Καλώς ορίσατε, Επισκέπτης. Παρακαλούμε συνδεθείτε ή εγγραφείτε.
Φεβρουάριος 22, 2017, 09:44:09 μμ
  Εμφάνιση μηνυμάτων
Σελίδες: [1] 2 3 ... 6
1  Online εκτίμηση / Online εκτίμηση! / Απ: 2 λίρες προς εκτίμηση... στις: Ιανουάριος 24, 2017, 10:09:25 μμ
Μέτρα και με ένα παχύμετρο (αν μπορείς)έτσι για εγκυκλοπαιδικές γνώσεις να έχουμε να μαθαίνουμε αν είναι π.χ. 1.52 ή 1.70 να δούμε τον βαθμό «τελειότητας»Αν βγει πάνω από 1.70 πάχος δεν είναι σίγουρα τα 22Κ.
Συγχαρητήρια για τις τέλειες φωτογραφίες.Και να θυμάσαι ότι ξεκινάμε από τα δόντια που είναι το πιο εύκολο για μας να το ελένξουμε αλλά δύσκολο για τους παραχαράκτες να τα φτιάξουυ σωστά.
2  Νομίσματα / Γενική συζήτηση για τα νομίσματα / Απ: Βρωμαει το Χρημα; Εχει οσμη το χρημα; στις: Ιανουάριος 16, 2017, 03:19:40 μμ
Τα χάλκινα νομίσματα και τα ασημένια,ακόμα και καινούργια, μυρίζουν γιατί έχουν ενώσεις θείου που σε επαφή με τον ιδρώτα του χεριού αναδίδουν χαρακτηριστικές οσμές.Φυσικά όσο υψηλή η καθαρότητα του μετάλλου πχ. χαλκός 99.99% τόσο λιγότερο μυρίζει.Όμως δεν χρησιμοποιούν όλα τα νομισματοκοπεία απολύτως καθαρά υλικά.Ακόμα και οι Άγγλοι, σε λίρες Ansell, χρησιμοποίησαν χρυσό με ενώσεις του αρσενικού και αντιμονίου που μυρίζει αν έρθει σε επαφή με ιδρώτα.
3  Νομίσματα / Γενική συζήτηση για τα νομίσματα / στις: Ιανουάριος 09, 2017, 06:40:28 μμ
Για πολύ φτηνά νομίσματα νικελίου μηλόξυδο(σκοτώνει και ιούς) μια νύχτα(προσοχή όχι γιαυτά που πάνε για πιστοποίηση)
ΜS70 coin cleaner συνδιάζει και τασενεργά και οξέα.
Για τα ασημένια βάζουμε διάλυμα όξινο + θειουρία. Η μαυρίλα γίνεται λαμπερό ασήμι με αναγωγή.Προσοχή είναι καρκινογόνο όταν έρχεται σε επαφή με το δέρμα και δεν ξεπλένεται.
Αν έχεις φυσικά φόβους ότι το νομισμα ήταν αφρικανικό και το κράταγε κάποιος με ιο του έμπολα τότε η  μόνη λύση είναι το φλόγιστρο Μεγάλο χαμόγελο Μεγάλο χαμόγελο Μεγάλο χαμόγελο Μεγάλο χαμόγελο Μεγάλο χαμόγελο Μεγάλο χαμόγελο Μεγάλο χαμόγελο λιώνεις το νόμισμα και όλα εντάξει. Μεγάλο χαμόγελο Μεγάλο χαμόγελο Μεγάλο χαμόγελο Μεγάλο χαμόγελο Μεγάλο χαμόγελο
Τα χάλκινα ορειχάλκινα συνήθως δεν αφήνουν να αναπτυχθούν μικρόβια πάνω τους όπως και τα ασημένια, εκτός αν τα είχε πειρατής που τα έβαψε με το αίμα του και είχε και λέπρα Μεγάλο χαμόγελο Μεγάλο χαμόγελο Μεγάλο χαμόγελο Μεγάλο χαμόγελο
Επίσης μπορείς να διαλέγεις μόνο τα καθαρά Χαμόγελο Χαμόγελο :)Οι άτιμες οι γιαγιάδες συνήθως τα τρίβουν με το σφουγγαράκι της κουζίνας για να γυαλίσουν πριν τα δώσουν, οπότε αν είναι απο γιαγιά δεν έχεις φόβο Χαμόγελο Χαμόγελο Χαμόγελο Χαμόγελο
