Καλώς ορίσατε, Επισκέπτης. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Σεπτέμβριος 26, 2018, 12:14:56 μμ
  Εμφάνιση μηνυμάτων
Σελίδες: [1] 2 3 ... 76
1  Γραμματόσημα / Ελληνικά γραμματόσημα / Απ: ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΕΛΤΑ 2018 στις: Σεπτέμβριος 20, 2018, 11:12:09 μμ
Ε,πρέπει να ήταν πάνω απο 87-88 χρονών.
Ασφαλώς μεγάλη προσωπικότητα του φιλοτελισμού της χώρας μας,επι σειρά ετων γ,γ, της ΕΦΕ,αργότερα όπως γραφει και το παραπάνω ποστ ειδικός επι του φιλοτελικών θεμάτων,με αξιοσημείωτη χρονική διάρκεια επι πολλών διαφορετικών κυβερνήσεων{..},να σημειώσω επίσης πως ήταν και εκθέτης,έχοντας πάρει μέρος σε πολλες εκθέσεις της χώρας αλλα και του εξωτερικού,λαμβάνοντας μεγάλα βραβεία,πάντα σε θέματα φιλοτελικής φιλολογίας.
Κρίμα που δεν πρόλαβε την μεγαλύτερη έκθεση που θα διοργανωθει στη χώρα μας,μιλάω για την πανευρωπαίκή έκθεση Νότος 2021.Διαβάζοντας Φιλοτέλειες παλαιοτέρων χρονών ήταν απο τους πιο δραστήριους πάνω στο θέμα της διαργάνωσης παγκοσμιας έκθεσης το 1961 με την συμπλήρωση των 100 χρόνων του Ελλ.γραμματοσήμου,αλλά τελικά δεν έγινε για οικονομικούς λόγους τότε.

Ισως τώρα με τον θάνατό του έχουμε και εξελίξεις με το θέμα του φιλοτελικού μουσείου....
2  Γραμματόσημα / Μεγάλες κεφαλές Ερμή 1861-1886 / Απ: Εκτίμηση γραμμάτοσημα ΕΡΜΗΣ στις: Σεπτέμβριος 05, 2018, 01:36:23 μμ
Απο τα παραπάνω που μας παραθέτεις ένα είναι ΜΚΕ και αυτο όχι σε καλή κατάσταση,λογικά συνεχόμενων εκδόσεων 1862/67,με τιμή καταλόγου τα 30ε αλλά σε αυτη την κατάσταση υπολόγιζε πολυ παρακάτω...
Οσο αφορα τα υπόλοιπα οι μΚΕ είναι ασφαλώς σε καλύτερη κατάσατση,η λωρίδα των τεσσάρων έχει το ενδιαφέρον της,καθως και η τύπου 3 σφραγίδα Ερατεινή,όμως υπολόγιζε χαμηλές αποτιμήσεις,με την έννοια πως δεν υπάρχει κάτι σχετικά σπάνιο.
3  Γραμματόσημα / Ελληνικά γραμματόσημα / Απάντηση στις: Αύγουστος 23, 2018, 02:19:05 μμ
11k ? Νομιζω οτι πλέον την βρίσκει κανείς με 2-3Κ πολύ εύκολα.
Και με σωστό ψάξιμο ακόμα πιο κατω, δυστυχώς ή ευτυχως
Το παράδειγμα του φίλου μας GsHH δείχνει πως απο σοβαρούς εμπόρους δεν πέφτει η τιμή κάτω απο 5,5Κ,και μέσα σε αυτη τη πολυ δύσκολη περίοδο....
Και δεν μιλάμε για περίπτωση που η σειρά θα είναι άψογη,χωρις την υποψία σπασίματος της γόμμας,¨η ακόμα να ύπάρχει και κάποιο περιθώριο σε μια πλευρά μιας αξίας,που εκεί ανεβάινει η αξία με μεγάλα ποσοστα,της τάξης του +20% τουλάχιστον.

