Στέκι Συλλεκτών

Γενική συζήτηση => Κουβέντα να γίνεται! => Μήνυμα ξεκίνησε από: ukobke στις Ιούνιος 18, 2011, 03:35:40 μμ



Τίτλος: Περί αξιολόγησης νομισμάτων
Αποστολή από: ukobke στις Ιούνιος 18, 2011, 03:35:40 μμ
Όποιος δεν ξέρει να αξιολογεί τα νομίσματά του, τι σόι συλλέκτης είναι?

Έτσι για να ανοίξουμε κουβέντα.....

(ααααα ρε Τάκη τους δούλεψες όλους κανονικά και το έκανες μόδα. Ακόμη γελάς και τα κονομάς. Δίκιο είχες).


Τίτλος: Απ: Περί αξιολόγησης νομισμάτων
Αποστολή από: Μολοσσος στις Ιούνιος 18, 2011, 08:17:56 μμ
ενοεις το γνωστο εμπορο εξ αθηνων? Παντως σοβαρα τωρα η διαφορες τιμων μεταξυ πιστοποιημενων και raw ειναι πλεον μεγαλες και οποιος αγοραζει raw και πουλαει πιστοποιημενα εχει τεραστιο κερδος! βασικη προυποθεση βεβαια το καλο ματι και προσβαση σε νομισματα.


Τίτλος: Απ: Περί αξιολόγησης νομισμάτων
Αποστολή από: giannist στις Ιούνιος 18, 2011, 08:20:57 μμ
αγαπητε φιλε δεν σε ξερω,αλλα σιγουρα ενα μεγαλο ποσοστο, δεν ξερουν να αξιολογουν νομισματα,ισως δε ν τους συμφερει,ισως δεν εχουν τις γνωσει?παντως βλεπω οτι λιγοι, μπορουν να αξιολογουν,καταστασεις,τιμεςκλπ.οι πιο πολλοι ακολουθουν τις συγκρισεις με αλλα ισαξια νομισματα,δεν ξερω τους λογους,που αναφερεις αυτο το σοβαρο θεμα, αλλα σιγουρα θα προσγειωσει,πολλους αιθεροβαμονες,σε χαιρετω φιλικα γιαννηςτ,


Τίτλος: Απ: Περί αξιολόγησης νομισμάτων
Αποστολή από: ukobke στις Ιούνιος 18, 2011, 08:32:16 μμ
αγαπητε φιλε δεν σε ξερω,αλλα σιγουρα ενα μεγαλο ποσοστο, δεν ξερουν να αξιολογουν νομισματα,ισως δε ν τους συμφερει,ισως δεν εχουν τις γνωσει?παντως βλεπω οτι λιγοι, μπορουν να αξιολογουν,καταστασεις,τιμεςκλπ.οι πιο πολλοι ακολουθουν τις συγκρισεις με αλλα ισαξια νομισματα,δεν ξερω τους λογους,που αναφερεις αυτο το σοβαρο θεμα, αλλα σιγουρα θα προσγειωσει,πολλους αιθεροβαμονες,σε χαιρετω φιλικα γιαννηςτ,


Αντάλλαξα με φίλο νομίσματα. Μου έδωσε δυο σε φέρετρο. Το έσπασα αμέσως.
Σε φίλο απέδειξα πόσο ηλίθιοι και άσχετοι είναι αυτοί στις εταιρείες "δήθεν αξιολόγησης".

Τους έστειλα (για χάρη του φίλου μου) Ελληνικά δοκίμια ευρώ από το Ισπανικό Νομισματοκοπείο. (Δούλευε ένας Ισπανός φίλος και μου τα έδωσε). Επίσης τους έστειλα "φτιαγμένο" 20λεπτο του 1874 και δραχμή του 1883. Λοιπόν και τα δυο φτιαγμένα μου τα αξιολόγησαν (NGC). Τα δε άλλα (δοκίμια).... μπερδεύτηκαν και δεν τα αξιολόγησαν.  Πλάκα είχε.

QUIZ: Γιατί θεωρείται η  PCGS και η NGC σαν οι δυο καλύτερες? (Να βοηθήσω:Έχει σχέση με το βίτσιο του "show off")

 


Τίτλος: Απ: Περί αξιολόγησης νομισμάτων
Αποστολή από: giannist στις Ιούνιος 18, 2011, 08:51:06 μμ
δεν απαντω,απλως καπου συμφωνω μαζι σου,γιατι θα κατηγορηθω ως πολεμιος κλπ,ο καθενας εχει μυαλο ας κανει συγκρισεις, και ας βγαλει το δικο του πορισμα,οπως λεμε οποιος εχει τα γενια εχει και τα κτενια,χαιρετω,γιαννηςτ.


Τίτλος: Απ: Περί αξιολόγησης νομισμάτων
Αποστολή από: herakliotis στις Ιούνιος 19, 2011, 09:13:04 πμ
Όποιος δεν ξέρει να αξιολογεί τα νομίσματά του, τι σόι συλλέκτης είναι?


Αγαπητοι φιλοι ξεφευγουμε απο το θεμα του ukobke !! (Μια και ονομα δεν ξερουμε σαν λεμε ετσι)
Το μελος μας εθεσε ενα πολυ σπουδαιο ερωτημα!!
Ποσοι και ποσοι δεν αγοραζουν νομισματα διχως να ξερουν τι αγοραζουν?
Εκει πρεπει να επικεντρωθουμε!!
Ολοι αγοραζουν και μετα μαθαινουν πληρωνωντας ακριβα το τιμημα!!
Και η πλακα ειναι οτι αυτοι που τους τα πουλανε γυρνανε και λενε στους φιλους τους <τι ηλιθιος ειναι ο ταδε νεος και ποσα κονονησαν σπρωχνωντας τους την σαβουρα τους> !!
Αυτο που χρειαζετε ειναι συλλεκτικη παιδεια!! Να μαθαινουν οι νεοι που μπαινουν στο χωρο οσο γινετε περισσοτερα και μετα να αγοραζουν!!
Πιστευω οτι η αγορα φτηνων raw (ανοιχτων)  νομισματων θα βοηθουσε πολυ τους νεους να εξοικοιωθουν με την αξιολογηση νομισματων!!
Ενα 10-20 δρχ του 1973 αγορασμενο σε πολλες καταστασεις θα του εδειχνε πολλα για αρχη!!
Οπως επισης και η αγορα σλαμπ με το ιδιο νομισμα σε 63-65 βαθμο θα του εδινε παλι ενα μαθημα!!
Μετα ακουγωντας ολους τους συλλεκτες και βγαζωντας μια προσωπικη αποψη ας χαραζε το δρομο που θα ηθελε να ακολουθηση!! Ολα ακυκλοφορητα ή ολα μεσαιες καταστασεις?? Ολα  raw ή ολα σε σλαμπ??


Τίτλος: Απ: Περί αξιολόγησης νομισμάτων
Αποστολή από: giannist στις Ιούνιος 19, 2011, 09:42:29 πμ
σιγουρα ενας σχετικα εμπειρος συλλεκτης,(γιατι στην ουσια κανεις μας δεν ειναι τελειος στην κριση του,καπου μπαινει και ενας υποκειμενικος παραγοντας,πχ αν ειναι δικο μας,κλπ,)ξερει τι αγοραζει,οπως ειπε και ο γιωργος, σε αλλο θεμα, αντε με αποκλιση μια κατηγορια,δικαιολογηται, γιατι παραπανω, προσωπικα, οι τιμες ειναι δυσαναλογες αισθητα.τωρα αν ενας νεος συλλεκτης θελει να αγορασει νομισμα σπανιο, και ακριβο,ισως πρεπει να συμβουλευθει καποιον δικο του,αλλιως τα πραγματα ειναι δυσκολα γιαυτον.το να μπαινεις αποτομα στα βαθεια, ειναι λιγο, η μαλλον μεγαλη, απερισκεψια.οσο για τις πιστοποιησεις,πιστευω οτι και σε αυτες μερικες φορες, πρεπει να δειχνουμε και μια δευτερη ματια που λεμε.εγω δεν ειμαι σιγουρος σημερα, ειδικα, με αυτα που βλεπω με τον φακο μου,ποσο μαλλον απο φωτογραφια χαμηλης ευκρινειας,απο το ιντερνετ?το να χασεις σημερα 20-50 ευρω μπορει να μην ειναι τραγικο,αλλα για κατοσταρες που ακουω,τι να πω?χαιρετω την παρεα,γιαννηςτ.


Τίτλος: Απ: Περί αξιολόγησης νομισμάτων
Αποστολή από: ukobke στις Ιούνιος 19, 2011, 04:14:47 μμ
Ουσιαστικά το θέμα που έθεσα είναι τι σημαίνει να είσαι συλλέκτης σε οτιδήποτε...

"Κατ΄ αρχάς", συλλέκτης είναι αυτός που ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΕΙ "ΟΣΟ-ΟΣΟ" ΕΝΑ ΝΟΜΙΣΜΑ. συλλέκτης είναι αυτός που ψάχνει τις πηγές να βρεί νόμισμα σε "καλή τιμή".
"ΚΑΛΗ ΤΙΜΗ" είναι αυτή που οποιαδήποτε στιγμή μπορείς να το δώσεις και να πάρεις πίσω τα λεφτά σου.
Δυστυχώς, "νεόπλουτοι" και τύποι "όλα τα σαρώνω" υπάρχουν σε όλες τις συλλογές.
Συλλέκτης είναι αυτός που αντιστέκεται στο νόμισμα που του κλείνει μια "τρύπα" αλλά είναι σε ψηλή τιμή.
Συλλέκτης είναι αυτός που έχει υπομονή.
Συλλέκτης είναι αυτός  που ασχολείται με την ιστορία του νομίσματος που συλλέγει.
Συλλέκτης είναι αυτός που ψάχνεται για το νόμισμα. Την κατάστασή του (άρα το μαθαίνει) τη σπανιότητά του, την πραγματική αξία του.
Συλλέκτης είναι αυτός που δεν ασχολείται με τους έμπορους.
Συλλέκτης είναι αυτός που κάνει λάθη, αλλά προσπαθεί να αντιληφθεί το λάθος του και να μην το επαναλάβει.
Συλλέκτης είναι αυτός που σιγά-σιγά εκπαιδεύεται στο νόμισμα, και δεν αφήνει τους νεκροθάφτες (Ωραιόπουλε πόσο δίκιο έχεις!) να του πουν για το νόμισμά ΤΟΥ. (PCGS, NGC, κλπ).

Να κάνω και μια παρένθεση και να με συγχωρέσετε για το λεξιλόγιο..... Μια ωραία γυναίκα που σας ανήκει θα τη βάζατε σε απομόνωση? Σίγουρα θα θέλατε να τη χειριστείτε με το πιο άψογο τρόπο. Εάν τη βάζατε όμωε στην απομόνωση, θα πηγαίνατε νοητικά καλά? Σίγουρα θα θέλατε να τη γευτείτε με το πιο άψογο τρόπο. ΡΕ "ΔΗΘΕΝ" ΣΥΛΛΕΚΤΕΣ ΤΟ ΝΟΜΙΣΜΑ ΣΤΟ SLAB ΜΕΣΑ ΤΙ ΣΥΛΛΕΚΤΙΚΗ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΣΑΣ ΔΙΝΕΙ?
(Να με συγχωρέσουν οι κυρίες του αντίθετου φύλου κάνοντας τον αντίστοιχο συνειρμό).

Τεσπα

Μου λέτε δηλαδή, ότι έμφανίζεται ένας αξιολογητής νομισμάτων της Αμέρικα ο οποίος τα Ελληνικά νομίσματα τα είδε από τον Τάκη, και κάποιος ΄δήθεν συλλέκτης ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ στον άσχετο να του πεί τι νόμισμα έχει, γιατί ο ίδιος δεν γνωρίζει, άρα δεν είναι συλλέκτης.

(Αλήθεια πόσα κολλημένα από κρίκους νομίσματα κρατάτε σλαμποοπαδοί? Ειδικά η ANACS έχει "ρέντα" σε αυτά").

Και κάτι άλλο..... ξεπεράσαμε τα Αμερικανάκια στο ποσοστό των "νεκροφόρων". Αυτή είναι η αλήθεια.

Κύριοι, αυτό το site  έχει τη διάθεση να ωφελήσει το συλλεκτισμό. Αρπάξτε την ευκαιρία....


Τίτλος: Απ: Περί αξιολόγησης νομισμάτων
Αποστολή από: asimako στις Ιούνιος 19, 2011, 04:28:31 μμ
φιλε ukobke δε σε γνωρίζω προσωπικά αλλά συμφωνώ και επαυξάνω, κι αυτό κυρίως επειδή κι εσύ παραθέτεις τεκμηριωμένα επιχειρήματα για να υποστηρίξεις την άποψή σου! καλή συνέχεια εύχομαι!


Τίτλος: Απ: Περί αξιολόγησης νομισμάτων
Αποστολή από: asimako στις Ιούνιος 19, 2011, 04:31:58 μμ
... και οι Γερμανοί 'σλάμπαραν' το ευρώ σε φόντο Ελληνικό! 


Τίτλος: Απ: Περί αξιολόγησης νομισμάτων
Αποστολή από: mimisss στις Ιούνιος 19, 2011, 04:41:35 μμ
καλησπερα αγαπητοι φιλοι   :) θα συμφωνησω κατα 90% με τον προλαλησαντα συλλεκτη ... απλα να επισημανω οτι συλλεκτης για εμενα ( προσωπικη αποψη αρα οχι απαραιτητα και σωστη  :) ) βασικα ειναι  αυτος που επιλεγει τις ειδους συλλογη θελει να κανει ο ιδιος για τον εαυτο του με τα δικα του χρηματα και για το δικο του γουστο  :)  και οχι αυτος που περιμενει τον καθε εναν "ειδικο"  να του υποδειψει τι ειναι συλλεκτικο , τι εχει αξια , και τον τροπο με τον οποιο πρεπει να κανει την συλλογη του ( slambs η οχι !!!  :) σεβαστες ολες οι αποψεις απο ολους , αλλα οχι η υποδειξεις κατα αυτον τον αυταρχικο τροπο  ;) φιλικα μιμις


Τίτλος: Απ: Περί αξιολόγησης νομισμάτων
Αποστολή από: heretic77 στις Ιούνιος 19, 2011, 05:06:12 μμ
Πριν μερικα posts μου καποιοι λυσσαξαν εδω γιατι ειπα 2 πραγματακια που δε τους αρεσαν και επειδη μιλησα για καποιους ευηποληπτους συλλεκτες, λες και ηταν οι δικηγοροι τους.
Αν θελετε κυριοι να μιλησουμε με επιχειρηματα θα πρεπει να ακουστει και η δικη μου φωνη χωρις να δεχομαι εμμεσες απειλες.
Το πιο πανω post βριθει απο χαρακτηρισμους.
ΑΥΤΟΙ και αν ειναι προσωπικοι και προσβλητικοι....
Ξεκιναμε.....
Πρωτα απ ολα μαθαμε ποιοι ειναι καλοι συλλεκτες και ποιοι οχι....
Στο wikipedia νομιζω πρεπει να ενημερωθουν...σε παγκοσμια αποκλειστικοτητα απο το χρηστη ukobke.
Μαθαμε οτι συλλεκτης ειναι αυτος που πρεπει να παρει τα νομισματα του σε 'καλη' τιμη και οχι στην τιμη της αγορας. Και μαλιστα ΟΧΙ απο εμπορους. Αρα? Αρα δαγκωνοντας καποιο υποψηφιο ανυποψιαστο θυμα?
Δε ντρεπομαστε λιγο λεω εγω....
Συλλεκτης επισης μαθαμε οτι ειναι αυτος που δεν αφηνει αλλον να του πει για το νομισμα του εκτος απο τον ιδιο!!! Βεβαια...εγω πχ που ειμαι και μουσικος δε πρεπει να αφησω κανεναν αλλο να μου πει γνωμη για τη μουσικη μου...δε πα να ναι ο Θεοδωρακης, η ο Φραγκουλης...μονο ΕΓΩ ξερω να κρινω τα εργα μου. Αθανατη ελληνικη νοοτροπια...δε περιμενα κατι καλυτερο.
Συλλεκτης επισης ειναι αυτος που ταυτιζει ενα αψυχο αντικειμενο οπως το νομισμα με μια γυναικα! Ε, τι να πω πια...εδω ειναι η αποθεωση.
Μαθαμε οτι ειμαστε ΝΟΗΤΙΚΑ οχι καλα, και οτι ειμαστε ΔΗΘΕΝ συλλεκτες. Εμεις που μαζευουμε σλαμπ.
Μαθαμε οτι οι εταιρειες NGC και PCGS ειναι ασχετοι. Ενω ο χρηστης ukobke ειναι σχετικος.
Γιωργο (Ηρακλειωτη) επειδη εδω υπαρχει μια ομαδα ατομων που δε σεβονται τιποτα και δε βλεπω και καμια αντιδραση σε ολα τα προκλητικα παραπανω επετρεψε μου το υφος του κειμενου μου να ειναι στο ιδιο στυλ. Δε θα περναει χωρις αντιλογο η γνωμη σας και ας λεει ο καθενας οτι θελει. Ας ακουσω οτι σχολια θελετε δε με πειραζει καθολου.
Παραδεχομαι οτι και οι εταιρειες κανουνε λαθη, και οτι και εγω βλεπω απαραδεκτα πραγματα...Ομως η λογικη ισοπεδωσης του Ελληνα ο οποιος ειναι στο πνευμα του 'ολοι ειναι κλεφτες', με βρισκει παντελως αντιθετο.