Επίσης για τις λίρες ακούγονται ιστορίες ότι κάποιοι ρίχνουν δηλητήρια ώστε όποιος βρει το θησαυρό και δεν είναι της οικογένειας να πεθάνει Θυμός
4  Online εκτίμηση / Online εκτίμηση! / Απ: δραχμη απο αλουμίνιο στις: Ιανουάριος 07, 2017, 04:46:37 μμ
Το αλουμίνιο μόλις το ακουμπήσεις στο χέρι το καταλαβαίνεις αμέσως, νιώθεις σαν να μην έχει βάρος σε σχέση με τ'άλλα μέταλλα.Όλοι έχουμε πιάσει δεκάρα τρύπια από αλουμίνιο είναι χαρακτηριστική η ελάχιστη αίσθηση πυκνότητας του μετάλλου.Αν έχει χρώμα αλουμινίου μπορεί να είναι επινικελωμένη (κακήν κακώς)για να την προστατέψει.Η και επιψευδαργυρωμένη αν έχειλευκή θαμπάδα, δεν με βοηθάνε οι φωτογραφίες να βγάλω άκρη.Φαίνεται όμως ένα ξέφτισμα επιμετάλλωσης.Το πάνω χρώμα της είναι ξεκάθαρα ασημί;;;;και το αποκάτω εκεί που ξέφτισε ορείχαλκου;;;
5  Ελληνικά νομίσματα / 'Οθωνας / Απ: 8 η 6 ?? στις: Ιανουάριος 05, 2017, 01:08:41 μμ
Να ρωτήσω κάτι αν το βάλεις σε λάδι κάνα μήνα
Μπειπ οιλ τι θα πάθει;
Δεν νομίζω ότι το μπείμπυ οιλ κάνει κάτι γιατί έχει μηδενική οξύτητα. Αυτό που καθαρίζει τα νομίσματα είναι τα οξέα του λαδιού (ελιάς)ΧΩΡΙΣ την παρουσία καθόλου νερού.Η ύπαρξη νερού δημιουργεί διαβρώσεις,ενώ το ελαικό οξύ απομακρύνει τα υδροξείδια μόνο χωρίς να μπορεί να διαλύσει μέταλλο ή τα σταθερά οξείδια της πατίνας.Αυτό φυσικά ΔΕΝ είναι γενίκευση για όλα τα κράματα.
6  Νομίσματα / Χρυσά νομίσματα / Απ: Sovereign 2017 : Και επετειακή και....τελευταία Ελισάβετ ; στις: Ιανουάριος 05, 2017, 12:50:57 μμ


"Βρετανία: Η βασίλισσα Ελισάβετ επέστρεψε στα καθήκοντά της"
Τα οποία είναι δηλαδή ποια ακριβώς?

Δίνει εντολές για τον ακριβή αριθμό proof sovereigns που πρέπει να κοπούν για να τις κάνει μετά δώρο Μεγάλο χαμόγελο Μεγάλο χαμόγελο Μεγάλο χαμόγελο
στον ανηψιό της;;;;;;;
7  Νομίσματα / Γενική συζήτηση για τα νομίσματα / Απ: χαλκονικελ-πατινα στις: Ιανουάριος 02, 2017, 09:37:02 πμ
Οι αρχικοί πειραματισμοί μπορούν να είναι πχ με παλιά κλειδιά για πέταμα όπως στη φωτό με θέρμανση σε λύχνο για κάποια δευτερόλεπτα.Αυτό για να καταλάβεις ότι λίγα δευτερόλεπτα παραπάνω ή λάθος σημείο στη φλόγα δίνει μαύρο οξείδιο και καταστρέφει το αποτέλεσμα ΜΗ ΑΝΑΣΤΡΕΨΙΜΑ.Η εμφάνιση χρωμάτων γίνεται σταδιακά.Μετά θα δοκιμάσεις με χρέπια της ακριβώς ίδιας σύστασης με το νόμισμα που θες να πατινάρεις
8  Νομίσματα / Γενική συζήτηση για τα νομίσματα / Απ: χαλκονικελ-πατινα στις: Ιανουάριος 02, 2017, 08:10:02 πμ
Καλή Χρονιά καταρχήν,
Τεχνητή πατίνα rainbow effect σε νικέλιο γίνεται με θέρμανση σε φωτιά λύχνου υγραερίου.
