Στέκι Συλλεκτών

Νομίσματα => Τεχνικές συντήρησης νομισμάτων => Μήνυμα ξεκίνησε από: malef13 στις Σεπτέμβριος 18, 2016, 06:06:36 μμ



Τίτλος: Ενετικό
Αποστολή από: malef13 στις Σεπτέμβριος 18, 2016, 06:06:36 μμ
  Σήμερα το πρωί αφού προστέθηκαν δύο κομμάτια σολδίνο Κρητικο-ενετικά, αποφάσισα να ασχοληθώ με το ένα προκειμένου να το συντηρήσω και να το φτιάξω λιγάκι. Επειδή το μάτι μου έχει κουραστεί μετά από προσπάθειες πράγματα από εδώ κι από κει, τσίτα το μάτι, φωτογραφίες στο pc κλπ. θέλω μια ακόμα γνώμη αν το αποτέλεσμα είναι καλό.

  Στο συγκεκριμένο νόμισμα δεν έχω τελειώσει την συντήρησή του, αλλά σήμερα στρώθηκα στη δουλειά προκειμένου αν προσπαθήσω να κάνω ότι μπορώ. Το νόμισμα είναι Κρητικό ενετικό σολδίνο (4 τορνέσια) περί του 1611.

  Αποκάλυψη ωραία είναι το έξτρα μέταλλο ανάμεσα στο O και το L του SOL (die chip στη γλώσσα των σφαλματολόγων, αν και δεν έχει κάτι το ιδιαίτερο καθώς είναι γεμάτα από τέτοια τα συγκεκριμένα νομίσματα), που βγήκε τυχαία κατά την συντήρηση καθώς και η τελεία στο τέλος του SOL.

  Πως το βλέπετε εσείς; Παραθέτω φωτό πριν και μετά. Τα KB είναι λίγα και δεν δίνουν την κανονική εντύπωση.



Τίτλος: Απ: Ενετικό
Αποστολή από: μαρκος στις Σεπτέμβριος 18, 2016, 06:35:40 μμ
Καταρχην καλοριζικο Γιαννη πανεμορφο ειναι το σολδινακι σου ,απο αυτα που μου αρεσουν να βλεπω .
Στο θεμα συντηρησης εχεις κανει πολυ ωραια δουλεια και σε πολυ λιγο χρονικο διαστημα.Ο φοβος μου απο την πρωτη φωτο ηταν και ειναι στην μερια του λεοντα στα δεξια φτερα οπως βλεπουμε αν αυτη η πρασινιλα εχει παθει διαβρωση απο κατω οταν το καθαρισεις και στην αλλη φωτο εκει ακριβως φαινεται να εχει ενα θεματακι,θεωρω οτι η επομενη κινηση σου ειναι αυτη,δηλαδη να το καθαρισεις μεχρι να βρεις υγιες μεταλλο ωστε να μην απλωθει η διαβρωση οσο δυνατον γινεται σε τετοιου ειδους νομισματα.
Στα του νομισματος (αρας ;D)στο σολδινακι δεν βρισκεις ευκολα σε πολυ καλες καταστασεις δηλαδη να φαινονται ολα τα στοιχεια και το δικο σου ειναι σε πολυ καλη κατασταση,ειδικα το    .Τ.4. λες και χτυπηθηκε τωρα,διακρινεται επισης ξεκαθαρα ποια ποικιλια ειναι.Στην αλλη μερια πολυ σωστα το αναφερεις οτι βρισκονται τετοια σφαλματακια αλλα δεν παυουν να εχουν την γοητεια τους,αν παρατηρησεις και το Ν ειναι λιγο αλλα διπλοχτυπημενο ;)
Γιαννη το 1611 εγραψες ε; Την ιδια περιοδο 1613 πεθανε ο Κορμναρος, φαντασου ακριβως την ιδια περιοδο δηλαδη με κατι τετοια σολδινακια μπορουσες να αγοραζες αυτο εδω το χειρογραφο βιβλιο  8)
https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%95%CF%81%CF%89%CF%84%CF%8C%CE%BA%CF%81%CE%B9%CF%84%CE%BF%CF%82 (https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%95%CF%81%CF%89%CF%84%CF%8C%CE%BA%CF%81%CE%B9%CF%84%CE%BF%CF%82)
Σορρυ για την καταχρηση  ;D :-*
Γιάννης Χαρούλης - Ερωτόκριτος (στίχοι) (http://www.youtube.com/watch?v=Dv0rKS52jNY#)


Τίτλος: Απ: Ενετικό
Αποστολή από: malef13 στις Σεπτέμβριος 18, 2016, 06:53:02 μμ
  Να σαι καλά ρε φίλε. Το άλλο είναι πιστεύω καλύτερο σε λεπτομέρειες. Θα δούμε όταν το δω ξεχωριστά. 1611 ενδεικτική ημερομηνία είναι. Πάντα στο περίπου μπορείς να πεις γιατί πολύ πιθανόν να χτυπούσαν και άλλες περιόδους νομίσματα. Η κίνησή μου είναι να ασχοληθώ πράγματι με αυτό το μέρος αλλά είναι περίεργο και θέλει προσοχή. Θα σου στείλω αν είναι και το άλλο ;)