Καλώς ορίσατε, Επισκέπτης. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Ιανουάριος 21, 2018, 12:57:38 πμ
  Εμφάνιση μηνυμάτων
Σελίδες: [1] 2 3 ... 8
1  Eπενδυτικά Μέταλλα-Bullion / Ασημι / Απ: τιμες διακυμανσης ασημιου για το ετος 2018 στις: Ιανουάριος 18, 2018, 10:38:21 μμ
Μιας κ σπεκουλάρουμε να πω την ταπεινή μου γνώμη: το κόβω κατα μέσο όρο στα 14 - 15 USD.
2  Eπενδυτικά Μέταλλα-Bullion / Χρυσός / Απ: BITCOIN φουσκα η χρυσωρυχείο ; στις: Ιανουάριος 18, 2018, 12:18:50 μμ
Σε αυτό συμφωνώ εν μέρει. Το bitcoin είναι μέσο συναλλαγών όχι αποταμίευσης. Από την άλλη αν δεν αποταμιεύσεις ΚΑΙ σε νομίσματα, τι σε προστατεύει; Μόνο τα πολύτιμα μέταλλα;
3  Eπενδυτικά Μέταλλα-Bullion / Χρυσός / Απ: BITCOIN φουσκα η χρυσωρυχείο ; στις: Ιανουάριος 18, 2018, 10:22:01 πμ
Παράθεση
'Την "αξία" που βλέπουμε στο bitcoin (να γίνονται οι συναλλαγές του) την ορίζουν αποκλειστικά και μόνο οι αγοραστές και οι πωλητές του, κανείς άλλος. Κι αν (ή όταν) πάψουν να υπάρχουν αγοραστές, δεν θα υπάρχει και αξία

Ξαναλέω, αυτό που βλέπουμε αυτή τη στιγμή είναι η τιμή του (μέχρι κ η κουτσή μαρία έχει λογαριασμό στον coinbase). Η αξία του δεν είναι ίση/ίδια με την τιμή του. Είτε έχει 50 σεντς, είτε έχει 10.000€, τα χαρακτηριστικά του και η χρήση του δεν αλλάζουν: διεθνές/ανώνυμο μέσω συναλλαγών χωρίς μεσάζοντες. Η τιμή του δεν επιρρεάζει τα χαρακτηριστικά αυτά. Η αξία θα χαθεί όχι όταν πάψουν να υπάρχουν αγοραστές, αλλά όταν σταματήσουν να υπάρχουν χρήστες - όταν πχ βγει κάτι καλύτερο και πιο αποδεκτό από το bitcoin - κάτι που έχει μεγάλη διαφορά Κλείσιμο ματιού Εξ ορισμού, δεν προορίζεται για μέσω αποθήκευσης αξίας όπως έχει καταλήξει να είναι ο χρυσός, αλλά για μέσο συναλλαγών.

Και επειδή ανυσηχείτε για τη τιμή να πω πως, αν κάποιος θέλει να πουλήσει κάτι (όχι BTC) στα 10.000€ και βρει αγοραστή, με γεια του με χαρά του. Αν αυτός που πουλάει στα 10.000€ δεν βρει αγοραστή, αργά ή γρήγορα θα αναγκαστεί να ρίξει τιμές αν θέλει να πουλήσει. Αν κάποιος που πουλάει στα 10.000€ ξαφνικά βρεί 10 άτομα να "σφάζονται" για να το αγοράσουν, το πιο λογικό πραγμα να κάνει είναι να ανεβάσει την τιμή για να αυξήση το κέρδος του. Αυτές οι αποφάσεις/κινήσεις που καθορίζουν τη τιμή, είναι βασικοί κανόνες προσφοράς/ζήτησης και γίνεται παντού και σε όλα τα ήδη. Απλά, το ιντερνετ και η ψηφιακή φύση των πραγμάτων επιταγχύνουν αρκετά τα πράγματα. Αυτές οι διακυμάνσεις σε παραδοσιακές αγορές (χρηματιστήρια κλπ) θα έπερναν μήνες/χρόνια για να γίνουν (θες 2-3 μέρες για να περάσει η εντολή σου, ενώ εδω μιλάμε για μερικά λεπτά).