Οσο αφορα τους εμπειρογνώμονες,προσωπικά ξέρω για τις ΜΚΕ,μέσω του οίκου Καραμήτσου,τον Μ.Τσεριώτη,καθώς και για θέματα ταχ.ιστορίας,τον Α.Γαληνό.Ομως και στο εξωτερικό ο οίκος Behr κάνει πιστοποιήσεις πάνω στα κλασικά.Αρα μια καλή ιδέα θα ήταν να επικοινωνήσεις με κάποιους απο τους παραπάνω,ειδικότερα στον Καραμήτσος,για να σε κατατοπίσουν.
4  Γραμματόσημα / Ξένα γραμματόσημα / Απ: κυπριακα γραμματοσημα στις: Αύγουστος 22, 2018, 09:40:07 μμ
Μηπως θα ήταν καλύτερα σε αυτο το χώρο ?
http://steki-syllekton.gr/index.php?board=64.0
5  Γραμματόσημα / Ελληνικά γραμματόσημα / στις: Αύγουστος 22, 2018, 09:37:33 μμ
Αυτη η σειρα έχει το πολυ καλό του ότι είναι η πιο αναγνωρίσιμη σειρά της Ελλάδος στο εξωτερικό.Αυτο βοηθάει και στο να πουληθει αλλά το, κυριότερο,να πιστοποιηθει απο ένα γνωστο expert.
Γιατι έχοντας στη κατοχή σου μια τέτοια ακριβή και δύσκολη σειρά πρέπει οπωσδήποτε να την πιστοποιήσεις.Αυτο στοιχίζει συνήθως ένα ποσό της τάξης των 50 ευρώ,αλλά εδώ μιλώντας για μια σειρά με τιμή καταλόγου,απο μνήμης,11Κ?,τότε το ποσό θα είναι υψηλότερο.
Εχοντας στα χέρια σου λοιπόν το πιστοποιητικό τότε σίγουρα όλα γίνονται πιο εύκολα...
6  Γραμματόσημα / Ελληνικά γραμματόσημα / Απ: ερώτηση στις: Αύγουστος 21, 2018, 10:43:46 μμ
Σιγουρα έχει,αλλά αυτο βρίσκει την θέση του σε μια εξειδικευμένη οθωμανικής περιόδου  συλλογή.Αρα δεν υπάρχει κάτι που να δείχνει την τιμολόγισή του,σίγουρα σε κάποιο αντίστοιχο φόρουμ τούρκων φιλοτελιστών,γενικά τα χαρτόσημα δεν τιμολογούνται,με εξαίρεση τα γαλλικά,άρα η αξία του είναι ολιστική σαν έγγραφο/σφραγίδα/χαρτόσημο
7  Γραμματόσημα / Ξένα γραμματόσημα / Απ: CCCP ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΗΜΑ ΕΚΤΙΜΗΣΗ στις: Ιούλιος 04, 2018, 02:18:53 μμ
Θα ήταν κρίμα για τον κόπο που έκανες να μη πάρεις μια [σχετική] απάντηση....
Περίμενα κάποιος άλλος φίλος να έχει γνώμη γι'αυτα ,ώστε να γλιτώσω το ψάξιμο στους καταλόγους αλλά.... Χαμόγελο