Για σκέτα χάλκινα επινικελώνεις πρώτα ηλεκτολυτικά και μετά η παραπάνω διαδικασία αλλιώς θα μαυρίσει.
ΟΜΩΣ:δοκιμάζεις πρώτα μόνο σε χρέπια για πέταμα.Το σε πιο σημείο της φλόγας θα βάλεις το νόμισμα έχει σημασία και ο χρόνος που θα μείνει στη φλόγαΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΣ ΣΥΝΕΧΕΙΑ.Κανονικά γίνεται με θερμαινόμενη πλάκα(ρυθμιζόμενης θερμοκρασίας) ή ηλεκτρολυτικά με κατάλληλα χημικά.
9  Νομίσματα / Πλαστά Νομίσματα / Απ: Κωνστ. Χριστοδούλου πλαστογράφος του 1900 στις: Δεκέμβριος 28, 2016, 09:16:14 μμ
Απόσπασμα από τα Νομισματικά Χρονικά σχετικό με τον Χριστόδουλο:
"Τον Ιανουάριο του 1999 μια τυχαία συζήτηση καφενείου με οδήγησε στον εντοπισμό και άλλων 23 μητρών του περιβόητου κιβδηλοποιού Κωνσταντίνου Χριστοδούλου. Οι μήτρες αυτές βρέθηκαν να μαζεύουν σκόνη στο εργαστήριο ενός ικανοτάτου Αθηναίου συντηρητού έργων τέχνης στην Πλάκα. Ο πατέρας του, απ' τον οποίο κληρονόμησε τις μήτρες, ήταν κι αυτός γνωστός αρχαιοπώλης σαν τον Χριστοδούλου και, όπως δηλώνει ο παρών κάτοχος,φίλος και οικείος του. Ύστερ' από κάποιους αρχικούς δισταγμούς ο κάτοχος συγκατατέθηκε να ληφθούν φωτογραφίες των μητρών καθώς και τα σχετικά έκτυπα πλαστελίνης .Το ότι οι εν λόγω μήτρες ανήκουν στο Χριστοδούλου είναι αναμφισβήτητο όχι μόνο επειδή η υφή τους είναι απαράλλακτη με τα προηγούμενα ευρήματα μου αλλά και διότι περιλαμβάνουν και ένα τεμάχιο που προοριζόταν για την  κατασκευή μεταλλίου με τη μορφή του βασιλέως Κωνσταντίνου Α'. Επίσης μία μήτρα φυλακτού με τη μορφή αγίας,αυτή τη φορά ήταν και η μόνη ατσάλινη, ενώ οι υπόλοιπες είναι όλες ορειχάλκινες. Τον διαβόητο παραχαράκτη Κωνστα­ντίνο Χριστοδούλου έφερε ζωηρά στη μνήμη μας ο Δρ. Πάνος Ταζεδάκης στο άρθρο που δημοσίευσε το 1991 στο 10ο τεύχος των Νομισματικών Χρονικών. Αφορμή ήταν η εμφάνιση στην αγορά, με­ταλλίων σε μορφή αρχαίων νομισματων με τον Ελευθέριο Βενιζέλο και την εγχάρακτη υπογραφή «Κ. χριστοδούλου» . Η ανέλ­κυση από την αφάνεια των μητρών που χρησιμοποιήθηκαν για την κατασκευή μεταλλίων του Βενιζέλου μαζί με άλλες αδελφές» τους της ιδίας τεχνοτροπίας, αι­τιολογεί την επιστροφή και πάλι στον «ε­φιάλτη» του I. Ν. Σβορώνου.Στα τέλη του 1991 έγινε γνωστό ότι στο εργαστήριο ενός χρυσοχόου των Αθηνών μάζευαν σκόνη κάμποσες παλιές μήτρες μέσα σ' ένα εξίσου αρχαίο ξύλινο κιβώτιο. Το κιβώτιο αυτό βρέθηκε να περιέχει, εκτός από τις μήτρες των δη­μοσιευμένων από τον Δρ. Ταζεδάκη με­ταλλίων του Βενιζέλου, και άλλες 78, από τις οποίες 76 κατάλληλες για την παρα­σκευή μιμήσεων αρχαίων νομισμάτων.