Τίτλος: Απ: Περί αξιολόγησης νομισμάτων
Αποστολή από: epop στις Ιούνιος 19, 2011, 05:42:46 μμ
Αιρετικε εγω θα σου κανω μια απλη ερωτηση.
Ποιος ειναι ο χρηστης ukobke με τον οποιο θα πρεπει να ασχοληθω και να του απαντησω?
Ειναι καποιος που μπηκε στο στεκι ,δεν συστηθηκε,και αντι για χαιρετισμο αρχισε κατευθειαν την επιθεση γραφοντας επιθετικα απο την πρωτη μεχρι την τελευταια του λεξη.
Γιατι θα πρεπει εγω και εσυ που ειμαστε γνωστοι εδω μεσα και συστηθηκαμε στην παρεα και ολοι μας γνωριζουν,να ασχοληθουμε και να απαντησουμε σε τετοια ποστ;Αστον λοιπον να παιξει μπαλα μονος του στο ποστ του.
Το ποταμι στα συλλεκτικα εχει ξεκινησει και δεν γυριζει πισω.Οποιος το καταλαβε το καταλαβε.Και ας γραφει ο καθε μπαρμπας οτι θελει.Αυτοι εχουν μπει στο χρονοντουλαπο της ιστοριας.Τους εχουν προσπερασει οι εξελιξεις γι αυτο αλλωστε και αντιδρουν.


Τίτλος: Απ: Περί αξιολόγησης νομισμάτων
Αποστολή από: ukobke στις Ιούνιος 19, 2011, 06:28:01 μμ
Αιρετικε εγω θα σου κανω μια απλη ερωτηση.
Ποιος ειναι ο χρηστης ukobke με τον οποιο θα πρεπει να ασχοληθω και να του απαντησω?
Ειναι καποιος που μπηκε στο στεκι ,δεν συστηθηκε,και αντι για χαιρετισμο αρχισε κατευθειαν την επιθεση γραφοντας επιθετικα απο την πρωτη μεχρι την τελευταια του λεξη.
Γιατι θα πρεπει εγω και εσυ που ειμαστε γνωστοι εδω μεσα και συστηθηκαμε στην παρεα και ολοι μας γνωριζουν,να ασχοληθουμε και να απαντησουμε σε τετοια ποστ;Αστον λοιπον να παιξει μπαλα μονος του στο ποστ του.
Το ποταμι στα συλλεκτικα εχει ξεκινησει και δεν γυριζει πισω.Οποιος το καταλαβε το καταλαβε.Και ας γραφει ο καθε μπαρμπας οτι θελει.Αυτοι εχουν μπει στο χρονοντουλαπο της ιστοριας.Τους εχουν προσπερασει οι εξελιξεις γι αυτο αλλωστε και αντιδρουν.

Βεβαίως και να συστηθώ. Με λένε Νίκο, και μαζεύω Ελληνικά νομίσματα ακριβώς σαράντα χρόνια. Φυσικά δεν αξιολογώ την υπόστασή μου, ούτε με τις γνωριμίες που έχω εδώ μέσα, αλλά και ούτε με το επίπεδο της συλλογής μου. (Πολύ ευχαρίστως να ικανοποιήσω τυχόν περιέργειες σε αυτό το σημείο).

Γιατί όμως θίχτηκαν ωρισμένοι? Φίλοι μου υπάρχει διαφορά στο να να έχει κάποιος άποψη για το νόμισμά σου και ΑΛΛΟ ΝΑ ΣΟΥ ΥΠΑΓΟΡΕΥΕΙ Ο ΟΠΟΙΟΣΔΗΠΟΤΕ ΝΕΚΡΟΘΑΦΤΗΣ ΤΟ ΝΟΜΙΣΜΑ ΣΟΥ.

Αντί για επιχειρήματα και απάντηση στο συλλεκτισμό και στο μήνυμά μου, (που απλώς μπορεί ο οποιοσδήποτε να θέσει τα επιχειρήματά του) δέχτηκα κριτική για το πόσο νέος είμαι στο site και μάλιστα ζητήσαμε και βοήθεια από άλλους......

Θίχτηκε για τους προσφιλείς Έμπορους? Εντάξει υπάρχουν και χειρότεροι. Οι δήθεν συλλέκτες που κάνουν παραεμπόριο με τα δήθεν slab στους νεοεισαγόμενους. Οποία εκμετάλλευση!!! ( Ξανά μπορεί να προσβληθεί κάποιος και μπορεί να ξαναζητήσει βοήθεια από το θείο του τώρα).

Μην ασχοληθείς μαζί μου φίλε μου. Πρέπει να έχεις .... επιχειρήματα μεγάλα για να μπορείς να ασχοληθείς. Εγώ ταπεινά δεν θα ασχοληθώ μαζί σου εφόσον δεν το θέλεις, αλλά πολύ ευχαρίστως να σου μεταδώσω αρκετές από τις όποιες γνώσεις διαθέτω εφόσον θελήσεις.

....και επί τη ευκαιρία, ποια διαπιστευτήρια χρειάζεσαι αγαπητέ μου? Φορολογική δήλωση, λίστα των νομισμάτων μου? ηλικία? οικογενειακή κατάσταση?....κατάλαβα θέλεις να ξέρεις πόσα slab έχω! εδώ θα σε απογοητεύσω...

Ωραιόπουλε πόσο δίκιο έχεις!!!!!!

 


Τίτλος: Απ: Περί αξιολόγησης νομισμάτων
Αποστολή από: NAYARXOS στις Ιούνιος 19, 2011, 07:15:02 μμ
Ουσιαστικά το θέμα που έθεσα είναι τι σημαίνει να είσαι συλλέκτης σε οτιδήποτε...

"Κατ΄ αρχάς", συλλέκτης είναι αυτός που ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΕΙ "ΟΣΟ-ΟΣΟ" ΕΝΑ ΝΟΜΙΣΜΑ. συλλέκτης είναι αυτός που ψάχνει τις πηγές να βρεί νόμισμα σε "καλή τιμή".
"ΚΑΛΗ ΤΙΜΗ" είναι αυτή που οποιαδήποτε στιγμή μπορείς να το δώσεις και να πάρεις πίσω τα λεφτά σου.
Δυστυχώς, "νεόπλουτοι" και τύποι "όλα τα σαρώνω" υπάρχουν σε όλες τις συλλογές.
Συλλέκτης είναι αυτός που αντιστέκεται στο νόμισμα που του κλείνει μια "τρύπα" αλλά είναι σε ψηλή τιμή.
Συλλέκτης είναι αυτός που έχει υπομονή.
Συλλέκτης είναι αυτός  που ασχολείται με την ιστορία του νομίσματος που συλλέγει.
Συλλέκτης είναι αυτός που ψάχνεται για το νόμισμα. Την κατάστασή του (άρα το μαθαίνει) τη σπανιότητά του, την πραγματική αξία του.
Συλλέκτης είναι αυτός που δεν ασχολείται με τους έμπορους.
Συλλέκτης είναι αυτός που κάνει λάθη, αλλά προσπαθεί να αντιληφθεί το λάθος του και να μην το επαναλάβει.
Συλλέκτης είναι αυτός που σιγά-σιγά εκπαιδεύεται στο νόμισμα, και δεν αφήνει τους νεκροθάφτες (Ωραιόπουλε πόσο δίκιο έχεις!) να του πουν για το νόμισμά ΤΟΥ. (PCGS, NGC, κλπ).

Να κάνω και μια παρένθεση και να με συγχωρέσετε για το λεξιλόγιο..... Μια ωραία γυναίκα που σας ανήκει θα τη βάζατε σε απομόνωση? Σίγουρα θα θέλατε να τη χειριστείτε με το πιο άψογο τρόπο. Εάν τη βάζατε όμωε στην απομόνωση, θα πηγαίνατε νοητικά καλά? Σίγουρα θα θέλατε να τη γευτείτε με το πιο άψογο τρόπο. ΡΕ "ΔΗΘΕΝ" ΣΥΛΛΕΚΤΕΣ ΤΟ ΝΟΜΙΣΜΑ ΣΤΟ SLAB ΜΕΣΑ ΤΙ ΣΥΛΛΕΚΤΙΚΗ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΣΑΣ ΔΙΝΕΙ?
(Να με συγχωρέσουν οι κυρίες του αντίθετου φύλου κάνοντας τον αντίστοιχο συνειρμό).

Τεσπα

Μου λέτε δηλαδή, ότι έμφανίζεται ένας αξιολογητής νομισμάτων της Αμέρικα ο οποίος τα Ελληνικά νομίσματα τα είδε από τον Τάκη, και κάποιος ΄δήθεν συλλέκτης ΒΑΣΙΖΕΤΑΙ στον άσχετο να του πεί τι νόμισμα έχει, γιατί ο ίδιος δεν γνωρίζει, άρα δεν είναι συλλέκτης.

(Αλήθεια πόσα κολλημένα από κρίκους νομίσματα κρατάτε σλαμποοπαδοί? Ειδικά η ANACS έχει "ρέντα" σε αυτά").

Και κάτι άλλο..... ξεπεράσαμε τα Αμερικανάκια στο ποσοστό των "νεκροφόρων". Αυτή είναι η αλήθεια.

Κύριοι, αυτό το site  έχει τη διάθεση να ωφελήσει το συλλεκτισμό. Αρπάξτε την ευκαιρία....

Εγω προσωπικα φιλε μου ειμαι ΝΕΚΡΟΘΑΦΤΗΣ...και γουσταρω να βλεπω τα λουστρατα κερματα μου μεσα σε αμερικανικα κουτακια...συλλεγω απο το 1987 κερματα...και κουτακια με κερματα απο το 2003...αν μενεις αθηνα ελα να πιουμε καφε και να δουμε νομισματα...

φιλικα, ΝΑΥΑΡΧΟΣ


Τίτλος: Απ: Περί αξιολόγησης νομισμάτων
Αποστολή από: NAYARXOS στις Ιούνιος 19, 2011, 07:15:40 μμ
Εγω προσωπικα φιλε μου ειμαι ΝΕΚΡΟΘΑΦΤΗΣ...και γουσταρω να βλεπω τα λουστρατα κερματα μου μεσα σε αμερικανικα κουτακια...συλλεγω απο το 1987 κερματα...και κουτακια με κερματα απο το 2003...αν μενεις αθηνα ελα να πιουμε καφε και να δουμε νομισματα...

φιλικα, ΝΑΥΑΡΧΟΣ


Τίτλος: Απ: Περί αξιολόγησης νομισμάτων
Αποστολή από: herakliotis στις Ιούνιος 19, 2011, 07:35:03 μμ
Αγαπητοι φιλοι η σηζητηση αυτη για μενα μεχρι τωρα δεν εχει κατι το μεπτο!!
Το νεο μελος Νικος ειπε τις αποψεις του!!
Προσωπικα καποιες με βρισκουν σύμφωνο καποιες αλλες οχι!!
Το οτι ειναι νεος στο σαιτ δεν σημαινει τιποτα, το καθε μελος ειχει την δικη του φωνη την δικη του δυναμη να φωναζει οπως θελει τα πιστευω του!!
Σας εχω πει πολλες φορες να διαβαζουμε προσεκτικα τα οσα λεει καποιος ειτε μεγαλος ειναι ειτε μικρος και να τα βαζουμε στο πισω μερος του μυαλου μας!! Ισως μια μερα τα χρειαστουμε!!
Φιλε Δημητρη-heretic77 οπως ο Νικος- ukobke λεει δυναμικα το τι πιστευει ετσι και εσυ με τα δικα σου επιχειρηματα μπορεις να υποστηριζεις τις θεσεις σου!!
Αυτο που δεν χρειαζετε ειναι επιθεσεις και υβρεις σε προσωπικο ή γενικο επιπεδο!!
Προσωπικα ελειπα ολη την ημερα (εχω και οικογενεια και θελει την βολτα της) αλλα για μικρα διαστηματα μπηκα μεσα και διαβαζα τι λεγατε , τα τελευταια τα διαβασα τωρα απο το σπιτι και γιαυτο και απαντω τωρα με καθυστερηση.
Αποψη μου μεχρι τωρα ειναι να ακουτε ο ενας τις θεσεις του αλλου με πολυ προσοχη , να απαντατε ομορφα , αλλα και να κοιταζωμαστε στον καθρεπτη κανωντας και μια αυτοκριτικη!!
Δεν λεω οτι συμφωνω σε ολα , αλλα σημερα ακουστικαν και καποιες μεγαλες αληθειες πιστευω, καλο ειναι να τα ακουμε ολα και να προσαρμοζωμαστε αναλογα των περιστασεων!!
Ο καθε μεγαλος συλλεκτης (σε ηλικια) εχει και αυτος κατι να μας πει , ειτε τον λενε Νικο , ειτε Αλεξη , ειτε Ζαχαρια!!
Εγω τις τελευταιες μερες διαβασα στο φορουμ του Δημητρη οτι σε μια αποστολη στην pcgs στο Παρισσι σταλθηκαν 600 Ελληνικα νομισματα!! Μα 600 επι 25 ευρω την καθε πιστοποιηση μας κανουν 15,000 ευρω!!
Με 15 χιλιαρικα αλλος φτιαχνει ολοκληρη συλλογη!!
Προς θεου δεν ειμαι εγω αυτος που θα σας υποδειξει πως θα διαχειριζεστε την συλλογη σας ή τα λεφτα σας  και αυτα τα λεει ενας με εκατονταδες σλαμπ στα χερια του , απλα η συλλεκτικη παιδεια που αναφερα πριν εχει να μας δωσει γνωση , γνωση να ξεχωριζουμε μονοι μας τα καλα νομισματα , τα σπανια κομματια και αυτα που θα πρεπει στην τελικη να σλαμπαρει καποιος ΑΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΤΑ ΕΧΕΙ ΣΛΑΜΠΑΡΙΣΜΕΝΑ!!
Βλεπω να στελνουν για σλαμπαρισμα νομισματα που ακυκλοφορητα κανουν ενα ευρω!!
Ενα ευρω το νομισμα 25 ευρω το σλαμπ που το βαζεις μεσα!! Αυτο το βλεπω παραλογο!!
Συνεχιστε λοιπον οπως θελετε να λετε τις αποψεις σας απλα σεβωμενοι και τον συνομηλιτη σας!!
Φιλικα Γιωργος.


Τίτλος: Απ: Περί αξιολόγησης νομισμάτων
Αποστολή από: NAYARXOS στις Ιούνιος 19, 2011, 07:58:30 μμ
Θεωρω οτι απο τα ελληνικα πιστοποιουνται τα δυσκολα του παυλου ,ελλην.δημοκρατια και ολα αυτα εφοσον ειναι αυστηρα ακυκλοφορητα ...απο γεωργιο και κατω απο αου και οθωνα απο εχf...πολυ σωστα ειπε ο γιωργος δρχ του 1973 -1980 και κατι αλλα ειναι πεταμενα λεφτα...εφοσον μπορεις νατα εχεις σε μασουρια.

ΝΑΥΑΡΧΟΣ


Τίτλος: Απ: Περί αξιολόγησης νομισμάτων
Αποστολή από: giannist στις Ιούνιος 19, 2011, 08:37:52 μμ
συλλεκτης ειναι αυτος που αγαπα την συλλογη ,και ειδικα το νομισμα,συλεκτης ειναι, και αυτος που συλλεγει απιστοποιητα,οπως και αυτος που συλλεγει πιστοποιημενα.αρκει αυτο που κανει, να το κανει με γνωμονα την αγαπη του σε αυτο που λεμε νομισμα,απο το πιο ακριβο σπανιο, μεχρι το πιο κοινο,το παθος αποκτησης ειναι το ιδιο.σκοπος ειναι να υπαρχει ευγενικη αμιλλα ,και οχι αβασανιστοι αφορισμοι,μερικων ειδικα, που μονος σκοπος τους ειναι το κερδος.δεν θιγω ειλικρινα κανεναν ο καθενας πρατει συμφωνα με την συνειδηση του,τα υπολοιπα εινα λογια του αερα,δεν υπαρχει σοβαρος συλλεκτης με κριτηριο την οικονομικη του ανεση και μονο και μονο, για επιδειξη πλουτου,( ιδιον κλασικου νεοελληνα,ξερεις τι εχω εγω?),και ανιδεος επειδη ειναι νεος, η δεν εχει την οικονομικη επιφανεια να αγοραζει σπανιοτητες.ειναι πολλοι,που προτιμουν να αγορασουν,λιωματα τρυπια,πειραγμενα, κλπ μονο και μονο για να λενε οτι το εχουν, ασχετα αν δεν βλεπεται.νομισμα ειναι αυτο που μας επιτρεπει τολαχιστον,να το χαιρομασται που το εχουμε στην συλλογη μας ,σκετο η πιστοποιημενο.τωρα ενα λιωμα δεν βρισκω λογους να το εχω στην συλλογη μου,γιατι θελω να το βλεπω και να το χαιρομαι.αλλιως ας μην το αποκτησω ποτε.οταν ειδα στην δημοπρασια τιμες για κοπιες,πειραγμενα,τρυπια κλπ,ντραπηκα που ειμαι μελος.αλλο να εχεις ενα τρυπιο,για να το βλεπεις μεχρι να αποκτησεις το  πραγματικα συλλεκτικο,και αλλο να δινεις χρηματα,για να το αποκτησεις,και να λες οτι το εχω.παλια νομισματα που ειχαν υποστει επεμβασεις,δεν γινονταν δεκτα,απο τον συλλεκτικο κοσμο,πουλησα 8 ρεαλια χρυσο μαδριτης,σαν χρυσο,γιατι ειχε μεινει λιγο μεταλλο απο αφαιρεση του κρικου,κοιταξτε ποσο στοιχιζει σημερα?κλεινω,ο καθενας πρατει οπως νομιζει,αναφερα απλως τι σημαινει για μενα νομισμα,γιαννηςτ.υγ.οτι γραφω το γραφω γιατι αγαπω,οχι ενα κοματι ευγενους μεταλλου,αλλα εν κομματι καλλιτεχνικης και ιστορικης σημασιας,και παντα καλοπροαιρετα.


