απο τα καταληφθέντα εδάφη και στις 9.9 εγκατέλειψαν και τη Σμύρνη.
Τέλος με τη συνθήκη της Λωζάννης το 1922 αποχώρησαν και απο την Κωνσταντινούπολη και οι τελευταίοι Ιταλοί στρατιώτες
4  Online εκτίμηση / Online εκτίμηση! / Απ: Ολυμπιακά γραμματόσημα 1896 στις: Ιούλιος 24, 2018, 04:58:25 μμ
Οκ σας ευχαριστώ! Μία τελευταία ερώτηση : ποιός/ποιοί κατά την δική σας κρίση εκτιμητές εδώ που να είναι και έμποροι μπορούν να έχουν μία σωστή άποψη για την ποιότητα - εγκυρότητα - τιμή του γραμματοσήμου;; Αν ήθελα δλδ πού θα μπορούσα να απευθυνθώ;; Φυσικά η ερώτησή μου δεν σας δεσμεύει σε τίποτα, απλά μία γνώμη έμπειρου συλλέκτη θα ήθελα.

Στην ερώτηση αυτή νομίζω δεν μπορώ να απαντήσω δημόσια Χαμόγελο
5  Online εκτίμηση / Online εκτίμηση! / Απ: Ολυμπιακά γραμματόσημα 1896 στις: Ιούλιος 24, 2018, 04:57:14 μμ
{...}ο Βλαστός που ήταν χρόνια στον χώρο εξακολουθεί;; (λείπω καιρό, έχω επιστρέψει σχετικά πρόσφατα, δεν έχω προλάβει να ενημερωθώ)
Σας ευχαριστώ και πάλι όπως και νά 'χει!

Δυστυχώς μετά το θάνατο του ΔΑΣΚΑΛΟΥ Ορέστη Βλαστού, ο Οικος εχει συρρικνωθεί και περιοριστεί σε πωλήσεις μόνο μέσω ebay.Θεωρείται αξιόπιστος {?} και έχει πελατολόγιο κυρίως απο το Εξωτερικό.Βγάζει καλά αντικείμενα αλλα οι τιμές χτυπιούνται λόγω του ονόματος ΒΛΑΣΤΟΣ.
Εχει σταματήσει να βγάζει και κατάλογο...  
6  Online εκτίμηση / Online εκτίμηση! / Απ: Ολυμπιακά γραμματόσημα 1896 στις: Ιούλιος 24, 2018, 04:50:42 μμ
Ναι κατάλαβα. Ενδεχομένως συμφέρει κανείς να πουλήσει ιδιωτικά;; Πχ στις δημοπρασίες ή γενικά στην ανοιχτή πώληση ας πούμε ποιος καθορίζει την τιμή τελικά;;

Σίγουρα συμφέρει ιδιωτικά.Και τον πωλητή και τον αγοραστή.
Επαναφέρω εδώ βέβαια τον κίνδυνο πλαστότητας που είπα πιό πάνω.Εγώ μπορώ να διακρίνω αν είναι πλαστό ή όχι,όπως και το θέμα της γόμας ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ.
Αν είναι αναγομωμένο,δηλ έχει περαστεί γόμα καινουργια απο πάνω για να καλύψει πιθανές ατέλειες ή οξιδώσεις η τιμή πέφτει κατακόρυφα.Αυτός που δεν μπορεί το ρισκάρει?
Εγώ δεν θα το ρίσκαρα.

{...}στις δημοπρασίες ή γενικά στην ανοιχτή πώληση ας πούμε ποιος καθορίζει την τιμή τελικά;; Εγώ φερ' ειπείν τα έχω από συλλογή πολύ παλιού συλλέκτη που είχε ξεκινήσει την συλλογή του από τις αρχές του περασμένου αιώνα. Άρα το σε ποιά τιμή θα πουλήσω είναι σχετικό και κατά την κρίση μου.

Οι δημοπρασίες πάνε με τον "μπούσουλα" κατάλογο ο οποιος αν δεν υπήρχε θα υπήρχε χάος.
Τωρα σε ποια τιμή θα πουλήσει κάποιος....
Ανάλογα με την ανάγκη του!
7  Online εκτίμηση / Online εκτίμηση! / Απ: Ολυμπιακά γραμματόσημα 1896 στις: Ιούλιος 24, 2018, 04:27:34 μμ
Καλησπέρα, ευχαριστώ κατ'αρχήν για την απάντηση. Αυτά χωρίς σαρνιέρα δεν -ας πούμε- πουλιούνται επειδή θεωρούνται ακριβότερα;;