Από τις μήτρες αυτές 52 είναι κατα­σκευασμένες από κράμα ορειχάλκου και 29 από ατσάλι. Οι ορειχάλκινες παρου­σιάζουν απόλυτη ομοιότητα μ' αυτές που παραθέτει ο Σβορώνος στη μονογραφία του. Οι ατσάλινες, κι αυτές, πείθουν για τον κοινό με τις ορειχάλκινες δημιουργό τους, τουλάχιστον όταν κανείς συγκρίνει τα έκτυπα που παράγουν με τα παρόμοια  στους αντίστοιχους στους πίνακες του Σβορώνου.
Για την προέλευση του κιβωτίου δια­πιστώθηκαν τα εξής:
Ο παρών κάτοχος γνωρίζοντας πως προέρχεται από τα κατάλοιπα του Κ. Χριστοδούλου, αγόρασε το χειροκιβώτιο με το περιεχόμενο του από τον Γ1, έμπορο τουριστι­κών ειδών της οδού Ηφαίστου.Ο Γ1.  είχε αποκτήσει τις μή­τρες σαν μέρος της προίκας που έφερε μαζί της η σύζυγος του Σ1.Η Σ1 ήταν ψυχοκόρη του ζεύ­γους Κ και Σ Α2 το γένος Λ2, που διατηρούσαν για πολλά χρόνια παλαιοπωλείο στην οδό Πανδρόσου.Ο Κ Α2, ανηψιόςτου Κ. Χριστοδούλου, υπήρξε επί σειράνετών βοηθός, αργότερα συνεταίρος και τελικά κληρονόμος του.Η περιγραφή των μητρών ακολουθεί την ίδια σειρά που χρησιμοποιεί ο Σβο­ρώνος στο δημοσίευμα του έτσι ώστε να αποτελέσει εύχρηστο παράρτημα του κα­ταλόγου του των «χριστοδουλειων κιβδήλων»."
Εφτιαχνε ένα με δύο νομίσματα το πολύ, ψώνιζε προτότυπα αρχαία από Κύπρο Λιβύη Αίγυπτο. Χρησιμοποιούσε κράμα οριτζιναλ χρεπιών  (που αγόραζε φτηνά)για να έχει τέλεια ανάλυση(που απορούσαν στο πανεπιστήμιο)
Ευτυχώς που πέθανε το ~1950 και δεν είχε νεώτερες δημιουργίες μητρών- επενδυτικών νομισμάτων.Ελπίζω να μην ασχολήθηκε με Βικούλες Γιώργηδες ήταν πολύ φτηνές για τις ικανότητες του ,εκτός αν έφτιαξε τίποτα με low mintage.
10  Νομίσματα / Πλαστά Νομίσματα / Απ: Κωνστ. Χριστοδούλου πλαστογράφος του 1900 στις: Δεκέμβριος 27, 2016, 03:51:28 μμ
Φιλε Cu .
Εμεινα εκπληκτος οταν ειδα καποιον να αναφερετε στο ονομα αυτο!!!
Εχεις τα Θερμα μου συγχαρητηρια και θα ψαξω να βρω ενα τευχος που εχω και αναφερετε στον ανθρωπο αυτον για τον οποιο εγω προσωπικα πιστευω οτι αδικηθηκε.
Φυσικα ηταν τετοια η ζωη που εκανε και δεν μπορουσε να γινει κατι αλλο.
Ο καθενας κανει τις επιλογες του και ο Χριστοδουλου εκανε τις δικες του.
Φυσικα ηταν τετοιες η επιλογες του, που σε ατομα βαθια σκεπτωμενα και οραματιζωμενα τα τοτε γεγονοτα προκαλουν ενα ωραιο γελιο αλλα ταυτοχρονα σε γεμιζουν με ενα θαυμαμο για αυτον!!
( Θα μπορουσε καλιστα εαν ειχε τα καταλληλα ατομα να τον σπρωξουν να αναφερετε αυτουνου το ονομα στην συγχρονη νομισματικη ιστορια και οχι του Σβορώνου.)
Μπορεις να μου στειλεις τα στοιχεια σου και μολις βρω το αρθρο αυτο σου υποσχομε να το κανω αντιγραφα και να στο αποστειλω ταχυδρομικος!!
Χιλια ευχαριστώ για την ευγενική προσφορά βρήκα τα άρθρα στα «Νομισματικά Χρονικά».