Τίτλος: Απ: Περί αξιολόγησης νομισμάτων
Αποστολή από: ukobke στις Ιούνιος 19, 2011, 09:13:13 μμ
Μια χαρά τα λες Γιάννη. Ναύαρχε, δεν νομίζω ότι είσαι νεκροθάφτης. Νεκροθάφτη απεκάλεσα τις εταιρείες, και τα slab φέρετρα (κατ΄αντιγραφή που ασπάζομαι).
Οι δύο κύριες εταιρείες απέκτησαν φήμη όταν άρχισαν να δημοσιεύουν τις δήθεν καλύτερες συλλογές ονομαστικά. Αυτό για να ικανοποιήσουν τα βίτσια στα Αμερικανάκια. Οι άλλες εταιρείες που δεν βγάζουν΄λίστες, είναι δευτεροτρίτες.
Η ICG η μόνη εταιρεία που έχει επιστημονικό προσωπικό, δεν χαίρει πρωταρχικής  εκτίμησης. Βλέπεις ασχολείται με τα Αρχαία και το κυριότερο δεν έχει ονομαστικές λίστες.
Μιλήστε με σοβαρούς Αμερικανούς συλλέκτες και βρείτε μου έστω και έναν που να τα slabάρει.

Οι Γερμανοί (αλήθεια ποιος αμφισβητεί την κρίση τους?) γιατί δεν ασχολούνται με τις ...πιστοποιήσεις? Οι Άγγλοι, οι Ελβετοί, Αυστριακοί,κλπ κλπ.

Φυσικά είναι δικαίωμα το κάθε ένα το τι θα κάνει τα νομίσματά του. Σε αυτό που κάθετα διαφωνώ είναι ότι το αναγραφόμενο είναι σωστό και πρέπει ο άλλος να το αποδεχτεί. (Δυστυχώς εκεί είναι οι δήθεν υπεραξίες)

Απλά μια ερώτηση σε ειδικούς και μή. το ΜS 60/61/62/63 (MINT STATE/ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΝΟΜΙΣΜΑΤΟΚΟΠΕΙΟΥ/ ΑΚΥΚΛΟΦΟΡΗΤΟ) τι σχέση έχει με ένα νόμισμα ΑΚΥΚΛΟΦΟΡΗΤΟ?
Και μια ερώτηση που πραγματικά θα ήθελα απάντηση από συλλέκτες που μαζεύουν πιστοποιημένα. Θα εμπιστεύονταν την αγορά ενός 50ρικου Χρυσού 1876 να είναι στο κουτί και να μη το εξετάσουν?



Τίτλος: Απ: Περί αξιολόγησης νομισμάτων
Αποστολή από: giannist στις Ιούνιος 19, 2011, 09:45:01 μμ
ειναι ενας βαθμος που προσδιδει σε ενα νομισμα μεγαλυτερο κυρος,δηλαδη τα υψηλα σημεια ενος ακυκλοφορητου,οπως το μουστακι,το φρυδι,δηλαδη τα σημεια που ειναι πιο κοντα στο πιασιμο του νομισματος να ειναι τελειως αθικτα.ενα δεκαδραχμο αθηναικο του 480 πχ,βρεθηκε αυστηρα ακυκλοφορητο,70 που λεμε,απο μια ποικιλια που εχει τρια γνωστα σε ολον τον κοσμο, τα αλλα δυο ειναι σε μουσεια.ξεκινησε η τιμη του σε δημοπρασια,800.000$.δεν ξερω τελικα ποσο εφτασε,αλλα αυτο το εξετασαν αρχαιολογοι,ανθρακας14,και ολα τα τελευταιας τεχνικης οργανα.θελω να πω με αυτο οτι οι εταιρειες σιγουρα οταν σλαμπαρουν καθημερινα δεκαδες νομισματα,κοινα η σπανια,σιγουρα θα υπαρχει περιθωριο λαθους.το δεκαδραχμο,το εξεταζαν ολοκληρη ομαδα για ημερες,απο εκει και περα,τα συμπερασματα δικα σας.το αναφερει, ο παγκοσμιου βεληνεκους οικος heritage,για την εγκυροτητα των γραπτων μου.σιγουρα η μοδα των αμερικανων εξαπλωνεται παντου,ηδη οι κινεζοι,και αλλοι γνωστοι ενδιαφερομενοι αρχιζουν δειλα δειλα τα πρωτα βηματα,και αλιμονο σε αυτους που δεν αναγνωριζουν τα γνησια πιστοποιημενα.αλλος πονοκεφαλος,και ας μην αρχισουν μερικοι, οτι πιστοποιημενα ψευτικα,δεν υπαρχουν.


Τίτλος: Απ: Περί αξιολόγησης νομισμάτων
Αποστολή από: heretic77 στις Ιούνιος 19, 2011, 09:46:24 μμ
Νομιζω οτι τωρα η κουβεντα μπηκε σε ποιο σωστες βασεις.
Θελω να κανω τις εξης παρατηρησεις στο post του ukobke.
Πρωτα απ ολα δεν υπαρχει 'καλη' τιμη. Υπαρχει η τρεχουσα τιμη αγορας. Η τρεχουσα τιμη αγορας ειναι τιμη που ειναι μεταβαλλομενη. Για παραδειγμα, πριν λιγα χρονια οι τιμες ηταν σαφως πιο υψηλες με τις τωρινες. Αρα, ΔΕΝ υπαρχει στα συλλεκτικα 'καλη' τιμη με την εννοια να παρω τα χρηματα μου πισω, αλλα υπαρχει τοποθετηση χρηματων με μικροτερο η μεγαλυτερο ρισκο αναλογα τη χρονικη συγκυρια. Φυσικα καποια λαμογια και επιτηδειοι οταν εξαπατουν ανιδεους και παιρνουν το νομισμα τους σε εξευτελιστικη τιμη, αυτο ειναι ΑΝΕΝΤΙΜΗ πρακτικη και κανονικα πρεπει να ναι καταδικαστεα απο ολους τους συλλεκτες. Και φυσικα καποιος που παρακολουθει τις δημοπρασιες καθημερινα και εχει καλυτερη γνωση της αγορας πλεονεκτει σε σχεση με καποιον που εχει ελλιπη γνωση, αρα μπορει να επιτυχει και καλυτερη τιμη κτησης για τη συλλογη του.
Αυτος επισης που ΔΕΝ ασχολειται με εμπορους, αλλα και αυτος που απαξιωνει τους συλλεκτες των slab, ειδικα αυτη την περιοδο ειμαι πολυ περιεργος απο που αγοραζει νομισματα.
Παμε στις εταιρειες..Σιγουρα υπαρχουν λαθη, δε ξερω κατα ποσο ειναι σκοπιμα η οχι. Ομως παντα βλεπει κανεις το συνολο. Και πιστευω οτι σε μεγαλο ποσοστο η πιστοποιηση ειναι ακριβης. Στη δικη μου συλλογη υπαρχει εμφανης η διαφορα μεταξυ 63 και 65. Βεβαια για 1 μοναδα πανω κατω σιγουρα εκει μπορει να υπαρχουν αποκλισεις. Ομως δε μπορει εταιρειες με brand name παγκοσμιως και να ερχεται ο καθενας εδω και να αμφισβητει ετσι ακριτα. Καταρχην, ποιος μου λεει εμενα οτι δεν ειναι Ελληνες οι graders. Επειτα, τοσα χρονια που πιστοποιουν νομισματα δε γινεται να μην εχουν γνωση. Η ιδια η αγορα θα τους ειχε εκτοπισει. Η πιστοποιηση ειναι παγκοσμια πρακτικη πια.
Δεν εχετε σκεφτει απο την αλλη για ποιο λογο αυτα τα 600 νομισματα καθε φορα στελνονται? Ποιες ειναι οι αιτιες? Μηπως ειναι η ανεξελεγκτη αγορα παλιοτερα ? Λεει ο χρηστης για τα 60-61-62 αν ειναι ακυκλοφορητα. Θελώ να μου απαντησει με το χερι στην καρδια. Αν ερχοταν ποτε ενας λιγοτερο εμπειρος συλλεκτης και του ζητουσε ενα ακυκλοφορητο νομισμα πχ εναν Παυλο 2 δρχ 1959, θα του πουλουσε το λαμπερο ακυκλοφορητο? (65-67)? Η θα του πουλουσε ενα ταπεινο 60-63 η πολυ περισσοτερο ενα 58?
Κακα τα ψεμματα, η παλια πρακτικη με τους εμπορους απετυχε. Γεμισαμε μικροαπατεωνες, που εκμεταλευονται κοσμο, αρα απο εκει προηλθε και η αναγκη για τις εταιρειες. Γιατι ο νεος συλλεκτης βρισκει ενα καταφυγιο. Και μη μου πειτε οτι δημιουργουνε πλουτο κλπ κλπ γιατι στην προτερα κατασταση τα πραγματα ηταν εντελως ανεξελέγκτα. Τουλαχιστον τωρα υπαρχουν καποια μετρα συγκρισης, με τα λαθη που γινονται βεβαια, αλλα τιποτα δεν ειναι αγνο σε αυτο τον κοσμο.
Και οσον αφορα την τελευταια ερωτηση, εχω επιστρεψει νομισματα που δε μου αρεσαν και ειχανε βαθμο μεγαλο στο σλαμπ, και για τοσο ακριβα νομισματα σαν αυτο που ειπες σιγουρα η πιστοποιηση δεν αρκει. Ομως για τη συντριπτικη πλέιοψηφια των νομισματων και συλλεκτων νομιζω οτι η πιστοποιηση ειναι μια χρησιμη πρακτικη και τουλαχιστον ενα καλο πρωτο βημα για να εμβαθυνουν περισσοτερο τις γνωσεις για το νομισμα.


Τίτλος: Απ: Περί αξιολόγησης νομισμάτων
Αποστολή από: heretic77 στις Ιούνιος 19, 2011, 09:49:31 μμ
Και μια μικρη διορθωση...ΔΕ λεω οτι ΟΛΟΙ οι εμποροι ειναι απατεωνες, προς αποφυγη παρεξηγησεων. Αλλα ειδικα καποιοι σε κατι παλαιοπωλεια, σε κατι παγκους, κατι μοναστηρακια και πολλοι 'εμπειροι' συλλεκτες εχουν πολλα ραμματα για τη γουνα τους.


Τίτλος: Απ: Περί αξιολόγησης νομισμάτων
Αποστολή από: giannist στις Ιούνιος 19, 2011, 11:00:38 μμ
παντως φρονιμο ειναι στις μερες μας, να μην ειμαστε απολυτοι,καλυτερα λιγο ψαξιμο παραπανω ,και μελετη,παρα να τα ακουμπαμε στον οποιοδηποτε.ζουμε σε μια κοινωνια που ολοι ξερουμε οτι, δεν ειναι αγγελικα πλασμενη.το να εριζουμε μεταξυ μας,δεν υπαρχει λογος,ειμαστε μια παρεα,καθε γνωμη σεβαστη,αρκει ομως να μην στηριζεται σε μονολεκτικες απαντησεις,και χαρακτηρισμους,που στην ουσια εκθετουν εμας, που τους γραφουμε.χαιρετω ολην την παρεα,καλη εβδομαδα και νεα αποκτηματα σε ολους,γιαννηςτ. peace not work!καλα που θα ηταν,αλλα ξυπναω 5.5 το πρωι.


Τίτλος: Απ: Περί αξιολόγησης νομισμάτων
Αποστολή από: Μολοσσος στις Ιούνιος 19, 2011, 11:04:14 μμ
Το ποταμι στα συλλεκτικα εχει ξεκινησει και δεν γυριζει πισω.Οποιος το καταλαβε το καταλαβε.Και ας γραφει ο καθε μπαρμπας οτι θελει.Αυτοι εχουν μπει στο χρονοντουλαπο της ιστοριας.Τους εχουν προσπερασει οι εξελιξεις γι αυτο αλλωστε και αντιδρουν.

Και εγω σου λεω μοδα ειναι θα περασει! ειδιακα με αυτα που γινονται τελευται αμα δεις καμια μερα να σπανε τα σλαμπ ομαδικα μην σου φανει καθολου παραξενο!
επισης μαθε οτι καποιες αξιες ειναι διαχρονικες και δε θα μπουν ποτε στο χρονοντουλαπο, επισης καλο ειναι να ακους τους ανθρωπους που δεν ακολουθουν το κοπαδι αυτους που εχουν αλλη αποψη, θα δειδαχτεις πολλα πραγματα και εσυ και ολοι σας!



Τίτλος: Απ: Περί αξιολόγησης νομισμάτων
Αποστολή από: epop στις Ιούνιος 20, 2011, 01:51:08 πμ
Το ποταμι στα συλλεκτικα εχει ξεκινησει και δεν γυριζει πισω.Οποιος το καταλαβε το καταλαβε.Και ας γραφει ο καθε μπαρμπας οτι θελει.Αυτοι εχουν μπει στο χρονοντουλαπο της ιστοριας.Τους εχουν προσπερασει οι εξελιξεις γι αυτο αλλωστε και αντιδρουν.

Και εγω σου λεω μοδα ειναι θα περασει! ειδιακα με αυτα που γινονται τελευται αμα δεις καμια μερα να σπανε τα σλαμπ ομαδικα μην σου φανει καθολου παραξενο!
επισης μαθε οτι καποιες αξιες ειναι διαχρονικες και δε θα μπουν ποτε στο χρονοντουλαπο, επισης καλο ειναι να ακους τους ανθρωπους που δεν ακολουθουν το κοπαδι αυτους που εχουν αλλη αποψη, θα δειδαχτεις πολλα πραγματα και εσυ και ολοι σας!


ευχαριστω δεν θα παρω.
Κανενας δεν νοιαζεται περισσοτερο για το συμφερον μου απο τον ιδιο μου τον εαυτο.Αυτο ειναι κατι που το εχω μαθει πληρωνοντας ακριβα διδακτρα.Ολοι μα ολοι εχουν ιδιοτελη κινητρα οταν θελουν να σου δειξουν το καλο σου.Ο νοων νοειτω ποιον συμφερει να μεινει ο κοσμος με τα ματια κλειστα ετσι  ωστε να μπορει να αγοραζει νομισματα προβληματικα.
Εγω τα λιγα που εχω μαθει τα χω μαθει μονος μου και κανενας δεν μου χει δειξει τιποτα.Αρα δεν χρωσταω σε κανενα.Οσο για τους μπαρμπαδες τους ''παλιους'' αυτοι ειναι ιστορια και μαλιστα κακη και καταστροφικη αφου εχουν χαλασει του κοσμου τα νομισματα καθαριζοντας τα.


Τίτλος: Απ: Περί αξιολόγησης νομισμάτων
Αποστολή από: ukobke στις Ιούνιος 20, 2011, 08:22:36 πμ
Φυσικά και υπάρχουν παλιότεροι συλλέκτες από μένα. Για αυτούς που δεν γνωρίζουν, να πούμε και μερικά στοιχεία.
Η HERITAGE  της οποίας είμαι το παλιότερο μέλος από την Ελλάδα, ξεκίνησε από διάσπαση από τη BOWERS &  MERINA.  Η HERITAGE  είναι ουσιαστικά η PCGS, και το ανάποδο. Εταιρείας όπως η STACKS είναι πιο αξιόπιστες και με μεγαλύτερη παράδοση. Πριν μια εικοσαετία είχα πάρει τέσσερα νομίσματα πιστοποιημένα. Όλα τα ίδια, 20δραχμα του 1884. MS61, MS 62(2), MS63. Φυσικά δεν είχαν καμμιά σχέση με ακυκλοφόρητα...
Απλά οι εταιρείες αυτές ακολουθούν τη λογική των Αμερικάνικων νομισμάτων που δεν έχουν καμιά σχέση με τα Ελληνικά.

Πάμε τώρα στη "καλή τιμή". ΠΟΤΕ δεν θα θεωρήσω καλή τιμή την τρέχουσα τιμή της αγοράς. (Αλήθεια για ποια αγορά συζητάμε;). Καλή τιμη είναι αυτή που είναι κάτω από τη τρέχουσα, και αντέχει στα κάτω της αγοράς. Γνωρίζετε ΟΛΟΙ ότι ευκαιρίες υπάρχουν, και ΟΛΟΙ έχετε βρεί μια καλή τιμή σε πολλά νομίσματα.
Ο έμπορος θα σας σεβαστεί, και δεν θα φουσκώσει τις τιμές εάν σας γνωρίζει ως γνώστες. Ξέρετε πολύ καλά ότι οι τιμές τους διαμορφώνονται ανάλογα με τον πελάτη. Κάνω λάθος? Προσωπικά έχω πολλές εμπειρίες στο συγκεκριμένο θέμα.

Σχετικά με το ερώτημα για να απαντήσω "με το χέρι στη καδιά". Ποτέ και το εννοώ ΠΟΤΕ δεν θα έδινα σε νέο συλλέκτη ή σε παλιό συλλέκτη, νόμισμα υποβαθμισμένο και να του πω ότι είναι ...αστέρι. Δεν θα το έκανα και ούτε το έχω κάνει.