Εχουμε λοιπόν,μέσα στο πακτωλό των σειρών που είχαν κυκλοφορήσει τα ταχυδρομεία της ΕΣΣΔ,τις παραπάνω σειρές χωρίς κάποια να ξεχωρίσει για την υπεραξία του.Ολα όπως μπόρεσα να δω,γιατι οι γενικοί κατάλογοι υφηλίου,έχουν της σειρές πολλες φορές χωρίς όλες τις φωτο των γραμμ.που απαρτίζουν μια σειρά,όπως και στις ανατυπώσεις δεν έχουν καν φωτο αλλά αριθμούς.
Γενικά όπως έγραψα και στο πρώτο ποστ η ΕΣΣΔ έχει τα επαναστατικά του 1918-1922 σε μια ανεβασμένη θέση και απο κει και πέρα κάποιες σειρές των ετών 1930-1950,και μεμονωμένες στη συνέχεια αυτής της δεκαετίας που έχουν μια σοβαρή υπερτίμηση.
Ολες οι άλλες και μέχρι το 2005 που έχω κατάλογο Gibbons,δεν παρουσιάζουν αξίες πάνω απο 10 λίρε
8  Γραμματόσημα / Ξένα γραμματόσημα / Απ: CCCP ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΗΜΑ ΕΚΤΙΜΗΣΗ στις: Ιούνιος 26, 2018, 11:33:14 πμ
Πρέπει να στείλετε μεγαλύτερες φωτο,δεν φαίνονται σχεδόν καθόλου ακόμα και να γίνει μεγένθυση απο τον υπολογιστή.
Με μια πολυ επιφανειακή ματιά,σίγουρα σε συνδυασμό των μεγαλύτερων φωτο θα δοθει σαφώς πιο εμπεριστατωμενη απάντηση,δεν βλέπω να περιλαμβάνουν οι πρώτες εκδόσεις 1918-προπολεμική περίοδος ,οπου εκεί υπάρχουν αρκετές σπανιότητες.
Ασφαλώς η Σ.Ενωση ήταν απο τις πιο παραγωγικές χώρες έκδοσης σειρών γραμμ.
9  Γραμματόσημα / Ελληνικά γραμματόσημα / Απ: Γραμματοσημα - καλη επενδυση ή οχι? στις: Ιούνιος 10, 2018, 02:35:11 πμ
Συλλέγω πάντα με γνώμονα την ευχαρίστηση και όχι την επένδυση
Όμως για το λόγο που μας διαβάζουν πολλοί,μέλη αλλά κυρίως επισκέπτες, πρέπει να επανέλθω για να καταθέσω την δικιά μου οπτική, υπό το επενδυτικό πρίσμα.
Από τα τέλη της δεκαετίας.του 90 μάζευα ΜΚΕ που φέρουν σφαλματα πλάκας.Εκεινη την εποχή και μέχρι το 2008,που τα τιμολόγησε ο Καραμητσος στο hellas αυτά δεν είχαν υπεραξία,οπότε εγώ τα έπαιρνα στη κανονική τους τιμή.Ετσι λοιπόν στο πουθενά βρέθηκα με μια υπεραξία στο σύνολο των τεμαχίων που είχα αγοράσει μεμονωμένα,πολλαπλά και επί φακέλων
Αυτό πως σας φαίνεται,είναι καλή επένδυση τα γραμματόσημα?
Για πάμε και στα μοντέρνα.
Δεκαεπταχρονος,είμαι στη Αιόλου 100 για να πάρω τη σειρά cept 1986.Περιμενοντας τη σειρά μου για να πάρω γραμμ. και Φπηκ,βλέπω κάποιους που αγόραζαν και γραμμ.της σειράς μέσα σε ένα χάρτινο περιτύλιγμα, τα έβγαζαν τα έκοβαν γιατί ήταν δύο σειρές μαζι και τα κολλούσαν ζητώντας να τα σφραγίζουν με την πρώτη μέρα κυκλοφορίας.Ε,κρατούσα χρήματα, ας το κάνω και εγώ.
Αποτέλεσμα?
Με πολύ λίγα χρήματα αυτές οι κινήσεις σε κάθε σειρά που έβγαινε στα επόμενα χρόνια μου προσκόμιζε πολύ μεγάλες υπεραξίες,ας πούμε έδωσα 280δρχ το 1988 και έφτασε η σειρά να έχει στο κατάλογό 100 ευρώ!!!
Μη μιλήσω για Σαπάνη,με 0.65 λεπτά επί φακέλου Φπηκ να πωλείται 50ε....
Καλές επενδύσεις αυτές?

Όμως εμένα πότε δεν με αφορουσαν γιατί συλλέγω για την ευχαρίστηση όπως λέω παραπάνω, αλλά και ίσως όσους τους ενδιαφέρει η επενδυτική διάσταση του φιλοτελισμού εδώ είμαστε να δίνουμε απαντήσεις!

Και κάτι τελευταίο,η οικονομική κρίση έχει κάνει ανθρώπους να ξεπουλάνε τις ακριβές σειρές τους,αυτό θα αλλάξει μαζί με την οικονομία μας,νομοτελιακα.
10  Γραμματόσημα / Ελληνικά γραμματόσημα / Απ: Γραμματοσημα - καλη επενδυση ή οχι? στις: Ιούνιος 10, 2018, 02:18:34 πμ
Συλλέγω πάντα με γνώμονα την ευχαρίστηση και όχι την επένδυση
Όμως για το λόγο που μας διαβάζουν πολλοί,μέλη αλλά κυρίως επισκέπτες, πρέπει να επανέλθω για να καταθέσω την δικιά μου οπτική, υπό το επενδυτικό πρίσμα.
11  Γραμματόσημα / Ελληνικά γραμματόσημα / Απ: Γραμματοσημα - καλη επενδυση ή οχι? στις: Ιούνιος 08, 2018, 10:58:58 μμ
http://steki-syllekton.gr/index.php?topic=30104.405