Ευτυχώς δεν ασχολιόταν με επενδυτικά νομίσματα.Θα τα ανεβάσω μόλις μπορέσω.Ψάχνω να βρώ και βιβλίο του Σβωρώνου γιαυτόν.Επίσης στα άρθρα που βρήκα αναφέρεται ότι κανένας δεν έδινε πολλά βιογραφικά στοιχεία του αλλά επικεντρώνονταν σε φωτογραφίες νομισμάτων μητρών.
11  Νομίσματα / Πλαστά Νομίσματα / Απ: Κωνστ. Χριστοδούλου πλαστογράφος του 1900 στις: Δεκέμβριος 27, 2016, 03:46:37 μμ
Που έχει δει κάποιος να υπάρχουν οι περισσότερες πληροφορίες για τον Κωνσταντίνο Χριστοδούλου τον μεγαλύτερο παραχαράκτη του 1900;
Αν κάποιος έχει τα συγκεκριμένα τεύχη,ίσως να βρείς πληροφορίες για τον Χριστοδούλου.

Χριστοδούλου Παραχαράκτης. Και άλλες μήτρες ΝομΧρον 13/1994, 43-54

Χριστοδούλου Παραχαράκτης. Είκοσι ακόμη κίβδηλα; ΝομΧρον 14/1995,71-75

Ανεξάντλητος Χριστοδούλου ΝομΧρον 19/2000, 131-134

Αμυδρά θυμάμαι,κάπου είχα διαβάσει για μία εκτίμηση νομίσματος απο τον Σβορώνο μπροστά στους δικαστές.
Αν θυμάμαι καλά,έβγαλε κόπια το γνήσιο και ο Χριστοδούλου αθωώθηκε;
Σίγουρα οι παλαιοί συλλέκτες ξέρουν περισσότερα να πούν,αλλά νομίζω οτι κάπως έτσι είχε γίνει.
Αν κάνω λάθος,συγχωρήστε με.

Καταρχήν Χρονια πολλά.
Χίλια ευχαριστώ για τις κατατοπιστικότητατες παραπομπές.
Βρήκα τα άρθρα στη βιβλιοθήκη πανεπιστημίου και φωτογράφησα μερικές ενδιαφέρουσες σελίδες.(θα τα ανεβάσω μόλις τα κανω πιο ελαφριά»).Ευτυχώς δεν ασχολήθηκε με επενδυτικά νομίσματα (ασχολιόταν με ακριβά πράγματα όπως αρχαία νομίσματα).
12  Νομίσματα / Πλαστά Νομίσματα / Κωνστ. Χριστοδούλου πλαστογράφος του 1900 στις: Δεκέμβριος 16, 2016, 05:48:07 μμ
Που έχει δει κάποιος να υπάρχουν οι περισσότερες πληροφορίες για τον Κωνσταντίνο Χριστοδούλου τον μεγαλύτερο παραχαράκτη του 1900;
13  Online εκτίμηση / Online εκτίμηση! / Απ: Mπρουτζινα στις: Δεκέμβριος 02, 2016, 11:02:48 μμ
Κάποια από τα πόμολα που δείχνεις είναι κράμμα που μετά από χρόνο κρυσταλλώνεται και σπάζει γίνεται πιο εύθραυστο(έχει μέσα και αντιμόνιο για χαμήλωμα σημείου τήξης).Έτσι δεν έχουν χρήση  ως αντίκα σε πόρτες που λειτουργούν.Συναισθηματική αξία, μεμονωμένα αν πουληθούν, φυσικά και έχουν
14  Online εκτίμηση / Online εκτίμηση! / Απ: Σμαράγδια? στις: Νοέμβριος 19, 2016, 03:04:04 μμ
Το σφάλμα που θα έχει στον προσδιορισμο ειδικού βάρουςείναι τόσο (με τα μέσα που διαθέτει και την μη-εξοικείωση στη μέθοδο) που αποκλείει σίγουρη απάντηση μόνο από αυτό το στοιχείο
15  Online εκτίμηση / Online εκτίμηση! / Απ: Σμαράγδια? στις: Νοέμβριος 19, 2016, 05:37:31 πμ
Προσωπικα, δεν έχω δει σμαράγδια σε τέτοιο matrix...
Ακριβώς εκεί αρχίζει το  πρόβλημα.Το γύρω πέτρωμα δεν είναι το σωστό με απλά λόγια
Σελίδες: [1] 2 3 ... 6

Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2006-2008, Simple Machines | Theme Sus By CeeMoo