Αλλά και κάτι άλλο. Ας μη θεωρήσουμε έμπορους αυτούς τους φτοχοδιάβολους με τα παγκάκια και με τα "καλά νομίσματα" στην απόκρυφη τσέπη. Το θύμα περιμένουν και ότι τους κάτσει. Πραγματικά δεν τα έχω μαζί τους. Όλοι πληρώσαμε για να μάθουμε, και ίσως ακόμη να πληρώνουμε. Το τελευταίο σλόγκαν των πραγματικών Εμπόρων για να συγκρατήσουν την αξιοπρέπειά τους που χάνεται, όλοι το ξέρετε. "Δεν είναι δικό μου το νόμισμα, είναι ενός συλλέκτη και θέλει τόσα...."

....όμως δεν αντέχω και θα το πω. Εάν ένα νόμισμα έχει γραντζουνιές σαφώς δεν είναι ακυκλοφόρητο. Φανταστείτε όμως ένα πραγματικά ακυκλοφόρητο νόμισμα μέσα σε κουτάκι και αντί να βλέπεις το "αριστούργημα", να βλέπεις τις γραντζουνιές από το κουτάκι...

Μέμφομαι τα κουτάκια (slabs) όχι επειδή δεν τα γνωρίζω. Ο λόγος είναι ότι τα γνωρίζω πολύ καλά, και ίσως περισσότερο από τον καθένα. Ελάχιστοι φίλοι μου το γνωρίζουν και μόνο ένας τα έχει δει, και σας το αναφέρω. Κατέχω την πιο αξιόλογη συλλογή σε Proof DCAM Memorial Cents παγκόσμια. Είναι πιστοποιημένη  δεν την έχω κάνει listed, αλλά είναι για σεντσάκια. Τα Ελληνικά νομίσματα δεν είναι για φέρετρα παιδιά...     
΄


Τίτλος: Απ: Περί αξιολόγησης νομισμάτων
Αποστολή από: mimisss στις Ιούνιος 20, 2011, 08:45:15 πμ
καλημερα αγαπητε φιλε ... Νικο το προβλημα που δημιουργηθηκε στην συζητηση που ξεκινησε με το δικο σου ποστ δεν εχει να κανει με την ουσια τον οσων μας λες ( τα οποια βρισκω προσωπικα αρκετα ενδιαφεροντα ) αλλα με το υφος που χρησιμοποιησες ξεκινωντας την κουβεντα ... πλεον η ελλαδα του 2011 με τα τεραστια προβληματα που αντιμετωπιζουν οι πολιτες της  δεν αντεχει υφος και στυλ του τυπου - ακουστε εμενα εγω που ξερω τι λεω γιατι οι υπολοιποι ολοι ειστε ( .... ) βαλε οποια λεξη θελεις εσυ ... στα πρωτα σου ποστ αυτο που επικρατησε ηταν ενα καθαρα αλαζονικο στυλ ... και αυτο σε εμενα προσωπικα δεν μου αρεσει και για αυτο σου απαντησα ... σε καθε περιπτωση να περνας καλα ... :) φιλικα μιμις


Τίτλος: Απ: Περί αξιολόγησης νομισμάτων
Αποστολή από: heretic77 στις Ιούνιος 20, 2011, 10:15:06 πμ
Και παλι δεν απαντησες , απο ΠΟΙΟΝ θα αγορασεις σε καλη τιμη που ειναι κατω απο την τρεχουσα τιμη αγορας? Αρα ψαχνεις θυματα..


Τίτλος: Απ: Περί αξιολόγησης νομισμάτων
Αποστολή από: ukobke στις Ιούνιος 20, 2011, 12:10:38 μμ
Και παλι δεν απαντησες , απο ΠΟΙΟΝ θα αγορασεις σε καλη τιμη που ειναι κατω απο την τρεχουσα τιμη αγορας? Αρα ψαχνεις θυματα..

Από εσένα εφόσον έχεις διπλά για να ανταλλάξεις. Και τη τρέχουσα τιμή ποιος την καθορίζει αγαπητέ;
Το συμπέρασμά σου όμως ότι ψάχνω θύματα χωρίς να με γνωρίζεις αν όχι προσβλητικό, το θεωρώ ιδιαίτερου επίπεδου που μάλλον γνωρίζεις καλά στο κύκλο σου και εκεί σίγουρα διαφέρουμε.

Δεν έκανα επίθεση σε κανέναν αλλά δέχομαι αναίτια προσωπική επίθεση.

Το ύφος μου δεν νομίζω ότι ενόχλησε, αλλά οι αλήθειες που παρουσίασα...

Σε ένα άλλο topic διάβασα για το 2λεπτο του 1836. Είδα και φωτό του. Έγινε συζήτηση για την "πρασινίλα" του και καλώς του είπαν να μη το πειράξει. Επιπλέον διάβασα "τι βαθμολογία θα πιάσει".
Στα σαράντα χρόνια που συλλέγω νομίσματα μόνο τρία έχω δει και ήταν μάλιστα όλα σε παρόμοιες καταστάσεις.

Πραγματικά για ένα τέτοιο νόμισμα που ελάχιστα υπάρχουν στις ημέρες μας έχει σημασία η βαθμολογία του?
Έχει σημασία τι θα πεί η Χ εταιρεία για το νόμισμα αυτό? Εδώ διαφωνούμε.

Αγαπητέ heretic77 για αυτό το δίλεπτο του ΄36 πες μου τη τιμή αγοράς... αναμένω. Αυτό που σου διαφεύγει είναι ότι σε μια πράξη επιτευχθείσας αγοραπωλησίας, και οι δυο αισθάνονται ικανοποίηση. Κανείς δεν είναι θύμα.

Αυτό όμως που ανέφερα είναι ότι στο συλλεκτισμό -που σωστά αναφέρθηκε ότι πάνω απ όλα πρέπει να υπάρχει αγάπη για το νόμισμα-, πρέπει να βρίσκουμε τιμές που σε περίπτωση ΑΝΑΓΚΗΣ να μπορούμε να πάρουμε άμεσα τα χρήματά μας πίσω. Έχω γνωρίσει πάρα πολλούς που έχουν την άνεση του show-off. Εγώ ούτε την έχω αλλά και πάντα σεβόμουν και σέβομαι το συλλέκτη. Εννοώ φυσικά το πραγματικό συλλέκτη.


Τίτλος: Απ: Περί αξιολόγησης νομισμάτων
Αποστολή από: heretic77 στις Ιούνιος 20, 2011, 12:20:22 μμ
Δηλαδη αν εγω εχω διπλα, θα πρεπει να τα δωσω κατω απο την τιμη που πουλιεται στην αγορα?
Την τιμη της αγορας την καθοριζουν οι εκαστοτε δημοπρασιες, οχι μονο μια φυσικα, και η τιμη με την οποια πουλιεται το νομισμα στους εμπορους, συναρτησει δηλαδη και των 2 αυτων παραγοντων. Και πιστευω οτι ο πραγματικα καλος συλλεκτης ειναι αυτος που παρακολουθει συνεχως την αγορα, τις δημοπρασιες, ξερει ποσο τα δινουν οι εμποροι, και απο εκει και περα πραττει. Προσφορα - ζητηση.
Αν καποιος πουλησει κατω απο την τιμη αγορας και δε μιλαμε τωρα για 1-2 ευρω, αλλα για σημαντικα ποσα, τοτε αυτος ειναι θυμα. Δυστυχως ετσι ειναι η αληθεια.
Οσον αφορα τα σχολια περι του κυκλου του δικου μου και του δικου σου , απο τη στιγμη που ειμαι νοητικα χαμηλου επιπεδου δε μπορω να απαντησω, ειδικα απο τη στιγμη που δεχομαι αξιολογησης απο ηλιθιους. Σαν δηθεν συλλεκτης δε νομιζω να σε ενδιαφερει η γνωμη μου.
Οσον αφορα το 2λεπτο αρμοδιοι ειναι αλλοι να απαντησουν πιο ειδικοι απο εμενα, αλλα το μονο που θα πω ειναι οτι σε σπανια κομματια που υπαρχουν 2-3 στην αγορα μονο, περιμενεις να σου πει καποιος τιμη?




Τίτλος: Απ: Περί αξιολόγησης νομισμάτων
Αποστολή από: ukobke στις Ιούνιος 20, 2011, 12:26:58 μμ
Δηλαδη αν εγω εχω διπλα, θα πρεπει να τα δωσω κατω απο την τιμη που πουλιεται στην αγορα?
Την τιμη της αγορας την καθοριζουν οι εκαστοτε δημοπρασιες, οχι μονο μια φυσικα, και η τιμη με την οποια πουλιεται το νομισμα στους εμπορους, συναρτησει δηλαδη και των 2 αυτων παραγοντων. Και πιστευω οτι ο πραγματικα καλος συλλεκτης ειναι αυτος που παρακολουθει συνεχως την αγορα, τις δημοπρασιες, ξερει ποσο τα δινουν οι εμποροι, και απο εκει και περα πραττει. Προσφορα - ζητηση.
Αν καποιος πουλησει κατω απο την τιμη αγορας και δε μιλαμε τωρα για 1-2 ευρω, αλλα για σημαντικα ποσα, τοτε αυτος ειναι θυμα. Δυστυχως ετσι ειναι η αληθεια.
Οσον αφορα τα σχολια περι του κυκλου του δικου μου και του δικου σου , απο τη στιγμη που ειμαι νοητικα χαμηλου επιπεδου δε μπορω να απαντησω, ειδικα απο τη στιγμη που δεχομαι αξιολογησης απο ηλιθιους. Σαν δηθεν συλλεκτης δε νομιζω να σε ενδιαφερει η γνωμη μου.
Οσον αφορα το 2λεπτο αρμοδιοι ειναι αλλοι να απαντησουν πιο ειδικοι απο εμενα, αλλα το μονο που θα πω ειναι οτι σε σπανια κομματια που υπαρχουν 2-3 στην αγορα μονο, περιμενεις να σου πει καποιος τιμη?


Τη λέξη ανταλλαγή στα νομίσματα δεν την γνωρίζεις;  εάν όχι επίτρεψέ μου να σου την επισημάνω.

Το νοητικά χαμηλού επιπέδου, εσύ το ανέφερες κι όχι εγώ. Αυτό που δεν κατάλαβες είναι ότι πρόσβαλες με υβριστικό τρόπο κάτι που προφανώς ταιριάζει στο κύκλο σου και σε αυτό αναφέρθηκα.
Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι γιατί αναφέρεστε σε πράγματα που δεν έγραψα.


Τίτλος: Απ: Περί αξιολόγησης νομισμάτων
Αποστολή από: heretic77 στις Ιούνιος 20, 2011, 12:33:18 μμ
Αδερφε, τα γραπτα μενουν. Και για το νοητικο επιπεδο, και για τα 'υβριστικα' σχολια που εκανα.
Φαινεται οτι ο δικος σας κυκλος οταν σας τον θιγουν (και φυσικα με ΚΑΝΕΝΑΝ προσωπικο χαρακτηρισμο παρα μονο τις αποψεις του) γινεται ο κακος χαμος.
Τον δικο μου κυκλο ειμαι περιεργος να μαθω απο που τον ξερεις εσυ.


Τίτλος: Απ: Περί αξιολόγησης νομισμάτων
Αποστολή από: ukobke στις Ιούνιος 20, 2011, 12:55:52 μμ
Αδερφε, τα γραπτα μενουν. Και για το νοητικο επιπεδο, και για τα 'υβριστικα' σχολια που εκανα.
Φαινεται οτι ο δικος σας κυκλος οταν σας τον θιγουν (και φυσικα με ΚΑΝΕΝΑΝ προσωπικο χαρακτηρισμο παρα μονο τις αποψεις του) γινεται ο κακος χαμος.
Τον δικο μου κυκλο ειμαι περιεργος να μαθω απο που τον ξερεις εσυ.

Πραγματικά δεν έχω τη διάθεση να θίξω προσωπικά κανένα αν στο παράδειγμά μου για τη "γυναίκα"  (και ζητώντας συγγνώμη από το αντίθετο φύλο) θεώρησε κάποιος τον εαυτό του προσβεβλημένο. Εκεί χρησιμοποίησα τη λέξη "ανόητο" χωρίς να κάνω προσωπική επίθεση σε κανένα όπως εσύ ή ο epop.

Για να μη συνεχίσουμε σε επίπεδο που πιθανά να μη τιμά κανέναν, θα ήθελες να επιχειρηματολογίσεις υπέρ των πιστοποιημένων (slab) ή μη;


Τίτλος: Απ: Περί αξιολόγησης νομισμάτων
Αποστολή από: heretic77 στις Ιούνιος 20, 2011, 01:11:00 μμ
Τοσα posts εχω πει τη γνωμη μου. Νομιζω οτι θα κουρασω αν τα επαναλαβω.
Αυτο που δε μπορω να καταλαβω ομως ειναι το εξης.
Μολις αρχισε να γινεται γνωστο το ολο θεμα με τα slab, ο κ. Ωραιοπουλος, τον οποιο δε γνωριζω προσωπικα, (αλλα απο τη στιγμη που γραφει στο σαιτ της ΠΝΕ και μαλιστα με ΕΠΑΝΕΙΛΗΜΕΝΑ αρθρα ειναι δημοσιο προσωπο και θα δεχτει κριτικη), ξαφνικα, απο το πουθενα που ειπε καποιος εδω, αρχισε ενα λιβελλο εναντιων οχι μονο των εταιρειων αλλα και αυτων που αγοραζουν πιστοποιημενα. Τα γραπτα υπαρχουν , αρκει να ανατρεξει καποιος στο σαιτ.
Οταν εγραψα τη γνωμη μου για την PMG και την εμπειρια μου με αυτη (και μαλιστα ΔΕΝ ελεγα τα καλυτερα λογια για καποια πραγματα), αμεσως ενας αλλος παλιος συλλεκτης απο το πουθενα και αυτος, ξεκινησε ενα επιθετικο επισης αρθρο ρωτωντας με για ποιο λογο πιστοποιησα κλπ ....
Οταν γινεται επισης μια συζητηση για νομισματα ιδιαιτερα Γεωργιου και Οθωνα, ξαφνικα παλι απο το πουθενα και μαλιστα off topic, πεταγονται διαφορες γνωμες για τις κακες εταιρειες παλι.
Ξανα τωρα ανοιγει ενας παλιος συλλεκτης (καλοπροαιρετο αυτο) ενα θεμα επιθετικου υφους για τις εταιρειες.
Μηπως ολο αυτο το θεμα ενοχλει? Αν δε σας ενοχλουσε γιατι να ασχολειστε με τις εταιρειες και τα ατομα που θελουν πιστοποιημενα? Τι καλυτερο να πειτε, εσεις τα δικα σας και εμεις τα δικα μας.
Εσεις ομως εκει....
Απο τη στιγμη λοιπον που εχετε θεμα, οταν καποιος πει κατι αντιθετο , αμεσως προσβαλλεστε και δε δεχεστε και καμια κριτικη απο πανω.
Ειναι ετσι ή οχι?


Τίτλος: Απ: Περί αξιολόγησης νομισμάτων
Αποστολή από: ukobke στις Ιούνιος 20, 2011, 01:31:06 μμ
Σίγουρα δεν είναι έτσι και να τα πάρουμε με τη σειρά.

Όσο αφορά άτομα σαν τον Ωραιόπουλο, τον Ορφέα και κάποιους άλλους, μόνο κερδισμένος μπορείς να βγεις. Έχουν τον σεβασμό όλων των συλλεκτών γιατί έχουν τη γνώση και την ανιδιοτελή αγάπη στο νόμισμα.

Όσο αφορά αυτούς που λες πολέμιους της πιστοποίησης. Αυτό που ενοχλεί τους παλιούς συλλέκτες είναι ότι ΠΟΛΛΟΙ και δεν εννοώ άτομα συλλέκτες (δες πως ξεκίνησα το topic) ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΟΝΤΑΙ τα νέα παιδιά στο νόμισμα παρουσιάζοντας τη πιστοποίηση σαν μέσο για "φούσκωμα" της τιμής.
Αυτό είναι όλο και μη ψάχνεις μίση και κακίες.

Να σου επαναλάβω ότι στην Αμερική όταν εκδίδουν ένα cent τυπώνουν δεκάδες εκατομμύρια. Οι έμποροι πρέπει να πεθάνουν; Βρήκαν λοιπόν τρόπο να δώσουν αξία σε αυτά τα νομίσματα σύμφωνα με την ακυκλοφόρητη κατάστασή τους.

Όσο αφορά τα υπόλοιπα νομίσματα 17ΧΧ και 18ΧΧ ο πληθυσμός ήταν λίγος, και τα νομίσματα λίγα. Σήμερα η Αμερική των περίπου 280εκ. δεν μπορεί να πλησιάσει τα παλιά νομίσματα και τους δόθηκε διέξοδος.

Το τελευταίο εφεύρημα των Αμερικανών το γνωρίζεις φαντάζομαι.Εμφανίστηκε νέα εταιρεία, η οποία πιστοποιεί -κρατήσου- τις πιστοποιήσεις της PCGS και της NGC κολλώντας ένα πράσινο στικεράκι επάνω στο κουτί. Έτσι πιστοποιεί εάν η εταιρεία πιστοποίησης έκανε καλά τη δουλειά της. Το κάνει αποκλειστικά μόνο πάνω στις πιστοποιήσεις αυτών των εταιρειών καθόσον αυτές έχουν ονόματα με αυτούς που τα πιστοποίησαν.
Τυχαίο;



Τίτλος: Απ: Περί αξιολόγησης νομισμάτων
Αποστολή από: ukobke στις Ιούνιος 20, 2011, 01:51:11 μμ
.......και να παραθέσω τη τελευταία πρόταση της Wikipedia όπου κάνει εκτενή αναφορά για τις εταιρείες αξιολόγησης στο ρίμα "Coin Grading"

"....The general public is even less likely to understand this explosion of grades and the subsequent valuations. Nevertheless, there are many good books and web sites that can assist in determining the approximate grade of coins."

