Καλώς ορίσατε, Επισκέπτης. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Ιούλιος 16, 2018, 09:53:23 πμ
  Εμφάνιση μηνυμάτων
Σελίδες: [1] 2 3 ... 75
1  Γραμματόσημα / Ξένα γραμματόσημα / Απ: CCCP ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΗΜΑ ΕΚΤΙΜΗΣΗ στις: Ιούλιος 04, 2018, 02:18:53 μμ
Θα ήταν κρίμα για τον κόπο που έκανες να μη πάρεις μια [σχετική] απάντηση....
Περίμενα κάποιος άλλος φίλος να έχει γνώμη γι'αυτα ,ώστε να γλιτώσω το ψάξιμο στους καταλόγους αλλά.... Χαμόγελο

Εχουμε λοιπόν,μέσα στο πακτωλό των σειρών που είχαν κυκλοφορήσει τα ταχυδρομεία της ΕΣΣΔ,τις παραπάνω σειρές χωρίς κάποια να ξεχωρίσει για την υπεραξία του.Ολα όπως μπόρεσα να δω,γιατι οι γενικοί κατάλογοι υφηλίου,έχουν της σειρές πολλες φορές χωρίς όλες τις φωτο των γραμμ.που απαρτίζουν μια σειρά,όπως και στις ανατυπώσεις δεν έχουν καν φωτο αλλά αριθμούς.
Γενικά όπως έγραψα και στο πρώτο ποστ η ΕΣΣΔ έχει τα επαναστατικά του 1918-1922 σε μια ανεβασμένη θέση και απο κει και πέρα κάποιες σειρές των ετών 1930-1950,και μεμονωμένες στη συνέχεια αυτής της δεκαετίας που έχουν μια σοβαρή υπερτίμηση.
Ολες οι άλλες και μέχρι το 2005 που έχω κατάλογο Gibbons,δεν παρουσιάζουν αξίες πάνω απο 10 λίρε
2  Γραμματόσημα / Ξένα γραμματόσημα / Απ: CCCP ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΗΜΑ ΕΚΤΙΜΗΣΗ στις: Ιούνιος 26, 2018, 11:33:14 πμ
Πρέπει να στείλετε μεγαλύτερες φωτο,δεν φαίνονται σχεδόν καθόλου ακόμα και να γίνει μεγένθυση απο τον υπολογιστή.
Με μια πολυ επιφανειακή ματιά,σίγουρα σε συνδυασμό των μεγαλύτερων φωτο θα δοθει σαφώς πιο εμπεριστατωμενη απάντηση,δεν βλέπω να περιλαμβάνουν οι πρώτες εκδόσεις 1918-προπολεμική περίοδος ,οπου εκεί υπάρχουν αρκετές σπανιότητες.
Ασφαλώς η Σ.Ενωση ήταν απο τις πιο παραγωγικές χώρες έκδοσης σειρών γραμμ.
3  Γραμματόσημα / Ελληνικά γραμματόσημα / Απ: Γραμματοσημα - καλη επενδυση ή οχι? στις: Ιούνιος 10, 2018, 02:35:11 πμ
Συλλέγω πάντα με γνώμονα την ευχαρίστηση και όχι την επένδυση
Όμως για το λόγο που μας διαβάζουν πολλοί,μέλη αλλά κυρίως επισκέπτες, πρέπει να επανέλθω για να καταθέσω την δικιά μου οπτική, υπό το επενδυτικό πρίσμα.
Από τα τέλη της δεκαετίας.του 90 μάζευα ΜΚΕ που φέρουν σφαλματα πλάκας.Εκεινη την εποχή και μέχρι το 2008,που τα τιμολόγησε ο Καραμητσος στο hellas αυτά δεν είχαν υπεραξία,οπότε εγώ τα έπαιρνα στη κανονική τους τιμή.Ετσι λοιπόν στο πουθενά βρέθηκα με μια υπεραξία στο σύνολο των τεμαχίων που είχα αγοράσει μεμονωμένα,πολλαπλά και επί φακέλων
Αυτό πως σας φαίνεται,είναι καλή επένδυση τα γραμματόσημα?
Για πάμε και στα μοντέρνα.
Δεκαεπταχρονος,είμαι στη Αιόλου 100 για να πάρω τη σειρά cept 1986.Περιμενοντας τη σειρά μου για να πάρω γραμμ. και Φπηκ,βλέπω κάποιους που αγόραζαν και γραμμ.της σειράς μέσα σε ένα χάρτινο περιτύλιγμα, τα έβγαζαν τα έκοβαν γιατί ήταν δύο σειρές μαζι και τα κολλούσαν ζητώντας να τα σφραγίζουν με την πρώτη μέρα κυκλοφορίας.Ε,κρατούσα χρήματα, ας το κάνω και εγώ.
Αποτέλεσμα?
Με πολύ λίγα χρήματα αυτές οι κινήσεις σε κάθε σειρά που έβγαινε στα επόμενα χρόνια μου προσκόμιζε πολύ μεγάλες υπεραξίες,ας πούμε έδωσα 280δρχ το 1988 και έφτασε η σειρά να έχει στο κατάλογό 100 ευρώ!!!
Μη μιλήσω για Σαπάνη,με 0.65 λεπτά επί φακέλου Φπηκ να πωλείται 50ε....
Καλές επενδύσεις αυτές?