Και να δώσω πασούλα έμπειρη (που λέει ο Αλέφας Μεγάλο χαμόγελο ) για να τσουλήσει η κουβέντα: αν βγάλουν αύριο νόμο οι κυβερνήσεις τις ΕΕ κ πουν ότι ο χρυσός γίνεται αποδεκτό μεσο συναλλαγών παράλληλα με το €υρώ, και ότι θα μπορούμε να αγοράζουμε αγαθα με "κλάσματα" χρυσού, η τιμή του θα επιρρεαστεί ναι ή όχι; Αν ναι, θα πάρει προς τα πάνω ή προς τα κάτω; Αν πάρει προς τα πάνω που θα οφείλεται αυτό; Θα αλλαξει κάτι στα χαρακτηριστικά του;
4  Eπενδυτικά Μέταλλα-Bullion / Χρυσός / Απ: BITCOIN φουσκα η χρυσωρυχείο ; στις: Ιανουάριος 17, 2018, 06:55:04 μμ
Κανείς δε ξέρει οποτε μονο ο χρόνος θα δείξει Κλείσιμο ματιού

Σε άλλα νέα έσκασε το Bitconnect/BCC (κ πολύ άργησε για μένα):

https://thenextweb.com/hardfork/2018/01/16/bitconnect-shut-down-closed/
5  Νομίσματα / Ασημένια νομίσματα / Απ: Χτύπημα στο ριμ. "Αχρηστευτηκε"; στις: Ιανουάριος 17, 2018, 01:24:11 πμ
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις παιδιά.

Για την ιστορία το λιοντάρι "αναβαθμίστηκε" σχεδόν αμέσως, οπότε μου έμεινε κ αυτό πρόξενος. Δεν με ενδιαφέρει να το δώσω (θα ήταν δώρον αδωρον) μιας κ πλέον μιλάμε για μέταλλο. Πιο πολύ με ενδιέφερε αν μπορεί να σταθεί σε συλλογή έστω κ με αυτά τα χάλια σαν νόμισμα κ όχι σαν 2 ουγγιές ασημί... Αλλά μάλλον την απάντηση της ξέρουμε Κλείσιμο ματιού

Ευχαριστώ
6  Νομίσματα / Ασημένια νομίσματα / Χτύπημα στο ριμ. "Αχρηστευτηκε"; στις: Ιανουάριος 16, 2018, 11:05:25 μμ
Όταν ξεκίνησα να μαζεύω τα θηρία από ατσουμπαλια δική μου αλλά κ του πακετά, όταν άνοιξα το πακέτο έπεσε κάτω το λιοντάρι κ χτύπησε στο ριμ.

Αυτό πιάνεται για απλή φθορά η έχασε εντελώς οποία αξία είχε πέρα του μετάλλου;
7  Χαρτονομίσματα / Ξένα χαρτονομίσματα / Απ: Επένδυση σε δολλαριο στις: Ιανουάριος 11, 2018, 08:57:22 μμ
To USD αποτελεί βασικό μέρος του χαρτοφυκακίου κάθε σοβαρού επενδυτή
Θα μπορούσες να εξηγήσεις λίγο το σκεπτικό σου; Εννοώ πέρα από το ότι είναι απο τα ισχυρότερα νομισματα στο κόσμο, υπάρχει κάτι άλλο που σκέφτεσαι;
8  Χαρτονομίσματα / Ξένα χαρτονομίσματα / Απ: Επένδυση σε δολλαριο στις: Ιανουάριος 11, 2018, 05:07:03 μμ
Απο προσωπική εμπειρία, τα τελευταία χρόνια για μένα το δολλάριο ήταν "χασούρα" με όλα τα σκαμπανευάσματα που είχε + τα τέλη συναλλαγών σε Ελληνικές τραπεζες + την ισοτιμία που βάζει ο κάθε τσαρλατάνος τραπεζίτης. Δεν το είδα ποτε επενδυτικά και μάλλον θα το δω ποτέ μου. Αυτό που θα έκανα εγω - και δεδομένης της κατάστασης στην Ελλάδα - αν (και τονίζω το ΑΝ) με έπαιρνε, θα έφτιαχνα ένα μικρό κομπόδεμα σε USD εκτός Ελλάδας για περίπτωση ανάγκης γιατί ποτέ δεν ξέρεις τι γίνεται. Πιο πολύ για ευελιξία δλδ, παρά για επένδυση.
9  Άλλες Συλλογές / Δίσκοι Βινυλίου / Απ: ΑΝΥΠΟΦΟΡΟΙ??? στις: Ιανουάριος 09, 2018, 11:12:28 μμ
To 7" των Ανυπόφορων είναι πρόσφατη κυκλοφορία παλιών/remaster κομματιών. Στο Discogs το βγαζει προς πωληση 8€ - 15€ που είναι μία τυπική τιμή για reissues και νέες κυκλοφορίες σε 7". https://www.discogs.com/sell/release/2607252?ev=rb