και για την αντιγραφή...  http://en.wikipedia.org/wiki/Coin_grading (http://en.wikipedia.org/wiki/Coin_grading) 

...τελικά μεροληπτεί και η Wikipedia με τη τελευταία της αυτή πρόταση;


Τίτλος: Απ: Περί αξιολόγησης νομισμάτων
Αποστολή από: heretic77 στις Ιούνιος 20, 2011, 02:59:46 μμ
Ας τελειωσει το θεμα εδω, τα συμπερασματα εχουν βγει. Εχω καθε δικαιωμα να κανω οτι θελω με τα δικα μου χρηματα, το ιδιο ισχιει και με τα δικα σου, δε θα επανελθω στο θεμα. Δεν ισχυριστηκα ποτε οτι οι εταιρειες πιστοποιησης δε κανουν λαθη, ουτε ειναι το Ευαγγελιο ουτε τιποτα. Ειναι μια επιλογη που αν θελει κανεις την κανει αν θελει οχι. Μην υποτιμας εκατομμυρια ανθρωπους που το κανουν, ο Βασιλης της Pcgs εχει στειλει 2000 νομισματα φετος εδω Ελλαδα. Εγω σεβομαι αυτους που μαζευουν χυμα τα νομισματα γιατι ειναι μια επιλογη τους, αλλωστε σε καποια κομματια και εγω το κανω. Αλλα μην απαξιωνεις την αλλη οψη του νομισματος. Και δες το και απο την αλλη πλευρα. Ασφαλεια, παρουσιαση, διατηρηση. Δεν ειναι αμελητεα αυτα για 20-25 ευρω.
Και κατι τελευταιο..η wikipedia εφοσον γνωριζω, δεν ειναι οτι πιο εγκυρο πολλες φορες. Τα αρθρα που γραφει ειναι απο πηγες και ανθρωπους που πολλες φορες δεν ειναι επιστημονες στο ειδος τους. Ας δειξει ο χρονος προς τα που παει το πραγμα και που οχι.


Τίτλος: Απ: Περί αξιολόγησης νομισμάτων
Αποστολή από: giannist στις Ιούνιος 20, 2011, 03:34:44 μμ
πραγματικα σε αυτο το σαιντ γραφει οποιος θελει,αρκει οι αποψεις του να ειναι απο εγκυρες πηγες.φιλε heretic77,μην καθεσαι και αρπαζεσαι με την γνωμη του καθενος,εσυ ακολουθα την πορεια σου, δεν ειναι αναγκη να σιμπιμπτουν οι γνωμες ολων μας,αυτο μας κανει και διαφερουμε απο τα αλλα ειδη,καθε ανθρωπος κανει τις επιλογες του.τωρα αν ειναι σωστες,εσυ θα φτιαξεις τον κοσμο?λες την γνωμη σου με επιχειρηματα,και ο καθενας με τις γνωσεις, και το μυαλο που διαθετει πρατει αναλογα,το ιδιο ισχυει και για τον αλλο φιλο μας,το να φθανουμε στα ακρα δεν ειναι σοβαρο,χαιρετω ολους,γιαννηςτ.


Τίτλος: Απ: Περί αξιολόγησης νομισμάτων
Αποστολή από: Μολοσσος στις Ιούνιος 21, 2011, 02:22:12 μμ
Και παλι δεν απαντησες , απο ΠΟΙΟΝ θα αγορασεις σε καλη τιμη που ειναι κατω απο την τρεχουσα τιμη αγορας? Αρα ψαχνεις θυματα..

ποιες ειναι οι τρεχουσες τιμες? μπορεις να μας πεις να ξερουμε και εμεις που δεν μαθαμε τοσα χρονια? ειναι αυτες του ponterio του heritage του baldwin του kunker της ΠΝΕ η του ebay? αυτες που διαμορθονωνται ελευθερα η με κριφες ρεζερβες? μηπως ειναι αυτες των εμποροσυλλεκτων που αγοραζουν raw και πουλουν χ2 σε σενα και σε αλλους που θελουν το κερμα στο κουτι? επισης ποιος ειναι το κοροιδο και ποιος ο μαγκας! οι τιμες εχουν κατρακυλησει πολυ τελευταια μηπως οποιος πουλαει τωρα ειναι κοροιδο? τελικα μηπως τα νομισματα πρεπει να εχουν φιξ τιμες οση φτωχια και αν πεσει στην ελλαδα? δημητρα 800 δραχμη 1911 1500 δυδραχμο 1911 2000? μηπως αυτο ενωεις οταν μιλας για τιμες? δεν ξερω αν το εχεις καταλαβει αλλα παιζεις το παιχνιδι των εμπορων και εμποροσυλλεκτων! αυτοι βολευονται με φιξ υψηλες τιμες για να μπορουν να πουλουν χωρις ρισκο την πραματια τους. ο πραγματικος συλλεκτης δεν στεναχωριεται οταν πεφτουν οι τιμες ουτε τον ενδιαφερει αν τα νομισματα που πληρωσε ακριβα αξιζουν λιγοτερο χαιρεται που θα εχει τη δυνατοτητα να παρει και αλλα νομισματα σε χαμηλες τιμες!  ;)

δεν ξερω ποσα χρονια κανεις συλλογη αλλα εγω προλαβα και την προ ευρω εποχη που τα νομισματα ειχαν αλλες τιμες και η εποχη αυτη θα ξαναερθει αναγκαστικα γιατι οπως γραφει και αυτος που δεν πολυσυμπαθεις: ΤΑ ΝΟΜΙΣΜΑΤΑ ΕΓΙΝΑΝ ΑΚΡΙΒΕς ΚΟΚΟΤΕΣ! και τα λεφτα πλεον σε ατνιθεση με τη δηλωση του προθυπουργου μας ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ!!

φιλε εποπ πιθανον να πασχεις απο το συνδρομο της καταδιωξης πρεπει να το κοιταξεις! εκτος πια και αν ολοι οι κακοι αυτου του ματαιου κοσμου βρεθηκαν στο δρομο σου!   :D


Τίτλος: Απ: Περί αξιολόγησης νομισμάτων
Αποστολή από: heretic77 στις Ιούνιος 21, 2011, 02:58:31 μμ
Μιλησα για τρεχουσες τιμες αγορας, αυτο νομιζω απανταει σε αυτο που λες περι φιξ τιμων. Δεν υπαρχει ποτε φιξ τιμη.


Τίτλος: Απ: Περί αξιολόγησης νομισμάτων
Αποστολή από: Κώστας Κ. στις Ιούνιος 21, 2011, 05:09:20 μμ
Διαβαζοντας το θέμα για τα πιστοποιημενα ,το μονο συμπερασμα που εβγαλα ειναι το οτι δεν βγαινει κανενα συμπερασμα υπερ ή κατα της πιστοποιησης.Δεν υπαρχει μια αληθεια για τη συλλογη νομισματων,όπως δεν υπαρχει μια αληθεια για τιποτε σε αυτη τη ζωη παρα μονο υποκειμενικοτητα.Ο καθε ενας απο εμας προσαρμοζει την αληθεια που εχει φτιαξει ή αποδεχτει και ακολουθως την προσαρμοζει στον εαυτο του,συμφωνα με τα πιστευω του και την ιδιαιτεροτητα του.

Καλη η πιστοποιηση αλλα εχει και τα μειονεκτηματα της,οπως και αντιστοιχα το να συλλεγεις raw νομισματα.Το θεμα εινα να γινουν κατανοητα και να γινει προσπαθει στη συνεχει να μειωθουν,οσο αυτο ειναι δυνατον,αν βεβαια ειναι.

Το χειροτερο,για μενα,ειναι να ακουγονται αποψεις και να παρουσιαζονται ως αξιωματα.Κανεις απο εμας,τουλαχιστον απο τους μετεχοντες σε αυτο το φορουμ δεν πρεπει να διεκδικουμε το αλαθητο του Παπα.Το ιδιο ισχυει,παλι συμφωνα με τη γνωμη μου,και για τους υπολοιπους συλλεκτες που δεν ειναι μελη εδω.Δηλαδη κοντολογις για ολους τους συλλεκτες.Απο τη στιγμη που θεωρησουμε οτι η αποψη μας πρεπει να γινει αξιωμα και οτι γνωριζουμε τα παντα,δυστυχως το χασαμε το παιχνιδι.
Καλο ειναι να εχουμε τα ματια και τα αυτια μας ανοιχτα και χωρις προκαταληψεις ωστε οταν ακουστει κατι που δεν το γνωριζουμε να το "ρουφηξουμε",αφου πρωτα αποδειχθει εκ των πραγματων ως σωστο.Και πιστεψτε με.Κανεις,μα κανεις, δε γνωριζει τα παντα.Αυτο ειναι το μονο σιγουρο.
Εχω ακουσει"μεγαλους" συλλεκτες, οιονει παντογνωστες ,να λενε πραγματα που με αφησαν αναυδο.Αρνητικα,εννοειται.

Εχω τη γνωμη οτι η πιστοποιηση ηρθε για να μεινει.Το ποταμι δεν γυριζει πισω πια.Αυτο αν θελουμε το δεχομαστε,μαλλον ομως εθελοτυφλουμε αν νομιζουμε το αντιθετο.Πρεπει να παρουμε αποφαση,φιλε Θωμα, οτι θα ζησουμε σε ενα συλλεκτικο κοσμο που τα μη πιστοποιημενα νομισματα θα γινονται ολο και λιγοτερα.Τουλαχιστον οι υψηλες καταστασεις.Στο χερι μας ειναι να βρουμε τις ευκαιριες που υπαρχουν ακομη.Με ποιο τροπο;
Με πολυ ψαξιμο σε πηγες που θα ελπιζουμε οτι δεν εχουν γινει αντιληπτες απο αλλους ,απο φιλους που δε θα εχουν τη διαθεση να πουλησουν ενα νομισμα στη τιμη ενος πιστοποιημενου(ναι,υπαρχουν ακομα τετοιοι συλλεκτες.Θα τους αναζητησουμε πρωτιστως αναμεσα στους φιλους μας).Και οποιο αλλο τροπο βρει ο καθενας μας.

(Κουραστηκα και δε μου αρεσουν οι μονολογοι,θα συνεχισω αργοτερα...)



Τίτλος: Απ: Περί αξιολόγησης νομισμάτων
Αποστολή από: giannist στις Ιούνιος 21, 2011, 09:09:38 μμ
φιλε κωστα εκει που το πηγαινες καλα,ξαφνικα ειπες για ποταμια κλπ.για δες στιην τελευταια δημοπρασια της πνε,κατι ακριβα πιστοποιημενα 62,63,65,ουτε καν κτυπηθηκαν και αλλα πιο φθηνα, απαξιωθηκαν τελειως.εγω θελω να πω ενα καλο νομισμα,( η απλο? η πιστοποιημενο),παντα θα εχει την αξια του.δωσε μου μια πενταρα του 1921 δοκιμιο,και ας μην ειναι πιστοποιημενη,να δεις τι θα γινει?λαικο προσκυνημα.αφηστε τον καθενα να επιλεγει μονος του τι θα συλλεγει.ολοι μας εχουμε πανω κατω,λογικη κριση,το να πεις τι συλλεγεις και γιατι? σε παραδεχομαι,αλλα να προδικαζεις τι θα γινει στο μελλον,πρεπει να εσαι ατομο με ειδικα χαρισματα?εγω ειπα τι μου αρεσει και δεν με ενδιαφερουν οι επιλογες του διπλανου μου,υπαρχουν χιλιαδες ειδη συλλογων με διαφορα αξιοπεριεργα εκθεματα,ειμασται αξιοι? εμειες να τους κρινουμε,επειδη εμεις συλλεγουμε, νομισματα,μεταλλια,χαρτονομισματα,κλπ δινοντας περιουσιες,ο καθενας σε μια ελευθερη κοινωνια, αγοραζει οτι του αρεσει,μπορω εγω να επιβαλω την γνωμη μου σε καποιον, με αλλες επιλογες?γιατι δεν κοιταμε την δικη μας πραγματικοτητα?σε χαιρετω,σου ευχομαι καλες επιτυχιες,και να χαιρεσαι τα νομισματα, της συλλογης που σου αρεσει,γιαννηςτ.


Τίτλος: Απ: Περί αξιολόγησης νομισμάτων
Αποστολή από: herakliotis στις Ιούνιος 21, 2011, 09:36:57 μμ
Οι αληθειες βλεπω να συνεχιζωνται απο τον φιλο Κωστα τωρα!!
Θα επικεντρωθω σε ορισμενα σημεια απο ολα οσα αναφερε, πραγματι παρατηρω μερικους δυνατους παλιους συλλεκτες να λενε την αποψη τους αλλα οχι μονο να την λενε , αλλα να προσπαθουν να την επιβαλλουν!!
<αυτο ειπα , αυτο ειναι , τελιωσε , δεν σηκωνουν αντιλογο , νευριαζουν > πολυ κακο αυτο!!
Λεμε την αποψη μας , λεει ο ταδε την δικη του, λεει και ο τριτος ο τεταρτος την αποψη του και ο καθε αναγνωστης ακολουθει οτι νομιζει σωστο!!
Ενα αλλο σημειο που εκανε μια προβλεψη ειναι αυτη που ειπε οτι τα πολυ καλα νομισματα αργα η γρηγορα θα μπουν στα σλαμπ!! Πολυ σωστη προβλεψη και να συπληρωσω οτι στα νομισματα αυτα τα καλα και πιστοποιημενα θα τους πιανουν παντοτε τον Κ___  (δεν το λεω δεν το λεω) οι πωλητες!!
Αλλα απο την αλλη πλευρα θα υπαρχουν παντα αξιολογα νομισματα σε VF+XF καταστασεις τα οποια θα ειναι σε προσιτες τιμες για ολον τον κοσμο και αυτα θα ειναι παντοτε εκτος σλαμπ!!
Πανω σε αυτα τα νομισματα θα μαθουν τον συλλεκτισμο αρχικα γενειες και γενειες συλλεκτων!! Εκει θα κανουν τα πρωτα τους βηματα συλλεκτες και συλλεκτες!!
Αρκετα μονολογησα και εγω  :) αυριο παλι  ;)


Τίτλος: Απ: Περί αξιολόγησης νομισμάτων
Αποστολή από: giannist στις Ιούνιος 21, 2011, 09:55:41 μμ
γιωργο μια απλη τεκμηριωμενη γνωμη,πιστευω ειναι το πιο φρονιμο,ατελειωτοι διαλογοι,για πραγματα που ο καθενας εχει σχηματισμενη αποψη ειναι τουλαχιστον βαρετα(δεν θελω να βαζω δευτερες σκεψεις στο μυαλο μου,γιατι θα πω πραγματα που δεν θελω).εμενα μου αρεσει αυτο,του χρηστου αυτο,κλπ, το να τσακωνομαστε, ειναι τουλαχιστον περιεργο?και καταντα επιβολη αποψης που συνφερει σιγουρα ωρισμενους?για να ωρυονται τοσο?το κλεινω εδω,αλλα την επομενη φορα,θα πω την γνωμη μου οχι για πιστοποιησεις,αλλα για συμφεροντα και καλα μεροκαματα.(δεν απειλω,απλα δεν μιλαω αρκετες μερες,ειδικα σε μερικους ειδημονες,που κοπτονται,για το συλλεκτικο ωφελος?)σε χαιρετω γιαννης.


Τίτλος: Απ: Περί αξιολόγησης νομισμάτων
Αποστολή από: Κώστας Κ. στις Ιούνιος 21, 2011, 10:18:43 μμ
Γιάννη, το γεγονός ότι η πιστοποιηση έχει πια εδραιωθει στη συνειδηση του έλληνα συλλέκτη,ειναι μια πραγματικοτητα την οποία δεν μπορουμε να αρνηθούμε,ανεξαρτητα με το αν συμφωνουμε ή οχι με το slab.
Γι'αυτό και η ουσια αυτων που εγραψα προηγουμενως ειναι το ότι πρεπει να εχουμε τα ματια μας και τα αυτια μας ανοιχτα και να αφουγκραζομαστε τους καιρους και τις αλλαγες που φερνουν. Ειναι εντελως ασχετη η προσωπικη αποψη που ο καθενας απο εμας εχει .Το σημαντικο ειναι η συνολικη πορεια που εχει παρει το θεμα.Εξαλλου αν με γνωριζες και ηξερες τι ειδους συλλεκτης ειμαι,τι συλλεγω και εν τελει ποια ειναι η αποψη μου για την πιστοποιηση και τι πρακτικη επιδραση ειχε η αποψη μου αυτη στην αλλαγη εδιαφεροντων μου σχετικα με το νομισμα,τοτε,ισως ,να βαρυνε η γνωμη μου περισσοτερο.

Σε μεγαλο βαθμο, το προβλημα δεν εχει να κανει με το αν ενα νομισμα ειναι μεσα ή οχι σε ενα κουτι,αλλα στην υπερβολικη τιμη που αυτα κοστολογουνται και το οποιο σχετιζεται αμεσα με την οικονομικη κατασταση του μεσου συλλεκτη,με την υπερπροσφορα νομισματων,την απαξιωση των καταστασεων κατω του εξαιρετικου κλπ.Γι΄αυτο τα νομισματα που ανεφερες,δηλαδη τα MS 62,63,64 δεν πουληθηκαν.Θα συνεβαινε το αντιθετο αν αυτα δεν ηταν σε κουτι και ειχαν τις ιδιες τιμες;Σαφως οχι.Αν.ομως, ειχαν χαμηλοτερη τιμη θα πουλιόντουσαν,να εισαι σιγουρος.Πιο ευκολα αν ηταν σε κουτι,πιο δυσκολα αν οχι.