Όμως εμένα πότε δεν με αφορουσαν γιατί συλλέγω για την ευχαρίστηση όπως λέω παραπάνω, αλλά και ίσως όσους τους ενδιαφέρει η επενδυτική διάσταση του φιλοτελισμού εδώ είμαστε να δίνουμε απαντήσεις!

Και κάτι τελευταίο,η οικονομική κρίση έχει κάνει ανθρώπους να ξεπουλάνε τις ακριβές σειρές τους,αυτό θα αλλάξει μαζί με την οικονομία μας,νομοτελιακα.
4  Γραμματόσημα / Ελληνικά γραμματόσημα / Απ: Γραμματοσημα - καλη επενδυση ή οχι? στις: Ιούνιος 10, 2018, 02:18:34 πμ
Συλλέγω πάντα με γνώμονα την ευχαρίστηση και όχι την επένδυση
Όμως για το λόγο που μας διαβάζουν πολλοί,μέλη αλλά κυρίως επισκέπτες, πρέπει να επανέλθω για να καταθέσω την δικιά μου οπτική, υπό το επενδυτικό πρίσμα.
5  Γραμματόσημα / Ελληνικά γραμματόσημα / Απ: Γραμματοσημα - καλη επενδυση ή οχι? στις: Ιούνιος 08, 2018, 10:58:58 μμ
http://steki-syllekton.gr/index.php?topic=30104.405

στη αρχή περίπου της σελίδας έχει μια ανάρτηση σχετική...
...με το ανάλγητο κράτος μας !
Ασφαλώς και δεν φταίει ο εμπορικός κόσμος των δεκ.60/70 για την κατάσταση,απλά οι έμποροι ακολουθούσαν την ροη των πραγμάτων.
Και εγώ αγαπητέ φίλε πήρα κατοχικά τοπία το 1981 στα δώδεκά μου, ακριβώς 400δρχ όσο την είχε ο Πυλαρινός τότε,οκ! συμβαίνουν αυτα,μετα έμαθα...όπως σε όλα τα πραγματα στη ζωή,παθαίνεις και μαθαίνεις.
Οι τιμές των μοντέρνων σειρών δεν είναι στα τάρταρα, καθε άλλο,εγώ που παίρνω για τα παιδιά τις μετα το 2005 σειρές μια χαρά υπεραξία έχουν.Οχι μεγάλη ασφαλώς αλλά να,ένα 10 με 20% το έχουν πάρει.
Ε,για πεστε κατι που απο το 2006 πχ να έχει παρει υπεραξία?
Ενα διαμέρισμα?
Ενα αυτοκίνητο?
Σκάφάκι?
Πινακας ζωγραφικής?,μετα το μπουμ των λαμόγιων που ξέπλεναν χρήμα εκει τώρα έχουν πεσει φουλ...
χρηματοικονομικά ? Μεγάλο χαμόγελο Μεγάλο χαμόγελο
μόνο τα νομίσματα έχουν σημειώσει μεγάλη προοδο,απο  ότι έμαθα και στη τελευταία δημοπρασία Καραμήτσου.

Αρα τσάμπα γκρινιάζεε, το γραμματόσημο είναι χόμπυ με ανταποδωτική αξία οχι το ανάποδο,στοκάρω 100 σειρές ,α,και τι ωραια είναι κιόλας...
6  Γραμματόσημα / Ελληνικά γραμματόσημα / Απ: Γραμματόσημα Ελληνικής κατοχής Χίου στις: Μάιος 31, 2018, 05:00:50 μμ
Ενώ είδα το πρωί την ανάρτηση κάτι δεν φαινόταν σωστό,και αυτό γιατί ακριβώς τα ίδια υπάρχουν, μόνο που έγιναν χρήση στη Μυτιλήνη.Τουρκικα,ίδια γραμματοσειρα,με τη διαφορά πως εδώ έχουμε Χιος