Για Βόσσου δε γνωρίζω να σου πω τι κ πως, αλλά αρκετά "κλασσικά" ελληνικά άλμπουμ έχουν παρει τα πάνω τους με το hype των τελευταιων ετών.
10  Eπενδυτικά Μέταλλα-Bullion / Χρυσός / Απ: BITCOIN φουσκα η χρυσωρυχείο ; στις: Ιανουάριος 01, 2018, 12:53:53 μμ
Σίγουρος είμαι ότι σε κανένα κλουβί δεν υπάρχει ελευθερία.
Αυτό που συμβαίνει σήμερα είναι ότι το χρυσό κλουβί δεν εξασφαλίζει πλέον στους ανθρώπους αξιοπρεπής συνθήκες διαβίωσης. Οπότε υπάρχουν 2 σενάρια.
1) παραμένεις στο κλουβί με ότι αυτό συνεπάγεται....
2) πηδάς, παλεύεις και ελπίζεις.............

δεν παλεύεις αγοράζοντας bitcoin ή με bitcoin Mining.

προσωπικά προτιμώ να είμαι έξω από το χρυσό κλουβί, και για να το ξεκαθαρίσω, δεν θεωρώ ότι το μπιτκόιν θα μας σώσει από τις 7 πληγές του Φαραώ. Για μένα είναι ένα από τα πολλά εργαλεία που κάποιος εχει στη διάθεσή του. Ποιος είναι ο "σωστός" τρόπος για να παλεύεις και να ελπίζεις έξω από το χρυσό κλουβί;
11  Eπενδυτικά Μέταλλα-Bullion / Χρυσός / Απ: BITCOIN φουσκα η χρυσωρυχείο ; στις: Δεκέμβριος 31, 2017, 06:08:22 μμ
Τραγικό είναι ότι ο κόσμος δεν έχει αντιληφθεί τι συμβαίνει.

Μην είσαι τόσο σίγουρος για αυτό... αρκετοί προτιμούν το χρυσό κλουβάκι τους από την ελευθερία τους. Απόδειξη; Δες τι γίνεται στη χώρα τη τελευταία 10ετία.
12  Eπενδυτικά Μέταλλα-Bullion / Χρυσός / Απ: BITCOIN φουσκα η χρυσωρυχείο ; στις: Δεκέμβριος 27, 2017, 01:20:48 πμ
Φίλε akcollector σχετικά με την πρώτη εικόνα δεν καταλαβαίνω στο που φταίει το Βitcoin. Δλδ, ransomware είχαμε και πριν τη δημιουργία του bitcoin με διαφορετικούς τρόπους πληρωμής. Είναι σαν να κατηγορείς το ευρώ για τους απαγωγείς που ζητούν λύτρα από τις οικογένειες των θυμάτων τους ή για τους πρεζέμπορους που πουλάνε τη πραμάτεια τους με μετρητά.

Όσο για τον McAfee, είναι σαν να ρωτάω κάποιον "πες μου για το τραπεζικό σύστημα" και αυτός να μου στέλνει μια φωτογραφία του Κοσκωτά Μεγάλο χαμόγελο Μεγάλο χαμόγελο Ο τύπος είναι ένας γραφικός του ΙΤ που λατρεύει να δημιουργεί drama γύρω από το όνομα του το οποίο πουλάει εκ των υστέρων προς όφελος του. Για να φανταστείς ο συγκεκριμένος κύριος, είχε κατηγορηθεί πριν χρόνια από ορισμένους, ότι έφτιαξε έναν υιό υπολογιστών τον όποιο μονο αυτός ήξερε να αντιμετωπίσει, μόνο και μόνο για να πουλήσει περισσότερες κόπιες από το antivirus πρόγραμμά του. Είνια controversial φιγούρα από αυτές που κάθε χώρος έχει, οπότε ότι λέει δεν είναι νόμος.