Τίτλος: Απ: Περί αξιολόγησης νομισμάτων
Αποστολή από: giannist στις Ιούνιος 22, 2011, 07:28:41 πμ
κωστα μου εχεις δικιο, αλλα τοσες μερες αναλωνομασται και μερικες φορες ξεπερναμε τα ορια,για ενα θεμα,που  πρατει ο καθενας οπως θελει ο ιδιος.δεν μου αρεσει μερικοι (δεν ξερω τους λογους?οσων η γνωμη ειναι  διαφορετικη να εξαπολυουν λιβελλους,σιγουρα οι πιστοποιησεις εχουν μπει στην ζωη μας το ξερουμε ολοι,πρεπει να παμε ολοι να τα πιστοποιησουμε,για να ειμαστε in,εγω δεν εχω κατακρινει κανεναν,και ας μαζευει, οτι του κατεβει του καθε συλλεκτη.γιατι,πρεπει να ακουω τοσες μερες? τις σοφιστειες των υποτιθετε οψιμων νομισματολογων,ας λεει ο καθε συλλεκτης την γνωμη του, και ας αφησει τους αλλους να χανουν,δεν εγινα συλλεκτης για να γινω πλουσιος, ουτε να εμπορευθω την αγνοια των νεων συλλεκτων,μερικοι καταλαβαινουν τι εννοω?ελπιζω να καταλαβαινεις οτι δεν εχω τιποτα μαζι σου,αλλα με κατι δημοκρατικους,με αποψεις χιτλερικες.οποιος δεν κανει αυτο χανει, ενω  σε οτι λεω εγω κερδιζει.-σε χαιρετω,γιαννηςτ.ΥΓ. ο διαλογος ειναι να λες την γνωμη σου,οχι να την επιβαλεις.


Τίτλος: Απ: Περί αξιολόγησης νομισμάτων
Αποστολή από: ukobke στις Ιούνιος 22, 2011, 08:10:08 πμ
"Γιάννης τρώει - Γιάννης πίνει"..... (Δεν έχει σχέση με το Γιάννηςτ όμως).

Γίασσηςτ τώρα στο παρακάτω, απευθύνομαι σε εσένα.
Γιάννη απ΄ ότι κατάλαβα πρέπει να έχεις αξιόλογα νομίσματα και είσαι χρόνια συλλέκτης. Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου ότι ο καθένας μπορεί να διαθέτει τα χρήματά του όπως θέλει, και δεν νομίζω ότι κάποιος είπε το αντίθετο.
Συμφωνώ και ασπάζομαι ότι ο καθένας έχει το διακαίωμα να φυλάει / διατηρεί τη συλλογή του όπως και όπου θέλει.
Επειδή πολλοί θεωρούν ότι αντιμάχονται οι απόψεις (ενώ πρέπει να αντιληφθούν ότι αντιπαραβάλλονται), θα ήθελα να σου κάνω μια ερώτηση και περιμένω απάντηση "από καρδιάς".

Κάνω σε εσένα την ερώτηση γιατί "φαίνεται" ότι έχεις αξιόλογη συλλογή και με ελάχιστα κενά.

Εάν σου έφερνε οποιοσδήποτε ένα 5λεπτο του 1836 σε κατάσταση από AU (εάν έχει λογική έννοια η λέξη) και πάνω. Σίγουρα το νόμισμα αυτό, ότι ευκαιρία σε τιμή να είναι, σίγουρα η τιμή του θα είναι υψηλή.
Ας υποθέσουμε ότι το νόμισμα αυτό είναι πιστοποιημένο από τη καλύτερη εταιρεία.

Εσύ θα το αποδεχόσουν όπως είναι χωρίς να το εξετάσεις; Κι όταν λέω να το εξετάσεις εννοώ να το σπάσεις και να δεις περιφέρειες, οδόντωση, χτυπήματα, τυχόν κολλήματα, επιδιορθώσεις κλπ.

Θα εκτιμούσα την απάντησή σου όποια κι είναι.

Απλά πρέπει να αντιληφθούμε ότι το να είσαι υπέρ μιας λογικής δεν σημαίνει ότι είσαι εναντίον άλλης.

Εγώ τουλάχιστον αυτό έχω εισπράξει 100%. Μετά από μερικές μέρες περιήγησης το μόνο που κατάλαβα είναι ότι μια ομάδα συλλεκτών θεωρεί ότι το "slab" έχει μπει στο συλλεκτισμό εκ των "ων ουκ άνευ", μάλιστα υποστηρίζοντάς το με αυτό τον απόλυτο τρόπο, ενώ η άποψη αυτή, ελάχιστα εμφανίζεται στους συλλέκτες γενικότερα. Μάλιστα η οποιαδήποτε έγερση διαφορετικής άποψης είναι "πολέμια και απόλυτη".

Ακόμη και ο "ξενιστής" του είδους στην Ελλάδα δεν το πιστεύει, γιατί ο σκοπός αλλότριος.

Φυσικά η απάντησή σου θα ήταν ενδιαφέρουσα και όχι υποχρεωτική (για να μη κατηγορηθώ από άλλους ΄"καταπιεστικός" κλπ κλπ)


Τίτλος: Απ: Περί αξιολόγησης νομισμάτων
Αποστολή από: giannist στις Ιούνιος 22, 2011, 03:37:39 μμ
σιγουρα,οταν ,πρωτα ο θεος μου επεφτε αυτο το νομισμα,ασφαλως θα εσπαγα το κουτι,και ας ηταν bu,μονο και μονο για να πιασω απο την περιφερεια με τα δυο μου δακτυλα το νομισμα να το δω καλα, με την λουπα,γιατι ενα ονειρο ετων,θα γινοταν πραγματικοτητα.προσφερω ενα αρκετα σοβαρο ποσο,να το βρω εστω και f-vf,ποσο μαλιστα σχεδον ακυκλοφοτητο.θα καθομουν να σκεφτω τι θα πει ο καθε ενας,που ειτε με την πειθω,ειτε με την ντε φακτο αποψη,νεου σβορωνου,ψηνει τους νεους συλλεκτες,να πιστοποιουν οτιδηποτε,για μαλλον προφανεις λογους!!!λεω,προφανεις,πες μου ενα 20λεπτο(1926)-65,ποσα χρηματα εχει?25 ευρω,η του κωνσταντινου τα ευκολα και του παυλου, που εχω μασουρια τραπεζης?δεν με ενδιαφερει τι τους αρεσει και παλι σε καθε συλλεκτη,ουτε τους κατηγορω,το εννοω.θελουν να τα σλαμπαρουν, θελουν να παρουν πιστοποητικα, απο νομισματολογους διεθνους εμβελειας,ας το κανουν.επιλογη τους, και ας δεκαπλασιασουν,σε10-20 χρονια,τα χρηματα τους.ας χαιδευουν εν τω μεταξυ, κουτακια,που στο βαθος εχουν το αντικειμενο που συλλεγουν,δηλαδη αν ερθει σε μενα καποιος με την εν λογω πενταρα,θα του πω,φιλε πηγαινε πιστοποιησε την, και μετα ελα να την αγορασω?οποιος καταλαβει τι εννοω,θα καταλαβει την σημασια,της πιστοποιησης.ειναι ενας τροπος,μερικοι εμποροι,να ανεβαζουν αξιες,και αυτο συνεπαγεται απο την αγνοια των νεων,συλλεκτων. τοσα χρονια πως ξεχωριζαμε ενα καλο,πολυ καλο,ακυκλοφορητοκλπ?τωρα πρεπει να πληρωσεις.και δεν εισαι και σιγουρος,για τυχον ρεπαρε.αν ειχα τα νομισματα μου σλανμπαρισμενα,θα χανομουνα μεσα σε κουτια,εδω με τα αλπουμ χανομαι,κουραστηκα και δεν ξανασχολουμε,αλλωστε το ποταμι δεν γυριζει πισω,με αγωνιστικους χαιρετισμους,γιαννηςτ,δελαπατριδης,ουφ.


Τίτλος: Απ: Περί αξιολόγησης νομισμάτων
Αποστολή από: giannist στις Ιούνιος 22, 2011, 04:04:48 μμ
σιγουρα ενα proof, η ενα BU,θα το πιστοποιουσα,γιατι αυτες οι καταστασεις,επηρεαζονται,απο τις διαφορες συνθηκες,οσο για τα υπολοιπα,αν δεν κανω εμποριο, η δεν εχω αλλους,λογους(ισως υπαρχουν με αυτα τα νουμερα,η, με τις εμπορικες εταιριες πιστοποιησης),δεν ειναι φιλοσυλλεκτικα ιδρυματα,συναλλαγες επι αμοιβη κανουνκλπ.και τα χαρτονακια αν εισαι επιμελης,η και οι καψουλες ακομα καλυτερα,κανουν την δουλεια τους.το ομορφο νομισμα ειναι ομορφο,και αξιζει σιγουρα αυτος που ξερει, θα το πληρωσει.συνεχισα για να κλεισω την αποψη μου,για τις πιστοποιησεις,ολα τα νομισματα εχουν δυο οψεις,το ξερουμε καλα,τωρα ο καθενας μας ας διαλεξει την πιο ομορφη,χαιρετω,ολην την παρεα,αν νομιζει καποιος οτι εθιχθη,καθε απαντηση στις αποψεις μου δεκτη,ενα απλο μελος τη ιστοσελιδα μας,γιαννηςτ.


Τίτλος: Απ: Περί αξιολόγησης νομισμάτων
Αποστολή από: herakliotis στις Ιούνιος 22, 2011, 04:56:20 μμ
Επειδη παρακατω αναφερθηκα οτι μια σπανιοτητα ειτε ειναι μεσα σε σλαμπ ειτε εξω απο σλαμπ θα πιασει τα ιδια λεφτα λεω να επεμβω και εδω!!
Καταρχην μιλατε για το νουμερο ενα σπανιο χαλκινο του Οθωνα αλλα και ολων των Ελληνικων νομισματων!!
Ειναι δυνατον να το δειτε σε δημοπρασια ειτε σα σλαμπ ειτε ανευ σλαμπ και να μην γινει της κακομοιρας??
Υποθετικα ηταν μεσα σε σλαμπ , υπαρχει κανενας λογος να το σπασετε για να το περιεργαστητε??
Να δειτε αν εχει κανενα κολλημα στην περιφερεια και τους εχει ξεφυγει στην εταιρια και δεν το ειδαν να το γραψουν!!
Ας εχει κολλημα βρε παιδια!! Ας μην το ειδαν!! Αν ειναι και απο τα παλια σλαμπ δεν προκειτε ποτε κανενας να το δει και θα ζουν ολοι με την εντυπωση της τελειας πενταρας!!
Αν το ειχα πιστοποιημενο δεν θα εσπαγα το σλαμπ για να το πιασω στα χερια μου!!
Θα μου εφτανε και θα μου περισευε πως κραταω το νουμερο ενα καταζητουμενο  χαλκινο στα χερια μου και ας υπαρχει αναμεσα σε μενα και αυτο ενα πλαστικο περιβλημα!!
Αποψη μου ειναι οτι ειναι πιστοποιημενο να μην ανοιγετε!!

Υ.Γ Σιγα μην μου κανει δωρο στα γενελθεια μου ο Μιμμης το 1/2 του 55 και να το σπασω!!
Μιμμη μεσα στο φερετρο θα το εχω οσο ζω!! Μην ανησυχεις οτι θα βγει απο εκει μεσα ποτε!! :D :D :D


Τίτλος: Απ: Περί αξιολόγησης νομισμάτων
Αποστολή από: mimisss στις Ιούνιος 22, 2011, 05:04:04 μμ
 :D :D :D τελικα το πας απο εδω το πας απο εκει ( εχω και κατι αψιλιες τελευταια )   ;D  θα μου το φας  ;D  καλα να περνας φιλε γιωργο εσυ και ολη η παρεα !!!  :)


Τίτλος: Απ: Περί αξιολόγησης νομισμάτων
Αποστολή από: Κώστας Κ. στις Ιούνιος 22, 2011, 05:37:38 μμ
Κατα τη γνωμη μου,τα δυο κυριοτερα προβληματα που εμφανιστηκαν με την ελευση των slab ειναι:
α)Η υποκειμενικοτητα,τελικα,στην βαθμολογηση των νομισματων.
   Ειναι γνωστο οτι υπαρχει η πιθανοτητα ενα νομισμα να βαθμολογηθει ψηλοτερα ή χαμηλοτερα αναλογα με την εταιρεια πιστοποιησης  και αναλογα με τους πιστοποιητες ασχετα αν ανηκουν στην ιδια εταιτεια ή οχι.
Αυτη η ελλειψη σταθερης βαθμολογησης των νομισματων εχει γινει,οπως ηταν φυσικο, αντικειμενο εκμεταλευσης απο τους επιτησειους του χωρου.Τα πραγματα θα ηταν πολυ καλυτερα αν η αποκλιση στη βαθμολογηση περιοριζοταν στα ορια του ανθρωπινου λαθους και της υποκειμενικης κρισης.
Δηλαδη,τα slab δεν δημιουργησαν εν τελει σταθερες αλλα αναπαραγουν το προβλημα το οποιο επιχειρησαν να γιατρεψουν'της ασαφειας οσον αφορα την κατασταση του νομισματος και της διαφορετικης ερμηνειας απο τον πωλητη και τον αγοραστη.

β)Τη διαφορα τιμης του ιδιου νομισματος αναλογα με το αν βρισκεται σε κουτι ή οχι.
   Το φαινομενο αυτο οφειλεται,προφανως,σε μεγαλο βαθμο στις ανεπαρκεις γνωσεις και εμπειρια που εχουν οι συλλεκτες που προτιμουν τα πιστοποιημενα.Τα slab,κατα τη γνωμη τους,παρεχουν αυξημενη ασφαλει που δεν μπορει να τους εξασφαλισουν οι ιδιοι για τον εαυτο τους.Ποσο μαλλον οταν ο συλλεκτης καλειται να αγορασει νομισμα χωρις να ειναι παρων στη συναλλαγη(ιντερνετ κλπ).
Δεν ειναι,ομως,αμελητεο το γεγονος οτι το slab επιλεγεται και πληρωνεται αναλογως και απο εμπειρους συλλεκτες οι οποιοι εκμεταλευονται μια τυχον υψηλοτερη βαθμολογηση του νομισματος.Οι συλλεκτες αυτοι,θεωρω,εχουν ως απωτερο σκοπο την μεταπωληση του νομισματος,αμεσα ή μακροπροθεσμα.Υπαρχει,εκδηλα, αμεση σχεση με το πρωτο ζητημα.

Συνεπως,για μενα,αυτοι ειναι οι δυο βασικοι αξονες που κινειται  το προβλημα με τα πιστοποιημενα νομισματα.Γιατι εγω θεωρω οτι υπαρχει προβλημα,αλλα ομως δε σχετιζεται με τη μορφη που εχουν οι συλλογες μας.Ειναι αναφαιρετο δικαιωμα του καθε συλλεκτη να του αρεσει το νομισμα μεσα ή εξω απο ενα κουτι.Προσωπικα, διαφωνω με τα slab,αλλα δεν εχω σκοπο να επηρεασω κανεναν.Δεν εχω το δικαιωμα να προσπαθω να επιβαλω τη γνωμη μου σε ανθρωπους που αναλωνουν πολυτιμο χρονο απο τη ζωη τους και ξοδευουν χρηματα απο  το υστερημα τους,οσο βαθος και να εχει αυτο,για να χτισουν τη συλλογη τους με τετοιον τροπο ωστε να ταιριαζει στη μοναδικοτητα του καθενος.


Τίτλος: Απ: Περί αξιολόγησης νομισμάτων
Αποστολή από: asimako στις Ιούνιος 22, 2011, 07:51:39 μμ
[...]
Δηλαδη,τα slab δεν δημιουργησαν εν τελει σταθερες αλλα αναπαραγουν το προβλημα το οποιο επιχειρησαν να γιατρεψουν'της ασαφειας οσον αφορα την κατασταση του νομισματος και της διαφορετικης ερμηνειας απο τον πωλητη και τον αγοραστη.
[...]
... θεωρω οτι υπαρχει προβλημα,αλλα ομως δε σχετιζεται με τη μορφη που εχουν οι συλλογες μας.Ειναι αναφαιρετο δικαιωμα του καθε συλλεκτη να του αρεσει το νομισμα μεσα ή εξω απο ενα κουτι.Προσωπικα, διαφωνω με τα slab,αλλα δεν εχω σκοπο να επηρεασω κανεναν.Δεν εχω το δικαιωμα να προσπαθω να επιβαλω τη γνωμη μου σε ανθρωπους που αναλωνουν πολυτιμο χρονο απο τη ζωη τους και ξοδευουν χρηματα απο  το υστερημα τους,οσο βαθος και να εχει αυτο,για να χτισουν τη συλλογη τους με τετοιον τροπο ωστε να ταιριαζει στη μοναδικοτητα του καθενος.
[...]
Κώστα καλύτερα δε θα μπορούσαν να λεχθούν αυτές οι αλήθειες!


Τίτλος: Απ: Περί αξιολόγησης νομισμάτων
Αποστολή από: herakliotis στις Ιούνιος 22, 2011, 08:05:03 μμ
Το οτι μερικοι παιζουν με τους βαθμους προσωπικα το θεωρω μεγαλη ανοησια!!
Εχωντας στα χερια μου αρκετα νομισματα ιδιας ημερομηνιας και ποσου ( πχ 5 δρχ του 1954) τα οποια ειναι ms 63-64-65 σας λεω με το χερι στην καρδια οτι απο βαθμο σε βαθμο δεν καταλαβαινεις καμια διαφορα!!
Μονο σε αποκλιση πανω των τριων βαθμων θα δεις κατι αμυδρα αισθητο!!
Πανω σε αυτο πολυ θα ηθελα να ακουσω την προσωπικη αποψη του Δημητρη-Μανου και του Αναργυρου οι οποιοι εχουν σλαμπ αρκετα και πιστευω οτι κανουν συγκρισεις τετοιες μεταξυ των νομισματων οταν τα αναβαθμιζουν εναν ή δυο βαθμους παραπανω!!
Εκει προσωπικα πιστευω οτι παιζουν απλως με την δυναμη της ετικετας και μονο!!