Έτσι λοιπόν οι τρεις κατάλογοι hellas,Ερμής,και Βλαστος δεν έχουν κεφάλαιο Χίου στις νέες χώρες,με εξαίρεση τον hellas,που κάνει κεφάλαιο και βάζει το παραπάνω γραμμ.ενω οι άλλοι δύο αλλά και μέχρι την έκδοσή του hellas,αυτό το γραμμ.άνηκε στις εκδόσεις Ελλάδας
7  Γραμματόσημα / Ελληνικά γραμματόσημα / Απ: Γραμματόσημα Ελληνικής κατοχής Χίου στις: Μάιος 31, 2018, 04:53:38 μμ
Ενώ είδα το πρωί την ανάρτηση κάτι δεν φαινόταν σωστό,και αυτό γιατί ακριβώς τα ίδια υπάρχουν, μόνο που έγιναν χρήση στη Μυτιλήνη.Τουρκικα,ίδια γραμματοσειρα,με τη διαφορά πως εδώ έχουμε Χιος
8  Γραμματόσημα / Ελληνικά γραμματόσημα / Απ: Γραμματόσημα Ελληνικής κατοχής Χίου στις: Μάιος 31, 2018, 04:49:37 μμ
Λυπάμαι αλλά είναι ιδιωτικής κατασκευής.
Στη Χίο έγινε χρήση μόνο του επισημασμενου λιθογραφικό 25λεπτού που φέρει σε κόκκινο τα αρχικά Ε.Δ.
9  Γραμματόσημα / Ελληνικά γραμματόσημα / Απ: Γραμματοσημα - καλη επενδυση ή οχι? στις: Μάιος 29, 2018, 12:00:47 μμ
Για να μη ανοίγω νέο τόπικ,ήδη υπάρχουν πάρα πολλά,θεωρώ πως εδω είναι κατάλληλος χώρος να παρουσίασω μία,κατά την γνώμη μου,πολύ ενδιαφέρον άποψη απο το μακρινό 1964.
Συγκεκριμένα το παρακάτω αρθρο είναι απο Φιλοτέλεια τέλη 1964,θεωρείται άποψη της ΕΦΕ,και ο ανώνυμος αρθρογράφος.{που λόγω ψευδωνύμου είναι γνωστός}και ασφαλώς το ότι δημοσιεύεται στο περιοδικό.
Σε αυτα ακριβώς τα χρόνια,ως και στις αρχές της επόμενης δεκαετίας μορφοποιήθηκε η οικονομική διάσταση των γραμματοσήμων της χώρας μας,με εξαίρεση πάντα τις ΜΚΕ και σε μικρότερο βαθμό τις μΚΕ,όσο αφορά το αντικέιμενο του άρθρου.
10  Γραμματόσημα / Ελληνικά γραμματόσημα / Πανευρωπαϊκή φιλοτελική έκθεση ''ΝΟΤΟΣ 2021'' στις: Μάιος 24, 2018, 01:20:29 μμ


http://hps.gr/notos2021/

Χθες ανακοινώθηκε με κάθε επισημότητα,στα γραφεία της Ελλ.φιλοτελικής εταιρίας ,η αναγγελία της διοργάνωσης πανευρωπαϊκής  έκθεσης.
Οπως και στη προηγούμενη ''Νότος 2015'' θα συμμετέχουν εκθέτες απο όλες της χώρες της ηπέιρου μας αλλά και απο την Αμερική,Ασία,κτλ,όμως ο χαρακτηρας της θα είναι ευρωπαϊκός.
Η θεμελιώδης διαφορα,όπως μας εξήγησε χθες το προεδρείο της εταιρίας θα είναι η κάλυψη με 2000 πλαίσια απο τα 1200 της προηγούμενης.
Σε αυτο λοιπον το τόπικ θα μπαίνουν ότι νέο θα υπάρχει πάνω σε αυτη τη σπουδαία διοργάνωση,που μη ξεχνάμε συμπίπτει με τα 200 χρόνια της κήρυξης της επανάστασης του 1821 !
11  Γραμματόσημα / Μεγάλες κεφαλές Ερμή 1861-1886 / Απ: Βιβλία-μελέτες για τις ΜΚΕ στις: Μάιος 13, 2018, 07:02:42 μμ
Το ανατυπο νο 3 της Φιλοτελειας μελετη του Χ Μπινου για τα σφαλματα ΑΕ των 10λ Παρισινης εκδοσης.Εχει λεπτομερεις που δεν υπαρχουν στον Κουνδουρο.