Το Bitcoin σχεδιάστηκε ως μεσο παγκόσμιων online συναλλαγών στις οποίες καθυστερήσεις μέχρι ένα βαθμό είναι ανεκτές. Το παράδειγμα με το μπακάλικο ή το φούρνο δεν είναι αντιπροσωπευτικά των προβλημάτων που προσπαθεί να λύσει οπότε θα πρότεινα να μην επικεντρώνουμε τη κουβέντα εκεί.

Επίσης το Bitcoin σχεδιάστηκε με την ανωνυμία σαν ιδέα, αλλά η αλήθεια είναι ότι ΚΑΝΕΙΣ μα ΚΑΝΕΙΣ δεν μπορεί να σου εγγυηθεί την ανωνυμία σου σε τίποτα. Έχουν ξεπηδήσει άλλα νομίσματα τα οποία είναι πιο δυνατά στο τομέα της ιδιωτικότητας/ανωνυμίας κλπ αλλά και πάλι, κανένα δεν εγγυάται 100% ανωνυμία γιατί όπως είπα απλά δε γίνεται.

Επίσης ρε παιδιά, όταν είναι να ποστάρετε πηγες, να ποστάρετε τις σωστές πηγές για να ξέρουμε κ τι βλέπουμε.

Ο Ντάγκλας καλά έκανε και ρώτησε "τι παράγουν σε αυτή την έκθεση;" γιατί πολύ απλά δεν καταλάβαινει τι βλέπει. Τα περίπτερα που βλέπουμε δεν είναι μέρος κάποιας "έκθεσης" αλλά μέρος κάποιας ημερίδας/σεμιναρίου/κλπ η οποία είχε να κάνει με τεχνολογία γύρω από το FinTech (= Financial Τechnology).

Οπότε για να απαντήσω και στην ερώτηση του Ντάγκλας: αυτοί εκεί στο βίντεο ασχολούνται με την εξέλιξη της Τεχνολογία της Οικονομίας. Εδώ είναι το κανονικό λινκ της συνέντευξης με περισσότερες πληροφορίες στη περιγραφή του βίντεο: https://www.youtube.com/watch?v=G5S0bK8mqAM.
13  Eπενδυτικά Μέταλλα-Bullion / Χρυσός / Απ: BITCOIN φουσκα η χρυσωρυχείο ; στις: Δεκέμβριος 25, 2017, 08:35:09 μμ
Σχετικά με τα μετρητά, το χρύσο, το ασήμι, τα μπιτκόνια, κλπ. άποψη μου είναι ότι όλα χρειάζονται, καθώς όλα έχουν το χρόνο τους και τη χρήση τους. Κανένα δε θα μπορέσει να αντικαταστήσει 100% το άλλο γιατί πέρα από την αναγνωρισμένη αξία (και ελλατώματα τους), υπάρχει και μεγάλη συναισθηματική αξία και η ψυχολογία των ανθρωπων παιζει μεγαλο ρόλο σε όλες τις αγορές. Δεν θα πας πχ να αγοράσεις τυρόπιτα με 0.007ΒΤC από το τυροπιτάδικο της γειτονίας σου γιατί δεν έχεις κάποιο ιδιαίτερο όφελος για 1€, αλλά θα στείλεις 10BTC αντί για έμβασμα στο εξωτερικό, αν χρειαστεί, από τη στιγμή που σου έχουν περιορίσει το κεφάλαιό σου κυβέρνηση και τράπεζες.
14  Eπενδυτικά Μέταλλα-Bullion / Χρυσός / Απ: BITCOIN φουσκα η χρυσωρυχείο ; στις: Δεκέμβριος 25, 2017, 08:26:32 μμ
Καλά Χριστούγεννα παιδιά! Με καλή παρέα και υγεία πάνω απ' όλα!

15  Άλλες Συλλογές / Δημοπράσιες Μηχανών-Αυτοκινήτων / Απ: Δημοπρασια Μερσεντες !! στις: Δεκέμβριος 24, 2017, 07:25:46 μμ
Με εντυπωσιάζει κατ' αρχάς ο συνολικός αριθμός τους: 88 Ωραίος αριθμός.

Ίσως ο λόγος που το έκαναν έτσι να ήταν αυτός: https://en.wikipedia.org/wiki/88_(number)#In_white_nationalism
Σελίδες: [1] 2 3 ... 8

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2008, Simple Machines | Theme Sus By CeeMoo