Τίτλος: Απ: Περί αξιολόγησης νομισμάτων
Αποστολή από: heretic77 στις Ιούνιος 22, 2011, 08:20:49 μμ
Δεν ειναι δυναμη ετικετας μονο Γιωργο, δε λεω οτι δε γινονται λαθη, ομως αν το παρουμε απο αποψη λουστρου, καμια σχεση δεν εχει ενα 63 με ενα 65, εγω τουλαχιστον που μαζευω απο Γεωργιο Α μεχρι Κωνσταντινο Β. Απο Οθωνα και Καποδιστρια δεν εχω αποψη ας μιλησει καποιος αλλος. Αλλα πχ στους Παυλους, το 65 με το 63 ειναι μεγαλη η διαφορα, και ειδικα το 67 πραγματικα καμια σχεση. Δηλαδη σε παλιοτερες εποχες απορω, δεν υπηρχε αναγκη να επινοηθει ενα συστημα για τις διαφορες αυτες? Πχ αν επαιρνες το 67αρι 5δρχ του Παυλου οπως λες με ενα 63αρι, δε θα ταν αδικο καποιος να αγορασει τα ιδια αυτα κερματα στην ιδια τιμη, απο τη στιγμη που το ενα ειναι καθρεπτης, και το αλλο με αρκετα χτυπηματακια χωρις αρκετο λουστρο?


Τίτλος: Απ: Περί αξιολόγησης νομισμάτων
Αποστολή από: heretic77 στις Ιούνιος 22, 2011, 08:29:11 μμ
Θα το παω και ενα βημα παραπερα και θα μιλησω για τα χαρτονομισματα. Στην Ελλαδα, επειδη δεν ειναι ακομα διαδεδομενη η πιστοποιηση στα χαρτονομισματα, περιγραφονται ολα με τον γενικο τιτλο UNC. Ε λοιπον, ξερετε ποσες διαφορες βλεπω απο περιγραφη σε περιγραφη? Στον Καραμητσο που αγορασα προσφατα ενα 5000δρχ 1947, και ειδα και ενα της λεσχης με 290 ευρω που εμεινε απουλητο. Και ο ενας το ειχε περιγραφη UNC και η λεσχη. Αυτο που πηρα ηταν πραγματικα με παρα πολυ καλες γωνιες, χαρτι πολυ καλο χωρις μικροτσακισεις. Αντιθετα, στη φωτο που ειδα απο τη λεσχη, τουλαχιστον η μια γωνια του δε μου πολυαρεσε, φαινοταν μικρη φθορα. Ισως και γι αυτο εμεινε απουλητο. Δηλαδη, εδω η πιστοποιηση δεν θα αναδεικνυε τις διαφορες? Αντιθετα, τωρα και τα 2 περιγραφονται ως ακυκλοφορητα, και καποιος που μενει επαρχια πχ οπως εγω και δεν εχει δυνατοτητα να ναι κοντα, πρεπει να ρισκαρει την αγορα μεσω φωτογραφιας, που ξερετε ποσο ρισκο εχει αυτο. Ακυκλοφορητο απο ακυκλοφορητο εχει διαφορες που χωρις το συστημα της πιστοποιησης θα υπαρχει ενα θολο τοπιο και περιθωριο για μεγαλες αντιδικιες.


Τίτλος: Απ: Περί αξιολόγησης νομισμάτων
Αποστολή από: giannist στις Ιούνιος 22, 2011, 08:40:56 μμ
παιδια ,τοσες μερες αναλωνομαστε με ενα θεμα που ο καθενας μας,σιγουρα εχει την αποψη του.δεν νομιζω με την πειθω την δικη μου ,η καθε αλλη,θα αλλαξει αποψη,απλως λεμε τις γνωμες μας,στηριγμενοι,ο καθενας μας με τις δικες του θεσεις.νευριαζω οταν καποιος αποκαλει ενα πιστοποιημενο φερετρο,ειναι τελειως μικροπρεπης εκφραση,που χαραχτηριζει αυτον που την λεει.ο συλλεκτης,οπως λεει και ο φιλος γιωργος πρεπει να εχει και την καταλληλη παιδεια(δεν ειναι αναγκη να ειναι καθηγητης πανεπιστιμιου),και αποφοιτος δημοτικου να ειναι,αν με την τριβη του με το αντικειμενο,και η γενικη του συμπεριφορα ειναι  αξιοπρεπης ειναι το ιδιο,ξερει να εχει τουλαχιστον ορθη κριση.γιωργο μου σου μιλαω σοβαρα ειδικα αυτο το νομισμα και μερικα που τα κυνηγω χρονια θα το εσπαγα,ναι για να το πιασω,οσο και αν σε μερικους φαινεται βαρβαρο.εχω κανει πολλες θυσιες,για να φτασω σε ενα καλο σημειο,η ανταμειβη μου αυτη ειναι!!! να το χαρω να το πιασω οπως και αλλες σπανιοτητες,σιγουρα ενα προυφ,θα ημουν απαραδεκτος,αλλα ενα νομισμα που αλλοι το πεταγανε στον παγκο ενος καταστηματος της εποχης,για να αγορασουν,κοινα αγαθα,τα δικα μου δυο δακτυλα,θα προξενησουν ζημια ανεπανορθωτη?σιγουρα νομισματα ακυκλοφορητα σπανια, θα μπορουσα να τα σλαμπαρω,αλλα γιατι?για να κερδισω?χρηματα,θα τα ειχα πουλησει,σε εποχες με δελεαστικες προτασεις.δοξα το θεω,αναγκη αμεση δεν εχω,σαν συλλεκτης,αγαπω τα -ψυχρα αντικειμενα- που ονομαζουν μερικοι,και ξερω να τα προσεξω,οταν αποδημησω εις κυριον, εχω αποφασισει που θα πανε,αρα δεν με ενδιαφερει το κεφαλαιο -κερδος.σεβομαι καθε επιλογη,ετσι θελω να σεβονται και την δικη μου,εχω πουλησει ταλληρα βαρειες,παρισιων,μοναχου ,150 ευρω εξαιρετικα,ακυκλοφορητα,ο ενας το πουλησε μετα 1000ευρω!!το νομισμα το εχω χορτασει,μπορει να μην εχω τεραστια συλλογη,αλλα το νομισμα για μενα ειναι σαν εξαρτηση πλεον,τα εχουμε πει και απο το τηλεφωνο,ολα ματαιοδοξια ειναι,καντε το κεφι σας,η αλλιως ασχοληθειται για βιοπορισμο,αν ειναι η πρωτη ασχολια σας,χαιρετω ολους,γιαννηςτ.


Τίτλος: Απ: Περί αξιολόγησης νομισμάτων
Αποστολή από: herakliotis στις Ιούνιος 22, 2011, 08:51:14 μμ
Δημητρη απο 63 σε 67 οι διαφορες ειναι μεγαλες και το ειπα και πριν!! Απο τρεις βαθμους διαφορες βλεπεις!!
Μια και ανεφερες τον Γεωργιο ας παμε στα γνωστα μονολεπτα!! Στο 64 με το 65 εγω διαφορα δεν βλεπω καμια!! Αρα ζητωντας μου καποιος το 65αρι και πληρωνωντας το 100 ευρω παραπανω στοχευει στην ετικετα και μονο!! Τον ενδιαφερει να εχει την κορυφη της πιστοποιησης!!
Και φυσικα και εγω και ο καθενας που εχει κατι κορυφη στα χερια του φυσικα δεν θα το χαρισει!!
Ετσι μας εκανε το συστημα!! Ετσι μας εμαθε!!
Και ετσι ερχομαστε στα λογια των προλαλησαντων ;)


Τίτλος: Απ: Περί αξιολόγησης νομισμάτων
Αποστολή από: Κώστας Κ. στις Ιούνιος 22, 2011, 09:18:34 μμ
Αιρετικε, ανεφερα παραπανω οτι τα πιστοποιημενα νμισματα εξυπηρετουν κυριως δυο κατηγοριες συλλεκτων.Αυτους που ειναι απο επαρχια και θελουν να χρυπησουν σε ενα νομισμα-χαρτονομισμα π.χ της Λεσχης και αυτους που δε γνωριζουν ή δεν εμπιστευονται ακομη το ματι τους.
Για τα χαρτονομισματα ειναι σαφως δυσκολοτερη η αξιολογηση απο μια φωτογραφια,αλλα τα νομισματα,προσωπικα,τα προτιμω με φωτογραφιες υψηλης αναλυσης.Εμενα ο βαθμος του slab δε μου λεει τιποτα απολυτως.Βεβαια,αν αναφερεσαι συγκεκριμενα στη Λεσχη,επειδη δεν υπαρχει η δυνατοτητα φωτογραφισης,δεν μπορεις να κανεις πολλα πραγματα απο το να αρκεστεις στο βαθμο και στη θολη εικονα που σου προσφερει το σκαναρισμα.Καλυτερο ολων ειναι,ομως,να παρακαλεις  καποιο φιλο που τον θεωρεις αξιοπιστο και γνωστη, να σου λεει τη γνωμη του για καποιο λοτ που θα σε ενδιαφερει.
Στο ebay, βασικο ειναι να εχεις δικαιωμα επιστροφης,το οποιο και να το εκμετελευεσαι αν ο βαθμος στο κουτι δεν ανταποκρινεται σην κατασταση του νομισματος.Απαραιτητη προϋποθεση να ξερει κανεις να αξιολογει καταστασεις.
Αιρετικε,εσυ αγοραζεις μονο slab ή αγοραζεις και απιστοποιητα και μετα τα πιστοποιεις;


 


Τίτλος: Απ: Περί αξιολόγησης νομισμάτων
Αποστολή από: giannist στις Ιούνιος 22, 2011, 09:24:48 μμ
παιδια και εγω της αποψης του γιωργου ειμαι,εχω δει 60με 65αρι κα σιγουρα εχουν τεραστιες διαφορες,αλλα 64αρι-65ρι, αντε να υπερεχει σε μια λεπτομερεια που δεν θα την ξεχωρισουν στους 50 οι 5.εχω δει ομως και 65αρι μιας εταιρειας, που σε σχεση με 60ρι αλλης, μου αρεσει το δευτερο,εχω μαθει αυτα τα χρονια,(συν οτι εχω οραση δεκα δεκατα,δηλαδη 3 στους 300 και μεγαλυτερη αν διαβασεται, σε αναλογια με τεστ, που μου εκαναν 6 ωρες, σε ειδικο πανεπιστημιακο κεντρο,πρωτη μου εξαδελφη, ειναι χειρουργος οφθαλμιατρος)να ξερω να βαθμολογω νομισματα,το πιστευευται οτι μετα απο 10-20 νομισματα το πολυ κουραζομαι και η γνωμη μου αμφιβαλω,αν ειναι ορθη.και βλεπω ωρισμενους βγαζουν τον φακο,και σε μισο λεπτο, με υφος πυρηνικου φυσικου σου λενε αυτο?ειναι 65αρι μεσα στο νερο,και ας εχει σημαδια,φθορα υψηλων σημειων ενφανη,και χωρις φακο,αλλα?ισως θελει μεγαλυτερη υπευθυνοτητα τι να πω.χαιρετω ολην την παρεα,γιαννηςτ.


Τίτλος: Απ: Περί αξιολόγησης νομισμάτων
Αποστολή από: heretic77 στις Ιούνιος 22, 2011, 09:35:56 μμ
Εγω προσωπικα ξεκινησα την ιστορια με τα πιστοποιημενα γιατι ειχα τρομαξει με την πληθωρα των πλαστων νομισματων καταρχην και 2ον γιατι μου αρεσε που το νομισμα ηταν προφυλαγμενο στη θηκη, μου αρεσε ως παρουσιαση. Δε το ξεκινησα για το βαθμο, αλλα τουλαχιστον να ξερω κατα προσεγγιση που κυμαινεται ενα νομισμα. Οταν ημουν πιο νεος συλλεκτης αγοραζα φτηνες σειρες απιστοποιητες τοτε, γυρω στο 2005 περιπου, και η πιστοποιηση με βοηθησε να καταλαβω οτι ναι μεν μου πουλουσανε ακυκλοφορητα αλλα, τι συμπτωση, οχι 65αρια...Οταν ειδα σε Παυλους πρωτα, οτι το 65αρι ειναι αστραφτερο, λαμπει, και το 67 εχει rainbow πατινα, αυτα τα πραγματα δεν τα εβλεπα σε οτι επαιρνα ως τοτε. Μεχρι τοτε επαιρνα ματ νομισματα, ακυκλοφορητα μεν και νομιζα οτι ετσι ηταν τα ακυκλοφορητα. Με την πιστοποιηση καταλαβα οτι υπαρχουν αυτες οι διαφορες.
Κυριως αγοραζω ετοιμα slab γιατι σε δημοπρασιες δε βρισκω χυμα νομισματα στην ποιοτητα που θελω. Ισως στην Αθηνα οι μεγαλοσυλλεκτες που εχουν προσβασεις να βρισκουν ευκαιριες, εγω παντως στις δημοπρασιες στο ιντερνετ δε βρισκω. Στα χαρτονομισματα παντως πιστοποιησα προσφατα γυρω στα 15 κομματια..τα πιο πολλα ηταν αγορασμενα απο Καραμητσο και ολα βγηκανε 66αρια...αλλα αυτο δε σημαινει οτι ο Καραμητσος πχ πουλαει μονο τετοια...για να βρω ενα κομματι που μου εκανε απο τη φωτογραφια επρεπε να περιμενω αρκετες δημοπρασιες και μαλιστα 1 φορα βρεθηκα και στην αιθουσα στην Αθηνα και αγορασα 2 κομματια, (που βγηκανε 66).
Να σου πω κατι αλλο? Αγορασα ενα χιλιαρικο 1956 απο εναν Κροατη στο ebay...φαινοτανε τελειως ακυκλοφορητο, και πραγματι το χαρτονομισμα ηταν καθρεφτης...γωνιες τελειες, χαρτι....μεχρι που ΚΑΤΑ λαθος ειναι η αληθεια, το ακουμπησα οταν το εβγαζα απο τη θηκη για να το βαλω στο αλμπουμ. Ξερεις κατι? Σε ενα σημειο κολλαγε...δε ξερω γιατι....στην πιστοποιηση μου βγηκε ΑU 50. Φανταζεσαι οτι αν υπηρχε πιστοποιηση θα γλυτωνα 200 ευρω....τωρα με το χυμα την πατησα...Ο Κροατης αυτος εχει 100% αξιολογηση παρεπιμπτοντως...


Τίτλος: Απ: Περί αξιολόγησης νομισμάτων
Αποστολή από: herakliotis στις Ιούνιος 22, 2011, 10:13:16 μμ
Δημητρη το παρατσουκλι παντως στο κολλησαν μια χαρα!!
Το <αιρετικος> δεν το γλυτωνεις!!  :D :D :D

Υ.Γ προσεχε μονο γιατι στα παλια τα χρονια τους ριχναν στην πυρα  ;D


Τίτλος: Απ: Περί αξιολόγησης νομισμάτων
Αποστολή από: heretic77 στις Ιούνιος 22, 2011, 10:16:24 μμ
Τιμη μου να μαι αιρετικος χαχα...δε μου το κολλησαν...δικο μου ειναι, απο αλλες ιστοριες!


Τίτλος: Απ: Περί αξιολόγησης νομισμάτων
Αποστολή από: ukobke στις Ιούνιος 23, 2011, 07:46:05 πμ
".... απο αποψη λουστρου, καμια σχεση δεν εχει ενα 63 με ενα 65, εγω τουλαχιστον που μαζευω απο Γεωργιο Α μεχρι Κωνσταντινο Β. Απο Οθωνα και Καποδιστρια δεν εχω αποψη ας μιλησει καποιος αλλος. Αλλα πχ στους Παυλους, το 65 με το 63 ειναι μεγαλη η διαφορα, και ειδικα το 67 πραγματικα καμια σχεση. Δηλαδη σε παλιοτερες εποχες απορω, δεν υπηρχε αναγκη να επινοηθει ενα συστημα για τις διαφορες αυτες? Πχ αν επαιρνες το 67αρι 5δρχ του Παυλου οπως λες με ενα 63αρι, δε θα ταν αδικο καποιος να αγορασει τα ιδια αυτα κερματα στην ιδια τιμη, απο τη στιγμη που το ενα ειναι καθρεπτης, και το αλλο με αρκετα χτυπηματακια χωρις αρκετο λουστρο?

Μια απάντηση στο ερώτημα για τον Παύλο. Έχουν γραφτει άρθρα από τη δεκαετία του 70 για τη σπανιότητα του Παύλου, και ειδικά για τις χρονολογίες '57 '59. Όταν ξεκίνησα να τα ψάχνω στη αρχή της δεκαετίας του 80, κατάφερα να "κλείσω" την "ακυκλοφόρητη" συλλογή μου το 2002!!!