Δείτε πρίν απο 6-7 χρόνια τι ζήταγε ο Οίκος για την ίδια σειρά.Τοτε 6.500, τώρα 4.500.Μετά απο άλλα 6-7 πόσα πιστεύετε οτι θα ζητάει (και τότε απούλητη)

https://www.karamitsos.com/auctionLot.php?auction=440&lot=367890

Οταν κάποιος μπορεί να διαθέσει αυτό το ποσόν,λόγω της υπερπροσφοράς,γνωρίζει οτι η τιμή θα πάει πιό κάτω.Περιμένει λοιπόν.Αγοράζοντας το επίσης σήμερα ξέρει οτι σε 6-7 χρόνια δεν θα πίάσει ουτε τα μισά απο οσα έχει δώσει και ΑΝ μάλιστα καταφέρει να το πουλήσει.
Ο συλλέκτης λοιπόν που το θέλει θα προσαρμοστεί και θα το πάρει με σαρνιέρα ή με ίχνος σαρνιέρας και θα το έχει και θα το καμαρώνει..

Ακόμη έριξα μία ματιά στο γερμανικό e-bay αλλά και αλλού και οι τιμές που έχουν είναι σαφώς πιο πάνω από τους εδώ


Στο ebay οι ξένοι πωλητές βλέπουν τους ξένους καταλόγους,μή γνωρίζοντας πιθανό την αγορά και βάζουν απο εκείνους τιμές ή και απο τον Ελληνικό.Ο Hellas τιμολογεί την σειρά με 9.926 (μόλις έκανα την πρόσθεση)
Το ερώτημα είναι πουλιούνται?

Ο καθένας βάζει οτι θέλει.Θα με ενδιέφερε να μας πείς αν δεις πωλήσεις που κλείνουν τελικά.
8  Online εκτίμηση / Online εκτίμηση! / Απ: Ολυμπιακά γραμματόσημα 1896 στις: Ιούλιος 24, 2018, 01:18:23 μμ
Στα link που ακολουθούν οι τιμές που ΖΗΤΑΕΙ ο μεγαλύτερος οίκος που δραστηριοποιείται στον χώρο.Οι τιμές επιβαρύνονται και με την προμήθεια του Οίκου.
Το πρώτο με σαρνιερα και το δεύτερο χωρίς,σε κατάσταση VF-Superb.
Χωρίς σαρνιέρα μένει διαρκώς στα απούλητα εκτώς ελαχίστων εξαιρέσεων.
Η τιμή που αγοράζει ο Οίκος μπορείτε να την φανταστείτε απο τη στιγμή που η σειρά αυτή δεν είναι εμπορική πλέον.
Ενας ιδιώτης η τιμή που μπορεί να πουλήσει,εαν βρει αγοραστή διότι πάντα υπάρχει ο κίνδυνος απο τον συλλέκτη που ενδιαφέρεται να πέσει σε πλαστά οπότε συνήθως προτιμάει εναν επώνυμο μικρό ή μεγάλο οίκο εαν δεν ξέρει να τα ξεχωρίσει,εγώ θα την τοποθετούσα 20-30% κάτω απο την τιμή που ζητάει ο Οίκος,διότι η λογική λέει οτι η τιμή της θα κινηθεί στο μέλλον προς τα κάτω.

https://www.karamitsos.com/auctionLot.php?auction=594&lot=443806

https://www.karamitsos.com/auctionLot.php?auction=587&lot=400927

Δεν ξέρω αν βοήθησα Χαμόγελο
9  Online εκτίμηση / Online εκτίμηση! / Απ: Ολυμπιακά γραμματόσημα 1896 στις: Ιούλιος 23, 2018, 11:56:01 μμ
Η συγκεκριμένη σειρά είναι απο τις ωραιότερες και ακριβότερες των κλασικών Ελληνικών γραματοσήμων.
Η τιμή της εξαρτάται απο την κατάσταση της.
Δηλαδή απο το άν είναι με σαρνιέρα (μεγάλη ή ίχνος),απο το άν είναι σωστά κενταρισμένα τα γραμματόσημα,απο τη γόμα τους αν ειναι γνήσια ή αναγομωμένα και απο την οδόντωση τους.
Επίσης στις μεγάλες αξίες έχουν κυκλοφορήσει πολλά πλαστά
Η ερώτηση είναι πολύ γενική,φωτογραφίες μπροστά και πίσω κυρίως στις μεγάλες αξίες θα βοηθούσε
10  Γραμματόσημα / Ελληνικά γραμματόσημα / ΜΕΤΑΦΟΡΑ στις: Ιούλιος 02, 2018, 09:23:48 μμ
μια μεγαλυτερη βοηθεια για τους χρωματισμους του 10λεπτου πως μπορουμε να τους ξεχωρισουμε