στη αρχή περίπου της σελίδας έχει μια ανάρτηση σχετική...
...με το ανάλγητο κράτος μας !
Ασφαλώς και δεν φταίει ο εμπορικός κόσμος των δεκ.60/70 για την κατάσταση,απλά οι έμποροι ακολουθούσαν την ροη των πραγμάτων.
Και εγώ αγαπητέ φίλε πήρα κατοχικά τοπία το 1981 στα δώδεκά μου, ακριβώς 400δρχ όσο την είχε ο Πυλαρινός τότε,οκ! συμβαίνουν αυτα,μετα έμαθα...όπως σε όλα τα πραγματα στη ζωή,παθαίνεις και μαθαίνεις.
Οι τιμές των μοντέρνων σειρών δεν είναι στα τάρταρα, καθε άλλο,εγώ που παίρνω για τα παιδιά τις μετα το 2005 σειρές μια χαρά υπεραξία έχουν.Οχι μεγάλη ασφαλώς αλλά να,ένα 10 με 20% το έχουν πάρει.
Ε,για πεστε κατι που απο το 2006 πχ να έχει παρει υπεραξία?
Ενα διαμέρισμα?
Ενα αυτοκίνητο?
Σκάφάκι?
Πινακας ζωγραφικής?,μετα το μπουμ των λαμόγιων που ξέπλεναν χρήμα εκει τώρα έχουν πεσει φουλ...
χρηματοικονομικά ? Μεγάλο χαμόγελο Μεγάλο χαμόγελο
μόνο τα νομίσματα έχουν σημειώσει μεγάλη προοδο,απο  ότι έμαθα και στη τελευταία δημοπρασία Καραμήτσου.

Αρα τσάμπα γκρινιάζεε, το γραμματόσημο είναι χόμπυ με ανταποδωτική αξία οχι το ανάποδο,στοκάρω 100 σειρές ,α,και τι ωραια είναι κιόλας...
12  Γραμματόσημα / Ελληνικά γραμματόσημα / Απ: Γραμματόσημα Ελληνικής κατοχής Χίου στις: Μάιος 31, 2018, 05:00:50 μμ
Ενώ είδα το πρωί την ανάρτηση κάτι δεν φαινόταν σωστό,και αυτό γιατί ακριβώς τα ίδια υπάρχουν, μόνο που έγιναν χρήση στη Μυτιλήνη.Τουρκικα,ίδια γραμματοσειρα,με τη διαφορά πως εδώ έχουμε Χιος

Έτσι λοιπόν οι τρεις κατάλογοι hellas,Ερμής,και Βλαστος δεν έχουν κεφάλαιο Χίου στις νέες χώρες,με εξαίρεση τον hellas,που κάνει κεφάλαιο και βάζει το παραπάνω γραμμ.ενω οι άλλοι δύο αλλά και μέχρι την έκδοσή του hellas,αυτό το γραμμ.άνηκε στις εκδόσεις Ελλάδας
13  Γραμματόσημα / Ελληνικά γραμματόσημα / Απ: Γραμματόσημα Ελληνικής κατοχής Χίου στις: Μάιος 31, 2018, 04:53:38 μμ
Ενώ είδα το πρωί την ανάρτηση κάτι δεν φαινόταν σωστό,και αυτό γιατί ακριβώς τα ίδια υπάρχουν, μόνο που έγιναν χρήση στη Μυτιλήνη.Τουρκικα,ίδια γραμματοσειρα,με τη διαφορά πως εδώ έχουμε Χιος
14  Γραμματόσημα / Ελληνικά γραμματόσημα / Απ: Γραμματόσημα Ελληνικής κατοχής Χίου στις: Μάιος 31, 2018, 04:49:37 μμ
Λυπάμαι αλλά είναι ιδιωτικής κατασκευής.
Στη Χίο έγινε χρήση μόνο του επισημασμενου λιθογραφικό 25λεπτού που φέρει σε κόκκινο τα αρχικά Ε.Δ.
15  Γραμματόσημα / Ελληνικά γραμματόσημα / Απ: Γραμματοσημα - καλη επενδυση ή οχι? στις: Μάιος 29, 2018, 12:00:47 μμ
Για να μη ανοίγω νέο τόπικ,ήδη υπάρχουν πάρα πολλά,θεωρώ πως εδω είναι κατάλληλος χώρος να παρουσίασω μία,κατά την γνώμη μου,πολύ ενδιαφέρον άποψη απο το μακρινό 1964.
Συγκεκριμένα το παρακάτω αρθρο είναι απο Φιλοτέλεια τέλη 1964,θεωρείται άποψη της ΕΦΕ,και ο ανώνυμος αρθρογράφος.{που λόγω ψευδωνύμου είναι γνωστός}και ασφαλώς το ότι δημοσιεύεται στο περιοδικό.
Σε αυτα ακριβώς τα χρόνια,ως και στις αρχές της επόμενης δεκαετίας μορφοποιήθηκε η οικονομική διάσταση των γραμματοσήμων της χώρας μας,με εξαίρεση πάντα τις ΜΚΕ και σε μικρότερο βαθμό τις μΚΕ,όσο αφορά το αντικέιμενο του άρθρου.
Σελίδες: [1] 2 3 ... 76

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2008, Simple Machines | Theme Sus By CeeMoo