Απλά εμείς οι παλιοί, αυτές τις μικρογραντζουνιές στα μάγουλα θεωρούσαμε ότι κάνει το νόμισμα XF. Ακόμη και από μασούρι δεν τα κάναμε αποδεκτά ως ακυκλοφόρητα με τις ψιλιγραντζουνιές. Σήμερα τα βλέπω σε βαθμολογήσεις 64, 65. 66. ακόμη και 67 τόχω δει σε τάλληρο του '54.  Μάλλον μου ξέφυγαν πολλά ακυκλοφόρητα όταν τα έψαχνα εγώ.
Ποτέ τα νομίσματα του Παύλου δεν ήταν εύκολα, και οι παλιοί συλλέκτες το γνωρίζου. Ξαφνικά βρέθηκαν χιλιάδες ακυκλοφόρητα κατά την άποψη των βαθμολογητών και είμαστε όλοι χαρούμενοι.

Φυσικά οι μικρογραντζουνιές προέρχονται από την τύπωση, αλλά βλέπεις άλλο θεωρούν οι βαθμολογητές ακυκλοφόρητο και άλλο ωρισμένοι συλλέκτες.

Κάπου εκεί συγκρούονται και οι θεωρίες...

 


Τίτλος: Απ: Περί αξιολόγησης νομισμάτων
Αποστολή από: giannist στις Ιούνιος 23, 2011, 08:38:31 πμ
φιλε heretik77,και στην αθηνα αν δεν εισαι στις γνωστες κλικες,5-6 μεγαλοεμπορων,που ξεσκαρταρουν με τα τσιρακια τους, η πουλουν στα υψη νομισματα, πολυ μικροτερης αξιας, σπανια θα σου πεσει ευκαιρια (να το παρεις στην τιμη που πρεπει εννοω,μην παει το μυαλο σου σε ματαιοδοξιες,η εκτος αν προλαβεις κανενα στην δημοπρασια της πνε)ποσο μαλλον εσεις τα παιδια της υπολοιπης ελλαδος,που χωρις το ιντερνετ,επρεπε να πηγαινατε καλυτερα στο εξωτερικο.ειπαμε ολα ειναι πλεον ,θεμα τιμης,και δημοσιων σχεσεων,σιγουρα μια πιστοποιηση, σου εξασφαλιζει καποια ασφαλεια,αλλα ετσι θα τα πληρωνεις σε τιμες?φιλε ukobke,το πιστευεις,οτι εχω ανοιξει μπροστα σε αλλους μασουρι τραπεζης, και βρηκα κοινο μεταχερισμενο,θες απο λαθος υπαλληλου του νομισματοκοποιου,παντως δεν βλεπω λογους να εγινε επιτηδες.απλως ειμαστε σαν χωρα,για γελια και για κλαμματα. στην μηχανη οταν πεφτουν στο τελικο δοχειο, τα κυκλοφοριας,ειναι λογικο να εχουν σημαδακια απο την επαφη τους με τα αλλα,αλλα τα συλλεκτικα?της χουντας τα αργυρα εχεις δει? μερικα που στο πεδιο εχουν μια θολη επιφανεια,και τωρα βρεθηκαν και proof?καποτε ειχε πει ο εγκριτος συλλεκτης,και εκδοτης υπεροχων,περιοδικων,και βιβλιων συλλεκτικων αντικειμενων,αργυρης βουρνας,ψαχνετε καλλιγραφιες στης μυλωνους τον πωπο?δεν το ειπε ετσι ακριβως καταλαβαινετε?ζουμε σε μια χωρα που βασιλευει παντου η ρεμουλα,πελατειακη σχεση,οι γνωριμιεςκλπ,γιατι να αλλαξει αυτο στα συλλεκτικα ειδη?τουλαχιστον, να μην πεταμε λεφτα σε επιτηδιους,και οχι να τσακωνομαστε, για απιστοποιητα η πιστοποιημενα,σιγουρα ειναι σοβαρο θεμα,αλλα βρειτε μου εσεις χρυση τομη,να σας παραδεκτω,γιαυτο εγω κανω οτι νομιζω καλυτερο,και δεν μου αρεσει να τσακωνομαι για θεματα που ακρη δεν βγαινει.hereetik σε φανταζομαι στον μεσαιωνα?η καλυτερη σου,χαιρετω,γιαννηςτ.


Τίτλος: Απ: Περί αξιολόγησης νομισμάτων
Αποστολή από: enotes στις Ιούνιος 23, 2011, 11:05:18 πμ
το πιστευεις,οτι εχω ανοιξει μπροστα σε αλλους μασουρι τραπεζης, και βρηκα κοινο μεταχερισμενο,θες απο λαθος υπαλληλου του νομισματοκοποιου,παντως δεν βλεπω λογους να εγινε επιτηδες.απλως ειμαστε σαν χωρα,για γελια και για κλαμματα. στην μηχανη οταν πεφτουν στο τελικο δοχειο, τα κυκλοφοριας,ειναι λογικο να εχουν σημαδακια απο την επαφη τους με τα αλλα,αλλα τα συλλεκτικα?της χουντας τα αργυρα εχεις δει? μερικα που στο πεδιο εχουν μια θολη επιφανεια,

Αυτό που περιγράφεις συμβαίνει και σε άλλες χώρες,
πχ το σλοβενικό το 2 ευρώ το συλλεκτικό 2008 (Primož Trubar) ήταν μέσα σε σφραγιστό μασούρι με θολή επιφάνεια.
πχ το ολανδικό τo 2 ευρώ το συλλεκτικό 2011 (erasmus) ήταν μέσα σε σφραγιστό μασούρι με γρατσουνιες και δαχτυλιες.
Ακόμη και σε καινούργια βλιστερ του σαν μαρινό (2010) και τις ιταλίας εχουν βρεθεί πάνω στα νομίσματα δαχτυλιές και μαύρα σποτ επειδή τοποθετούν τα νομίσματα μέσα χωρίς γάντια.


Τίτλος: Απ: Περί αξιολόγησης νομισμάτων
Αποστολή από: giannist στις Ιούνιος 23, 2011, 02:07:11 μμ
σιγουρα να εχουν δαχτυλιες,η προσφατες γρατζουνιες καπως τρωγεται,αλλα μεταχειρισμενο?και με μεγαλη φθορα,λογω χρησης?ειναι καπως αφυσικο,η εβαλε στην τσεπη του το καινουργιο,και το αλλαξε με το κυκλοφορημενο μαλλον? ειναι η πιο φυσικη εξηγηση.αλλα εγω εγινα ρεζιλι ,αν και ο ανθρωπος που το ανοιξε ειχε πειρα,και καταλαβε οτι ηταν σφραγισμενο.τι να πω?για αυτο λεω οτι χρειαζεται προσοχη.στην πνε, σε δημοπρασια παλια, αγορασε καποιος 100 δραχμες του 1935,αργυρο σε καψουλα σφραγισμενη, αν θυμουνται οι παλιοι.παλια, οπως σημερα τα πιστοποιημενα,μερικοι εβαζαν τα νομισματα σε καψουλες, που δεν ανοιγαν.εγινε θεμα απο τους συμμετεχοντες και στο τελος, το αγορασε αφου το εσπασε και ηταν σωστο.το λεω γιατι ο ιδιος κυριος,σοβαρος και εμπειρος, και με σπανια νομισματα, εμπορος(απο αυτον, ειχα αγορασει την πρωτη μου, ανεστραμενη αγκυρα,)την ειχε παθει ειχε δωσει σοβαρο ποσο σε οικο του εξωτερικου και πηρε νομισμα,απο κρικο με μεγαλη και ενφανη ζημια,αλλα στην καψουλα δεν το περιμενε,γιατι η δημοπρασια ηταν διεθνους βεληνεκους.ο κυριος ειναι τακτικος ,(εκτος του γραφειου-καταστηματος που διαθετει,ολην την εβδομαδα),πωλητης και στην πνε.τα σχολια περιτευουν,αν εναι να την πατηση κανεις?γιαννηςτ.


Τίτλος: Απ: Περί αξιολόγησης νομισμάτων
Αποστολή από: herakliotis στις Ιούνιος 23, 2011, 03:41:55 μμ
Μια απάντηση στο ερώτημα για τον Παύλο. Έχουν γραφτει άρθρα από τη δεκαετία του 70 για τη σπανιότητα του Παύλου, και ειδικά για τις χρονολογίες '57 '59. Όταν ξεκίνησα να τα ψάχνω στη αρχή της δεκαετίας του 80, κατάφερα να "κλείσω" την "ακυκλοφόρητη" συλλογή μου το 2002!!!
 

Εγω παλι τον Παυλο τον εκλεισα μεσα σε μια βδομαδα απο την ωρα που ειπα οτι τον θελω ολο ακυκλοφορητο!! :o :o :o

Η προσωπικη σου αποψη ποια ειναι σημερα?? Ειναι δυσκολα τα νομισματα του 54-57-59 να βρεθουν ναι ή οχι?


Να σημειωθει οτι αν βρω 0,50 , 1 & 2 δρχ του 54 και το διδραχμο του 59 σε μς 60 και πανω αλλες δυο φορες τον εχω στα χερια μου τρεις φορες ακυκλοφορητο χωρια τα au !!


Τίτλος: Απ: Περί αξιολόγησης νομισμάτων
Αποστολή από: ukobke στις Ιούνιος 23, 2011, 05:21:41 μμ
Μια απάντηση στο ερώτημα για τον Παύλο. Έχουν γραφτει άρθρα από τη δεκαετία του 70 για τη σπανιότητα του Παύλου, και ειδικά για τις χρονολογίες '57 '59. Όταν ξεκίνησα να τα ψάχνω στη αρχή της δεκαετίας του 80, κατάφερα να "κλείσω" την "ακυκλοφόρητη" συλλογή μου το 2002!!!
 

Εγω παλι τον Παυλο τον εκλεισα μεσα σε μια βδομαδα απο την ωρα που ειπα οτι τον θελω ολο ακυκλοφορητο!! :o :o :o


Αυτό που εννοώ είναι ότι με loopX10 δεν πρέπει να βρεθεί η παραμικρή ελάχιστη γραντζουνιά στο μάγουλο του Παύλου, και τα αυτιά του να είναι τέλεια. Αυτό θεωρούσαμε "ακυκλοφόρητο". ΄΄Ετσι ακυκλογόρητο το νόμισμα δεν βρισκόταν ακόμη και σε μασούρι. Για το λόγο αυτό μου πήρε χρόνια να βρω το Παύλο ακυκλοφόρητο.

Σήμερα τα αξιολογούν ως ακυκλοφόρητα με τις ελαφριές γραντζουνιές, λέγοντας ότι έτσι τυπώνονταν. Περί ορέξεως βέβαια κολοκυθόπιτα.





Τίτλος: Απ: Περί αξιολόγησης νομισμάτων
Αποστολή από: nik550 στις Δεκέμβριος 09, 2014, 07:09:31 μμ
Για πιστοποιηση και αξιολογιση νομισμάτων εδώ στην Ελλάδα που μπορούμε να απευθυνθούμε??


Τίτλος: Απ: Περί αξιολόγησης νομισμάτων
Αποστολή από: milou στις Δεκέμβριος 09, 2014, 08:14:51 μμ
Για πιστοποιηση και αξιολογιση νομισμάτων εδώ στην Ελλάδα που μπορούμε να απευθυνθούμε??

Υπαρχουν αξιοπιστοι αντιπροσωποι εταιρειων πιστοποιησης στην Αθηνα!!Ομως τι θα λεγατε αν μας δειχνατε τα νομισματα που θελετε να αξιολογησετε και πιστοποιησετε ωστε να σας πουμε την γνωμη μας;;Αξιζει να μπειτε σε αυτην την διαδικασια;;


Τίτλος: Απ: Περί αξιολόγησης νομισμάτων
Αποστολή από: digo στις Ιανουάριος 25, 2015, 11:27:22 πμ
Μια χαρά τα λες Γιάννη. Ναύαρχε, δεν νομίζω ότι είσαι νεκροθάφτης. Νεκροθάφτη απεκάλεσα τις εταιρείες, και τα slab φέρετρα (κατ΄αντιγραφή που ασπάζομαι).
Οι δύο κύριες εταιρείες απέκτησαν φήμη όταν άρχισαν να δημοσιεύουν τις δήθεν καλύτερες συλλογές ονομαστικά. Αυτό για να ικανοποιήσουν τα βίτσια στα Αμερικανάκια. Οι άλλες εταιρείες που δεν βγάζουν΄λίστες, είναι δευτεροτρίτες.
Η ICG η μόνη εταιρεία που έχει επιστημονικό προσωπικό, δεν χαίρει πρωταρχικής  εκτίμησης. Βλέπεις ασχολείται με τα Αρχαία και το κυριότερο δεν έχει ονομαστικές λίστες.
Μιλήστε με σοβαρούς Αμερικανούς συλλέκτες και βρείτε μου έστω και έναν που να τα slabάρει.

Οι Γερμανοί (αλήθεια ποιος αμφισβητεί την κρίση τους?) γιατί δεν ασχολούνται με τις ...πιστοποιήσεις? Οι Άγγλοι, οι Ελβετοί, Αυστριακοί,κλπ κλπ.

Φυσικά είναι δικαίωμα το κάθε ένα το τι θα κάνει τα νομίσματά του. Σε αυτό που κάθετα διαφωνώ είναι ότι το αναγραφόμενο είναι σωστό και πρέπει ο άλλος να το αποδεχτεί. (Δυστυχώς εκεί είναι οι δήθεν υπεραξίες)

Απλά μια ερώτηση σε ειδικούς και μή. το ΜS 60/61/62/63 (MINT STATE/ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΝΟΜΙΣΜΑΤΟΚΟΠΕΙΟΥ/ ΑΚΥΚΛΟΦΟΡΗΤΟ) τι σχέση έχει με ένα νόμισμα ΑΚΥΚΛΟΦΟΡΗΤΟ?
Και μια ερώτηση που πραγματικά θα ήθελα απάντηση από συλλέκτες που μαζεύουν πιστοποιημένα. Θα εμπιστεύονταν την αγορά ενός 50ρικου Χρυσού 1876 να είναι στο κουτί και να μη το εξετάσουν?




Νίκο, αυτο το θέμα δεν τοχα δει ποτέ. Για όσους δεν γνωρίζουν, ο Νίκος ειναι συλλέκτης με πείρα όντως 40 ετών παρ'οτι δεν θα το πιστεύατε αν τον βλέπατε εμφανισιακά, εχει φοβερή συλλογή και τεράστιες γνώσεις. Αυτο δεν σημαίνει βέβαια οτι ο,τι γράφει ειναι και αξίωμα.

Η ερώτηση περί ΙCG ειναι πολύ παλιά, την ξεπερνάω, μόνη της έβγαλε τα μάτια της, σκορπώντας δεξιά κι αριστερά 70αρια DCAM στα μοντέρνα Αμερικανικά κι αυτο κατέστρεψε τη φήμη της ενώ ήταν πράγματι εξαιρετική. Τώρα πια εχει χάσει και τα αρχαία, που η πλειοψηφία παει NGC.

Θα επαιρνα 50δραχμο PCGS MS63 slabbed χωρίς να το εξετάσω; Με την άποψη που εχω σήμερα για την εταιρεία και αν η τιμή ήταν προκλητικά χαμηλή για τέτοιο διαμάντι, ΝΑΙ, θα το έπαιρνα αβλεπι, sight unseen.

Πρέπει ο συλλέκτης να περιμένει πάντα για το σωστό νόμισμα στην σωστή τιμή; Σε γενικές γραμμές ναι. Υπάρχουν όμως εξαιρέσεις, κι αυτές ειναι που αφορούν στα πιο σπάνια νομιςματα. Θυμήσου πως κατέληξε το 20δραχμο του Οθωνα σε 63 στα χέρια μου. Σκεφτείτε τώρα το Κρητικό τάληρο Λισνερ στα $33000 με τις προμήθειες.

Ο αγοραστής που τυχαίνει ναναι Αμερικανός crown collector in gem conditions, με ρώτησε τι γνώμη εχω και για το κομμάτι αλλα και αν πιστεύω οτι το πλήρωσε ακριβά.

Στη δεύτερη ερώτηση απάντησα ΟΧΙ σαν του Μεταξα το όχι. Πως ειναι δυνατόν να τιμολογήσεις το καλύτερο Κρητικό τάληρο που υπάρχει μακράν, και απο άπιστοποιητα και πιστοποιημένα; Η τιμή που μπορεί να φαίνεται εξωφρενικη σε μερικούς σήμερα, θα φαίνεται γελοία σε 20 χρονια. Μήπως να το συγκρίνουμε με το άπιστοποιητα που πουλήθηκε στον Μπαρον ex Brattakos με εκκίνηση 20 χιλιάρικα Ελβετικά συν προμήθειες και δεν ξέρω κι εγώ ποσο έφτασε; Το δεύτερο ειναι τρεις κλάσεις πιο κάτω, κι άσε την εντυπωσιακή πατινα που κρύβει τα κυρία όσα.

Ένας έμπειρος συλλέκτης γνωρίζει ποιες ειναι οι σπάνιες ομολογουμένως στιγμές που πρέπει να τραβήξει αμέσως το πιστόλι. Και το ίδιο ισχύει και για τις τιμές, στα νομιςματα που βλέπουμε κάθε 30 χρονια όπως ήταν το τάληρο του Λισνερ, που τοχε αγοράσει απο τον Τελλερ το 1985. Κάποιες φορές χρειάζεται να πετάξεις καταλόγους και γνώμες απο το παράθυρο, ειδικά αν το νόμισμα εμφανίζεται κάθε δεκαετία η εικοσαετία σε τέτοια κατάσταση. Αν βέβαια στο επιτρέπει η τσέπη σου, αλλιώς παρακολουθείς και μαθαίνεις.

Κατα τ'αλλα Νίκο Ήσουνα διασκεδαστικοτατος, μόνο που τώρα πρέπει να εξασκήσω το καθήκον μου ως πολίτης.