Η ερώτηση είναι πολύ γενική για να απαντηθεί με τον σωστό τρόπο.
Ειναι σύνθετο το θέμα,ο ιδιος χρωματισμός σε άλλη περίοδο διαφέρει.
Κατα τη γνώμη μου ενα πλήρες χρωματολόγιο απο γραμματόσημα σε σύγκριση δίνει ουσιαστική βοήθεια.
11  Militaria / Παράσημα, έγγραφα, διάφορα / Απ: Αλληλογραφία-Εγγραφα Ιταλικής περιόδου Δωδεκανήσω στις: Ιούνιος 19, 2018, 08:36:05 μμ
Αλλη μία επιχρωματισμένη κάρτα απο το ίδιο ατελιέ (Cliches Masse H.).
Στην μπροστά όψη οπως αναγράφεται σε Ιταλικά και Γαλλικά η φρουρά του στρατηγού Ameglio κατά την άφιξη του στις 5 Μαίου μπροστά στο Κυβερνητικό μέγαρο.
Ταχυδρομημένη απο τη Ρόδο στην Γαλλία στις 19.3.2{8?} 
12  Γραμματόσημα / Ελληνικά γραμματόσημα / Απ: Απ: Γραμματοσημα - καλη επενδυση ή οχι? στις: Ιούνιος 08, 2018, 05:42:08 μμ
Επενδυτης μου ειπε για τοτε, οτι υπαλληλος του ΕΛΤΑ του ειπε οτι τα τοπια του 1979 ειναι η ακριβη σειρα του ετους και λιγοι θα την αγορασουν και στο μελλον θα παρει μεγαλη υπεραξια. Πηρε 200 σειρες τοπια. Μετα εκλαιγε τα λεφτα του.

Οπως τα λες είναι φίλε
Μόνο τα κλασικά γραμματόσημα και επι φακέλων ακόμη περισσότερο εχουν μέλλον οικονομικό-επενδυτικό.Επίσης η ταχυδρομική ιστορία μέχρι WW 2
Τα υπόλοιπα κλάφτα Χαράλαμπε..
13  Γραμματόσημα / Ελληνικά γραμματόσημα / Απ: Γραμματοσημα - καλη επενδυση ή οχι? στις: Ιούνιος 07, 2018, 08:58:14 πμ
    Φυσικα οι συλλεκτες θα ειναι μειωμενη,  στην Ελλαδα αρκετα περισσοτερο, καθως η νεωτερη γενια, 9 στους 10  αναγκαζεται να εγκαταλειψει, εξαιτιας των ηλικιωμενων λαμογιων με συνεργους τους καταλογους.  Ναι υπαρχουν συλλεκτες 14-18 χρονων και ακουσα τα παραπονα τους, για το τι τους κανουν.  Τους καινε σε μολις λιγους μηνες.  Το μελλον φτανει αρκετα γρηγορα. (ειδη βρεθηκαν αλμπουμ σε μπλε καδους ανακυκλωσης).

Αγαπητέ μου αρέσουν αυτά που λές και συμφωνώ.Ειδικά αυτό που λές περι "ηλικιωμένων λαμογιών και καταλόγων".Θα προσθέσω εδώ και τις λέξεις "και των αρπακτικών εμποράκων "αν μου επιτρέπεις που αν σε καταλάβουν οτι δεν ξέρεις ή οτι εχεις ανάγκη στα παιρνουν όλα με το κιλό.
Ποιά η σχέση σου με το γραμματόσημο αν επιτρέπεται?
14  Γραμματόσημα / Ελληνικά γραμματόσημα / Απ: Γραμματόσημα Ελληνικής κατοχής Χίου στις: Ιούνιος 01, 2018, 12:06:15 πμ
Αν προσέξετε σε όλα (οσα φαίνεται), η ακύρωση είναι με την ίδια ημερομηνία 19.ΝΟΕΜ.12
Γεγονός που ενισχύει την ιδιωτική κατασκευή τους και φιλοτελική χροιά τους.
15  Γενική συζήτηση / Εκτός θεματολογίας / Απ: ΕΟΡΤΕΣ & ΕΥΧΕΣ στις: Μάιος 21, 2018, 01:40:40 μμ
Κώστα-Kostakis Χρόνια πολλά!
Με υγεία πρώτα απο όλα!
Τα άλλα έπονται..
Σελίδες: [1] 2 3 ... 53

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2008, Simple Machines | Theme Sus By CeeMoo