και αντε να μη δεις τις συμπτώσεις !!!
Μια ώρα πριν το ποστάρισμα του νέου φίλου μας{12'36} αγόραζα απο τα γραφεία της ΕΦΕ ,σε ανάτυπο, τη παραπάνω μελέτη του Χ.Μπίνου ,για ένα φίλο μου  Σαρκασμός

Δυστυχώς για όποιους το αγόρασαν όταν βγήκε ή αργότερα,μιλάω για το βιβλίο του Κούνδουρου,το ίδιο ξαναβγήκε το 2016,εμπλουτισμένο με τις νέες απόψεις και ανακαλύψείς{2000-2013,χρονιά που απεβιώσε},και το σημαντικότερο με έγχρωμες φωτο.
Και να σημειώσω ,αρκετά υψηλή τιμη,είναι το τέταρτο βιβλίο όπως ξεκινάει το τόπικ.
12  Γενική συζήτηση / Νέα μέλη - χαιρετισμός! / Απ: ΝΕΟ ΜΕΛΟΣ στις: Μάιος 10, 2018, 02:45:46 μμ
Αγαπητέ Γιάννη καλώς ήρθες στο forum,σε περιμένουμε στη ενότητα των γραμματοσήμων,και ειδικότερα στη δεύτερη παράγραφο,που αναφέρεται στις ΜΚΕ.
Οπως θα είδες απο το avatar μου έχεις τον κατάλληλο άνθρωπο για τα plate flaws,αλλά και για όποιο θέμα πάνω στις ΜΚΕ .
Μια καλη ιδέα απο πλευράς σου θα ήταν να διάβαζες σε γενικές γραμμές τα τόπικ που υπάρχουν,και για να μπεις στο φιλοτελικό κλίμα του ''στέκι συλλεκτών'',αλλά και για κάτι που θα ήθελες να θέσειs προς διάλογο.

Καλά posts λοιπόν,είσαι στο κατάλληλο μέρος !
13  Γραμματόσημα / Μεγάλες κεφαλές Ερμή 1861-1886 / Απ: Βιβλία-μελέτες για τις ΜΚΕ στις: Μάιος 02, 2018, 03:11:11 μμ
Κάτω απο τον κεντρικό τίτλο του φόρουμ βρίσκονται παράθυρα διάφορων επιλογών.Μία απο αυτές είναι το ''μυνήματά μου''.Εκει πάτε και στέλνετε μύνημα και το βλέπει μόνο αυτός που το στείλατε.Διαφορετικά μπορείτε στο τόπικ να γράψετε ποιά βιβλία σας ενδιαφέρουν.
Οσο αφορα την ιδιωτικότητα είναι πάνω στο αν θέλετε να μοιραστείτε με όλους όσους μας παρακολουθούν,μέλη αλλά και επισκέπτες,τα άμεσα ενδιαφέροντά σας.
14  Γραμματόσημα / Μεγάλες κεφαλές Ερμή 1861-1886 / Απ: Βιβλία-μελέτες για τις ΜΚΕ στις: Μάιος 02, 2018, 02:05:25 μμ
Ευχαριστούμε και εκ μέρους όλων των φιλοτελιστών του φόρουμ για τα καλά σας λόγια.
Οσο αφορά τα διάφορα βιβλία που παρουσιάζουμε τα πιό πολλά πωλούνται,ή απο φιλοτ.οίκους ή απο φιλοτ.σωματεία.Αν θέλετε, εδώ, δημόσια ή σε pm να μας πει ποιά σας ενδιαφέρουν και θα σας κατατοπίσουμε ποιά απο αυτα υπάρχουν επι αγορά και ποιά δεν βρίσκονται πλεόν κανονικα....
15  Γραμματόσημα / Ξένα γραμματόσημα / Απ: USA STAMPS-classic to modern στις: Μάιος 02, 2018, 02:01:54 μμ
Στις πρώτες σελίδες του τόπικ είχε γίνει αναφορά σε κλασσικά γραμμ.ΗΠΑ που δεν έχουν οδόντωση απο μία πλευρά.Εκει κατατέθηκε η άποψη πως αυτο οφείλοταν επειδή τα φύλλο σε μια πλευρά δεν είχε οδόντωση.Επειδή είναι μια δύσκολη περίπτωση παραθέτω παρακάτω και μια άποψη,απο Φιλοτέλεια του 1969,παρατήρηση του μεταφραστή πάνω σε άρθρο ξένου μελετητή,με αναφορά την κατάσταση των κλασσικών γραμμ.γενικότερα:
 τα παραπάνω συμπίπτουν με προβληματισμό που έχει αναπτυχθει πριν στο τοπικ,
υποθέτω πως η μείωση συμβαίνει γιατι δεν  μπορει να αποδειχτεί ευκολα αν είναι άκρη φύλλου ή ψαλίδισμα...
Σελίδες: [1] 2 3 ... 75

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2008, Simple Machines | Theme Sus By CeeMoo